Päevakaja - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Päevakaja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • stul
    ironman
    Eesti keeles ka: https://novaator.err.ee/744891/vabas-eestis-sundinute-edu-soltub-geenidest-enam-kui-noukaajal-sundinutel

    Või vastupidi: see on teaduslik tõestus et sotsialism viib genofondi degenereerumisele, kuna paremate geenidega inimeste juurdepääs juhtivatele kohtadele on pärsitud.

    Ei hakka parem mõtlemagi, mida see 'inimesed on võrdsed' ideoloogiale võib teha...


    Eriti säravate geenidega tegelasi tipppoliitikas tänasel päeval küll ei näe.
    Sama ei saa öelda erasektori kohta.
  • Grupp Seltsimehi
    stul
    ironman
    Eesti keeles ka: https://novaator.err.ee/744891/vabas-eestis-sundinute-edu-soltub-geenidest-enam-kui-noukaajal-sundinutel

    Või vastupidi: see on teaduslik tõestus et sotsialism viib genofondi degenereerumisele, kuna paremate geenidega inimeste juurdepääs juhtivatele kohtadele on pärsitud.

    Ei hakka parem mõtlemagi, mida see 'inimesed on võrdsed' ideoloogiale võib teha...


    Eriti säravate geenidega tegelasi tipppoliitikas tänasel päeval küll ei näe.
    Sama ei saa öelda erasektori kohta.


    No tipppoliitika pole ka koht mida võtta edukuse etaloniks, sest see käib ikka ju lojaalsuse baasil nimekirjade järgi mis on aegajalt triibulised ja siis ruudulised ja sõnad visioon ja teotahe ja suutlikus on need parameetrid mis automaatselt liigitavad tegelased konkurentide nimekirja.
  • Karum6mm
    Mina näiteks arvan, et e-residentsust ei saa päriselt enam teha (edasi).

    Change my mind!

    :-D


    Pole probleemi, teeme siis e-resistentsust ja põrutame edasi :-)
  • Väike mõtteharjutus - mis oleks saanud, kui arvestatav grupp inimesi poleks poolteist aastat tagasi lasknud kasti valgeid sedeleid? Kas oleksime praegu seisus, kus peamine peaministrikandidaat on presidendi tütar? Või poleks siis Kaja praegu esile trüginud?

    Üldiselt oli mul nii siis, kui on ka praegu (Siimu viimaseid samme ja sõnavõtte arvestades) hea meel, et neid valgeid sedeleid ikka piisavalt oli. Best before on läbi, vanad patud ka turjal aga ka teeneid ei maksa unustada.
  • Nii Eesti Vabariigi kui vene impeeriumi kodakondsust ning kummagi riigi passe omavad inimesed tegelevad salakaubaveoga ning luuretegevusega vene luureteenistuste kasuks.
    https://radar.postimees.ee/4469873/salakaubavedaja-osutus-ka-spiooniks
    Põhiseadust tuleks muuta nii, et Riigikogu saaks neilt inimestelt, kes kuritegudega vahele jäävad või väga ebamugavaks muutuvad, Eesti sünnijärgse kodakondsuse ära võtta. Ja nad üle piiri saata oma õigesse riiki.
    Kui Vabariigi Valitsus saab suvalistele jaanadele anda kodakondsust, peaks Riigikogul olema õigus kodakondsust ära võtta.
    Kodakondsus on puhtalt poliitiline asi, seda ei peaks kohtust läbi lutsutama.
    Seda enam, et meie seadusandluse sõnastus ei luba topeltkodakondsust....
  • Täiesti vale küsimus. Mitte "misasja?", vaid "naxujaa".
  • Kes see kodanik on üldse?
    Ei jaksanud juttu lõpuni lugeda.
  • WTF see on? Ajakirjandus?
    Kes see pihv üldse on?
  • Nagu varem eesti meedia poleks mingeid suvalisi edevaid pihve või edevaid arnold oksmaasid üles haipinud? Te peaksite olema juba harjunud, järjekordne selline, varsti leitakse uus selline. Selline tasuta saadud meediamaterial aga toob klikke, puhas äri.
  • Jeerum, mis teid nüüd nii leili ajab või õigemini - millest te lasete ajada?! Esiteks on intekas avaldatud portaalis elu24, millel ajakirjandusega pistmist sama palju kui Napoleonil kvantfüüsikaga. Teiseks on elu24-l oma sihtgrupp, millel peaks siinse foorumi kasutajaskonnaga eelduste kohaselt sama palju puudet olema kui... no ütleme, eelmises võrdluses. Kui see sihtgrupp üleüldse eksisteerib ja pole PMO poolt elu24 loomiseks väljamõeldud ettekääne. Kolmandaks on "kes see pihv üldse on?" - tüüpi pateetilised kiljatused Google'i ajastul pehmelt öeldes lamedad. Sisestasin BSH nime Google'isse nagu mees ja tuleb välja, et tema kohta on lausa Wikipedia artikkel olemas. Kust muuhulgas selgub, et neiu on lõpetanud Tartu Ülikooli (NB! mitte Tallinna Sotsialistliku "Ülikooli", nagu võiks arvata) ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialal. Sellele lisaks tekkis intekat ennast diagonaalis lugedes veendumus, et erinevalt müriaadist Eestis küüniliste produtsentide ja kollaste portaalide poolt toodetud nn. "tähtedest" ja "tähekestest" pole BSH-i puhul kindlasti tegemist puudega inimese ärakasutamisega ning enda saavutustes (olgu need siis mis on) on tal endal kindel ja selge roll olnud. Kokkuvõtteks - on esinenud teles ja filmis, töötanud raadiojaama lobageneraatorina, peab mingit blogi... Aga ei tee ju kellelegi halba. Võrrelgem kasvõi oudekkiloonede, simpsonite, zuzude jms marginaalidega, keda põhjendamatult kõrge enesehinnang, edevus, auahnus ja suutmatus enda eluga hakkama saada on ajanud poliitikasse meile kõigile meie endi raha eest hoolega käkki keerama.
  • Eksiteerib väide, et see olevat keel-põses huumor. Ma tahaks uskuda. Päriselt tahaksin.
  • Karum6mm
    MISASJA MA JUST LUGESIN?


    Minu meelest tuleb jumalat tänada, et selliseid ingleid veel maamunal liigub. Selline naine on KINGITUS mehele. Päriselt ka, kui te siiani pole aru saanud.
    Ma kahtlustan, et see neiu on päris nutikas, tundub vähemalt.
  • Karum6mm
    Eksiteerib väide, et see olevat keel-põses huumor. Ma tahaks uskuda. Päriselt tahaksin.


    Lugesin teistpidi diagonaalis läbi. Ei välistaks.
    P.S.: Lisandus tunne, et intervjueerija üritab tugevalt Triip Rilleputsi stiili järele aimata.
    Kinky.
  • Päris muhe huumor. Meenutab siiski üsna palju ühte tuntud karastusjookide tootja logo. Julge tükk sellise särgiga Amazoni ronida. Laste kasutamine selle tüki juures polnud siiski ilus.

    http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/eestist-parit-muuja-pani-amazoni-muuki-oovastavad-lasteriided-britid-on-marus-mida-porgut-see-tahendama-peaks?id=81794137
  • Originaalne coca-cola sisaldas kokalehtede ekstrakti ja seega ka kokaiini . Kokalehtede joogid olid veel sajand tagasi väga populaarsed ja kokaiin polnud üldse keelatud ainete nimekirjas . Prantsusmaal tehti näiteks kokaiiniga veini, mis sakkis paremini kui tavaline .
  • Selle sõnamängu coke -cocaine üle on palju nalja visatud.
    Pepsi in the fridge ? It is not the same thing, is it ?

    https://youtu.be/UZGHlsfTpKQ
  • Siin ühes teises teemas räägiti just sellest, kuidas suletud grupis on kõvem käbi, kes kõvemini karjub. Huvitav, kas Kodutunde produtsent solviks ka selle peale, kui ta saaks teada, et Eesti Vabariigis elab inimesi, kes polnud Signe Lahteini olemasolust enne avariid kuulnudki?
  • See on isegi üliväga hästi kokku võetud!
  • Mulle meeldiks, kui kandev osa ühiskonnast otsustaks, et solvumine (ehk passiiv-agressiivne katse mõjutada teiste inimeste käitumist endale sobivas suunas) oleks mõnda aega midagi sellist, millele järgnev aktiivne mittereageerimine. Üksiku inimese hüsteeriasse kanduvad tunded võiksid olla olulised vaid ja ainult selle inimese lähiringi jaoks.
  • Jahh !
    ERRL--l oleks aeg käega pulssi otsida..Kuulasin VR- Kajalood kordussaadet lgpt.. saatejuhi eestveol kummardusüritust, nn..virutanud metseeniga, kes hetkel saab laiutada meilt võetud vara arvelt.
    Loodan, et eksisin, kuid tuju on -5 ?
  • Ma ei tea, et Kunila minult midagi võtnud oleks. Hoolega uurisin ja mõtlesin, aga... no ei ole.
  • Marvin. Lihtsalt, Sa ei sattunud olema seal. Kuid ta (nad) ei võtnud kõike. Vaid jagasid. Paremini kui (paljud) teised.
  • Meenutame, et NLKP kohaliku filiaali juriidilise järeltulija - "Eestimaa Ühendatud Vasakpartei" - kunagine pikaaegne liider oli veine maaletoova firma omanik. Ehk siis Eesti kommunistide eeskuju, see kõige suurem kohalik kommunismus, tegeles kommunistide arvates kõige labasema ja kommunistide poolt kõige rohkem naeruvääristatud äriga - ostis odavalt, müüs kallilt.
    Vasakparteil oli varem terve kari erinevaid nimesid: "Eestimaa Kommunistlik Partei", "Eesti Demokraatlik Tööpartei", "Eesti Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei", "Eesti Vasakpartei", "Eestimaa Ühendatud Vasakpartei".
  • Viin ja kommunism lähevad hästi kokku.

    Meenutaks, et Stalini ajal müüdi viina igas sööklas ja einelauas ilma ajapiiranguteta. Juba hommikul vara võis kassiahastuses proletariaat enne tööd pead parandada .Suvisel ajal oli viin ja õlu müügis isegi vabaõhu tingimustes, sakummiks pakuti käraka kõrvale slaavlaste lemmikut päevalilleseemneid. Mis levinud linnalegendi järgi pidi kõvasti potentsi tõstma .
  • Ei tasu unustada, et šampanja on oluline sümbol ideaalse vasakühiskonna kontekstis. Ideaalses vasakühiskonnas on nimelt kaks klassi - nomenklatuur ja vaesed. Nomenklatuur peab šampanjat saama juua nagu vett. Vaesed tuleb hoida aga pidevas vines, et nad küsimusi ei hakkaks küsima.
  • Tartu Tamme kooli kohta käiv artikkel. Tahaks teada erinevaid arvamusi, miks laps ei võiks käia koolis teises e. lõunases vahetuses.
    Olen ise esimesed 3 aastat käinud teises vahetuses ja see oli kõige parem aeg koolis. Magasin hommikul poole kümne-kümneni (magama saadetii ca. 21.30). Tõsiselt mõnus oli tõusta üles just siis, kui ärkad, mitte äratuskella järgi (vt. une erinevad faasid). Seejärel sai mõnusalt toimetada, kuni tuli aeg kooli minna. Kooli jõudsin rõõmsameelse ja teotahtelisena. Saan aru, et on erinevad inimesed. Järeltulijad on ka täiesti vastandlikud. Kaheksane ärkab kell kuus ja kukub samas üheksa paiku magama. Kuuene läheb magama veidi hiljem aga võimalusel magab nagu mina lapsena. Sellest hommikusest ärkamisest teeks järelduse, et hiljem kooli minek ei tapa varasema ärkaja päeva, küll aga tapab varasem ärkamine ja kooliminek "ööbiku" päeva. Kooliealine laps saab ka üksi kodus hakkama, kui selleks on ette valmistatud. Seega, pooldan õhtuseid vahetusi algklassides.
  • R.Ott
    Tartu Tamme kooli kohta käiv artikkel. Tahaks teada erinevaid arvamusi, miks laps ei võiks käia koolis teises e. lõunases vahetuses.
    Olen ise esimesed 3 aastat käinud teises vahetuses ja see oli kõige parem aeg koolis...


    Olen ka ise käinud n-ö teises vahetuses, aga see oli aeg, kui lapsed ise koolis käisid... Kui vanem peaks lapse kooli viima-tooma, ei pruugi see aeg enam nii mõnus tunduda.
  • See hommikuse väljamagamise punkt on küll hea aga muu osa meile kahjuks ei sobinud. Kõik sellised trennid, mis huvi pakkusid, toimusid kas kell 3 või 4 päeval. Just siis kui õhtupoolses vahetuses õppiv laps on koolis. On üsna kurb kui laps on aasta enne kooli trennis käinud ja talle väga meeldib, kuid kooli minnes peab sellest trennist loobuma. Enamusel spordiringidel ei olegi hommikupoolseid aegu just selle pärast et õhtupoole käijaid on vähe ja treeninggrupp ei saa täis. Ja teine suus miinus oli sotsiaalne pool. Laps enam oma vanu sõpru praktiliselt ei näinud. Lapsed kohtusidki kooliteel - ühed tulid, teised läksid. Nädalavahetustel olid kõigil muud tegemised. Ja sageli juhtus ka nii, et teiste laste sünnipäevi peeti tööpäeval kas kell kaks või kolm. Minu laps oli küll ütlemata õnnelik kui sai hakata hommikupoolses vahetuses käima.
  • Miks need lapsed tänapäeval siis ise koolis käia ei või ? Kui me võtame aluseks, et Tamme kool on Tartu linna kool,veel enam piirkondlik Tammelinna / Veeriku kool, et siin ei hakka õppima lapsed kuskilt Kambjast või Vorbuselt , keda emmed-issid autoga veavad enne tööpäeva algust linna ja siis õhtul jälle tagasi maale, koju .
  • Mul üks laps käib teises vahetuses ja see tundub vatupidiselt ootustele päris mõistlik. Trennid ja huviringid saab enne tunde kooli juures värske peaga tehtud ja koolist jõuab koju kell 16:00. Kuna on piirkonnakool siis jalutab ise.
  • Seda teemat on kuluaarides juba pikalt veeretatud ...

    https://www.aripaev.ee/uudised/2018/04/25/suur-kahtlustus-kindlustusfirmad-eelistavad-umbrikupalka
    Liikluskindlustusseltsid eelistavad koostööd ümbrikupalga maksjatega, leiab autode müügi- ja teenindusettevõtete liit AMTEL. Liidu sõnul on see nii ebamoraalne kui ka ausat konkurentsi solkiv, ent seltside sõnul ei ole asi nende kontrolli all.

    Eesti kindlustusseltside liidu juhatuse liige Lauri Potsepp ütles, et niikaua, kuni riik lubab ümbrikupalga maksjatel tegutseda, võib selliseid firmasid ka koostööpartneritena kasutada. „See on maksuameti, mitte kindlustusseltside kontrollida,“ märkis ta.

    AMTELi juhatuse liikme Sulev Naruski sõnul on probleem laiem, kui vaid maksmata jäänud maksud. „Murelikuks teeb see, et kes ei suuda makse maksta, ei suuda tihtipeale ka kvaliteetset remonti teha,“ ütles ta.
  • See vist peaks küll Totalitaarse Eesti alla minema aga kuna terve mõistus sai võitu, siis las olla siin: Riigikohus: juhiloa aegumine ei tähenda sõiduõiguse puudumist
  • kui kaua siis võib juhiluba olla pikendamata, et seda ei võrdsustataks ilma juhiloata sõiduga ? Kuu, aasta, 10 aastat, 50 aastat ?

    (1) Mootorsõidukijuhil peab olema kehtiv juhtimisõigust tõendav dokument. Juhtimisõigust tõendavateks dokumentideks on esmane juhiluba, juhiluba, käesoleva seaduse §-s 95 nimetatud piiratud juhtimisõigusega juhiluba, välisriigi pädeva asutuse väljastatud rahvusvaheline juhiluba koos siseriikliku juhiloaga või seadusega ettenähtud juhtudel juhiluba asendav dokument. Isikul võib olla ainult üks kehtiv juhtimisõigust tõendav dokument.

    Kas sul kehtivuseaja ületanud pangakaardiga lubatakse maksta või sula välja võtta ?
    Kas kehtivusaja ületanud passiga saad välismaale sõita ?
    Kas kehtivusaja ületanud ID kaardiga saad teha notariaalseid tehinguid, maja müüa või osta ?

    Kehtivusaja ületanud dolument on sama hea kui üldse mitte mingit dokumenti.

    Kui tahetakse teha tähtajatu juhiluba, eks siis tehkugi. Selleks on vaja seadusi muuta .Nüüd hakkas aga kohus jälle ise seadusi tegema, kohtuliku aktivismi ere näide .
  • kuusemaa
    See vist peaks küll Totalitaarse Eesti alla minema aga kuna terve mõistus sai võitu, siis las olla siin: Riigikohus: juhiloa aegumine ei tähenda sõiduõiguse puudumist

    Huvitav, kas varsti võib ka kehtetu tervisetõendiga sõita?
  • Miks seda juhiluba pikendama peab kui tervisetõendit nagunii peab uuendama? Et riik saaks raha koguda? Või loodetakse sellele, et inimene unustab õigel ajal pikendada ja siis saab vingema trahvi kaela väänata?
  • Miks ma ID-kaarti iga 5 aasta järel pikendama pean ? Miks ma iga 3 aasta järel uue pangakaardi pean hankima ?

    Kuid mul pole tulnud pähegi, et öelda pangale : OK, ma unustasin uue kaardi soetada, kuid see, et te ei lase mul poes selle kehtetu kaardiga maksta,on ikka sigadus !
  • Asi on selles, et piirid on lahti ja näiteks Poola politsei jaoks ongi see loale trükitud kehtivus ainuke kuupäev, mida ta kontrollida saab. Põhimõtteliselt muidugi võiks olla kaks dokumenti, juhiluba ja tervisetõend, aga kuna viimane peaks olema sama võltsimiskindel kui esimene, koguaeg kaasas, jne, siis lõpuks jõuame ikka enamvähem samasse kohta tagasi.

    Kui sa oled ilma eriliste terviseprobleemideta sõiduauto juht, siis selle süsteemi mõte tundub natuke kauge, aga see on tehtud et näiteks mingi "eluaeg olen rooli keeranud"-tüüpi 80+ aastane tegelane ei roniks oma igavesti kehtiva C-kati loaga rekka rooli, kuhu tal objektiivselt enam asja ei tohiks olla. Samuti on 10 aastat piisav, et nägemine halveneks piisavalt, et ka sõiduautoga ohtlikuks muutuda jne.
  • stagna
    kui kaua siis võib juhiluba olla pikendamata, et seda ei võrdsustataks ilma juhiloata sõiduga ? Kuu, aasta, 10 aastat, 50 aastat ?
    Kas sul kehtivuseaja ületanud pangakaardiga lubatakse maksta või sula välja võtta ?

    Ega keegi pole ju öelnud, et nüüdsest tohib aegunud juhiloaga sõita. Küsimus on karistuse suuruses. Siiani said samasuure karistuse need, kes sõitsid autoga ilma, et kunagi üldse auto juhtumist õppinud oleks, need, kes sõitsid pärast juhtimisõiguse ära võtmist pärast mingit suuremat rikkumist kui ka need, kes lihtsalt ei pannud tähele, et lubade kehtivusaeg on mööda läinud.
    Mul endal just viimane variant juhtuski mõnda aega tagasi ja veidi pani imestama küll, et sellise asja eest suhteliselt kopsakas trahv. Ei midagi hullu aga ikkagi kõige suurem liiklustrahv mis ma oma elus saanud olen. Siis seletati mulle lahti, et tegelikult läks veel hästi, sain enamvähem miinimumi kuna see on samaväärne lubadeta sõitmisega.
  • Riigikohus tegi mõnedele tegelastele natuke selgitustööd, et dokumendi aegumine pole mitte päris seesama kui et dokumenti pole kunagi olnudki või on see karistuseks ära võetud. Igati õige liigutus, tuleb tõdeda.
  • stagna
    Miks ma ID-kaarti iga 5 aasta järel pikendama pean ?

    See küsimus on sul ikkagi oma kallile kodumaale vaja esitada, vahepeal pidi passi ka iga 5 aasta tagant vist uue taotlema (või varem kui tahtsid reisida riiki mis nõuab kehtivust mitu kuud peale reisi).
    Nagu nad aru said on 5 a. liiga tihti aga ID-kaardi jätsid ikka muutmata, toob pappi sisse vist inimeste jooksutamine.
    Load on ka osas euroopast 15 aasta kehtivusega.
  • Võibolla on kehtivusaeg ÜRO, NATO või EL nõue? Või ootamatu konservatiivsusilming - Keisri ajal oli tähtaeg, Pätsi ajal oli tähtaeg, Breežnevi ajal oli tähtaeg, Meri ajal oli tähtaeg. Peab olema tähtaeg loal!

    Ilmselt on selgituseks, et pilt vananeb. Samas riigisiseselt pole loa kaasaskandmine niikuinii kohustuslik ja pilti näeb politsei ID-kaardi andmebaasist (kus see iga 5 aasta tagant ilusti uueneb).

    Oleks normaalne, et vähemalt riigisiseselt enam kehtivustähtaja pärast ei kotitaks, kui tervisetõend on kombes. Vahetame peaksid need juhid (pakun, et max 25% kõigist juhtidest), kes vahel välismaal sõidavad. Nemad saaksid siis oma karistuse kätte välisriigi pollarilt või autorendifirma kontorist, kui unustavad pikendada.

    Kusjuures ma arvan, et ka Poola politseinik saab siiski hea tahtmise korral suhteliselt kergesti kontrollida, kas tegu on EL kehtiva dokumendi või võltsingu, kaotatuks kuulutatud loa, tegeliku juhtimisõiguseta inimesega vmt. asjaga.
  • Kui mäletada, siis nõukogude liidu passi kleebiti teatava vanuse saabumisel uus pilt.
  • te ikka ei jaga nagu matsu lahti. Inimene, kel pole kehtivat juhiluba, sel pole ka mootorsõiduki juhtimise õigust.Mis krt seal keerulist on ? Niiviisi on öeldud EV seaduses .

    Mis võiks olla ja saaks olla ja mis teile endale meeldiks, pole üldse tähtis.
    Mulle kah meeldiks kui ID kaart kehtiks mu surmani ja pangakaart samuti seni kuni ta füüsiliselt nii ära kulub, et sellega enam tehinguid teha ei saa .

    Kuid nad ei kehti .

    Inimesed , kes on taotlenud need dokumendid, on nõustunud reeglitega, mis sellega kaasas käivad . Ja nüüd on juba hilja pröögata, et need reeglid mulle ei sobi ja mina neid ei täida . Kui ei meeldi, ära siis juhiluba taotle ja käi jala .

    Täiesti võimalik variant .
  • Täiesti võimalik, et riigikohtunikud on võhikud ja ei oska seadust lugeda. Aga nad otsustasid siiski, et nüüd on siinmaal nii, et aegunud juhiloaga sõit ei ole juhtimisõiguseta sõit vaid "muu rikkumine", karistatav trahviga kuni 80 eurot. Kõik alama astme kohtud peavad nüüdsest otsustama samamoodi, kui samasugune vaidlus veelkord kohtusse läheb.

    Minumeelest on see mõistlik ja loogiline otsus; tahaks tänada kodanikku, kes selle jaburduse kohtusse viis ja rahva heaks selle võidu tõi. Ilmselt läks see talle rahaliselt küllaltki kalliks, sest kuivõrd ta lõpuks jäi muus rikkumises ikkagi süüdi, siis advokaaditasud ületasid paljukordselt võidu trahvi osas.

    stagna
    te ikka ei jaga nagu matsu lahti. Inimene, kel pole kehtivat juhiluba, sel pole ka mootorsõiduki juhtimise õigust.Mis krt seal keerulist on ? Niiviisi on öeldud EV seaduses .


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon