USA järgmine president 2 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

USA järgmine president 2

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sonny Perdue Is Trump’s Choice for Agriculture Secretary

    https://www.nytimes.com/2017/01/18/us/politics/sonny-perdue-agriculture-secretary.html?_r=1

    As governor, amid a record-setting drought in Georgia in 2007, Mr. Perdue led several hundred people at the State Capitol in a prayer for rain, asking God to forgive Georgia for being wasteful with its water.
  • Trump nagu ärimees?

    Donald Trump stated, "I really believe [Apple CEO Tim Cook] loves this country and I think he'd like to do something major here. And I told him, I said, 'Tim, it's going to be a big achievement the day you start building some of your big plants in this country instead of other countries.' And I think he's got his eyes open to it. I think he's got his eyes open to it."

  • Kas ma saan nüüd õigesti aru, et juba George Washington kutsus üsna üheseltmõistetavalt üles Hillary Clintonit tapma?

    Paluks semiootikute, sümboloogide ning ning muude mõistukõnede spetsialistide kommentaare. Igal juhul ei saa seda täiesti ilmset üleskutset salata.

    bash


  • Oeh, ole nüüd mõistlik. Oleks sa pannud vähemalt smaili oma küsimusele juurde? :) Et sümboleid ja märke tajuda ei pea olema semiootik. Mõistukõnet kasutasid juba meie kauged esivanemad, kui Saussure ega Lotman polnud veel sündinudki.

    Lihtsamalt öeldes, Trump on mats, kes ei oska käituda. Aga ta oskab vajalikul hetkel õelalt torgata ja ta tugineb meeleldi oma valijaskonna madalatele tungidele, millest üks on soov tappa.
  • angelp
    Oeh, ole nüüd mõistlik. Oleks sa pannud vähemalt smaili oma küsimusele juurde? :) Et sümboleid ja märke tajuda ei pea olema semiootik. Mõistukõnet kasutasid juba meie kauged esivanemad, kui Saussure ega Lotman polnud veel sündinudki.


    Ma lootsin, et iroonia oli piisavalt ilmne.

    Aga kujuta korraks ette, kui Trump ütleks täpselt needsamad sõnad mõnes oma kõnes ... kõlaks ju nagu Hitler?
  • Washington mõjukski tänases kontektsis palju erinevamalt kui ta mõjus omal ajal. Ära unusta suurt ajalist (ja kultuurist) distantsi. Sinu nn. iroonia on hetkel nii kontekstist rebitud, et sel pole mingit pointi. Seepärast ei saanudki aru, mis see oli.
  • opex
    Kui siin NATO on mõne jaoks feiliv ja mõtetu värk siis kuidas on lood ÜRO-ga? Trumpi saadikukandidaat lubas selle organisatsiooni nälga jätta (USA maksab 22% ÜRO eelarvest) kui 'bang for the buck' ei parane.


    NATO võib feiliv olla, aga kindlasti pole tegemist "mõttetu värgiga". Leppeid on vaja aegajalt üle vaadata. Tore on mõelda, et keegi teine kaitseb sind või kui pole kõrval agressiivset naabrit, kes rusikatega vehib. Ei näe selles midagi halba, kui talveunes heaoluühiskondasi veidi üles raputada.

    ÜRO osas poleks ka tõesti paha, kui toimuks väikene sisekaemus ja sealsed mükoloogid efektiivsemalt tööle pandaks. Muidugi võib see hirmuäratavana tunduda, kui mugav ja soe koht, kus põhieesmärk on sooja õhku välja ajada, ühtaegu löögi alla võib sattuda.
  • angelp
    Washington mõjukski tänases kontektsis palju erinevamalt kui ta mõjus omal ajal. Ära unusta suurt ajalist (ja kultuurist) distantsi. Sinu nn. iroonia on hetkel nii kontekstist rebitud, et sel pole mingit pointi. Seepärast ei saanudki aru, mis see oli.


    Pakun siis teise näite - kujuta ette, et võimule tuleb Keskerakonna ja Sotside valitsus, kes hakkab rääkima vajadusest Kaitseliidult relvi hakata ära korjama?

    Kontekst, mida sa enne mainisid, on see kontekst, milles sa elad või milline su suhtlusringkond on. (Sõna "sina" on siin kasutatud laiemas tähenduses kui sina :) )

    Eestis valitsev suhtumine Trumpi paistab olevat Kesknädala tüüpi meediatarbijate sekundaarse infoleviku produkt. St keskmine eestlane ei loe mitte neid allikaid otse, vaid kasutab info ammutamiseks neid refereerivat meediat või tuttavaid. Sellest ka selline võimendatud viha.

    Nägin sarnast asja lähemalt, kui kuumaks teemaks oli Brexit (siin on see kuum seniajani). Keskmise briti suhtumine sellesse oli palju tasakaalukam kui keskmise eestlase (vähemalt FB-d ja eesti ajakirjandust vaadates).

    Neid näiteid ja argumente ja kaalutlusi nende teemade kohta on mul nii palju, et kui hakkaks siia neid üles kirjutama, siis ma veedaks seda tehes oma paar päeva. Kui kunagi kokku saama juhtub, siis võib selle asja kiire binaarse analüüsiga välja selgitada, et milles meie arusaamad ühised ja milles erinevad on.
  • Päris suureks kismaks ei läinud, kuid ca 100 märatsejat politsei ikkagi arreteeris.Peksti sisse vaateaknaid, lõhuti ja põletati autosid, takistati liiklust, politsei kasutas korduvalt pipragaasi ja paugugranaate. Pätid peksid sisse Larry Kingi SUV aknad, mees ise küll sellal autos polnud, kuid autojuht oli päris shokeeritud. Fox Newsi võttegrupi auto peksti kah sodiks. Rünnati mitmeid politsei checkpointe, mille kaudu rahvast lasti inauguratsiooniüritusi vaatama, kuid märatsejail õnnestus sulgeda neist vaid üks.



    Väga raske on aru saada, miks USA meedia nimetab neid märatsejaid protestijateks kui tegu on lihtsalt kinnimakstud pättide ja kriminaalse kõntsaga.Makstakse neile 1500 taala kuus ja 50 dollarit tunnis aktsioonide ajal. Rahastajaks liberaalide tavalised sponsorid igast vari- ühingute kaudu nagu Soros.

    Juristid on märkinud, et tegelikult saaks neid kaake süüdi mõista lausa kuni 5-ks aastaks kui keegi viitsiks sellega tegeleda. Nende rahastajad saab aga kinni panna juba terrorismi finantseerimise paragrahvi alusel .RICO protsess neile kaela, mis sisaldab ka vara konfiskeerimist ja läheb kohe rahulikumaks .Võib olla tulevikus lähebki nii kui uus peaprokurör Sessions asja käsile võtab.
    Presidendi ametissepühitsemisel sama presidendi pooldajaid pudeliga pähe peksta ei mahu kuidagi "protesti" alla.





  • Soros rahastab anarhiste, ütleb stagna. Mingeid tõendeid on sellele väitele? Sooviks neid näha.
  • opex
    Soros rahastab anarhiste, ütleb stagna. Mingeid tõendeid on sellele väitele? Sooviks neid näha.

    Black Lives Matter on rahastatud OSF-i poolt http://www.washingtontimes.com/news/2016/aug/16/black-lives-matter-cashes-100-million-liberal-foun/ ja see seltskond on suht samasugune nagu need kes laamendasid eile.
  • Sorose avatud ühiskonna ja muud fondid on ühed peamised liberastlike-tolerastlike -globalistlike nn. "ühiskondlike organisatsioonide" ja survegruppide, igast Anti-Fascist Coalition, Democratic Partners jms. saasta rahastajad. Otsi ise kui soovid detailsemalt, google on su sõber, miks peaks keegi sulle kõike kätte nämmutama ?

    Mis puutub õigusemõistmist, siis inauguratsioonimäratsemine mahub vabalt domestic terrorism paragrahvi alla.

    18 US Code 2331
    (5)the term “domestic terrorism” means activities that—
    (A)involve acts dangerous to human life that are a violation of the criminal laws of the United States or of any State;
    (B)appear to be intended—
    (i)to intimidate or coerce a civilian population;
    (ii)to influence the policy of a government by intimidation or coercion; or
    (iii)to affect the conduct of a government by mass destruction, assassination, or kidnapping; and
    (C)occur primarily within the territorial jurisdiction of the United States.


    Niisuguste tegude rahastamine aga Conspiracy to Commit Domestic Terrorism. See on juba RICO ja siin nalja ei ole.

    USA õiguskaitseorganitel on see ainult kättevõtmise asi, et pätid ja nende finantseerijad trellide taha pista.
  • @kuusemaa
    "Suht samasugune" on nüüd küllalt hea tõestus või?
    Kas need haamrite ja kurikatega varustatud maskidega tüübid kes (A) logo põletatud limole ja majadele tegid ja kes G8, Bilderbergide, WEFi jne. juures (millega pole BLMil üldse ühist) tahaks laamendada, on IMO eraldi grupp täiesti.
  • Kas on selliseid proteste/märatsemisi ka varem olnud? Mis Trumpis nii erilist on, et just temaga.... Ütleks selle peale: külvad tuult, lõikad tormi. Äärmuslikule vastandumisele rajatud kampaania ei saagi erilist kodurahu tuua, on ju.

  • angelp
    ...Äärmuslikule vastandumisele rajatud kampaania ei saagi erilist kodurahu tuua, on ju.


    Lõppeb see sellega, et Trumpi eksistents lõppeb näiliselt lihtsatel asjaoludel, aga tegelikult üsna segastel asjaoludel. Keegi läheb kinni ja kusagil mingi perekond ei pea enam oma sissetulekute pärast muretsema.

    Nii on vaja ja nii on tehtud ka varasemalt. Ajaloost selliseid näiteid mitmeid.
    Distsipliinita pätt ja kaabakas presidendiks ei sobi ja eelkõige hakkab ta häirima "omasid".
  • opex
    @kuusemaa
    "Suht samasugune" on nüüd küllalt hea tõestus või?
    Kas need haamrite ja kurikatega varustatud maskidega tüübid kes (A) logo põletatud limole ja majadele tegid ja kes G8, Bilderbergide, WEFi jne. juures (millega pole BLMil üldse ühist) tahaks laamendada, on IMO eraldi grupp täiesti.


    opex, kui miski näeb välja nagu s.tt, lõhnab nagu s.tt ja maitseb nagu s.tt, siis see ongi s.tt. Soros on paras tõbras ja üritab maailmle ilmselt kätte maksta oma lapsepõlve eest ning toetab andunult oma fondide kaudu multikultit ja vasakpoolset sotsdemliberaste aga kindlasti pole ta loll. Sellist rahastust ei hakka keegi avalikult kuskil pasundama.
  • Buchanan märgib oma lühikeses jutus Eesti kaks korda nimeliselt ära kui paiga, mille käekäik pole absoluutselt ameeriklaste asi:

    "American’s bleeding border is what concerns Americans, not the borders of Estonia, South Korea, Kuwait, or the South China Sea."
    "But no sane president will start a war with a nuclear-armed Russia over Estonia."

    Jama on selles, et see ideoloogia saab USA-s kindlasti oluliselt rohkem kõlapinda kui seni. Veel jamam on see, et mingit ratsionaalset argumenti Buchananile vastu on ka väga raske leida - see ongi keskmise ameeriklase seisukohast täiesti mõistlik seisukoht
    http://www.theamericanconservative.com/buchanan/new-president-new-world/
    .

    Ma loodan, et meil ärgatakse üles ja lõpetatakse jutt mingist väärtuste põhisest maailmapoliitikast. Väärtused ei maksa reaalses maailmas kahjuks mitte midagi, sest nad võivad asjaolude muutumisel üleöö haihtuda. Huvid maksavad, raha maksab, jõud maksab. Kuidas sellises keskkonnas hakkama saada, selles osas ootaks meil nüüd küll elavat diskussiooni.
  • Soros on avatud ühiskonna eestkõneleja (ja ta on ka küllalt resursse selleks pühendanud). Sellisena on loogiline, et teda vihkavad eelkõige diktaatorid nt Putin, kes pigem eelistaks "suletud ühiskonda". Aga siinsed 2 (tõenäoliselt eestimeelset (?)) kodanikku, mis on teie motivatsioon seejuures, ei ole nii lihtne mõista.

    Mul tekib kaks küsimust:
    1) Kas olete lugenud mõnda Sorose raamatut?
    2) Kas on olemas mõni parem alternatiiv avatud ühiskonnale? Mis oleks selle eelised?
  • Asus tööle kohe. Tähtsad asjad kõigepealt, Churchilli büst lauale tagasi mille Obama lasi ära koristada, kuldsed kardinad tumepunaste asemele ja siis Obamacare'i lammutama.
  • Kogu see Trumpi saaga on üks omajagu huvitav fenomen...

  • angelp
    Soros on avatud ühiskonna eestkõneleja (ja ta on ka küllalt resursse selleks pühendanud). Sellisena on loogiline, et teda vihkavad eelkõige diktaatorid nt Putin, kes pigem eelistaks "suletud ühiskonda". Aga siinsed 2 (tõenäoliselt eestimeelset (?)) kodanikku, mis on teie motivatsioon seejuures, ei ole nii lihtne mõista.

    Mul tekib kaks küsimust:
    1) Kas olete lugenud mõnda Sorose raamatut?
    2) Kas on olemas mõni parem alternatiiv avatud ühiskonnale? Mis oleks selle eelised?


    Ma ei ole avatud ühiskonna vastu. Ma olen otseselt selle vastu, et Sorose fondid toetavad ja rahastavad massimigratsiooni mustalt mandrilt Euroopasse (kas Euroopa on kummist ja kas põlisrahaval pole õigusi valida "külalisi"?), toetavad Black Lives Matter liikumist (kas teised elud ei loe?), toetavad LGB liikumisi (las te olete olemas, pole vaja röökida sellest tänavatel ja ajakirjanduses) jne. Vanamees on natuke üle võlli oma "toetustega" läinud. See on tal juba mingi isiklik agenda kogu valge maailma vastu ja ei puuduta kuidagi avatud ühiskonda.
  • sakuska
    Buchanan märgib oma lühikeses jutus Eesti kaks korda nimeliselt ära kui paiga, mille käekäik pole absoluutselt ameeriklaste asi---Jama on selles, et see ideoloogia saab USA-s kindlasti oluliselt rohkem kõlapinda kui seni. Veel jamam on see, et mingit ratsionaalset argumenti Buchananile vastu on ka väga raske leida - [u]see ongi keskmise ameeriklase seisukohast täiesti mõistlik seisukoht
    Ma loodan, et meil ärgatakse üles ja lõpetatakse jutt mingist väärtuste põhisest maailmapoliitikast. Väärtused ei maksa reaalses maailmas kahjuks mitte midagi, sest nad võivad asjaolude muutumisel üleöö haihtuda. Huvid maksavad, raha maksab, jõud maksab. Kuidas sellises keskkonnas hakkama saada, selles osas ootaks meil nüüd küll elavat diskussiooni.

    Kõik õige, samas tundub, et mitmed trumpi kandidaadid on puutja suhtes negat meelestatud, Mattis, Pompeo, Tillerson, Haley kõik ütlesid, et venkut ei saa usaldada. Mattis vist isegi ütles komiteele, et a la kui NATOt poleks, tuleks see luua. Mingi lootus ikkagi on, et vaipa alt ei tõmmata......aga jah, roosiline pole see pilt.
  • sakuska
    "But no sane president will start a war with a nuclear-armed Russia over Estonia."

    Aga Lääne-Berliini pärast?
  • opex
    Asus tööle kohe. Tähtsad asjad kõigepealt, Churchilli büst lauale tagasi mille Obama lasi ära koristada, kuldsed kardinad tumepunaste asemele ja siis Obamacare'i lammutama.


    Ta saab/võib seda endale lubada, sest et...... :)
  • https://www.youtube.com/watch?v=1-lH6tqN5js
    Welcome to new Press secretary

    Ma ei ole midagi nii masendavat viimase 30 aasta jooksul kuulnud. Kas see on USA või on tegemist 70ndate aastate NSVLiga.
  • Kogu seda meedia-vs-Trump konflikti vaadates pole mitte küsimus kas?, vaid millal Trump loob riikliku meediaagentuuri ja hakkab seal oma "häid uudiseid" kajastama.
  • Sealt tuleks uudiseid stiilis "President said it's great day today, a beautiful day!" iga päev.
    Või parastataks mingi idiootliku telesaate ebaedu üle, a la jaanuari alguses härra tegi:



    You stay classy, Donald!
  • angelp
    Soros on avatud ühiskonna eestkõneleja (ja ta on ka küllalt resursse selleks pühendanud). Sellisena on loogiline, et teda vihkavad eelkõige diktaatorid nt Putin, kes pigem eelistaks "suletud ühiskonda". Aga siinsed 2 (tõenäoliselt eestimeelset (?)) kodanikku, mis on teie motivatsioon seejuures, ei ole nii lihtne mõista.

    Mul tekib kaks küsimust:
    1) Kas olete lugenud mõnda Sorose raamatut?
    2) Kas on olemas mõni parem alternatiiv avatud ühiskonnale? Mis oleks selle eelised?


    Soros ei toeta mingit avatud ühiskonda. Tema agenda on olemasoleva maailmakorra põhjalik lammutamine ja globalistliku multikulti küla ehitamine, mis on toonud juba nii palju katastroofe ja toob edasi.

    Olemasolev maailmakord : planeedi rahvastik on jagatud riigipiiridega omaette kodudesse ja põhimõtteliselt on iga rahvas oma kodus ise peremees. On mingid üldised reeglid kuidas oma naabrite ja kaugemal olevate riikidega läbi saada, kuid põhimõtteliselt üksteise eludesse ei sekkuta.Iga pere peab ise toime tulema.Ja ka iga pere sees on peresuhted peresisene asi.Good fences make good neighbours.

    Kui mõni pere omas kodus sattub hätta, siis teise abistavad teda niipalju kui saavad , kuid ei võta endale seetõttu kogu pere ülalpidamist enda kohustuseks.Mõned pered on jõukamad, teised vaesed ja kolmandad päris puruvaesed .Mõned on töökad ja peavad puhtust ning korda, teised laisad ja hooletud ning elavad kujutlematus räpasuses, ehkki soe vesi ja seep ei maksa peaaegu mitte midagi.

    Toimib see kord väga hästi juba mitu tuhat aastat.Nüüd püütakse see ühiskond maani maha lammutada ja öelda, et kõik maailma inimesed ongi üks pere, ja traktor peab kogu planeedile teki peale vedama kui magama minnakse, Islandist Nigeeriani. See töökas ja korda hoidev pere peab ulualust andma, toitma ja riietama neid, kes ise ei viitsi midagi teha peale haisu ja täide levitamise.Et tal pole enam õigust eraldumisele ega privaatsusele ja sellele, et omas kodus nautida oma töövilju ning elada sel moel nagu talle endale meeldib.

    Päris loomulik, et need, kes oma kodus hästi hakkama saavad, on uue elukorralduse vastu ja püüavad vana säilitada.
  • stagna
    Olemasolev maailmakord : planeedi rahvastik on jagatud riigipiiridega omaette kodudesse ja põhimõtteliselt on iga rahvas oma kodus ise peremees.

    "on jagatud" pole mingit loodusseadust, vaid on sõdade ja võitluste tulemus läbi ajaloo. Soros on osalenud Idaeuroopa riikide iseseisvust toetades, Venemaa võimu vastu.
  • Eks tegelikult ongi nii, et igasugused stagnatsioonie või sakusmendile viitavad foorumi aliased oleks iga kell valmis naasma sovjetiriigi ühtsesse perre. Lihtsalt antud hetkel on see horisont veel liiga kaugel ja räägitakse muust. Kui aga on piisavalt lähedale jõutud, küll siis häbenemata ka nõukogude korda kiitma asutakse.

    Ei midagi uut siin ilma peal.
  • https://twitter.com/POTUS/likes
    Trump on andnud ka ühe 1 "LIKES" ja loomulikult enda videole.
  • sr71
    Eks tegelikult ongi nii, et igasugused stagnatsioonie või sakusmendile viitavad foorumi aliased oleks iga kell valmis naasma sovjetiriigi ühtsesse perre. Lihtsalt antud hetkel on see horisont veel liiga kaugel ja räägitakse muust. Kui aga on piisavalt lähedale jõutud, küll siis häbenemata ka nõukogude korda kiitma asutakse. Ei midagi uut siin ilma peal.

    Hüääna on selles seltskonnas täielik erand, siis. Räägib otse mida tahab saada.

  • Iseasi kui palju sellised tegelased nostalgitsevad taga "õndsat" nõukogude aega ja kui paljud kremli ülemvõimu. Sest kremli uus ülemvõim koos siin kehtestatava uue riigikorraga koos saab olema eelmise-aegsest küllaltki erinev. Ja "õnnis" nõukogude aeg ei saabu enam mitte kunagi tagasi.
  • stefan
    stagna
    Olemasolev maailmakord : planeedi rahvastik on jagatud riigipiiridega omaette kodudesse ja põhimõtteliselt on iga rahvas oma kodus ise peremees.

    "on jagatud" pole mingit loodusseadust, vaid on sõdade ja võitluste tulemus läbi ajaloo. Soros on osalenud Idaeuroopa riikide iseseisvust toetades, Venemaa võimu vastu.


    stefan,loodusseadusena on inimese olemuses olnud aegade hämarusest alates võitlus oma eksistentsi eest ja peale on jäänud need kes on nutikamad ja osavamad, fakt. Sõdade ja võitluste tulemusena oleme me täna need kes me oleme, oma kultuuri ja teadmistega, igaüks oma välja võideldud kodus. Soros andis tugeva panuse Ida-Euroopa vabanemisele Sovetski Sojus alt aga viimasel ajal ajab ta mingit täiesti arusaamatut agendat. Keri Sorose tegemisi tagasi 90-date algusesse ja võrdle is ta tegi ja mida ta nüüd toetab. Mina näen siin tigetsevat vanameest, mitte seda filantroopi kes ta oli. Clintoni kaotus ajas ta ilmselt täiesti endast välja ))
  • kuusemaa
    ... Keri Sorose tegemisi tagasi 90-date algusesse ja võrdle is ta tegi ja mida ta nüüd toetab. Mina näen siin tigetsevat vanameest, mitte seda filantroopi kes ta oli. Clintoni kaotus ajas ta ilmselt täiesti endast välja ))

    Vanuritega juhtub seda sageli - nad pööravad ära. Muutuvad lapselikeks ja imelikeks.
  • ttrust
    kuusemaa
    ... Keri Sorose tegemisi tagasi 90-date algusesse ja võrdle is ta tegi ja mida ta nüüd toetab. Mina näen siin tigetsevat vanameest, mitte seda filantroopi kes ta oli. Clintoni kaotus ajas ta ilmselt täiesti endast välja ))

    Vanuritega juhtub seda sageli - nad pööravad ära. Muutuvad lapselikeks ja imelikeks.


    Siis võiks lähedased viia ta vanadekodusse, mitte lasta tal "laamendada" maailmaga
  • Trump's 2020 speech
    The new president's 16-minute address tipped his hand — in ways both subtle, and stunningly blunt — about his political plan for the coming years. Yes, he plans to pound his America-first, Washington-sucks message that the establishment and media hate. But it was telling how much time he spent talking about infrastructure and jobs for ALL Americans, twice sounding racially inclusive notes.

    Stephen Miller, the speech's principal writer, and Steve Bannon, whose worldview dominated and who helped with the prose , see a huge infrastructure bill as a way to attract voters, especially minorities, who opposed Trump in 2016. They argue privately they will shake up voting coalitions if they run new roads, repair tunnels and provide web access to other classes or regions of forgotten Americans. They also believe tariffs and bullying of corporate-outsourcers will change some minds, too.

    The coastal bubbles hated the speech. But, like the campaign, it wasn't aimed at them


    President Trump Declares Independence
  • Trump, Putin, Hitler - karsklastest ei tule kunagi midagi head.
  • Krt, Putin ju küll jõi liiga palju õlut,nii nagu ta ise ütles, et isegi haridustee kannatas selle läbi, ja nüüd on karskus süüdi ? Trump trimpas kah mõõdukalt seni kuni ta vend alkoholismi kätte suri, siis kohkus ära.

    Ma eelistaks karsklast riigijuhi kohal iga kell lakkutäis alkašile. Jeltsini sugune tüüp maailma võimsama riigi ja tuumanupu juures on päris murettekitav asi.
    Ja mis puutub seda ülemaailmset liberastlikku globaalset kolhoosi, mida mõned siin kangesti ihalevad - siis vaatamata kõigile ponnistustele, seda ei tule.
    Inimestel on sellest vägisi pealesurutavast kultuurmarksismist ja ühiskonna lõputust ümberkorraldamisest kõrini.

    Lõpuks saavad tolerastlikel muidusööjatel ka finantseerimisallikad otsa ja tuleb tootvale tööle minna. Clintoni fond ongi juba sponsorite poolt kuivale jäetud. Pole enam seda võimupositsiooni , mida saaks dollariteks konverteerida .
  • Keelekommentaar. Kui keegi kasutab ohjeldamatult sõnapaari "tolerast", "liberast", siis kõneleb see pärispalju selle inimese kultuuritausta kohta. On ju üldteada, missugusest sõnast kõik sellised vormid tuletatud on ja näitab inimese ülemäärast andumust seksuaaltemaatikale. Lase lõdvaks ometi!

    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=tolerast
    ...used mostly in russian informal speech ...
  • angelp
    Keelekommentaar. Kui keegi kasutab ohjeldamatult sõnapaari "tolerast", "liberast", siis kõneleb see pärispalju selle inimese kultuuritausta kohta. On ju üldteada, missugusest sõnast kõik sellised vormid tuletatud on ja näitab inimese ülemäärast andumust seksuaaltemaatikale. Lase lõdvaks ometi!

    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=tolerast
    ...used mostly in russian informal speech ...


    Ma arvan, et kui võtta arvesse konteksti, siis see nimetus viitab pigem nimetatud inimeste ülemäärasele andumusele seksuaaltemaatikale. Kui vaja, siis võin pikemalt selgitada.

    Ma ise küll sellist nimetust nende kohta ei kasuta (kuna see oleks tõepoolest madal), aga selle hüüdnime päritolu on täiesti kindlalt sellega seotud.

    PS. Urban Dictionary pole eriti tõeseltvõetav allikas :)
  • Urban Dictionary pole muidugi sama mis Oxford Dictionary :) kuid seekord paneb ta täiesti täppi. Olen ise ka neid sõnu just venekeelses meedias kohanud (KUKU raadio saates "Kirillitsas Eesti" võeti see ükskord läbi), mujal mitte. Mul pole midagi selle vastu, et "stagna" on venelane (kasutaja "kuusemaa" tundub tema vaimne kloon), on ka teisi sõnu nende mõlema tekstides, mis on iseäralikud, kuid need ei häiri. Seevastu *rast vormi ülekasutamine mõjub semiosfääri reostusena ja näitab, et kõnelejal on mingi sisemine pinge selle teemaga. Ärme hakka sügavamale laskuma, las ta jääb.

    Nagu ma ennustasin, Trumpi tiim sammub lähemale oma alternatiivmeedia loomisele. Trumpi nõuniku kommentaar pressiesindaja vahelt võetud valedele: "ta pakkus alternatiivseid fakte". Braavo! Ootame edaspidi rohkem "häid uudiseid" ja "alternatiivseid fakte" valeliku peavoolumeedia kõrvale.

    Vt. ka õukonnameedia, nepotism, Rodrigo Borgia.
  • angelp
    Keelekommentaar. Kui keegi kasutab ohjeldamatult sõnapaari "tolerast", "liberast", siis kõneleb see pärispalju selle inimese kultuuritausta kohta. On ju üldteada, missugusest sõnast kõik sellised vormid tuletatud on ja näitab inimese ülemäärast andumust seksuaaltemaatikale. Lase lõdvaks ometi!

    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=tolerast
    ...used mostly in russian informal speech ...


    Tüüpiline angelp, kõik asjad tuleb peapeale pöörata. Tegelikult on ikka vastupidi, just need nn. rastid näevad kõiges ainult seksuaalsust ja tirivad seda pidevalt ka tänavatele. Ning asjade õigete nimedega nimetamine antud juhul on absoluutselt kohane.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon