Ettevõtluse Arendamise SA - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ettevõtluse Arendamise SA

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • See kõlbaks rohkem elukunsti teemasse. Selleks ,et 440 euro eest kuus teenust müüa pole vaja kontorit Singapuris. Piisab labidastki.
  • Türi EAS on ikka täitsa lolliks läinud, pool milli. Idioodid.
  • mx77, Sul pole ikka üldse mingit ettekujutust toimuvast. Presidendivalimised nõuavad ju pappi, kuidas Sa aru ei saa...

    NB! Igasugused "triggerhappy" tegelased -- ärge seda repliiki nüüd ülearu tõsiselt võtke, eksole. Reede ikkagi...
  • mx77
    Türi EAS on ikka täitsa lolliks läinud, pool milli. Idioodid.

    Meetme tingimused on välja kuulutatud. Ja need on parimad pakkumised, mis on õnnestunud Eesti pealt kokku korjata. Taotlusvooru tulemused on pigem esitatud projektide kvaliteedi küsimus (Eestis olemasolevate projektide kvaliteedi küsimus).

    Kõige ilusamad voorud, kuni 2 sidrunilise toetusega, on alles ees. Esimene valik tehakse selle aasta sügisel.

    Poliitilise vaatekoha pealt on oluline, et meile eraldatud raha välja jagatakse. Ametnikel on käsk see välja jagada ja EK määrab üldjuhul üldised reeglid. Meetmed kuulutatakse välja ja vastavalt objektiivsetele hindamiskriteeriumitele valitakse projektide hulgast need kõrgemad hinded saanud. Sidrunid jagatakse välja igal juhul.
  • opex
    Sadama näitel, viinatootmis-disneyland on parem kui väliskaubandus-infra.
    http://majandus24.postimees.ee/3826047/suurprojektide-jaoks-euroraha-ei-jatkunud


    Pakun, et sadamaprojekt käis otsustajatele lihtsalt üle mõistuse. Igav ka - mingid laoplatsid, kraanad, palgid... Turiste ei käi, glämmi ei ole, nalja ei saa...
  • ... ja kirjutatud oli sama igavalt. Esimese minutiga aru ei saadud ja edasi ei loetud.
  • Noh...

    EASist saab ettevõtlusagentuur

    Üks probleem on ka, et seni jagati raha justkui šablooni alusel – kui suudad oma projekti kirjutada vastavalt üldistele reeglitele, saad ka toetuse. Kui raha vajad, aga reeglite aknast läbi ei mahu, siis ei saa. Seetõttu on tekkinud eraldi majandusharu, mis tegelebki eurorahade projektikirjutamisega.

    Ettevõtlusmnistri plaani järgi muutuksid agentuuri töötajad justkui kliendihalduriteks, kes suhtlevad konkreetsete ettevõtjatega pikema aja jooksul.

    Praegu ei anna rahandusministeerium oma kava kohta täpsemat infot, sest see on alles valmimisjärgus. Oviiri sõnul näeb aga rahandusministeeriumi plaan ette, et kaheksa eurotoetusi jagava asutuse (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Innove, Archimedes, KredEx, Keskkonnainvesteeringute Keskus, tehnilise järelevalve amet, riigi infosüsteemide amet ja rahandusministeerium) toetuste osa tuleks viia ühtse juhtimise alla.

    Minister Oviir seisab aga sellele vastu, vähemasti EASi ja KredExi osas. Ta nendib, et kuigi riigireform on valitsuse prioriteet, ei tegutsetaks antud juhul väga targasti. «Siin tuleb küsida, et mis täpselt on riigireform? Minu jaoks tähendab see, et riik hakkaks tegema asju paremini ja kokkuhoidlikumalt. Rahandusministeeriumi välja pakutud projekti juures ei näe ma aga ei kvaliteedi kasvu ega kokkuhoidu,» sõnas Oviir.
  • Nad võivad ju seda EAS-i kuidas tahavad ümber nimetada, aga kardan, et iga ümbernimetamisega hakkab lihtsalt raha vaid heledama leegiga põlema. Ja seda nad põhjendavad sellega, et kuna nüüd on organisatsioonil suurem vastutus ja missioon, siis peab kallimiad töötajaid palkama ja olemasolevatele rohkem palka maksma jne. jne.
    Kusjuures see on tegelikult absurdne idee põhimõtteliselt, et kuskil riigiasutuses istuvad nö. "spetsialistid", kes siis annavad väga kogenud ja oma ala väga hästi tundvatele ettevõtjatele "nõu". Alati tekib küsimus, et miks need "spetsid" oma ettevõtet ei loo.
    Ma võin kihla vedada, et kui me võtame EAS-i poolt viimasel ajal tehtud tehnoloogiafirmadele antud toetused, siis need EAS spetsialistid ei saanud mitte muhvigi aru, millele nad tegelikult toetuse andsid. Hea näide on kasvõi see hijuti välja tulnud 2,4 milli lugu.
  • 1. Ettevõtlust peaks finantseerima investeeringutest, mitte toetustest. Toetused on okeid finantsinstrumendid väga erandlikel sotsiaalse ettevõtluse juhtudel, kus tavaliselt pööratakse instrument laenust toetuseks ainult idee õnnestumisel, kui läbi kukud, pead tagasi maksma. Sotsiaalne ettevõtlus on muidugi selline, millel on ühiskonnale ka mingi laiapõhjalisem mõju (a la LifeStraw vms).

    2. Kui ainus võimalus ettevõttele rahastust saada on mingi eurorahaagentuuri konsultandi ärarääkimine, siis ei ole mõtet seda ettevõtet luua.

    Nüüd küsivad mõned, et aga kas siis tõesti pole mõtet toetada noorukesi ettevõtjaid, kellel unistused on, aga raha mitte? No näiteks kui kaks poissi tahavad teha filmistuudiot ja osta selle jaoks drooni, mis maksab 5000 eurot? Kas siis EAS ei võiks selle piskuga panustada?

    Ei ole mõeldav variant, et EAS rahastab kõikide väikeste poiste unistusi drooniga Rummu karjääri filmida. Kui aga ühele ettevõttele selle äriplaani alusel raha antakse, peaks antama ka kõigile teistele. Seda muidugi ei tehta, niiet turul on ettevõtted, kes suudavad moonutada näiteks hinda (alustamiskulud, mõnel juhul isegi püsikulud puuduvad, kuna need maksab EAS kinni). Nüüd tugevamad ja ettevõtlikumad ettevõtted ei pea vastu hinnasurvele ning on sunnitud uksed kinni panema.

    Kas selle sotsiaalabikeskuse, mis turgu moonutab, nimi on agentuur või sihtasutus, ei ole relevantne.
  • EASist saab ettevõtlusagentuur

    Kurat! Nii imbetsiilset juttu pole juba mõni kuu lugenud. Tegu on siis ettevõtlusministriga. Halloo, Oviir. See asi, mida sa praegu restruktureerimise all nimetad on just asja tegemine selle nimel, et saada millelegi enda nimesilt külge. Aga vaatame siis sinu sõnadele natukene otsa. Astu tagasi, palun!

    Ehk siis kõigepealt kõge olulisem.

    Keskendumine just ettevõtluse arendamisele ja sellele, et see oleks ka kooskõlas riigi valitud arengusuundadega. Teisisõnu on EAS pidanud seni laiali jagama ka raha, mis ei ole tegelikult seotud mitte niivõrd ettevõtluskeskkonna arendamise, vaid pigem regionaalse arenguga.

    Kõigile. Arusaamiseks. Sulle ka, Liisa. Kui Sa ise seda siin ei loe, arvestades, et sa oled investeerimiskauge inimene ja ilmselt siia foorumisse ei satu, siis keegi võiks sulle selle edasi öelda. EASis töötavad inimesed ei määra, millistesse valdkondadesse raha jagada. Seda otsutab Majandusministeerium ja Rah.min. Sinu kambajõmmid. EAS on rakendusasutus - seal viiakse ellu need otsused, mida sina jamaks nimetad. Ka neile tunduvad mõned otsused idiootsed. Ma ei lähe siinkohal sügavuti, milline on seos ettevõtluskeskkonna ja regionaalse arengu vahel. Kui sa neid asju ei mõista, siis ei ole sul asja siin Eestis ettevõtlusasjadega tegemiseks.

    Aga jätkame siis.

    «Toetuste jagajate hulk peab vähenema ning juurde peab tulema analüütikuid. Neid, kes oskavad ettevõtjaid ka tegelikult nõustada,» selgitas ettevõtlusminister.

    Kuule Siiri. Sorri, Liisa. Olen näinud paljudes ettevõtetes ja tööandjate juures suhtumist - laseme need vanad töötajad lahti. Nad on ju lollpead. Haritud ainult paberil. Võtame uued, päris spetsialistid, siis hakkame alles äri tegema. Aga mina ütlen, et võtame siis ministriks mõne veel ilusama tsiki. Lollid olete te kõik, vähemalt on ilus vaadata.

    "tuleb toetusi jagada ausalt ja nii, et nad ka tegelikult majandust muudaksid."

    Liisa, mille alusel sa väidad, et EAS ei jaga raha ausalt! See on süüdistus ministrilt ja EASil peaks olema õigus siin ennast kaitsta. Majanduse muutmise küsimust me juba käsitlesime. Meetmete ja valdkondade välja töötamine on MKMi ja RM ülesanne. Mine peksa neid.

    «Kui struktuurifondide raha hakkas tulema, siis tuli see kuhugi panna. Siia (ettevõtlusagentuuri – J. V.) peaksid aga jääma ainult need meetmed, mis aitavad fookust paremini sättida. Kui nad peavad tegelema mingi turismitaluga, kaob fookus ära ekspordiinvesteeringutelt,» selgitas Oviir.

    Ka praegu on seal regionaalmeetmed – näiteks ma ei näe, et kergliiklustee annaks väga palju juurde ettevõtluskeskkonnale, aga samas võtab fookust teistelt asjadelt ära.


    Liisa, õige. Kergliiklustee ei ole ettevõtlus. Aga ole hea, Liisa, mine tööta näiteks 10 aastat Imaveres. Ok, liiga ilus näide. Hullemaid näiteid leiab Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt jne. Ela seal kohapeal. Peale töö (kui seda seal üldse ongi) pole seal teha muud kui juua, kasvatada lapsi ja pekki puusa peale. Ei, sinu sõnade järgi ei vaja need madalapalgalised algharidusega vär...d seal maal lisaks tööle meeldivat elukeskkonda, kus areneda ja elada. Aga Liisa, ettevõtluskeskkond ja elukeskond on omavahel tihedas seoses. Ja 10 aasta pärast läheks sul elu keeruliseks, sest proovid oma 15 aastast poega süstla otsast ära saada, sest teda ei olnud kusagile trenni saata. Sina tegid tööd, kui seda leidus ja mitte keegi, isegi mitte KOV (sest keegi Oviir keeras kraanid kinni) ei suutnud vaba aja veetmise võimalustesse investeerida. Kuigi KOV taotles, ühe hädise rula rambi ja mänguväljaku tarvis. Jah, küsis EASist raha, sest laenu võtta KOV ei oleks saanud, liiga vaene. Rohkem ma sellel teemal ei peatu, sest see ajab lihtsalt närvi.

    ... leiti, et vastavad asutused oleks hea koondada, mis muudaks teenuse kvaliteetsemaks, parandaks poliitikakujundamist ja muudaks lihtsamaks ka kogu protsessi koordineerimise.... ....Samal seisukohal oli ka rahandusministeerium oma maikuus valminud dokumendis «Riigiülesannete analüüs».


    Kogu austuse juures. Ümberstruktureerimine on vajalik, kuid EASi ja tema ümber toimuv hakkab muutuma asjaks iseeneses. Who cares, ausalt! Keegi ei ootagi, et te EASi kaitsma hakkaks - saame aru, see ei ole populaarne. EASis toimuv on tagajärg, maaslamaja löömine. Kõrgelt on seda lihtne teha, teame. Probleem on struktuuris, nõukogus, ministeeriumis ja nüüd ka sinus. Ja kindlasti ei saa öelda, et sinu öeldud sõnad nüüd sealse elu lihtsamaks oleks teinud. Kindlasti mitte.

    Aga miks on Kredex aga teie kõige tundlikum teema? Miks te selle asutuse kohta esitatavaid küsimusi väldite? Mh. Võibolla peaks uuriv ajakirjandus natuke süvenema, mis seal sees toimub? Äriprojekt 2.0. Korralikult kasumlik projekt. Sihtasutus ei ole äriprojekt lihtsalt. Kredexile koos jagunemiste jms jamaga ei ole vaja tähelepanu, et saaks muutuda põhimõtteliselt riigipangaks. Sealsed sisekorraldused on jäänud meediale märkamatuks? Ja keegi ei räägi kindlustusjuhtumitest, kus Kredex on jätnud väljamaksed tegemata ja kus ettevõtjad on kogu pasa ise enda kraesse pidanud võtma. Või juhtumitest, kus Kredex on miljonitesse lossi sisse võtmas. Sealt lihtsalt ei leki, hiinamüür! Liisa, sa ütled, et raha jagamine ei tohiks olla eesmärk omaette. Ja Kredexis ei ole see nii? See on äri, mitte ettevõtlust toetav asutus.

    Nii on!

    Disclaimer: Ei tööta, ei oma. Lihtsalt elu on oluliselt mustvalgem, lihtsam ja halb on seda kõike pealt vaadata.
  • wise
    EASist saab ettevõtlusagentuur

    Kurat! Nii imbetsiilset juttu pole juba mõni kuu lugenud. Tegu on siis ettevõtlusministriga. Halloo, Oviir. See asi, mida sa praegu restruktureerimise all nimetad on just asja tegemine selle nimel, et saada millelegi enda nimesilt külge. Aga vaatame siis sinu sõnadele natukene otsa. Astu tagasi, palun!

    ....


    Ütlen lühidalt, õigemini kordan juba varem tarkade inimeste poolt öeldut - see kulutatud raha on tegelikult väike hind selle kahjuga võrreledes, mida nimetatud "minister" võib tekitada koduvabariigis tuuseldades.

    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/ekspress/hastipuhanud-minister-ettevotlusminister-liisa-oviir-kaib-maksumaksja-raha-eest-valismaal-tsillimas?id=74975715
  • Kust see Liisa Oviir üldse välja ilmus? Mis tema seos ettevõtlusega on?
  • wise,
    kergliiklusteede rajamine "karuperse" ei peaks küll kuskilt otsast olema ettevõtluse arenduseks mõeldud SA rida. Halbu näiteid üksiku taluhoone ja bussipeatuse vahele rajatud kergliiklusteedest leiab hulgim. Samal ajal keelduti Annelinn-ERM vahelise kergliiklustee rahastamisest. See teema on totaalselt mööda - hinnatakse projektikirjutamise oskust, mitte projekti sisu.

    Ülalolev ei tähnda kuidagi, et ma ministri ideega nõus oleksin. Küsitavusi on selles plaanis hulgim. Turumoonutuste põlistamine teatud majandusharudes on neist ehk väikseim...
  • Grupp Seltsimehi
    Kust see Liisa Oviir üldse välja ilmus? Mis tema seos ettevõtlusega on?


    Meenutagem.
  • Grupp Seltsimehi
    Kust see Liisa Oviir üldse välja ilmus? Mis tema seos ettevõtlusega on?


    Selle, et on Oviiride tütar on ka kõik muud anded ja oskused ilmselgelt iseenesest garanteeritud
  • Kes oleks arvanud, et hakkasimegi juba Tuli Palo taga igatsema...

  • 2korda2
    wise,
    kergliiklusteede rajamine "karuperse" ei peaks küll kuskilt otsast olema ettevõtluse arenduseks mõeldud SA rida. Halbu näiteid üksiku taluhoone ja bussipeatuse vahele rajatud kergliiklusteedest leiab hulgim. Samal ajal keelduti Annelinn-ERM vahelise kergliiklustee rahastamisest. See teema on totaalselt mööda - hinnatakse projektikirjutamise oskust, mitte projekti sisu.

    Ülalolev ei tähnda kuidagi, et ma ministri ideega nõus oleksin. Küsitavusi on selles plaanis hulgim. Turumoonutuste põlistamine teatud majandusharudes on neist ehk väikseim...


    Kergliiklusteede rajamist ei toetata linnalistes asumites. Sellega peaks Tartu linn ise vabalt hakkama saama.
  • Grupp Seltsimehi
    Kust see Liisa Oviir üldse välja ilmus? Mis tema seos ettevõtlusega on?


    Sama seos kui Sestetil rahanduse ja Ligil haridusega. Tuleb parteis õiges kohas suu lahti teha ja õiges kohas kinni hoida.
  • Kunagi oli olemas regionaalarengu sihtasutus või agentuur vmt., siseministeeriumi haldusalas. Targad inimesed nägid ettevõtluse ja regionaalarengu vahel sünergiat sündimas ja panid selle EASiga kokku, kui too moodustati. Miks mitte jälle need 10 aastaks lahutada (fookus), siis varsti saab taas kokku panna (sünergia ja kulude kokkuhoid). Innovatsioon peab käima, kõik uus on unustatud vana, vähemalt avalikus halduses :-) Asja põnevamaks tegemiseks võiks kergliiklusteed anda Maanteeametile rahastada, kui just need kõige rohkem ees on.
  • Lihtsalt meenutades 12. novembril 2012 esitas EAS juhatuse esimees Ülari Alamets lahkumisavalduse. Seejärel tehti EAS-ile restart. Toodi keskastmejuhtideks panganduse kogemusega spetsialistid. Kõik pidi peale seda minema paremaks.

    Reaalsus on see, et 2016 aasta sügiseks, õnnestus üle õla vaadata ühe valdkonna planeerimisprotseduuridesse, on EAS jõudnud sisuliselt taas sinna, kus ta oli umbes 2010. aastal.

    Mina teen sellest ainult mõned järeldused:
    - kogemuslikult on esmase spetsialistioskuste omandamise aeg umbes 3 aastat;
    - suure organisatsiooni ja keerukate teemade puhul on see aeg umbes 3 korda pikem.

    Nüüd siis taas restart. See suhtekorralduslik filler (tekst, millel puudub sisu ja tähendus) jätab, rääkimata vastuoludest, tähelepanuta asjaolu, et toetuste (poliitika) kavandamine ja rakendamine on täppisteadus - 3 aastat õppimiseks on liiga lühike periood (sõltub personalipoliitikast st kui suur osa juba loodud kompetentsist kaasa võetakse).

    Ma ei saa aru, mis siinmail toimub. Sedavõrd kuidas organisatsioonides tekib kompetents ja vaat, et suutlikkus reaalselt väärtust luua, ilmuvad kohe välja tegelased, kes leiavad, et restart on hädavajalik ja vältimatu.
  • mx77
    Kergliiklusteede rajamist ei toetata linnalistes asumites. Sellega peaks Tartu linn ise vabalt hakkama saama.

    Pärast väikest pusimist leidsin viite, kus kirjas toetusest keeldumise põhjus:
    «Eesti Rahva Muuseum on küll märgilise tähendusega objekt, kuid sellegi poolest on küsitav antud teelõigu tulevane kasutajate arv,» põhjendab ministeerium, et eelistatakse tihedalt asutatud piirkondade teid.

    Päriselt-päriselt põhjendas ametnik meie suurima kultuuriobjekti ja suuruselt teise linna suurima linnaosa vahele planeeritava kergliiklustee mittetoetamist selliste sõnadega. Oleks öeldud "KOV-l on endalgi raha piisavalt" vms võibolla pisut ülbet aga sedasi...
  • 2korda2
    «Eesti Rahva Muuseum on küll märgilise tähendusega objekt, kuid sellegi poolest on küsitav antud teelõigu tulevane kasutajate arv,» põhjendab ministeerium, et eelistatakse tihedalt asutatud piirkondade teid.

    Hindajad unustasid välja otsida ERM tasuvusanalüüsi?
  • EAS, arengupank ja muud Liisa haiged fantaasiad said leftistide ülestõusu tagajärjel mõneks ajaks siis sahtlisse tagasi pistetud. Suurim progess, mida ta suutis ministriks olemise ajal saavutada, on tema enda vööümbermõõt. Nii ettevõtlusvõõrast inimest nagu Ettevõtlusminister Liisa, pole ma varem näinud. Lubage hetkeks juubeldada.
  • wise
    EAS, arengupank ja muud Liisa haiged fantaasiad said leftistide ülestõusu tagajärjel mõneks ajaks siis sahtlisse tagasi pistetud. Suurim progess, mida ta suutis ministriks olemise ajal saavutada, on tema enda vööümbermõõt. Nii ettevõtlusvõõrast inimest nagu Ettevõtlusminister Liisa, pole ma varem näinud. Lubage hetkeks juubeldada.


    Ta suutis veel midagi. Inimesed actually hakkasid Tulipalost puudust tundma. :
  • Karum6mm
    wise
    EAS, arengupank ja muud Liisa haiged fantaasiad said leftistide ülestõusu tagajärjel mõneks ajaks siis sahtlisse tagasi pistetud. Suurim progess, mida ta suutis ministriks olemise ajal saavutada, on tema enda vööümbermõõt. Nii ettevõtlusvõõrast inimest nagu Ettevõtlusminister Liisa, pole ma varem näinud. Lubage hetkeks juubeldada.


    Ta suutis veel midagi. Inimesed actually hakkasid Tulipalost puudust tundma. :

    ei tea küll ühtegi sellist inimest:)
  • pahurik
    Karum6mm
    wise
    EAS, arengupank ja muud Liisa haiged fantaasiad said leftistide ülestõusu tagajärjel mõneks ajaks siis sahtlisse tagasi pistetud. Suurim progess, mida ta suutis ministriks olemise ajal saavutada, on tema enda vööümbermõõt. Nii ettevõtlusvõõrast inimest nagu Ettevõtlusminister Liisa, pole ma varem näinud. Lubage hetkeks juubeldada.


    Ta suutis veel midagi. Inimesed actually hakkasid Tulipalost puudust tundma. :

    ei tea küll ühtegi sellist inimest:)


    No vaata, on neid, kes on mõlema otseses või kaudses alluvuses töötanud.

  • Kui kõhnumisekspert Liisa muidu EASist jagu ei saanud, siis veel on võimalik mõned inimesed endaga hauda kaasa tõmmata. Ja nii läkski, nagu sai prognoositud. EASi juhil ei olnud ennast võimalik kaitsta, ja nii kui ta seda üritab, tõmmatakse ta maha.

    "Aktuaalse kaamera" reporter Liisu Lass vahendas Erki Möldri öeldut, et otsus ei sündinud ühehäälselt, vaid tegemist oli ettevõtlusminister Liisa Oviiri ettepanekuga, vahendas ERR uudisteportaal. Oviiri hinnangul on otsus ainuõige.


    Ühesõnaga lisas ennast ettevõtlusministriks nimetav Liisa kukkuvale valitsuse pagasisse veel ühe lahendamata käki.
  • Seaduste kohaselt ei saa minister nõukogule käske anda, seega tegu jääb nõukogu liikmete südametunnistusele ikkagi. Nõukogu liikmed on nõrgad, ministrist sõltuvad järelikult.
  • Kas nüüd saavad Lauristin ja Anvelt ka ketsi?
  • Äripäev avaldas ajatelje, kus näidatakse, et Tombergi vallandamine oli põhjendamatu.

    Liigub aga ringi ka teine ajatelg, mis Tombergi vallandamist selgitada püüab.

    Joonis: https://www.upload.ee/image/6357556/ajatelg.jpg

    Tühi kõht teeb vist naised kurjaks?
  • Eiki Nestor ajab mullikesi miks peaks mitte-poliitikutest ametnikuga käituma ühtemoodi ja poliitikust-ametnikuga teistmoodi. Ehk siis Ilves-EAS-riigikogukantselei juhtum versus Parts-kontrollikoda-sotsialistid juhtum.

    Ühtlasi hoiatan suure artikli eest - hiirerulli liigne kerimine pole postimehe arust eriline prolbleem.
    http://www.postimees.ee/3913499/nestor-toetab-alajoe-jaetkamist-riigikogu-kantselei-direktorina
  • offtopic: postimees on täiesti müstika. Ma ei tea, mul kogu see ilu maci peal mitte kuidagi ei taha joosta MF kasutades. Muudega ei ole proovinud, ei ole minu mure kui ei jookse.
  • Nonii, siit hakkavad argnema tegelikud põhjused. Oviiri kättemaks endisele ministrile, kes ei üritanud lihtsalt ilus välja näha, vaid vaevus tööd ka teha:

    Sulling: palusin Liisa Oviiril mitte esile kutsuda uut EASi juhtimiskriisi
  • Krt. See Sullingu väga aus sõnavõtt sunnib edasi teemat arendama. Üha rohkem tundub, et kogu jandi taga, mille Liisa on korraldanud, on ühtepidi isiklik kibestumine, teiselt väga (loe: karjuvalt) tugev poliitiine surve.

    Liisa on sots. Sotsid on koos KE-ga ka uues loodavas valitsuses jõupositsioonil. 2 nädalat tagasi lahkus Sulling EASi nõukogust, vaikivalt. Meedias pole selle kohta sõnagi. Mis põhjusel, mille ajendil? Aga vot Sulling on reform, kelle meeskond on praeguses EASi juhatuses. näib, et Sotsid teevad veel praeguse valitsuse nime all võimalikult suure reha ja ridade puhastamise, et uuele valitsusele ruumi teha. Kogu pask on hetkel ülimalt mugav jätta eelmise valitsuse õlgadele.
  • Näib, et ma olen oluliselt aeglasem järelduste tegemisel, kui hetkel meedia :). 10 punkti hetkel uudistekanalitele, kes võtavad asja päris pulgeni lahti.

    Artur Talvik Tombergi vallandamisest: sotsiaaldemokraadid puhastavad EAS-i Reformierakonna valikutest

    Ma siis nüüd küsiks, millise kuriteo alla võiks liigitada selline tahtlik ettevõttele kahju tekitamine? Ok, tegu on riigiasutusega. Aga sihtasutuses töötavad ka inimesed. Ma ise ka ei usu, et ma ütlen seda, aga kas õigusriigis pole võimalik ühel ettevõttel või sealsetel töötajatel endast kaitsta poliitiliste rünnakute ja manipalutsioonide eest?
  • Meelis Atonen-i FB lehelt: Reedel kell 13.05 KUKU Nädala Tegijas Liisa Oviir.
    Eilne otsus tagasi kutsuda EAS-i juhatuse esimees Hanno Tomberg on palju vastukaja tõstatanud. Kriitikud peavad põhjuseid otsituks, räägitakse ülekohtust, ettevõtlusminister Liisa Oviir peab vallandamist targaks otsuseks. Kuna otsuse sisuliseks tegijaks peetakse üksmeelselt ministrit ennast, siis on KUKU raadio Nädala Tegija külaliseks just Liisa Oviir. Räägime EAS-st, aga ka üldisemalt ettevõtlusest ja selle edendamisest.
  • wise
    Näib, et ma olen oluliselt aeglasem järelduste tegemisel, kui hetkel meedia :). 10 punkti hetkel uudistekanalitele, kes võtavad asja päris pulgeni lahti.

    Artur Talvik Tombergi vallandamisest: sotsiaaldemokraadid puhastavad EAS-i Reformierakonna valikutest

    Ma siis nüüd küsiks, millise kuriteo alla võiks liigitada selline tahtlik ettevõttele kahju tekitamine? Ok, tegu on riigiasutusega. Aga sihtasutuses töötavad ka inimesed. Ma ise ka ei usu, et ma ütlen seda, aga kas õigusriigis pole võimalik ühel ettevõttel või sealsetel töötajatel endast kaitsta poliitiliste rünnakute ja manipalutsioonide eest?


    Noh ja siis korraldatakse sotside seas konkurss EAS-i uue esimehe ametikoha täitmiseks.
    Ja kõige enam hääli korjab.... (trummipõrin)... meie kupcetatud miki-hiir !
    (Või keegi tema kunagistest ustavatest tuhvlialustest).

    P.S. See oli rämeda irooniaga nali :)

  • Nüüd siis on juba ministri ema võitlusesse visatud.

  • EAS otsib uut juhtoinast
    Mõned päevad on veel avalduste esitamisega aega. Viimane tärmin 22 jaanuar.

    Arvestades senist rahaloopimist, mida see "punt puudulikke" on igasuguste ajuvabaduste suhtes praktiseerinud, siis nüüd see nendepoolne nõutav erialane mag. kraad rahanduses kõlab nagu maailma lühim anekdoot.
    Senine tegevus on olnud umbes sama, nagu lapsed on hoiupõrsa katki teinud, elamine on "pappi" täis ja siis käib see "sulle-mulle-sulle-mulle" jagamine.

    "Ja kui üle jääb, siis annan teile ka,"- tsiteerides klassikuid "Nukitsamehest".
  • "Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) 11 juhtival positsioonil olevat töötajat tegid eile asutuse nõukogule EASi juhatuse esimeest Hanno Tombergi toetava ühispöördumise, milles kutsusid nõukogu Tombergi mitte tagasi kutsuma, kuna see mõjuks halvasti kogu organisatsioonile."

    Päris kõvasti juhte seal asutuses. Saaks ehk seda põletusmasinat veel koomale tõmmata?
  • vabastiil
    "Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) 11 juhtival positsioonil olevat töötajat tegid eile asutuse nõukogule EASi juhatuse esimeest Hanno Tombergi toetava ühispöördumise, milles kutsusid nõukogu Tombergi mitte tagasi kutsuma, kuna see mõjuks halvasti kogu organisatsioonile."

    Päris kõvasti juhte seal asutuses. Saaks ehk seda põletusmasinat veel koomale tõmmata?


    Millega sa võrdled? Kui isiklikult sinu jaoks on 11 juhti palju, siis see ei huvita nüüd küll kedagi. Vaata, palju on EASis töötajaid kokku ning võrdle, kui palju on keskmises ettevõttes töötajad / (pooljuhte + juhte). Ära lahmi!
  • 11 juhti ei ole palju. Organisatsiooni (ja kogu mastaabi, sh palgakulu) arvestuses loeb rohkem see, kui palju on igasugu vahekihte
    11 juhti õhukeses organisatsioonis on väga okei.
    11 juhti, kellele omakorda allub kõigile veel 11 juhti, ei ole okei
  • Kontaktide lehelt:

    Ctrl + F "juht" - 80 matches
    Ctrl + F "direktor" - 14 matches

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon