LHV foorumid paremaks - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

LHV foorumid paremaks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • ttrust
    Anonüümsed nicknamed on väga hea lahendus.
    .


    Muistsed eestlased kasutasid muide ka sõnu nagu "pseudonüüm" ja/ehk "varjunimi".
    "Anonüümne" on a priori negatiivse varjundiga sõna, "pseudonüümne" mitte ja annab ka asja olemust täpselt edasi.

    Keegi ei ütle ju Tammsaare või mistahes pseudonüümi kasutava tänapäevaartisti kohtagi, et "anonüümnse nickname all esinev"
  • AloV
    Täitsa huvitav oleks teha küsimustik - kas pooldate isiklike nimedega kommenteerimist LHV foorumis? Kas pooldate rohkem foorumite modereerimist? Kas soovite ainult investeerimsialaseid foorumeid?

    Palun kõigil huvitatutel vastata neile ja mõningatele teistele küsimustele siin. Aega vastamiseks kuni juuni lõpuni. Avaldame tulemused selles lõimes.
  • kindsigo
    muuta LHV foorumi inglise härrasmeeste tüüpi klubiks, mille ukselt pääsevad sisse ainult virtuaalselt lipsustatud ja ülikonnas ning investorite kommuunis lugupeetud isikud.

    Nojah seal klubis peavd sul soovitajad olema ja liikmemaks makstud jne. Võib pisut umbseks kajakambriks muutuda, kuigi jah liikmed on samade huvide ja maailmavaatega. Praegu juba see risk ja kellegi arvates juba ka probleem.
    ---------------------------------
    Küsimustikus küsimus: "peaks looma foorumisse hierarhilise süsteemi? Näiteks uus kasutaja, vana kala, admin jne."
    Jube raske vastata. Panin 'ei' sest kunagi 1 välismaa sait tegi seda ja siis hakkas mingi algoritmiga postitusi rõhutama, mis viis selleni, et Vanad Kalad tegid oma, lihtsama samateemalise saidi kus diskussioon jätkus meeldivamalt. Samas, vbl mingit kasu sellest oleks, saaks jälle filtreerida vms.

    PS. ühes küsimuses päriti 'sobimatute' postituste alusel autom. blokeerimise kohta aga see 'sobimatu' oli selgitamata, kelle arvates, mis alustel? Kas admini või näit. 10 foorumlase?
  • küsimustikule on suht lihtne vastata, julgelt võib kõigele kuni viimase küsiuseni ei panna:D
    Kasutaja blokeerimise esimene aste võiks olla, et foorumi nime asemel hakkab kuvama nende päris nime, võibolla osadele mõjub päris hästi.
  • "Kas pooldad suuremat modereerimist?" -- sellisele küsimusele ei oska vastata. Loomulikult pooldaks kui valed postitused tõstetakse õigetesse teemadesse ümber või koondatakse mitu sama teemat ühe alla kokku. Aga, et postitusi hakatakse massiliselt kustutama ... seda ei poolda. Juba praegu modereeritakse piisavalt, et see tekst mis võib LHV-le probleeme kaela tuua või mis võib olla seadusevastane, see kustutatakse niigi.
  • Hoiame küsitluse lahti järgmise reedeni, praegu on vastanud 60 inimest. Suur tänu!
  • Teemade ignoreerimise võimalikkus on vajalik ning paljude poolt kaua oodatud. Muus osas töötab LHV foorum kvaliteetselt ning reguleerib end ise väga hästi. LHV foorumi vabateema alajaotus on tõenäoliselt viimane praegu Eestis toimiv kvaliteetne ühiskondliku mõttevahetuse foorum, mille väärtuseks on võimalus enese nähtavust avalikus meediaruumis ise reguleerida - kes kasutab pärisnime, kes aliast, kes mõnda vahepealset varianti - näiteks poolavalikku fooruminime. Selle võimaluse kadumine vaesustaks kahtlemata nii foorumi sisulist poolt kui Eesti meediaruumi laiemalt. Mina näiteks jätaksin kindlasti osa postitusi tegemata, kui peaksin seda pärisnime alt tegema. Mitte et ma neid häbeneks, aga mul puudub huvi teha avalikuks mingeid sidemeid ja seoseid, mis pärisnime all toimetades ehk ilmsed või lihtsasti guugeldatavad oleksid.
    Mis pole katki, seda pole vaja ka parandada. LHV foorum ei ole kindlasti seisus, kus selle peaks katki parandama.
  • Samas ma ikkagi kordaks üle oma küsitluses mainitud kvalitatiivse hüppe instrumendi, et te seda ikkagi tõsiselt kaaluksite: pange Shakira "Wakka wakka" foorumi igale lehele loopima nii, et seda kinni ei saa panna ja et adblockerid seda ka ei blokeeriks. See sorteeriks kõik niisama õhuvõngutajad foorumist ära ja jätaks alles ainult need, kes tõesti tahavad kirjutada või lugeda.
  • AloV
    Hoiame küsitluse lahti järgmise reedeni, praegu on vastanud 60 inimest. Suur tänu!

    Juba 132 vastajat. Aitäh! Ootame veel täna ja homme teie arvamusi.
  • Küsitlus on lõppenud. Täname kõiki vastajaid! Kokku vastas 144 kasutajat.

    Tulpades on vastus küsimusele: "Kas sa oled LHV foorumis kommenteerinud?" Ülemine rida näitab kui paljud vastajatest antud kategooria alla lähevad. Protsendid näitavad kui palju anti "jah" vastuseid vastavale küsimusele. Tühi kast tähendab, et keegi ei vastanud "jah".Kõige parempoolsem tulp näitab "jah" vastuseid kõigist vastajatest.

    Lisaks küsimustele vastamisele anti meile päris häid soovitusi. Võtame küsitluse tulemused kindlasti foorumit puudutavate otsuste tegemise jaoks arvesse.
  • Mingi jama on panga ja foorumi sisse/välja logimisega. Kui oled foorumisse logitud, käid korra pangas ära ja seal vajutad Logi välja, siis viskab su foorumist samuti välja. Suht tüütu bugi
  • Ära logi pangast välja, pane see Tab kinni lihtsalt. See ei ole ohtlik.
  • kindsigo
    Ära logi pangast välja, pane see Tab kinni lihtsalt. See ei ole ohtlik.


    Jap, toimib. Lihtsalt varem polnud vahet kas logid välja või ei, foorumisse jäid ikka sisse.
  • Juba viimased 2-3 aastat on see sedasi olnud, kõikide brauseritega, millega ma katsetanud olen.
  • Võiks enda profiili all näha enda tehtud postitusi
  • ants88
    Võiks enda profiili all näha enda tehtud postitusi

    Otsinguga on võimalik leida soovitud isiku postitusi, nickname järgi. Otsi enda kasutajanime järgi ja leiad. Pole vajadust eraldi arenduseks, selleks.
  • Imelik, et foorumis on võimalik mitmel erineval inimesel kasutada samasugust kasutajanime. Teemas "USA aktsiad" postitanud "Kevin" ei olnud mina. Tegemist erroriga või peabki nii olema?
  • tartz
    Alkohol on saatanast. J.Ossinovski

    Ongi olemas vähemalt 2 Kevinit siin:
    1. Foorumiga liitunud: 8.10.2017
    2. Foorumiga liitunud: 9.02.2015
  • 1. Mina näen, et postid tehtuon d sama inimese poolt
    2. Nn. "USA aktsiad" on Rootsi aktsiad
  • On olemas ka teema USA aktsiad ;)
    Rootsi aktsiate teemas olin mina.
  • Tegemist on erroriga ja me uurime kuidas seda lahendada saaks.
  • Kevinitele kehtivad samad reeglid, nagu highlanderitele. There can be only one. Mõõgad välja!
  • NB! NB! Foorumiteema "Täis peaga" on mõeldud neile, kes väga mittekaines olekus olles tahavad midagi siia LHV-sse kirjutada. Kaine peaga ei tohiks sinna kirjutada, või noh, siis ainult kommentaari kommeneerimiseks. Aga vajalik oleks ka viimase tegevuse tabeks eelnevalt nina täis võtta.
  • Kas foorumist on olemas versioon, mida on võimalik mugavalt mobiiliga kasutada?
  • Hetkel mobiilisõbralik versioon puudub. Finantsportaali uuendused on alles ärianalüüsi tasemel ning väga kiireid muudatusi oodata ei ole.
  • Minu poolt tagasihoidlik teadeanne, et minu ametlik LHV esindaja roll siin foorumis saab läbi. Täna on minu viimane tööpäev LHV-s. Natuke üle 17 aasta LHV-s on vast piisav aeg, et võtta elus ette midagi uut ja põnevat ning samas ka anda uutele tulijatele võimalus arendada Eesti investeerimismaastikku. Investeerimistoodete osas annan teatepulga edasi Martin Metsale ning maaklertegevuse eest kannab edaspidi hoolt Sander Pikkel. LHV foorumite paremaks muutmise teatepulk läheb neile edasi.

    Tänan kõiki foorumites osalejaid ja lugejaid põnevate mõttevahetuste ning erakordselt põneva info ja arvamuste eest!
  • AloV
    Minu poolt tagasihoidlik teadeanne, et minu ametlik LHV esindaja roll siin foorumis saab läbi. Täna on minu viimane tööpäev LHV-s. Natuke üle 17 aasta LHV-s on vast piisav aeg, et võtta elus ette midagi uut ja põnevat ning samas ka anda uutele tulijatele võimalus arendada Eesti investeerimismaastikku. Investeerimistoodete osas annan teatepulga edasi Martin Metsale ning maaklertegevuse eest kannab edaspidi hoolt Sander Pikkel. LHV foorumite paremaks muutmise teatepulk läheb neile edasi.

    Tänan kõiki foorumites osalejaid ja lugejaid põnevate mõttevahetuste ning erakordselt põneva info ja arvamuste eest!


    Ägedaid uusi väljakutseid Sulle! :)
  • Kahju, aga samas 17 aastat on ikka jube pikk aeg.
  • AloV, kahju, aga soovin parimat edaspidiseks!
  • AloV, kõike paremat ja uusi huvitavaid väljakutseid. Tänud minusuguste algajate harimise eest !
  • Palju edu AloV ning ehk saame siis varsti Sinu uutest plaanidest teada. Jääd ju ikka mitteametlikult siia eesti ainukesse intellektuaalsesse kogukonda kasutajaks edasi?
  • Ikka jään alles, mõneks ajaks võtan hoo siiski maha.
  • AloV
    Minu poolt tagasihoidlik teadeanne, et minu ametlik LHV esindaja roll siin foorumis saab läbi. Täna on minu viimane tööpäev LHV-s. Natuke üle 17 aasta LHV-s on vast piisav aeg, et võtta elus ette midagi uut ja põnevat ning samas ka anda uutele tulijatele võimalus arendada Eesti investeerimismaastikku. Investeerimistoodete osas annan teatepulga edasi Martin Metsale ning maaklertegevuse eest kannab edaspidi hoolt Sander Pikkel. LHV foorumite paremaks muutmise teatepulk läheb neile edasi.

    Tänan kõiki foorumites osalejaid ja lugejaid põnevate mõttevahetuste ning erakordselt põneva info ja arvamuste eest!


    Palju edu Sulle edaspidiseks, Alo!

    Ühtlasi on ka LHV tradingroom`is ring peal ja kõik töötajad võrreldes algusaegadega vahetunud. Kui ma 2002. aastal tradingroom`i sisenesin ja Alolt päevase maakleri koha üle võtsin, siis Alo siirdus USA turgude maakleriks ja USA turgude maakler Kristjan Lepik maaklertegevuse juhiks. Lisaks istusid seal veel LHV Arbitrage alt optsioonide turgu teinud Tõnno Vähk, kellega hiljem liitus Mihkel Oja, ning Oliver Peek, kellega hiljem liitus Rene Ilves.

    LHVs tervikuna on tollest ajast alles vaid IT pealik Jüri Heero, klienditoest Kristel Roostfeldt ja privaatpangandusest Kairi Veere, kui Rain Lõhmus ja Andres Viisemann välja arvata.
  • Nelli Janson
    velvo
    Küsin ka siin:
    Kui on kiri saadetud, siis kas võib tehingu kohe ära teha või tuleb oodata ennem vastust/kinnitust?


    Võib saata kohe orderid turule.


    Kuidas käib orderite turule saatmine? Ei leia selle kohta kusagilt infot.
  • Igaks juhuks kopeerin vastuse siiia ka:

    MLindepuu
    priduur
    Kuidas käib orderite turule saatmine? Ei leia selle kohta kusagilt infot.


    Kuna mul kasvukontol enam ei ole midagi, siis näide LHV aktsia rea pealt, et kuidas seda teha. Toimib samamoodi ka kasvukonto ridade peal.




  • Foorumiteemast: "Maksta tagasi laenu või panna summa tähtajalisele hoiusele.":
    Sult
    Ära tõsta palun 10a vanasse teemasse... Killib ju arutelu

    To: Sult: Vastupidi, ei tapa vaid lisab väärtust, kuna saab lugeda ka postitusi mida on analoogsel teemal ka varem kirjutatud.
  • ma oleks isegi näinud pointi jätta see eraldiseisvaks teemaks, kui algataja oleks näinud veidi rohkem vaeva tausta avamisega ning andnud alust diskussiooniks
  • Lhv ei näita tehinguid õigesti.PrFoods 3 tehingut?
    Kas jälle mingi rike?
  • Oleme veast teadlikud ja tegeleme selle lahendamisega.
  • Kui vajutada "Turud ja hinnad" seal on lühinimekirjas balti väärtpaberid. Kui sealt nüüd OEG hellalt TSM-ga asendada, võiks mõned inimesed palju õnnelikumad olla :)

    Mille alusel see list tekib?
  • Kas oleks võimalik blokeerida linkide sisetamine juhul kui ei ole lisatud mitte mingit selgitavat teksti? See siin ei ole Facebook, mis ise mingi eelvaate tekitab. Või siis tekitage see eelvaate võimalus :)
    Kergelt tüütuks muutub see suvaliste linkide postitamine ilma mingi kommentaarita, millega nimelt tegu.
    Jah, siin "avatakse linke nagu mees", aga ikkagi :)
  • @ziff Sa foto resize'imise juba tegid siia. Nüüd uus suvine projekt :)
    Kuna kommiaken saab aru, kui tühja kommi üritada postitada siis võiks ka olla urli detektor mis küsiks lisateksti.
    Lahendaks ka urli autom. aktiveerimise (samas siis oleks vaja nähtava urli lühendamisfunktsiooni, domeenini).
  • .....samas paljud urlid sisald juba inffi, mis sealt tulemas on. Vbl ikka inimestele jätta see asi. Meelde tuletades vahest.
  • ziff
    Kas oleks võimalik blokeerida linkide sisetamine juhul kui ei ole lisatud mitte mingit selgitavat teksti? See siin ei ole Facebook, mis ise mingi eelvaate tekitab. Või siis tekitage see eelvaate võimalus :)
    Kergelt tüütuks muutub see suvaliste linkide postitamine ilma mingi kommentaarita, millega nimelt tegu.
    Jah, siin "avatakse linke nagu mees", aga ikkagi :)

    Lihtsam ja mõttekam on selliste postitajate korralekutsumine ja nende postituste ära kustutamine, kui hakata mingit keerukat kontrollivat algoritmistuffi veebiserveri mootorisse rajama.
    Kui igasuguste kontrollivate algoritmidega liiale minna, siis varsti juhtub nagu Delfil või Õhtulehel, kus artikli pealkirjas (või sisus) kasutatakse "roppuseid", mida kommentaatorid ise sisestada ei saa, isegi artikli pealkiri jääb seetõttu kopeerimata.
  • Minu meelest oleks siiski viisakas ka lühike kommentaar lingi postitamise põhjusega lisada isegi kui link vihjab mida oodata. Ma tihti kommentaarita linke ei avati lihtsalt põhimõtteliselt. Siiani millestki hirmsasri ilma ei tundu olevat jäänud. Aga see takistust postitamise puhul mulle meeldiks ja olen isegi mõelnud, et see võiks eksisteerida.
  • ziff
    Kas oleks võimalik blokeerida linkide sisetamine juhul kui ei ole lisatud mitte mingit selgitavat teksti? See siin ei ole Facebook, mis ise mingi eelvaate tekitab. Või siis tekitage see eelvaate võimalus :)
    Kergelt tüütuks muutub see suvaliste linkide postitamine ilma mingi kommentaarita, millega nimelt tegu.
    Jah, siin "avatakse linke nagu mees", aga ikkagi :)


    Küllaltki tihti juhtub, et ma olen pannud lingi või võtnud fraasi asjadest, mis on alles toimunud, just informatsiooni tõttu. Isiklik kommentaar, kuidas minule see asi meeldib või mitu laiki ma sellele sündmusele jagaks, oleks puhtal kujul kolmandajärguline. Eeldan, et inimene jagab ise matsu või võtab hoiakuid. Kuid tekib kandev paus, ehk vaid paar sariladujat panevad mingi plussi või miinuse. Ja siis päevi hiljem näen, et tekib diskussioon juba ammu toimunud asjale, kuna see on leidnud kajastust eestimaises inforuumis. Ah et lingid tüütavad? Mina tahaks vähem murumütse. On see kuidagi keelatav, jube tüütu on? Kui juba keelama hakkame, siis keelaks veel midagi ära. Ettepanekuid?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon