Keemiasabad taevas - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Keemiasabad taevas

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Veganitel tuleb samuti keemiasaba tagant. Nad käivad öösiti külmkapi kallal toorest liha söömas, päeval teevad küll nägu, et on veganid.
  • mike
    Ja kui inimene välja hingab on tal keemiapilv eest, puuksu lastes keemiasaba taga.


    Noorpõlvemälestustest: kui keegi puuksu laskmise ajal tagumiku juures tikku tõmbab, siis väljalastav gaas süttib (huvitav kas veganitel ka), eest väljahingatav keemiapilv ilmselt ei sütti.
  • Teemas on tulnud jutuks kanepipsühhoos ja alternatiivne nägemus maailmast. Tean oma ühe parima sõbra näitel, mis see on.
    Väga lühidalt kokkuvõttes:
    Intelligentne, särav, sõnaosav ja paljulugenud kambajõmm, kellega sai käidud "laste ema otsimas" ning kui viimane ebaõnnestus, siis kirjutasime esseesid kokkulepitud teemal, esitasime neid ja teinekord arutasime neid ka üsnagi emotsionaalselt :)
    Sõber omandas eriala ja hakkas töötama insenerina ühes Top500 ettevõttes. Palk lubas nüüd märksa laiemalt seda elu võtta ja nõnda sai kanep igapäevaseks osaks. Ühel hetkel hakkas tulema järjest rohkem juttu, et illuminaadid ja pedofiilid juhivad maailma jne. Hakkas sama ka tööjuures.. Plaaniti teha "kuldne käepigistus", kuid arrogantsusega...
    Olnud kinnises asutuses ravil ja tõenäoliselt saavutanud nüüd ravimite aktsepteerimisega lõpuks mingi stabiilsuse. Keska lõpus teenis raha postiljonina ja nüüd peale kõike eelnenut on ta jälle samas ametis. Naine ei ole tal kindlasti väiksem tarvitaja aga kuna puudub mingi (geneetiline?) eelsoodumus, siis pole nagu neid kõige hullemaid kaasusi,

    Lõppu ühe inimese arvamus arvajatest:
    Mart Raudsaar: leiutajad ja laiutajad
    "«Kui tähti juba kord süüdatakse, tähendab, seda on kellelgi vaja.» Selles ROSTA Akende tekstis on poeesiat ja ilu. Seisukohas, et maakera võib-olla lapik, ei ole poeesiat ja ilu, vaid selles peegeldub arvaja harimatus, kirjutab kolumnist Mart Raudsaar."

  • Aus ülestunnistus teadlastelt, me ei sa lõpetada keemiasabu taevas, sest need aitavad jahutada Arktikat.
    Viidatud paber on tasuline, küll aga saab kokkuvõtet lugeda siit:
    https://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2018/aug/03/pollution-is-slowing-the-melting-of-arctic-sea-ice-for-now
  • Fake McCoy, nüüd sa küll eksid. Sa tead ju väga hästi, et:
    1. Kliimateadlased valetavad. Alati.
    2. Keemiasabad on lennukitest hajutatavad nanorobotid, mis tungivad inimeste vereringlusesse ja sealtkaudu kontrollivad meie mõtteid.

    Tegemist on ilmselgelt vandenõuga paisata rohkem nanoroboteid õhku kliima kontrollimise ettekäändel.

    P.S hea viis nanorobotitest lahti saada on suure koguse tugeva alkoholi manustamine. Soovitav on võtta näiteks poolik viina ja sealt iga 10 sekundi tagant lonks võtta. Kui hakkad metalli maitset suus tundma, siis tähendab et nanorobotid on suremas ja immuunsüsteem puhastab vereringet.
  • Fake McCoy
    Aus ülestunnistus teadlastelt, me ei sa lõpetada keemiasabu taevas, sest need aitavad jahutada Arktikat.
    Viidatud paber on tasuline, küll aga saab kokkuvõtet lugeda siit:
    https://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2018/aug/03/pollution-is-slowing-the-melting-of-arctic-sea-ice-for-now


    Milles uudis seisneb? Jah, on konsensus juba vähemalt 100 aastat, et aerosoolid, eriti väävel jahutab Maad (näiteks "tuumatalve" teema).

    Konkreetne uurimistöö väidab, et need aerosoolid on tagasi hoidnud 23% soojenemisest. Aga sarnast asja on väitnud ka kõik teised uurimistööd viimase 30 aasta jooksul (vahemik on olnud kuskil 10% - 30%).

    Keemiasabad - neid on samuti antud võtmes uuritud, aga on õldiselt jõutud järeldusele, et nende mõju pole eriti suur.
  • raulir
    Keemiasabad - neid on samuti antud võtmes uuritud, aga on õldiselt jõutud järeldusele, et nende mõju pole eriti suur.


    On ainult 2 võimalust kuidas aerosoolid stratosfääri jõuavad, eriti võimsad vulkaanipursked või lennukite keemiasabadest. Eriti võimsaid vulkaanipurskeid pole juba mõnda aega olnud.
  • nexus
    Keemiasabad on lennukitest hajutatavad nanorobotid, mis tungivad inimeste vereringlusesse ja sealtkaudu kontrollivad meie mõtteid.

    Seos keemia ja nanoroboti vahel eksisteerib küll vaid ainult sinu ajus.
  • Fake McCoy
    nexus
    Keemiasabad on lennukitest hajutatavad nanorobotid, mis tungivad inimeste vereringlusesse ja sealtkaudu kontrollivad meie mõtteid.

    Seos keemia ja nanoroboti vahel eksisteerib küll vaid ainult sinu ajus.


    Aga tead mida minu ajus ei eksisteeri? Nanoroboteid! Eks ikka tänu tõhusale ja regulaarsele profülaktikale. Kusjuures tõrjemeetod on nii efektiivne, et minu oma naise nanorobotid saavad kurjaks ja ässitavad ta minu kallale. Kui järgmine hommik peale profülaktikat naine sõimab et olen alkohoolik ja et ta jätab mind maha, siis mina olen hoopis rõõmus, sest tean et minu kehas pole neid nanovärdjaid grammigi järel.
  • Keegi UFOde otsingusse ei taha panustada? $200 min. summa: https://dpo.tothestarsacademy.com/

    See projekt palkas Luis Elizondo, kes oli aastaid ülisalajase UFOde osakonna, Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP), juht pentagonis, kuni ta ise erru läks okt. 2017. Kirjutas kaitse min. Mattisele kirja kus avaldas rahulolematust USA riigi leige huviga sõjaväe, eriti lennuväe, UFO nägemise keissidega seoses. Kiri lekkis, AATIP sai avalikuks ja lõpetati vist ära. Aastate jooksul siiski kogusid igasugu materjali, näit. “images captured by radar or gun-sight cameras that didn’t resemble any known craft or projectile, friendly or hostile” ja "there are, absolutely, some cases that defy anything we can definitively look at and say, that is an aircraft, that is a drone, that is a missile, because the performance parameters are so way off the charts.”
    Metamaterjale saadi ka kusagilt, UFO kukkus alla või jättis maha? "materials derived from unidentified craft. They were not alloys, but “metamaterials” — synthetic materials with composite structures that exhibit properties not found naturally — that had defied scientific analysis. “To engineer these materials with that degree of precision is something that we, so far, do not believe we have the technical capability to reproduce.” USA maksis ufoloogist multimiljonär Robert Bigelow Bigelow Aerospace'ile $22m, et seda stuffi nende juures ladustada põhja- Las Vegases, ülimalt turvatud kompleksis. Uudiste tsükkel on nii kiire, et see Area 51-ga võrreldav teema kohe ka unustati. NYT ja WaPo kirjutasid ja erinevad vandenõu-saidid ka.
  • Kuna mingid uhuulased otsustasid keemiasabad ühes naaberteemas jälle üles võtta, siis mõtlesin, et on aeg neid tutvustada viimaste arengutega.
    Nimelt arutati möödunud kuul geoinseneeringu, mida rahva seas kutsutakse ka keemiasabatamiseks, kuna see on geoinseneeringu kõige nähtavam osa, teemat ÜRO Nairobi kogunemisel, kus püüti vastu võtta geoinseneeringuvastane resolutsioon. Kahjuks 2 maailma suurimat naftatootjat, USA ja Saudi Araabia, blokeerisid selle. Teadagi mis mõhjusel.
    Panen siia meelega viite liberaalsele Guardianile, ehk siis sotsoravad usuvad rohkem. Pealegi on seal meie mees, Siim Kiisler, ilusti pildis.
    https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/environment/2019/mar/18/us-and-saudi-arabia-blocking-regulation-of-geoengineering-sources-say
    The United States and Saudi Arabia have hamstrung global efforts to scrutinise climate geoengineering in order to benefit their fossil fuel industries, according to multiple sources at the United Nations environment assembly, taking place this week in Nairobi.

    The world’s two biggest oil producers reportedly led opposition against plans to examine the risks of climate-manipulating technology such as sucking carbon out of the air, reflective mirrors in space, seeding the oceans and injecting particulates into the atmosphere.

  • Mis järgmiseks? ÜRO võtab vastu resolutsiooni kodukäijate, libahuntide ja päkapikkude vastu?
  • Kust lennukitel see keemia väljub? Kas teevad õhus pagasiluugi praokile või on lennukitel salajane toru või piloot teeb akna irvakile ning poetab kraami välja?

    Ja lapiku maa osas on mulle selgusetuks jäänud, et kui läbi maa auk kaevata, mis seal allpool on ja kas seal august võib alla kukkuda või gravitatsioon on siiski Maa tekitatud.
  • Oot, see ÜRO otsus käib tehnoloogia(Stratospheric aerosol injection) kohta mida sisuliselt ei ole veel katsetatudki. Teiseks, ma saan aru, et neid osakesi peaks pihustama stratosfääri, ehk >20km kõrgusele mida tavalise lennukiga niikuinii teha ei õnnestu.
    Kokkuvõttes, keemiasabadega pole siin mingit tegemist.
  • santa
    Oot, see ÜRO otsus käib tehnoloogia(Stratospheric aerosol injection) kohta mida sisuliselt ei ole veel katsetatudki. Teiseks, ma saan aru, et neid osakesi peaks pihustama stratosfääri, ehk >20km kõrgusele mida tavalise lennukiga niikuinii teha ei õnnestu.
    Kokkuvõttes, keemiasabadega pole siin mingit tegemist.

    Ma juhin su tähelepanu sellele, et mida lähemal poolustele, seda madalamal on stratosfäär ja meie laiuskraadidel lendavad tavalised liinilennukid juba statosfääris. Seega lennukikütustes olevate väävliühendite statosfääri pihustamine on täiesti teema.
  • Kuna mingid uhuulased otsustasid keemiasabad ühes naaberteemas


    Mina siis olingi see uhuulane, kes sul soovitas poliitika teemas trollimise asemel oma lemmikteema juurde naasta. Saan siis aru, et su nüüd siinne jauramine tähendab, et ühtlasi kaob valimiste teemal su trollimine ära, eks?
  • Minu teada räägitakse keemiasabade-teadusõpikus alumiiniumist, mis pidavat inimeste käitumist muutma. Kust nüüd need väävliühendid niiäkki tähelepanu pälvima hakkasid? Väävliühendeid pihustatakse atmosfääri, kust need jõuavad nii straosfääri kui ka mujale, igalt poolt, alustades söe-, pruunsöe- ja põlevkivielektrijaamadega ja lõpetades vulkaanidega.
  • ttrust Väävliühendeid pihustatakse atmosfääri, kust need jõuavad nii straosfääri kui ka mujale, igalt poolt, alustades söe-, pruunsöe- ja põlevkivielektrijaamadega ja lõpetades vulkaanidega.

    Egas ilmaasjata ei tõmmata väga ranget piiri troposfääri ja stratosfääri vahele. Nende kahe sfääri vahel on väga väike ainete liikuvus. Kõik mis paisatakse statosfääri jääb sinna aastateks.
  • Nauditav, et neid nimetatakse siin uhuulasteks kes debiilseid vandenõuteooriaid EI usu. :)
  • Räägime ikka alumiiniumist, mis on keemiasabade-probleemi väidetav sisuline mõte.
  • Kui teile tundub, et mingi argumenteeritud väitlusega on siin võimalik kuhugi jõuda, siis vaadake Kalev Jaiki teemat. Inimene on teine, aga probleem on sama.
  • Ei, ttrust, kokteil on uskujate arvates kangem: "They [kes?] have found a toxic brew that includes toxic heavy metals including barium, chromium, cadmium and nickel and other pollutants like mold spores, mycotoxins, polymer fibers and ethylene dibromide." Aga jah AlOx e siis alu-pulber ka tähtsal kohal uskumustes.
    Ja tuleb välja, et põrgutee on taaskord sillutatud heade kavatsustega, nimelt olevat Nemad e. riik/men in black vmt. pritsimist teostamas, et kaitsta arvutisüsteeme kiirituse eest, usuvad vähemalt osad, selgub. Mind Control polegi eesmärk, kuigi vist on osade uskujate arvates kaasnev tulemus. Jääb ainult üle loota, et EV kohal ei lennata, sest pole raha. :D
  • ttrust
    Räägime ikka alumiiniumist, mis on keemiasabade-probleemi väidetav sisuline mõte.

    See on klassikaline näide kuidas palgalised trollid/demonstrandid teatud teemasid püüavad naeruvääristada. Muuseas, need palgalised alumiiniumi-tüübid räuskasid Nairobis ka oma plakatitega. Olid ka äkki nende seas?
  • Fake McCoy, räägi ikka asja sisust, mitte ära keeruta niisama.
  • ttrust
    Fake McCoy, räägi ikka asja sisust, mitte ära keeruta niisama.

    Ma olen kogu aeg asja sisust rääkinud. Sisu on see, et Maa kliima soojeneb ja selle soojenemise vastu võitlemises on tekkinud 2 leeri, ühed kes püüavad igati piirata kasvuhoonegaaside õhku paiskamist ja teised(USA ja Saudi Araabia) kes loodavad probleemi lahendada geoinseneeringuga, aerosoolide stratosfääri pihustamisega. Kõik see alumiiniumi värk on vaid trollimiseks välja mõeldud. Ja uhuulased neelasid selle sööda kohe alla.
    Nii lihtne see ongi.
  • Keemiasabade algses "idees" pole keegi rääkinud maa kliima soojenemisest ja kasvuhoonegaasidest. Jutt on absoluutselt milleski muus. Jääme ikka õige teema juurde. Ka Santa viitas siin et ÜROs tegeleti hoopis teiste asjadega.
  • ttrust
    Ka Santa viitas siin et ÜROs tegeleti hoopis teiste asjadega.

    Mis asjdega seal siis tegeleti?

  • Mis aerosool see siis on, mida õhku paisatakse ja kus lennukitel need paagid asuvad, kus seda aerosooli hoitakse?
  • jaans
    Mis aerosool see siis on, mida õhku paisatakse ja kus lennukitel need paagid asuvad, kus seda aerosooli hoitakse?


    Vandenõuteooriad pole kunagi nii täpsed, et sulle kemikaalide asukoha ette annavad ja täpselt räägivad, et kuidas lennukitelt piserdamine käib. Isegi vandenõude eesmärkides ei olda alati konkreetsed ning mitmesuguseid versioone levib neist. Ei ütle, et kõik, aga suurele osale vandenõuteoreetikutest pakub vandenõuteooriate levitamine rahuldust ja see on isegi eneseteostus nende jaoks. Endale valitakse tavaliselt kõige meeldivam või sobivam versioon vandenõuteooriast.

    Pean ütlema, et kasiktornide vandenõuteoreertikud läksid üsna kaugele oma tehniliste nüanssidega, tavainimesel mingite faktide põhjal otsustamine on üsna keeruline, kui mitte võimatu otsustada nende teadmiste juures, mis tal on.

    Paljud vandenõuteooriad on aga tõeks osutunud, kasvõi ainult osaliselt. Project MKUltra
    Tuskegee syphilis experiment ja Itaalia nn "salajane ühiskond" olid ka tõenäoliselt vandenõuteooriad kunagi, mis hiljem tõeks osutusid. Tule praegu jutuga välja, et Ratas on Helmetega salajase kriminaalse organisatsiooni moodustanud? Ega eriti usutav see poleks ju, samas poleks see ka võimatu.

    Keemiasabade ja lapiku maa teooriad minu jaoks küll veenvad pole.
  • Norrakad lasid küll äsja mingit värvilist sodi taevasse, aga vähe kõrgemale kui stratosfäär.
  • Värvilist sodi (tavaliselt puna-valge-sinist) lastakse igasugu showde raames ikka taevasse ja päris madalal. Ju see siis väga hull nanovärk ei ole, kui kõik seda avalikult teha lubavad.
  • raulir




    Kas see ei ole "pilvede laiali ajamise" lennuk?
  • See on Burani vedamise lennuk.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Buran_(spacecraft)
    In June 1989, Buran, carried on the back of the Antonov An-225, took part in the 1989 Paris Air Show.
  • Hakkab pihta:
    Gatesi toetatud plaani kohaselt peaksid 800 hiigellennukit igapäevaselt miljoneid tonne kriiditolmu umbes 19 kilomeetri kõrgusele maapinnast laiali puistama.
    https://forte.delfi.ee/news/auto/kriiditolmuga-kliimasoojenemise-vastu-plaan-voib-teoks-saada-lahiaastail?id=90622505
    Kui see Gatesi plaan teoks saab, siis võib Eesti laiuskraadidel taimekasvatusega hüvasti jätta, niigi külm ja päikesevaene kliima muudetakse veel külmemaks ja pimedamaks.
  • What goes up, must come down. Kriidivihmad. Autopesulate äri lööb õitsele. Aknapesijate ärid samuti. Tänavad muutuvad kohutavalt tolmuseks ja näomaski tuleb kanda ka siis, kui koroonat ei ole (welcome to China). Kõik tahavad järsku maale kolida, kus taimestik selle tolmu endasse neelab. Saak on muidugi rikutud. Maasikakasvatajad hakkavad saaki pesema. Viljakuivatid hakkavad terasid pesema. Hakkavad kerkima hiigelkasvuhooned, et saaki kuidagi tolmu eest kaitsta. Merevesi muutub kriidist halliks. Kaladel lõpused umbes ja surevad massiliselt.

    Planeet on päästetud ülekuumenemisest, paraku suure osa elustiku hävimise hinnaga. Sounds like a plan...not.
  • Lamemaalastel on olnud vandenõu osas osaliselt õigus või pigem on nende umbusul põhjust olnud. Kübermarksistid päriselt tahavad hakata tegelema geoinseneeriaga.
    Kunagi 60 ndatel, kui arvati et kohe saabub jääaeg taheti Arktikat ja Antarktikat tuumapommitada. Õnneks see plaan ei teostunud.
    Nüüd siis tahetakse tekitada kunstlik jääaeg.
    Segased.
  • 19+km lennulaega lennukitel on mõned "pisikesed" miinused: suhteliselt krõbe lennutunni hind ja samas suhteliselt tühine kasuliku lasti mass. Miljoneid tonne ei suudaks olemasolev lennukipark lihtsalt sinna üles vedada. Next.
  • Hoidke nüüd hobuseid. Esialgu on jutt katsetusest kõrbe kohal ja seegi pole veel teoks saanud. Mitte keegi ei räägi (peale hüsteerikute fooliummütsides) kogu planeedi pimendamisest.
  • Ega see Islandi vulkaani tuhk jäänud sinna saare ümber tiirlema. Ikka päris laiali hajus. Kõrbe kohal võib ju katsetusi teha väikeste kogustega, aga kui kellelgi kunagi tekib mõte seda suurelt teha, laseb ta selle tolmu kõigile krae vahele.
  • Üks lennukitäis pole võrreldav vulkaanipurskega, pluss aine on erinev. Pluss keegi ei käsi vulkaaniga võrreldavat kogust midagi taevasse vedada ja keegi seda ei kavatsegi.

    PS. Vulkaani purske tagajärjed sadasid maha kus, oli kusagil tuhavihm? Islandil või? Veel?
  • Satellite images have shown that dust particles are transported over the Atlantic Ocean and Arctic Ocean at times for more than 1000 km (Arnalds, 2010). Globally, fine dust particles may be transported at altitudes of up to 10 km and can be carried distances greater than 10,000 km (Husar, 2004). Grousset et al. (2003) suggested that dust particles can travel over 20,000 km in two weeks. Icelandic dust is likely to contribute to Arctic or European air pollution and affect indirectly the climate via dust deposition on Arctic glaciers or sea ice.

    Ma loodan ka, et säilib terve mõistus ja mitte kunagi ei hakka keegi miljonite tonnide kaupa tolmu taevasse vedama. Piisab vulkaanidestki, need õnneks väga tihti ei purska.
  • Esialgu on jutt max kahest kilost (täpsemalt 100-2000g) ja stratosfääri, 20 km kõrgusele.
  • 2korda2
    19+km lennulaega lennukitel on mõned "pisikesed" miinused: suhteliselt krõbe lennutunni hind ja samas suhteliselt tühine kasuliku lasti mass. Miljoneid tonne ei suudaks olemasolev lennukipark lihtsalt sinna üles vedada. Next.

    22 kilomeetri kõrgusel lendaval U2-l (mille esmaslend toimus eile 65 aastat tagasi - 3 päeva varem oli juhuslik hüpe) on võimalik sellel kõrgusel lennata umbes 10 sõlme kiirusevahemikus - aeglasemalt lennates tiib ei kanna ja kiiremalt lennates rebeneb hõre õhukiht tiivalt lahti. Mõlemal juhul on tulemused katastroofilised.
  • Tegelikult polegi 20 km kõrgusele vaja lennata, sest Eesti laiuskraadil on stratosfäär juba alla 10 km ja poolustel 7 km. Seega läheb selle asjaga ilmselt nii, et jahutamaks ekvaatorilähedasi alasid, puistatakse tolm Eesti laiuskraadidele.
  • Usaldusväärset atmosfäärimudelit pole, aga kangesti tahaks protsessi näppida. Mis küll võiks valesti minna?

    (lisage siia pilt ahvist, granaat peos)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon