Päevakaja - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Päevakaja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • vilkur
    "Ei ole eriti lund" vs "haljendav trass", ainult väike utreerimine, mis te norite :)

    See sõltub temperatuurist. Külmemate ilmadega sulab lihtsalt lumi pealt ära ja soojematega kipub rohetama.
    Kas saab veel kuidagi selle nähtuse selgitamisega abiks olla? :)
  • Kuidas see reegel oligi. Kui ärimudelist aru ei saa, siis peab see väga kasumlik äri olema..
    Kui 2016.aasta kasum 16,3 miljoni, 2017. aasta kasum 23.8 miljonit
  • Henno Viires
    ziff
    Siin hakkab tasapisi kujunema omalaadne kajakamber, kus on popp Stagnat kolkida, sõltumata sellest, mida ta parasjagu räägib. Kui haljendavate soojustrasside kadude kinni maksmine on OK, siis jumala eest, andke tuld :)



    Ole meheks ja viska siia üks pilt Utilitasele kuuluvast haljendavast soojatrassist.


    Väikelinnas, minu krundil täitsa haljendab. Isegi Maaameti ortofotodelt on näha. Talvel pole vahet, hea autot peal soojas hoida aga suvel kõrbenud muru morjendab küll. Hüvitis selle eest on nii sümboolne, et pole küsimagi läinud.. Paari aasta pärast vahetatakse välja aga öeldi ausalt, et päris nähtamatuks ei jää, polevat sellise klassi torustik, et seda väärt oleks.
  • Cynic
    Miks see tehing peaks kuidagi tarbijat puudutama? Lihtsalt kapitali hind on Austraallastele odavam ja senistel omanikel oli kindlasti ka võimendus peal.


    Minu meelest on ka 99% tõenäosusega tegu raha hinna arbitraazhiga. Ilmselt euroopa pankade sündikaadilt saab sellise omanikestruktuuri puhul 100-200 bps odavamalt raha peale ja selliste mahtude juures on see miljonid per annum.
  • Haljendamine on selline legacy-probleem.

    Rahaliselt ja ka keskkonnale mõeldes pole enamasti otstarbekas trasse enne eluaja lõppu lahti kaevata ja uutega asendada. Ka uute torude tootmine kulutab päris korralikult energiat. äkki isegi rohkem, kui vanad torud järelejäänud 10 aasta jooksul veel raiskaksid. Ka vanad torud polnud päris ilma isolatsioonita, lihtsalt isolatsioon oli kehvem kui see praegu olla saaks.

    Peamine väärtus kaugküttes tuleb elektri ja soojuse suuremahulisest koostootmisest. Ainult elektri tootmisel läheks suur osa soojust raisku, kaugküttes saab selle aga kasutusele võtta. Ka odavate kütuste põletamine toimub suures katlas suurema kasuteguriga, puhtamalt ja kõrgema korstnaga (seega reostus hajub kõrgemal) kui oma kodus võimalik.

    Nupumehed soovitasid kunagi rajada trasside peale maaküttekollektorid :-D Poleks enam miskit haljendamist.
  • PuPe. Tuleb välja, et me kõik* oleme s!ttunud valesti siiani. Neil kuradi auk-põrandas rahvastel oli õigus.link
    _
    *kui just siin pole mõnda mossemeest kes tuleb ja kribab, et nad eidega polegi muudmoodi eland ja see on parim radiaalrehvidest alates.
  • Keegi viitsis nii pika artikli s....mise teemal läbi lugeda? Vau.
  • No mingi rahvas oli kunagi lausa pikali sttnd, nagu legendid räägivad, enne kui uks Euroopasse avanes ja kükitamise komme saabus. Hiljem leiutati stalini pedaalid.
  • Võtsin kuuli teie eest. Tänulikust ei paista :(

    PS. Tegelt ma ei lugenud seda läbi.
  • Huvitav nähtus - alati on selle teemaga seotud mõni kunstnik, "filosoof", Guardiani moodi väljaanne jne. Mis värk neil vasakpoolsetel on?

    P.S. Peaks vist teise teemasse ümber tõstma.
  • Lätlastel on ikka vedanud, et neil ossinovskit pole.
  • olevik
    no lõpuks tuleb ikka jumal appi kutsuda
    https://poliitika.postimees.ee/6467326/ossinovski-palub-armastuse-voidutsemiseks-kirikute-abi

    Artiklis: "Poliitiku sõnul on debatid ÜRO ränderaamistiku üle väljunud Eestis tsiviliseeritud demokraatliku arutelu raamidest."
    Tohoh? Väljunud? Kas "tsiviliseeritud demokraatliku arutelu raamides" püsimine tähendab et rahvas ei tohi teada saada mis on selle ränderaamistiku leppe tegelik sisu? Erinevalt kõigist väidetest on tegemist riigikorra ja isesesivuse aluseid muutva seadusega, ehk siis riigiisad tegelevad rahva petmisega?
  • Ja mida siin tsiviliseeritusest väljutud on? See, et mingisugune sotsialistlik partei tahab seda vastu võtta, suur osa teistest parteidest on pigem ükskõiksed, päris suur osa on vastu, rahvaküsitlus näitab et enamus rahvast on aktiivselt vastu - milles küsimus? Eesti ei pea ühinema kõigega mida ÜRO poolt kaela kallatakse. Valitsus otsustas ühe korra juba asja ära, peab veel? Kui mitu korda veel?
    Isegi Mart Laar seletas, et Eesti välispoliitiline kurss on tegelikult midagi muud, muudel põhimõtetel, kui see kurss mida sotsialistid ravhale hüsteeriliselt esitada püüavad.
  • Fake McCoy
    Lätlastel on ikka vedanud, et neil ossinovskit pole.


    Mu meelest korrektsem oleks väljenduda, et lätlastel on vedanud, et Ossinovski eestlastel on.
    Ainult siin on vallandunud tema tõeline potentsiaal lõunanaabrite jaoks.
  • Tsiviliseeritud arutelu raamidest on väljunud need ullikesed, kes kaabude õhutamisel võllapuudega mööda meeleavaldusi jooksevad. USAs võtab Secret Service sellised asjad ette, enne kui keegi päriselt viga saab.

    Seda, kuidas rändelepe lausa riigikorda ja iseseisvuse aluseid muudab, kuulaks huviga. Aga palun siis konkreetselt, mitte poolumbes valestilugemisi.
  • Kaabud on ju kogu aeg mööda meeleavaldusi jooksnud. Kõik peaksid sellega juba ära harjunud olema. Kellelegi see varem probleeme ei tektanud, kedagi eriti ei seganud.
    Aga nüüd on äktselti tekkinud kohutavalt tihe hala. Kõik internatsionaalsed vasakjõud on ühisesse nutulaulu kaasa nutma kutsutud. Avaldatud on hulgim artikleid ajakirjanduses jne, kasutatud võimalikult ränka väljanedusviisi.
    Kuigi rändelepingu alguses oli sotsialistidel hala, et levitatakse valeinformatsiooni ja see eksitab inimesi ränderaamistikust eemale, eriti on eksitanud EKRE-t ja IRL-i. Nüüd on hala, et on väljutud tsiviliseeritusest ning mitte kuidagi enam edasi minna ei saa...
  • arvon
    Fake McCoy
    Lätlastel on ikka vedanud, et neil ossinovskit pole.

    Mu meelest korrektsem oleks väljenduda, et lätlastel on vedanud, et Ossinovski eestlastel on.
    Ainult siin on vallandunud tema tõeline potentsiaal lõunanaabrite jaoks.

    Piisas ainult ühe Ossinovski altkäemaks tuvastada .... kui sellega teeniti sadu miljoneid riigitulu. Nagu naksti!
  • hex
    USAs võtab Secret Service sellised asjad ette, enne kui keegi päriselt viga saab.

    Viimane aeg on "tśekaa" uuesti ellu kutsuda. Tegudele, seltsimehed! :)
  • Facebookist:
    Eve Pärnaste
    27 November at 01:01

    😎 Sotsid võiksid kuulutada 26. novembri intsupäevaks ja igal aastal sel päeval küünlad süüdata.
    Või joosta intsu - kui parasjagu mingit miitingut ei ole, kus mikrofoni rebida ja oma loosungeid hüüda, kõlbab iga kontserdilava! Ja siis vaadata, mis juhtub.

    [Täiendan 27. novembril: Juba ringleb ka ettepanek nimetada 26. november sotsipeksupäevaks.

    Esimest korda (mulle teadaolevalt) hõivas Tarand avalikult mikrofoni samuti 26. kuupäeval - 26. oktoobril 1990 Eesti Kongressi III istungjärgul läks Tarand kongressi piduliku avamise ajal peale õp. Einar Soone avapalvust kõnepulti, kus regelemeni kohaselt pidi Eesti Komitee esimees Tunne Kelam alustama kongressi rakenduslikku osa (istungjärgu juhatajate valimine). Kelam avaldas protesti omavolilise esinemise vastu.
    27. okt. istungi ajal kordas Tarand oma etteastet - poliitilise deklaratsiooni arutelu ajal hüppas ta kõnepulti sõnavõtja Külvi Petersoni kõrvale ja hõivas mikrofoni. Istungi juhataja Viktor Niitsoo käskis Tarandil puldist lahkuda, Tarand ei kuuletunud ja korda pidav kaitseliitlane pidi ta puldist minema talutama.]
  • Hea, et tal püssi ei olnud. Eesti Kongress, need olid ju puha kodanlikud natsionalistid . Rääkimata kaitseliitlastest .
  • Meenutuseks Vikipeediast: ""Kommarid ahju" on antikommunistlike kirjadega T-särk, mille valmistasid 2005. aastal ajalehe KesKus tegijad. Särki kasutati 23. septembril 2005 Kadrioru staadionil peetud ETV ja Eesti Raadio jalgpallimatšil. Seda kandes põhjustas Indrek Tarand särgiskandaali, mille tagajärjel Eesti kaitseminister Jaak Jõerüüt tagasi astus. "





  • Punapropaganda saab vastulöögi:"Ja nüüd 2018 aasta deja vu – «raamistikust» keeldunud Iisrael, Slovakkia, Ungari ja paljud teised on paariariigid, euroarmee peaks kaitsma meid Ameerika Ühendriikide eest, neetud ekretinistlikud natsionalistid õõnestavad Patrice Lumumba nimelist rahvaste sõprust."

    https://arvamus.postimees.ee/6466962/ivan-makarov-vasakpoolsetele-ronige-parem-soomusautole-ja-karjuge-sealt?_ga=2.172393763.1044734122.1543440305-1920877357.1500929092

  • Vaikivad moonakad. Eestis lükatakse ühte klouni ja massimeedia ei jõua ära pasundada, Prantsusmaa põleb ja pole erilist problmeemi.
    https://www.err.ee/881571/prantsusmaa-protestid-aktsiisitousu-vastu-on-laienenud-valitsusvastaseks-liikumiseks#comment
  • Räägitakse et Eesti viimane vägivaldne miiting oli interrrinde oma.
    Aga unustatakse täiesti ära kristalliööd 2007a aprilli lõpus. Kuigi jah, ei saa viimaseid miitinguks just pidada.
  • ttrust
    Räägitakse et Eesti viimane vägivaldne miiting oli interrrinde oma.
    Aga unustatakse täiesti ära kristalliööd 2007a aprilli lõpus. Kuigi jah, ei saa viimaseid miitinguks just pidada.


    See oli ka pärast intreid: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/1993-aastal-rundasid-pensionarid-sotsiaalminister-marju-lauristini?id=84560095
  • Kas Lihula miiting , mida Parts kraanaga rahustas, polnud miiting?
  • Miks ei võiks Kose Keskkool oma algklasside-osa üldse Harmile üle viia? See oleks algkoolilastele ju igati arendav kodune maakool, võrreldes hirmutava suure kooliga.
    Kunagi õppis seal algkoolis oma 100 õpilast, peaks ära mahtuma küll. Näiteks esimesed 2 klassi.
    https://www.postimees.ee/6468746/galerii-vaikese-harmi-kooli-sulgemise-plaanid-kutavad-kose-vallas-kirgi
  • Ajalooline hetk: Eesti õlu on nüüd Soomes odavam kui siin
    Helsingi kesklinnast on 2018. aasta detsembris võimalik 0,33 liitrine purk Saku Originaali osta 7 senti odavamalt kui Tallinna kesklinnast. See fakt üksi on kõnekam kui mistahes kõrvutus, mida oleksime julgenud kahe linna hindu võrreldes oodata. Helsingit hinnatakse ikkagi kalliduselt maailma 10. linnaks.
  • Võrreldakse banaani apelsiniga. 4.4voldine on kukesupp
  • Ega jah, selline väikse potentsiaalide vahega karaam ei pruugi mõnel suurema takistusega parmul isegi tulukest käima tõmmata. Aga alati on võimalus ühendada purke jadamisi sixpackina.
  • Noh...kohaliku meedia kommentaatorid, kes Macron’i pärast valimist messiaks kuulutasid, on kuidagi kuss...
  • A mis ta valesti on teinud, kui kõrkus ja nüüd see maksutõus välja jätta? Mida lubas seda on pigem teinud, lohistada prantsusmaa 21. sajandisse, võitnud kõik AÜd, murdnud streigid värgid. Reforminud. Eelmised olid üldse klounid.
  • Tööpuudus, kõrge ikka aga midagigigi vähem.
  • Toetusprotsent 18. Mina lihtsalt väidan, et messiaks võiks kellegi kuulutada pärast imetegude sooritamist. Mulle meenub, kuidas keegi sai suisa rahupreemia “ettemaksuna” ja imetegusid ei järgnenudki.
  • Ainsad, kes teda miski messiana vbl. välja on käinud, on euroliidufiilid. Seda ei tea mis edasi saab. Mingi hetk vast rahuneb maha seal, algselt kollased vestid olid miskid tavaprantslased kes autoga tööl käisid, nüüd on jälle anarhistinärakad autosid ja kohvikuid põletamas, mis need algsed vast ära ehmatab.
    Saksa võimupartei valis täna selle AKK (aka Merkel 2) juhiks, eks hakkavad miilustama macroniga varsti.
  • opex
    A mis ta valesti on teinud, kui kõrkus ja nüüd see maksutõus välja jätta? Mida lubas seda on pigem teinud, lohistada prantsusmaa 21. sajandisse, võitnud kõik AÜd, murdnud streigid värgid. Reforminud. Eelmised olid üldse klounid.

    Ta on lihtsalt läinud üle piiri ja see on tema valitsemise lõpp. Ja ma hoian siiralt prantslaste poolele, kes on lõpuks asunud võitlusse, reaalsesse võitlusse tööinimese arvelt näppe rasvaseks tegevate valitsejate vastu!
    "At last, a people’s revolt against the tyranny of environmentalism. Paris is burning."

    Pikemalt soovitan lugeda siit (tõesti hea ja mitte väga pikk artikkel): https://www.spectator.co.uk/2018/12/let-them-buy-teslas-how-macron-became-the-enemy-of-the-french/

    PS Muidugi tegi Macron ka õigeid asju, aga keegi pidi ju ükskord selja sirgu ajama. Kui kaua see kliimamuutuste jutt kestab veel?
    PPS Ma ei toeta lõhkumist ega vägivalda, aga ehk ometi nüüd ka siinpool ookeani liidrite silmad hakkavad avanema, mida tegelikult tähendab Pariisi kliimalepe.
  • Macron ja Euroopa üldiselt keerab nende süsinikutrahvidega vinti räigelt üle .

    Kui CO2 ongi nii paha nagu räägitakse,siis kes õige sellega reostab ?




    USA 325 miljonit elanikku ja 15 % . 21,6 miljonit ameeeriklast annavad 1 % planeedi emissioonist .
    Hiina 1,3 miljardit elanikku ja 30 % .43 miljonit hiinlast annavad 1 % emissioonist
    Venemaa 140 miljonit elanikku ja 5 %. 28 miljonit venelast annavad 1 % planeedi emissioonist .

    EU 510 miljonit elanikku ja annab 9 % saastusest . 56 miljonit eurooplast annavad 1 % emissioonist .

    Eurooplane reostab maailma süsinikdioksiidiga üle kahe korra vähem kui ameeriklane ja kaks korda vähem kui venelene . Ja juba praegu ka oluliselt vähem kui hiinlane . Las ameeriklased, hiinlased ja venelased võtavad endale kohustuse planeeti päästa, miks Euroopa, kes selleks niigi palju on teinud, peab endal naba paigast pingutama ja oma konkurentsivõime vabatahtlikult hävitama ?

    Kuipalju maksab kütuseliiter USA-s , Venemaal või Hiinas ? Liiter bensiini USA-s ehk 75 USA senti, diislit 85 .Arenguriikides, kus pumbatakse naftat on see veel palju odavam .

    Las need pingutavad .
  • BBC loos "Kes need kollased vestid on?" pole sellel mäsus mingit mässu kliima või CO2 kummardamise vastu, prantsuse asjatundjate arvates. Algas kõik sellest, et kütus oleks kallimaks läinud, lisaks igasugu asjadele mis juba on läinud. Vbl mingi hetk macron õigustas seda co2 vastu võitlemisega, aga see ei huvitanud kedagi, nüüd räägitakse üldiselt elukallidusest ja mässatakse macroni reformide vastu. Who are the 'gilets jaunes'

    ""Those are the French people who struggle to balance their household budget because of 'obligatory' expenses (rent, insurance, heating...) that keep increasing," analysts Jérôme Fourquet and Sylvain Manternach explained in a study published last week.
    "For these people from the middle and working classes, the increase in price at the pump, to which they go regularly, represents the most glaring illustration of this increase in constrained expenditures," they said.
    They all share "the same vision of the world... the same lifestyle, where the car occupies a central place in their everyday lives", Benoît Coquard, a sociologist, told L'Humanité newspaper."

    Online: http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2018/12/08/01016-20181208LIVWWW00006-en-direct-gilets-jaunes-un-4e-samedi-de-mobilisation-la-crainte-des-violences.php
  • Seal ka pilt kõige prantsusepärasemast relvast mis mässajatelt ära korjatud: komplekt petanque'i kuule.
  • Sinna võiks Tarandi ja Ossinovski kohale saata - esimesel nagunii hää lähike minna.
    Indrek võtab demonstrantide käest mikrofoni ära ja teatab: "Kui Teie ei taha liiga kallist kütust, siis hääletage sotside poolt". Tekib diskussioon, mille käigus saab edukalt ära kasutada Eestis varem väljatöötatud argumente ja ilusaid loosungeid a' la Saar, Mikser, Kaljulaid: "demokraatia ei ole vägivald, demokraatia ei ole vihkamine".
    Ossinovski aga toob ilusti välja kütuse maksutõusu positiivse mõju kogemused õiglasema ühiskonna ehitamisel Eestis.
    Ohtralt veini tarbivatele prantslastele kuluks kindlasti ära väike hoiatus liigse joomise eest ning jällegi näiteks meie edusammud. Kindlasti saadakse aru ja ongi korras. No tegelt võiks Padari ka võtta igaks juhuks...
  • They all share "the same vision of the world... the same lifestyle, where the car occupies a central place in their everyday lives", Benoît Coquard, a sociologist, told L'Humanité newspaper."

    Ahjaa, vana kommunistide L´Humanite ajaleht kah veel elus !

    Meil ENSV-s ju välismaa ajalehti tellida ega kioskis müüa ei lubatud . Lubati ingliskeelset Morning Stari ja prantsuse keeles L`Humanite.

    Hämmastav, et need veel hingitsevad .

    Seda Morning Stari olen kunagi keskkoolipäevil isegi lugenud . Vist inglise keele tunnis pidi ostma ühe selle lehe kioskist ja sealt mingi artikli valima ning tõlkima ise ära .

    Mäletan ainult seda , et ääretult igav jura oli.
  • stagna
    Meil ENSV-s ju välismaa ajalehti tellida ega kioskis müüa ei lubatud . Lubati ingliskeelset Morning Stari ja prantsuse keeles L`Humanite.
    ...
    Mäletan ainult seda , et ääretult igav jura oli.

    Meil Pärnus oli saadaval veel Kansan Uutiset. See oli mulle küll päris huvitav: koomiks, looduspildid, autoreklaamid jpm - väga palju sellist, mida Rahva Hääl ja Edasi, Pärnu Kommunistist rääkimata, ei kajastanud. Arusaadav kah. Näiteks esimese pildi inimese Kuule lendamisest nägin pikaks ajaks just sealt.
  • Ma ei tunne mitte mingit solidaarsust nende kollaste vestidega. Rikutud vara on reeglina teiste kodanike eraomandus ja igasuguste teesulgudega situtakse eelkõige kah teiste kodanike hinge, riik ei kannata neist tegevustest suurt midagi. Seega neile on vaja nuuti.
  • Sellised protsessid ongi reeglina mitmetahulised. Me ei saa öelda et Macron hea - vest halb (või vastupidi, vahet pole) nagu loomade farmis, kus asi oli lihtne: neli jalga hea - kaks jalga halb. Ning nagu ka ennist sai mainitud, isiklikult olen igasuguse lõhkumise ja vägivalla vastu, seega paljuski mx77 nõus. Aga mitte kõiges.

    Minu solidaarsus kollaste vestidega tuleneb vastandumisest sellele, mis toimus Tallinnas. EKRE korraldab mingi täieliku pseudoteemalise miitingu ja siis meedia jahub sellest kaks nädalat nagu oleks tegu mingi maailmaajaloolise sündmusega. Kui aktsiise tõstetakse, siis ollakse vait.

    Vestid sümpatiseerivad mulle seetõttu, et nad protestivad päris asjade vastu. Kütuseaktsiis on päris asi ja seda tunneb iga kodanik kas otse või kaudselt oma nahal. Rändepakt ei puuduta sisuliselt meid kuidagi, kui ajakirjandusele ja poliitikutele kondi andmine välja arvata. Mind, tavakodanikku, maksumaksjat ei puuduta.

    Macroni kohta võib muidugi küsida, et kui loll peab selleks olema, et uskuda, nagu kütuseaktsiisi tõstmine Prantsusmaal muudaks kuidagi Maakera kliimat? Loll ta ei ole, ju siis ta näpud on lihtsalt piisavalt rasvased, et sel teemal oma riigi kodanikke kahjustavaid otsuseid vastu võtta.

    PS Kas keegi tõesti usub, et kedagi peale meie parlamendi ja valitsuse päriselt huvitab, kas Eesti kirjutab rändepaktile alla või mitte?

    PPS Kui Itaalias kütuseaktsiisi jõhkralt tõsteti, siis mitte vähem kuumaverelised itaallased suhtusid sellesse mõistvalt - eelarves oli suur probleem ja nii rahvale ka öeldi. Inimesed polnud õnnelikud, aga mõistsid ja leppisid.
  • Kommentaar ühelt prantslaselt, mis selgitab toimuvat päris hästi:
    Benjamin Billand: We, the French people, got tired of being endlessly taxed for BS reasons.
    But in the end, it is not against macron specifically, or against that fuel tax specifically. It is only the result of years of frustration, of unkept promises, of lies, of disdain, repression, lack of safety, etc... from all the successive governments.
    It was only a matter of time. There some concerns though.
    Fringe movements from the far left and far right are meddling in. Some other groups don't believe in anything and are just here for the violence.
    But on the other side we have an inexperienced government, most of the members of having no political background. And no experience with social uprisings. The government is genuinely scared and it transpires in the medias, then in the social medias, and is being exploited by every players.
    A solution (and I say "a solution" because I am not even sure that would be the best thing) would be to have a total constitutional reform and the rise of a new republic (the 6th Republic for instance).

    Macron got elected in order to vote against Marine LePen. People didn't vote for Him, the voted against her. In the end Macron got elected by a very little percentage of the population.
    Running against the FN (National Front) on the second turn is a guaranteed victory. Because you can be certain the people will vote in order to prevent the FN to get to power.
  • Velikij
    S
    PS Kas keegi tõesti usub, et kedagi peale meie parlamendi ja valitsuse päriselt huvitab, kas Eesti kirjutab rändepaktile alla või mitte?

    Olles "keegi peale meie parlamendi ja valitsuse", mainin siis, et mind küll rändepakt puudutab. Elan Euroopa Liidus ega soovi, et moslemid selle kontinendi üle võtaks. Suures plaanis oleme eurooplastega ühes paadis, no pigem laevas siis. Mõtteviisi, et istun siin oma urus ning see mind ei puuduta, ei oska omaks võtta. Ka siis, kui rände otsene mõju on Eestile mingi 100 migranti aastas, kellest 50 lähevad Rootsi ekskursioonile, ei pea sel põhjusel käsitletava paktiga nõustuma. Küsimus ei ole antud pakti puhul sisserändajate arvus, nagu seda serveeritakse. Nagu varem kirjutanud, olen vabaduse ja võrdsuse poolt, sealhulgas sõnavabaduse ja meediavabaduse poolt, meie põhiseaduse poolt, kuid see tekst on vastu. Argument "ei ole siduv" pole põhjuseks jama heaks kiita. Mõistan bulgaarlasi, ungarlasi, serblasi, austerlasi, poolakaid jne. , kes moslemitega sadu aastaid sõdinud, okupatsiooni, orjastamise, küüditamise all kannatanud. Neil ei saanud valitsejatel pähegi tulla, et nad oma ajaloo ja rahva tahte vastu lähevad.
    Olen ühes liidus olnud, kus teatud seltskond tõe monopoli omas. Teised olid ebateadlikud, natsionalistid, rahvavaenlased, mingid muud „istid“, aga igal juhul valel teel. Muu hulgas oli paigas, mismoodi asju meedias on õige kirjutada. Samad ilmingud, ükskõik missuguses kastmes, tekitavad trotsi igal juhul.

  • pitsat2

    Olen ühes liidus olnud, kus teatud seltskond tõe monopoli omas. Teised olid ebateadlikud, natsionalistid, rahvavaenlased, mingid muud „istid“, aga igal juhul valel teel. Muu hulgas oli paigas, mismoodi asju meedias on õige kirjutada. Samad ilmingud, ükskõik missuguses kastmes, tekitavad trotsi igal juhul.

    Me oleme mõlemad olnud samas liidus ja samades tingimustes. Me mäletame seda aega, mõlemad - ja mitte ainult meie.
    Sõnastasin oma küsimuse ebatäpselt jättes võimaluse seda siseriiklikult adresseerida. Vabandan ja parandan - küsimus oli mõeldud välismaale: kas keegi väljaspool eestit üldse paneb tähele, kas Eesti kirjutab sellele alla või mitte. Kas see üldse suurtele korda läheb?
    Ka mina ei soovi, et moslemid selle kontinendi üle võtaks, olen pisut üle 30 a tagasi ühe teise liidu tingimustes sel teemal pidanud Kesk-Aasia vennasrahvastega nii vaimseid kui kahjuks ka füüsilisi diskussioone. Aga ajad ei ole enam need ja minu sõnum on, et me peaksime aru saama, mis on oluline ja mis mitte ning mida me saame muuta ja mida mitte. Kui moslemid võtavad üle Euroopa suurriigid, siis meil jääb üle loota ainult sellele s...le suusailmale, mis meil enamuse ajast valitseb (vaata aknast välja!) ning suhtelisele vaesusele naabritega võrreldes. Immigratsiooni vastu aitavad ikka ja ainult siseriiklikud regulatsioonid ja ühendusesisesed lepped.
    Ma mõistan, kuidas sellised asjad tekitavad trotsi. Aga ma ei mõista, kuidas kordi olulisemad, siduvad lepped EL sees ei tekita trotsi, millel puudub igasugune sisu (vähendame kasvuhoonegaase, sellega päästame maailma).

    PS mind (ja tegelikult meid kõiki läbi meie rahakoti) puudutab hoopis rohkem see, kas keegi siinpool ookeani julgeb ka selja sirgu ajada (nagu D. Trump) ja Pariisi kliimakokkulepet mitte ratifitseerida?

    PPS Võib-olla ma lihtsalt ei saa aru rändeleppe tähtsusest. Sel juhul oleks hea, kui keegi selgitaks olulisi punkte ja tagajärgi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon