Märsilohistajate sektor Eestis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Märsilohistajate sektor Eestis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida sa jaurad.
    Mul oli ka kunagi sõbranna, kes peale seda, kui ma talle ütlesin, et meie teed lähevad nüüd lahku, hüppas minusse niimoodi kinni, et ma ei saanud ennast teisiti vabastada, kui pidin teda nii tugeval endast eemale tõukama, et ta pikali kukkus. Kas ma olen ka nüüd sinusuguse arvates maaslamaja jalaga peksja?
    On teada fakt, et see tütarlaps ahistas Ojasood.
  • ma teie vaidluses pooli ei vali, aga küsiks siiski mx7 lt, et mida ta Ojasooga teeks kui see tema enda naisega oleks nii käitunud:
    "Vigastused on fikseeritud ja dokumenteeritud ning ka rünnak ise jäi turvakaamera salvestisele. Jalahoobid kõhtu ja reitele tegid päriselt haiget ja sundisid mind füüsiliste vigastuste tagajärgedega tegelema. Intsidendile ei eelnenud vahetult enne ei sõnavahetust ega ka minupoolset provokatsiooni. Mind ründas inimene, kes oli mind lavastajana õpetanud ja juhendanud ning kellest ma sügavalt lugu pidasin. "
    No ma ei tea, ma kujutan ette küll, et kui naine kallale tuleb, siis võib mees end kaitsta, aga antud juhul naine ei rünnanud minu teada ja jalaga löömine on ikka puhas rünne, mitte kaitse.
    Eriti koomiline ongi, et oletatava ahistamise eest on su karjäär läb, selline tegevus tundub täiesti ok olevat.
    PS Mul ei ole midagi NO99 ja selle konkreetse projekti ega Ojasoo vastu, puht teoreetiline küsimus
  • Ühe osapoole tunnistus.
    Ma väga ei tahaks uskuda, et Ojasoo hakkas heast peast lihtsalt inimest tänaval tümitama. Sellele pidi midagi eelnema.
  • Tuleb tunnistada, et tegin vea, kirjutades, et pekstud naine lamas. Tegelikult seisis püsti. Enam midagi sellel teemal ei kirjuta, õpin oma vigadest.
  • mx77
    Ühe osapoole tunnistus.
    Ma väga ei tahaks uskuda, et Ojasoo hakkas heast peast lihtsalt inimest tänaval tümitama. Sellele pidi midagi eelnema.

    taset näitab, et minu täesti neutraalsele postitusele keegi naisepeksja pani kohe miinuse:)
    mx, mina ojasood ei tunne ja ei tea kuidas ta käitub, aga usun, et inimene võib teatud meeleseisundis kallale minna küll, samas kui selle põhjustas naise verbaalne, mitte füüsiline rünnak, sis on see siiski sobimatu ja inimene peaks raviga tegelema,
    PS Kõike juhtub, aga sellist tegevust ei peaks minumeelest õigustama. Olen ise ka väga äkilise loomuga, aga jalaga naist lüüa, no ma ei tea. Samas ma ei arva, et inimene peaks seepärast kohe mujale kolima ja töötamise löpetama, igaühel on võimalus mitte külastada ta etendusi jne.
  • OK, ma ei õigusta Ojasoo tookordset käitumist. Ojasoo vabandas, ning ka ohver otsustas asja lepitusmenetlusega lõpetada.
    Millest ma aru ei saa on Ojasoo jätkuv peksmine. VWSEK seltskond on lausa mõnuga pöördes.
  • pahurik

    Eriti koomiline ongi, et oletatava ahistamise eest on su karjäär läb, selline tegevus tundub täiesti ok olevat.


    Ma olen viimasel ajal selle peale mõnede uudiste valguses mõelnud, et mingid topeltstandardid meil siiski kehtivad.
    Joobes juhtimine näiteks - kaks politseinikku sõitsid teelt välja ja karjäär on tõesti läbi. Sama näiteks Andres Keevallikuga. Peeter Oja tegi joobes peaga avarii, tegi sellest aastavahetusprogrammis laulukese ja ühiskond on nüüd andeks andnud.
    Aivar Pohlak on endiselt lugupeetud inimene, nii ka Tiit Ojasoo. Samal ajal väiksemate rikkumistega süüdi jäänud inimesed on ühiskonna silmis paariad.

  • Ojasood võib ikka tümitada.
    Mulle ta teater ei meeldi. Aga läbi riigieelarve pean ikka annetama selle toimimisse.
    Nii , et mutskinid andke minna.
  • TNT
    voh, ma olin ammu kartnud aga nüüd on tunnistus olemas: mx77 peksab naisi.


    Jaa, ja mitte niisama, vaid taon ikka maaslamajaid jalaga. F****g geenius.
  • Jalaga naisi taguda ei ole ilus.
    Korralik naine ikka mõistab, et kui peksa saab, siis mees armastab. Öelgu see tänapäeva arusaam mida iganes.
  • Tsivilisatsiooni üks suurimaid saavutusi on õiguspärane kohtupidamine (due process) sh. kaitseõigus, karistuse proportsionaalsus ning ajaline piiratus. Meile võib olla üks või teine tegu olla isiklikul tasandil väga vastuvõetamatu, kuid ma arvan, et tsivilisatsiooni ühe suurima saavutuse asendamine teatud tegude puhul sotsiaalmeedia-ajastu kohtupidamisega, kus võetakse endale kollektiivselt nii kohtuniku kui timuka rollid, ei ole veidigi pikemas perspektiivis mõistlik.
  • Aga siiski, kui kirjeldatakse suhteliselt üksikasjalikult seda, et üks keha lamab liikumatult(?) meelemärkuseta(?) maas, (sest selline pilt tekib silme ette), teine keha aga taob teda jalaga (täiest jõust?), siis alati tekib küsimus, et kas see "aktsioon" selliselt ikka toimus ja kui suure jõuga ja kui kaua aega?
    Kui aga selgub, et see lamav keha siiski seisis kogu see aeg püsti, siis .... peaks kujutluspildis ikka korrektuure tegema.
    Ma ei kiida füüsilist vägivalda heaks aga, afektiseisund võib inimest tegema panna mida tahes. Ja äkkivha tekitab afektiseisundi, seda ma tean omast käest.
  • Kui mees naist lööb siis on sugude vaheline võrdsus ilmselt mingis kitsamas lõigus saavutatud. Vana kooli mehed on aga konfliktsete naistega lootusetult hädas: https://www.youtube.com/watch?v=D-xf9hKfLws
  • Pigem on nii, et lumehelbekesed peksavadki naisi, eks nad arvavad, et sugude võrdsus ja muu. Objektiivselt võttes, mees versus naine, peksmise juures pole võrdne olukord.
    Lumehelbekesed oskavad kindlasti pärast juhtunut ka ilusti pisar silmas vabandada.

  • Kunnus, kes näib olevat miski kossusõber-filosoof(?) jäi ka hiljuti vist ju naise löömisega vahele, napilt mainib ka seda a juhulugejale jääb see inff varju.
  • Vat siis tundub, et see teema kütab talvisel külmal päeval kirgi ja tundeid. Rahvas on jagunemas leeridesse ning kaklus alaku!
    Kuidagi konarlikult ka kisma saatel läheb see EW 100 tähistamine. Midagi ei sobi, kakeldakse täiesti ennastunustavalt!
    Kakelung ja vimma kiskumine algas täpselt 01.01.2018. kell 00.00 hümni värgiga ja tundub , et kestab rahulikult 2019 sügisesse.
  • TNT
    Vat siis tundub, et see teema kütab talvisel külmal päeval kirgi ja tundeid. Rahvas on jagunemas leeridesse ning kaklus alaku!
    Kuidagi konarlikult ka kisma saatel läheb see EW 100 tähistamine. Midagi ei sobi, kakeldakse täiesti ennastunustavalt!
    Kakelung ja vimma kiskumine algas täpselt 01.01.2018. kell 00.00 hümni värgiga ja tundub , et kestab rahulikult 2019 sügisesse.


    Eht eestlaslik käitumine ju. Sobib väga hästi Eesti 100 tähistamise konteksti.
  • http://publik.delfi.ee/news/inimesed/feministeerium-valis-reinsalu-erandkorras-ja-ilma-haaletusprotsessita-2018-aasta-aasta-sovinistiks?id=80804609

    Punaste Erakorraline Komisjon aka feministeerium (vt ka tšekaa) ei lase ennast piirata mingitest protseduuridest või reeglitest, vaid lähtud rahvavaenlastega toimimisel üksnes revolutsioonilisest südametunnistusest :-)
  • Ma aeg-ajalt ikka imestan kui tööpäeva pärastlõunal jõuan korra uudiseid vaadata, et väga lühikese ajavahemiku jooksul (tavaliselt jõuan portaale sirvida hommikul enne tööpäeva kohvi kõrvale) on püsti pandud korralik möll.
    Kui tööle tulin, oli teisipäev nagu iga teinegi, aga ei teagi kas õhtuse AK ajaks veel on üks minister ametis või ei.

    Väikeses konnatiigis skandaali tekitamiseks piisab vähesest. Korjata 104 allkirja ja kirjutada üks pretensioonikas või kuidagi konfliktne avalik pöördumine presidendile, oodata kuni see avaldatakse. Siis pisut veel oodata, kaua ei lähegi aega, aga kellegi lühike süütenöör tavaliselt plahvatuseni viib ja siis saab juba möllu täie raha eest. Tähelepanu ka.

    Tegelikult ju skandaali ei ole. Kui Reinsalu oleks suutnud oma suu kinni hoida (küll justkui kogenud poliitik), oleks president saanud rahulikult pöördujatele vastata, et ei kiida vägivalda heaks, kuid teise võimaluse andmine on inimlik. Viisakas ja soliidne vastus ju. Reinsalu plärtsatuse tõttu aga hõõrub see VW punt ilmselt endamisi käsi, sest korraga on uuesti ühte uudislõime laiali tõmmatud feminism, šovinism, vägivald naiste suhtes, #metoo kampaania. Kõigi teiste erakondade liidrid võtavad sõna (eksinud konkurendi materdamine on poliitikule püha üritus, millelt puududa ei või) ja kõik vähegi olulised arvamusliidrid on sunnitud midagi arvama (loe: kinnitama, et naistevastane vägivald on ikka üks halb asi ja Reinsalu on rumal töll).
    Tiit Ojasoo, kes oleks presidendi viisaka vastuse taustal võinud sellest torkest ainult väikese kriimuga pääseda, istub keset seda Reinsalu möllu ja saab kõigi nende käest tagantjärele kolakaid, kes on sunnitud tema suhtes taas hukkamõistva seisukoha võtma.
    Mis veel. Ajakirjanikud saavad ka tööd - muid olulisi uudiseid ei tundunudki täna eriti olevat. Maavärinaid ei toimunud, sporti ei tehta ja miski ei sobi talvisesse teisipäeva paremini kui üks korralik verbaalne kähmlus juba järeleproovitud teemal uute osalistega.
  • Draax
    Tegelikult ju skandaali ei ole. Kui Reinsalu oleks suutnud oma suu kinni hoida...

    See konkreetne sõnavõtt Reinsalu poolt on parim, millega ta kunagi hakkama on saanud.
    Kogu "skandaal" on üles tõmmatud selle pealt, et suurel hulgal (kohati täitsa lugupeetud) inimestel puudub funktsionaalne lugemisoskus, võime konteksti tabada ning eelnevatega haakuvalt -- "attention span" on nagu haugil, s.t. järgmise lause lugemise ajal on eelmise mõte juba ajust haihtunud.
  • Kurb, kui poliitikud hakkaksid oma suud kinni hoidma või ainult rüütlite-rataste kombel ümmargusi iseenesestmõistetavusi suust välja ajaksid. Mina tahan küll teada, kes kus seisab kasvõi selles küsimuses.
  • Jah, ka minu silmis tõusid Reinsalu aktsiad mitu punkti.
  • Tahaks kõva häälega karjuda - käige perse lumehelbekesed, mul on teist tõsiselt kõrini.
    See viimane Ojasoo keiss on ikka liig mis liig. 104 inimest sattusid minu süsimusta nimekirja.
  • ziff
    Draax
    Tegelikult ju skandaali ei ole. Kui Reinsalu oleks suutnud oma suu kinni hoida...

    See konkreetne sõnavõtt Reinsalu poolt on parim, millega ta kunagi hakkama on saanud.
    Kogu "skandaal" on üles tõmmatud selle pealt, et suurel hulgal (kohati täitsa lugupeetud) inimestel puudub funktsionaalne lugemisoskus, võime konteksti tabada ning eelnevatega haakuvalt -- "attention span" on nagu haugil, s.t. järgmise lause lugemise ajal on eelmise mõte juba ajust haihtunud.


    Proovime siis meie mitte unustada, et vaba tahe on olemas - seekord siis valikus kas sõna võtta või vait olla . . .
  • mx77
    See viimane Ojasoo keiss on ikka liig mis liig. 104 inimest sattusid minu süsimusta nimekirja.

    Sa ei ole ainus, kes allakirjutanute nimistu selle pilguga läbi vaatas :D
  • Feministid tõmbasid sae käima ja Reinsalu kohe ei saanud kõrvalt vaadata, ikka pidi näpud vahele toppima.

    Ministritel võiks mingi meediakoolitus ikka läbitud olla. Naljakas nüüd seda vabandamist takkajärgi kuulata.
  • Reinsalu tahtis natuke populaarsust võita lihtsalt, peaks vist tema arvates valgeid heteromehi kõnetama või midagi.
  • Koos vaba tahtega käib ka isiklik vastutus. Isiklikult vastutame me kõigi om mõtete, sõnade ja tegude (tagajärgede) eest . . .
  • siim22
    Feministid tõmbasid sae käima ja Reinsalu kohe ei saanud kõrvalt vaadata, ikka pidi näpud vahele toppima.
    Ministritel võiks mingi meediakoolitus ikka läbitud olla. Naljakas nüüd seda vabandamist takkajärgi kuulata.


    Mis sarvedega saatan just Reinsalut keelest sikutas? Mida tal nagu selle Ojasooga pistmist on?
    Kas ministeeriumis ja ministriametis on liiga palju vaba aega?

    Mind paneb ikka aeg-ajalt imestama, kuidas muidu "lugupeetud" kodanikud, kenasti maksumaksja rahahunnikul laiutavad poliitikud-ametnikud-jms mingi mõttetu prääksuga paksu ventikasse loobivad. Eriti nõme asi on "lahing twitteris" ja "sõda feissaris". Ja ise lehetoimetusse oma jutukese saatmine kah just väga arukas tegu pole, selleks on ju kari pii-ärr filtreid, kes valed sõnad välja nokivad ja kena ümara ja tuhmilt helkiva loo, nagu teflonkattega roostevaba kuuli, lendu lükkavad.

  • Minu meelest on uskumatult lahe kuidas üks riigieelarvest elatuv kamp lumehelbekesi teise samaväärse õrnahingeliste kambaga tüli rebib. Kõik kes pooli lahutada proovivad saavad täiega molli, nii et tutid lendavad.
    Nika Galantari?( sorry aga kes see veel on?) versus Ojasoo.
    President sekkub, andke armu, bääd joke.
    Lotman ütles selle jama kohta jumalikud sõnad.
  • antsukene
    Mis sarvedega saatan just Reinsalut keelest sikutas? Mida tal nagu selle Ojasooga pistmist on?
    Kas ministeeriumis ja ministriametis on liiga palju vaba aega?

    Kui me nüüd konkreetse persooni mängust välja jätame, siis:
    ------------
    First they came for the Socialists, and I did not speak out—
    Because I was not a Socialist.

    Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
    Because I was not a Trade Unionist.

    Then they came for the Jews, and I did not speak out—
    Because I was not a Jew.

    Then they came for me—and there was no one left to speak for me.
    -----------

    Minule isiklikult tundub see viimase aja feminatside/"anti"faśistide/younameit seltskonna märatsemine ohtlik. Viimane aeg pidurit tõmmata enne kui päris hulluks läheb.
  • Pärast Tsahkna lahkumist on Reinsalu suurim kloun valitsuses. Ilmselt ebastabiilne mittegeenius.
  • Pildil on muidugi palju külgi. Ühel küljel on see, et kuidagi ei tahaks alla kirjutada millelegi, millele oipekkijoome on alla kirjutanud. Teiselt poolt on mul tõesti raske lugu pidada jorsist, kes daami vastu käe tõstab. Kolmandaks ei ole NO-teatri kogu toodang sugugi tippkvaliteet - nad on ikka jama ka korraldanud. Aga neljas ja ehk kõige olulisem tahk on see, et kolmandate inimeste arvamus ei peaks igas otsustusprotsessis liiga palju maksma ning selline iga otsuse peale kiunumine on lihtsalt vastik. Inimlikul tasandil võin Reinsaluga nõustuda, aga selline oma seisukoha väljendamine annab ilmselgelt tunnistust taseme puudumisest. See pole uudis, aga oleks meeldiv, kui seda kogu aeg meelde ei tuletataks.
  • ziff
    mx77
    See viimane Ojasoo keiss on ikka liig mis liig. 104 inimest sattusid minu süsimusta nimekirja.

    Sa ei ole ainus, kes allakirjutanute nimistu selle pilguga läbi vaatas :D

    Need 104 inimest .... paar-kolm nime näisid sealt mulle tuttavad, aga nemad on samuti ühiskonnas marginaalsed tegelased. Võib-olla need 104 inimest möllavad omavahael kusagil sotsiaalmeedias, rate.ee -s või kusagil Telliskivilinnakus ja omavahel arvavadki et nad on Eesti Kollektiivne Naba. Aga eks siis saab neid tundma õppida, kui nad reaalset võimu poliitikas või meedias haarama hakkavad. Senikaua on see "süsimust nimekiri" non-event. No ei pea ju samuti ka igat rahulolematut Rakvere Lihakombinaadi töötajat nimepidi selgeks õppima?
  • Jah, selles mõttes on Trustil õigus, et iseloomulik sellele pundile on see, et nad on enamuses "mittekeegid" ja nende põhiline aur läheb VWSEK grupis onamise peale.
    Õhtul üritas ka Sass Henno Ringvaates tarka juttu ajada, aga see ei õnnestunud tal eriti.
  • mx77
    Õhtul üritas ka Sass Henno Ringvaates tarka juttu ajada, aga see ei õnnestunud tal eriti.

    Sass Henno on kirjanik. Ta eriala ja isiklik omadus on kõnetada inimesi läbi oma raamatute, mitte läbi Ringvaate plärisedes. Täiesti loogiline, et see plärisemise-üritus tal vett vedama läks.
    Kirjutagu sellest parem raamat: "Kuidas me 104-kirja koostasime".
  • Mind huvitab tegelikult rohkem see, et miks nii olulist sündmust alles kuu aega varem korraldama hakatakse...?
  • siretsch
    Mind huvitab tegelikult rohkem see, et miks nii olulist sündmust alles kuu aega varem korraldama hakatakse...?

    Paranoik minus ütleb, et korraldatakse juba ammuaega, lihtsalt avalikustada ei soovitud.
  • ttrust
    mx77
    Õhtul üritas ka Sass Henno Ringvaates tarka juttu ajada, aga see ei õnnestunud tal eriti.

    Sass Henno on kirjanik. Ta eriala ja isiklik omadus on kõnetada inimesi läbi oma raamatute, mitte läbi Ringvaate plärisedes. Täiesti loogiline, et see plärisemise-üritus tal vett vedama läks.
    Kirjutagu sellest parem raamat: "Kuidas me 104-kirja koostasime".


    Siis võiks kodus istuda. Ja kui kirjanik ta ikka on? Viki andmetel tal väga neid teoseid ei ole.
  • Küsimus ei ole täna selles , mida Ojasoo tegi, see on ammu selge.
    Teemaks on, kas Peeter Oja, Tõnis Mägi või Hando Runnel peaks esinemis- või avaldamisekeelu saama, kui nad on ebaväärikalt käitunud.
    Kas president peab nende suhtes seisukohti võtma skaalal andestame->ei andesta; kas on tarvis moodustada pädevad komisjonid, kes ansamblitele, kirjanikele, teatritele esinemislube annavad... ma ei tahaks seda arutlust eriti musta arooniaga jätkata.
  • Tõnis Mägi tsiteeris Marcuse't ebakorrektselt ning avaldas toetust ühele Lendavale Tsirkusele. Kas selle eest peaks esinemiskeelu saama? Ma tean ühte Püha Tõe esindajat, kelle meelest võiks/peaks. Samas TM on päris kindlasti kohaliku rahvusliku südametunnistuse olulisem komponent kui kõik need, kes teda Marcuse tsiteerimise pärast soovisid ühiskonnast isoleerida.
  • Kle,pitsat,. ära nüüd üle pinguta, mingist avaldamiskeelust või esinemiskeelust pole juttugi. Vabas riigis võib igaüks esineda ja mida tahes avaldada ja lavastada. Küsimus selles, kas riik oma 100. juubeliks peaks tellima pidustuste lavastuse just selliselt määritud mainega isikult.Eestis on lavastajaid teisigi.
  • stagna, keegi pole Ojasoolt seda lavastust tellinud, telliti teater NO99-lt, tellimise põhjus ei ole ilmselt see, et Ojasoo töötab sea,l vaid teatri potentsiaal sellise asja lavastamiseks.
  • Ma olen selle arvamusega nõus - Ise tegi. Reinsalu võiks tagasi astuda

    2014. aasta sügisel, kui toonane rahandusminister Jürgen Ligi nimetas haridusminister Jevgeni Ossinovskit juurtetuks sisserändaja pojaks, teatas Reinsalu: „Ma ei pea mõeldavaks, et Ligi saaks pärast sellist avaldust ministri ametis jätkata. See avaldus kahjustas kõike seda, mida me Eesti ühiskonna sisemise rahu ja julgeoleku huvides üles ehitame.” Ligi palus Ossinovskilt vabandust ja astus tagasi.

    Tänavu kevadel pooldas Reinsalu riigihalduse minister Mihhail Korbi tagasiastumist, kui too väljendus valijatega kohtudes NATO küsimuses viisil, millest võis välja lugeda, et ta on Eesti NATO-sse kuulumisele vastu. Korb palus vabandust ja kinnitas, et tegelikult ta toetab Eesti julgeolekupoliitika aluspõhimõtteid, aga astus IRL-i ja SDE survel ikkagi tagasi.

    Võib küll vaielda, kas üksik ebaõnnestunud või solvav ütlus ikka on ministri tagasiastumiseks küllalt kaalukas põhjus. Ent selline on Eesti poliitiline tava viimasel ajal olnud ja puudub põhjus Reinsalu erandlikult kohelda.
  • Minu arust Reinsalu ei peaks tagasi astuma. Reinsalu ministriks olek on IRL-i parim valik, eesmärgiga, et nad valimistel võimalikult vähe hääli saaks. Tsahkna on ju "maha maetud" tänaseks. Ka Tõniste on päris hea valik.
  • No irl-s on suutlikumaidki figuure: Aunaste, Kruusimägi alustuseks....
    Tegelikult soovin ma Eesti riigile siiski head.......pole päris kindel, kas riik sellise hoobi kubemesse üle elaks.....ärge tehke.
  • Ei jõua tempos püsida. Olen hetkel veel südamepõhjani haavunud (ja midagi veel), et mingi telekanal jättis hümni teatud kellaajal mängimata. See haav veritseb mul jaanuari lõpuni vähemalt. Ei suuda praegu Ojasoo/Reinsalu teemasse haakuda. EV100 on ikka liiga pingeline aasta. Vastutus on laes, äkki juhtub veel midagi halba. Mure on.
  • Ilmselt üks parimaid intervjuusid mida kunagi näinud (kuigi intervjuu on selle kohta raske öelda, kuna intervjeerija ikka üldse ei saanud ega tahtnudki vastaspoolest aru saada). Rahulik, loogiline ja väga väga hea argumentatsioon peamiselt palgalõhe teemal.
    https://www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon