KELBAS - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

KELBAS

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Stealth
    No johhaidii ! Annate te, idikad, endale aru ka, misasja te teete ???!!!


    Puudub igasugune autunne, kuidas maksuraha kasutada.Jõulutunnel kahvatub selle summa juures.
  • Ju siis on kõik muud probleemid lahendatud, nüüd on alles jäänud vaid nimed vahetada ja kõik on tipp-topp.
  • Tegemist on ju riigiasutustega, mis ei tegutse konkurentsitingimustes, mis ei vaja enda jaoks reklaami ega meediakampaaniaid. Mingit tähtsust pole, mis selliste asutuste nimi on. Kord sai sellised nimed pandud, miks neid muuta?
    Pigem paistab, et selliste nimevahetuste soovide taga on korruptsiooni-hõngu, leitud võimalus sellisel teel raha kuhugi enda tuttavatele kantida.
  • Nimevahetus on nõrkadele, kõvemad mehed mehed võtavad ikka logo ja värvid ette.
  • See Haigekassa nimevahetus ei puudutaks ju mitte ainult Haigekassat ennast, vaid praktiliselt kõik meditsiiniasutusi. Ümber tuleks teha kõik trükitud ja visuaalsed materjalid, tarkvara ja webilehed. Poisid kandideerivad aasta lollima teo konkursil üsna tugevalt!
  • Oioi aga see ei kaalu üles seda hingelist poolt.
    Lumehelbeke tahab käia tšillimas töökassas mitte töötukassas!
    Töötu ei läheb enast töötuna arvele võtma töötajana mitte töötuna. See annab kõva buusti vaimsele poolele ja maandab stressi.
    Haiged ei taha ka näha, et saavad raha haigekassast vaid tervisekassast, sest nii tundub tulevik palju helgem.
    https://novaator.err.ee/846352/kuumalained-langetavad-ajutiselt-vaimset-voimekust
    Midagi võiks selle kuumalainega ka ette võtta..
    Miljon on köömes.
  • See nimede muutmine on puhas esoteerika. Lumehelbekesed tervenevad kohe iseenesest.
  • Ühekordne nimevahetus võib jätta põhjalikult läbi mõtlemata ja sihitu tegutsemise mulje.
    Alljärgnevalt välja pakkuda nimestrateegia järgmiseks 50 aastaks, igakordse vahetusega 5 kuni 8 aasta tagant:
    Haigekassa
    Tervisekassa
    Elukestva tervise kassa
    Kogu Pere Tervise Kassa
    Pere Tervise fond
    Terviseinvesteeringute Fond
    Healthineers Fund International
    Haigekassa

    Iga muudatuse juurde kuuluva selgituse lisamine ei tohiks keeruline olla. Vabalt võib ka kaks sammu korraga võtta, kui vahe on aastates väga pikaks läinud.
  • Tuleb luua "Armastuse ministeerim", katab ilusti kõik vaimsed probleemkohad ära.
  • Saage tuttavaks: Eesti riigiameti juht omas mahlas intervjuud andmas.

    Kogu see jaurav toon antud intervjuu vältel annab alust kahtlustada, et Haigekassa (kui ka Töötukassa) juhatuse või nõukogu tuttaval või omakorda kellegi lehma lellepojal on vaja kiiremas korras suurem kogus pappi, mille eest saaks produtseerida vastavat kila-kola mingi järjekordse allhanke korras.

    Taoliste summadega lahmimine ja jutt stiilis aga-kuskilt-peab-ju-alustama peaks teravdama nii mõnegi kripo töötaja tähelepanu.

  • Ja kelbaseajamine muudkui jätkub ja jätkub...... Sedakorda siis Töötukassa juhi poolt.

    Puhas kuld: "Midagi pole teha. Inimestes on tõrge tekkimas, inimesed ei taha ennast siduda töötusega. Ja kui me innustame töötavaid inimesi õppima, enda oskusi arendama või kutsume neid karjäärinõustamisele, siis tajume selgelt, et tegelikult, midagi ei ole teha, see nime esimene pool, mis meil on, paraku peletab inimesi"
    Huvitav, kas ta ise ka usub, mida ta räägib ?

    Aga tegelikult see on lihtsalt nii ilus iba, et hakka või nutma.

  • Kassa kõlab kuidagi halvasti. Kassasse peab ju kogu aeg panema.
    Kui üks nimevahetus edukalt lõpule viidud (loe, omad joped toidetud ja korralikult nutsu vasakule kirjutatud) siis võiks uue vahetuse teha, -kassa aseme -fond. Nagu pensionifond või nii, et ikka viskab kogu aeg jupikaupa peale, kui endal väheks kipub jääma....
  • ja-jah, ega haigla ka mingi õige asutuse nimi ole, ses mõttes on tööpõld lai. Jätab sellise mulje inimestest, kes seal käivad või viibivad, nagu oleks nad haiged tingimata, see sõna ei kõla aga hästi. Inimesel on lihtsalt väike tervisemure mõnikord. Niisiis, tervisekeskus?
  • Tervla? Oled haige - pannakse tervlasse.
  • Kui inimesed ei taha end siduda töötusega, siis järelikult pole nad töötud.
    Alustada tule tuleb inimesel ikka iseendast, et töötukassasse tuleks inimene kes on ise äratundmisele jõudnud et ta on töötu ja töötuna vajab abi. Töötukassa ei peaks vahendama tööd neile inimestele, kes ka ise suudavad uue töö leida. Ja viimane kontingent ei karda ka töötukassa nime.

    Samuti koolitab (või peaks koolitama) töötukassa inimesi kes tahavad eriala vahetada (või omandada) või endal kvalifikatsiooni tõsta. Need inimesed on samuti jõudnud ära tundmisele, et midagi on vaja ja mingisugune töötukassa asutusue nimi neid enam ei morjenda.

    Täielik bullshit jama on tekkinud riigiasutustes.
    Kas tõesti on töötureserv nii suur et üritatakse sellele rahahunnikule mingisugustki rakendust leida?

    Ühesõnaga, kui kedagi hirmutab töötukassa nimetus, siis pigem on tegemist valdkonnaga kus pakub abi kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja kes vajadusel suunab inimese psühholoogi juurde.
  • Arusaadav et kohalik microsofti filiaali ex-boss on harjunud mõttelennuga, et "ostame mingi firma miljardi-paari eest, pärast kanname selle ostu maha ja kirjutame investeeringu kahjumisse, aga mis sest, meie kasumlikkuse kõrval on need paar korstnasse kirjutatud miljardit täiesti köömes!!"
    Riigi rahadega nii ringi käia ei saa. Mõttemall peab täiesti muutuma. Loomulikult suure kogunenud rahahunniku kõrval on mingisugune 900000 eurot köömes. Samas valitsus ja riigikogu sageli otsustavad ja kaklevad omavahel kordi väiksemate summade jagamise üle.
  • Töötukassa varasem nimetus oli Tööturuamet. Miks oli seda vaja muuta?
  • Stealth
    Ja kelbaseajamine muudkui jätkub ja jätkub...... Sedakorda siis Töötukassa juhi poolt.

    Puhas kuld: "Midagi pole teha. Inimestes on tõrge tekkimas, inimesed ei taha ennast siduda töötusega. Ja kui me innustame töötavaid inimesi õppima, enda oskusi arendama või kutsume neid karjäärinõustamisele, siis tajume selgelt, et tegelikult, midagi ei ole teha, see nime esimene pool, mis meil on, paraku peletab inimesi"




    See on hea, et inimesed ei taha ennast töötusega siduda, mina küll ei tahaks. Teen ettepaneku nimetada Töötukassa ümber näiteks Laiskvorstikassaks, Kummivenitajakassaks, Muidusööjakassaks vms. Sobivaima nime jaoks saaks teha konkursi. 800K euri eest likvideeriks sellega töötuse täielikult.
  • Samas Postimehe artiklis oli üks vahva mõtteavaldus:
    Haigekassa juht .. saab aru, et inimesi on ümbernimetamisega kaasnevate kulude suurus ärritanud, kuid vahet tuleb teha sellel, et haigekassas on kaks eraldi rahakotti – ravimiseks mõeldud raha ja tegevuskulu.

    kuuldud ka järgmisi mõtteavaldusi:
    * maksuameti juht teatas, et ärge nurisege, minu autolt makstakse ka erisoodustusmakse!
    * riigiametnik ütleb pahuralt, aga meie oleme ka maksumaksjad!
  • Kõik see kahe asutuse kammajaa viitab sellele, et sotsiaalmaksu osa maksukoormuses peaks vähenema ühe protsendipuntki võrra - 33% -lt 32% -le ja just haigekassa osas. Haigekassa osas paistab, et haigekassa opereerimisel on raha üle jäämas, seega võiks selle maksukoormuse protsendipunkti sealt maha võtta.
    Samamoodi võiks vähendada töötuskindlustuse maksukoormust näiteks 0,75 protsendipunkti võrra.

    Kui raha jääb üle, siis ei tuleks seda raisata lollustele vaid maksumaksjale tagastada.
  • Iga rahvas pidavat väärima oma juhte?
  • Tervise- ja tööminister toetab suunda, kuhu juhatused organisatsioone tüürivad. «Mõlemal organisatsioonil on tugevad juhatuse esimehed, kel plaan kogu inimese elukaare jooksul toetada inimest karjäärivalikute tegemisel ja tervise hoidmisel».
    No näed siis, "Elukestva Tervise kassa" on viie aasta pärast küps.
  • Meelis Paaveli (Töötukassa juhi) sõnad ühel koosolekul: "Vaja on mõelda kuidas praeguseid rahalisi võimalusi ära kasutada. Varsti ei pruugi taolisi rahalisi võimalusi meil olla."

    Ja viimaks mõeldigi välja. Haigekassa juht pani ka õla alla.
  • vums
    Iga rahvas pidavat väärima oma juhte?


    Just, mõne kuu pärast ehk järgmise aasta märtsiks on kõigil meelest läinud (öeldakse, et nagu haugi mälu) millised idioodi on sattunud inimeste elu-olu korraldama. Valimised võidavad ikka need, kellel on suuremad plakatid tänavapildis.
  • Krista
    Samas Postimehe artiklis oli üks vahva mõtteavaldus:
    Haigekassa juht .. saab aru, et inimesi on ümbernimetamisega kaasnevate kulude suurus ärritanud, kuid vahet tuleb teha sellel, et haigekassas on kaks eraldi rahakotti – ravimiseks mõeldud raha ja tegevuskulu.

    kuuldud ka järgmisi mõtteavaldusi:
    * maksuameti juht teatas, et ärge nurisege, minu autolt makstakse ka erisoodustusmakse!
    * riigiametnik ütleb pahuralt, aga meie oleme ka maksumaksjad!


    Lisaks omalt poolt ametniku arusaamise juhatuse liikmete töötukindlustusest ilmajätmiset: "A miks te peate firmat, kui ei jaksa sealt endale korralikku palkagi maksta?"
  • Ok, töötukassa juhti ei tea, kuid olles oma elus kokku puutunud praeguse haigekassa juhiga, siis mulle ei meenu empaatiavõimelisemat inimest, kes oleks samal ajal ka silmapaistvalt arukas ja heade juhiomadustega. Ärge kõvasti pekske, lihtsalt pidin kogu selle p.sa vastukaaluks välja ütlema.
  • Peksmise osas- erapooletu ! Siim, sinu viimane lause jääb segaseks kas p.sk on sinu tekst või eelnev kriitika haigekassa nimevahetuse aadressil? Ja kas on silmapaistvalt arukas tegu logo vahetamisega tegeleda, muidu kohe kuidagi ei saa?
  • siim susi
    Ok, töötukassa juhti ei tea, kuid olles oma elus kokku puutunud praeguse haigekassa juhiga, siis mulle ei meenu empaatiavõimelisemat inimest, kes oleks samal ajal ka silmapaistvalt arukas ja heade juhiomadustega. Ärge kõvasti pekske, lihtsalt pidin kogu selle p.sa vastukaaluks välja ütlema.


    Suure organisatsiooni juhtimine ongi üle keskmise keeruline ülesanne ja sõltuvalt olukorrast võib olla rebranding täiesti omal kohal. Seda tehakse erasektoris pidevalt. Kliendid ka ei saa aru, miks EE on korraga Elering või Elion on Telia või Hansapank on Swedbank. Aga long term on nendel asjadel tavaliselt mõte sees ja tihti samavõrra organisatsiooni sisse (tööandja ja organisatsiooni identiteedi ja strateegia ja tegeliku töö sidumise mõttes) kui väljapoole (mis värvi on logo). Selliste organisatsioonide puhul pole ka 200 000 € 10 aasta peale hajutatuna väga suru raha (kust Töötukassa selle 500 000 € võlus, on muidugi ulme).

    Lihtsalt... natuke tuleb temperatuuri ka tajuda kui selliseid avaldusi teha. Olgu see 200 000 € rebrandingu mõttes suur või väike raha, aga inimene, kes seda uudist loeb, mõtleb ikka, et kui teil on 200 000 logode vahetamiseks, siis miks kurat vähihaiged mingist MTÜ-st raha peavad kauplema. Ka see pole päris sama raha (st. organisatsiooni tegevuskulud ja haigekassa reservid ongi natuke erineva sihtotstarbega summad), aga selline seos paratamatult tekib. Ja päris keeruline on selle eest (maksumaksjana) maksjana aru saada, mis lisandväärtust nüüd sellega luuakse.

    Töötukassa suhtes on mul palju kriitilisem arvamus, tundub olevat selline organisatsioon, mis (vähemalt paberil) tekitab endale pidevalt uusi ülesandeid juurde (sellest ka vajadus nüüd nime vahetada). Neil on riigiasutustest vist kõige suurem ja laiem teenindussaalide võrgustik (mida on vaja tegelikult sellepärast, et töötuna arvel olemise juurde käib alandav vajadus ennast kord kuus "näitamas" käia, sellepärast ongi vaja ruume ja inimesi, kes neid töötuid seal vastu võtaks ja "üle vaataks"). Kui see teenus sisuliselt veidi üle vaadata, saaks ilmselt kõva kokkuhoiu ka selles rebrandimise eelarves. Selle kõige asemel võiks näiteks töötuskindlustusmakset vähendada ja mõttetud ülesanded täitmata jätta.
  • Töötukassale määrivad poliitikud pidevalt uusi ülesandeid kaela ja väga lihtsal põhjusel - erinevalt riigieelarvest seal "on raha" ja seda tekib muudkui imetabasel kombel juurde.

    Kui sama tempo ja kursiga jätkatakse, siis tuleb varsti jälle uus bränd luua, näiteks Riigikassa. Ah Riigikassa juba oli? Pole hullu, teeme M&A, saab nõustamissektor ka mõne millikese...
  • Stealth
    Ja kelbaseajamine muudkui jätkub ja jätkub...... Sedakorda siis Töötukassa juhi poolt.

    Puhas kuld: "Midagi pole teha. Inimestes on tõrge tekkimas, inimesed ei taha ennast siduda töötusega. Ja kui me innustame töötavaid inimesi õppima, enda oskusi arendama või kutsume neid karjäärinõustamisele, siis tajume selgelt, et tegelikult, midagi ei ole teha, see nime esimene pool, mis meil on, paraku peletab inimesi"
    Huvitav, kas ta ise ka usub, mida ta räägib ?

    Aga tegelikult see on lihtsalt nii ilus iba, et hakka või nutma.



    See, millega nad tegelevad ,on suures osas asendustegevus.

    Neil on ette nähtud ilmselt mingid mõõdikud. Et nii ja niipalju kliente tuleb suunata ümberõppele, mingitele koolitustele või kursustele . Isegi kui inimene selle koolituse läbib, ei võta teda ikkagi keegi tööle kui ta on 55-63 aastane või tal on tervisprobleemid .. Ma ise ka ei võtaks tööandjana tööle kogemusteta 60-aastast isikut, kes just on läbinud vastava koolituse ,kuid kel pole mingit vastava töö kogemust. Kes alles peaks hakkma seda praktikas õppima ja kes võib iga hetk minna 6-kuulisele haiguslehele.

    See 55-63 on aga põhiline töötukassa klientide vanusekategooria. Seega inimesed käivad neil koolitustel, saadavad CV-sid, millele iial vastust ei tule ja enamus kogu sellest rahas suplevast masinavärgist töötab tühikäigul.

    Põhiline motiiv, miks töötukassas end arvele võtta pole hoopiski töö leidmine.

    Põhilised motiivid on :

    a) ravikindlustuse saamine
    b) töövõimeekspertiisi tegemine ja töövõimetoetuse saamine
    c) töötutoetuse saamine

    See 60-aastane leiab endale mingi sissetuleku niikuinii, meil näljasurma surnud vanureid pole justkui näha, kuid töötukassast võib ta saada ravikindlustuse ja kasvõi osalise, 57 % töövõimetoetuse, mis tähendab 200 lisaeurot kuus.

    Tean ise üht taolist härrasmeest. Tal pole ametlikku tööd olnud juba väga kaua, kuid 60-aastaselt hakkas tervis logisema ja oli vaja ravikindlustust. Töötukassast saigi selle, kuid sissetulek tuleb mujalt, sealt kus ühtki maksu ei maksta ja mida ükski riigi andmebaas ei näita . Pole ka mingi kriminaal, lihtsalt äritseb vanavaraga. Ostab sigaodavalt vanaprouadelt ja nende rullnokkadest pärijatelt, müüb kallilt.Tutvusringkond on tohutu. Sissetulek on korralik.Ravikindlustus töötukassalt, iga kuu käib korra kohal ja räägib kuhu ta on CV saatnud. Ta ei tahagi kuhugi tööle minna .

    Ta ütleb, et meelsamini ta ostaks selle ravikindlustuse sularaha eest alampalga määra järgi, kuid see pole võimalik.Haigekassa ravikindlustust on võimalik vabatahtlikult osta keskmise palga määra järgi ja vaid neil, kes on viimase 2 aasta jooksul olnud kindlustatud vähemalt 12 kuud . Kui sul pole 20 aastat mingit ravikindlustust olnud, siis riik seda sulle ei müü kah. Pead teesklema vaest töötut ja kulutama töötukassa uksi.
  • siim susi
    Ok, töötukassa juhti ei tea, kuid olles oma elus kokku puutunud praeguse haigekassa juhiga, siis mulle ei meenu empaatiavõimelisemat inimest, kes oleks samal ajal ka silmapaistvalt arukas ja heade juhiomadustega. Ärge kõvasti pekske, lihtsalt pidin kogu selle p.sa vastukaaluks välja ütlema.

    Minu eluajal omandatud kogemus on - uued olud muudavad inimesi. Kardinaalselt.
  • Riigiasutus ei pea rakendama sama stiili kui rikka ülemaailmse kontserni pisike kontor. Riigiasutus peab olema kokkuhoidlik - sest NII raviraha KUI tegevuskulude raha tulevad maksumaksja taskust - ja täitma efektiivselt just neid ülesandeid, milleks see loodud.
    Pastakaid ei pea välja vahetama, kui otsa saavad, ostad uue logoga. Jne.
  • Riigiametnikke (ja riigiasutuste/ettevõtete tegelasi) regulaarselt tabav suurusehullustus ajab iiveldama.
    Ma saan hästi aru, et tark ja tegus inimene tahab uusi asju luua ja eksperimenteerida, aga palun! mine eraettevõtlusesse ja lase käia! Mkm, milleks isiklikke riske võtta..
    Riigiasutus täitku efektiivselt oma ülesandeid. Ei ole vaja tegeleda igasugu riskinvesteeringute ja kaheldava väärtusega turundustegevustega.
  • 40 a. tööstaažiga psühhiaater: Kassade nimevahetusest abi ootavad mitte bürokraatiast juhmid, vaid päriselt dementsed
    Artikkel ise on paywall-i taga.

    Oli ainult aja küsimus, millal mõlema kõnealuste kassaasutuste juhid oma sõnavõttudega panevad juba ka psühhiaatrid endi vastu huvi tundma.
  • See riigiametites vohav kretinism levib juba nagu leepra igale poole.
    Täiesti p..es, mis pornograafiaga ikka tegeletakse.....

    Kunagine, NSV ajal olnud plakat "Parim vahend idiootide produtseerimiseks- pikaajaline alkoholi tarvitamine", tuleks ümber muuta "Parim vahend idiootide produtseerimiseks- pikaajaline riigiasutuses bürokraadina töötamine".
  • Töötukassalt on tulnud väiteid, et "sisu on oluliselt muutunud". Vaatasin üle õigusaktid. Ei ole oluliselt muutunud. See, et nad võtavad endale lisaks meelepäraseid ja ägedaid tegevusi, on nende endi vaimusünnitis.

    1. Mitte ükski seadus ei kohusta neid kodulehel avaldama "tööjõuvajaduse baromeetrit" ega sellele vastavat kaardirakendust .

    2. Keegi ei ole kohustanud neid endale kopeerima CV-online'i ja muude tööportaalide poolt pakutavaid teenuseid (kuulutusi).

    3. Keegi ei ole käskinud korraldada karjäärimesse ja muud mõttetut sitta.

    Kõik see jama tuleks tagasi keerata ja kontrollida karmilt, et see asutus ei tegeleks kontrollimatu laienemisega. Ühtegi seaduse poolt otseselt mitte-nõutud tegevust ei tohi lubada läbi viia. Pooled kontorid kinni, pooled muidusööjad tänavale, tegevuskulud jagada viiega.
  • Juba toodi välja, et töötukassal on arvukalt hästi varustatud kontoreid üle Eesti, enamikel teistel riigiasutustel on neid tunduvalt või lausa kordi vähem.
  • troim,sa vist ei saanud nagu hästi aru kogu ideest.

    Töötukassa on üks väheseid riigiasutusi Eesti Vabariigis, mis on räigelt suure ülejäägiga. Nad ei suuda oma raha ära kulutada . Neil on liiga palju raha

    Asutus, millel on liiga palju raha, ei hakka kulutusi kokku tõmbama. See asutus püüab maksku mis maksab oma kulutusi suurendada. Ükskõik mis ettekääne, ükskõik mis projekt, mis kulutusi suurendab on hea just selleks otstarbeks.

    Valitsus ju ei taha, et tööstuskindlustusmaksu vähendataks. Järelikult peab Töötukassa kõik selle raha kas nui neljaks huugama panema. See on püha kohustus riigi ja rahva ees.

    Ja kõigi raskuste kiuste nad selle ka huugama panevad.

    Nad ei valmista meile pettumust.
  • Tõenäoliselt on haigekassal sama lugu - Haigekassa kui administratsiooni enda opereerimiseks eraldatavad summad on samuti liiga suured. Pole ju arvestatud sellega, et infotehnoloogia tõmbab kulusid kõvasti alla, kuna võimaldab panna riigi eri piirkondades olevaid kontoreid kinni ja võimaldab terve hunniku igasgususeid tädisid lahti lasta.
  • ttrust
    Tõenäoliselt on haigekassal sama lugu - Haigekassa kui administratsiooni enda opereerimiseks eraldatavad summad on samuti liiga suured. Pole ju arvestatud sellega, et infotehnoloogia tõmbab kulusid kõvasti alla, kuna võimaldab panna riigi eri piirkondades olevaid kontoreid kinni ja võimaldab terve hunniku igasgususeid tädisid lahti lasta.


    ttrust, võta nüüd natuke ettevaatlikumalt. Eri piirkondades riigiasutuste kontorite sulgemine on nii tundlik teema, et selle arvelt küll mingit kokkuhoidu püüdma minna ei maksa. Maanteeamet, näe, proovis korra ja vaata mis sellest sai.
  • Draax
    ttrust
    Tõenäoliselt on haigekassal sama lugu - Haigekassa kui administratsiooni enda opereerimiseks eraldatavad summad on samuti liiga suured. Pole ju arvestatud sellega, et infotehnoloogia tõmbab kulusid kõvasti alla, kuna võimaldab panna riigi eri piirkondades olevaid kontoreid kinni ja võimaldab terve hunniku igasgususeid tädisid lahti lasta.

    ttrust, võta nüüd natuke ettevaatlikumalt. Eri piirkondades riigiasutuste kontorite sulgemine on nii tundlik teema, et selle arvelt küll mingit kokkuhoidu püüdma minna ei maksa. Maanteeamet, näe, proovis korra ja vaata mis sellest sai.

    Sa pead silmas neid riigiasutusi kes teenindavad tavainimesi koha peal (nagu autoregistrikeskused) ja see on eraldi jutt.
    On sul või mõnel sinu tuttaval asja olnud Haigekassasse kui asutusse?
  • ttrust, mul pole aastaid ka maanteeametisse asja olnud. Samamoodi ka maksuametisse. Mis su küsimuse mõte oli?

    Riigiasutuste paiknemine pole enam ammu vajaduspõhine, vaid pigem poliitiline küsimus (riik "kaugeneb" rahvast + kohalike töökohtade säilimine). Erasektor näeb, muide, täpselt sama efekti, kui kusagil väikelinnas pangakontor, postkontor või mõne telekomi esindus kinni pannakse. Sellest tehakse meedias nii dramaatiline sündmus, kuigi külastatavuse numbrid räägivad selget tõde, et ega seda esindust tegelikult ka kohalikele vaja ei ole. Erasektor on oma otsustes siiski vaba tegema nii nagu äriliselt mõistlik tundub, samal ajal kui riigiasutuste kontorite sulgemine on poliitiliselt ülitundlik teema.

    Haigekassa kodulehe järgi on neil kontorid ainult neljas suuremas keskuses - Tallinn, Tartu, Pärnu, Jõhvi. Mulle endale tundub mõistlik number ja geograafiline jaotus, eeldades, et teatud olukordades teatud inimestel ikkagi on vaja kohapeale minna.

  • Draax, oleneb riigiasutusest. Riigikassa pani näiteks oma üle Eesti paiknenud kontorid kinni juba ammu ja mitte ühtegi piiksu ei tulnud ajakirjanduses sellest.
    Draax, minu jutu mõte oli, et kindlasti on ka Haigekassa säärast kokkuhoidu juba saavutanud, seega on paistmas neil raha kõvasti üle olevat, mis kulub asutuse opereerimisele. Ja praktika näitab, et raha ülejääk on riigiasutuses väga halb nähtus.
  • Ja mis pull sellega on, et Töötukassa kontor on Tartu parima äripinna peal? - Kvartali keskuses, luksuslike spaade ja restoranide keskel. Selge priiskamine. Kobigu tagasi Vaksali tänava urkasse ja hoidku kasinat joont. Kusjuures, Vaksali tänava büroo on neil veel samuti alles. Vabsee kunnid. Töötukassa sildike peaks olema vaevumärgatav sildike kusagil hoonel, mitte huugama tuledes üle Tartu peatänava. Korralikult ikka sõidab Paavelil ja tema gängil.
  • ttrust

    On sul või mõnel sinu tuttaval asja olnud Haigekassasse kui asutusse?


    Üks meeleolukas vahejuhtum "Sopranodest" tuli meelde. Sealne haigekassalaadne asutus, HMO, oli nagu tellitult füüsilise külastuse tarvis käepärast. :)
    The Sopranos: Tony and Chris beat down Mahaffey

    ...you cryin' about - HMO!? Get covered!

  • Veel rohkem kui töötu- ja haigekassa paistavad inetu ja mitte-kaasaegse nimetusega silma ikkagi kinnipidamisasutused, mida vanakooli inimeste kõnepruugis kutsuti sageli isegi "vanglaks".

    Edaspidi oleks hoopis parem nimetada neid asutusi ootekodudeks, inimesed lihtsalt ootavad ju seal nö. oma aega, teevad aega parajaks järgmise väljumiseni - väga paljud aga kindlasti tunnevad ennast häirituna sellisest vanamoodsast sõnast nagu "vangla"!
  • Ning boonusena peale nime/siltide vahetusi: palju lihtsam värvata inimesi tööle ametinimetusega 'Ootekodu kliendihaldur' vs ebameeldiva ning vanamoodsa kõlaga 'vangivalvur'

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon