Korporatiivsetest sündmustest teavitamine läbi pangateadete - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Korporatiivsetest sündmustest teavitamine läbi pangateadete

LHV

27.10.2020 13:47

Alates 3. septembrist 2020 kehtivad kontohalduritele, kes vahendavad Euroopa Majanduspiirkonnas  registreeritud ning seal kauplevaid väärtpabereid, SRDII direktiivi nõuded (Shareholder rights directive II). Kuna LHV Pank pakub oma klientidele väärtpaberikontosid ning Euroopa Majanduspiirkonnas registreeritud aktsiate hoidmist, kohalduvad uued regulatiivsed nõuded ka LHV Pangale.

Direktiivi põhiseesmärgiks on kiire ja ammendav infovahetamine emitentide ja lõppaktsionäride vahel. Seetõttu on kontohalduritele kehtestatud aktsionäride teabe avaldamise miinimumnõuded, tagamaks, et emitent saab ühtselt, automaatselt ja ladusalt kasutada õigust tunda oma aktsionäre.

Direktiiv kohustab kontohaldureid tagama aktsionäridele õiguse osaleda ja hääletada üldkoosolekutel ning muudes vabatahtlikes korporatiivsetes sündmustes, mis on emitendi või kolmanda isiku poolt algatatud. See tähendab, et aktsionäridele tuleb tagada osalemise võimalus vabatahtlikest korporatiivsetest sündmustest ja üldkoosolekute elektroonilistest hääletamistest, mis on talle suunatud.

LHV teavitab kliente läbi pangateadete

Direktiivist lähtuvalt teavitame oma kliente edaspidi kõikidest vabatahtlikest korporatiivsetest sündmustest, mis eeldavad aktsionäripoolset hääletamist või korralduse esitamist osaleda vastavas sündmuses. LHV teavitab edaspidi kliente läbi mobiili- ja internetipanga edastatavate pangateadete. Teavitused saadame vastavalt kliendi olemasolevale väärtpaberite portfellile.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon