Börsihai 2011
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Sellest nädalast avasime registreerimisvõimaluse tänavusele Börsihai mängule. Reeglites pole eelmise aastaga võrreldes muudatusi tehtud, kui jätkuvalt on osalemine kõigile tasuta ja võistlus käib vaid ühe portfelliga. Oma isiklikku portfelli on võimalik registreerida ka mõne firma või asutuse esindamiseks ning pidada maha huvitav meeskondadevaheline mõõduvõtmine.
Tallinna, Riia ja Vilniuse börsil saab kaubelda põhinimekirjas olevate aktsiatega ning USA puhul aktsiatega, mis vastasid 26 septembri seisuga teatud kriteeriumitele ehk minimaalne hind 5 USD ja kolme kuu keskmine päevane kauplemismaht 200 000 aktsiat. Käesoleval nädalal on veel võimalik siin samas foorumis anda teada soovist lisada nimekirja aktsiaid, mis vastavad antud nõuetele, kuid on millegipärast sealt välja jäänud. Aktsiate nimekirjaga on võimalik tutvuda siin.
Registreeruda saab mängule lehel www.lhv.ee/hai.
Edu ja jõudu kõigile kauplemisel! -
Kas mänguorderitega peab ka kogu parooli ja koodi kadalipu läbima?
-
Kauplemisparooli pole vaja, kuid sisselogimine vajalik.
-
Viide reeglitele?
-
-
Üks täpsustav küsimus minu poolt:
Ütleme, et ma ostan aktsiat DFS mingis teatud koguses ning enne seda kui pre-market avatakse, siis läheb order sisestamisele eelmise päeva turu sulgemise hinnaga või sama päeva turu avanemise hinnaga? -
Raha broneeritakse eelmise päeva sulgemishinna alusel, tehing teostatakse aga avanemishinnaga.
-
Täna on viimane päev teha soovitusi aktsiate lisamiseks või eemaldamiseks aktsiate nimekirjast. Piiranguteks on siis Balti börside puhul see, et aktsia peab kuuluma põhinimekirja ning USA börside puhul see, et aktsia hind pidi olema suurem kui 5 dollarit ning keskmine käive suurem kui 200 000 aktsiat. Mängu ajal võib aktsia hind langeda alla 5 dollari, lubatud aktsiate nimekirjast seda ei eemaldata.
-
Miks viitega: 6401772 orderit pole täidetud?
Kui pikk on orderite täitmise viitaeg? -
mcmartin, vastavalt Börsihai reeglitele:
Eesti, Läti ja Leedu turgudele suunatud orderite puhul peab limiithind vastama aktsia bid (müügitehing) või ask (ostutehing) hinnale. USA turule suunatud limiithinnaga orderi korral peab limiithind ja viimane tehinguhind kokku langema.
Ostutehingud teostatakse ask hinnaga, müügitehingud bid hinnaga, Balti aktsiaturgudel peab tehingu teostumiseks aktsia käive olema börsil vähemalt 500 eurot. USA turgudel teostatakse nii ostu kui müügitehingud viimase hinnaga. -
Aktsia käive on vähemalt 500 EUR. Hind vastab ost hinnale!
-
Parim Ask on hetkel 0,3 EUR. Nagu varem sai reeglitest välja toodud, peab Balti turgudel vastama limiithind Ask hinnale. Viimase tehinguhinna järgi täidetakse ordereid ainult USA turgudel.
-
Selge.
-
Kas lühikeseks müümine jääbki keelatuks ?
-
Lühikeseks müük ei ole lubatud. Küll aga on võimalik panustada mõnele nn ultra short instrumendile, mille hind liigub alusvara hinna suhtes vastupidises suunas.
-
Hi. Panin ühe stocki 17:08 limiithinnaga 17:15 käis sellest üle ja minul see tulemustes ei kajastu? Mis ma valesti tegin?
-
To:riisikas1
20 minutit viitaeg ja hind peab püsima soovitud tasemel max 3 minutit. -
ok. tks
-
miks ma hommikul ostetud asju müüa ei saa? Arvel on, kuid müüa ei lase, ütleb et lühikeseks müük pole lubatud..
-
To:JP76
Sellisele kirjeldusele vastab asjaolu, et müügiorder on juba sisestatud. -
:) sorry, olin unustanud, et panin hommikul kohe ka müügiorderi üles.
-
Kuidas oleks võimalik edasiseid ordereid anda ja tulemusi jälgida kui oled juba registreerunud ja välja loginud? Kas oleks võimalik mingit otse linki saada finantsportaali kasutajatel?
-
Börsihai bänner>Mine mängukontole
https://www.lhv.ee/portfolio/view.cfm?vi=2 -
Selline küsimus, et miks on nii, kui ma korrutan oma aktsiate koguse aktsia turuhinnaga saan täiesti teise arvu, kui mul näitab turuväärtuse all?
-
chargr
Selline küsimus, et miks on nii, kui ma korrutan oma aktsiate koguse aktsia turuhinnaga saan täiesti teise arvu, kui mul näitab turuväärtuse all?
esiteks hinnainfo hilineb ja teiseks euri usdi kurss ka mängib rolli -
To chargr: turuhind korda kogus annab USA aktsiate puhul portfelli turuväärtuse dollarites. Portfellide üle peetakse aga arvestust eurodes. Ehk on selles küsimus?
-
Börsihai esimene nädal on nüüdseks möödas ning 2138ni kasvanud osalejate arv näitab, et konkurents on tänavu karmim kui kunagi varem. Siiski, lõpuvileni jääb veel kolm nädalat ning nagu varasemad mängud on näidanud, siis selle perioodi jooksul võib tabeli seis veel mitu korda kardinaalselt muutuda. Seda seetõttu, et igal börsipäeval lisatakse portfelli täiendavad 1000 eurot ning kõige suuremate summadega opereeritakse mängu viimasel nädalal. Kuna mänguga võib kuni viimase päevani liituda ja portfelli kantakse sarnane raha hulk, mis on selleks hetkeks konkurentidele kogunenud, siis põhimõtteliselt võib üsna kõrgetele positsioonide eest võidelda ka suhteliselt hilja registreerudes. Vaata lähemalt www.lhv.ee/hai
-
10:24 pani üles MRK ostuorderi 320@5.3
Peale seda toimunud kauplemine madalamal tasemel ja suuremas mahus (450 aktsiat):
2011-10-11 11:07:53 EUR 5.263 150 N/A SWBT < LHV
2011-10-11 11:07:53 EUR 5.263 100 N/A SEBR < LHV
2011-10-11 10:45:37 EUR 5.262 200 N/A SWBT < SWBT
Mul MRK ostuorder ikka ootel?
Hai ikka ei toimi Baltikumis? -
Risto Sverdlik
... Nagu varem sai reeglitest välja toodud, peab Balti turgudel vastama limiithind Ask hinnale. Viimase tehinguhinna järgi täidetakse ordereid ainult USA turgudel. -
Küsimus on selline, et ma panin aktsia müüki, kui näitas kasumit u 20 ja kui nüüd järgi vaatasin , siis näitab kahjumit üle 80, mis moodi see võimalik on ?
-
Müügihetkel on portfellis näha viitajaga hinda, reaalselt toimub tehing aga hetkel kehtiva hinnaga. Ehk sellest erinevus?
-
Vaatasin järgi, et USD kurss on langenud. Minu teada on reaalselt olemas USD kontod, mitte ei arvutata kohe tagasi eurodesse, või ma eksin?
-
Müügist saadud raha arvutatakse kohe EUR-i ümber. Seda oleks teisena pakkunud.
-
"USA turule suunatud turuhinnaga orderid täidetakse umbes 20 minutit orderi andmisest hiljem turu viimase hinnaga. USA turgudel teostatakse nii ostu kui müügitehingud viimase hinnaga."
Order sisestatud 16.53, täidetud 17.09. (HOLI, hinnaga 7.13.). Samas ei näe, et oleks ühtki tehingut tehtud sel ajal (17.09.) sellise hinnaga. -
Jaan
"USA turule suunatud turuhinnaga orderid täidetakse umbes 20 minutit orderi andmisest hiljem turu viimase hinnaga. USA turgudel teostatakse nii ostu kui müügitehingud viimase hinnaga."
Order sisestatud 16.53, täidetud 17.09. (HOLI, hinnaga 7.13.). Samas ei näe, et oleks ühtki tehingut tehtud sel ajal (17.09.) sellise hinnaga.
iga aasta sama trall reeglitest mitte aru saamise tõttu :)
Sinu order täideti 16.53 hinnaga 17.09, sest Börsihai mängu jaoks tõmmatakse hinnainfot 15 minutilise viiteajaga, vaata kas kell 16.53 tehti hinnaga 7.13 tehinguid (minu arvates tehti)
kui Sa 16.53 sisestatud orderi eest tahad 17.09 hinda, siis see oleks tuleviku hindadega kauplemine, sisestasid 16.53 ja said 16.53 hinna nagu päriselus
P.S. Mõni LHV töötaja võib kinnitada või ümber lükata mu teesi -
päriselt saab 16:53 + kuni 3 minutit hinna, sest päris iga sekund ta hinnainfot alla ei tõmba. Aga põhimõtteliselt on Hennol õigus. Päris ränke jõnkse ei tasu siiski püüdma minna, sest see + kuni 3 minutit võib kõik ära rikkuda.
-
Kas need kontod kes kauplesid antud väärtpaberiga ProShares UltraShort Real Estate (SRS) millega toimus split, ikka korrigeeritakse?:)
-
marti837, SRSi splitiga seoses korrigeeritakse kohe ka kontoseis.
-
Henno loogika on korrektne.
SRS reverse split kajastub varsti ka kõikidel kontodel. -
Reverse split tehtud ja tabel uuendatud.
-
Huvitav.
591/787 Fastmaster 20 592.70 EUR -6 360.52 EUR
592/834 Chimera 20 591.26 EUR -6 361.96 EUR -
Mitu viimast tehingut näidatakse esikümnel?
-
Esikümnel näidatakse eelmise päeva tehinguid.
-
Minul näitab praegu 2 kasumiga müüdud aksiate kulud/tulud tabelis kahjumit! GM ja AAPL.
-
EUR/USD liikumine? Teenustasud?
-
Tere,
Miks mul müügitehing ootel?
kuupäev tehing aktsia kogus hind staatus viide
2011-10-26
10:08:07 müük GRD1R 120 ??? ootel
Panin müüki kell 10:08,:07, nagu on näha üleval. -
Reeglite järgi on Balti turul vaja eelnevalt 500 eurost käivet, et mängus tehingud teostuksid.
-
Kas QSII spliti saaks portfellis õigeks teha.
Tänud. -
Saab ikka, võtab veidi aega.
-
Börsihai 2011 esialgsed tulemused avaldame laupäevale kell 9.00, seejärel vaatame üle võitja tehingud ning tulemused kinnitame esmaspäeval.