Päevakaja - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Päevakaja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • oleks aeg mõistusele tulla. See,et mingi krdi delfi või päevaleht kolmanda järgu motospordivõistlust haibib ( mida WRC juba ammu on ) ja et mõni tuhat autopede kuskil kurvis tolmu ja heitgaase sisse neelab , ei tähenda nagu see suurel määral ühiskonnale korda läheks .

    Sport üldiselt juba ei lähe.

    Inimestel on muudki teha . Ja Eestis on üle 1,3 miljoni inimese
  • "DEportivo"
    Meeldib või mitte aga Samal ajal kui Tänak rallit sõidab, siis võika Eestis riigipöördekatse teha, ja see ikka poleks kõigi jälgtivam uudis.


    See rallifännide hulk ei ole siiski nii suur.
    Ma tegelen ise näiteks aktiivselt mootorispordiga ja ralli jätab täiesti ükskõikseks.
  • eestlastel on juba vanast ajast, kui allveeorienteerumise mm'lt ämbriga kuldasid koju toodi, moodsa viievõistluse mk-etapil kolmas koht saadi, alpi kahevõistluselt neljateistkümnes koht võideti või jääpurjetamise dn-klassis suveräänselt domineeriti, omadus igasugused marginaalsed alad, mida praegune wrc oma paari-kolme hädise tehasetiimiga kahtlemata on, suureks puhuda .. tegelikkuses on tractor pullingu euroopa meistrivõistlused ka mootorispordis olulisem sündmus ja selle võitnud urho pasanen siilinjärven valmet-joukkueesta nii ühiskonnas kui maailmas mõjukam isik )

    aga kogu see ekspress grupi mõjukate valimine on muidugi nagu ka äripäeva rikaste top aasta suurim klikimagnet ja ee meediakontserni turundusprojekt .. ott tänak on mõjukam kui elmar vaher, madis müller, martin herem ja arnold sinisalu .. eriti eepilised on muidugi põhjendused, iseäranis vana helme oma ))


  • Loomulikult saab Martin Helme valitsusjuhiks, sest ta isa andis loobumisvõidu ning istuval peaministril on vaja IGA HINNA EEST peaminister olla.
    Situatsioon on nagu Oktoobrirevolutsiooni ajal - võim lausa vedeles maas, mine ja korja üles.
    Kõik on ju väga loodusseadustele vastav ja loogiline.
    Hea peaminister on alati olnud midagi muud kui see kes praegu ametis on.
  • puht repliigi korras muurekile. Et millal Eesti võistlejad alpi kahevõistluses 14 koha on saanud, see oleks tõesti ulme saavutus meie jaoks, sest see ala on kõike muud kui marginaalne.
  • sry srry, ajasin alpic ja nordic combined, mis on konkurentsi ja tähelepanu poolest eri kaalukategooriates, terminites segamini.

    ma ütlen veel üks kord - vanadus on ilus aeg, vanadus ei tule iial tagasi ))
  • Kuna ma osalt provotseerisin viimase vaidluse siin, siis selgituseks lisan, et elan ka ise Tänakule kaasa ja tunnen rõõmu tema saavutuste üle. Lihtsalt asi oli väga tasakaalust väljas.
  • Veidi kurjustamist Isamaa ridadest. Aeg on tegelinskid paika panna jah. Isamaa on muuseas sel aastatuhandel kõike pikemalt valitsuses olnud partei, kui ma ei eksi. Mitte, et ma mõningaid samme heaks kiidaks, aga lihtsalt huvitav teada.
    https://poliitika.postimees.ee/7121385/sester-ukski-ekre-tegelinski-ei-tule-utlema-mida-me-oma-erakonnas-teeme-voi-ei-tee?_ga=2.195752684.1319807367.1605474802-1594694260.1598648679
  • Muuseas, siin pikalt jutuks olnud mõjukate edetabelis pole inimest, kes peaks olema Eesti riigis inimene nr 2 - Riigikogu esimeest (aseesimehed Seeder ja Kallas on olemas).

    Ma nüüd Põlluaasa ei fänna, aga selline hinnang on parajalt solvav ikka küll. Eks ole ära teenitud kah.

  • Pärast klikimagnetist pealkirja sünnitamist märkis uuringut juhtinud teadlane dr. Tong ka, et:
    "Well-balanced and predominantly plant-based diets can result in improved nutrient levels and have been linked to lower risks of diseases including heart disease and diabetes."

    Jõudu käntsakaga

    Lisalugemist: kuidas vähem liha süüa, et muuhulgas vähem paks olla, millest uuring ka kõneles
  • "kuusemaa"
    Ma lähen veeretan järgmise sealiha käntsaka lauale https://novaator.err.ee/1189039/taimetoitlastel-murduvad-luud-kergemini


    Veganlus ja kehapositiivsus on nähtused, mille kohta ma olen arstidelt kuulnud sellist siunamist, mis pole võrreldav isegi suitsetamise siunamisega. Aga noh - eks üks netthvliksi dokk ja üks pöhvi dokk on loomulikult alati suuremad autoriteedid kui mingid inimesed, kellel on 30 aastat praktikat ning kes on sõna otseses mõttes kõike näinud.
  • Oi oi, jälle see häälduste väljakirjutamine. Tõsised relvad väljas
  • Kehapositiivne on siis mis?
    Ohtlikult rasvunud vegan?
    Lamemaallastel on katus täiega ära sõitnud.
  • See LHVlane, kes lepib oma ülekaaluga.

    Juba üks miinus. Mida ma valesti kirjutasin? Mõni lumehelbeke (või natuke pontsakam rekord-rahetera) solvus, et ta justkui põlastatava kategooria alla läheb?
  • Miks sa pedro nii leili läksid? Kas keegi tuleb su salatikausi kallale?
  • Alati kui mingi veganite tampimine lahti läheb, on argument sama (nagu ka geide puhul): mul suva mis nad söövad, aga ärgu tulgu teistele agressiivselt peale suruma oma eelistusi. Ja reeglina saab tampimine alguse sellest, et ükski vegan ei suru kellegile midagi peale, tõtt öelda, et tee suudki lahti, vaid lihtsalt mõni omnivoor, tavaliselt rahvuspopulistliku mõttemaailmaga, peab vajalikuks mingi netist leitud artikli alusel hakata õpetama, kuidas "õigesti" sööma peab.

    Söö mida tahad, tõesti ei huvita mitte kedagi. Aga jäta lase ka teistel süüa mida nemad tahavad, see ei ole sinu asi lihtsalt, mida keegi sööb. OK?
  • Igaks juhuks märgin, et pole taimetoitlane, a ikka tuututan, kui tundub, et kusagil midagi oma silma jaoks lolli paistab.

    Uuring leidis, et veganitel on suurem tõenäosus luumurdudeks kui mitte-veganitel, s.h. kalatoidulistel ja vegetariaanidel. Samas põhjendasid needsamad teadlased, et vähema liha söömine toob kasu südame tervisele ja vähendab diabeediriski. Tuletatav järeldus: rohkema liha söömine tõstab südamehaiguste ja diabeedi riski. See pole aga klikimagnet (v.a. veganite ja muude taimetoitlaste sihtgruppide jaoks) ning seda võib igaüks ise kontrollida: kui guugeldada "vegans more likely to break bones", tuleb ette järjest sama pealkirja, mille järel väga vähestes artiklites märgitakse liha söömise negatiivset mõju isegi juhul, kui uuring seda välja tõi. Tead küll seda maailma lihtsustavat suundumust. Noh, lihtne, mõtlesin, et toon selle teise poole ka siin välja, kui kuusemaa naljatles (?), et veeretab terve olemiseks käntsaka välja.

    Üllatavalt sarnane struktuur on uuringul, mis leidis, et mitte-suitsetajatel on suurem tõenäosus põlveliigeste vigastustele kui suitsetajatel. Need tekivad peamiselt (tervise)sportlastel ülekaalulistel. Suitsetajad teevad vähem sporti ja on vähem ülekaalulised.

    Seega - rullin oma järgmise sigari... Aga neh, me kõik teame, et suitsetamine põhjustab vähki. Nüüd teame. Varem ei teadnud, onju
  • ...läksin (suvel 2018) sõbra sünnipäevale. Sõber palus viisakalt võtta mul positsiooni grilli juures, sest tema hinnangul tulevat ma selle teemaga kenasti toime. Askeldasin seal rahulikult ning vaatasin, et lind, notsu ja veis külalistele mokkamööda oleks. Mõningase hilinemisega saabusid kaks sektanti, kes kõigepealt arvasid, et suure rohelise muna juures põllega askeldav tegelane on ilmselt karnivoorse kulinaarorgia peasüüdlane. Sõim, röökimine, teatraalne kätega vehkimine ning üleüldiselt hüsteeriline käitumine kestis nii 20 minutit. Seejärel liiguti laua juurde, kust ka kõige rohelisemast salatist leiti fetajuustu. Kui esialgne 20 minutit oli pühendatud peamiselt loomade õigustele ja suure rohelise muna juures põllega askeldava tegelase marginaliseerimisele, siis laua juures aset leidnud teine röökimissessioon keskendus sellele, et konkreetsete sektantide kulinaarsete raamidega poldud arvestatud. Sünnipäevalaps ei osanud olla. Oli selleine kohmetu ja proovis oma positsiooni kaitsta. Tema naine palus üha kahaneva viisakusega tülitegijatel lahkuda. Lapsed nutsid. Koerad haukusid.

    Isiklikud moraalil baseeruvad eelistused toidu valikul on igati ok. Nende propageerimine on samuti ok. Nõme käitumine ei ole ok. Stereotüübid ei teki tühjale kohale.

    Üritustel ei viibinud rahvuspopuliste ega nende toetajaid. Ühiskonna sidusus sai kannatada, sest edaspidi neid kahte väga paljudele stereotüüpidele vastavat nartsissistist poolprofessionaalset aktivisti enam kena suvepäeva rikkuma ei kutsuta. Paarikümnele inimesele kinnistus kauaks ajaks stereotüüp.

    Allakirjutanu, kellele muidu on omane vaidlema hakata, oli vait. Liha vajas grillimist ning vastuhakust poleks midagi paremaks läinud.

  • Jah, stereotüübid ei teki tühjale kohale. Kirjeldatud sündmus kostab ebameeldiv! Pärast stereotüüpide äratundmist aitavad nad näha äärmuste vahel suurt ja laia keskteed, kes peaasjalikult vait on. Aktiviste on igal pool.

    Vahel on aga Heinosid nii palju, et kõik Heinost erinevat arvamust evijad näivad äärmuslastena. Ka sellised ohmud, kes lihtsalt pead vastu pakku peksma ei lähe, nagu su kirjeldatud külalised

    Also, kujutan ette, kuidas iga kursiivkirjas sõna juures silmi kissitad ja lõuga ettepoole surud

    Vau, miinus umbes 15 sekundiga
  • Selles ju asi ongi,et need hullud veganid suruvad teistele inimestele oma totakaid eelistusi peale ja veel väga agressiivselt . Eelkõige oma lastele .

    Aga juba ka koosviibimistel, söögikohtades, koolides. Nagu napakad lahkusulised ikka, nõuavad,et neile valmistatakse eraldi toite.

    Mul on olnud üks tuttav, kes oli päris normaalne inimene, kuid veganiks hakates pööras täiesti ära . Me ei hakanud talle jaaniõhtul midagi eraldi valmistama ja sõime seda ,mida tavaliselt , tema ainult kohvi ja saiakesi . Ja kogu õhtu käis ta jauramine toidu ümber ja miks ta seda ei saa süüa, teist ei saa süüa ja kui jõhkrad me ikka oleme, et sööme liha ja kas me teame, kuidas loomi tapetakse ning millistes tingimustes kanu peetakse ja kuidas kala püütakse. Täielik debiil , rikkus kogu õhtu ära .

    Rohkem teda kuhugi enam ei kutsuta.

    Veganid on lahkusulised . Nagu ka enamik progressiive on lihtsalt religioossed fanaatikud,sest see, mida nad jutlustavad, ongi omamoodi religioon oma pühade dogmadega. . Peast põrunud napakad .

    parem kui nendega üldse mitte mingit tegemist teha
  • Ma ei saa silmi kissitada - need on suurest lihasöömisest juba isegi kissis. Lõug aga oli mul viimati 2013.

    :-D
  • Toon ühe päikesekiire ka siia nukrasse teemasse. Tänu veganitele on meil nüüd vähemalt söögikohtades menüüdes nendel toitudel, millest söönuks ei saa, hoiatus juures.
  • "jpedro"
    Igaks juhuks märgin, et pole taimetoitlane, a ikka tuututan, kui tundub, et kusagil midagi oma silma jaoks lolli paistab.

    Nii ja mis selles lingil olevas infos siis lolli oli?
    Pole ka kusagil öeldud, et sealiha söömine tähendab selle ülesöömist, ka kuusemaa lauses tingimata mitte.
    Kas igale infole peab tingimata "tasakaaluks" muid suvalisi fakte leidma?
    Leiab ka veel küllalt veganlusega kaasnevaid muid negatiivseid faktoreid, nagu siin ka juba välja toodi.
  • "DonRoberto"
    Toon ühe päikesekiire ka siia nukrasse teemasse. Tänu veganitele on meil nüüd vähemalt söögikohtades menüüdes nendel toitudel, millest söönuks ei saa, hoiatus juures.


    Vaidleksin sisukalt vastu. Üks (pontsakam) tuttav märkis, et ostab ikka taimetoiduliste pitsat ja siis tellib sinna muud kraami peale. Paljud söögikohad just pingutavad taimetoidu sisukusega sinu kirjutatud "mure" tõttu, kui samas lihaga roogade osas on viil vorstikest kogu lugu.

    "stagna"
    Selles ju asi ongi,et need hullud veganid suruvad teistele inimestele oma totakaid eelistusi peale ja veel väga agressiivselt . Eelkõige oma lastele .

    Aga juba ka koosviibimistel, söögikohtades, koolides. Nagu napakad lahkusulised ikka, nõuavad,et neile valmistatakse eraldi toite.
    [...]
    Veganid on lahkusulised . Nagu ka enamik progressiive on lihtsalt religioossed fanaatikud,sest see, mida nad jutlustavad, ongi omamoodi religioon oma pühade dogmadega. . Peast põrunud napakad .


    Oo stagna, sa suur tõeliselt dogmadest vaba inimene, kes teeb täpselt seda, mida soovib ja seda täiesti tervemõistuslikult põhimõttelagedalt.

    Iga vanem sunnib oma lastele toitu peale oma dogmade järgi. Söö nüüd vorsti, söö nüüd salatit, söö nüüd leiba. See on loomulik, et iga laps kasvatatakse oma vanemate arvamuste ja uskumuste järgi. Ütelda, et Eestis aastal 2020 statistiliselt keskmiselt kehtivad toitumisharjumused on ajaloo lõpp ja objektiivne väärtus on natuke naiivne ja egoistlik

    "peeter82"
    "jpedro"
    Igaks juhuks märgin, et pole taimetoitlane, a ikka tuututan, kui tundub, et kusagil midagi oma silma jaoks lolli paistab.

    Nii ja mis selles lingil olevas infos siis lolli oli?
    Pole ka kusagil öeldud, et sealiha söömine tähendab selle ülesöömist, ka kuusemaa lauses tingimata mitte.


    Nitpicking
  • "jpedro"

    "peeter82"
    "jpedro"
    Igaks juhuks märgin, et pole taimetoitlane, a ikka tuututan, kui tundub, et kusagil midagi oma silma jaoks lolli paistab.

    Nii ja mis selles lingil olevas infos siis lolli oli?
    Pole ka kusagil öeldud, et sealiha söömine tähendab selle ülesöömist, ka kuusemaa lauses tingimata mitte.


    Nitpicking


    mis sa nüüd tahad öelda, et veganlusega võib kaasneda ainult üks negatiivne nähtus (luuhõrenemine)?
    B12 vitamiini puudus, aneemia, omega3 rasvhapete puudus, millega võib kaasneda depressioon, jne jne.
    Vaimsed häired samuti, kuigi pole kindel kumb oli enne.
  • Mitte ükski vegan ei hakanud siin jaurama, ega midagi kellegile peale suruma - seda hakkasid teatud tüüpi karnivoorid, kellele lihtsalt ei meeldi, et osad inimesed ei söö liha, kuna see on "teistmoodi," ja seega kindlasti kahtlustäratav. Mis mõttes ei söö, alati on ju söödud, miks nüüd siis enam ei kõlba, imelik oled vä, mingi kultuurimarksist, tuled siin oma vasakradikaalset agendad jõuga peale suruma ja ühiskonda lõhestama.

    Ja see on nii 90% juhtudest, kui sellel teemal vaidlus tekib. Reeglina tambib karnivoor veganit, mitte vastupidi, sama tendents ka siin foorumis.

    Ise olen kõigesööja, maitseb ka vegantoit (aasiapärane).

  • "jpedro"
    Jah, stereotüübid ei teki tühjale kohale. Kirjeldatud sündmus kostab ebameeldiv! Pärast stereotüüpide äratundmist aitavad nad näha äärmuste vahel suurt ja laia keskteed, kes peaasjalikult vait on. Aktiviste on igal pool.

    Vahel on aga Heinosid nii palju, et kõik Heinost erinevat arvamust evijad näivad äärmuslastena. Ka sellised ohmud, kes lihtsalt pead vastu pakku peksma ei lähe, nagu su kirjeldatud külalised

    Also, kujutan ette, kuidas iga kursiivkirjas sõna juures silmi kissitad ja lõuga ettepoole surud

    Vau, miinus umbes 15 sekundiga


    Karumõmm ongi Onu Heino:))
  • "jpedro"
    "DonRoberto"
    Toon ühe päikesekiire ka siia nukrasse teemasse. Tänu veganitele on meil nüüd vähemalt söögikohtades menüüdes nendel toitudel, millest söönuks ei saa, hoiatus juures.


    Vaidleksin sisukalt vastu. Üks (pontsakam) tuttav märkis, et ostab ikka taimetoiduliste pitsat ja siis tellib sinna muud kraami peale. Paljud söögikohad just pingutavad taimetoidu sisukusega sinu kirjutatud "mure" tõttu, kui samas lihaga roogade osas on viil vorstikest kogu lugu.


    Nõustun. Taimetoit nõuab tõepoolest VÄGA osavaid kulinaarseid oskuseid, et pakkuda sama elamust, mille saab viilust vorstist.
  • "mykoloog"
    Mitte ükski vegan ei hakanud siin jaurama, ega midagi kellegile peale suruma - seda hakkasid teatud tüüpi karnivoorid, kellele lihtsalt ei meeldi, et osad inimesed ei söö liha, kuna see on "teistmoodi," ja seega kindlasti kahtlustäratav. Mis mõttes ei söö, alati on ju söödud, miks nüüd siis enam ei kõlba, imelik oled vä, mingi kultuurimarksist, tuled siin oma vasakradikaalset agendad jõuga peale suruma ja ühiskonda lõhestama.

    Ja see on nii 90% juhtudest, kui sellel teemal vaidlus tekib. Reeglina tambib karnivoor veganit, mitte vastupidi, sama tendents ka siin foorumis.

    Ise olen kõigesööja, maitseb ka vegantoit (aasiapärane).



    Mul on mitu tuttavat restoranipidajat, Eesti eri kohtades - kõik eranditult ütlevad, et vegantoitude menüüs hoidmine on puhas täiendav kuluartikkel. Vegan- ja tavatoitude tellimuste suhe on umbes 1:30, aga menüüs valikuid pigem 1:4. Menüüs tuleb hoida, sest kuigi veganeid on imevähe ja nad on sealjuures vaesed, on neile millegipärast antud meedias väga kõva hääl ja keegi ei taha nende vingumise objektiks saamisega riskida.
    Tulemus: ka loomseid komponente sisaldavad toidud on veganitele tehtavate kulutuste tõttu kallimad.

    PS huvitaval kombel vegetariaansed toidud lähevad sama hästi kui liha/kala sisaldavad.
    PPS mul pole vegantoidu vastu midagi ja söön hea meelega, aga normiks võiks olla nende saadavus eraldi söögikohtades, mitte igal pool.
  • "Karum6mm"
    Stereotüübid ei teki tühjale kohale.


    Nii on, valge keskealine mees :P
  • ...see, et mitte ükski vegan siin jaurama ei hakanud on argumendina siinset konkreetset keskkonda mittearvestav. Esiteks on siin foorumis enamasti mehed. Midagi pole parata - veganitest üldiselt ca 80% on naised. Teiseks vanuseline struktuur - veganite mediaanvanus on ca 25. Lisaks peaks see vegan olema ka veel jauravat tüüpi. Liiga palju eeldusi sellesks, et me siin ehedat jauramist näha saaksime.

    Sellele eelnevale loole vastukaaluks on ka üks parem lugu. Jaanipäev väiksemas seltskonnas. Seltskonnas hardcore vegan. Tegelasel olid oma tofuvorstid kaasas ning kogu teemat arutati umbes poolteist minutit. Tema ei mölisenud kellegagi. Temaga ei mölisenud keegi. Eimingit vehklemist ja küsimusi stiilis Miks sa arvad, et sul on suurem õigus elada kui sellel põrsal?
  • Karumõmm, võib-olla see hardcore vegan ei olnud äkki vegan vaid lihtsalt taimetoitlane?
  • "ttrust"
    Karumõmm, võib-olla see hardcore vegan ei olnud äkki vegan vaid lihtsalt taimetoitlane?


    Nope. Aus vend. Selline, kes isegi nahkkingi ei kanna.
  • Äkki saaks siit ühe pisemat sorti referendumi tekitada. Näiteks: "Toit on vähemalt üht loomset komponenti sisaldav roog".
  • Jaurama hakkavadki põhiliselt onud, kellele ei mahu hinge, et saab ka teisiti kui nemad on harjunud.
  • "siimos"
    Äkki saaks siit ühe pisemat sorti referendumi tekitada. Näiteks: "Toit on vähemalt üht loomset komponenti sisaldav roog".

    Ei-ei, ikka nii: "Kas loomse päritoluga komponent peaks jääma eestis toitude osaks?"
  • "peeter82"


    mis sa nüüd tahad öelda, et veganlusega võib kaasneda ainult üks negatiivne nähtus (luuhõrenemine)?
    B12 vitamiini puudus, aneemia, omega3 rasvhapete puudus, millega võib kaasneda depressioon, jne jne.
    Vaimsed häired samuti, kuigi pole kindel kumb oli enne.


    Guugel viib sellise teabeni rasvhapetest ja sellise teabeni B12st, mis kõik tundub sisukas.

    Julgen arvata, et valdav enamus omnivooridest ei tea midagi oma söögilaua vitamiini- ja toitainealasest sisust. Süüakse seda, mida üldiselt kõik ümberringi söövad ning niimoodi automaatpiloodil kulgemine üldiselt töötab. Lihtsalt.

    Kuigi, nagu praegust arutelu alustanud uuringust teame, sest lugesime kõik pealkirjast edasi, on taimetoitlastel parem südametervis, väiksem diabeedioht ja vähem ülekaalulisust. Ühel ühed, teisel teised riskid.

    Kui me siin omi kogemusi koosistumistest jagame, siis olengutel kuuldust järeldan ise, et rahulikele taimetoitlastele hakkavad äkilised toitumisspetsialistid sagedasti "valk, valk!" karjuma, kuigi see pole peamine mure, nagu ise välja tõid. Kuna usun, et jobud on ühiskonnas ühtlaselt jaotunud, paistab tõenäosus liha-propageerija poolt noritud saada suurem kui taimetoitlase poolt. : )

    Midagi sarnast alkoholiga

    Kes lihtsalt pihvi ja kooresousti ära jätab ning vaid keedukartulit järab, on loll. Kes pihvi ülistab, niisamuti. Asi on valiku mõistmises, mitte paratamatuses
  • "mykoloog"
    Jaurama hakkavadki põhiliselt onud, kellele ei mahu hinge, et saab ka teisiti kui nemad on harjunud.

    Veganite retoorikast paistab välja see, et just nemad - veganid - pole nõus, et ülejäänud maailm loomset tarbib, kuna nad on juba näidanud et saab ka muudmoodi. Tofust saab "liha"-käntsakaid ja kaerast või sojast saab "piima".
  • Jah, vahel tuuakse taimetoitluse objektiivsemaid põhjendusi ka välja, millele väga mitte-emotsionaalseid vastusõnu ei ole

    A global switch to diets that rely less on meat and more on fruit and vegetables could save up to 8 million lives by 2050, reduce greenhouse gas emissions by two thirds, and lead to healthcare-related savings. It could also avoid climate-related damages of $1.5 trillion (US), Oxford Martin School researchers have found.
  • "jpedro"

    Kuigi, nagu praegust arutelu alustanud uuringust teame, sest lugesime kõik pealkirjast edasi, on taimetoitlastel parem südametervis, väiksem diabeedioht ja vähem ülekaalulisust. Ühel ühed, teisel teised riskid.

    Toitumisteadlased on 90-datest rõhutanud et meil süüakse liiga palju liha ja rasva ja liiga vähe köögivilju.
  • "ttrust"
    "mykoloog"
    Jaurama hakkavadki põhiliselt onud, kellele ei mahu hinge, et saab ka teisiti kui nemad on harjunud.

    Veganite retoorikast paistab välja see, et just nemad - veganid - pole nõus, et ülejäänud maailm loomset tarbib, kuna nad on juba näidanud et saab ka muudmoodi. Tofust saab "liha"-käntsakaid ja kaerast või sojast saab "piima".

    just, pole märganud, et keegi kisaks, et miks sa taimetoitu sööd, küll aga vastupidi. Enamuse suhtumine on pigem ära söö, ise tead, millest ilma jääd:)
    Ma olen samas lugenud probleemidest lastega, kelle veganitest vanemad on nende tervise tuksi keeranud, seega päris ohutu see veganlus lastele ilmselt ei ole kui lisaaineid ei tarbi targalt.
    Naljakas on see, et nagu homodeemas, on ka siin teisi heinodeks jne tembeldamas täpselt samad inimesed.
    PS kindlasti on toitumisporbleemid meie ühiskonna üks suurimaid murekohti, sama pakun, et lihast end keegi paksuks ei söö, pigem aetakse jahutooteid ja suhkrut liiast sisse.
  • Nonäe, ja ma jälle oma umbes 18-35a vanuselistes seltskondades jälle näen kogu aeg seda taimetoitlaste kallal norimist. Sulle ja mulle võib asi tunduda siira, aga tegelikult koolikiusajaliku "a me teeme lihtsalt nalja" moodi aasimisena. Erinevad seltskonnad

    Kuna meil taimetoitlasi väga palju pole, võime samamoodi leida, et Eestis on ligi kolmandik mitte-taimetoitlastest vanemaid praegusel ajal oma laste tervised väära toitumisega tuksi keeranud
  • "jpedro"
    Nonäe, ja ma jälle oma umbes 18-35a vanuselistes seltskondades jälle näen kogu aeg seda taimetoitlaste kallal aasimist. Erinevad seltskonnad

    nii ja miks sa seda siis siinsele seltskonnale üle kannad? Äkki tuleks mõelda hoopis, miks sind selline seltskond ümbritseb?
  • "jpedro"
    Nonäe, ja ma jälle oma umbes 18-35a vanuselistes seltskondades jälle näen kogu aeg seda taimetoitlaste kallal aasimist. Erinevad seltskonnad


    Tutvuskonnas on mitmeid veganeid ja minu arust nood jagunevad omakorda kaheks: osad kes järgivad oma põhimõtteid ja kellega kogu temaatika üldse harva jutuks tuleb; teiseks need kes suruvad oma veganlust igal võimalikul moel ja hetkel peale, alates sellest, et iga kord söögilauas võetakse sind ette, lõpetades sellega, et FB leht muud ei sisaldagi, kui lihasööjate materdamist ja oma usu külvamist.

    Aksepteerin valikuid, aga see pealesurutud teema tekitab vastureaktsioone, vahel võtab ka aasima.
  • Aasimise koha pealt tasuks tähelepanu pöörata sellele, et kas aasijatel on vaid see taimetoit teema, mille kallal võetakse. Paljutel 'naljaninadel' ilmselt iseenesest pole sellest dieedist sooja ega külma, vaid lihtsalt näevad võimalust humoristi mängida. Äärmusveganismile sarnast tampimist ma omnivooride poolelt tõepoolest kohanud pole.
  • "pahurik"
    "jpedro"
    Nonäe, ja ma jälle oma umbes 18-35a vanuselistes seltskondades jälle näen kogu aeg seda taimetoitlaste kallal aasimist. Erinevad seltskonnad

    nii ja miks sa seda siis siinsele seltskonnale üle kannad? Äkki tuleks mõelda hoopis, miks sind selline seltskond ümbritseb?


    Helbeke, ära solvu, ma ei ole sinust nii huvitatud

    "Jate"
    "jpedro"
    Nonäe, ja ma jälle oma umbes 18-35a vanuselistes seltskondades jälle näen kogu aeg seda taimetoitlaste kallal aasimist. Erinevad seltskonnad


    Tutvuskonnas on mitmeid veganeid ja minu arust nood jagunevad omakorda kaheks: osad kes järgivad oma põhimõtteid ja kellega kogu temaatika üldse harva jutuks tuleb; teiseks need kes suruvad oma veganlust igal võimalikul moel ja hetkel peale, alates sellest, et iga kord söögilauas võetakse sind ette, lõpetades sellega, et FB leht muud ei sisaldagi, kui lihasööjate materdamist ja oma usu külvamist.

    Aksepteerin valikuid, aga see pealesurutud teema tekitab vastureaktsioone, vahel võtab ka aasima.


    Mhmh, igasugune fanatism tekitab eemaletõukavust. Fanaatikule endale näib aga ta tegevus paratamatuse ja õigeimana. Töötab igasuguse veendumuse osas
  • Ma loen ja tänan jumalat, et äärmuslastega ei suhtle.
  • Survey of British vegetarians has found that 1/3 veggies eat meat every time they’re drunk on a night out, with kebabs coming out as the favoured illicit meat snack. allikas
  • [quote="jpedro"]
    "pahurik"
    "jpedro"
    Nonäe, ja ma jälle oma umbes 18-35a vanuselistes seltskondades jälle näen kogu aeg seda taimetoitlaste kallal aasimist. Erinevad seltskonnad

    nii ja miks sa seda siis siinsele seltskonnale üle kannad? Äkki tuleks mõelda hoopis, miks sind selline seltskond ümbritseb?


    Helbeke, ära solvu, ma ei ole sinust nii huvitatud

    [quote]"Jate"
    [quote]"jpedro"
    tore on näha, et mõni vähemalt kapist välja tuleb, aga jah, tõesti veab, et ei ole :D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon