Offline krediitkaart Eestis
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Hakkas huvitama selline asi, kas Eesti kaupmeeste lepingud pangaga nõuavad tänapäeval ka "vana kooli" offline makset "kelguga" üle krediitkaardi sõites. No näiteks kui liinid on maas ja elekter ära vms. Väljamaal ma olen mõnel pool näinud sellised patareidega ja elektroonilisi "kelke", aga eestis ei tule küll ette, et oleks näinud. Keegi teab, kuidas sellega on?
-
hotellides on see täitsa olemas,,kauplustes eriti ei isu
-
Läheb äkki siia teemasse, mitte päris aga ikkagi. Miljoni dollari küsimus, miks ei ole nii, et mul on rahakotis ainult üks kliendikaart, mitte 17 ja samapalju seisab tööjuures lauasahtlis. Võiks ju olla üks kaart, üks keskkonad, kuhu iga kaupmees oma soodukad sisestab või boonuspunkti programme ja kampaaniaid korraldab ja thats it. Keegi kunagi vist isegi proovis sellist asja teha, aga küllap ta kaupmeeste vastuseisu tõttu feilis. Aru ma ei saa, miks on kaupmehed selle vastu? Ostu sooritamisel võiks ju müüja küsida nagu ikka, et kas te püsikliendi soodustusi soovite ja hop, pannakse su andmed vastava poe vastavasse andmebaasi. Poeomanikel on kõigil mingi õudne oma logoga kaardifetish, millest ma tänini aru ei ole saanud. IT riik või asi :).
-
igasugused kliendikaardid võib keerata ID kaarti peale. Nagu Forum Cinemas seda teinud on. Hea ja mugav.
-
Olen ka mõelnud, et kaardile kribatakse suurelt KLIENT ja kogu pott alates kaubamajast ja lõpetades kinoga on seal peal.
Firmad pole nõus oma infot jagama klientide kohta? Miks peavad üldse kiliendikaardid ilikutega seotud olema? Vaadaku kaardi infost, et selle kaardi taga olev klient(kliendid) ostavad selliseid asju ja saab ka oma kampaaniat sellele üles ehitada jne.
Kui kaubamaja tahab lisaks kliendikaardile ka krediidikat jagada siis on hoopis teine teema.
ID- kaardiga ident muidugi on mugav aga liiga palju isiklike andmeid kellegi teise käes jällegi.
Pole midagi varjata aga pole ka teiste asi mis minu kodune aadress on ja mitu rubla palka saan... -
Offf - kui sul on ehtne krediitkaart reljeefsete kirjadega, siis teoreetiliselt peab kaupmees võtma seda vastu ka siis, kui tal elektrit ei ole.
-
Mul oli mõni aasta tagasi Kreekas selline kogemus, et tüüpidel polnud isegi kelku vaid kaardi peale pandi valge paber ja siis hariliku pliiatsiga hõõruti kuni paberile mingi ähmane kujutis jäi. Kusjuures protseduur ei sõltunud sellest kas elektrit ja sidet oli või ei.
-
Samas ma soovitan mõnes bensiinijaamas sobiva olukorra tekkimisel seda proovida...
-
Samuti kogemus Kreekast. Autot rentides toodi see hotelli ette siis tehti eelpoolkirjeldatud protseduur paberi ja hariliku pliiatsiga ja auto oligi renditud.
-
Puhk,
Amex platinum ühendab mitmeid kliendikaarte, s.t. Mitmes kohas on selle kaardiga suurem soodustus kui kliendikaardi endaga -
Panin viimati "Helikopteri Paradiisis" ise kah viimati seda tähele, kui seal perega vähe selle aasta uusi mudeleid shoppamas olin.
-
Platinum on lastele, proovige näiteks Black'ga Keskturul kartuleid osta, ma sain viimati poole - jah POOLE - alla.
-
"edit" nupp oleks siin täitsa omal kohal...
-
:d
-
Ei tea kas mäletan kuuldud lugu õieti aga kunagi üheksakümnendate alguses, kui online ühendusi polnud kuid kred. kaarte võeti mõningates kohtades siiski vastu, liikusid keelatud/suletud kaartide listid faksi teel nende kohtade suunas.
Loomulikult soovisid välismaalaselt kaardi välja jootnud, -petnud, -peksnud või varastanud kaabakad kuidagi midagi soetada nende kaartidega, "väske" kaardiga oli neil lihtsam, mitu kuud suletud kaardiga keerulisem, eelduseks oli tuttava töötamine vastavas asutuses, kusjuures nende "vanade" kaartidega oli tehtud trikke a la numbrist 6 või 9 välja löömine augurauaga ja teistpidi tagasi paigutamine, et seda kaardi numbrit suletute listis poleks. -
#Samas ma soovitan mõnes bensiinijaamas sobiva olukorra tekkimisel seda proovida... #
Kas keegi teab ka millisele lepingu punktile panda ja bensuka vahel peaks viitama, kui selline "sobiv olukord" peaks tekkima -
Ainuke maksevahend, mida PEAB vastu võtma on sull.
-
priitp, justnimelt sulli, ehk siis sulavat raha ehk siis münte ei ei pea vastu võtma (vist üle 20 kr) :P