Tambiks veidi poliitikuid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi poliitikuid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Cynic
    http://majandus24.postimees.ee/4054791/ratas-pohjendas-automaksu-eesti-autopark-on-ueks-euroopa-saastavamaid?_ga=1.269199155.352500025.1490177305
    Sellist taset millest rumalam enam poliitik olla ei saa pole ilmselgelt olemas. Kuidas sellised igapäevaelus hakkama saavad nii, et endale viga ei tee?


    Kirjutasin SIIN, et Jüri Ratasega võrreldes on Taavi Rõivas tippintelektuaal. Nüüd on mul väga piinlik - ilmselgelt alahindasin Rõivast.
  • Et, siis, Taavi Rõivas on nagu noor Noobeli Majanduspreemia kandidaat, võrreldes sm. Abirattaga?
  • Vähemalt ühe asja peale võime uhked olla- meie riigi masinavärk toimib sama kindlalt kui USA oma. Paned suvalise oina riiki juhtima ja midagi väga hullu ei juhtu. Elekter on ikka olemas, kraanist tuleb vett, bensukas kütust on ja isegi õlut saab poest osta jne.
  • Cynic
    Vähemalt ühe asja peale võime uhked olla- meie riigi masinavärk toimib sama kindlalt kui USA oma. Paned suvalise oina riiki juhtima ja midagi väga hullu ei juhtu. Elekter on ikka olemas, kraanist tuleb vett, bensukas kütust on ja isegi õlut saab poest osta jne.


    Cynic, õlleostuvõimaluste tulevik on vähe ähmasem. Praegu, jah, saab veel keelekastet hõlpsasti.
  • Anna oinastele aega ja kaovad nii õlu, vesi kui elekter. #venezuela
  • Ma olin presidendi suhtles kahtleval seisukohal just põhjusel, et ta on oma varasemas elus avaldanud väga öiroliberaalseid seisukohti, mis propageerivad multi-kultit,pagulasmasse kui hüvet, perverssuste kuulutamist uueks normaalsuseks jne - ühesõnaga kogu Brüsseli kultuurmarksistlik ühiskonna ümbermuutmise päevakord oli tal kenasti pähe õpitud nagu usinal kooliõpilasel. Siis, presidendiks saades tõmbas ta selle teemaga nagu tagasi ja ilmutas isegi teatavat iseseisvust, keeldudes ametisse astumisel kirikusse minemast.Tundus sümpaatne, et ta ei tahtnud olla silmakirjalik. Kui sa oled ikka ateist, siis mis asja sul on mingile kiriklikule õnnistamisele. Tal on õigus olla ateist.

    Aastapäevakõnes kõlasid koguni ettevaatlikud noodid, et Eesti rahval on ise endal õigus otsustada, missuguses kultuuri-ja komberuumis me tahame elada ja et meil on õigus tõrjuda poliitkorrektseid dogmasid kui peame seda vajalikuks. Arvasin,et amet kohustab rohkem arvestama rahva arvamusega, mis üsna selgesti tõrjub Brüsseli agendat.

    Nüüd aga selline lops. Kersti Kaljulaid tegi karmi avalduse Martin Helme kohta, kes Riigikogu kõnetoolist kritiseeris Eesti kohtunikke, kes seadustasid Rootsis sõlmitud homoabielu ja lubasid kanda homopaari rahvastikuregistrisse kui abielupaari. Samas Eestis seadused homoabielu ei tunnista ja seega kohtunikud tõesti kaaperdasid seadusandja tahte ja kuulutasid Rootsi seaduse Eesti Vabariigis ülemaks kui Eesti seaduse.

    http://www.postimees.ee/4056389/president-kutsus-riigikogu-liiget-martin-helmet-korrale

    Minua arvamus presidendist langes kolinal. Mitte seetõttu, et tal poleks õigust toetada homoabielu kui ta seda õigeks peab vaid seepärast, et ta seadis kohtuvõimu väljaspoole kriitikat ja süüdistas hoopis rahvasaadikut, kes seisis vaid Eesti seaduste ülemuslikkuse eest, ei muud.

    Ükski võim, ka kohtuvõim ei tohi olla väljapoolt kriitikat. Ja kellelgi pole õigust hurjutada rahvasaadikut selle eest, et ta avaldab oma seisukohta, mis üsna ilmselt on ka tuhandete tema valijate seisukoht.

    Old habits die hard.
  • Kas kooseluseadust ei võetud vastu, stagna?
  • Kooseluseaduse rakendusaktid on vastu võtmata. Ja kooseluseadus ei sätesta homoabielu.
    Abielu ja kooselu on erinavad asjad.

    Eesti kohtunikud andsid Rootsis sõlmitud homoabielule samad õigused kui Eestis sõlmitud abielule. Eesti seadus aga homoabielu ette ei näe.

    Järgmiseks tuleb mõni moslem, kel on 3 naist ja nõuab, et Eesti tunnustaks kõiki neid naisi kui tema seaduslikke abikaasasid, kuna kuskil Araabia kõrbes shariaadiseadus seda tunnistab. Eestis shariaadiseadus ei kehti ja ühe mehe abielu korraga mitme naisega ei lubata.
  • Moslemite kolmenaisepidamine on kõige väiksem probleem.
    Keegi Eestis elav heteronaine Beatritss pidas (või peab siiamaani) kahte heteromeest, aga abielluda sai ainult ühega neist. Vabalt võiks olla nii, et ta saaks kahega abielluda.
  • Sekeldaja
    ...ja need mehed omakorda omavahel.

    Ma ei tea kas näiteks moslemitel naised omvahel (automaatselt) abielluvad, kui nad on ühe ja sama mehega abiellunud. Pealegi, ega moslemid ainukesed ametlikult polügaamsed pole.
  • Väike vahepala selgitamistvajavate peresuhete teemadel: Aisakoll
  • Hea küll, kaks homo said abieluregistrisse , krt nendega. Kuid ebameeldiv on pretsedent seetõttu, et see avab tee teistele dramaatilisematele juhtumitele. Mõnes riigis pole üldse abiellumise alampiiri. Täiskasvanud mees võib abielluda 7-aastase tüdrukuga, neid abielusid korraldatakse perekondade poolt nagu lihakauplemist turul. Kas Eesti tunnustab ka seesugust abielu ? Tegu on ju täieliku lapsepilastamisega, rääkigu nad mida tahes, et mees ei seksi taolise lapsnaisega enne kui tollel pole toimunud esimest menstruatsiooni.Ning see esimene kuupuhastuski toimub lõunamaisel tütarlapsel juba väga varakult, ammu enne täiskasvanuks saamist.

    Reinsalu keerutamine, et välismaal sõlmitud abielude tunnustamist nõuab mingi rahvusvaheline konventsioon on hale ja mannetu katse Eesti seaduse rikkumist õigustada.
  • mx77

    Hiljuti oli mul vaidlus ühe arhitektiga teemal: nõukogude aegsed majad. Härra tõsimeeli pidas mulle pikka loengut, et ka viisnurgad tuleks majadel säilitada, sest see on osa meie kultuurist. WTF?

    Lähtugem lihtsast faktist, iga vallutuse puhul on eesmärk anastatud maa täita oma sümbolitega ja väga orjameelne on need sümbolid peale iseseisvumist püsti jätta. Kui on vabadus, siis oleme vabad ka oma keskkonna loomises/kujundamises ja ei peaks üldse üritama säilitada võõrjõu sümboleid. .


    Lähtugem lihtsast faktist, et kui sul on nii sitt ja nõrk kultuur ja identiteet, et mingi näkane VIISNURK kusagil maja peal seda suudab kõigutada ja arvad, et see tuleks maha kakkuda (on räägitud ka ära keelamisest), siis olgem ausad -- sihuke "identiteet" polegi kaitsmist väärt.
    Selge maailmavaate ja seisukohtadega inimest ei muuda sirbi ja vasaraga särk kommunistiks või haakrist natsiks. Need on kõigest sümbolid. Lisaks kõigele muule veel ajaloo prügikasti vajunud režiimide sümbolid ilma reaalse "backinguta". Märkide üle tähtsustamine, maha kiskumine ja ära keelamine ei ole mittte midagi muud kui praeguse identiteedi NÕRKUSE tundemärk.
  • Ungarlased Orbani parteist näe tahavad Heinekeni logo ära keelata, seal ka punane viisnurk. indy
  • Muide, sama teema jätkuks sobib ideaalselt lõik Mati Tee FB postist
    "/../ XX sajand, oma meditsiini triumfi ja pika rahuga - otsese sõjategevuse puudumisega tähtsamate jõukoeskuste territooriumil, juhatas meid elava näite juurde kvaasisurematute inimeste ühiskonnast.

    Mis saab, kui inimesed muutuvad surematuks?

    Mis saab, mis saab... mitte midagi ei saa. Ühiskond "külmub kinni", muutub padukonservatiivseks.

    Või, kuidas te seletate, terve mõistuse jurude jääda proovides, lõppematu Teise Maailmasõja fenomeni?
    Teine ilmasõda lõppes üle 70 aasta tagasi. See on peaaegu kolm inimpõlve! Aga me elame ikka edasi tolles sõjas, seostame end ühe osapoolega ja võidame ning kaotame juba toimunud lahinguid.
    Kas me oleme lolliks läinud vä?
    Tõstke käsi, kes ISE oli tolles sõjas ja kes isiklikult sellest midagi mäletab!
    Üle 70 aasta... Aastal 1886 võis Napoleoni büsti osta igast antikvariaadist ning mitte kellegile ei tulnud isegi pähe hakata bonapartismi keelustama. Sest see oli poliiline enneminevik.

    Isegi viimane Napoleoni sõdade dinosaurus, Wellingtoni hertsog, oli ära läinud. Ajalukku ja surematusse kuulsusesse.

    Sellel fenomenil on lihtne seletus - tolle suure sõja Suurte kiiluvees tulid üles õpilased. Kellel sai olema väga pikk elu. elu, kuhu me oleme kinni külmunud.

    Inimene, kes sündis 1915 kujunes välja aastaks 1935. Aastal 1945 oli ta juba laitmatu elulooga, jõudsalt tõusev tegelane.
    1920ndatel sündinud tegelased, kelle lapsepõlve terav mälestus on pagemine Hitleri ja Stalini eest...

    See ongi (kvaasi)surematus. Nende aeg on ammu läinud, maailma, mida nad kaitsevad, pole enam ammu olemas. Kuid võimu ja juhtimisstruktuurid on nende ürgraukade külge kinni külmunud. Juhtimis ja poliittehnoloogiad on nii võimsad, et enam kui pool sajandit (kaks inimpõlve!) on nad suutnud tõrjuda kõiki võimukonkurente, kõiki kes võiksid võidelda.

    Selle võitluse üheks vormiks on igasuguse idoloogilise teisitimõtlemise eemalhoidmine.

    Loogiliselt võttes peaks paradigma, ka poliitikas ja ideoloogias, vahetuma iga 15 aasta järel. Kuid meie maailmas, Lääne maailmas, pole seda juhtunud. Ligi 5 paradigma muutust on vahele jäänud - vot see on surematuse hind! Igavene elu ei erine surmast ja olematusest mitte millegiga.
    Sõbrad, 1930ndate progressiivsed seisukohad kõlavad ka praegu progressiivse ja edumeelsena. Me isegi ei imesta.
    Te vaadake, kuidas 1930ndatel kõlasid 1860ndate seisukohad! /../"
  • Just seda lugesid. Me ei saa MS II paradigmast kuidagi välja.
  • Offf
    Just seda lugesid. Me ei saa MS II paradigmast kuidagi välja.


    Eks see kipub nii olema jah venemaa ja muude selliste "huvitavate riikidega". Teised peavad samas valmis olema, et millal minevikus elavat troppi korrale kutsuda. Mulle tundub, et selle kirjutise autor ei ole vist aru saanud sellest, et me võiks praegu elada ka mõne uuema õuduse mõjutuste järgses ajastus ja on vaid õnn, et see nii ei ole.
  • II maailmasõja paradigmadest oleks tänapäeva Euroopa paremini väljas, kui sõja tulemusena oleks olnud kadunud nõukogude liit ja sellega oleks olnud olemata ka külm sõda. Napoleoni järgne ja I maailmasõja järgne situatsioon olid hoopis midagi muud, kui 1945a järgne situatsioon.
    Külm sõda kestab edasi - nõukogude liit on jälle tugevnemas.
  • II maailmasõja stampides vaevleb ka Lääne- Euroopa. Iga nurga taga nähakse natse, iga maintream-liberaalsest peajoonest kõrvale kalduv poliitik saab otsekohe Hitleri templi otsa ette, mõnes riigis on sätestatud, et " II maailmasõja ohvrite mälestust rüvetav või trivialiseeriv" avaldus on kriminaalkuritegu. Paranoia on nii suur, et vajatakse hullusärki. Sovetisõdalaste kangelasekultus ja teisel pool võidelnute viimse piirini demoniseerimine on ühe haiguse kaks erinevat sümptoomi.

    Ja see muuseas takistab ka õiglast kohtumõistmist kommunismi üle." N. Liit ja Stalin olid ju meie poolel, õigel poolel, kuidas me nende üle siis kohut mõistame? " arutleb lääneeurooplane . Seetõttu ongi viisnurk ning sirp ja vasar lubatud , haakrist karmilt keelatud. Isegi Hitleri vanemate haud Austrias tehti maatasa, hauakivi hävitati.Pole nagu kuulnud, et Euroopas keegi nõuaks Stalini ja tema kannupoiste haudade kõrvaldamist Kremli müüri äärest. Rääkimata sellest, et keegi nende vanemate haua kallale läheks.
    Topeltstandardid.

    Euroopa helbib seda suppi, mille ise kokku keetis. N.Liidu kuritegude mahavaikimine ja kommunismi sallimine oli ränk viga. Isegi T.H. ILves käis Moskva võiduparaadil, istus seal tribüünil ja imetles kuidas sõdalased samast armeest,(kuid uue põlvkonnana), kes mõrvasid, röövisid ja vägistasid kogu Ida-Euroopas,temast mööda marsivad.Mida kradit tal sinna asja oli ? Mis võitu see 9.mai Eestile tähendas ? Agas kuidas ta sai minemata jätta kui Merkel läks ? Siis oleks öeldud, et Eesti on natsiriik, kes natside lüüasaamist ei tähista.
    Topeltstandardid.
    Arnoldil oli võib-olla vanadusnõtrus, kuid rohkem selgroogu kui vanast kommust võiks arvata, tema Putini paraadile ei läinud.




  • Need narratiivid nii lihtsalt ei sure. Meil arvab osa populatsioonist siiani, et meid siin vabastati. Veelgi enam - ei teata täpselt ei seda, kuidas lihtsalt puhtast õelusest oli vaja üks linn siledaks ja teine veerandsiledaks pommitada ning seejärel mõni aeg hiljem osale populatsioonist tasuta reis eksootilisse piirkonda võimaldada.
  • Eks nad selle IIMSiga puhtalt häda pärast jauravad. Kui seda ei oleks, millega siis nagu rahvust koos hoitaks?
  • Venemaal tähistatakse nii umbes 15. jaanuarist võitu Suures Isamaasõjas, see kestab detsembri viimase nädalani, siis tulevad uus aasta ja jõulud ja siis minnakse uuele ringile.

    Samas muidugi Teise Maailmasõja järelmõjud kestavad kaua - viimased sõjas okupeeritud riigid vabanesid alles 1991 ja eks kogu endise sotsialismimaailma majandus põeb jätkuvalt.

    Aga eks muudegi sündmuste puhul on vahel pikk mälu. Nt protestantide iga-aastased ülbed marsid Põhja-Iirimaal toimuvad sel puhul, et protestandid tähistavad rongkäiguga protestandist valitseja Oranje Willemi (William of Orange) võitu katoliiklaste vägede üle Boynei all 1690. aastal.

    Seda eeskujuks võttes võime siin venelastega veel kolm sajandit mai alguses kana kitkuda.
  • 70a peale IIMS lõppu on Baieri mootoritehase (BF109) ja loomulikult ka Maybachi (Panther, Tiger), rahvaauto jms järglased kenasti Moskva tänavatel. Oleks aadul nutti olnud kohe ryssadele lihtsalt autosid müüma hakata, oleks venkud kõik oma naftad-metallid ise Reichi kohale tassinud ja veel tänulikud kah olnud :)
  • Antsukene, kui puutini ärksad ööhundid peava oma uusi riigi poolt ostetud Harley-Davidsone "sõjatrofeedeks", mida siis tavaliselt tänava-venelaselt oodata?
  • See ongi nii koomiliselt hale :) Ühest küljest "sõjavõitjad" teisest küljest silm kilab ja ila tilgub pindosside ja fritsude nänni järele...
  • Venelased ei taha hästi elada. Neile on oluline, et kõik nende ümber sama sitasti elaksid, kui nad ise.
  • puhkjapojad1
    Venelased ei taha hästi elada. Neile on oluline, et kõik nende ümber sama sitasti elaksid, kui nad ise.
    Ei ole nõus. Luksuslikumat elu kui vene oligarhidel on ikka raske leida.


  • antsukene
    See ongi nii koomiliselt hale :) Ühest küljest "sõjavõitjad" teisest küljest silm kilab ja ila tilgub pindosside ja fritsude nänni järele...


    ...ja sääste hoitakse ning arveldamine käib ka ikka vihatud baksides ja eurodes...
  • Aga miks need Ööhundid Uraliga ei sõida? Viimati, kui ma vaatasin, maksis Ural sama palju kui Indian. See tundus kuidagi... arusaamatu.
  • ziff
    puhkjapojad1
    Venelased ei taha hästi elada. Neile on oluline, et kõik nende ümber sama sitasti elaksid, kui nad ise.
    Ei ole nõus. Luksuslikumat elu kui vene oligarhidel on ikka raske leida.




    Vene oligarh ei ole venemaa. Venemaa on omoni sõdur, kes kevadel Kievski vakzali esisel platsil purskkaevus koos sitajunnidega kevadises päikeses juuatäispeaga hullab ja ujub ja kellele memm toob nelgi kui kodumaa kaitsjale. Selle kontingendi maailm on just selline, nagu ma ütlesin. Oligarhid ei ole kahjuks enamuses. Kui oleks, siis saaks selle riigiga äkki isegi rääkida.
  • Vene tavainimene tavaliselt ei näe kui luksuslikku elu nende oligarhia elab. Nagu meie ei näinud nomenklatuuri eluviisi nõukogude vene ajal. Lääne vaeste- ja rikkuritega võrreldes on venemaa argipäev hoopis teine maailm.
  • Kui sõita metroos ja vaadata neid miljoneid inimesi, kes sealt iga päev läbi voolab, siis helge mälestus millestki suurest ja üllast on hädavajalik, et elus püsida tavainimesel. Kui ainult olemasolevale keskenduda, siis põhjuseid enese ülespoomiseks leiaks küll ja küll. Uskuge mind, ma olen selles keskkonnas paar aastat elanud ja mitte miski ei veena mind, et sellest riigist võiks kunagi midagi mõistlikku saada.
  • venemaal käib väga kiire ümberrahvastumine. Valgem osa liigub Läände ja türgi-mogoli-tatari veri saab järjest domineerivamaks + islam. 100 aasta pärast on see juba täiesti teine rahvus ja riik.
  • puhkjapojad1
    ziff
    puhkjapojad1
    Venelased ei taha hästi elada. Neile on oluline, et kõik nende ümber sama sitasti elaksid, kui nad ise.
    Ei ole nõus. Luksuslikumat elu kui vene oligarhidel on ikka raske leida.

    Vene oligarh ei ole venemaa. Venemaa on omoni sõdur, kes kevadel Kievski vakzali esisel platsil purskkaevus koos sitajunnidega kevadises päikeses juuatäispeaga hullab ja ujub ja kellele memm toob nelgi kui kodumaa kaitsjale. Selle kontingendi maailm on just selline, nagu ma ütlesin. Oligarhid ei ole kahjuks enamuses. Kui oleks, siis saaks selle riigiga äkki isegi rääkida.

    Sellega nõus, et üldine pilt on paraku selline. Aga ka see omoni sõdur unistab bojaariks saamisest -- vene muinasjutud ei tohiks ju päris tundmatu kraam olla? :D
  • Kusjuures ei unista. See paksu koljuluuga tegelane ei mõtle üldse, ta lihtsalt reageerib väliskeskkonnale. Kui näeb homo, siis tuleb peksa anda ja kui näeb tisse, siis tuleb keppi teha. Nii lihtne see ongi.
  • ... Ja kui näeb midagi ripakil või nõrgalt valvatud, siis tuleb varastada või röövida.
  • Karum6mm
    Aga miks need Ööhundid Uraliga ei sõida? Viimati, kui ma vaatasin, maksis Ural sama palju kui Indian. See tundus kuidagi... arusaamatu.


    Ja ka see Ural (ja ka K750 jms) on ju tegelikult fritsudelt minemataritud Zündapp, Wanderer ja/või BMW. Eks asjatundjad täpsustavad. Minu võhiklikule silmale on need kõik nagu ühemunakaksikud.

    Miks need hundud ei sõida uraalidega? No ikka selle pärast, et siis tuleb kaua ja pikalt lükata neid kolmveerandsajandi vanuseid tehnikaimesid.


  • No ega HD nüüd mingi tehniliselt värske kraam ei ole :). Ainsa moodsa mootoriga tsikli võtsid nad sellest aastast tootmisest maha ning keskendusidki kõvakoljulisele klientuurile sõltumata selle rahvusest. Seega on HD ööhuntides leidnud igati kohase klientuuri.
  • Uroodide, vabandust - Uraalide tootmine on täies hoos ja neil on isegi kohalik maaletooja olemas. Olen ühe sellise külgkorviski istunud. Põhimõtteliselt erinevus 1978nda aasta omaga oli see, et plastikut oli rohkem ja tuled vastasid eurostandardile. Sellise peletise eest sama palju kui sellise? Minä en ymmärrä!
  • Pisut mingisse babyboomersite (USAs, kus ka neid Urale müüakse) ja nõukaaja nostalgia kapsaaeda ilmselt.
    Sama lugu nagu 15+ aknaga VW busside jms hindadega. Osadele meeldib väga algeline tehnika....
    Uralil on ju teor. huntidele sobiv chopper ka, Wolf nimeks. ei tea kas millekski sobib. Kunagi 1 HD-biker ütles, et kui meeldib garaazis polte pingutada siis USA või vene asi, kui sõita meeldib siis jaapanlane.
    Täiesti OT on see jutt siin!
  • On jah täiesti metsas see teema, no las olla siis.
    13k-15k hinnavahemikus mototehnikat. Tõesti tahaks teada, mis persoon ostab pakutavast valikust just selle uroodi?
  • Rocca al Mare 2. korrusel on Ural natuuris. M72(?), millega kunagi ka sõitsin, oli tüki inimlikum.
  • Huvitav, et Neivelt kirve haaras... Vahepeal oli ta äriringkondade esivasakpoolne. Aga noh, eks praktika sunnib inimesed mõtlema. Igatahes hea, et haaras...
  • Karum6mm
    Huvitav, et Neivelt kirve haaras... Vahepeal oli ta äriringkondade esivasakpoolne. Aga noh, eks praktika sunnib inimesed mõtlema. Igatahes hea, et haaras...


    No ilmselt Palo sõitis oma ainuteadja ülbe stiiliga Merkole sisse. BIMi nõude juurutamises pole iseenesest midagi halba, aitaks tunduvalt turul terasid sõkaldest eristada. Aga Palo käkib selle asja lihtsalt ära, nagu ta ikka teeb.
  • Seoses sellega: https://fp.lhv.ee/forum/free/118510?postId=2761100 ....
    Avalik Küsimus "Isamaa ja Respublica Liidule" ja "Sotsiaaldemokraatlikule parteile": Kas te ikka veel näete, et kolmas valitsuse osapool on legitiimne valitsusvastutust pidama?
  • Möh? On maks, ei ole maksu, tuleb maks, ei tule maksu...
    Kõva töö ja vile käib - verd, pisaraid ja higi lendab, sõnamõõgad välguvad .....päeva lõpuks istume maha ja ütleme kõik koos: sai ikka rabatud!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon