Päevakaja - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Päevakaja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Varugem 9. maiks popcorni. Ennustan, et osa ühiskonnast koguneb hooga ljooša juurde. Jumal hoidku selle eest, et neid üle 10 on. Jumal hoidku selle eest, et mõni neist okupatsioonivõimude sümboolikat kannab. Jumal hoidku selle eest, et mõni neist avalikus kohal alkoholi pruugib. Loodetavasti on korrakaitsjad siis samavõrra põhimõttekindlad.

    Ma ise kavatsen küll ühte teise koguneda, ja hoopis teisel põhjusel :P
  • sigakoer, Varro ja co teevad end lihtsalt lolliks ja mängivad maha oma poliitilise krediidi, mis neil oleks kui nad tõesti Eesti asja ajaks, mitte ei oleks Kremli kasulikud idioodid. See jura, mia Varro on hakanud igapäevaelt genereerima, on ika omatte tase ja hakka või arvama, et koroona on ikka tõesti karm asi, kui läbipödemine nii mõjub.
  • pahurik, võib-olla sa oskad kirjeldada, kuskohas see mitte-Kremli-kasulikest-idiootidest opositsioon siis on? Aijaa, keegi nägi neid kunagi liikumas sama Vabaduse platsi peal kellegagi kellel oli suhe Venemaaga või kes ütles juutidest midagi, nii et kõik on diskvalifitseeritud..

    Kasulik idioot on see kes laseb loogiliste eksijärelduste uskumise läbi enda jaoks delegitimiseerida igasugust opositsiooni mida iganes valitsev režiim heaks ei kiida, nii et ainuke "loogiline" käik on uskuda, valida ja usaldada vaid režiimi poolt heakskiidetud inimesi ja mõtteid.
  • Andrei "ajateenistusest vabastaja" Vesterinen
    William "ekskriminaal" Koval
    Paljas "suunamudija" Porgand
    Tanel "isehakanud peaminister" Gabtšenko
    Jaya "tantraprintsess" Shivani Kracht
    Hando "telegram.ee" Tõnumaa
    Marylin "selgeltnägijate tuleproov" Kerro
    Sergei "notšnoi dozor" Tõdõjakov
    Merle "kloordioksiid" Martinson
    jne.

    Tõesti - ülimalt kadestamisväärne staatus on olla sellise seltskonna eestkõnelejaks.
  • sõna "režiim" nüüd igas teises lauses sigakoeral. elame ikka samas riigis?
  • kus nad on? Olemas on, aga ei positsioneeri end vaktsiinivastasena, kuna endal õnnestus haigus kergelt läbi pödeda.
    Eriti hea on seaduslikku valitsust reziimiks nimetada. Enne oli siis EKRE reziim jah? Ma olen viimane, kes reformi toetaks, aga no ise oleme valinud sellise parlamendi ja tuleb leppida.
  • Režiimiks kutsun seepärast, et see valitsus ei viitsi isegi vaeva näha oma plaanide või seisukohtade õigustamisega, veel vähem rahvalt heakskiidu otsimisega. Nende toetus eksisteerib suuresti vaid tänu otsesele, opositsiooni demoniseerivale propagandale neile sõbralikus meedias, millele meie keeleruumi väiksuse tõttu kahjuks palju alternatiive pole. Selline meedia kaitse teeb nad laisaks ja ülbeks.

    Viimased mitu aastat, mitte ainult eelmise vaid ka üleeelmise valitsuse ajal suutsime kuidagi elada nii et tõesti räägiti asjadest, mis sest et teinekord tendentslikult. Nüüd on taas naastud sama jura juurde, kuidas kõik valitsuse vastased on Vene agendid, või Vene kasulikud idioodid, või nende mõtted meeldivad venelastele, või neil on nagu Putinil kaks kätt ja kaks jalga, jne. See poliitiline show mida meedias nüüd taas etendatakse on viimatisest lapsikum, jaburam ja oma üksluisuses ära tüüdanud.
  • sigakoer, oot kas kesikutel ei ole võimul olnud nii hetkel kui eelmise valitsuse ajal? Enne olid kremli võimupartei koostööpartnerid võimul koos kasulike idiootidega EKRE st, nüüd reformiga, kes tänu FEB fondi jamadele on Putinil munasipidi pihus. Nad ei tohi seda muidugi välja näidata ja siis tulevad mängu EKRE, Varro ja co+sigakoer.
    Ma saan aru, et sigakoera meeles ton covid pettus ja haigust pole olemas, pandeemiast rääkimata?
  • Jummel küll... Valitsusel ei olegi mõtet mõnetuhande ullikese heakskiitu otsida, valdav enamus saab ilma õigustuseta aru, miks üks või teine otsus tehtud on. Miks rahvas peaks seda kuskil kiitma. Kui rahvale valitsus hirmus vastumeelne oleks, siis poleks seal vabaduse väljaku nurgas mõnda inimest, vaid inimesed ei mahuks ka kõrvaltänavatele ära. Kokkuvõttes on neid vastaiseid tühine osa, kes lihtsalt lärmavad palju. Vaatan kasvõi oma FB profiili, 0,5% listis olijaid(ehk 3 inimest) suudab newsfeedi konstantselt ära täita no 10+ postitust koroona, Kallase, maskide, nüpd selle seaduseelnõu, 5G, Bill Gates ja jumal teab mil teemal, 1% viitsib nendega vaielda ja ülejäänud vaatavad, et need postitajad kui ka vaidlejad on opakad, neil pole vastumeelsust, kui siis rohkem nende igapäevaste postitajate vastu.
  • 10+ postitust päevas, ja arvestades kui vägev reklaam koguaeg käib ja "rahva koondamine" ja koolitus ja harimine, siis võiks isegi imestada, et neid kokkuvõttes nii vähe on. Ütleme nii, et erakond "5G ja maskivaba elu" nende poolt kokkupanduna, kes paar postitust ülevalpool nimetatud, valimiskünnist ei ületa.
    EKRE-t erakonnana nende uhuudega ei seostaks, küll aga püüab nurka surutuna kasu lõigata kõigest, mis valitsuse vastane, nagu ta ikka on teinud, mõned värvikamad tegelased pisut aktiivsemalt lihtsalt. Ehk another day in the office. Kaob koroona, on EKRE pilk järgmistel teemadel, mis aga kuidagiviisigi valitsuse vastu oleks.
  • "pahurik"
    sigakoer, oot kas kesikutel ei ole võimul olnud nii hetkel kui eelmise valitsuse ajal? Enne olid kremli võimupartei koostööpartnerid võimul koos kasulike idiootidega EKRE st, nüüd reformiga, kes tänu FEB fondi jamadele on Putinil munasipidi pihus. Nad ei tohi seda muidugi välja näidata ja siis tulevad mängu EKRE, Varro ja co+sigakoer.
    Ma saan aru, et sigakoera meeles ton covid pettus ja haigust pole olemas, pandeemiast rääkimata?


    Tuleb ikka Isamaad lõpuks jälle valida, nad sellised mõõdukad ja mõistlikud.
  • "luarvikluarvik"
    "pahurik"
    sigakoer, oot kas kesikutel ei ole võimul olnud nii hetkel kui eelmise valitsuse ajal? Enne olid kremli võimupartei koostööpartnerid võimul koos kasulike idiootidega EKRE st, nüüd reformiga, kes tänu FEB fondi jamadele on Putinil munasipidi pihus. Nad ei tohi seda muidugi välja näidata ja siis tulevad mängu EKRE, Varro ja co+sigakoer.
    Ma saan aru, et sigakoera meeles ton covid pettus ja haigust pole olemas, pandeemiast rääkimata?


    Tuleb ikka Isamaad lõpuks jälle valida, nad sellised mõõdukad ja mõistlikud.

    on või? Sinu meelest ka on covid pettus? Ekre ju võitles sellega, kas nende opositsiooni kukkumisega muutus ka päevapealt suhtumine covidisse jne? Samas teisalt on hea, et Varro ja co end lolliks teevad ja igaüks võib näha oma sõbralistis, kes on lamemaalaste ja Uute Uudiste infoväljas, MMs tarbjatest rääkimata. Mul endal ka üks klassivend, kes padu venemaa pooldaja ja nüüd on lisaks veendunud MMS pooldaja, paraku oli tal covidiga raske läbipödemine ja seda ta usub, sest oma nahal kogetu jõuab pärale. Aga samas MMS ravis terveks:)
  • Sul on kõik sassis nagu puder ja kapsad. Varrod ja lamemaalased, MMS jne. Blokkis su vist FB-s ära, anna talle andeks juba. Oma p...se ikka kõige lähemal, nagu öeldakse.
  • pahurik, kas sa valetamata ei suuda? Pole ma eales öelnud et covidit kui haigust ei ole olemas. Seda et osad vastumeetmed on absurdsed, on üks teema. Kuid praegu nende meeleavalduste juures on teemaks covidi ettekäändel läbi surutavad seadused, mis kehtivad covidikriisi järgse aja kohta.

    Tõsi, üks asi meie meedia on suutnud nende meeleavalduste korraldaja puudumisega seoses edukalt teha, on külvata segadust selles osas, mille vastu üldse meelt avaldatakse. See on efektiivne vahend. Nt Vladislav Surkov on Putini režiimi tarvis seda rakendanud aastakümneid.
  • Artikkel küll maksumüüri taga, aga üldjoontes on juttu sellest et miks pole vandenõuteoreetikuga mõtet vaidlusesse laskuda. Olenemata tema soost või vanusest.
    Samahästi võid proovida epilepsiahaiget korrale kutsuda, kui tal haigushoog peale tuleb- tulemus on samamoodi "0".

    Täie mõistuse juures olev inimene ei peaks nendepoolsetest provokatsioonidest end eriti mõjutada laskma.
    Veel vähem, sellega kaasa minema. Vahet pole, toimub see provotseerimine siis mingis foorumis või kuskil tänaval.
  • "peeterv22"
    sõna "režiim" nüüd igas teises lauses sigakoeral. elame ikka samas riigis?

    Kusjuures "režiimi" esindaja on Delfi reporter, kes lisaks on "elupõline soroslane". Juudid on meile peale surunud riigikorra, kus osa inimesi loeb Delfit! Või midagi sellist.
  • Tegelikult peaks see kelbase rubriiki kuuluma, aga kuna ta juba siia sattus, las tema siis olla.
    Järgneb õpikunäide ämericäst, kuidas rääkida inimesega, kes on vaktsineerimisele vasta

    Seda räuskavat vaktsiinivastast kindlasti rahustavad sellised laused nagu "Ma saan aru, et olete hirmunud ja uue olukorra pärast mures" või "Teeme seda koos. Pärast vaktsineerimist valmistame koos imemaitsva õhtusöögi."
  • "hex"
    Kusjuures "režiimi" esindaja on Delfi reporter, kes lisaks on "elupõline soroslane". Juudid on meile peale surunud riigikorra, kus osa inimesi loeb Delfit! Või midagi sellist.

    Kelomees oli aastaid Eesti Väitlusklubi juht, mis on üks esimesi organisatsioone mille Avatud Eesti Fond Eestis asutas ning mis tänapäeval tegeleb väitlusega võrreldes täpselt vastupidise asjaga ehk "faktikontrolliga". Üldiselt tema artiklid ja nende tonaalsus räägivad enda eest, eesmärk on inimesi misiganes meetoditega "õigesti" mõtlema saada ning lisaks niisama sopaloopimisele kipub tal elu unistuseks olema konservatiivsemate väljaannete hävitamine. Ükski õige ajakirjanik ei ihalda ühiskonda rohkem tsensuuri.
  • Väitlemine ei toetu faktidele? Arutelu on kasutu asi, sest maailmas on olemas faktid?
  • Eks eesmärk on luua muljet et neil on faktimonopol, mis kõik on rakendatud oma ideoloogia levitamise ette. Väitlemine on selline vanamoodne ja ohtlik asi millest võib välja tulla, et poliitiliselt ebakorrektne hinnang on õigustatud, mistõttu tänapäeval on fookus imperatiivsel "faktikontrollil", kus tulemuseks saab olla vaid üks ja ideoloogiliselt kindel järeldus. Väitlus on vastupidi ideoloogiliselt ebasoovitatav. Kasvõi see veidi ülalpool viidatud artikkel toonitab, et "vandenõuteoreetikutega pole mõtet vaidlusesse astuda", ehk teisisõnu püsige ise kõik vabatahtlikult selles mullis, mis teile ette kirjutatatakse.
  • Väitlemine, kui selline pole kindlasti ohtlik ja vanamoodne, aga kui faktidele viitav ja fakte kasutav väitlus päädib ikka ja jälle ühe poole argumendiga, et elad lihtsalt oma mullis ja sa ei saa aru, kuidas asjad tegelikult on ja lase valitusel, või soroslastel ennast edasi juhtida, siis polegi midagi väidelda enam, ehk kui faktidest saavad vandenõulised arvamused ja eeldused, siis lähebki asi rappa ja rohkem polegi mõtet kellegi aega raisata.
  • "luarvikluarvik"
    Sul on kõik sassis nagu puder ja kapsad. Varrod ja lamemaalased, MMS jne. Blokkis su vist FB-s ära, anna talle andeks juba. Oma p...se ikka kõige lähemal, nagu öeldakse.

    miks ta peaks mind ära blokkima, mul on ta telefoni nr. isegi olemas, võin helistada kui soovi oleks. Aga see ei muuda seda kelbast, mida ta viimasel ajal ajab, vastuvõetavaks.
    Mis seda MMS ja muud puudutab, siis see kõik ongi Varro lehelt, kus on kogunenud igasuguseid jüngreid, kelle muud huvid ongi MMS ja igasugu vandenõuteooriad.
  • "Jate"

    Ma olen sama mõtelnud, et inimesed ilmselt ei saa arugi mille vastu nad protestivad. Võtaks seadused lahti ja loeksid neid, siis saaksid aru, et mitte ühtegi õigust olemasolevatele õigustele politseile juurde ei anta. Loeti seaduseelnõud ja seletuskirja ja saadi sellest aru nii, nagu sooviti asja tõlgendada ja mis nende maailmapilti parasjagu sobib. Keskkonnainspektsioonil on muide samuti voli igasugu asju teha, isegi kohati suuremad õigused, kui politseil, kedagi ei koti.

    Ma viskasin neile kuulsatele FB gruppidel pilgu peale juba enne kui NETSist üldse rääkima hakati. NETS-i muudatus oli ettekääne juba algusest peale, et oma nõmedat maskide ja vaktsineerimisvastasust natukenegi suhkruvaabaga katta.Tüübid olid lausõnnelikud, kui suutsid NETSi oma protestidesse punuda.
  • "sigakoer"
    Eks eesmärk on luua muljet et neil on faktimonopol, mis kõik on rakendatud oma ideoloogia levitamise ette. Väitlemine on selline vanamoodne ja ohtlik asi millest võib välja tulla, et poliitiliselt ebakorrektne hinnang on õigustatud, mistõttu tänapäeval on fookus imperatiivsel "faktikontrollil", kus tulemuseks saab olla vaid üks ja ideoloogiliselt kindel järeldus. Väitlus on vastupidi ideoloogiliselt ebasoovitatav. Kasvõi see veidi ülalpool viidatud artikkel toonitab, et "vandenõuteoreetikutega pole mõtet vaidlusesse astuda", ehk teisisõnu püsige ise kõik vabatahtlikult selles mullis, mis teile ette kirjutatatakse.

    Väitlemine, kui tegevus, on midagi sellist, mida esindas keskerakondlik poliitik Kadri Simson oma "kõrgajal" ja mida me kõik "nautida" saime. Tal on väitlemises väidetavalt must vöö, kõvasti praktikat ja harjutamist. Fakte lendas nagu volbripäevasel nõial tuleb luuavarrest sädemeid enne viimase õhku tõusmist.
  • "Stealth"
    Artikkel küll maksumüüri taga, aga üldjoontes on juttu sellest et miks pole vandenõuteoreetikuga mõtet vaidlusesse laskuda. Olenemata tema soost või vanusest.
    Samahästi võid proovida epilepsiahaiget korrale kutsuda, kui tal haigushoog peale tuleb- tulemus on samamoodi "0".

    Täie mõistuse juures olev inimene ei peaks nendepoolsetest provokatsioonidest end eriti mõjutada laskma.
    Veel vähem, sellega kaasa minema. Vahet pole, toimub see provotseerimine siis mingis foorumis või kuskil tänaval.

    Ehk siis kõik meeleavaldajad on koroonaeitajad? Lai pintsel teil.
  • Veiko Vihuri: rahumeelsed protestid on õigustatud piirangutest hoolimata

    Ma arvan enamvähem samamoodi.

    Lisaks, Eesti erineb arenenud maailmast veel selle poolest, et meeleavaldusi peab kohustuslikult registreerima ja luba taotlema. Mujal üldiselt ei pea rahumeelset ühes paigas toimuvat meeleavaldust registreerima.

    Eestis saavutati isegi see, et üks inimene plakatiga kuulutati massimeeleavalduseks.
  • Kaitsepolitsei aastaraamat hoiatab vägivaldsete äärmuslaste, eelkõige paremäärmuslikke vandenõuteooriaid levitavate äärmuslaste eest:

    Rühmitusi ühendab usk vandenõuteooriasse, mille kohaselt valge rass nagu asendataks järk-järgult mujalt pärit inimestega. Viha suunatakse erinevate gruppide vastu: sisserändajad, vähemused, poliitikud jne.

    https://kapo.ee/sites/default/files/public/content_page/Aastaraamat-2020-2021.pdf

    Samu vandenõuteooriad on levitatud ka siinses foorumis.
  • "mykoloog"
    Kaitsepolitsei aastaraamat hoiatab vägivaldsete äärmuslaste, eelkõige paremäärmuslikke vandenõuteooriaid levitavate äärmuslaste eest:

    Rühmitusi ühendab usk vandenõuteooriasse, mille kohaselt valge rass nagu asendataks järk-järgult mujalt pärit inimestega. Viha suunatakse erinevate gruppide vastu: sisserändajad, vähemused, poliitikud jne.

    https://kapo.ee/sites/default/files/public/content_page/Aastaraamat-2020-2021.pdf

    Samu vandenõuteooriad on levitatud ka siinses foorumis.

    Milles selle nähtuse vandenõuteooria osa seisneb?

    Konkreetselt ju tuuakse üsna mõjuvõimsate poliitiliste jõudude poolt mitte-eurooplasi sisse.
  • "mykoloog"
    Kaitsepolitsei aastaraamat hoiatab vägivaldsete äärmuslaste, eelkõige paremäärmuslikke vandenõuteooriaid levitavate äärmuslaste eest:
    Rühmitusi ühendab usk vandenõuteooriasse, mille kohaselt valge rass nagu asendataks järk-järgult mujalt pärit inimestega. Viha suunatakse erinevate gruppide vastu: sisserändajad, vähemused, poliitikud jne.
    https://kapo.ee/sites/default/files/public/content_page/Aastaraamat-2020-2021.pdf
    Samu vandenõuteooriad on levitatud ka siinses foorumis.

    Asendamine ei ole enam vandenõuteooria. See on eksisteeriv praktika.
  • Kui valitsus on seadnud piirangu, et avalikus kohas ei tohi koguneda üle 10 inimese, siis peavad ju jõustruktuurid seda piirangut jõustama. Võiks vaielda selle üle, et kas see konkreetne piirang on epideemia ajal efektiivne ja proportsionaalne või mitte aga politsei kallal õiendada on antud juhul liiast.

    See, mis värvi oli politseinike munder kui nad meeleavaldust laiali ajasid, meenutab mulle huumoriklassikat, et kellegi jaoks oli probleem, et Lihulas teisaldas omal ajal monumenti punane (sic!) kraana :)
  • raulir
    Veiko Vihuri: rahumeelsed protestid on õigustatud piirangutest hoolimata

    Ma arvan enamvähem samamoodi.

    Lisaks, Eesti erineb arenenud maailmast veel selle poolest, et meeleavaldusi peab kohustuslikult registreerima ja luba taotlema. Mujal üldiselt ei pea rahumeelset ühes paigas toimuvat meeleavaldust registreerima.

    Eestis saavutati isegi see, et üks inimene plakatiga kuulutati massimeeleavalduseks.


    Kas UK-s ei ole protesti registreerimise kohustust?
    Kas ametivõimudel pole õigust keelata protesti?
    Googeldasin, ja leidsin minutigan hulga soovitusi ja reegleid ja ka piiranguid. Eriti nüüdsel koroona ajal, kus rõhk kogunevate inimeste arvu piiramisel.

    Ega ka Eestis ei keelata meeleavaldusi, kui need ei lähe vastuollu mõne kehtiva määruse või seadusega.

    Konkreetse NETS-i kohta siis võiks alustada selles, et ühtegi õigust ei anta politseile juurde, kõik need õigused on koguaeg olemas olnud! Võta riigi teataja appi ja hakka lugema, et mis õigused siis ikkagi on ja mida tegelikult muudetakse. Ega ma ei arvagi, et enamused neist seda suudavad teha. ja selgitada ka pole mõtet, ses siis hakkavad kehtima need seaduspärasused, mis olid Stealth-i poolt postitatud lingil.
    Ja mida siis teha, kui seltkond karjub 10 päeva jutti, et ärge kehtestage asulas 50 km/h kiirusepiirangut ja jauravad ja jauravad seda, samal teemal samal ajal rikkudes piiranguid ja demonstreerides, et neid kehtiv kord ei puuduta, nad on kuidagi väljavalitumad, targemad, teadlikumad ja neile need piirangud ja kord ei kehti.

    Seaduste menetlemisel on kord, oma argumenteeritud ettepanekud olid neil võimalus esitada siin, saaks aru, kui nad seda oleks teinud ja keegi poleks kunagi kuulda võtnud, ega ettepanekuid kommenteerinud.
    Ma ise olen seda võimalust mitmes mind puudutavas küsimuses kasutanud ja see toimib, saan tagasiside.

    Nüüd aga.. seltskond ilmselt isegi ei tea, et selline võimalus on, nad ei tea kuidas seaduseid menetletakse, kelle süü see on? Sellest ei saagi muud tulla, kui palagan, kui lastakse õige aeg mööda ja hakatakse peale "allkirja andmist" oma allkirja tagasi võtma ja rääkima, et ei, nii ma ikka ei taha. Kui nad oleksid reageerinud õigel ajal, siis oleks nendele puupeadele ilmselt ka selgitatud täpsemalt et mida muudetakse, ja poleks olnud vaja jaurata seal pead jalad koos ja grupikallisid teha samal ajal kui päevas Eestis 25-30% surmadest võtab koroona.
  • "raulir"
    Veiko Vihuri: rahumeelsed protestid on õigustatud piirangutest hoolimata

    Ma arvan enamvähem samamoodi.

    Lisaks, Eesti erineb arenenud maailmast veel selle poolest, et meeleavaldusi peab kohustuslikult registreerima ja luba taotlema. Mujal üldiselt ei pea rahumeelset ühes paigas toimuvat meeleavaldust registreerima.

    Eestis saavutati isegi see, et üks inimene plakatiga kuulutati massimeeleavalduseks.


    Mitu politseinikut läheb arenenud maailmas, täpsemalt UK-s vaja 1 rahumeelse meeleavaldaja kinnipidamiseks?

    6



    Kas arenenud maailmas, täpsemalt UK-s rahumeelsele meeleavaldajale molli ka antakse?

    Jah



    Vastused on sellest 3 nädala tagusest videost

    Siin näeb ka UK parlamendihoone juures rohkem politsei poolset jõukasutust kui Toompeal või Vabaduse platsil

    Loo moraal: politsei meetodid seaduse ja korra tagamiseks on sarnased nii Lääne-Euroopas kui Eestis
  • "Jate"
    Kas UK-s ei ole protesti registreerimise kohustust?

    Ei ole.
    "Jate"
    Kas ametivõimudel pole õigust keelata protesti?

    Ei ole.
    "Jate"
    Googeldasin, ja leidsin minutigan hulga soovitusi ja reegleid ja ka piiranguid. Eriti nüüdsel koroona ajal, kus rõhk kogunevate inimeste arvu piiramisel.

    Googeldades leiab soovitusi igal elualal.
    "Jate"
    Ega ka Eestis ei keelata meeleavaldusi, kui need ei lähe vastuollu mõne kehtiva määruse või seadusega.

    Täpselt nagu Põhja-Koreas ja Hiinas ja Myanmaris
    "Jate"
    Konkreetse NETS-i kohta siis võiks alustada selles, et ühtegi õigust ei anta politseile juurde, kõik need õigused on koguaeg olemas olnud!

    Siis võiks ju seda mitte vastu võtta?
    "Jate"
    mustvalge lolliks tembeldamine kustutatud
  • Ehk siis siit leidsin, vbl vale allikas:
    https://nationallegalservice.co.uk/uk-protest-rights/

    Ja muide ka Eestis ei pea olema n.ö. luba, aga meeleavaldus peab olema registreeritud, aga teatavate asjaolude selgumisel, nagu näiteks ka UK-s võib kooskõlastamisest keelduda.
  • "Henno Viires"
    Kas arenenud maailmas, täpsemalt UK-s rahumeelsele meeleavaldajale molli ka antakse?
    Siin näeb ka UK parlamendihoone juures rohkem politsei poolset jõukasutust kui Toompeal või Vabaduse platsil

    Loo moraal: politsei meetodid seaduse ja korra tagamiseks on sarnased nii Lääne-Euroopas kui Eestis

    Need ei ole rahumeelsed meeleavaldajad. Need kinnipeetavad konkreetselt liiguvad peale ja ründavad politseinikke.

    Rahumeelne enamus kõnnib ja avaldab meelt täiesti ilma segamata.

    UK-s peab planeeritud liikluskorraldust muutva meeleavalduse puhul omavalitsust (ehk politseid) teavitama, nagu igast muust liikluskorraldust muutvast asjast. Aga kui tuleb etteplaneeritust rohkem osalisi, siis selle eest ei karistata.

    Vabaduse väljaku puhul vist liikluskorraldusega probleeme pole?

    Paluks leida ka video Lääne-Euroopast, kus ilma liiklust takistamata maas istuvat ja meeleavalduse ajal kitarri mängivat inimest 10 inimesega arreteeritaks ja kitarr konfiskeeritaks?
  • https://www.gov.uk/protests-and-marches-letting-the-police-know
    If there’s no march organised as part of your protest, you do not have to tell the police.

    Koroona ajal peaks järgima distantsihoidmise reegleid ja kandma maske, aga seda pole peale sunnitud.
  • "raulir"
    Paluks leida ka video Lääne-Euroopast, kus maas istuvat ja meeleavalduse ajal kitarri mängivat inimest 10 inimesega arreteeritaks ja kitarr konfiskeeritaks?

    Lääne-Euroopa puhul pole ilmselt tegu Tallinna vanalinna muinsuskaitsetsoooniga:

    "Selleks, et Tallinna vanalinna muinsuskaitsetsoonis musitseerida, tuleb taotleda luba Tallinna Kesklinna Valitsusest. See luba on eelkõige vajalik selleks, et pillimängijad üksteist ei segaks ja tänaval liikujad saaksid hea elamuse," kirjutas Põhja prefektuur sotsiaalmeedias.

    Politsei: Tallinna vanalinnas musitseerimiseks tuleb luba küsida
  • raulir, loe siit, sul on vaja teatada UK-s 6 päeva ette kui toimuks a la Toompea - Vabaduse Väljak liikumine ja politsei saab määrata/piirata kus ja kuidas kõik toimub: https://nationallegalservice.co.uk/uk-protest-rights/:
    Jalutuskäigul peab olema peakorraldaja. If an organizer does not comply with these requirements, any conditions imposed by the police or encourages others to not comply, they will be guilty of an offence.
    Under the Coronavirus Act 2020 and the Health Protection (Coronavirus) Regulations 2020, the police have a number of new powers.
    Üldisemalt: Most notably for the purposes of protesting, these powers apply to restricting gatherings of people. In enforcing these restrictions, the police may direct the gathering to disperse, they may direct an individual to return home and they can use reasonable force in removing an individual from a public place.
    If an individual refuses to follow these directions, they will be seen to be committing an offence under this legislation and they may be issued a fine of £100 for a first offence. This amount will double with any subsequent offence.
    The police also have the power to arrest an individual if they feel that it is necessary to maintain public health and public order. These are non-recordable offences and even if an arrest is deemed necessary, any subsequent charge will result in a fine which will not exceed £1,000.
    More generally, the police have a power to arrest an individual if they can be seen to be committing a breach of the peace. A protester therefore may be arrested and charged under the Public Order Act 1986, if their conduct involves threatening, abusive or insulting words or behaviour or disorderly behaviour intended to cause harassment, alarm or distress. This includes such conduct that is directed towards a bystander or an individual carrying out public service duties. While police officers can be included in this category, they must display a degree of fortitude in carrying out their duties.
  • "raulir"
    https://www.gov.uk/protests-and-marches-letting-the-police-know
    If there’s no march organised as part of your protest, you do not have to tell the police.

    Koroona ajal peaks järgima distantsihoidmise reegleid ja kandma maske, aga seda pole peale sunnitud.


    ahsoo, et ikkagi siis võib piirata ja keelata, aga mitte juhul, kui organisaator teab ette, et suudab kontrollida masse ja teatud tingimusi täidetakse/lubatake täita.
  • UK-s ei pea meeleavaldusest ette teatama. Punkt.
  • "raulir"
    https://www.gov.uk/protests-and-marches-letting-the-police-know
    If there’s no march organised as part of your protest, you do not have to tell the police.

    Koroona ajal peaks järgima distantsihoidmise reegleid ja kandma maske, aga seda pole peale sunnitud.


    Jah 12 aprillist leevenesid mitmed reeglid ka UK-s, enne seda olid inimõigused ikka sitaks enam piiratud, kui Eestis hetkel kõige valjemate piirangute ajal :)
  • No peab teatama, kui marsid, mis võib liiklust näiteks mõjutada.

    Ei saa ütelda, et ei pea, ei pea vaid teatud juhtumitel või teatud tingimuste täitmisel, nagu ka Eestis ei pea teatud juhtumitel midagi teatama.
  • ....kui sa ei liigu kohalt, ja sind siiski võidakse sealt minema saata või kui sind on mitu siis laiali peksta.
    Peaksid minema juba kehtiva seaduse vastu oma kodumaal protestima a vaata, et eramaal seda ei tee, siis on trespassing.
  • "ikaldus"
    Kui valitsus on seadnud piirangu, et avalikus kohas ei tohi koguneda üle 10 inimese, siis peavad ju jõustruktuurid seda piirangut jõustama. Võiks vaielda selle üle, et kas see konkreetne piirang on epideemia ajal efektiivne ja proportsionaalne või mitte aga politsei kallal õiendada on antud juhul liiast.

    See, mis värvi oli politseinike munder kui nad meeleavaldust laiali ajasid, meenutab mulle huumoriklassikat, et kellegi jaoks oli probleem, et Lihulas teisaldas omal ajal monumenti punane (sic!) kraana :)


    Jah. Eks kõik need arutelud arenenud riikides, et milliseid struktuure (tsiviil- või militaar-) ja seega ka millistes vormides oleks mõistlik (vägivaldsete) protestijate (et mitte halvemii öelda) vastu konkreetsel juhul saata, ongi maha peetud mingi imeliku sümboleid üle tähtsustava seltskonna poolt.
  • opex, Toompea - Vabaduse väljak liikumine toimus ju politsei nõudel.

    Politsei võib arreteerida jms, aga seal on ka juttu, mille eest.

    Nagu need meeleavaldajad seal Vabaduse väljakul seisid enne politsei sekkumist mitu meetrit üksteisest - normaalses riigis poleks mitte midagi tehtud.

    ziff, selliste tegevuslubade kontroll oli vanasti Mupo rida.

    Kui veel RE KE-ga vennastunud polnud, siis politsei ei tulnud isegi vanalinnas korraldatud kiirendusvõistlust laiali ajama ja lasid sel mitu tundi toimuda. Helistasin politseisse, aga seal vaid naerdi selle peale (kuulsin kuidas omavahel kommenteeriti, et jälle üks Vanalinnast helistab) ja öeldi, et "korrapidamine Tallinnas on Mupo mure". Täielik banaania.
  • "raulir"
    ziff, selliste tegevuslubade kontroll oli vanasti Mupo rida.

    Ju siis ei olnud Mupot parasjagu käepärast ja sai kiirreageerijatele leitud sihtotstarbelist rakendust :D
  • "Jate"
    "raulir"
    https://www.gov.uk/protests-and-marches-letting-the-police-know
    If there’s no march organised as part of your protest, you do not have to tell the police.

    Koroona ajal peaks järgima distantsihoidmise reegleid ja kandma maske, aga seda pole peale sunnitud.


    Jah 12 aprillist leevenesid mitmed reeglid ka UK-s, enne seda olid inimõigused ikka sitaks enam piiratud, kui Eestis hetkel kõige valjemate piirangute ajal :)

    Sa ilmselt ei järgi UK uudiseid, aga siin on iga nädal mõni massimeeleavaldus olnud.

    Rahuliku protestimise, kõndimise, mittesolvavate loosungite, pillimängu jms eest pole kedagi arreteeritud.
  • Aga miks arvad, et meil kedagi protestimise, kõndimise, mittesolvavate loosungite või konkreetselt just pillimängu pärast arreteeritud on?
  • Ehk ma sain aru, et kui ta üldse arreteeriti, siis politseiametniku korralduse eiramise tõttu.
  • "Jate"
    Aga miks arvad, et meil kedagi protestimise, kõndimise, mittesolvavate loosungite või konkreetselt just pillimängu pärast arreteeritud on?

    Siin on läbi käinud kaks pillimängija arreteerimist õigustavat käsitlust:
    a) Tegemist oli tänavamuusikuga, kel polnud luba - arreteeriti pillimängu eest.
    b) Tegemist oli osaga protestist - arreteeriti protestimise eest.

    Ka politsei poolt rahumeelsele meeleavaldusele pealeminek ja provotseerimine ja mõnede osaliste arreteerimine distantsi mitte hoidmise ettekäändel oli tegelikult protestimise eest arreteerimine.

    Videodes on näha, et erinevalt UK-st, politsei hoopis tõukleb lähidistantsilt inimestega ja surub neid tihedamalt kokku kogunema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon