Emotsionaalne intelligentsus - LHV raamatukogu - Investeerimiskool - LHV finantsportaal

Emotsionaalne intelligentsus

Daniel Goleman

Tundetarkus on inimkonna ürgne tarkus ja neid otsuseid, mis võivad inimese elu kõige enam muuta, teeb ta tunnetest juhituna. Goleman suunas emotsionaalse intelligentsuse teema juurde nii teadlasi kui ärimehi.
Emotsionaalse intelligentsuse ainevaldpuudutab inimese ja psühholoogia põhiväärtusi. Neuroteaduste arenguga on tundetarkus ja inimese hingeline heaolu taas kord teaduse huviobjektiks tõusnud. Psühholoogiaringkondades on selle teema puhul palju kirgi üles kütnud igivana küsimus: kas saab tulemuslikult tegelda millegagi, mida pole veel piisavalt tõestatud? Senise intellekti imetlemise kõrvale on aga võimsalt kerkinud teadmine, et sageli kõige tähtsamad näiliselt ratsionaalsed otsused on emotsioonidest juhitud kiire mõtlemise tulemused, nii et just olukorra emotsionaalse tähenduse mõistmine võib olla lahenduse otsimise ja vigade vältimise otsustav tegur.
See raamat võiks huvi pakkuda kõigile neile, kes tahavad iseennast ja teisi mõistlikult, s.o tundeid arvestades juhtida. Ka on põnev võrrelda, mis on muutunud teadmistes ja hoiakutes tundetarkuse vallas viimastel kümnenditel.
Mare Pork, Tallinna Ülikooli psühholoogia emeriitprofessor ja juhtimiskonsultant

Emotsionaalne intelligentsus

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon