kelle arvamus maksab? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

kelle arvamus maksab?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • hetkel hoiavab enamus väikeinvestoreid näppu MÜÜ klahvi peal ja ootavad pingsalt krahhi saabumist. seepärast oleks huvitav teada, kelle arvamus maksab pisikesel eesti turul nii palju, et müügilaine vallandub.
    palju on räägitud rootsi onudest, hansapangast jne. aga siiski huvitaks nimeliselt, kelle arvamus maksab kõige-kõige rohkem?
  • Ma arvan, et ( suur) investorite arvamus :) . Kui nemad on oma arvamuse avaldand ostu või müügisurvega, siis neid järgib ka kari väikeinvestoreid.
  • Dioril õigus. Turu tõelised mõjutajad meie foorumit ei loe, sest nad lihtsalt ei saa eesti keelest aru.
  • on jah nii. siinset foorumit muidugi ei loe need kes tegelikult hindu liigutada suudavad. väikeinvestoreid pole piisavalt. aga muide tõenäoliselt õieti teeb see kari väikeinvestoreid turu trendi järgides, mitte siinsete foorumite autoriteetide juttu jälgides, kes miskipärast kujutavad endale ette, et on eestis turust targemad, soovitavad turuga vaielda ja vastu trendi tegutseda. tõusval turul tähendab see kasumist ilma jäämist, mis pole tegelikult nii valus kui langeva turuga vaidlemine.
  • Raab. Kas selle "arvavad, et nad on eestis turust targemad..." all pead sa järsku mind silmas? Sinu esimesest kommentaarist saadik on mul tunne, et me räägime teineteisest totaalselt mööda. Paljud sinu avaldatud arvamused minu "arvamuse" või positsiooni kohta on tegelikkusele vastupidised. Ma olen muuseas hetkel baltikumis pikk rohkem, kui sa ilmselt ette kujutad (kuigi viimastel päevadel on mõne positsiooni kohale ka "sold out" silt tekkinud/tekkimas). Aga samas annan endale aru siinse olukorra põhimõttelisest peeti keeramise tõenäolisusest lähitulevikus (minu jaoks ca 6mo-1 aasta). Enamasti katan ma võimalikku EEC langusriski Eestis väljaspool ja enam-vähem "päris" (täna jällegi OTP) aktsiatega, aga praegu teen seda osaliselt ka siin. Kui sa loed siinseid foorumeid, kus inimesed oma portfelle eksponeerivad, kas see ei ära sinus soovi inimestele kuidagi liigselt selle regiooni riskide võtmise suhtes märkust tegema? Vaata seda "Börsikrahh..." foorumit üks kord ometi adekvaadse pilguga. Suur osa siinsetest investoritest on selgelt pikad siinses regioonis tööd tehes, kinnisvaras, aktsiaportfellis ja nad ei kindlusta ennast eriti mingil moel selle vastu, et siin midagi peeti läheb. Vähe sellest, inimesi, kes selle suhtes ääri-veeri hoiatada söandavad, tuleks sinu käsitluses pidada ülbeteks jms mulle osutatud tiitlid.
    Ma ei vaidle turuga, vaid püüan ALATI mõelda ka negatiivsetele võimalustele. Kas inimesed, kes näiteks oma kinnisvara kindlustavad "vaidlevad turuga" (sest enamasti maja maha ei põle)?
  • jah kristjan, pidasin küll sind silmas. good for you, kui oled baltikumi aktsiates väga pikk, palju õnne. tore on ka ääri veeri hoiatamine. aga sa vaata ka oma nimetatud foorumit adekvaatselt. minu poolt ei teeninud sa mingeid tiitleid oma hoiatamise eest vaid ikka selle eest, et ratsionaalsete argumentide puudusel pöördud sa oma oponendi isiku vastu, keda üritad halvustada ja naeruvääristada. mina ei teinud muud kui vastasin sulle samaga.
  • Sa mitte ei vastanud mulle samaga. Alustame teravuste vahetamise algusest:
    Raab: suffiks, sa saad asjast veidi valesti aru. kristjan KUJUTAB ENDALE ETTE, et näitab siin kuidagi oma üleolekut mingite endale teadaolevate lühendite kasutamise kaudu. aga las ta kujutab, need on suht ohutud illusioonid, seni kuni sa oma raha tema kätte haldamiseks pole viinud.
    ---------
    Sinu eksitus nr. 1. Ma ei kujuta midagi ette, ma esitasin sulle küsimused, millele vastamine globaalse likviidsuse püsimise ja võimaliku kadumise mõttes tundusid muuhulgas olulised. Seda, mida võib korda saata BOJ ja teised keskpangad - selle mainimist ei pidanud ma üldse oluliseks, kuna vaidlust alustades polnud mul mingit põhjust eeldada, et vastaspool on ebaintelligentne ja nende asjade üle pole mõelnud.
    ----------
    aga kristjanist võib aru saada. kui ta on hansapanga soovitusi pimesi jälginud ja oma klientide baltikumi aktsiatest ammu loobunud (põhjendusega et aga hansa analüütikud soovitasid) , ega siis palju üle ei jää. tulebki rääkida et oled intressikõvera pikast otsast sellise info välja imenud, et mine lolliks.
    ----------
    Eksitus nr.2. Ma ei ole eales HAP soovitusi pimesi jälginud, pigem oli HAP TEO analüüs meie jaoks pikka aega naljanumber jms. Nagu juba öeldud, "pole me baltikumi aktsiatest ammu loobunud" ja kogu see lause lõpp on mulle otsene solvang.
    ----------
    mis aga k.lepiku seminari puutub, siis seal tahaks tõesti guru juttu kuulata. samas korralik guru räägib keerulistest asjadest võimalikult lihtsalt, mitte lihtsatest asjadest võimalikult keeruliselt suvalisi võõrkeelseid lühendeid kasutades. ma peaks oma aega siiski liiga väärtuslikuks, et seda kristjani loba kuulamisele kulutada.

    paistab, et kristjani klientidele on kristjani jutust ka korralik soovitus välja koorunud. pole mõtet kristjanilt mingit erilist panust oodata, tuleb lihtsalt hansa analüütikute soovitusi kuulata ja võib olla vaadata, mida salapärased EC ja DANSKE teevad. tekib küsimus, miks mitte siis oma raha parem otse hansale hallata anda?
    -----------
    Kui see pole üks üsna matslik kokkuvõte kõigele sellele eelnenule, siis mis see on? Kas sa ei saa aru, et ratsionaalsete argumentide kasutamine on võimalik ainult ratsionaalselt ja adekvaadselt mõtleva vastaspoole korral ja mõnevõrra nüüd mõista, miks ma pidin halvale halvaga vastama?

    Näide elust Tallinnas. Möödusin hiljuti Tallinna kesklinnas ühest renoveeritavast majast, kui korraga sellest väljatuikuva isendi suust mörinat "Tõravere värdjad, ma tapaks nad kõik ära!". Peab tunnistama, et selline avaldus mul teatavat huvi algallikas tekitas ja ma peatusin. Järgmine avaldus oli veelgi südantsoojendavam "Kõik need Hännid tuleks ära tappa!" Kuna ma olen suhteliselt suhtlemisaldis tegelane, siis oma nimele mingit reaktsiooni omades ja paremate võimaluste puudumisel astusin "härrasmehele" ligi ja raporteerisin enda saadavalolekust säherduse potentsiaalselt huvitava teema üle arutamiseks. Ja siis me seal diskuteerisime tänaval omandireformist ja muust, mina seisukohal, et inimesele kuulunud vara peaks talle/pärijatele tõepoolest kuuluma minu sügavamatest veendumustest lähtudes ja sinna pole midagi parata, kui see mõnele seda vara vahepealsetel aastatel kasutanud ja sügavalt arusaadavalt koduks pidavale isikule ei meeldi. Selle isku näkku oli kõik üsna selgesti kirjutatud - ta oli ilmselt lähiminevikus peksa saanud, räpane (kõik muu juurdekuuluv), purjus, selgelt minuga vastandlikul positsioonil. Ja mul polnud mitte mingit lootustki teda veenda uskuma samadesse asjadesse, millesse mina. Seninähtu põhjal on sinuga mul lootust ilmselt sama vähe.

  • selge pilt, ju siis sain valesti aru.
  • ma ei viitsi nii põhjalikku järeltööd vanade foorumitega teha, aga teravuste vahetamise alguse leidsin üles erinevalt sinust.

    minu argumente ründasid sa esimeses järjekorras lausega: Kas sa teed nalja või mõtled (selle sõna kasutamine tundub iseenesest kohatu) tõsiselt?

    no kui see pole ebaintelligentne ülbitsemine ja argumentide asemel isiku ründamine, mis see siis on? sellele järgnesid minupoolsed vastused sinule sobivas stiilis.
  • See oli väga ettevaatlik katse aru saada, kas mul vastaspool on sinu puhul tõepoolest olemas või mitte. Need viis punkti, mille järgi Peeter siin otsivalt ringi vaatas, on juba olemas. Aktsiaturul olevad likviidsed kohaliku mandaadiga fondide orderid - jah, see on kõigile selge ja oman sellest ülevaadet ja see on mööduv nähtus. Aga on ka tegelikult olulisem likviidsus majanduses ja selle paisumise kiiruse järsk kukkumine tähendab peatselt mõndagi ka ettevõtete majandusnäitajates. Paraku Baltikumi turg ei ole turg, kus saaks sellistele asjadele reageerida tagantjärgi. 1-2 kuud tilgutamist ebalikviidsel turul isegi meie üsna väikeste mahtude juures. Ja kui mõne aktsia, kuhu investorite raha on aastate jooksul vinks-vonks vendade hea müügijutuga sisenenud, majandusnäitajad varsti tõepoolest näitavad jahtumise märke, siis sellele reageerivad need investorid kõik ühte moodi. Osad neist on sellised, kelle silmad kunagi ei pilgu (ka kahjumit võttes) ja parematele jahimaadele tuisates. Väikeinvestorid seda ei oska ja minu soovitus ka neil ennast praegusel turul radioaktiivsemates aktsiates vaikselt müügipoolele asutada on kahtlemata utoopia, sellega olen ma nõus.
  • kristjan, kas sa teed nalja või mõtled (selle sõna kasutamine tundub iseenesest kohatu) tõsiselt?

    kas tõesti on sellise väljendi kasutamine sinu suhtes täiesti ok ja lihtsalt süütu statistikahuvi väljendus?
  • Aitab. Mul on kahju, aga sinu arvamus ei saa mulle enam kuidagi kunagi korda minna. Jah, selle väljendi kasutamine on mulle täiesti OK. teine pool on esinenud avaldusega, mis kuidagi ei klapi kõigile teadaolevate faktidega kogusummas ja ma tahtsin näha, kas sa enda avaldust täiendad.
  • siis selge. minu suhtes sellise väljendi kasutamine pole ok, selles meie suur erinevus. mina ootasin sinult mingeid argumente e. neid kõigile teada olevaid fakte, millega minu avaldus ei klapi. neid sa ei toonud vaid vastasid lihtsalt sellise väljendiga, mida mina tõlgendasin solvamisüritusena.

    mul sellest eriti kahju pole, et minu arvamus sulle korda ei lähe.
  • Raab. Kui sa lubad, siis ma aitan sind sammukese edasi. Operatiivseim hinnang sellele, mis toimub valdkonnas "durable goods?" Millele viitab BIG-TIME langus uute autode registreerimisel?
    ARK.
    Dig.
    http://www.ark.ee/atp/?id=33696

    tik-tak...
  • Kristjan, on Sul olemas andmed 2005. okt, nov ja dets (kuude lõikes) esmaste registeerimiste kohta? ARK lehelt ei leidnud kahjuks kiire otsinguga 2005. a infolehti.
  • Juba leidsin. Olgu teistele ka öeldud:

    2005. okt 1482
    2005. nov 1707
    2005 dets 1420
    (aasta keskmine 1637)

    2006. okt 2253
    2006. nov 2251
    2006. dets 1750
    (aasta keskmine 2114)
  • kui sa, kristjan, viitad sellele, et detsembris registreeriti ca 25% vähem uusi sõiduautosid, kui sügiskuudel, siis fakt peab paika, kuid nii on see olnud pea igal aastal - suur osa autoostjaid tahab auto kanda registrisse uue aastanumbri sees, et saada "uuema aastakäigu masinat", mis mõjutab oluliselt auto hinda järelturul.
    olles vähe automüügiga seotud, võin väita, et vähemalt ühel luksusbrändil kujuneb jaanuar 2007 läbi aegade top3 kuuks, ületades eelmiste aastate jaanuare keskmiselt 2x
  • http://www.ark.ee/atp/failid/ARKeesti_A4_5mmBleed.pdf
    "detsembri efekt" on, aga minu arust on mõne kuu keskmisega võrreldes asi huvipakkuvam, kui 05.
  • mõnekuuline keskmine aitab seda väidet kinnitada või võib kummutada, kahtlemata. Oodake ära, kes soovib.
  • ma arvan, et ka siin annab jaanuaristatistika selgema ülevaate, kas juba "käriseb" või libiseb regi jätkuvalt ülesmäge.
  • durable goods peaks üks esimesi kohti olema, kus märgid jahtumisest ilmnevad, nii et tasub kindlasti edaspdi silm peal hoida. Aga luksusmargid võivad muuseas mõnda aega ka hoopistükkis paremini vastu panna, kui üldine automüük, nii et Lahke - jätkuvalt õnne! Mis mark on?
  • "Detsembri efekt" 2005. ja 2006. aastal.
    väärtus teljel = detsembri esmaregistreerimised jagatuna aasta keskmise esmaregistreerimiste arvuga
    uued = esmaregistreeritud uued autod
    vanad = esmaregistreeritud kasutatud autod
  • ei ole lexus, ikka the real thing on ;) hetkel jutt mercedesest. samas võib see bränd hetkel muust turust tugevamalt käituda ka väga tugeva mudelivaliku tõttu (siingi omad perioodid, 2007. ja 2009. MB-l väga tugevad, sel aastal nt uus C, 2009. uus E jne jne).
  • Eks koige suurem vajadus oma oigust taga ajada on ikka sellel, kes endas koige vahem kindel on. Antud juhul saab seda nahtust jalgida dialoogis, kus uhele kodanikule peab tingimata viimane sona jaama. Eks see viimane sona aitab leida kinnitust oma kaheldavatele seisukohtadele ja veendumustele, arusaadav. Taiesti hammastav, et inimesed hakkavad tatti pritsima selle peale kui neilt kysitakse, kas nad tegid nalja. Meenutab natuke jobusid, kes kukuvad rusikatega vehkima, kui nende ees auto ei anna piisavalt kiiresti gaasi vms.
  • rakuc - lahke? Edasi, miks te sellega piirdusite? Kes jääb peale! Miks mina üksi siin mingi kardetavasti poliitilise agendaga tüübiga laksima pean? :-)
  • kristjan, ega sa juhuslikult minuga siin ei "laksi" ?
  • :P kristjan - ma võin vabalt sinu poolt hääletada

    Lahke Kas Lexus on mingi ulme auto ? Minu arust mitte, kasvuprotsent on küllalt suur, tõsi absoluutnumbrid ei ole vbl nii muljetavaldavad kui mersu omad :)
    Isiklikult eelistaksin mainitutest lexust aga üldiselt pole auto mulle ikka veel oluline, seega Seat ajab sõiduvajadused ära. Närvide puhkamiseks proovin vahel bussiga sõita - üldiselt 50/50 šanss, et puhkab (kahjuks).

    Lisaksin veel, et nextphase ergutused päevafoorumis päevadiile otsima on siinses foorumis ilmselt vist kohasem, kui otsustada, kelle sõna peab maksma :))
  • Lexus ja Mercedes-Benz on mõlemad laiatarbe premium-brandid ning seetõttu omavahel täiesti vabalt võrreldavad.
  • Raab, ma tõesti ei olnud varem vaadanud seda sinu leivanumber-IRL-foorumit (kuna juba pealkiri viitas pühendumist kõikvõimalikele paranähtustele, poliitkale jms) ja puudus sinu parteilisest agendast ettekujutus. OK, asi on nüüd selge. Kannatame ehk sinu olemasolu siis valimisteni ära ja jõudu selles sinu juudatöös!

    Mõtisklesin selle "Viime 15 aastaga Eesti 5 Euroopa jõukama riigi hulka". Millist geograafilist punkti täpsemalt silmas peetakse? Majandusküberneetikuna pean nentima, et seda transpordiülesannet on väga raske lahendada praeguses Euroopa nürimeelses õigusruumis, kus riikide, kui selliste, ränne on üsna ranget reglementeeritud nende praeguste piiridega. Kõvasti määrimist ja küll ta läheb või on Ligil ming sõjaline avantüür plaanis?
  • no tere tulemast "laksima" , kristjan :) pane!
  • nohh, kristjan nii magedaks "laksimiseks" jääbki või?
  • pean sind ikkagi aitama, kristjan-poiss. kui sa tahad minu "laksimisega" oma autoriteeti siin foorumites taastada, siis oled veidi valel teel. sinu kurvastuseks pean teatama, et ma pole poliitik ega ei kandideeri kuskile. otsi mingi muu teema.

    see, et sa ennast majandusküberneetikuks tituleerid ja seda rõhutad, on juba samm õiges suunas. neid kellel suu selle peale lahti jääb ja sind alt üles vaatama hakkab, on tuhandeid. aga miks mitte raketiteadlane?

    jõudu autoriteedi taastamise okkalisel teel. kui kedagi "laksida" vaja on, anna teada, olen sinu käsutuses :-)
  • Kui kedagi huvitab, siis:
    1-23 Jaanuar
    2005 - 1102 sh Lexus 9
    2006 - 1317 sh Lexus 26
    2007 - 1963 sh Lexus 50

    Olen küll pessimist, aga selle järgi hakkab raha turule alles tulema? Ilmselt kinnisvara õigeaegsest müügist tulev...
  • Ma vaatan siin foorumis ka j2lle pada s6imab katelt.
  • tegelikult maksab Maksuameti arvamus
    http://www.epl.ee/majandus/371233
  • Kuidas saab ühte normaalset inimest kurvastada see, et ka teine osutub normaalseks inimeseks vähemalt selles suhtes, et ta pole poliitik? Sinu poliitiline agenda siin on üpriski selgelt välja joonistunud ja pakkumine, "kui kedagi "laksida" vaja on, anna teada..." viitab sinu ametile üsna selgepiiriliselt. Selliseid inimesi on kahtlemata valimiskampaaniates vaja, aga mina eelistaksin muidugi palgata endale sellist "battlerat"'i, kellele ka mingi huumorimeel, lastetuba ja mõningad teadmised sisse programmeeritud ja kelle tegevus seetõttu mulle kaudselt kasu asemel rohkem kahju võib teha. Sinu teraviku suunamine IRL-le on samuti loogiline ja arusaadav: see "kolisev ämber" tähendab RE-le päris paljude häälte kaotamist ja seda tuleb maksku mis maksab takistada. Nagu juba öeldud, skaalal "kesk-re" valides olen ma selgelt re poolel ja mul puuduvad igasugune tahtmine siinse poliitika teemal mõtteid vahetada, nii et sa ei pea minuga siin personaalselt tegelema. Õnneks on Eestis siiski ka muid valikuid ja inimesi, kes RE-le puhtal seetõttu, et see patoloogilise valetajaga on rahulikult võimeline käsi lööma, kurbusega selja keeraavad. Umbes sama atraktiivne valik nagu poolakate ütlemises: "Dam ci szpryce z aidsem, bo masz syfa to razem będą kurwy chodzić" (I'm going inject you with AIDS because, having syphilis already, will make those two whores dance together).
  • Ähh, Kristjan. Miks sa üldse Raabiga vaidled? Selgelt on ju näha, et sinu argumendid on vettpidavad ja juba tõestatud. Lihtsalt loobu! Targem annab järele.
  • Ma isegi omastarust ei vaidle juba pikemat aega vaid püüan seda täiesti olematut diskussiooni kas naljaga vms normaalsete inimeste omavahelises suhtluses kasutatavas vormis ära lõpetada, aga millegipärast see ei õnnestu. Äkki on raabi eesmärk kuni valimisteni siin foorumites igasugune muu diskussioon kontrolli alla saada vms. OK, Raab, lase nüüd oma lärakas tulla -sedapuhku võiks see olla kohe eriti räige, kuna vastust sellele enam ei tule!
  • Arusaadav. Seda huumorit on tajuda küll (ok, raab vist ei taju. Tegelikult ma ei mõista teie isikliku vaenu tagamaid), aga lihtsalt mõtlesin, et tundub olevat nagu võitlus tuuleveskitega źanris arutelu. Kuigi arutelu ise oli üpriski nauditav jälgida :) No nt seegi, või mõned eelmised millede copymine oleks tarbetu, on väga hea OK, Raab, lase nüüd oma lärakas tulla -sedapuhku võiks see olla kohe eriti räige, kuna vastust sellele enam ei tule! vähemalt suudan siit enda jaoks absurdi välja imeda :D

    Igaksjuhuks vabandan. VABANDUST! Ei ole vaja kellegil end halvasti tunda.
  • Registris olevate autode arvuga top list 2006 lõpp:
    Ford - 63201
    Volkswagen - 61718
    Opel - 52572
    Vaz(LADA) - 49854
    Audi - 43402
    BMW - 31019
    Toyota - 25832
    Nissan - 22950
    Mazda - 22146
    Mercedes-Benz - 22082
    Mossed on registrist kiirelt kadunud, mõni aasta tagasi oli neid ligilähedaselt Ladadega registris - EMEX alias Kuusakoski on tööd teinud.
  • Mosse keres on palju alumiiniumit ning vana mosse eest maksab Kuusakoski 1700 krooni (nii mulle mu esimese auto kohta väideti), seega loomulik, et palju nendest bensiiniõgijatest saadetakse vanarauaks.
  • no tere hommikust, kristjan :-) rõõm näha, et oled otsustanud siiski minu laksimist jätkata lootuses ennast sellega kuidagi upitada. anna tuld! hoian sulle pöialt. erakondade teemal kahjuks sind aidata ei saa, aga jätka omaette selles suunas kui soovid, äkki on abiks.

    momentum, olen sinuga 100% nõus. kristajn on üks igavene vahva krutskeid täis vigurvänt ja humorist. tõesti naljakas nagu margus lepa või raimo aas. ihihiii :-)
  • Lugedes kahe inimese vahelist diskussiooni selles foorumis tuli meelde hiljutikuuldud anekdoot.

    Tallinna linnapea vajab valimiskampaania ajaks eesti-vene ja vene-eesti tõlki kuid nõuab, et neid oleks kaks üks naine ja üks mees.

    Küsimusele miks vastab ta enesekindlalt - ka peldikuseinad on koht millistel asuv valimisreklaam vajab asjatundlikku tõlget !

    PS Kahju, et mõned kirjapildi järgi verinoored inimesed üritavad LHV foorumist DELFI peldikuseina teha !
  • aasta lõpuks saame siin foorumis teada, kelle arvamus kõige rohkem maksab.

    teema algatajana teen esimese vahekokkuvõtte: Raab vs. kristjan 0:1
  • tänan tähelepanu eest uraani, aga mina siin üldse ei pretendeeri mingi arvamusliidri kohale :-) küll aga teeb seda kristjan ja konkureerib miskipärast minuga ilma et ma saaks selle vastu midagi teha. see õnnestub tal ilmselt väga hästi. palju õnne, kristjan :-)
  • ei saa sest Raab`ist aru, mis probleem tal on!
  • Vana teema täienduseks: täna ilmus ARK lehele jaanuari infoleht.
    2007. a jaanuari esmased registreerimised: 5756 (sh uued autod 2704). Pidu jätkub uue hooga.
  • Ma päeval vaatasin seda numbrit korraks, aga veel ei jõudnud täpsemaid võrdlusi teha - homme vaatan täpsemalt. Esimese hooga pakuks mälu järgi, et summarselt üldist majanduspilti paremini näitav "esmased registreerimised" oli ikkagi pehme keskmisega võrreldes ja tõesti oli uute autode registreerimine tugev. Teisalt on sellelgi äkki seletus - seda raha, mis jäi näiteks kinnisvarasse panemata ja hoopistükkis sealt välja võetakse, leidis endale pisut rakendust just nimelt UUE auto ostmise näol?
  • arvan et dets yoy oli kõrgem kui jaan yoy (täpsed numbrid ei mäleta) - aga jah, mõlemad ikka kõrged.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon