taksoäri - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

taksoäri

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kes jõuab lugeda neid kordi ning seda energiat, mida tuli kulutada vene keeles taksojuhtidega vaieldes - teema, kas saab Pääskülla 250 krooniga.
    Nüüd lihtsalt istud taksosse ja 100 krooniga viiakse koju.
  • ma usun ta viitab, et 2a on aega edasi läinud. 2007 ju buumis kõik, ka taksoäri. Kliente tormas uksest ja aknast, võis tingida hinda, sest järgmine oli kohe tulemas ja nõus üle pakkuma
  • Uber väljastas eile a la 'kõikide kasumihoiatuste ema', teatades S-1 paberis, et täitsa võimalik, et see firma ei hakka mitte kunagi kasumit teenima. Aga no problem, IPO tehakse 90-100 jardi $ valuatsiooni pealt (kuigi 120 oleks ka võimalik pankurite arvates, Lyfti nigel start tõmbas aga alla nati). 10 jardi tõstetakse IPOst. Travis Kalanick saab top 200 rikaste sekka, sest talle kuulub endiselt 8,6%, teisele asutajale Garrett Campile 6%. Numbreid:
    2017: revs $7,9B, loss 4B
    2018: revs $11,3B, loss 3B
  • Taksojuhid esitasid ministeeriumile nõudmise, et taksojuht ei pea enam eesti keelt oskama.
    Viimasel ajal on MUPO oma tegevust parandanud ja umbkeelsed vankad taksondusest minema peletanud.
    https://tehnika.postimees.ee/6681315/haige-olukord-tallinnas-umbkeelsete-taksojuhtide-pealetung

    Ma saan aru kui kõrtsi baarman näiteks ei oska eesti keelt, et külastaja peaks olema sellega eelnevalt kursis (näiteks on vastav teade) ja külastaja saab valida kas teise baarmani end teenindama või teise kõrtsi mida külastada, aga taksode puhul sellist valikut ei ole, samuti võib juhtuda, et klient on sõitnud maha juba mitu kilomeetrit, enne kui selgub et ta ei saa taksojuhiga piisavalt suhelda, et piisava kvaliteediga teenust saada.
  • "Tema sõnul on ette tulnud juhtumeid, kus isik ei valda eesti-, soome-, vene- ega ka inglise keelt."
    WTF? Mis keelt ta siis üldse oskab? Kust sihukesed tulevad?
  • Offf
    "Tema sõnul on ette tulnud juhtumeid, kus isik ei valda eesti-, soome-, vene- ega ka inglise keelt."
    WTF? Mis keelt ta siis üldse oskab? Kust sihukesed tulevad?

    Araabia, urdu või suahiili keelt, loomulikult.
  • ttrust
    Offf
    "Tema sõnul on ette tulnud juhtumeid, kus isik ei valda eesti-, soome-, vene- ega ka inglise keelt."
    WTF? Mis keelt ta siis üldse oskab? Kust sihukesed tulevad?

    Araabia, urdu või suahiili keelt loomulikult.


    Ma sattusin ükskord taksosse, kus juht oli kurt. Täitsa kenasti sai kohale.
  • kurdile saad kasvõi paberilipakale kirjutada, millisele aadressile tahad sõita .

    Mida sa kirjaoskamatule umbkeelsele selgitad, kes isegi ladina tähestikku ei tunne ?
  • Jagamismajanduse Liit (mis neid nõudeid esitab) on üldse absurdne nähtus. Mingit jagamismajandust pole olemas, on taksoteenust, majutusteenust, renditööjõudu vahendavad ettevõtted. Vahendagu aga edasi, aga nende järgi ei pea hakkama reegleid muutma.
  • stagna
    kurdile saad kasvõi paberilipakale kirjutada, millisele aadressile tahad sõita .

    Mida sa kirjaoskamatule umbkeelsele selgitad, kes isegi ladina tähestikku ei tunne ?

    Ma olen sõitnud Taxifyga sellise juhiga. Tallinnas. Mina panin telefonis Appi abil paika kus olen ja kuhu tahan ja kutsusin takso. Tuli kohale õigeks ajaks ja viis õigesse kohta ka. Mul polnud seda taksot suhtlemise pärast vaja. Ma usun, et sa tead minust paremini kuidas raha eest telefonis kellegagi suhelda saab kui ennast üksikuna tunned. :)
  • EKRE sisserände vastasest võitlusest hulga olulisem on eesti keele positsioonide kaitse. Eriti nooremal põlvkonnal puudub arusaam, et emakeelest loobumine ja vabatahtlikult võõrkeelele üleminek (enda keeleoskuse näitamisena) on kokkuvõttes eesti keele surmaotsus. Stagnaajal oli sama, eestlased läksid vabatahtlikult võõrkeelsele suhtlemisele üle, leedukad seda ei teinud.
  • Mul sattus kunagi Uberiga kurt taksojuht. Oli vaja vist sõita kuskilt Tondilt Vabaduse platsi. Sihtkohaks sai äpis vist pandud see maja, kus kunagi asus Moskva kohvik, praegu vist Vabank vms. Linnavalitsuse juurde jõudes sai proovitud juhile selgeks teha, et nüüd tahaks maha minna aga ei suutnud mina ega teised kaaslased. Juht tegi ilusti pool tiiru ümber vanalinna ja sisenes sinna sadama poolt ja sõitis läbi terve vanalinna kuni Harju tänavani. Peale seda sõitu märkasin, et minu hinnang oli äpis madalamaks läinud, ju ei olnud minu viipekeel piisavalt hea.
  • Osad kurdid armastavad neid vaatamisväärsustega tutvumise tiire teha jah. Õnneks vähemalt Uberil toimib tagasiside sedapidi ka, et kui ikka tõesti mingi kilomeetrine ring peale teha, siis saab hiljem raha tagasi nõuda (ja antakse ka).
  • Mis kasu on keeleoskajast juhist kui kõik käib läbi äppi?
    Hiinas jätad selle tõttu taksoga sõitmata kui juht Eesti keelt ei oska?
    Siin pigem küsimus hoopis mujal..
  • Vanaema
    EKRE sisserände vastasest võitlusest hulga olulisem on eesti keele positsioonide kaitse. Eriti nooremal põlvkonnal puudub arusaam, et emakeelest loobumine ja vabatahtlikult võõrkeelele üleminek (enda keeleoskuse näitamisena) on kokkuvõttes eesti keele surmaotsus. Stagnaajal oli sama, eestlased läksid vabatahtlikult võõrkeelsele suhtlemisele üle, leedukad seda ei teinud.


    Kahe käega poolt. Annan ise ka oma 2 senti selle nimel. Püüan üliõpilastest välja peksta pijin-englishi IT slängi ja suunata neid emakeelset terminoloogiat kasutama. Vahel isegi õnnestub.
  • Taksojuht võiks aru saada sõnast "stopp".

    Meil oli siin kunagi (mu elus teine kord äppi kasutada) kogemus, kus tahtsime keset ööd kell 3 lennukile liikudes Liverpool Street Stationi bussijaama.

    Umbkeelne überijuht viis meid raudteejaama kontori ukse taha, mis asub pea 1 km mööda kõrvaltänavaid ümber jaama (öösel on otseteed kinni). Ainuke asi, mida ta kordas oli "Liverpool Street Station YES, Liverpool Street Station YES" ja sõitis mööda äpis näidatud joont. Ütlesime küll bussidest mööda sõites, et "here", "stop" jne, aga ta ei lasknud ennast häirida sellest.

    Pärast kõmpisime tagasi :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon