Põhja-Korea - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Põhja-Korea

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas kellelgi on fakte? Viimaste relvaostude kohta P-Koreas, toiduratsiooni koguse kohta sõjaväes? Meediast käis mingi artikkel läbi, et sõdureid ärgitatakse talumeeste põllult toitu varastama ja põllumehed on nendega püstihädas, seega jah võib arvata et kolmekäigulist lõunat neil seal kindlasti pole.
    DMZ vastupidavus, kst. Mõni kilomeeter miinivälja, traataed ja kaamerad. Igal aastal mõni marsib sealt läbi. Kas see rasketehnikaga sõjaväge kaua takistaks, kahtlane.

    http://www.bbc.com/news/world-asia-40273728
  • Fakt on see, et PK-l on sadu suurtükke, mis on suunatud Seoul-i peale ja mille paar kogupauku põhjustavad suhteliselt suuri kahjusid, nii materiaalseid kui inimhingesid. Kui Junnil katus sõitma hakkab.
    Seejärel tõstetakse õhku LK õhujõud ja PK lõunapiiri tsoon saab olema suhteliselt vaikne piirkond mõneks ajaks. MH lüüakse ka junn ise molekulideks, küll see teada on, kus paks parajal hetkel resideerub.
    Ja eks siis paistab, mis edasi juhtuma hakkab, pakutakse PK armeele putru ja vilte ja soovitatakse rahumeelselt relvad maha panna vms..
  • kindsigo, mu eelmise kommi PK vs LK armeed lingi tagant: "defectors often talk of the debilitating experience of hunger during their own military service".
    Sel aastal pupu. UN FAO, 20.07.17 andmed: prolonged dry weather in the central and southern cereal-producing provinces in North Korea has led to "serious concerns" about the final production of the internationally isolated country's main cropping season. Extreme drought in these critical growing regions since late April could drastically effect yields of staple crops and put millions of people at risk of malnutrition. The FAO report also states that Pyongyang will need to import more than 500,000 tons of cereal to stave off famine." link
    Ma ei tea kas vihma tuli aga inimesed konkreetselt nälgivad, sh. need kes vapralt sõdima peaksid.
  • Ja taas keegi seda alla lasta ei proovinud.

    Õde Ursula: Neli hobusepikkust! No mida Te ootate!
    Gabriel: Vara!
    Õde Ursula: Kaks ja pool! Kaks! Poolteist!
    Gabriel: Nüüd!
    <--- millal see rida siis tuleb? Japsidel on ikka rauast munad :)
  • kindsigo
    Ja taas keegi seda alla lasta ei proovinud.

    Õde Ursula: Neli hobusepikkust! No mida Te ootate!
    Gabriel: Vara!
    Õde Ursula: Kaks ja pool! Kaks! Poolteist!
    Gabriel: Nüüd!
    <--- millal see rida siis tuleb? Japsidel on ikka rauast munad :)


    Nagu siin vist juba varasemalt mainitud, siis alla laskmiseks on kaks võimalust - tõusul või langemisel. Ilmselt on see rakett jaapani kohal juba sellisel kõrgusel, et pole võimalik. Tõusul alla laskmiseks peaks vist Aegis süsteemi omavad laevad PK ranniku lähedusse viima. Neid aga Jaapanil ei ole.
  • Aga raketimootoreid paistab P-Koreal riiulis hulgim vedelevat. Iga nädal saab ühe võtta ja hääled sisse ajada. Kallis hobi Paksul Poisil.
  • Üsna vana uudis.. Jaapanil peaks olema laevad mis kannavad Aegis süsteemi

    http://mil.news.sina.com.cn/p/2008-02-22/0845486611.html

    The Maritime Self - Defense Force 's latest type of rainy Aegis warships launching ceremony

    The Atago class of guided missile destroyers is an improved version of the Japan Maritime Self-Defense Force (JMSDF)'s Kongō class destroyers that are currently under construction. It is a Japanese varient of United States Navy Arleigh Burke-class destroyer (Flight II), in comparison to Kongō-class/Arleigh Burke-class (Flight I) which only had helicopter platforms (but no support equipment), these ships have better helicopter handling facilities.

    In 2000, the Japan Defense Agency Maritime Staff Office included another two Aegis ships in its five-year budget. This was made alongside the potential for another four destroyers of the Kongō class, though no such extra orders have been placed yet.

    The proposed fire-control system for the Atago is Aegis Weapon System Baseline 7 phase 1, which will include a combination of U.S. and Japanese manufactured systems to make up the complete Aegis system. Like the Kongō class, the Atago destroyers will be equipped with a comprehensive suite of weapon systems including:

    Specs:

    Displacement: 7700 tons standard, 10,000+ tons full load
    Length: 170m
    Beam: 21 m
    Draft: 6.2 m
    Propulsion: 4 Ishikawajima Harima/General Electric LM2500-30 gas turbines;
    two shafts,
    100,000 shaft horsepower (75 MW)
    Speed: 30 knots (56 km/h)
    Crew Complement: 300
    Armament: • 8 x SSM-1B SSM
    • RIM-67 Standard SAM
    • ASROC anti-submarine rocket
    • 1 x 5 inch (127 mm/62 cal) Mk-45 mod 4 (lightweight gun)
    • 2 x 20 mm Phalanx CIWS
    • 2 x Mark 32 triple torpedo tubes
    (6 x Mk-46 torpedoes)
    Aircraft: 2 x Helicopters (Room only)
  • kindsigo
    L-Korea oleks võetud päevadega, valitsus pageks eksiili

    Kust sa seda võtad? L-Koreal on täitsa korralik armee. Ma pakuks, et sisuliselt kõiges, peale kahuriliha hulga, on L-Korea ise juba P-Koreast üle, rääkimata sellest, kui USA mingilgi määral aitab. Õhus saab ilma igasuguse kahtluseta olema täielik L-Korea ülemvõim. Lisame siia juurde veel selle, et L-Korea elanikud on ilmselt 99% P-Korea suhtes vaenulikult meelestatud aga p-korealastest märkimisväärne osa ilmselt toetaks L-Koread ja deserteerunute hulk oleks märkimisväärne.
    Nagu juba korduvalt öeldud, suurim probleem on Souli pommitamine, meeletu tsiviilelanikkonna hävitamine. Mina arvan, et sõjaliselt pole P-Koreal mingit shanssi isegi siis kui USA üldse jalga laseks.
    Küsimus on pigem kui mitu päeva võtab L-Koreal aega et P-Korea suurtükid vaikima saada. Iga päev sellest tähendab kümneid tuhandeid surnuid.

  • Lõuna-Korea armee: Active personnel: 625000 (2016a) ; Reserve personnel: 3100000 (2016a)
    Sõjaväekohustus: 20 ... 24 kuud (2 aastat).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Korea_Armed_Forces

    Põhja-Koreal võib püssi all olla meeletu kogus inimesi, aga küsimus on, et kui efektiivne vastane see moraalselt teadmata seisus ja materiaalselt täielikult vananenud sõjavägi on tänapäeva Lääne kõrgtehnoloogilistele armeedele?
    Tšetseeni sõjades, ma mäletan, oli täielik üllatusmoment see, et vene sõdureid sai seal surma nagu loogu. Sealt paistis ilmekalt läbi kui mäda oli tol ajal vene sõjavägi. Põhja-Koreal peaks asi olema kordades hullem.
  • Mõelgem, kui suure löögi annab P-korea sõdurite psüühikale see, et oma kõhtu täis saada, peavad nad oma rahva talupoegadelt/kolhoosnikelt söödavat varastama või röövima.
  • Vahel on hea paar lk tagasi kerida ja lugeda vanu postitusi. mx77 ja pahurik arvavad, et p-korea sõdurite psüühikaga on kõik korras ja kui veel tukk selja tagant kuklasse surutakse, küll sõdivad kui tahavad ellu jääda. Tõde on vast kuskil seal vahepeal.

    mx77
    kindsigo, sa ikka suudad üllatada oma naiivsusega jälle ja jälle.
    N-Liidus oli ka PK lähedane olukord enne II maailmasõda, ega ikka väga ei jookstud üle sõja puhkedes. Ja need kes sõdida ei tahtnud said kuuli selja tagant. Arvad, et neid selja tagant laskjaid PK-s ei ole või?


    pahurik
    kindsigo
    Ega N-Korea rahvas ka sõda ei oota, aga arvata, et nad on heal meelel nõus püksirihma veel pingutama, et Paks Poiss saaks rakettidega mängida, sest "muidu tuleb sõda", oleks naivistlik. Sealt riigist ei toimuks riskantseid põgenemisi, kui inimesed ei tahaks sellest riigikorrast vabaks saada. Mingit patriotismi poleks seal sõja puhul, sõdurid jookseks üle esimesel võimalusel.

    tuleb MX77 nõustuda, kindsigo sa ajad juttu stiilis rootslane küsib, et miks te küüditamise ajal politseid ei kutsunud.
    Kindlasti osa jookseb üle, aga kui sa oled sõjas ja sul on valik kas võitled või saad surma, siis sa võitled. Mis sa arvad, et NL ajal eestlased, kes Afganistani saadeti, ei võidelnud elu eest? Enamusel mingit patriotismi ei olnud, aga ellu tahab igaüks jääda.


  • kindsigo, kas ma olen peale seda enda kommi kuskil väitnud, et PK sõdurid ei sõdi? Eks ilmselt mingi tasemeni sõdivad. Aga see ei kinnita õldse su teooriat, et PK armee jookseb LK-st üle.

    Ega su oma arvamused kipuvad ka 180 kraadiseid haake tegema. Sa ju enda tsiteeritud postis kirjutad, et PK sõdurid ei sõdi ja paar lehte hiljem et PK armee loobib LK armee mütsidega surnuks.
    Mine kirjuta parem Telegamis.
  • Arengud võivad mõnikord olla üllatuslikud - elektriauto spetsalistist sõjastrateegiks ;)
  • Miljon teemat, mustmiljon postitust ja seda kõike tänu ühe käe sõrmedel loetud spetsialistide raskele tööle.

    LHVpedia :)
  • Meenub ka aastate tagune infokild, et sugugi kõik Lõuna-Koera elanikud ei suhtu Põhja-Koera tuumapüüdlustesse hirmu ja õudusega, vaid osa on toetava hoiakuga - peab seda teatavas mõttes kõigi koeralaste pommiks, korea rahva ühiseks saavutuseks. Nähtavasti lootes, et riikide ühinemisel on võimalik kokku panna LK tehnoloogia ja majandus ning PK pomm, saades tulemuseks Korea suurvõimu.
  • Maastik on seal üsna künklik ja mägine, mõlemal poolel on olnud 60 aastat aega ja tahtmist kindlustuda ja ette valmistada. Mina ka ei usu, et kumbki pool seal ilma tuumarelvata teisest üle jookseb või üldse väga palju edeneb. PK trump on Soulile suunatud suurtükid, mille efekt LK vastu on vast kõige rohkem majanduslik. LK saavutab õhus ülekaalu aga ei oska öelda, kas neil sellega väga palju peale on hakata. Linnasi nad tõenäoliselt vaippommitama ei hakka (ikkagi oma rahvas), sõjavägi on mägedesse kaevunud ning PK majandus on üsna algeline ja kriitilised asjad jällegi kuskil maa all.

    PK sõjavägi pole vist üle 60 aasta (2-3 põlvkonda ohvitsere?) sõdinud ja totalitaarsete režiimide puhul kipub kõik seistes roiskuma aga isegi kui kolmandik otsustab vastu panna, siis neid kuskilt betoonpunkritest ja koobastest välja suitsetamine saaks LK pealetungi puhul ikka väga verine olema.
  • nujah, aga ega see betoonpunkris istuv armee ka eriti suurt kahju ka ei saa tekitada (va. nuke)
  • mx77
    Ega su oma arvamused kipuvad ka 180 kraadiseid haake tegema. Sa ju enda tsiteeritud postis kirjutad, et PK sõdurid ei sõdi ja paar lehte hiljem et PK armee loobib LK armee mütsidega surnuks.
    Mine kirjuta parem Telegamis.


    Su tähelepanek on õige, teostan siin aegajalt sotsiaalseid eksperimente ja jälgin reaktsiooni. Näib et ükskõik mis sa ütled, alati leidub keegi kes selle arvamuse mutta tambib. Isegi siis kui sa homme täpselt vastupidist väidad. Tampimine näibki olevat selle foorumi üks fenomene, mis selle elujõulisust toidab. Kui kõik kõigiga koguaeg nõustuks, läheks liiga igavaks.

    Lahtiütelus: pole sõjaekspert, kõik ma siin ütlen, võib olla eksiarvamus ja puhas spekulatsioon. Tegelikult mul pole aimu, millal ja millega ning kus Paks Poiss ründab ja kes võidab, kuid otsustasin kõik pikad positsioonid likvideerida olukorra rahunemiseni. Mis võib vabalt toimuda ka Paksule Poisile tuumaklubisse toolikoha pakkumisega ilma sõjata.
  • kindsigo


    Su tähelepanek on õige, teostan siin aegajalt sotsiaalseid eksperimente ja jälgin reaktsiooni. Näib et ükskõik mis sa ütled, alati leidub keegi kes selle arvamuse mutta tambib. Isegi siis kui sa homme täpselt vastupidist väidad. Tampimine näibki olevat selle foorumi üks fenomene, mis selle elujõulisust toidab. Kui kõik kõigiga koguaeg nõustuks, läheks liiga igavaks.


    Ma võin sind lohutada, et kõik kes teiste arvamusi mutta tambivad, teevad ka sotsiaalseid eksperimente ja vaatavad, kas kindsigod hakkavad nutma või mitte. Või sa arvasid, et nad teevad seda tõsiselt? Naljatilk.
  • Kas nad nägid kedagi nutmas või kujutasid seda ette? Naljatilk.
  • Siin on nüüd korduvalt kõlanud väiteid, et PK torudest kõmmutatakse otse Souli. Reaalsus on see, et kui PK ka paneks oma torud otse piiri äärde, siis ulatuks Souli loodepiirini (lähim serv) vaid üksikud PK torud (170mm). Vahemaa on 25+km. Peamiselt tuleks arvestada MLRS-ga (nendegi puhul vaid jämedamad lendavad nii kaugele).
  • mx77
    nujah, aga ega see betoonpunkris istuv armee ka eriti suurt kahju ka ei saa tekitada (va. nuke)


    Minu väide oligi, et ilma tuumarelvadeta ja teiste riikide suurema sekkumiseta ei edene kummagi poole maaväed konflikti alguses oluliselt edasi. Ennekõike oli see ajendatud sellest Kindsigo postitusest kus ta arvas, et PK miljonid rullivad üle LK ja keegi midagi teha ei saa, ei taha.

    Samamoodi ei ole LK võimalik PK kiirelt üle sõita, sest PK on kindlustunud. Tehnoloogiline üleolek sel puhul väga palju ei aita (kindlasti on abiks aga ei mitmekordista LK võimeid).
  • Jäi silma üks põhjalikum analüüs aastast 2012: https://nautilus.org/napsnet/napsnet-special-reports/mind-the-gap-between-rhetoric-and-reality/
    Three Primary Factors

    Range – Only about 1/3 of Seoul is presently in range from artillery along a DMZ trace. The northern reaches of Seoul within artillery range have much lower population densities than Seoul proper;
    Numbers – Even though KPA has a tremendous number of artillery pieces, only a certain number are emplaced to range Seoul. KPA can’t emplace every weapon near Seoul or the rest of North Korea’s expansive border would be unguarded and even more vulnerable. Moreover, an artillery tube immediately reveals its location as soon as it fires. Therefore only about two-thirds of artillery will open fire at a time. The rest are trying to remain hidden;
    Protection – Artillery shelters for twenty million people exist in the greater Seoul metropolitan area. After the initial surprise has worn off, there simply won’t be large numbers of exposed people. Even during the initial attack the vast majority of people will either be at work, at home, or in transit. Few people will be standing in the middle of an open field with no protection whatsoever available anywhere nearby.

    Three Secondary Factors
    Dud rate – the only numbers available—to the DPRK as well as the rest of the world—indicate a dud rate of twenty-five percent. It’s like immediately taking every fourth artillery tube away.
    Counter-battery fires – shortly after the KPA artillery begins firing, and the political decision has been made, South Korean artillery, Air Forces, and others will begin destroying artillery at a historical rate of 1% per hour. South Korea has had approximately 50 years to figure out where North Korean artillery tubes are emplaced using every sense available to man and machine.
    Logistics – in order to move south from the DMZ trace and place the rest of Seoul at risk, KPA must expose approximately 2,500 thin-skinned vehicles each day along three well-defined transportation corridors. Otherwise, KPA grinds to an almost immediate halt without a way to transport fuel, ammunition and spare parts needed to continue moving south. Alternatively, KPA can scavenge from ROK fuel stores and depots if they have not been previously destroyed.
  • Välis-Hebriidide juures homme NATO test kus katse ball.rakette alla tulistada USA juhtimisel. PK pärast.
    "Dutch ship De Ruyter, fitted with a multi-beam acquisition radar that is able to fix on a target from long range, will attempt to detect and track a missile flying outside the earth’s atmosphere at more than 12,400mph. It will be flying 2x as high and far as one fired during a demo 2 y ago when USS Ross took out an incoming missile, supported by USS The Sullivans, which shot at 2 aerial targets simulating anti-ship cruise missiles targeting the Ross."
  • Järgmine level retoorikas:

    http://maailm.postimees.ee/4248925/trump-uros-loodame-et-ei-pea-pohja-koread-havitama

    «Meil ei ole muud valikut, kui Põhja-Korea täielikult hävitada,» teatas USA riigipea.
  • Järgmine level fake newsis on see pigem.. Kontekstist välja kisutud jutt.

    Vaata algallikast, mida Trump tegelikult ütles.

    Pigem oli jutt selline:
    "USA on olnud Põhja-Koreaga väga kannatlik, aga kui on sunnitud ennast või oma liitlasi kaitsma, siis ei jää meil muud valikut, kui Põhja-Korea täielikult hävitada."
  • Mnjah. P-K Ja USA riigipead provotseerivad üksteise närvidel ja siin foorumis juba käib sõda.
    Nii otseses kui ka ülekantud tähenduses.

    P.S. Ei tea, palju siinsetest sõnavõtjatest otseselt kunagi "tule all" on olnud ?
    Nii täpselt osatakse öelda, kuhu mis pomm kukub või kes keda kuhu maamutta tambib.
  • Peale seda kui PK VM nimetas trumbi juttu koera haukumiseks, on kim veel eraldi, ainulaadse ja kurja isikliku avalduse teinud. 'Hirmunud koer haugub valjemini', kribab trumbi kohta ning lubab ta tules hävitada. Strong stuff.
    PK VM on lubanud vesinikupommi jälle katsetada, nüüd Vaikses ookeanis....
    Tea kuidas taliolümpia piletitega on, võiks arvata, et neid hakkab üle jääma, peaks äkki riskima.
  • paradoksaalsel kombel on totalitaarne režiim päris osav igasuguste suurvõistluste korraldamisel.Võib olla just seetõttu, et riigil on niipalju võimu ja kogu aur pannakse selle peale. Nii et see PK olümpia võib tulla suurejooneline ja vägev.

    Ega Pekingi olümpia kah kehv olnud, isegi tossavad tehased pandi kinni, et ving sportlastel elu ei rikuks. Berliini olümpia oli aga üks aegade parimaid, seda kinnitasid ka seal osalenud Eesti sportlased. Kedagi üles ei poodud,koonduslaagrisse ei saadetud ja rahvas plaksutas entusiastlikult ka Jesse Owensi võitude peale. Linnalegendid jäledast ja rassistlikust olümpiast tekkisid hiljem, pärast sõda kui võitjad hakkasid ajalugu ümber kirjutama.
  • stagna, OM tulevad ikka Lõuna-Koreas kui sõda ei alga vahepeal.
    Berliini OM juures oli selline lugu, et Aadu andis kätt neegritele õnnitledes, vähemalt OMi alguses, aga kui nad koju ameerikasse läksid siis presidendi juurde viidi nad tagauksest ja kaubaliftiga, sest mustadel ei olnuks sobilik esiust kasutada. Seega põmst natsid olid vähem rassistid. Ja pentagonis on väga palju WCsid, sest mustadele tehti omad.
  • Selle peale annab ikka tulla, et mõelda, et Taliolümpiamängud tulevad Põhja-Koreas!
  • stagna
    paradoksaalsel kombel on totalitaarne režiim päris osav igasuguste suurvõistluste korraldamisel.Võib olla just seetõttu, et riigil on niipalju võimu ja kogu aur pannakse selle peale. Nii et see PK olümpia võib tulla suurejooneline ja vägev.
    .

    peale sellist juttu võib igaüks ise edaspidi järeldada kui head teadmised spordist stagnal on, istu kaks.
  • ttrust
    Selle peale annab ikka tulla, et mõelda, et Taliolümpiamängud tulevad Põhja-Koreas!

    Igati loogiline, kui diktaatorid korraldavad olümpiamänge siis nad üldjuhul enne sõdima ei hakka kui mängud läbi.
  • inimene eksib. Ainult idioot ei ei eksi kunagi.
  • No tegelikult on juttu olnud küll sellest, et osad alad võiks läbi viia PK-s. Viimaste kvartalite valguses seda nüüd vaevalt juhtub, USA ja GB on keelanud oma kodanike PK-sse reisimise niikuinii.
  • Sellist plaani hauti jah vist kunagi väga-väga ammu.
  • stagna
    inimene eksib. Ainult idioot ei ei eksi kunagi.


    Seda sa oled oma postitustega juba näidanud, et sa ei eksi kunagi.
    Kõik, mis sa räägid, on ainuõige ja nii on ja nii jääb, sest sa ju tead kõike kõigest kõige paremini.

    P.S. Ära oma kärbsesitast lampi unusta vahepeal kasimast. Muidu sa ei näe oma tarkust foorumisse kirja panna.
  • Stealth, oma alaväärsuskompleksi võiksid teistviisi välja elada kui ad hominem rünnakutega.

    Võiksid enda elu ise huvitavamaks teha. Midagi lugeda, mõnda filmi vaadata,silmaringi laiendada, mõne huvialaga tegeleda. Maailmas on palju huvitavaid asju peale söömise, sittumise, paaritumise ja töö . Võib olla oleks sul siis ka midagi niisugust öelda, mis diskusssiooni tekitaks .
  • kindsigo
    No tegelikult on juttu olnud küll sellest, et osad alad võiks läbi viia PK-s. Viimaste kvartalite valguses seda nüüd vaevalt juhtub, USA ja GB on keelanud oma kodanike PK-sse reisimise niikuinii.
    opex
    Sellist plaani hauti jah vist kunagi väga-väga ammu.

    Kui tõsiseks antud teemaga üldse mindi?
  • stagna
    Stealth, oma alaväärsuskompleksi võiksid teistviisi välja elada kui ad hominem rünnakutega.

    Võiksid enda elu ise huvitavamaks teha. Midagi lugeda, mõnda filmi vaadata,silmaringi laiendada, mõne huvialaga tegeleda. Maailmas on palju huvitavaid asju peale söömise, sittumise, paaritumise ja töö . Võib olla oleks sul siis ka midagi niisugust öelda, mis diskusssiooni tekitaks .


    Sellepärast ma enam ei jahvatagi siin foorumis niipalju erinevatel teemadel, sest sa võtsid alateadlikult nn. teatepulga oma kõiketeadva mölisemisega üle: alates tennisemängust, lõpetades militaarteemadega :)
    Ära kujuta endale nii palju ette, et sa tead kõigest kõike ja muudkui möögid targutada :)

    Edu, geniaalne geront :)
  • Kesikute-teemast:
    ttrust
    Kesik Kolõvart viis Eesti taekwondo sportlased Põhja-Koreasse võistlema.
    http://pluss.postimees.ee/4251509/kolvart-nopib-sportlastega-pohja-koreas-medaleid
    Kui Põhja-Koreal mingi tõsisem konflikt tekib ja kui sealsed hullud otsustavad riigis parasjagu viibivad Lääne inimesed pantvangi võtta ja neist inimkilp moodustada? Mis siis saab? Tekib olukord nagu Liibanonis nende Eesti jalgratturitest turistidega tekkis?

    Kõlvarti Põhja-Korea reisist ja taekwondo võistlustest: Põhja-Korea reklaamis, et kohale tuleb 70 riiki, reaalselt oli kohal 30 riiki. Kas 40 riiki ütlesid võistluste reisi hiljem üles või Põhja-Korea lihtsalt bluffis riikide arvuga kohe algusest saadik? http://pluss.postimees.ee/4253005/pohja-koreas-kainud-bramanis-olumpiaboikott-on-toenaoline
  • Lenzer
    RocketMan müristab vist taas

    Eeee.... eelmise võimsa tuumapommi poolt sügavale maa alla tekitatud tühimik kukkus vist kokku.
  • Ilupilte Pyongyangist. Mitu autot mitme miljoni elanikuga linna tänavatel on?

    https://vk.com/album138066_248413207
  • antsukene
    Ilupilte Pyongyangist. Mitu autot mitme miljoni elanikuga linna tänavatel on?
    https://vk.com/album138066_248413207

    Autod autodeks, aga neil puuduvad seal tänavatelt isegi jalgrattad ja kerged lihtsad mopeedid, samas kui Kagu-Aasia vaesemates linnades tänavad lausa upuvad neist. Mismoodi inimesed seal linnas liikuma saavad? Kas metroo ulatub seal igale poole? Isegi inimesi on väga vähe liikvel, kui arvestada selle linna suurust.
  • te vaatate seda pilti vale nurga alt. Mõelge, et olete PK tühjadel tänavatel ja avaratel väljakutel see autoomanik .Oletame, et välisriigi diplomaat oma musta S- klassi Mercedesega. Ei mingeid ummikuid, ei mingit närvitsemist ja isegi kohalik miilits( needsamad näkineiud punaste sauadega ) ei kiusa vaid lööb kulpi kui näeb diplomaatilist numbrit. Sõida kuidas tahad ja kui kiiresti tahad. Eks sama kehtiks ka kohalike parteibosside kohta.

    Kui vaadata elu materiaalse poole pealt, siis küsimus ei ole selles, mis sul on vaid mida teistel ei ole võrreldes sinuga . Eestis on igal hulgusel mingi pann tagumiku all ja ta lubatakse liiklusse võrdsetel alustel rikkate ja ilusatega . Seal vaid üksikutel eriti priviligeeritutel.
  • Hiljuti on Eestist veel inimesi P-Koreas käinud (Kõlvart pole ainus) ja nad on postitanud sotsiaalmeediasse/blogidesse riiki, režiimi ja juhti (suurt päikest) kiitvaid postitusi. Esialgu võtab kulmu kergitama, et kas inimene on ära pööranud, kuid siis saad aru, et neil tegelikult ei lubatagi (vähemalt seal riigis viibides) muud moodi end väljendada. Kogu sisu on 100% võimude poolt kontrollitud ja kui tahad elusalt tagasi tulla, pead järgima teatud reegleid.

    Freudilikul moel end väljendades võiks see kõlada nii: "I would warmly welcome Kim Jong-Un to anyone".

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon