Päevakaja - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Päevakaja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "raulir"
    Narva tanki saaga on täiesti selgelt valitsuse läbikukkumine/promo - teised riigid said need asjad tunduvalt lihtsamalt ära lahendatud.

    Adekvaatsed inimesed saavad aru, et selles linnas on 3,6% eestlasi ja ca 95% venekeelsed.
  • "ttrust"
    Ainulaadne kremlimeelne hüäänalik tekst. Kas pronksjunni tõnismäelt ära viimise kohta oleks kod. Sigakoer samasuguse teksti kirjutanud? Eriti veel rõhutades nn "ühiskonna lõhestamist"?

    Kirjeldatud diskriminaator täpselt aktsioonis: kui sa ei toeta praegust valitsust nende kangelaslikus võitluses järjekordse tuuleveski vastu, siis sa oled Halb Inimene, kremlimeelne ja hüäänlik.

    Mina juhin vaid tähelepanu sellele kui lambist see praegune infooperatsioon välja on võlutud. Kui see trigerdab ebamugavaid võrdlusi pronksiööga, siis võib-olla on mängus halb südametunnistus.

    Konkreetselt sellest tankist on mul sama pohhui kui teil endalgi ja üleüldse kõigil veel kuu aega tagasi oli.
  • See mida kod. sigakoer siin "infooperatsiooniks" nimetab, on täiesti normaalne ja loogiline reaktsioon verisele Ukraina vastasele genotsiidsõjale ning Eesti riigi valitsus pole sugugi üksik võitleja, vaid pigem tänu hiljutisele kremlimeelsele valitsuspartnerile hoopis mitmetele teistele riikidele järelsörkija.

    Aga "ühiskonna lõhestamise" (õigemini nagu ta väljendas "lõhestamas .... rahvast") idee on ikka lahti seletamata, et keda mida täpsemalt lõhestati ja lõhestatakse? On kellelgi veel ideid, ainult 1 selgitus on tulnud.
  • Sama kiiresti kui tank, tuleks koristada Narvast ka jubedad nõukamaigulised tänavanimed. Eesti Vabariigi kukutajateTiimani ja Daumani nimeliste ümbermuutmise vajadusest on pikalt jauratud aga lisaks neile on seal veel hulgi samasuguseid ja rõvedamaidki nimesid, mille ümbermuutmise vajadusest pole olnud minuteada siiani veel juttugi - olemas on kellegite Grafovi, Gerassimovi, Batrakovi, Juhhanovi, Maslovi tänavad - ilmselt on need isikud olnud Narva ja Eesti vallutajad, on 26 juuni (Narva vallutamise kuupäevaga) tänav, Kangelaste Prospekt, Võidu Prospekt (prospekt on keeles ju puiestee?), 1 mai, Proletariaadi tänavad, On ka Kosmonaudi, Puškini tänav (Narval pole midagi pistmist ei vaprate kosmonautide ega suure luuletajaga). Kes tahab, otsigu kaardilt, võimalik, et sarnasid nimesid on seal veelgi - need näited jäid silma kaardilt vaid kiirel vaatamisel.

    Ei imesta, et eestlased ei taha sinna elama minna, kui juba kohanimed meenutavad NLiitu. Kohalikele peaks tegema selgeks, et koht, kus nad elavad, on Eesti Vabariik ja seal on ka enesestmõistetavalt kohalikku ajalugu ja kultuuri peegeldavad kohanimed.
  • Narva tanki mahavõtmine ei aita Ukrainat nende sõjas karvavõrdki. Kuskilt pole näha et ka Eestit aitaks. Selleks et säherdusele arusaamale jõuda, et selle raudkolaka prügimäele viimine toob kaasa Ukraina võidu või eesti keele ja liberaalsete väärtuste omandamise või teab veel mis, ongi vaja nädalaid kestvat infooperatsiooni, mida me praegu meedias näeme.

  • "sigakoer"
    Narva tanki mahavõtmine ei aita Ukrainat nende sõjas karvavõrdki. Kuskilt pole näha et ka Eestit aitaks. Selleks et säherdusele arusaamale jõuda, et selle raudkolaka prügimäele viimine toob kaasa Ukraina võidu või eesti keele ja liberaalsete väärtuste omandamise või teab veel mis, ongi vaja nädalaid kestvat infooperatsiooni, mida me praegu meedias näeme.


    Küsimus ei ole Ukraina aitamises vaid selles, et Venemaa on muutunud seoses Ukrainasse tungimisega ja seal sooritatud barbaarsustega paariariigiks. Seega on täiesti kohatu ja lubamatu lasta seista püsti sellise riigi sümbolmonumentidel, mis kindlasti siin ka taastoodavad seda meelsust, mis Venemaa praeguse olukorrani on viinud.
  • "sigakoer"
    Narva tanki mahavõtmine ei aita Ukrainat nende sõjas karvavõrdki. Kuskilt pole näha et ka Eestit aitaks. Selleks et säherdusele arusaamale jõuda, et selle raudkolaka prügimäele viimine toob kaasa Ukraina võidu või eesti keele ja liberaalsete väärtuste omandamise või teab veel mis, ongi vaja nädalaid kestvat infooperatsiooni, mida me praegu meedias näeme.

    Kui see ei aita Ukrainat, siis see aitab meid, eestlasi.
    Näiteks pärast pronksjunni ära viimist Tõnismäelt, sai lõpuks ohata, et Eesti riik on lõpuks ometi koju tulnud. Oli kohe kuidagi hea tunne. Kirsiks tordil oli tookordne Odekoloone vihane kriiskamine nii Riigikogus kui ka meedias.
  • "eln"
    Sama kiiresti kui tank, tuleks koristada Narvast ka jubedad nõukamaigulised tänavanimed. Eesti Vabariigi kukutajateTiimani ja Daumani nimeliste ümbermuutmise vajadusest on pikalt jauratud aga lisaks neile on seal veel hulgi samasuguseid ja rõvedamaidki nimesid, mille ümbermuutmise vajadusest pole olnud minuteada siiani veel juttugi - olemas on kellegite Grafovi, Gerassimovi, Batrakovi, Juhhanovi, Maslovi tänavad - ilmselt on need isikud olnud Narva ja Eesti vallutajad, on 26 juuni (Narva vallutamise kuupäevaga) tänav, Kangelaste Prospekt, Võidu Prospekt (prospekt on keeles ju puiestee?), 1 mai, Proletariaadi tänavad, On ka Kosmonaudi, Puškini tänav (Narval pole midagi pistmist ei vaprate kosmonautide ega suure luuletajaga). Kes tahab, otsigu kaardilt, võimalik, et sarnasid nimesid on seal veelgi - need näited jäid silma kaardilt vaid kiirel vaatamisel.

    See tõlge pole täpne. Prospekt (проспект) ei ole kindlasti mitte puiestee, mis on ennekõike bulvar (бульвар). Prospekt on tegelikult tõlkimatu mõiste, ehkki seda on maakeelde püütud panna kui "avenüüd", mis aga kultuurilises kontekstis päris hästi kokku ei sobi.
    Iseasi muidugi, kas Narva uulitsad prospekti nime välja kannavad (pigem ei), aga see on juba semiootiline küsimus.
  • Prospekt (проспект) on pikk sirge ja lai tänav, võib olla puudega ääristatud, võib mitte. Ehk siis tänav, mille ülesanne on mängida ühte linna peatänavat ja mida mööda sõites tekib mulje linna suurest võimsusest. Prospekt ei lõpe kusagil tupikus, vaid läheb üle kas linnaväljakuks või lõpeb suurel ristmikul või kulgeb edasi linnast lahkuva põhimaanteena. Eesti keeles vastav termin puudub ja kõige lähem termin on "linnasisene maantee".
  • Aitäh,Velikij, ttrust, selgitamast! Eile väsinud peaga ei viitsinud googeldada. Prospekt pole aga mingi normaalne eesti keele sõna vaid russitsism. Eesti linnades-asulates on teed, tänavad, puiesteed, maanteed, väljakud. Minuteada muid nimetusi tavaliselt ei kasutata. Kohanimeseadus ütleb, et nimed peavad olema eestikeelsed. Võiks ju olla ka mõni avenüü kui koht seda välja kannab aga pigem on need laiad sirged teed ikka puiesteed või maanteed. Vaatasin, et Kangelaste prospekti kohal oli enne sõda Roheline tänav.

    Sellise kohanimestikuga asulas ei imesta, et inimesed veel 30 aastat peale Eesti Vabariiki end nõukogude inimeseks nimetavad,
  • aidake nüüd tõlkida seda uudist -
    https://www.err.ee/1608680053/jarvan-elektri-universaalteenusele-uleminejad-ei-pea-leppetrahve-kartma

    Ehk kõik peaks nüüd vutt-vutt minema EE kodulehele tegema endale 5a KindelPluss lepingu fikseeritud hinnaga ja selle siis oktoobris ilma sanktsioonita ära lõpetama? Täna pakub EE seda 19,6 sendiga kWh kohta.

    Küll on nende lepignu tingimustes toodud välja järgmine info (aga see siis vist ei kehti?)-
    Ennetähaegselt lepingu lõpetamise tasu.
    Lepingu ennetähtaegsel lõpetamisel kohaldub lepingus sätestatud tingimuste kohaselt ennetähtaegse lõpetamise tasu, mille maksimaalne suurus on 1320 €. Tasu väheneb igakuiselt lepingus märgitud koefitsiendi võrra. Koefitsient määratakse lähtuvalt kliendi prognoositavast aastasest elektritarbimisest. Tarbimisvahemikele määratud koefitsientidega saate tutvuda lepingu tingimustes.


    Peaksin olema loll jätkamaks siis sotsiaalse elektrini börsihinnaga ostmist.

  • Alexelal on veel parem pakkumine päevane 18c/kwh; öine 14c/kwh, tähtaeg 7a, enneaegselt lõpetamime 1680€ (20€/kuu)
  • "Lenzer"
    Alexelal on veel parem pakkumine päevane 18c/kwh; öine 14c/kwh, tähtaeg 7a, enneaegselt lõpetamime 1680€ (20€/kuu)


    sellise hinnaga 180€ MWh võib uuesti elektriküttele üle minna
  • sinna tuleb ju võrgutasu veel juurde. Vaatasin oma elektriarvelt, et võrgutasu + taastuvenergia tasu + aktsiis on suurem kui elektri hind ise .

    Nii et 18 senti kilovatt-tunni elektri eest sa kütta kindlasti ei saa. Kui maasoojuspump tuleb alles osta ja rajada, seda kallimaks läheb, kui see on juba olemas, ega siiski pole odav. Võib tulla oma 90 eurot kättesaadud MWh soojuse eest.

    Nuputa nii või naa, kirves tuleb ta ikkagi mistahes kütteliigi puhul.

    Põhjamaisel kliimal on omad plussid, kuid 8 kuud kütteperioodi pole nende hulgas kindlasti
  • "Stealth"
    Hellitatud lastele õiguste andmine stiilis "teen-mis-tahan" sunnib noori õpetajaid koolist lahkuma

    Kõnealuse teemaga seoses tuli mulle meelde see Eino Baskini klipp (alates 41-st minutist.)


    Olen ka hariduselt reaalainete õpetaja ning oman sügavat austust inimeste suhtes, kes suudavad koolis tunde anda ning lumehelbekestega võidelda. Ise seda ei suuda ning makstav palk on kordades väiksem kui mujalt võimalik teenida või ise ettevõtta. Suurim probleem just lapsevanemad, mitte õpilased ise.
  • "Stealth"
    Hellitatud lastele õiguste andmine stiilis "teen-mis-tahan" sunnib noori õpetajaid koolist lahkuma

    Kõnealuse teemaga seoses tuli mulle meelde see Eino Baskini klipp (alates 41-st minutist.)


    ...evin lähemas tutvusringkonnas paari õpetajat, kellest üks suutis mürsikutega tegeledes läbi põleda umbes kahe aastaga ning teine on murdumise äärel. Ei. tegemist pole lumehelbekestega. Lihtsalt see maailmatunnetus, et kõik hierarhilised süsteemid on rõhuvad ning distsipliin on vägivald, on kenasti end koolisüsteemi läbi murdnud. Mürsikule ei tohi valmistada ei stressi ega ebamugavusi. Mürsik peab saama kõike, milleks tal tuju on - mis siis, et tal endal pole adekvaatset arusaama, mida ta tahab...

    Lisaks käivad enda meelest kõrgemasse kesklassi läbi murdnud lapsevanemad iseenda poolt kaasaegsete kasvatusmeetodite poolt pekki keeratud teismeliste kaootilis-destruktiivse käitumise eest õpetajate peale aeg-ajalt röökimas. Või, kui ei röögi, siis kirjutavad neljaleheküljelisi e-maile, kuidas nende laps on kõige erilisem ning ei saa üldse elada, kui õpetaja sellega ei arvesta.

    Lisaks saavad need mürsikud ka veel ärevushäire, kui õpetaja julgeb rääkida, et Maslow püramiidi kõige alumisel astmel polegi kliimamuutus, võimalikult koledalt riietumine ja veel paar teemat, mida ma parem ei maini.

    See pole seda palka väärt. Armasta sa lapsi, palju tahad.
  • Töötasin ka õpetajana 2013-2015, küll missioonitundest ja põhitöö kõrvalt, aga silmiavav kogemus oli see igal juhul. Mõtlema pani seal artiklis see, et noori ei valmistata ette -- tõesti, miks? Kui vaadata haridustehnoloogia (ja hariduse üldiselt) arenguid, siis tegelikult saab just see mentordamise roll õpetajate töös palju olulisemaks ja võiks juba eos ju õpetajatele elementaarsed sellekohased oskused anda?

    Ise õppisin:
    * ennast kehtestama peab kohe, aga konkreetselt, mitte jõuliselt (nt kui kehtestada reeglid, siis neid peab ise ka päriselt järgima, mitte halastama)
    * dialoog on parem kui monoloog
    * lapsevanemad on kõige suurem probleem, aga selle vastu aitab väga lihtsalt ignoreerimine.

    Mind kutsuti "vaibale" juba esimesel nädalal, kuna ühe tüdruku vanemate arvates ei saanud anda tutvustavaks ülesandeks esseed vabal teemal (valdkonnast valitud, muidugi). Sain ikka, õnneks too tüdruk sai ka sellest enesekindlust juurde.

    Kuna ma õpetasin samal ajal erakoolis ja tavakoolis, nägin ka neid lapsi, kes on kodus treenitud... no ma ei teagi, kuidas seda nüüd kirjeldada. "Kas sa ei tea, kes mu isa on"- lapsed. See oli isegi parem isiksusetreening, sest peas vasardas kogu aeg -- "kui ta juba praegu selline on, siis mis veel tulevikus saab". Pidasin oma suurimaks kohustuseks anda panus nende inimesteks kasvatamisele ja selliste provokatsioonidega mitte kaasa minemisele.

    Aga jah, konkreetne peab olema. Nt üks seltskond "kas sa ei tea kes..." kutte käis demonstratiivselt kooli esitrepi ees (kesklinnas) suitsetamas. Ma ei teagi, mis siin suurem patt on, kas lollus või ülbus, igal juhul ma kutsusin kasvatuslikel eesmärkidel politsei ja lugu lõppes lõppkokkuvõttes päris hästi, paljud nendest noormeestest küsisid veel aastaid hiljem ülikoolis minult nõu jne. Aga samal päeval kihutas kooli ühe fuuriast ema, kes tahtis mu peale vene keeles karjuda, et miks ma tema lapse elu ära rikkusin (politsei kutsumisega). Ega sellistega polegi midagi teha, saan ainult soovida, et kõigil noortel jätkub hingejõudu neid pikalt saatmaks. Lapsed ise üldiselt saavad päris kiiresti aru, kuidas tuleb karjas käituda -- eeldusel, et õpetaja ise karjajuhina käituda suudab.
  • "Karum6mm"
    "Stealth"
    Hellitatud lastele õiguste andmine stiilis "teen-mis-tahan" sunnib noori õpetajaid koolist lahkuma

    Kõnealuse teemaga seoses tuli mulle meelde see Eino Baskini klipp (alates 41-st minutist.)


    ...evin lähemas tutvusringkonnas paari õpetajat, kellest üks suutis mürsikutega tegeledes läbi põleda umbes kahe aastaga ning teine on murdumise äärel. Ei. tegemist pole lumehelbekestega. Lihtsalt see maailmatunnetus, et kõik hierarhilised süsteemid on rõhuvad ning distsipliin on vägivald, on kenasti end koolisüsteemi läbi murdnud. Mürsikule ei tohi valmistada ei stressi ega ebamugavusi. Mürsik peab saama kõike, milleks tal tuju on - mis siis, et tal endal pole adekvaatset arusaama, mida ta tahab...

    Lisaks käivad enda meelest kõrgemasse kesklassi läbi murdnud lapsevanemad iseenda poolt kaasaegsete kasvatusmeetodite poolt pekki keeratud teismeliste kaootilis-destruktiivse käitumise eest õpetajate peale aeg-ajalt röökimas. Või, kui ei röögi, siis kirjutavad neljaleheküljelisi e-maile, kuidas nende laps on kõige erilisem ning ei saa üldse elada, kui õpetaja sellega ei arvesta.

    Lisaks saavad need mürsikud ka veel ärevushäire, kui õpetaja julgeb rääkida, et Maslow püramiidi kõige alumisel astmel polegi kliimamuutus, võimalikult koledalt riietumine ja veel paar teemat, mida ma parem ei maini.

    See pole seda palka väärt. Armasta sa lapsi, palju tahad.


    Ajupesu on kuritegu.
  • Julgeksin oletada, et vene(keelsetes) koolides on distsipliiniga raskem, võib-olla vanemate sekkumine aga väiksem.

    See on nüüd see koht, et kui tahame viia vene koolid eestikeelsele õppele ja meelitada sinna õpetama eestlastest õpetajad, siis kes sinna läheb? Distsiplineerimatud õpilased on seejuures need, kes eriti keelest aru ei saa, olgu siis pahatahtlikkusest või lihtsalt sellest, et neil on igav (ei saa ju midagi aru). Kas on mõeldav maksta õpetajatele vene koolides rohkem palka? Miks (eesti koolide õpetajad vist väga aru ei saaks)? Kui palju?

    Jah, eestikeelsele koolile tuleb üle minna, olen nõus. Huvitav, kuidas lätlased hakkama said?
  • Lätlased said ka sellega hakkama, et igasugu hallipassimehed ei saa omale kohalikke kõlvarteid valida ja õhtuse guljaanije korras tankitorusid poleerimas käia. Ju siis on meist vähe asjalikumad.
    Õpetaja palk muideks, peakski olema vähemalt kolm-neli keskmist. Küll siis tahaks ja oskaks paljud seda ametit valida, täidetaks puudujäävad kohad ja jääks ülegi, mis oleks ka normaalne.
  • Jaan Manitski: „Meil on 20–30 aastaga palju tegemata jäänud. Narva lasteaiad oleks pidanud eestikeelseks tegema. Oleks maksnud lasteaiainimestele kolmekordsed palgad: tulge aastaks, tulge kaheks! Lapsed oleks saanud eesti keele selgeks. Keegi ju ei nõua, et Narva venelased hakkaks kodus vanematega eesti keelt rääkima, omavahel ka mitte. Ma rääkisin ka oma vanematega 50 aastat Rootsis eesti keelt ja oma lastega. Me olime normaalsed kodanikud Rootsis, aga ma säilitasin eesti keele.“ https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120048412/jaan-manitski-kirjutasin-sakslastele-et-saatke-siis-juba-kirstud-ja-labidad-kui-te-relvi-ei-saada
  • "opex"
    Jaan Manitski: „Meil on 20–30 aastaga palju tegemata jäänud. Narva lasteaiad oleks pidanud eestikeelseks tegema. Oleks maksnud lasteaiainimestele kolmekordsed palgad: tulge aastaks, tulge kaheks! Lapsed oleks saanud eesti keele selgeks. Keegi ju ei nõua, et Narva venelased hakkaks kodus vanematega eesti keelt rääkima, omavahel ka mitte. Ma rääkisin ka oma vanematega 50 aastat Rootsis eesti keelt ja oma lastega. Me olime normaalsed kodanikud Rootsis, aga ma säilitasin eesti keele.“ https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120048412/jaan-manitski-kirjutasin-sakslastele-et-saatke-siis-juba-kirstud-ja-labidad-kui-te-relvi-ei-saada

    Teiseks parim aeg on nüüd kohe.
  • kas mulle ainult tundub, või ongi proua raik ja narva linn asunud eesti nüüd riigile omalmoel väikest viisi vastu töötama .. esialgne soovimatus aru saada tanki teisaldamise vajadusest, tiblade monumendiga seotud rituaalsete toimetamiste ja tavade fetišeerimine, riigipoolse tegutsemise korral tagajärgedega ähvardamine, pidev tanki, kui linna omanduses oleva vara ja kohaliku võimu otsustusõiguse deklareerimine, narvakate öisele vahtkonnale valvamiseks videokaamera paigaldamine, paindumatus kokkuleppeks teisaldamise tähtaja suhtes, tanki narva linna jätmise ja selle muuseumis eksponeerimise nõudmine itd. eile ujus narva häältemagnet, rahakoti vahel vares-barbaruse ja karl vaino pilti kandev stalnuhhin ka sama äraleierdatud 'tank ei tee kellelegi halba' pika propagandatiraadiga välja. suht masendus tuleb peale kui mõelda, palju meil seda riigivastast tiblapaska poole sajandi pikkusest venestamisest siin siiani ringi trambib.
  • muurek, ma pean muidugi ütlema, et KOV vs. riik on selline püsiv vastasseis, mis on läbivalt omavalitsusjuhtidele omane. Ikka on mingi meie vs. riik olukord ja kuna linnapea/vallavanem on saanud oma hääled kohalikelt, siis ta tunneb ju erilist huvi kaitsta kohalike huve, isegi kui see on riigile vastu töötamine.
    Probleem või küsimus mille üle arutatakse, ei ole siinjuures üldse oluline - võib olla tselluloositehas, ühistransport või tank. Ikka visatakse õhku mingid sellised väited, et "nemad seal Toompeal ei tunne kohalikke olusid" või "Narva (Lõuna-Eesti, Hiiumaa vms.) inimene on mingi eriline tõug, kellele tuleb teistmoodi läheneda" jne.

    Selles mõttes ei käitu Raik kuidagi väga eriliselt teistmoodi kui paljud omavalitsusjuhid enne teda, ja mitte ainult Narvas. Tank küsimusena on muidugi unikaalsem.
  • Ikkagi on minu silmis Raik oma margi täis teinud.
    Alustuseks ei suutnud või pigem ei tahtnud tänavanimede muutmist. Selgitused olid suht mõttetud. Siis hakkas tants tanki ümber. Selle asemel, et tank kohe ja kiiresti ära viia tehti nägu et seda seal ei ole. Kui siis asi meediasse jõudis hakkas jutt et tank on narvalastele jube kallis ja hakkme ümber mõtestama. Ning kui tuli valitsuse otsus, et me ise viime selle sealt ära muutus järsku suureks tankiäraviijaks. Mõttetu mutt.
  • Meil on demokraatia ja võimalus vabalt valida ja oma arvamust avaldada. Kui üldpilti vaadata, siis on Raik suutnud Narvas omajagu head korraldada, kasvõi lõhkuda seda Narvale omast korruptiivset valitsemissüsteemi. Aga eks ta peab mingil pillikeelel balanseerima, et lihtsalt paugust umbusaldamisega maha ei võetaks ja "vana hea süsteem" kohe tagasi ei pääseks.
  • Omavalitsus tähendab, et linna- või vallavõim pole mingid keskvõimu käsutäitjad, vaid tõepoolest valitsevad oma asju, mida seadus on omavalitsuse võimu alla andnud, ja teevad seda oma rahva (valijate) tahte kohaselt. Mälestusmärgid ja munitsipaalmuuseumi ekspositsioon kahtlemata on ainult omavalitsuse asi.

    Eriti kummaline on Kallase ja Läänemetsa nõudmine, et "otsus tulgu kohe", kui ometigi on seaduses ette nähtud kindel reglement (ja ka tähtajad) nt volikogu istungi kokkukutsumiseks. Et meil seadused (sh põhiseadus) enam avalikult ei kehti ja maksab ainult revolutsiooniline südametunnistus?
  • Ma arvan kiirustamise taga on ohuhinnang, et paari nädalaga jõuaksid provokaatorid mingi suurema mäsu organiseerida. Pmst pronksiöö katse 2. Keegi saab surma, linnakodanikud on ilgelt vihased jne
  • "toonik"
    Ma arvan kiirustamise taga on ohuhinnang, et paari nädalaga jõuaksid provokaatorid mingi suurema mäsu organiseerida. Pmst pronksiöö katse 2. Keegi saab surma, linnakodanikud on ilgelt vihased jne

    Pronksiöid valmistasid moskva kreml ja venemaa saatkond pikalt ette. Seetõttu peab praegu Narvas kiirelt tegutsema.
  • Müstika. Kas me valitseme omal maal või ei valitse?

    Kui täna tibla vägi üle jõe voolaks siis ilmselt Reinsalu ja Läänemets näeks selles, kui Schengeni viisaga turistide saabumist, keda on sugulased(hallipassi kaader..) kutsunud. Meie suurimaks mureks saab see, et kuidas see biomass võimalikult külalislahkelt vastu võtta. Tulenevalt põhiseadusest peaksime arutlema ka selle üle, millised on nende usulised arusaamad selle üle, kuidas meie istume ja astume. Aga mitte vastupidi!

    Selle puusliku ainuke koht on Sirgala harjutusväljak. Krdi kauplemisega me oma riigis tegeleme. Alles ju Kallas ja co. teatas, et mingit kauplemist ei tule.
  • No palju neid debiilikuid seal olla saab, kes "oma kehaga" tanki kaitsta võiks. Paarsada inimest ehk.
    Kraana + treiler kohale, märulipolitsei pluss natuke sõjaväge välja ja vastuhakkajatele D-terminal vol2, käed selja taga näoli maas päevake elu üle järele mõelda. Tehtud.
  • Me ei saa teistelt lugupidamist nõuda kui me ise endast lugu ei pea.
    Hoiame selja sirge ja kehtestame eestlastele omaseid väärtusi. Oma kodus me ei küsi luba. On vägagi distsiplineeriv kui plõksimise eest kaotab kergelt elamisloa. Saadame üksikud aktivistid välja ja pärast seda on kohe venelastel toon madalam.
    Mida jõulisem lähenemine seda parem.
    Natuke vägivalda oleks isegi hea.

    Päeva lõpuks läheb punaatribuutikaga Euroopas täpselt samamoodi nagu läks Hitleri atribuutikaga - keelatakse kõikjal.
    Vene eriteenistustel pole väga mõtet tanki eemaldamisest draamat teha, sest nad ei ole hetkel sõjaliselt suutelised Eesti suunalist tegevust alustama.
  • Eesti haridussüsteemi suurim probleem on see, et sealt puuduvad täielikult alfaisased.
    Hundikutsikaid kasvatakse murusööjate poolt. Pole ime, et tekib rikkalikult probleeme seedimisega.
    Kui selle biomassi asemel oleks 90 protsenti meesõpetajad siis distsipliini probleeme ei tuntaks ja vanemad koolis plõksimas ei käiks.
    Poiste õppeedukus oleks tundmatu probleem (nagu 100 aastat tagasi).
    Poisid tahavad näha enda ümber mehi kes on oma elus midagi saavutanud. Viie lapse ema ei ole poiste jaoks iialgi autoriteet. Või ükskõik milline naispedagoog.
    Kõik mida emased teevad ei ole meeste maailmas relevantne.

    Eesti kool õpetab seda kuidas saada keskpäraseks ehk luuseriks. Tikuvabrik. Kui pea ulatub topsist välja siis pea maha.
    Poisid tahavad õppida võitjate pealt kuidas võitjaks saada. Olla massist erinev. Igast poisist võib saada võitja kui tema võimeid maksimaalselt arendataks.
  • martk, kassasaad oma toksilise maskuliinsusega, ah! Kõtt!
  • Kui me oma naisi biomassiks nimetame. Siis vist pole ime, et "alfad" seemnedoonorid käivad koolis plõksimas ja alandamas biomassi. Eeskujuna see käitumismuster kandub edasi ka järeltulijatele. Surnud ring. Kriitika väljapasandamise järgselt soovitan tulla seda biomassi asendama.

    Käitumisprobleemid koolis algavad sellest, et kodus see "alfa" ei suuda ise oma jõmmiga toime tulla või ollakse kusagil distantsil(kärgperendus). Aga kui jõmm koju kitule jookseb pärast mõnda kasvatuslikku olukorda on see "alfa" ilma igasuguse enesekriitikata õigust nõudmas meie biomassilt.

    Kool tegeleb sellega, mis tuleb kodust. Kui kodus ei väärtustata haridust või inimeseks olemist ja lisandub mõni hälve on olukord täpselt selline nagu ta on.
  • Kuradi tanki ei pea ühes tükis eemaldama. EKJ lajatab maalt või jõelt Javelini (või pigem mõne lihtsama ja odavama) ATGM-iga ja pärast saab kokku riisuda ja Kuusakoski konti panna rämpsu.

  • Postimehe avalehel..ei tea kas Reinsalu ise või siis keegi KK adjutantidest tungivalt/kategooriliselt nõudis ja pidas ainuõigeks turismiviisade väljastamise lõpetamist. Peab...kohe...üleeuroopaline...ainuõige jne.

    Sakslased panid pead tööle ja mõtlevad strateegiliselt.
    KK sõrmed jälle tulised.

    "Traditsioonilisel suvisel pressikonverentsil Berliinis ütles Scholz täna, et karistused ei tohiks tabada süütuid inimesi.

    «See on [Venemaa presidendi Vladimir] Putini sõda ja seepärast on mul antud mõttega raske leppida,» lausus Scholz, kui temalt küsiti Eesti ja Soome ettepaneku kohta mitte lubada Vene turiste ELi."

    Ps. see, et KK hoidis osa inimesi 6kuud kinost eemal, ei tähenda et vaxitu peaks selle eest vastutust kandma.
  • Fooliummütsi (min. 7 kihti) all ülekuumenenud peas on kõik kõigega kuidagi eriliselt seotud.
  • Venemaad tuleb karistada. Seejuures peavad Vene kodanikud ise kah aru saama lõpuks, et asi , millega nende valitsus tegeleb, pole aktsepteeritav., sellele ei saa läbi sõrmede vaadata.

    Kuidas nad sellest küll aru saaksid ?

    Nende elukvaliteet Venemaal pole eriti kannatanud. Neil ei ole bensiiniliiter 2 eurot vaid 50 rubla Pihkvas (85 eurosenti), loomaliha 300 rubla kilo ( 5 eur / kg ) ja prae saab pubis 5-7 euro eest, 0.5 l õlut aga samas pubis 3,5 euro eest, siis pole ju elanikkonnale mingit katastroofi seoses sõja ja sanktsioonidega.
    http://www.pozharkapskov.ru/menu.php

    Elekter maksab 5 rubla kWh eest, elektripliidiga majades 3,8 rubla ja maaelanikele 3,54 rubla
    https://energovopros.ru/spravochnik/elektrosnabzhenie/tarify-na-elektroenergiju/3115/51493
    minu teada neil pole mingeid võrgutasusid ega taastuvenergia tasusid, kilovatt-tunni eest arvesti järgi maksad ja kogu moos .

    Kuidas nad aru saaks, et see, mida Vene valitsus teeb Ukrainas pole OK kui nende endi elu pole sellest kannatanud ?

    Üks võimalus ongi Euroopa reisid kinni panna. Võib olla siis hakkab mõni mõtlema, et võib-olla nende valitsus on midagi valesti teinud kui isegi venelaste dollariteks ja eurodeks vahetatud raha ja neid endid enam piiri taga ei taheta näha .


  • "mx77"
    Ikkagi on minu silmis Raik oma margi täis teinud.
    Alustuseks ei suutnud või pigem ei tahtnud tänavanimede muutmist. Selgitused olid suht mõttetud. Siis hakkas tants tanki ümber. Selle asemel, et tank kohe ja kiiresti ära viia tehti nägu et seda seal ei ole. Kui siis asi meediasse jõudis hakkas jutt et tank on narvalastele jube kallis ja hakkme ümber mõtestama. Ning kui tuli valitsuse otsus, et me ise viime selle sealt ära muutus järsku suureks tankiäraviijaks. Mõttetu mutt.


    See tänavanimede värk on arusaamatu jah. Ei hakka pikalt põhjendama, aga ma võin aru saada, et mõnel inimesel võib olla kahju tankist või oli kunagi kahju Lenini kujust. Aga mingid suhteliselt tundmatud punamõrtsukad, kelle tegemistest tõenäoliselt ei teata, kelle fotot ära ei tuntaks jne. Paari tänavanime pärast rahvas tänavale ei tuleks. Peaks kõige lihtsam asi olema ära muuta.

    Aga tankiga läheb vist hästi. Tulemust on vaja, mitte tingimata füüsilist kokkupõrget.
  • "uukareda"
    Käitumisprobleemid koolis algavad sellest, et kodus see "alfa" ei suuda ise oma jõmmiga toime tulla või ollakse kusagil distantsil(kärgperendus). Aga kui jõmm koju kitule jookseb pärast mõnda kasvatuslikku olukorda on see "alfa" ilma igasuguse enesekriitikata õigust nõudmas meie biomassilt.

    Alfa - probleemide lahendaja. Mitte ükski laps ei käi alfadel üle pea. Teiseks, alfad hoolitsevad selle eest, et nende järeltulijad läbi lööksid. Alfa aimab milline rämps tulemus tekib kui see töö teistele usaldada. Ma ei kujuta ette millise omaduse järgi sa oma näited alfaks tembeldasid?

    "uukareda"
    Kool tegeleb sellega, mis tuleb kodust. Kui kodus ei väärtustata haridust või inimeseks olemist ja lisandub mõni hälve on olukord täpselt selline nagu ta on.

    See, et lapsed pärinevad erineva arengutasemega kodudest on loomulik. Selleks ongi kool, et sõltumata kultuurilisest taustast saab kõikidest lastest inimesi kasvatada. Päris suur osa lapsi tuleb düsfunktsionaalsest perest. Ühiskonna konarusi ongi vaja koolikohustuse perioodil siluda. Et vältida hilisemaid probleeme.
    Meespersonali puhul ei ole seda üldse raske teha.

    Kuidas meespersonal kooli saada? Ühiskonnal tuleb aru saada kui väärastunud praegune süsteem on. Seejärel saab lahendusi otsima hakata. Kindlasti meesõpetajatele kõrgem palk (turg paneb asja paika). Meeste töö väärtus on koolis suurem kui naiste töö väärtus. Meespedagoogid lahendavad probleeme, naispedagoogid räägivad probleemidest või tekitavad neid (sest mõistus ei käi poiste karjast üle).
    Üle käte läinud poiss tekitab hiljem ühiskonnale 100x rohkem kulusid kui üle käte läinud tüdruk.
  • Kogu selle jutu peale tuleb küsida oled sa üldse mõnd last kasvatanud?
    Teksti järgi jääb mulje, et kokkupuude on olematu. Tundub, et ka naistega väga head lood pole.

    Rahustuseks siinsetele lastevanematele võin öelda, et ei ole need lapsed midagi nii hullud. Nad on lapsed. Vahest paar musta lammast on mõnes klassis, võivad päeva rikkuda. See ei ole määrav, kui kõrval on 25+ toimekat tegelast.

    "Alfa aimab milline rämps tulemus tekib kui see töö teistele usaldada."
    Veelkord soovitan oma aimdused kõrvale jätta ja tulla kooli korda looma või siis rämpsu asendama. Ehk siis kujuneb viimaks mingi teadmine päris maailmast. Foorumis/kodudes on kõik kõvad kasvatusteaduste teoreetikud kahju, et keegi kooli ei julge tulla. Vabandusi leiab alati.. madala palk jne. Riigimehelikust aga leidub vähe..
  • Mitte ainult koolis. Kindlasti peab meeste tööd rohkem väärtustama ka poliitikas, äris, kultuuris, ametkonna tasandil ja kindlasti ka privaatses sfääris, kus isa teeb pojaga oluliselt tulemuslikumat tööd kui ema. Ema roll olgu tütarde kasvatamine kuulekaks abielunaiseks. Sest naised tekitavad probleeme, mehed lahendavad neid, kuna nende mõistus ja loomus käib lihtsalt olulistest teemadest paremini üle. Mehed mõtlevad, naised tundlevad, ühiskonnale olulisi otsuseid ei saa jätta emotsioonide meelevalda. Õigupoolest peaks kõikides strateegilistes sfäärides meeste palgad indekseerima vähemalt kahekordse koefitsiendiga, sest nii on ühiskonnale lihtsalt kasulik. Tegelikult võiks naised üldse suunata sinna, kus mõelda pole vaja, see oleks naistele loomuomasem, vaja oleks praeguse väärastunud süsteemi täielikku muutust, tagasipöördumist põhiväärtuste juurde nagu vanal heal ajal kui koolmeistrid olid mehed, naised olid oma voki ja kapsaraua juures, teadsid oma kohta ühiskonnas ja üldse oli kõik parem, loogilisem ja loomupärasem.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon