Venemaal läheb olukord aina halvemaks. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Venemaal läheb olukord aina halvemaks.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Krimikohtutes mõistetakse venes süüdistatav õigeks 0,34% juhtudest. 0,34! Isegi stalini ajal (rahva?-)kohtutes olla see number 10% olnud, UKs on praegu 17%. Navalnõi komm.: "mendid ei pea üldse midagi tõestama 'poliit-ekstremismi' keissides kremli kriitikute vastu, kus õigeksmõistmine on täiesti tundmatu nähtus."
  • Venemaa põllumajandus buumib täiel rinnal.

    WTO liikmena poleks Venemaal see võimalik. Täna on Venemaa jätkuvalt WTO liige ja naudib võimalust piirata kaupade importi täpselt nii nagu talle meeldib.
  • KOV valimised olid just ja Moskvas sai opositsioon 14-s piirkonnas 124st enamuse häältest sh. 11 kohta 12st Tverskaja piirkonnas mis Kremli kandis. Kokkuvõttes putinistid said u. 77%, Jabloko 12%, sõltum. 7%. Osalus% <20.
  • Lenini-aegne soomuk sõidab omal jõul ja politsei küsib dokumente....
    Kuradi loll Iivan. Sellisele aparaadile tuldaks igast maailma otsast privaatlennukiga järele....
  • Vanaema
    Suur plagiaator Kalašnikov jäi postuumselt taas vahele:http://www.rbc.ru/society/22/09/2017/59c444a99a7947e44ab3d1d3


    Sõjanduses on sul palju olulisem küsimus see kes on elus ja kes ei ole kui see kes on plagiaator ja kes ei ole.
  • Tšetšeenide boss-murelaps gadõrov on vahelduseks paja jälle tulele pannud. On ennast re-inventimas kui Kõikide Moslemite Eestkõneleja.
    [He] clashed with the Russian government this month after organising a protest of hundreds of thousands of people in Grozny, the capital of his semi-autonomous Russian region, against the treatment of Rohingya Muslims in Burma. That followed a prominent demonstration in Moscow. Kadyrov harshly condemned Burmese brutality, saying that he would like to drop a nuclear bomb on the perpetrators of violence.
    “If even Russia is going to support the devils who are today committing crimes, then I’m against the position of Russia, because I have my own perspective, my own position,” he said. Russia has taken a cautious approach on Burma, blocking a UN Security Council statement in March that would have condemned the mass killings and rapes of Rohingya Muslims. Mr Kadyrov’s intervention runs the risk of spoiling ties with Burma, a major buyer of Russian fighter aircraft and other weaponry. Alexei Malashenko, one of Russia’s leading experts on Islam and the North Caucasus, called Kadyrov’s initiative a “nasty surprise” for the Kremlin.
  • Soome parlamendi ees trepil võtsid kaks vene homoseksuaalset noormeest kätte ja pussitasid iseendeid protesti märgiks, et nad ei saanud Soome Vabariigis asüüli ja varjupaika.
    http://www.ohtuleht.ee/830532/soome-parlamendihoone-trepil-pussitas-end-vene-homopaar
    Kahjuks pole märgitud kust venemaalt need noormehed pärit on, aga minu teada Venemaa suuremates linnades nagu Moskva ja Peterburi ei tohiks küll homoseksuaalsel inimesel eluohtlik olla ja elada, kui ta ennast normaalselt ülal pidada oskab. Soome kolimise asemel tuleks eelkõige ikka oma riigis selliseid elamise- ja eksistentsiprobleeme lahendada.
    Või siis omandada hea elukutse ja saada tööluba Euroopa riigis. Aga see on hoopis teine teema.
  • Kremli propa tracker, saab teada millega trollid ja botid parasjagu tegelevad (Zerohedge on popp):
    http://dashboard.securingdemocracy.org/
  • Aga tüübid lasti haiglast peagi välja, sest vigastused polnud ohtlikud.See polnud seppuku. Kui nad oleks end ikka "pussitanud", oleks kõhukelme läbistatud ja ka mõnele elundile pihta saadud, soolele, maole, pankreasele. Järelikult lõiguti nahka ja nahaalust rasvkude parajasti niipalju , et tuleks verd, kuid poleks ohtlik .Eesmärgiks kära ja kaastunnet tekitada , et saaks ikkagi Soome jääda.
  • Navalnõi teeb pihuks ja põrmuks Vene propagandatööstuse raskekahuri Vladimir Solovjovi.

    https://youtu.be/9MHqpyN6iAk

    Tuleb välja, et propagandat tasustatakse Venemaal üliheldesti, Solovjov on multimiljonär nii dollarites kui eurodes, villaomanik Como järve kaldal jne.
  • Eile tuli Soome TV-st dokk, kus käsitleti põhjuseid, misk Oktoobripüha Venemaal sisuliselt enam ei tähistata ja on tekkinud 9. mai pühade ümber tiirlev sõjakultus.
    Väga lahe oli kuulata, mida siis vene inimesed rääksid, kui reporterid neilt käesoleva hetke sõjaohu kohta küsisid. Enamuse vastus oli, et kuna Venemaa eksportis kogu oma gaasi ja nafta (sic!) USA-sse ja enam seda ei tee, siis pahad ameeriklased tahavad venemaa vallutada, et saada uuest gaasi ja naftat. Ütleme, et nii lolli rahvast annab ikka otsida.
  • Nojah, kuidas Sa kahepealise kotka ja priske tsaarikrooni kujutise all ikka kommunistlikke Oktoobripühasid pead?
  • Vseviov juhtis ka sellele skisofreeniale tähelepanu (ma nüüd oma sõnadega targutan): Nikolai II on pühakuks kuulutatud ja Lenin tema mõrvar, et mõlemad korraga ei saa nagu au sees olla. Samas riik Lenini kujusid täis.

    Kaugemast ajaloost - Suvorov on kangelane ja Pugatšov suur ülestõusu juht. Mõlemad nagu au sees. Samas Suvorov pani Pugatšovi puuri ja tõi Moskvasse hukkamisele.
  • Eks terve vene ajalugu on skisofreeniline. Hiljuti avaldati ju tõde Kulikovo lahingu kohta, mida vene ametlik ajalugu kuvab kui vene rahva kangelaslikku võitlust Mongoli Kuldordu vastu. Aga tegelikult võitlesid Kulikovo lahingus venelased koos Kuldorduga ühe mässama hakanud khaani vastu, kes omakorda liitus Leedukatega
  • Skisofreenia vol .... - Georgi lindiga Punaarmee sõdurite auks vehkimine. Georgi lint oli mäletatavasti selle riigi sõjaline autasu, millise armee või selle jäänused olid kodusõjas Punaarmee vastaspool. Valgekaartllaste üks juhte admiral Kolchak näiteks oli Georgi ordeni kavaler ja eestlastest Georgi ristide või ordenite kavalerid hilisemad Eesti ohvitserid ja Vabadussõja kangelased. Johan Laidoneril oli Georgi mõõk (selle omistamise hetkel Georgi ordeni järk), Julius Kuperjanov oli Georgi risti kavaler jne.
  • See kahe peaga ja eri suundades vaatav kotkas sümboliseeribki üldist skisofreeniat ja kahepalgelisust. Samas nagu muude teemade pealt näha, siis tsaarivene sümboolika nüüd küll kommunistlike tähtpäevade tähistamist (või mingil sürreaalsel kujul parodeerimist) ei takista. Oktoobrirevolutsiooni tähistamine saab olema tagasihoidlik pigem selle pärast, et igasugu rahvamässu või revolutsiooni teema ei ole praegu õukonnas väga populaarne.
  • Kusjuures selle kahe peaga kotka said venelased (täpsemalt siis Moskva vürstiriik) Mongoollastelt
  • 2008 kõigi aegade tähtsaimaks venelaseks valitud Aleksander Nevski oli Batu-khaani (Kuldhordi) vasall, säilitas nii vürstitiitli ja nominaalse võimu, kogudes kuulekalt kogu elanikkonnalt mongolitele makse.
  • mx77
    Kusjuures selle kahe peaga kotka said venelased (täpsemalt siis Moskva vürstiriik) Mongoollastelt


    Vist ikka Bütsantsilt.
  • Miks need kotkad nii uurivalt eri suundades vaatavad - otsivad kolmandat.

    ("Kolmandaks tuled?" "Tretjem budeš")
  • Vanaema, noored ei mõika selle "kolmanda" tähendust. Kolmekas on tänapäeval hoopis midagi muud :)
  • Henno Viires
    Skisofreenia vol .... - Georgi lindiga Punaarmee sõdurite auks vehkimine. Georgi lint oli mäletatavasti selle riigi sõjaline autasu, millise armee või selle jäänused olid kodusõjas Punaarmee vastaspool. Valgekaartllaste üks juhte admiral Kolchak näiteks oli Georgi ordeni kavaler ja eestlastest Georgi ristide või ordenite kavalerid hilisemad Eesti ohvitserid ja Vabadussõja kangelased. Johan Laidoneril oli Georgi mõõk (selle omistamise hetkel Georgi ordeni järk), Julius Kuperjanov oli Georgi risti kavaler jne.

    Tegelikult pole see georgi lint. Georgi lint on kuldne-must. Antud lint on oranž-must.
    Tegemist on II maailmasõja-aegse stalini medali lindiga: "Suure Isamaasõja võidu medal":
    https://et.wikipedia.org/wiki/Suure_Isamaas%C3%B5ja_v%C3%B5idu_medal
    https://en.wikipedia.org/wiki/Medal_%22For_the_Victory_over_Germany_in_the_Great_Patriotic_War_1941%E2%80%931945%22
    Ja II maailmasõja aegse kuulsuse ordeniga:
    https://et.wikipedia.org/wiki/Kuulsuse_orden
    https://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Glory
    Tuleb tunnistada et stalin tekitas need medalid-ordenid georgi risti ja linti eeskujuks võttes.

    Isegi praegu stalini lindi suhtes on venemaal skisofreenia ... valesti peetakse georgi lindiks.
  • :) Berlusconi kingitus heale sõberile puutjale sünnipäevaks, tekikott.

  • Ukraina keelas riigis Vene uute 200-rublaste vastuvõtu ja kasutamise

    https://maailm.postimees.ee/4276721/ukraina-pangad-krimmi-pildiga-rublasid-vastu-ei-vota



    Rahal on muuseas Amandus Adamsoni loodud mälestusmärk Uputatud Laevadele, mis asub Sevastoopolis juba 1905.a. saadik .See on ilmselt Adamsoni kõige kuulsam monument üldse. Huvitav detail, et mälestusmärgi autorit ei teadnud laiem avalikkus kuni 1949.a. kuni arhiivist leiti Adamsoni enda 1907.a. koostatud dokument oma tööde kohta, mille ta pidi esitama, et saada Venemaa Kunstiakadeemia liikmeks.



    Rahade poliitilise tähenduse üle on ennegi kisklemist olnud, venelastele ei meeldinud näiteks Eesti 5-kroonine, kus oli näha ka Narva jõe teine kallas. Ametliku keelamiseni, et Vene pangad ei tohiks seda vastu võtta siiski ei läinud.
  • Ukrainlastest on täiesti võimalik aru saada. Ilus ajalooline monument on kistud poliitilisse võitlusesse. Ja seda venelaste poolt. Meil käib kisklemine Toompeal oleva vene Aleksander Nevski katedraali üle.
  • Milneti vahendusel. Suure tõenäosusega tuleb asenduseks pakutava 200-rublase "kavandi" anonüümsest rahvakunstnikust autorit otsida ukrainlaste lähedalt...

  • Prakilisest vaatepunktist on rahade ärakeelamine täiesti mõttetu. Kui rahasedelil on mingi väärtus, siis jääb see rahva seas käibel niikuinii. Kui raha on täiesti väärtusetu, siis ei aita ka ükski promo ega haip seda.

    Venemaal on mitu korda ja kõrgel tasemel nõutud dollari kõrvaldamist käibest ja selle täielikku keelustamist.Et ükski pank ega firma ega valuutavahetus seda vastu võtta ei tohiks, ainult riigipank vahetab oma kursi ja reeglite järgi .Kuid isegi Putin saab aru, et see on võimatu. Seepärast pole need ettepanekud ka läbi läinud. Kui ikka pool või rohkem rahvastikust eelistab oma sääste hoida madratsi all dollarites, siis mis sa seal käsid või keelad .Keelaja ise jääb lolliks.
  • Kae, Amandus Adamson siis uppunud laevadele rohkem, kui ühe mälestusmärgi loonud. Ka "Russalka" on tema looming.
  • Adamson oli sisuliselt üks Vene õukonnakunstnikke, 1907. aastast oli ta akadeemik, peamiselt just Russalka ja Sevastoopoli monumendi tõttu. Tema tehtud on Venemaal palju monumente, mh kuulus maakeraga skulptuur Singeri majal Peterburis ja Jelissejevi kaubamaja fassaadikujud samas linnas. Alustas keisrikoja tellimusel Romanovite 300 aastapäeva gigantse skulptuuridegrupi tegemist Kostromas, aga revolutsioon tuli vahele ja siis tuli ta tagasi Eestisse ja elas siin vaikselt. Kostromas seisab praegu Adamsoni kujundatud skulptuurialusel Romanovite mälestusmärgi asemel ei keegi muu kui Vladimir Iljitš ise. Nii et tehniliselt võttes on ta ka ühe punase skulptuuri valmistanud :)
  • juhtusin juhuslikult peale netis surfates. Söögiisu peletav lauluke piiritutelt Venemaa avarustelt

    https://youtu.be/HjX2QwIwCMk

    Ja ma enne ei teadnudki, kust Riisalu & Co oma inspiratsiooni hankisid.

  • Venemaal tekitab suurt kära suure eelarvega pseudo-ajalooline kostüümifilm Matilda ehk Romanovite dünastia saladus. Mustasajalised ringkonnad, kes Nikolaid II peavad pühakuks, protestivad filmi vastu ja püüavad seda ära keelata. Käiku on läinud ähvardused kinode vastu, mis seda tahaks näidata ja isegi süütamised.Isehakanud registreerimata organisatsioon Христианское государство — Святая Русь saatis laiali ähvarduse :Если выйдет фильм «Матильда», кинотеатры будут гореть, может, даже пострадают люди. Официально уведомляем: любой баннер, афиша, листовка с информацией о прокате фильма будет рассмотрена как желание унизить святых Православной церкви…

    Parlamendis veab proteste vastuoluline Riigiduuma saadik Natalja Poklonskaja, kes sai tuntuks karmikäelise Krimmi prokurörina, kes kohe kui avanes võimalus, Vene võimude poole üle jooksis ja nüüd on kiiresti karjääri teinud.

    Kuid alati pole kasulik olla paavstlikum kui paavst ise. Lõpuks võttis sõna Putin, kes ütles, et austab filmi režissööri Aleksei Utšitelit kui patriootlikku ja andekat kunstnikku, kuid ei tahaks sekkuda filmi autori ja Poklonsklaja vahelisse konflikti. See võttis hoobilt protestijatelt tuure maha .Tšetšeenia suurvürst Kadõrov tahtis algul filmi näitamise ära keelata, kuid niipea kui isake ise poetas sõnakese rezissööri toetuseks ja film sai ülevenemaalise linastusloa, muutis tooni ja ütles, et filmi võidakse Tšetšeenias näidata. Lisas küll, et Tsetseenias ei hakka keegi niikuinii vaatama filmi, mis on labane ja ebapatriootlik .Lõpuks pani asjale punkti presidendi pressisekretär Peskov, paljude arvates teine-kolmas mees riigis, kes ütles, et igasugune vägivalla õhutamine ja seaduserikkumine on absoluutselt lubamatu ja saab karmilt karistatud.Sellele lisas kultuuriminister Medinski, et seaduslikke aluseid filmilt linastusluba ära võtta pole. Vene õigeusu kirik ruttas aga teatama, et neil pole mingit seost organisatiooniga Христианское государство — Святая Русь,kes ähvardas Matildat näitavad kinod põlema panna .

    Kokkuvõttes on suur skandaal filmi vastu tõstnud tohutult huvi ja oodatakse suurt finantsedu kui 26.oktoobril film läheb laia kinolevisse üle Venemaa. Saab näha kas mõni kino kah põlema pannakse või mitte.

    Ise pole filmi näinud, kuid otsustades treileri järgi on tegu üsna banaalse kostüümifilmiga, kus rõhutatakse, et isakesel tsaaril pole õigust isiklikule õnnele ja armastusele vaid ta peab ka abieluga teenima riigi huvisid.Ajaloolist tõde sealt otsida on sama mõttetu kui Kolmest musketärist .

    Treiler
    https://youtu.be/XvwZJ2sn8Mo
  • Anton Aleksejevi artikkel EPL-is samal teemal on heaks täienduseks.

    Rebendeid:
    - Poklonskaja on saatnud Venemaa peaprokuratuurile 43 avaldust nõudmisega Utšiteli filmi kontrollida ja selle näitamine ära keelata.
    - Filmi ennast keeldub ta vaatamast, kuna „jumalat teotava” filmi vaatajaid ei võetavat tervelt pool aastat armulauale.
    - Pärast seda, kui kultuuriministeerium Medinski isikus oli Kõige Kõrgema Arvamuse lõplikult formuleerinud, algasid vihjed presidendi administratsioonist "õigeusklike väärtuste" vankumatule kaitsjale Poklonskajale, et too peaks saadikumandaadist loobumist tõsiselt kaaluma...
    - Nikolai II rolli valis režissöör sakslase Lars Eidingeri, kes karjääri jooksul üles astunud ka alastistseenides. Loomulikult sai ta seetõttu filmi vastasleerist otsaette sildi "pornonäitleja" (ja veel sakslane, ja mängima pühakust tsaari?!?!?)
    - Utšiteli enda juudi päritolu? Jah, loomulikult oli ka see vastaste argumendiks. Mis siis, et patrioodina kirjutas ta omal ajal alla kultuuritegelaste pöördumisele Krimmi annekteerimise toetuseks.

    Kes teab, ehk on sellest sürrealistlikust jenkast filmi ümber niipalju kasu, et järgmine kord enne hüsteeria kütmise alustamist uuritakse seltsimees Vladimir Vladimirovitši käest diskreetselt järele, et kelle pihta see täpselt suunata tuleks...

    Lõpetaks retsensiooni IMHO asja olemust päris täpselt kirjeldava lõiguga: "Poklonskaja kuulutas ühes oma arvukatest intervjuudest, et „Matilda” ärakeelamist nõuab suur osa kodanikuühiskonda. Sündmused näitasid, et valitsus (loe: Tema Ise - Sekeldaja) võib hõlpsasti ära keelata nii filmi kui ka kodanikuühiskonna enda."
  • Taustaks niipalju, et pole saladus, et Putin põlgab nii Nikolai II kui Gorbatšovi. Ta peab mõlemat nõrgaks ja rumalaks juhiks, kes polnud väärt olema Venemaa riigitüüri juures ja kelle tõttu Vene impeerium kahel korral kildudeks lagunes.Putin on mitmel korral nimetanud Nikolai II Nikolai Veriseks, mis on kõike muud kui meelitav hüüdnimi. Seetõttu on mõistetav, et ta pole üldse vaimustuses kui Vene viimast keisrit püütakse ülistada ja temast pühameest teha.

    Putini meele järgi on need tsaarid, kes impeeriumi laiendasid või seda vähemalt raudses haardes koos hoidsid. Peeter I muidugi esmajärjekorras. Samuti Aleksander II, kes surus jõhkralt maha Poola ülestõusu ja kinnistas Poola kuni 1917.a. Venemaa alluvusse. Võitis Vene-Türgi sõja ja laiendas tunduvalt impeeriumi.
    Selline Venemaa kaart meeldiks Putinile väga. Aleksander II territoriaalsed vallutused. Samuti Poola,Baltimaad, Soome, Kaukaasia kõik puha vene karu kaisutuses .



    Ta ise tahaks ilmselt olla samas valitsejate reas v.a. muidugi see pisike detail, et Aleksander II mõrvati sotsialistide - terroristide poolt.

    Seega pole imestada, et õigeusklike fundamentalistide protest jäi Kremli toetuseta ja et Nikolai II deglorifitseeriv film lubati levisse. Selle filmi ebatäpsusi ja "valesid" paljastav dokk aga lükati riiklike telekanalite poolt üksmeelselt tagasi.

    Need oskasid paremini tuult nuusutada kui Poklonskaja
  • Nõukogude ajalooõpikutes oli olnud Verine Nikolai omal kohal, putin laseb oma kunagi õpitud teadmiste najal edasi.
  • Sellest vene hinge debiilsusest ei ole vist normaalse mõistusega inimesel võimalik aru saada.
    Ühe tüübi kuulutavad pühakuks, sellesama tüübi mõrvar vedeleb riigi peaväljakul klaaskastis, kus rahavs teda vahtimas käib ning lisaks on selle mõrvari ausambaid terve riik täis. Sellesama mõrvari suurimat sõpra ja veel suuremat mõrvarit peetakse ajaloo kõige olulisemaks isikuks.
    Tsaari-Venemaal oli lihtrahva elu ikka äärmiselt vilets. Seda on näha eelmise sajandi alguses tehtud külaelu fotodest. Normaalselt elati ehk Uurali-tagusel Venemaal, kus ei olnud aadlimõisaid ja elanikud olid suhteliselt vabad. Aga see oli väga väike osa elanikkonnast.
  • Ei tea kas see elu Eestis tsaariajal nii ülivilets oligi materiaalse poole pealt.

    Polnud ehk hullem kui Soomes samal ajal.Usutavasti oli parem kui kuskil süda- Venemaal. Vähemalt vanem põlvkond on lugenud Tammsaare Tõde ja Õigust, Kitzbergi näidendeid, mis kajastasid tõepäraselt 19-saj lõpu-20. alguse maaelu.Vähemalt nälga nagu Põhjasõja ajal ja järel enam polnud.

    On ka statistika.
    1917.a. oli mõisade omandis 58 % maafondist, päriseksostetud taludel oli kasutada 42 % maad, keskmise talu suurus 34 ha, neid talusid oli 51 600. Lisaks oli Eestis 23 000 renditalu, keskmise suurusega 24 ha. Lõuna-Eestis oli talusid rohkem ja need olid suuremad kui Põhja-Eestis. Võrdluseks võib tuua , et keskmine mõis oli 2113 ha, ja mõisu kokku oli Eestis üle 1100.
    Eestis oli 2016.a. 860 000 maaelanikku, neist 340 000 elasid peredes, kes omasid maad, ülejäänud olid rentnikud või sulased. Maal oli 100 000 mõisatöölist.

    http://agrt.emu.ee/full/2003_teadus_arenguloos.pdf

    Nälg maa järele oli olemas, seda tõestas nii 20.sajandi alguse väljarännupuhang, kus Siberis jagati inimestele tasuta maad kui ka EW maareformi suur edu, mis noore vabariigi päästiski. Inimesed läksid Vabadussõjas rindele ja võitlesid vapralt, sest see vabariik andis maad. Kuid vaevalt võib öelda, et päristaludes oli tsaariajal elukvaliteet parem või teistmoodi kui renditaludes .Ja Eesti taludes oli enamasti komme, et sulased ja tüdrukud( =palgatöölised ) sõid pere söögilauas ja neid koheldi võrdselt pereliikmetega .Elektrit polnud sajandi algul veel linnadeski,rääkimata siis maaelamutest. Tartu elektrijaam loodi alles 1910.a. ja Tallinnas sõja eelõhtul 1913.a. Tööd tehti hobustega ja käsitsi, ihuhädad tehti laudas sinna kuhu loomadki lasid, elumaja valgustas tattnina, paremal juhul klaasiga petroolilamp. Täid ja kirbud olid tavalised kaaslased talurahval vaatamata sellele, et kord nädalas käidi saunas.

    Ega linnarahva elu polnud kergem vaid tööpäevad olid ehk lühemad.1905.a. rehkendab Teataja toimetus kokku palju kulub Tallinna 5-liikmelisel töölisperel aastas, et elada " inimese moodi ". Tuleb välja, et kulus 600 rubla, kuid sinna hulka loeti ka mõned teatriskäigud,arstiabi, raamatud ja kirikumaksud. Lihttööline, kes Tallinnas teenis keskmiselt 1 rubla päevas poleks üksinda suutnud naist ja kolme last ülal pidada.Tislerid, maalrid, plekksepad ja pottsepad juba suutsid, nemad said keskmiselt 2 rubla päevas, seega 300 tööpäevaga 600 kuldrubla aastas. Kõige jõukamad töölised olid voorimehed, kes teenisid koguni keskmiselt 4 rubla päevas , 1200 rubla aastas.Taksojuhi amet on igal ajal hästi sisse toonud ;)

    Kuidas oli tööliste palgad näiteks Saksamaal samal ajal ?

    USA Bureau of Labour on Euroopa palku 20.sajandi algul põhjalikult uurinud ja annab Berliini puusepa aastapalgaks 1905.a. 477 kulddollarit, s.o. kullastandardi järgi arvestades umbes 950 kuldrubla aastas.Rohkem kui Tallinnas, kuid ka toit oli Saksamaal kallim.Samas Saksa söekaevur Ülem-Sileesias teenis aastas vaid 231 kulddollarit ehk 460 kuldrubla, märksa vähem kui Tallinna oskustöölised ja vaid pisut enam kui lihttöölised . Tsaari- Venemaa tööliste sissetulekud olid Euroopast pisut maha jäänud, kuid nad ei olnud maha jäänud valgusaastate võrra nagu NSV Liidus.

    Majanduslikust kitsikusest hullem oli tsaarivõimu haiglane allergia igasuguse vaba mõtte ja vaba sõna suhtes ning rahvuslik rõhumine. Alates 19.sajandi lõpust valitses jõhker venestamine, kirjandust ja ajakirjandust kammitses tsensuur, ohranka( poliitiline politsei ) nuhkis kõige ja kõigi järel. Välismaale reisimiseks pidi politseist taotlema passi samamoodi kui hiljem Nõukogude Liidus. Isegi ümberasumiseks Siberisse pidi passi taotlema,kus kirjas ümberasuja pereliikmete nimed, sugu, vanused ja ka ümberasumise koht, kuhu maa oli eraldatud. Bürokraatia ja totaalne kontroll oli tsaaririiki sügavalt sissejuurdunud. Ja eks on tänini.

    Tõeliseks nuhtluseks oli sõjaväeteenistus tsaari sõjaväes. Rahuajal võeti Eestist sõjaväkke 1200-2200 meest aastas ja teenistus kestis maaväes 6 aastat, mereväes 7.Sõja ajal see suurenes tunduvalt .Vene-Jaapani sõjas osales 10 000 eestlast, I maailmasõjas juba 100 000.




  • stagna
    Ei tea kas see elu Eestis tsaariajal nii ülivilets oligi materiaalse poole pealt.


    Stagna, kas oled ikka tõesti täisloll või mängid sellist?
    Esiteks loe, mis on teema pealkiri, teiseks kas keegi on kuskil varem samas teemas maininud Eesti maarahva viletsa elu kohta tsaariajal, kolmandaks moodustas eesti maarahvas Venemaa 70 miljonist elanikust marginaalselt väikese osa.
  • Me elame ju Eestis ja Eesti oli tsaaririigi osa veel 100 aastat tagasi. Ma ei tea kuidas elati Uurali tagustel aladel, "kus polnud aadlimõisu" ja kas seal oli "normaalne elu" sa lambist väitsid, kuid püüdsin valgustada kuidas elati Eestimaa ja Liivimaa kubermangudes, mis polnud Uuralite taga ja kus olid aadlimõisad.. Mis sind nii närvi ajab ?

    Minu hinnangul polnud Eesti iseseisvumise peamiseks põhjuseks mitte niivõrd vilets majanduslik olukord vaid rahvuslik rõhumine ja fakt, et elati impeeriumis, mis nägi välja nagu suur vangilaager. Eestlastele see vangla ei meeldinud ja ei meeldinud ka fakt, et baltisaksa mõisnikel oli kokku rohkem ja paremat maad kui kogu Eesti talurahval.Ja kiiresti taibati, et koos vabaduse saavutamisega kaasneb ka majanduslik õitseng. Asi, mida praegusel Venemaal seniajani ei taibata.
  • Veel Matildast ja selle ümber keevast skandaalist.

    https://pluss.postimees.ee/4287489/nikolai-noorusarmastus-mojutab-venemaad-sajand-hiljem

    Ma kahtlen sügavalt niisuguste fantastiliastes mõttekonstruktsioonides nagu . "Kremlile oli skandaal kasulik, et juhtida tähelepanu kõrvale 1917.a. sündmustest" . Nikolai II polnud mingit seost enem oktoobripöördega, ta oli juba pool aastat selleks ajaks võimu kaotanud. Ja milleks peaks praegune võim kartma diskussiooni 1917.a. pöörde üle ? Praegu pole Venemaal mingit revolutsioonilist situatsiooni, pole suurt sõda, kus aina kaotatakse ja taganetakse, pole nälga ega meeletut tööpuudust nagu 1917.a. Putini klikk ei ülista oktoobripööret, pigem vastustab seda. See, et suur osa venelasi endiselt tahaks 7.novembril Punasel Väljakul rongkäiku teha, punalippudega vehkida ja mausoleumi tribüünil seisvatele juhtidele hurraa karjuda, teda ei huvita.

    Ta pole vist kordagi sinna tribüünile roninud, kogu mausoleum peidetakse dekoratsioonide alla isegi 9.mail, mis on kujundatud Putini poolt Venemaa peamiseks pidupäevaks. Putini põlgus Nikolai II vastu on üldtuntud, ta süüdistab Venemaa viimast keisrit nõrkuses ja rumaluses, et see lasi suurel impeeriumil laguneda ja Venemaa äärealadel iseiseisvuda.Samades asjades on tema arust süüdi Gorbatšov, keda ta samamoodi põlgab . Ja ka Janukovitš, kes lasi võimuohjad käest. Tema arust oleks Janku pidanud tooma tankid Kiievi tänavatele ja Maidani verre uputama. Kui Moskvas tekiks samalaadne situatsioon, siis ilmselt just niiviisi ta toimikski. Mочить в сортире

    Jälgides tema mõtteviisi ja arutlusi võib eeldada, et Nikolai loobumine troonist oli tema arust hullem kui relvitute demonstrantide tulistamine või 1905.revolutsiooni osavõtjatele rakendatud karmid repressioonid. Ta on kindel, et tema Nikolai asemel oleks impeeriumi koos hoidnud.Ja seetõttu ta lubas ka finantseerida Nikolai II pühamehekuvandit lammutavat filmi vaatamata õigeusu kiriku vastuseisule. Tal pole ka midagi selle vastu kui teha filme, mis lammutavad Lenini müüti, kes tema arvates on samuti süüdi impeeriumi lagunemises. Kuid näiteks seda, et ümber hinnata N. Liidu osa II maailmasõjas ta ei luba. See müüt on Kremli arust püha, see on oluline instrument võimu teostamisel ja kes seda peaks puutuma, saab rängalt karistada . Sellele ei anta riiklikust fondist raha vaid teda hakatakse tõenäoselt taga kiusama.
  • Naljakas on puutini puhul see, et ta võitleb jõuliselt ajalooga. Ise ta selle peale ei mõtle, et kui kehtiks siiamaani venemaa tsaari impeerium, siis tema poleks võimule saanud ja suure tõenäosusega poleks teda olemaski olnud või kui oleks olemas olnud, siis oleks tema saatus ja mõttemaailm olnud hoopis teised, kui praegu need on.
    Ajaloo teisiti minemisel ta ei teaks midagi ei leeninist, ei kommunismist, ei II maailmasõjast (see oleks kindlasti olnud teistsugune, kui see oleks toimunud). Ka I maailmasõda oleks teisiti lõppenud, kui tsaarivõim oleks tugev olnud.
  • Lahe on see, et see suur õigeusu eest võitleja Poklonskaja on ka sedasi poseerinud, kas käitu minu sõnade aga mitte tegude järgi kaasus jälle?
  • Ta tõenäoselt võrdleb end teiste Venemaa valitsejatega ja leiab, et "vaat sellest mehest ma olen kõvasti üle ja sellest kah, aga too teine oli sama karm tsaar kui ma isegi, too väärib austust."

    Põlgus otsustusvõimetu Janukovitši vastu on nii suur, et ta ei varja seda isegi telekaamerate ees. See rikkus tema mängu ikka väga kõvasti, tekitas tohutult probleeme. Ukraina kaotus on Venemaa jaoks katastroof ja ta teab seda väga hästi.Baltimaad on selle kõrval köki-möki, mingi pisiasi, mille lahendamise võib kaugele tulevikku lükata.
  • Muide, kas Matilda Eesti kinodese kah tuleb ? Kõmu on nii suur, et vist läheks isegi vaatama.

    Püüdsin netist pirakoopiat leida, kuid kõik need lubadused olid libad ja pakkusid vaid treilerit. Tuleb välja, et Vene kinotööstus oskab paremini oma toodangut kaitsta piraatide eest kui Hollywood, kus pirakoopiad on sageli juba enne esilinastust netis olemas.
  • stagna
    Muide, kas Matilda Eesti kinodese kah tuleb ?


    Reedest alates:
    https://www.apollokino.ee/eng/Event/3241/
  • Lähen vaatama !

    Muidu kõik räägivad, sõimavad või kiidavad, kuid keegi pole näinudki filmi.

    Nagu Solženitsõni teoste puhul esinesid Tööpunalipu ordeniga treialid leegitsevate sõnavõttudega töökollektiivi koosolekutel : "Ma üldiselt pole selle nn. autori teoseid lugenud ja ei tahagi lugeda, kuid mõistan otsustavalt hukka alatu Nõukogude-vastase provokatsiooni ning laimu meie riigiorganite, partei ja valitsuse vastu, kes ennastsalgavalt töötavad Nõukogude inimese heaolu, maailma rahu ja julgeoleku nimel. Hurraa, seltsimehed !
  • stagna

    Püüdsin netist pirakoopiat leida, kuid kõik need lubadused olid libad ja pakkusid vaid treilerit. Tuleb välja, et Vene kinotööstus oskab paremini oma toodangut kaitsta piraatide eest kui Hollywood, kus pirakoopiad on sageli juba enne esilinastust netis olemas.


    Täiesti olemas, otsida peab oskama.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon