Islamiprobleem Euroopas - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Islamiprobleem Euroopas

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sellise väljalaskeaastaga dissidenti mängida on ka natuke teatraalne. Jõuluõhtul metsavendadele leiba viisid ikka?
  • Heh, sisutu mees jälle oma lihtlausetega siin targutamas.
  • Nüüd on siis teada kes Karum6mmile kogu aeg miinuseid laob, kuuevarbaline.
  • Nii lihtsaks ära oma elu ka ela, pisike.
  • Ma tõmbasin naerust limonaadi kurku praegu.
  • Karum6mm
    Lumehelbeke ilmselt pioneeriorganisatsiooniga ei suhestu. Selleks peab olema ikka varajasema sünniaastaga väiklane (pool)kommunist. Minu nartsissistlikule minapildile miinus vast otsest mõju ei avalda. Lihtsalt väiklase poolkommunisti masohhism just siin aega veeta on elukirevusindeksit tõstev.

    Just, olen ennegi ymeramehe selliseid kommentaare lugenud, tegu on Kutseri-suguse peakujuga ideelise kommunistiga. Lumehelbekese jätaks pioneerijutud täiesti külmaks.
  • Oeh. Ma proovin teile joonistada natuke suurema pildi, panen värve ka, aga ausalt öeldes hakkab see, et inimesed ei küündi arusaamiseni, ära tüütama. Jätan teid siia vabasse teemasse üksteist laikima ja mittelaikima tulevikus omapead.

    Karumõmmi pioneeriks mitteolemise aeg jääb sinna kaheksakümnendate ülemisse otsa. Kõik vaatasid Soome TV-d, osad arveldasid markades juba, mingisugune tõsimeelne pioneerlus on tema oma fiktsioon. Aroonia selle peale mängisingi. Kõik. Oleks ta kümme aastat varem, oleks see mitteolemine natuke teise maiguga. Aga jällegi, korduvalt seda teemat üles võttes oleks ka see veider.

    Ja nüüd vaadake siia: Miinus ei tulnud minult. Saite aru? Ta tallub pidevalt kellegi konnasilmadel, selleks ei pea see miinus tulema teema pealt, piisab isikust. Ma ei pane ka teile, pisikesed decibel ja fake mccoy, miinuseid. Teil niigi raske.
  • Aroonial on hea maitse, see mida sina siia pidevalt paiskad on puhas sapp.
  • Tulemuslikum on siit lihtsalt vaikselt ära kaduda. Lihtsalt mitte enam kommenteerida ja kõik.
    Suure kärtsu-mürtsu saatel hüüatus: "Ma nüüd kaon ja te ei kuule minust enam mitte kunagi!", ei ole mitte nii tulemuslik.
  • ttrust
    Tulemuslikum on siit lihtsalt vaikselt ära kaduda. Lihtsalt mitte enam kommenteerida ja kõik.<br abp="332">Suure kärtsu-mürtsu saatel hüüatus: <i abp="333">"Ma nüüd kaon ja te ei kuule minust enam mitte kunagi!"[/i], ei ole mitte nii tulemuslik.


    vt. ka Somm Tallinnast, Hiievana jt. :)
  • :) M6mm, kas Sa oktoobrilaps olid, või olid kohe väiksena mässaja ja vabamees?
  • opex
    :) M6mm, kas Sa oktoobrilaps olid, või olid kohe väiksena mässaja ja vabamees?


    Koju ma tõttan, käes on mul nelgid,
    punane täheke rinnas mul helgib ...
    "Tere oktoobrilaps" tervitab isa ...
    ...


    :)

  • Minu teadlik otsus mitte pioneeriks astuda jäi 80ndate keskpaika. Pahempoolsusega teadlik pahuksisolek algas sealt. Oktoobrilaps olin. Hea oleks, kui poleks olnud. Toona oli teadlikkus madalam ning vältimisvõimalus faktiliselt olematu. Mis puudutab metsavendadele leiva viimist, siis minu toas sai varjatud armeest kõrvalehoidnut, perekonnatuttav oli poliitvang, vanemate autol oli nende sõprade-tuttavate tõttu sageli hall Volga sabas, inimeste kohta, kellega ma kokku puutusin, kirjutati lehes paskville - ning veel 88nda aasta algupoolel leidsid tutvusringkonnas aset sõrmede sahtli vahele panemised ning muudki huvitavad sündmused. Pime aeg oli. Kolmetäheline organisatsioon ruulis. Ilma soojenedes soojenes ka lootus ning 88nda aasta Tartu Muusikapäevadel enam lippe ära ei tiritudki.
  • Andropovi surma järgselt Tšernenko saamisel impeeriumi valitsejaks, kadusid ära igasugused totaalsed surved astuda pioneeriks või isegi astuda oktoobrilapseks või astuda komsomolkuseks. Seega just 1984a ja selle järgsed põlvkonnad, kes olid siis sobivas eas, omavad palju vähem vastava taagaga inimesi, kui varasemad põlvkonnad. Vabanemine algas juba tasapisi sellel ajal, mitte Gorba ei algatanud seda.
    Mäletan seda, et Eesti ajakirjandus muutus palju huvitavamaks ja loetavamaks tol ajal näiteks. Sellist kuvaldaga raiutavat ideoloogilist putru jäi vähemaks.
  • hoolimata austusest Karum6mmi vastu, siis jutt kuidas 4 klassi poiss oli pahempoolsusega pahuksis ja ideoloogliselt ise mõtles, et ei astu pioneeriks, tundub ikka suht koomiline. Sel ajal juba puhusid muutuste tuuled ja olid hoopis teised ajad kui 70 dail. Vaatasin siis järgi, m6mm oli 85 aastal 9 aastane kui perestroika hakkas, edaspidi võtke tema jutte kui kõva dissident ta oli huumoriga.
  • Ma mäletan lapsepõlvest sellist ütlemist, et kui Gorba poleks glasnostit alustanud, siis poleks keegi kuulnudki, et perestroika käib. Ehk tegelikult lasti kruvid lõdvaks alles 87. aastal koos glasnostiga.
  • pahurik
    hoolimata austusest Karum6mmi vastu, siis jutt kuidas 4 klassi poiss oli pahempoolsusega pahuksis ja ideoloogliselt ise mõtles, et ei astu pioneeriks, tundub ikka suht koomiline. Sel ajal juba puhusid muutuste tuuled ja olid hoopis teised ajad kui 70 dail. Vaatasin siis järgi, m6mm oli 85 aastal 9 aastane kui perestroika hakkas, edaspidi võtke tema jutte kui kõva dissident ta oli huumoriga.


    Ma peaks ikka laussooda olema, kui ma arvaks, et 9-aastaselt saab dissident olla. Minu ahistamine piirdus sellega, et teised viielised said klassi lõpus normaalse raamatu, mina sain Lastele Leninist. Lihtsalt olin väike tattnokast rebel, sest perekond oli sinimustvalget laadi. Mis puudutab aga kolmetähelise organisatsiooni vallatlemist ümbritsevate täiskasvanute kallal, siis see on meeles ja see oli kole. Jutt sellest, kuidas kõik oli juba soft ja viisakas 85+ lihtsalt ei vasta tõele.
  • Keegi ei kirjutanud, et 9a oli dissident, mainisin, et edaspidi kui sellist juttu ajad, siis võtke seda huumoriga, sest 88a olid 12 aastane ja sealt edas võiks ikka küll juba kõike rääkida. KIndlasti 85a KGB möllas edasi jne, aga õhk oli hoopis teine kui 10a varem. Ma ise pidasin ka M6mmi natuke vanemaks, edaspidi oskan arvestada. Sel ajastul see põlvkondade vahe on suht terav, m6mm natuke nägi väga noorelt seda nõuka aega kigi isegi 10a vanemad jõudsid nõuka ajal vaid koolis käia.
  • No ma üldiselt võtan end siiani ise ka huumoriga.
  • Teadlikust otsusest saab rääkida ehk komsomoli puhul ja sedagi mööndustega, sest pioneeriks võeti 10 aastaselt, komnooreks 14-aastaselt. Minul keelasid vanemad ära.Kui pioneeriks sunniti, siis isa läks kooli ja ütles, et ei mingil juhul. Talle ei hakatud auku pähe rääkima,jäeti mind kohe rahule sest isa ütles, et ta on usklik ja need on väga kangekaelsed .Olin oma klassis ainus mittepioneer ja teised isegi kadestasid veidi, sest mina ei pidanud juhmakatel koondustel lolli mängima vaid võisin pärast tunde koju minna .

    Komsomoli mind keskkoolis ei proovitudki värvata,juba teati, et sihuke vastaline tüüp tagurlikust perekonnast.Ülikoolis aga hakati väga peale käima, kuid siis oli juba endal taipu keelduda. Ma rikkusin neil statistikat, olin kursusel üks kahest mitte-komnoorest, nemad tahtsid aga 100 % komsomolikursust.Kumbagi vastalist neil ümber veenda ei õnnestunud. Samas mingeid repressioone ei järgnenud, keegi taga ei kiusanud ja hinded selle all ei kannatanud. Sõprussuhted kursusekaaslastega samuti mitte.Ainus, mida öeldi, et EÜE-s mittekomsomol välisrühma ei pääse. Kuid ega pääsenud ka need komsomolid, keda mina tundsin.Sinna trügisid nomenklatuuri võsukesed ja mingid hämara taustaga grusiinid .Praegu tundub isegi naljakas, kuid 1978.a. tundus veeta kuu Ida-Saksamaal või Poolas samasugune defitsiit nagu kilekotid, Wrangleri kuluvad või ehtne ABBA vinüülplaat.

    Nii et selle pioneer-mittepioneer olemise taga mingi suurt dissidentlust või võimutruudust näha pole mõtet. Lihtsalt mõned vanemad olid põhimõttekindlamad kui teised .Kes aga parteisse astusid, need olid juba erilised limukad. Sinna ei sunnitud, sinna mindi vabatahtlikult, et karjääri teha või eeliseid saada.
  • Äkki tuleks tagasi teemase tagasi? Nagu praktika näitab kommunismuse pisik on inimese peast igas vanuses mõistlikul moel eemaldatav. Kuidas islamismusega on?

  • Mina küll pioneeriks olemist ei kahetse. Suvised pioneeride kokkutulekud-võistlused 80-ndate keskpaigas olid ühed vahvamad üritused ja et see algas mingi totaka marsiga mind küll ei häirinud.
    Võibolla linnades oli see kuidagi teisiti, kuid maalastele oli see puhas rõõm ja vaheldus.
  • Kuldar1
    Võibolla linnades oli see kuidagi teisiti, kuid maalastele oli see puhas rõõm ja vaheldus.

    Siia ongi see koer maetud. Vähemalt niipalju, kui mul oma tuttavatega sel teemal juttu on olnud.

  • Henno Viires
    opex
    :) M6mm, kas Sa oktoobrilaps olid, või olid kohe väiksena mässaja ja vabamees?


    Koju ma tõttan, käes on mul nelgid,
    punane täheke rinnas mul helgib ...
    "Tere oktoobrilaps" tervitab isa ...
    ...


    :)



    Ja jätkates üks level edasi:

    Pioneergi noor
    on peenra kohal kummis !
    Ta sangarlikult kaitseb peeti
    lehekirbu eest !


    P.S. Aga jah, see tiblade ajupesupropaganda käib teise teemasse.
  • kuusemaa
    Teemasse ka, peale seda kui olete oma kaelarätid ja viisnurgad ilusti Lenini teoste peale pannud.
    Itaalias tahtsid saabunud insenerid Veneetsias, Rialto sillaehituses kätt harjutada, aga pahad Carabinierid aga ei lasknud integreeruda ja tööd teha.


    Ee, siin foorumis on mingi sarimiinuseladujad. Huvitav, milline osa sellest kommentaarist teie roosat hingekest solvas?
  • kuusemaa
    See on nüüd tõeline multikulti.

    Tallinn, Hiina restorani tagahoov. Hiina kokad suitsetavad, venelased tulevad tüli norima - kaduge koju, miks te siia tulite ..

  • No siia sobib lisada indiaanlaste ja valgete ameeriklaste suhtlus teemal - migrandid koju. Mitu aastat(inimpõlve) on vaja kohapeal elada, et järgmiseid koju tohib saata? Eelmise näite puhul Hiina köögist on see aeg lühike :). Samas teise põlve araablased pole nii hästi kohanenud, kui mustad ja venelased...
  • Koperdasin mingi pea aasta vana guardiani loo otsa kust selgub, et selline asi nagu immigrantide ristiusku pöördumine on ka olemas, mass-ristimised ujumispasseinides....
    At Trinity church in the Berlin suburb of Steglitz, the congregation has grown from 150 two years ago to almost 700, swollen by Muslim converts, according to Pastor Gottfried Martens. Earlier this year, churches in Berlin and Hamburg reportedly held mass conversions for asylum seekers at municipal swimming pools.
    The Austrian Catholic church logged 300 applications for adult baptism in the first three months of 2016, with the Austrian pastoral institute estimating 70% of those converting are refugees.
  • Miks peaks ristiusku pöörama, kui palju normaalsem oleks islamistid ateismi pöörata?
  • Nad ei oska ilma usuta elada? Liiga palju muutust ühekorraga oleks vist ateistiks hakkamisel, lisaks nagu lugeda loodavad soodsasse valgusesse langeda immigr. ametnike juures.
  • ttrust
    Miks peaks ristiusku pöörama, kui palju normaalsem oleks islamistid ateismi pöörata?


    Judaismi, kristluse, islami Jumal on ikkagi sama, teiseusulist aktsepteeritakse, ateist on midagi alamat, nagu loom.
  • Vanaema
    ttrust
    Miks peaks ristiusku pöörama, kui palju normaalsem oleks islamistid ateismi pöörata?


    Judaismi, kristluse, islami Jumal on ikkagi sama, teiseusulist aktsepteeritakse, ateist on midagi alamat, nagu loom.


    Vanaema, sa oled liialt optimistlik. Esiteks - lõviosa kristlastest ei pea Jumalat samaks. Teiseks judaistid ei pea islamit otseselt ebajumalakummardamiseks, kuid selle üle diskuteeritakse elavalt - kas parem on sunduse korral võtta vastu islam või surra märtrina. Selleks, et raamatu rahvast (juute/kristlasi) aktsepteeritaks, peaksid nood tunnistama islami ülimuslikkust. Kristlase jaoks pole selline asi jällegi üldse vastuvõetav. Seega, kui ateistiga on kohe selge, siis kristlase ja juudiga ainult veidi vähem selge.
  • :) Korralikule moslemile ei mahu pähe, et oled ateist ja usud ainult endasse (ja veidi ka karmasse) ning ei käi reede/pühapäev mosees/kirikus.

    Kuna mul isiklikult on side usuga kangesti nõrk, siis õppisin olema kommunist oma araabias veedetud aja :) Usk üldjuhul tuleb kaasa sinu sünnikodust ja minul on selleks NSVL, sest siis ei soovinud keegi vestlust edasi arendada. Kui olid kristlane, siis teadsid araablased minust kordi rohkem piibliteemadel vestelda ja ma eelistasin usujutte vältida...

    ühesõnaga - kui satute moslemiga oma usust rääkima ja teil see parasjagu puudu on ning vanust on NSVL mäletamiseks piisavalt, siis see on täitsa sobiv usulahk :) Ateistidele nad üritavad mingit usku pähe määrida ja alati pole selleks isegi mitte islam, neile on tähtis, et sa midagi usuksid!
  • On palju sekulaarseid moslemeid, kes nagu meiegi enamuses oleme sekulaarsed kristlased. Nendega probleeme pole meie kultuuris sellel tasandil. Probleemid tekivad tõeliste moslemitega, kes usust taganeja maha löömise heaks kiidavad või usuteotuse eest surmanuhtluse heaks kiidavad. Neid on miljoneid ja nad ei ole mingid terroristid, samuti valdav enamus neist ise ka kedagi tapma ei lähe, kuid nad tunnevad end solvatuna, kui prohvetit teotatakse kuidagi ja nii solvatuna, et selle eest surmamõistetut nad kaitsma küll ei hakka, heaks kiidavad. Nendega tekib meie kultuuriruumis probleem.

    Venemaa teorrorirünnakut kommenteerivad nad nii näiteks https://www.facebook.com/aljazeerachannel/videos/1852644671684507/

    ma salvestasin eile sellest ekraanist seal jupi juhuks, kui facebook on ehk tänaseks kõrvaldanud sealt kommentaare, eile olid seal kõik kommentaarid rünnakut heaks kiitvad ja selle üle rõõmustavad

    on üsna tavaline selliseid kommentaare näha seal peale terrorirünnakut, samuti on facebookis lehekülgi, kus moslemite meelsus selgelt avaldub seoses usuteotuse eest surmamõistetutega Iraanis näiteks. Meil kardetakse sellest rääkida, et Islam vajab reformimist ja ega meie seda reformida ei saagi. Aga niisuguste väärtushinnangutega inimesed meie kultuuriruumis elama ei kõlba, öelgu multikulturistid mida tahes. Sellest ei piisa selliste inimeste puhul, et paned tal suu kinni kuidagi ja seletad, et see pole aktsepteeritav meil. Mõned SJW inimesed ütlevad selle peale, et see on osa nende identiteedist, nagu meie oleme valged. See ei ole kellegi argument muidugi, ma hakkan siis natsiks või kommunistiks ja teatan, et see on osa minu identiteedist, kui Hitlerit solvad, siis löön su kasti.



  • Karum6mm
    Vanaema
    ttrust
    Miks peaks ristiusku pöörama, kui palju normaalsem oleks islamistid ateismi pöörata?


    Judaismi, kristluse, islami Jumal on ikkagi sama, teiseusulist aktsepteeritakse, ateist on midagi alamat, nagu loom.


    Vanaema, sa oled liialt optimistlik. Esiteks - lõviosa kristlastest ei pea Jumalat samaks. Teiseks judaistid ei pea islamit otseselt ebajumalakummardamiseks, kuid selle üle diskuteeritakse elavalt - kas parem on sunduse korral võtta vastu islam või surra märtrina. Selleks, et raamatu rahvast (juute/kristlasi) aktsepteeritaks, peaksid nood tunnistama islami ülimuslikkust. Kristlase jaoks pole selline asi jällegi üldse vastuvõetav. Seega, kui ateistiga on kohe selge, siis kristlase ja juudiga ainult veidi vähem selge.


    Üldiselt nõus, lihtsalt üks lisakommentaar.

    Suhted võivad olla muutunud, kuid varem väideti küll, et kui juuti ei olnud võimalik matta juudi surnuaiale, siis järgmine valik oli pigem moslemite, mitte kristlaste surnuaed. Moslemid olid lähedasemad ainujumala tunnistamise mõttes. Kristlaste Püha Kolmainsus tundus nagu sellest taganemisena.
  • BBC kirjutab, et on olemas selline protsess, kus abikaasa poolt kolmesõnalise loitsu abil temast lahutatud ja tänavale visatud naine võib tagasi minna mehe juurde kui too seda soovib, enne lihtsalt peab ta laskma mingil suva poldil või imaamil endale taha keerata ja jälle loitsu abil lahutama. Raha eest on selline vahe-abielu teenus olemas naistele, osad moslemid tunnistavad seda protsessi, osad mitte.
  • Nonäedsiis, Rootslased said ka oma multikulti õied. Ausalt, ei oska kaasa tunda kui ühiskond on silmaklappidega ja roosamanna üledoosis.
  • kuusemaa
    Nonäedsiis, Rootslased said ka oma multikulti õied. Ausalt, ei oska kaasa tunda kui ühiskond on silmaklappidega ja roosamanna üledoosis.


    Jah, parastada ei taha, aga kuidas ikkagi saab nii loll olla. Meenub, kui üks naisminister lausa nuttis ekraanil, kui Rootsi oli lõpuks sunnitud sissetungi piirama. Täitsa segased, nagu zombeeritud.
  • Rootsi on kaotatud maa, umbes veerand rahvastikust on välismaal sündinud immigrandid või Rootsis immigrantide perre sündinud. Idanaabri ohu kõrval ongi pikemaajaliselt suurem probleem, mis Rootsist tulevikus saab ja kuidas see Eestit poliitiliselt ja majanduslikult mõjutab.
  • Indoneesia Acehi provintsi pealinn Banda Aceh on see piirkond mis oli kõige lähemal 2004a jõulude-aegsele hiigeltsunami põhjustanud maavärina epitsentrile.
    Seal provintsis korraldatakse toredat meelelahutust - inimeste avalikku šariaatlikku piitsutamist, mida võiks turismimagnetina ära kasutada.
    http://arvamus.postimees.ee/4071559/galerii-ja-video-aceh-elab-sariaadiseaduste-raudses-haardes
  • Tänamatud jõmpsikad: Rakvere pagulaspere lahkus Saksamaale
    Saharov ütles, et nende hoolealustest peredest ongi vaid üks Eestist lahkunud. Siit ära minejaid olevat aga rohkem, tema teada kokku 26 pagulast. "Lahkujaid ja reisil olijaid on palju. Kas nad tulevad tagasi või ei tule, seda me ei tea," rääkis Saharov.
  • Näete, kõlbab Iraagis elada küll!
    Pikk teekond lõppes kodumaal: Lasnamäel elanud perekond sõitis tagasi Iraaki.
    http://www.postimees.ee/4076005/pikk-teekond-loppes-kodumaal-lasnamael-elanud-perekond-soitis-tagasi-iraaki
    Siit küsimus ametnikele, et mis alustel Iraagist tulnud immigrante kvalifitseeritakse põgenikeks? Kas neil poleks lihtsam elada Iraagi selles piirkonnas, kus pole sõda, kui neid Euroopasse põgenikena tassida?
  • Kas keegi mäletab, et ResPublica poistepänd "äraostmatud" lubasid ilusaid euroopa mehi? Vaadake paari eelmist kommnetaari -- lubadus on täitmisel.
  • UN hakkas inisema sest pahad Hungarlased ei taha pagulastega seotud "direktiive" järgida ja mõtlevad oma rahva heaolu seisukohalt http://www.euractiv.com/section/global-europe/news/un-urges-eu-to-stop-sending-migrants-to-hungary/

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon