Nõuanded koduostjale. Praktilised nõuanded, kuidas leida unistuste kodu - LHV raamatukogu - Investeerimiskool - LHV finantsportaal

Nõuanded koduostjale. Praktilised nõuanded, kuidas leida unistuste kodu

Tõnu Toompark

Kodu ehk eluase on inimese põhivajadus. Kodu määrab inimese elus palju alates turvalisusest, töövõimest, puhkusest kuni sotsiaalse staatuseni. Kodu on koht, kus inimene veedab kõige rohkem aega.

Laulusalm ütleb: „Kodu see ei ole koda, millel aken-uks / ilma kodutundeta me jääme kodutuks.“ Kodutunnet osta ei saa, selle peab iga inimene või pere enda jaoks ise looma. Küll saab osta kinnisvaraobjekti kui füüsilise keskkonna, ilma milleta koduloomine jääb pelgalt kättesaamatuks unistuseks.

Kodu ostmine on enamasti inimese elu rahaliselt kõige suurem ost. Kes ostab elu jooksul mitu kodu, teeb iga järgmise tehingu enamasti eelmistest kallima. Kodu maksumus küündib tavaliselt inimese mitme aasta sissetuleku piirist üle. See tähendab, et mängus on tohutult suured rahad, seega ka väga suured riskid.

Käsiraamat „Nõuanded koduostjale“ on kirjutatud elulähedasena mitte niivõrd seadusepügalaid analüüsides, vaid eelkõige tavapraktikast lähtudes. Siiski toome mitmel pool välja konkreetsed seadusesätted ja -nõuded, mida koduostja peab tehingut planeerides silmas pidama.

Käsiraamatu autor on kinnisvarakonsultant ja koolitaja Tõnu Toompark.

Raamatutega on võimalik tutvuda LHV raamatukogus või Kinnisvarakooli raamatupoes www.kinnisvarakool.ee.

Nõuanded koduostjale. Praktilised nõuanded, kuidas leida unistuste kodu

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon