Venemaal läheb olukord aina halvemaks. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Venemaal läheb olukord aina halvemaks.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 2.5E6 kuupmeetrit x 100bar x $1.95 = poole miljardi taala jagu gaasi torust atmosfääri.
    Järelikult ootame midagi, mille väärtus ürituse korraldajate jaoks kaalub selle pool miljardit üles.
  • Putinil on kombeks samm-sammult eskaleerida. Lõhnab 1962. aasta järgi. Kas näeme ära NATO vs Venemaa sõjalaevad merealuseid kommunikatsioone turvamas? Sest ainus enamvähem nägu säilitav lahendus Putinile oleks kaotus Ukrainas spinnida viigiks mängus NATO vastu. Selge plaaniga jõuda konflikti külmutamiseni mingisugustel "Venemaaga ühinenud" Donetski-Luganski piiridel. Nende siseriiklikus retoorikas on "demilitariseeriv ja denatsifitseeriv erioperatsioon" juba mõni aeg tagasi pöördunud võitluseks "kogu NATO koondise vastu".
  • Kui venemaa ei suuda enam oma naaberriikidele üle piiri süürlasi massiliselt kaela saata, siis nüüd saadab ta süürlaste asemel massiliselt täis elujõus vene mehi. Gruusia juba ägab vene meeste massi all. Praegu on olukord rahulik, aga kui see meeste mass mõned nädalad välisriigis viibib, siis mis edasi saab? Mehed jooksevad rahast tühjaks ja muutuvad näljasteks.
    Tegu on venemaa ette planeeritud relvaga (nagu ka maagaas on relv), sest 140 miljonilise rahvaarvu juures jätkub seda kraami küllaldaselt nii mobilisatsiooniks kui ka "süürlaste" rolli täitma. Ning ühtlasi korjatakse suur osa rahulolematuid kodanikke vene tänavatelt minema.
  • "ttrust"
    Kui venemaa ei suuda enam oma naaberriikidele üle piiri süürlasi massiliselt kaela saata, siis nüüd saadab ta süürlaste asemel massiliselt täis elujõus vene mehi. Gruusia juba ägab vene meeste massi all. Praegu on olukord rahulik, aga kui see meeste mass mõned nädalad välisriigis viibib, siis mis edasi saab? Mehed jooksevad rahast tühjaks ja muutuvad näljasteks.
    Tegu on venemaa ette planeeritud relvaga (nagu ka maagaas on relv), sest 140 miljonilise rahvaarvu juures jätkub seda kraami küllaldaselt nii mobilisatsiooniks kui ka "süürlaste" rolli täitma. Ning ühtlasi korjatakse suur osa rahulolematuid kodanikke vene tänavatelt minema.


    Ma absoluutselt ei pisenda kuidagi selle põgeneva vene massi ohtlikkust sihtriikidele aga...ma ei ülehindaks Vene riigi võimekust selliseid samme ettenägevalt teha ning kogu fanfaari hulga taustal analüüsiks ehk ka seda otsest mõju Venemaale endale - see, et nad x arv inimesi on suutnud saata Ukrainasse kahurilihaks on üks külg aga praeguse otsusega oma ilmatus tarkuses on Venemaalt põgenenud mingi pool miljonit noort-keskealist tööealist meest. Kusjuures põgenemiseks on vaja rahaliste vahendite olemasolu ehk siis põgeneb just see teovõimelisem ja mõtlemisvõimelisem seltskond. Ehk siis kui rääkida nendest vägedest ja resurssidest, mis pühendatakse inimeste kinnipüüdmisele - siis ma pakuks, et selle eesmärk on ikka inimesed kätte saada ja massiga kusagile Ukraina talve saada ja loota, et kui 200k mehe asemel korraga saadad 1M meest, siis äkki tuleb teine tulemus.Kui Vene majandus jätkub persekursil, siis need ärakaranud pool miljonit, miljon meest on suurem kaotus Vene riigile kui Ukraina rindel langenud kuna sure as shit ei looda enamus sellest seltskonnast tagasi pöörduda. Mis põhjusel tuleks ka Eesti riigil teha maksimum, et neid võimalikult vähe siia jõuaks.

    Nagu enamus Vene tegevusi siin maailmas, siis tundub asi ikka järgivat rütmi, et peksame kaardimaja segamini ning siis avanevad uued võimalused. Ja kui pidevalt kaardimaja segamini peksta, siis tekibki pidevalt uusi võimalusi. Ainult, et endal on üks väga segamini pektsud kaardimaja.
  • Kui venemaa ametnikud on ajakirjandusele välja öelnud et piir tuleb sulgeda, muidu maa jookseb meestest tühjaks, siis kremlist tuli korraldus piirid lahti hoida.
    Vaevalt mobilisatsiooni planeerides nad oskasid arvata et lahkumine nii paaniline on, kuid kreml on ka varem asjasse sedasi suhtunud, et parem on, kui kõik režiimi aktiivsed vastased riigist lahkuksid. Et neid ei peaks koha peal tapma või vangistama. Ainuke kontingent, keda taheti riigis kinni hoida, olid IT spetsialistid.
    Majanduse perspektiiv kedagi kremli ladvikust ei huvita, sest "küll babuljad uued sünnitavad".
  • Nord Streami rünnaku osas on kõik ilmselge, venelased soovisid õhata eile avatud uue Norra-Poola gaasijuhtme aga ajasid torud sassi ja lasid enda infra sodiks. Harilik vene bardakk
  • Millega sellist torujuhet lõhkuda üldse annab? Torpeedost piisab või peab olema spetsiaalne käsitsi tuukrite või allveerobotiga paigutatud lõhkeseadeldis? Viimasel juhul on see operatsioon vajanud pikemat ettevalmistust, harjutamist ehk otsus on tehtud juba mõni aeg tagasi.
    Ca nädal-kaks tagasi tõmbas Venemaa väidetavalt oma allveelaevad Mustalt merelt välja. Kui torpeedost piisab, siis ehk valas mõni sõjakam kapten teel Kaliningradi/Peterburgi oma viha Euroopa gaasile välja. Igal juhul näeb välja nagu mõtlematu tegu, mille tagajärjed ei näi kasu toovat kummalegi poolele.
  • "113366"
    Solovjov sai kutse ja on saates halvas tujus :-D

    Real subtitles ;-)



    Muigama ajas see, kuidas tüüp peab end asendamatuks. Mitte ainult stuudios vaid üleüldse. Umbes et tema asemel saaks saata miljoneid teisi mehi kahurilihaks. Kunstnikud, luuletajad, ühesõnaga "muidusööjad".

    Eestlastel on selle stuudios toimunu kohta üks tabav vanasõna: "Igal oinal oma mihklipäev."
  • Juhin tähelepanu, et nende "real" subtiitrite jutt ei lähe kokku sellega, mida solovjov & co. tegelikult räägivad.
    Tegemist on huumoriga.
  • "Stealth"

    Eestlastel on selle stuudios toimunu kohta üks tabav vanasõna: "Igal oinal oma mihklipäev."

    Või siis ameerika analoog unknown certainty kohta (erinevalt unknown uncertainty'st):

    The turkey fallacy.
    USA-s kasvav kalkun ei tea aimata, mis temaga juhtub Tänupühal.
  • Mis iganes see oli, kahtlemata oli tegu vägagi läbimõeldud. Mainila tulistamine kahuritest ei paistnud tavainimese vaatevinklist ka kasu toovat kummalegi poolele, nagu ka Gleiwitzi raadiojaama ründamine. Tahaks loota et eksin ja NS õhkulaskmine ei hakka ajaloos kuuluma samasse ritta. Sikorski hullumeelne twiit on vene propagandas igaljuhul juba täistuuridel kasutusel - NATO ründas vene energia-infrastruktuuri. Mis siin enam tõestada, kui NATO riigi ex-kaitseminister võtab omaks ja kiitleb.

    "S.Niper"
    Millega sellist torujuhet lõhkuda üldse annab? Torpeedost piisab või peab olema spetsiaalne käsitsi tuukrite või allveerobotiga paigutatud lõhkeseadeldis? Viimasel juhul on see operatsioon vajanud pikemat ettevalmistust, harjutamist ehk otsus on tehtud juba mõni aeg tagasi.
    Ca nädal-kaks tagasi tõmbas Venemaa väidetavalt oma allveelaevad Mustalt merelt välja. Kui torpeedost piisab, siis ehk valas mõni sõjakam kapten teel Kaliningradi/Peterburgi oma viha Euroopa gaasile välja. Igal juhul näeb välja nagu mõtlematu tegu, mille tagajärjed ei näi kasu toovat kummalegi poolele.


  • Don't believe anything until the Kremlin denies it™

    KREMLIN: SUGGESTIONS RUSSIA SABOTAGED NORD STREAM ARE PREDICTABLE AND PREDICTABLY STUPID

  • Uued sankts'id, nii EL kui USA.

    EL: The most notable new measure Brussels looks likely to propose is a ban on nonindustrial rough diamond imports from Russia, a source for Belgium’s diamond industry. It imported $1.8 billion in diamonds from Russia in 2021, part of $4 billion in Russia’s global diamond exports. Belgium’s gov has so far protected Antwerp’s diamond industry from the sanctions but diplomats said they are unlikely to block it this time. The EC is also looking at an import ban on still-unsanctioned Russian steel and related products, and restrictions on chemicals and machinery imports, officials said.
    In terms of exports to Russia, Brussels looks set to propose tighter controls on components potentially used in Russian weaponry, aviation and hydraulics. The trade bans cover several billion euros of products. There will also be a number of new individual sanctions listings for those organizing or involved in Russian referendums in Ukraine.

    USA: Potential targets include gov-linked financial institutions critical to the country’s economy, including the Russian Deposit Insurance Agency. The mandate of DIA is to protect the money that Russians deposit into the banking system, including by overseeing the liquidation of insolvent banks. But Western officials say the Kremlin uses the agency to maintain financial and political control in part by looting privately held financial institutions and funneling their assets to state banks. As part of its regulatory mandate, the agency can also repatriate funds/assets of Russian banks held abroad, providing a channel for the foreign currencies the economy needs but is struggling to secure.

    Other institutions under consideration as potential sanction targets are the gov-linked intermediaries for the financial and securities markets, the Central Counterparty National Clearing Center and the National Settlement Depository, according to the officials. National Payment Card System, or Mir, an funds-transfer system, too. US suspects Moscow is using those institutions to evade Western sanctions on its banking system, the officials said. The administration is also reviewing potentially cutting off more Russian banks from the SWIFT system, adding export controls on a wider range of goods the economy needs to function, and sanctioning more state-run companies, they said. -WSJ
  • Toiduained ja põllumajandustootmise sisendid on küll saktsioonide alt väljas, toidujulgeoleku tagamise põhjendusega, aga võiks ära bännida luksustoidu nagu viina, kalamarja jms impordi, kuna neil pole toidujulgeolekuga midagi pistmist.
  • "ttrust"
    Kui venemaa ametnikud on ajakirjandusele välja öelnud et piir tuleb sulgeda, muidu maa jookseb meestest tühjaks, siis kremlist tuli korraldus piirid lahti hoida.
    Vaevalt mobilisatsiooni planeerides nad oskasid arvata et lahkumine nii paaniline on, kuid kreml on ka varem asjasse sedasi suhtunud, et parem on, kui kõik režiimi aktiivsed vastased riigist lahkuksid. Et neid ei peaks koha peal tapma või vangistama. Ainuke kontingent, keda taheti riigis kinni hoida, olid IT spetsialistid.
    Majanduse perspektiiv kedagi kremli ladvikust ei huvita, sest "küll babuljad uued sünnitavad".


    Ma arvan, et seal kusagil koridorides saadakse aru sellest, et koik need pool miljonit meest kes misiganes piiri taga sitsivad hetkel, et erinevalt Piitri või Moskva väljakutest, kus asju on kerge kontrolli all hoida, siis neid mehi kui nad kusagile kogunevad, on väga raske kontrollida. Sa võid neid kottima hakata aga isegi Venelased saavad aru, et korraga mõnisadatuhat meest ühest kohast nende tahtevastaselt autosse panna ja rindele viia - et sa ei suuda seda teha ja siis ainuke võimalus on sul ventill lahti jätta ja las ta rahuneb maha.

    Vaata neid populaarsemaid piiriületuskohti - need on konkreetselt kaks sammu eemal massimeeleavaldustest - erinevalt kõigest muust praegustest meeleavaldustets on sul seal kümnetes kuni sadades tuhandetest inimesi juba ühes koos, keda sa üritaksid panna tegema midagi nende tahtevastaselt - minu arusaam on sellest, et esimest korda oma valitsemisaja jooksul puudub Putinil kontroll olukorra üle ja ventiili lahti jätmine on ainuke võimalus pingeid leevendada.

    Nad üritasid IT'd riigis hoida aga ma ütleks, et see oli esimene kontingent kes nahhui tegi ja juba ennem. Ehk siis tegid julge otsuse ja tegelevad nüüd tagajärgedega.
  • "mykoloog"
    Toiduained ja põllumajandustootmise sisendid on küll saktsioonide alt väljas, toidujulgeoleku tagamise põhjendusega, aga võiks ära bännida luksustoidu nagu viina, kalamarja jms impordi, kuna neil pole toidujulgeolekuga midagi pistmist.


    Vodka ja kalamari vist siiski juba bännitud, 5nda paketi raames, my bad.
  • Natuke arusaamatuks jääb toru tehniline lahendus, kus mingeid vahe-kraane/sulgemis võimalusi ei ole loodud?
    Et ongi ühes tükis toru? Kas mujal maailmas ka sarnane insener lahendus praktika gaasi torudele? See oleks ju lihtlabane ettevaatus abinõu.

    Midagi juhtub, siis saaks vahe jupi vähemalt sulgeda. Nüüd jookseb kogu toru tühjaks, pluss võtab aega kuni sinna üldse uurima pääseb.
  • Mobilisatsioon üsna tõenäoliselt teeb nii mõnegi väga rikkaks. Nii palju altkäemaksu võtta nendelt, kes ise minna ei taha ja nendelt, kes isikliku vaenlase või konkurendi või tema töötajad kaevikusse saata tahaks. Juba nõuka ajal oli sõjaväest kõrvale hoidmine suur äri, mina ei usu, et midagi muutunud on vahepeal.
  • Ega pole välistatud et mõnes Gruusia või Kasahstani piiripunktis küsiti venemaa mobiliseerimispõgenikelt natuke obrokit. No midagi taolist nagu aafrika pagulaste teemaga et kui tahad eluga pääseda, pead natšaid maksma.
  • Olevipoeg pidas ilmselt siiski silmas, et põhilised rahad liiguvad marsruudil mobiliseeritav/tema vanemad > kohaliku sõjakomissariaadi pealik > temast kõrgemad vastutavad isikud jne.
    Netis liigub juba nali, et Rubljovka eliitrajooni komissariaadi boss jõudis kõigest loetud päevadega Forbesi maailma top 100 rikkaima isiku seas esikohale.
    Obrok piiril võib ka esineda, aga arvestades, et FSB (kellele piirivalve allub) on vene armee ja kaitseminiga sõbralikult sõjajajalal, lastakse vene poolelt kõik soovijad seni takistamatult üle.
  • Teatati juba ju, et piiripunktide lähedusse tulevad miskid 'sõjakomissariaat' tüüpi asutused, lahkujaid püüdma.
  • Russia's fsb security service investigating damage to nord stream pipelines as 'international terrorism' - interfax cites general prosecutor's office

    Hivitav, kumba Eesti allveelaeva nad süüdistavad lõpuks.. kas Lembit või Kalev?
  • "jim"

    Hivitav, kumba Eesti allveelaeva nad süüdistavad lõpuks..

    Eestist on see lekkekoht ikka väga kaugel, Bornholmi saare juures. Kaliningradis kindlasti on sõidukeid, millega neid plahvatusi sai minna korraldama.

  • Versioone saaks siit imeda mitmeid, aga üks nt. mis oleks Venemaale kasulik:
    NS2 rünnakut spinnitakse Vene meedias kui lääne rünnakut Venemaa varade vastu. Eriti sel juhul, kui see korraldati lääne poolses osas, mitte Venemaa poolses.
    Järgmisena nõutakse juhtme sõjalist turvamist Läänemerel.

    Putini jaoks kerge kõvatamine ikka.

    Ja siis on veel versioon, et tegemist on hoopis kolmanda osapoolega, kes peab Vene peale hirmsat isiklikku viha.
  • Igor Taro viimasest ülevaatest FBs. Lihtsalt infoks: "Huvitav on see, et Ukraina infokanalid on aktiivselt levitanud versiooni Nord Streami plahvatuste kohta, mille kohaselt võib see olla USA kätetöö. Meenutatakse president Bideni intervjuud veebruari algusest, kus ta hoiatab, et Ukraina ründamise puhul kaob NS-2 ajalukku ja ameeriklastel on selleks piisavad vahendid. See pole küll päris seesama, millest ta rääkis, aga mõtted siiski tekivad. Kuidagi on Putinile tarvis näidata, et temapoolne tuumanupuga mängimine toob kaasa tõsised tagajärjed. Jah, on tõesti liikvel ka versioon, et gaasijuhtme lasid õhku venelased ise, kuid gaasijuhtmega Euroopa manipuleerimine ja survestamine on siiski võimalik ainult selle olemasolul."
  • kuidas nendes torudes gaasi jätkub?
    pandi ju seisma, kuna seadmed millega pumbata olid katki ja neid ei saanud parandada sanktsioonide tõttu, seepärast ju lõppeski gaasivarustus, aga nüüd muudkui gaas voolab ja voolab
  • Täna samas ETVs räägiti, et Saksa eksperdid arvavad, et nüüdseks on terve juhe kasutuskõlbmatu, igaveseks. Soolane vesi tekitab toru metall siseseintele suht kiiresti rooste.
    #German special services believe that the lines of #NordStream2 and #Nordstream1 damaged by explosions may be out of service forever - Tagesspiegel.

    Ja no see versioon ei lähe kuidagi kokku sellega, et diversiooni taga võiks olla Venemaa. Kui siin ei ole mingeid ülisuuri trahve Venemaale, kuna ta hiljuti ühepoolselt gaasitarned peatas. Aga kui mõelda, siis ka see ei pädeks. Võimalikest trahvidest hoolimata sa ikkagi ei laseks kahte toru õhku, mis muutuvad igaveseks kasutuskõlbmatuks. Ja koos sellega elimineeriks ikka väga väga pikaks ajaks võimaluse gaasi tarneteks, kuni uus juhe asemel ehitatakse. Üks hetk suhted taas normaliseeruvad. Mingi lootus juhtme olemausolul säilib alati, et taas hakkab raha Euroopast Venemaale liikuma, ja sellest viimasest on Venemaa pikas plaanis ikkagi huvitatud. Arvestades kui suured investeeringud on pika aja jooksul taristusse tehtud. Nüüd, kus toru on õhku lastud, on Euroopal käest võetud ka kiusatus mingi hetk hakata uuesti Venemaalt odavat gaasi ostma ja oma majandust päästma.

    Krt, kas tõesti USA?
    USA sõja eel ütles üsna selgelt, et nad sellisel juhul teevad midagi NS2ga, et see reaalsuseks ei saaks ja sellega oleks lõpp. Oota USA...teadupärast on NS Euroopa (eriti Saksamaa mõju all) ja Venemaa energia liin. Mida USA siin kaasa räägib?!
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=404658155165610&id=100013110223376
    USAle oleks see ainult ja ainult meelt mööda, sest läbi energia muutuks EU nüüd vaikselt ja tasa suunates USA vasalliks.

    Natuke nagu asi lõhnaks "gaasi" järele. Aga etteruttavalt ei julgeks veel pikka järeldust teha. Märkimisväärne on muidugi meie kohalike hääletorude sünkroniseeritud infotulv - "Ei ole kedagi, kes kahtleks, et sabotaazi taga on Venemaa"
    "Aga samas - meil ei ole ühtegi tõendit, et just Venemaa seda tegi."

    Isegi Kuumas Pirukas saab vähem naerda.
  • Kas hinnang katkise merealuse gaasitoru korrosioonijutule on pädev? Paksu metalli läbi korrodeerumine võtab aega ja vajab hapnikku ja kui torud remonditakse õige pea ära, torus hakkab pärast remonti olema jälle maagaas (vahet pole kas seda gaasi tarnitakse Saksamaale või mitte) siis väike roostekiht ei tekita olulist kahju. Torud edasi ei roosteta, sest hapnikku pole.

    Torustikud, mis venemaalt maad mööda Euroopasse tulevad, on ju terved ja neid on lihtsam parandada ning hooldada, kui mere põhjas asuvat Nord Streami. Isegi kui Euroopa hakkab kunagi tulevikus venemaalt ostma gaasi, siis seda vähendatud koguses, et lihtsalt mitte lasta tekkida monopolil. Seega, merealuseid torusid pole vaja, piisab maapealsetest. Niikuinii peab kogu majandus lõpuks gaasist loobuma, sest CO2 kvootide vabastus gaasilt on tähtajaline.

    Nord Stream 1 ja 2 ehitati ju selleks, et poliitiliselt mööda minna Valgevenest, Poolast ning Ukrainast. Et saada "sõbralik" Saksamaa otse venemaa poliitilise lõa otsa. Vastasel korral, ilma poliitiliste huvideta, oleks ehitatud olemasolevale "Yamal–Europe pipeline" või mõnele muule olemasolevale gaasitorule uus toru kõrvale, kui gaasitarbimine oleks suurenenud ja seega poleks Nord Streami projektiga üldse alustatudki.
  • https://www.youtube.com/watch?v=qJ7i1ZAbHmk&ab_channel=TimesRadio

    Terras Briti raadiosse asja selgitama kutsutud.

    https://youtu.be/2CaKzyUo_pE?t=185

    Siin ka natuke teemal "Briti väed tõmbasid Eestist nihhi"
  • Spekulatsioon mida vene võib välja mängida ja meeldiks ehk venele:
    Kui NS-d rivist väljas ja vene tahab Euroopasse siiski gaasi müüa siis üks suurim kanal on läbi Ukraina.
    Järelikult Ukraina lasi NS-i õhku!
    Hiljuti ju leiti Ukraina ligidalt üks tundmatu veesõiduk!
  • Kuivõrd kogu tähelepanufookus näib libareferendumitelt ja Ukraina okupeeritud alade võtmiselt Venemaa koosseisu olevat nihkunud hoopis mingi gaasitoru aukude küsimusele, siis ilmselt see oligi Venemaa diversiooni eesmärgiks.
  • "sigakoer"
    Naljakas kuva mingist chan'ist


    Pilt sai kohe selgemaks, kust kõik su siinsed vandenõuteoreetiku arvamusavaldused pärit on. Sel korral vähemalt vint üle
  • Kindsigo sai siin ohtralt puid alla oma teesi pärast, et kes gaasitoru õhku lasi. Me ju tegelikult ei tea. Aga võibolla see ei ole mingi 5D male, vaid hoopis hästi lihtne:

    Saksamaa on tegelikult triiki täis neid, kes praegu avaliku arvamuse tõttu oma suu koomal hoiavad, aga kasvõi kerge tuule muutuse puhul (võimalus läbirääkimisteks, vene ninamehe vahetus, eriti raske talv) kohe uuesti põlvili laskuks ja otsiks võimalust kollektiivse Putini jollerit kuugata. On 100% kindel, et kui Kremlis tehtaks mingi kosmeetiline muudatus ja näiteks Patrushev uueks bossiks vangerdataks, oleks terve saksa meedia täis arvamuslugusid, kuidas venemaa on nüüd muutunud ja "võiksime kõik jälle läbi saada". Seal on neid vene süstla otsas istujaid terve plejaad. Äärmusvasakpoolsed, äärmusparempoolsed, võimsad tööstusgrupid. Nad ainult ootavad võimalust, et kuulutada sõda ükskõik mis tingimustel lõppenuks ja rahvaste sõprus taastatuks.

    Selles valguses võibolla mõned meie sõbrad kaugel maal, kellel on piisavalt võimekust, otsustasid Saksamaad aidata - likvideerid süstla, siis sõltlaste valikuvõimalused ahenevad. Niiöelda keskpikas perspektiivis tugi sõltuvusest vabanemiseks. Sõbrad ikka aitavad sõpra hädas, eriti kui tal on destruktiivsed kalduvused, aga ta ise ei taha neid tunnistada.
  • Veel üks lihtne seletus gaasitorude aktsioonile on ka Venemaa meeleheitlik soov välja näidata, et nad on "all-in". Üks tükike sellest mobilisatsiooni, referendumite, kõvatamiste jms irratsinaalsest puslest. Loodetakse vastaspoole fold-i, mida muidugi ei tule kuna Vene poole kehva käsi on kaugele paista.
  • Huvitavad teooriad. Ma lisaks veel variandi, et Putin kõrvaldas gaasitorud vähendamaks võimalust, et tema seljataga keegi prooviks diili teha Läänega. Kuna kuniks tema pukis on, siis keegi seda gaasi nagu nii ei osta, aga kui pole toru, siis pole ka teistel seda valuutat.
  • "Henri XI"
    Huvitavad teooriad. Ma lisaks veel variandi, et Putin kõrvaldas gaasitorud vähendamaks võimalust, et tema seljataga keegi prooviks diili teha Läänega. Kuna kuniks tema pukis on, siis keegi seda gaasi nagu nii ei osta, aga kui pole toru, siis pole ka teistel seda valuutat.


    Good point. Referendumid ja territooriumite annekteerimine läheb samasse kasti, et Putini mõeldaval järglasel oleks oluliselt keerulisem järeleandmisi teha.
  • USA motiiviks võiks (lisaks Saksamaa "suunamisele") muidugi olla "hoiatuslask" Venemaale: näete, oleme läinud jutult üle tegudele ja viime oma ähvardused täide. Mõelge sellele, enne kui tuumanuppu näpite.
  • "Heki Fond"


    ....

    Selles valguses võibolla mõned meie sõbrad kaugel maal, kellel on piisavalt võimekust, otsustasid Saksamaad aidata - likvideerid süstla, siis sõltlaste valikuvõimalused ahenevad. Niiöelda keskpikas perspektiivis tugi sõltuvusest vabanemiseks. Sõbrad ikka aitavad sõpra hädas, eriti kui tal on destruktiivsed kalduvused, aga ta ise ei taha neid tunnistada.


    pakutud variantidest mina hääletan võimekate sõprade poolt ... sügavalt kahtlen kas maailma tugevuselt .... (täida lünk ise, teine on vale vastus) armee oma mitte analooge omavate vahenditega on võimeline Taani ja Rootsi nina all sellist operatsiooni sooritama märkamatult ... aga võimekate sõprade osas seda kahtlust pole ja kui ma õigesti aru saan, siis nemad pea ilmtingimata Taani ja Rootsi jaoks märkamatuks jääma ...

  • Natuke vale vist eeldada, et absol. KÕIK tibla ettevõtmised ebaõnnestuvad ja, et nende SEAL-id ei suuda merel vaikselt toimetada. Rootsi on pikalt tibla allveelaevadega hädas olnud. Läänemerel on laevaliiklust palju, diversioon sooritatuna mingilt justkui kauba- või kalalaevalt täiesti võimalik.
  • Head mõtted!

    Mõlemal osapoolel on teatud motiivid seda õhku lasta ja hetkel ongi pinnas vaid spekullideks. Venemaal omad "ebaloogilised" põhjused ja samas ei saa ka kellegi teise karvast kätt välja jätta. Siin ongi nüüd huvitav jälgida, mis signaale osapooled hakkavad avalikult tootma. Kes-mis samme ette võtavad. Sealt ehk võiks midagi välja lugeda.
    See sabotaaz tundub olevat väga strateegiline samm, millele avalikkus veel piisavalt tähelepanu ei juhi.

    Isegi kui ei tahaks mõelda, et Venemaa on selliseks teoks võimeline, siis hetkel raske aru saada motiividest ja reaalsest kasust iseendale. Võttes ära Euroopa majandusliku mõjutamise võimaluse (ka. tulevikus)?! Pluss gaasi sissetuleku.

    Vbl nt USAl on mingit strateegilist luureinfot, mida Venemaa lähiajal plaanib ja ette valmistab seoses Ukraina sõjaga. Ja pani ennetava löögi, näitamaks, et me ei tee nalja!

    USA ja Venemaa muidugi teavad, kes seda tegi. Kui USA ei teinud, siis tõen. Venemaa ja vastupidi.

    Saksa majandus - sõna otseses mõttes vajab gaasi. See kahjuks siinkohal väga hästi ei päde, et üks tore sõber aitab nad välja. Tore on see muidugi ainult sõbra vaatest, tegelikult on vaja taastada saksa majanduse konkurentsivõimet ja see baseerub suurelt odaval energial - ka. gaasil. Laevadega LNG (makstes hetkel nt ca 200milj laeva pealt kasumit USA-le) jne. pikas plaanis hästi ei tööta. Lisaks USA ütleb, et nad juurde tootma ei hakka isegi kui Euroopa vajadus on suurenenud (tootjate oma sõnad, sest nad on huvitatud hetke kõrgetest hindadest). Saksa PPI on 50%, see tuleb alla tuua ja kuidagi peab saksa suutma gaasi odavamalt saama kui hetkel. Pluss varustuskindlus. See, kellel on tulevikus odav energia, on kõva majanduslik jõud.

    Korrosioon - sellised twiidid eile olid, et nüüd on igaveseks kaputt nende torudega. Eks lähiaeg annab selgust. Kui see on USA tegu, siis nii jääb. Kui see on Venemaa sabotaaz, siis vbl. saab veel asja. Lihtlabane mõte, aga lased torust mingi koguse roosteemaldust (fosforhape lahja) läbi ja seinad puhtad nagu jawa kroomitud tagatule korpus.
  • ....ja nüüd siis 4. leke ka leitud, 2 Taani, 2 Rootsi poolel, kummaski torus 2.

    British defence source told The Times that the “premeditated” sabotage could have been prepared by underwater drones that laid the explosives weeks beforehand.

  • Selle viimase pildi järgset toimetamist võiks ju teoreetiliselt suuta ka nädalaid hiljem tuvastada...laev, helikopter. Erinevalt allveelaeva skeemist peaks jälgi rohkem olema.
  • Forbes:
    Russia has shown a strong interest in protecting its pipelines. Last week, Russian security agencies claimed to have prevented a planned attack by the Ukranian military on the TurkStream pipeline, which sends Russian natural gas to Turkey and southern Europe. Spokespersons for the Ukranian government denied it.

    A former Polish Defense Minister, Radek Sikorski, attributed to the United States the sabotage.
    “Thank you, USA”

    Üks mõte veel - kui Venemaa selle taga oleks, siis miks lõhata nii lähedal Saksamaale, Taanile? Kui saaks sama sabotaazi läbi viia enda Venemaa poolses otsas? Turvalisem äkki ja märkamatum.

    "As a US veteran, I would lean towards yes we did it. The US does many times worse, we assassinate leaders, bomb countries into submission, install puppet governments and push other countries into war. I am embarrassed by what the US/CIA/State Dept does to other countries to force them into submission."
    "As a Vietnam veteran, who has also spent years in Latin America and the Middle East, I have to concur."

  • KREMLIN CALLS INCIDENTS ON NORD STREAM PIPELINES 'VERY DANGEROUS SITUATION' WHICH NEEDS INVESTIGATION
    ebatavaliselt pehmo steitment, kõlab nagu, "saime teate kätte, arutame". Oleks oodanud tavapärast räuskamist ja süüdistuste loopimist, mis nende false flagidele tavaliselt kohe järgnevad, nüüd aga võeti aega.
  • Vastupidi, kui USA oleks neli toru õhku lasknud, oleks ta seda teinud võimalikult lähedal venemaa piirile. Venemaa aga lõhkaks torud just võimalikult lähedal mõnele Euroopa riigile. Kuna tõenäoliselt Saksamaa lähedal ei saanud, siis valiti sobivad kohad välja Taani ja Rootsi juures.
  • Üks versioon on Venemaa (Gazprom) soov pääseda trahvide maksmisest mitte-transporditud gaasi eest. See oleks ehk mõeldav ettekääne. Aga ainult juhul, kui toru on parandatav ja soolane merevesi ei kahjusta lõplikult toru uuesti kasutusele võttu. Pluss kulu torus seisva gaasi õhku kadumisel + paranduskulud. (väidetavalt oli torus ca 800 milj m3 gaasi).
    2021 transporditi kokku ca 60 mldr m3 gaasi. Võttes hinnaks nt. 1000 eur 1000m3, tuleks selle koguse turuhinnaks 60mldr usd.

    Nt. India suunal LNG tarnete puhul on trahv lepingu alusel sellisel juhul 20% hinnast.

    PS - kuulates Peskovi, siis täpselt sama tunne tekkis. Jube nõrk esitlus. Nagu oleks lüüa saanud. Ei mingit tavapärast kõvatamist, agressivsust ja ülbuse esitlemist. Kummaline...

    ttrust - miks sa nii arvad?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon