KASVUKONTO
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kas kasvukonto portfelli saab ise koostada ?
-
https://www.lhvdirect.com/help/index.cfm?in_window=1&id=52
-
kui tegema hakkad, siis seal on varjandid, direct 50, direct 80 ja direct 100 plus nendele kolmele on ka custom( enda koostatud).
-
Mul tekkis täna selline küsimus, et miks Kasvukonto investeerimine just niimoodi toimub, et kolmapäeval kindlas ajavahemikus? Nagunii on see miski arvutiga automatiseeritud protsess ja mina kliendina näeks hea meelega, et sinna kontole kantud raha kohe ka aktsiateks pöörataks. Või miski asi taksitab?
-
Tonuonu, Kasvukonto puhul saame odavamaid teenustasusid pakkuda, kuna ostame kõik nädala jooksul kogutud orderid korraga.
-
Üks küsimus palun selline:
Oletame, et valin direct 100 ja investeerin 1000 krooni esimese sissemaksena. Kas siis pean iga järgmine kuu jälle nii palju raha sinna paigutama v6i v6ib selline investeering jääda yhekordseks sissemakseks ja j2rgmise kolme aasta jooksul näiteks ei maksa midagi ja kasvab vaid see 1000, mis algul andsin? -
Kasvukonto on mõeldud ikkagi püsiva investeerimistootena ja seega tuleb iga kuu midagi investeerida. Küll aga võib kanda igal ajahetkel summasid juurde - näit. alustuseks 1000 ja iga järgmine kuu 500 eek.
-
kas on ka mingeid miinimum summasi noil erinevatel kasvukontodel?
-
500 eek kuus on miinimumiks.
-
selline pisuke küsimus, et kasvukonto pluss võimaldab valida 3-6 aktsia jms vahel. ega selline seadistus juhuslikult pole võimalik nagu 1 aktsia? või kaks? näituseks oleks ehk see kui ma sooviksin investeerida iga kuu 500 eek AINULT coca colasse?
-
Saan ma õieti aru, et kasvukonto 100 puhul võin ma ka ise valida kas osta IVV
-
EFA või hoopis EMF aktsiaid.Võin jaotatakse igakuine investeering nende kolme vahel automaatselt?
-
Selle jaoks on Kasvukonto Pluss.
Kasvukonto 100 puhul on suhtarvud fikseeritud; 50, 40, 10 -
Kellelgi siin isiklikku kogemust ka kasvukonto koha pealt on?Kas asi töötab hästi ja kui palju keegi kuus juurde investeerib näiteks.
Kui plaanid algatada konto kas tasuks oodata teatud indeksaktsiate mõõna ja siis alustada? -
Olen kasvukontole investeerinud umbes aasta. Teinud olen seda suhteliselt väikeste summadega, hetkel realiseerimata tulu umbes 14,5% Igatahes edukam, kui investeerimiskonto hetkel:) Indeksaktsia mõõna oodata küll ei soovitaks, ega ta päevade või nädalatega eriti rämedalt ei kõigu minu tähelepanekute järgi. Muidugi võid jälgida dollari kurssi, kui dollar odavam, siis tehing kasulikum.(ostu mõtlen siis) Seda saad põhimõtteliselt jälgida küll ainult esimesel sisenemisel, kuna edaspidi teeb otsekorraldus investeeringuid ise. Aga näiteks, kui dollar oluliselt nõrgeneb, siis võid ise raha kontole juurde kanda, et saaksid suurema koguse parema hinnaga. Pead ka silmas pidama et sinu kontol olev raha investeeritakse kolmapäeva õhtuti ainult. Miinust pole ükski indeks minul veel kordagi näidanud, kasutan kasvukonto 100 toodet. Olen isegi tiba dividende nende pealt saanud muide:) see oli küll tühine summa.
-
Martty,
töötab-töötab
Ootamise mõistlikkuse küsimuse lahendab:
http://www.investopedia.com/terms/d/dollarcostaveraging.asp
http://beginnersinvest.about.com/cs/newinvestors/a/041901a.htm -
Tänud
-
Kuidas on lood väärtpaberite reaalse omandiga ? Kas omandatud väärtpaberid kuuluvad konto omanikule või LHV-le ? Küsimus tekkis tänu sellele, et on võimalik osta ainult osa aktsiast.
-
Reaalne omanik on ikka kasvukonto omanik, kuid kuna aktsiad asuvad LHV klientide koondkontol, siis on võimalik ka nende jagamine klientide vahel.
-
Tekitasin ühe küsimuse aga ega ma head vastust saandki lingin siia ka igaks juhuks :)
http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=131836#10 -
Kasvukonto on tore asi, aga see rohkem sellisele säästuvennale, kes iga kuu väikese kopika kõrvale paneb ja kauges tulevikus mingit suuremat summat loodab.
Kas sellist toodet/teenust ka LHV-st saab osta, et panen suurema summa kohe sisse ja tagatakse näiteks 12%-line aastatootlus, kusjuures igakuise juurdekasvu võib samasse tootesse/teenusesse edasi investeerida või vajadusel välja võtta?
Kui LHV-s pole, siis kus on:) -
redline:
Selliseid tooteid pakutakse igal pool pankades ja LHV-s, ostad mingit valitud fondi ja korras.
Aga on muidugi selle "tagatakse 12%line tootlus" - seda ei kipu keegi pakkuma ;) kindlustuslepingute kaudu investeerides lubatakse tagada kuni 4% + võimalik lisa%, kui paremini läheb. -
Mis oleks parim variant 1 aastaks 50 000 riskivabalt paigutada ? Või pole mõtet muud teha kui arvel hoida nii väikest raha?
-
Pole see nii väike raha midagi. Pane kusagile fondi. Fondide prospektid pankade kodulehekülgedel.
-
Tähtajaline hoius on ilmselt 100% riskivaba nt.
-
Kas LHVl on plaanis kasvukontol olevate ETFide valikut suurendada? Ei tahaks täna püsiva investeeringuna fondidess paigutada, pigem oleks kange huvi ise portfell kokku panna ja teha püsivaid sissemakseid.
-
wise, hetkel pole tõesti ETF'ide valikut plaanis suurendada, kuid arvan, et enda portfelli koostamiseks peaks valik päris piisav olema. Lisaks on olemas ka mõned üksikaktsiad, mida saab portfelli lisada.
-
Milliseid üksikaktsiaid saab kasvukontole osta ja milline on kasvukonto kaudu saadud tulu maksustamine?
-
tulu maksustamise probleemi ei tohiks eriti olla ;)
-
Aga millised on siis vastused mu küsimustele?
-
Realiseerimata tulu pealt makse ei võeta, kui aga kavatsed tulu realiseerida pidevalt, siis pole mõtet kasvukontot teha. Üksikaktsiate kohta ei oska öelda midagi, ise ei pea mõistlikuks neid kasvukontole soetada, selleks on sobivam investeerimiskonto. Kasvukonto mõte iseenesest on ju siiski n.ö. raha kogumine pikema aja jooksul. Liikumine on aeglane ja noh... uuri natuke ise ka.
Realiseerimisel maksad tulumaksu nagu kord ja kohus. -
Kui tulu on muidugi :)
-
Minu idee ongi pikalt koguda ning soetada dividendiaktsiaid ja sellega seoses mingi osa dividendidest ka välja võtta. Aga kui on tegemist USA div aktsiatega, siis huvitab mind mismoodi maksustamine toimub, samuti konto halduskulud? Selles võtmes tundus kasvukonto huvitav, aga info selle kohta on suhteliselt kesine ja ei saa täpselt aru kuidas asjad LHV-s tegelikult toimivad.
-
siin foorumites on selle kohta infot piisavalt, lisaks on olemas klienditugi.
-
Kuidas leida graafikuid Globaalse-, Aasia-, Ameerika- ning Euroopa kasvuportfellide tootlikkuse kohta?