Ostame Eestile vajaliku soomustehnika - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ostame Eestile vajaliku soomustehnika

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Päris nii hull see ikka pole. CV90 jaoks on isegi spetsiaalne moon, millega paned kuuese seeria T-90 torni pihta ja üpris suure tõenäosusega (täpset nr ei mäleta, vist 80%) ei näe tankistid enam midagi.
  • Kui sa esimesena tule avad...
    Aga ega need T-14 uhkes üksinduses ei sõida. Ikka 4 kaupa ma pakun. Koos karja T-15 te ja muu koluga.
    T-90 on ikkagi ainult T-72 moodsas pakendis.
    Ehk mina jään oma liistude juurde ja esindan pessimiste.
  • Loe Kunnase uus raamat läbi, ta annab selged juhised mis T-14ga tegema peab :)

    Aga hetkel pole T-14 probleem, sest neid pole veel olemas. Tootjatehas läks vist üldse pankroti aga eks nad jätavad pensionid välja maksmata ja saab varsti edasi toota.
  • TNT
    mx77, mulle meeldib sinu optimism
    aga 35 cal minna torkima main battel tanki , millel on 120 cal......mis laseb vist ka alakaliibrilist noolmürsku.
    see on selline B kati filmi stsenaarium, kus mingi actionman jookseb
    püstolit pagutades kuulipilduri positsiooni maha.


    B-katti, antud juhul õigemini Z-katti, kui madalamat olemas pole, saab teha ka teistpidi: kompaniijagu Faustpatronedega relvastatud sakslasi ründab tulutult öö läbi liikumisvõimetut Shermanit. Raev / Fury

    See "film" on üleüldse jahmatavalt halb käkk, emotsionaalselt mõjult midagi Kesiktelevisiooni "Meedia keskpunkti" taolist. Eriti halb on, et ta pole ka nii halb, et oleks hea (klassifitseeruks trash-filmina vms).
  • Vähemalt arvutimängudest tean ma seda, et soomust ilma jalaväeta liigutada on paras suitsiid, ja no jalaväel on javelinid, nendega saab hea hunniku vanarauda toota. Mingid laheda sõja filmid rääkisid ka sellest kuidas bradleyd rakettidega T-sid nillisid.

  • TNT
    Kui sa esimesena tule avad...
    Aga ega need T-14 uhkes üksinduses ei sõida. Ikka 4 kaupa ma pakun. Koos karja T-15 te ja muu koluga.
    T-90 on ikkagi ainult T-72 moodsas pakendis.
    Ehk mina jään oma liistude juurde ja esindan pessimiste.


    Kõik sõltub taktikast ja komandöride oskusest. CV 90-ne vastase avastamissüsteemid pidid olema päris tasemel. Vastane tuleb vastu võtta seal kus see on tema jaoks kõige ebamugavam, mitte "Fury" stiilis lagedal põllul ratasaväe stiilis rünnakut korraldada. Ei maksa unustada, et CV 90 on jalaväe lahingumasin seega on iga masinaga kaasas ka 8 jalaväelast, kes on varustatud Kustide ja Javelinidega. Javelin on siiski üks pagana äge asi.
    Kui soovid vaadata, siis on juutuubis piisavalt videoid, kus Iraagis võetakse Abramseid (ja need on vist ühed parima soomuskaitsega masinad) RPG-dega maha. Meeskonnad jäävad küll enamusel juhtudel ellu, kuid masin on võitlusvõimetu.
  • Teise Iraagi sõja ajal (ma ei pea hilisemat silmas) kaotasid USAkad kokku vist ühe käe sõrmede jagu Abramseid.
    Saage aru, CV90 on ilmselt super jalaväe lahingumasin ilmselt aga ta ei ole tank. Tank on loodud kestma otsetabamusi, CV90 mitte, üks suurem pauk ja kogu lugu. Erineva klassi relvad, erinevateks otstarveteks.
    CV konkureerib rohkem ikka omas kategoorias BMP dega.
    Aga mis siin ikka jaurata.
    Kas T-15 on mingi uus lahingumasinate klass? Raske jalaväe lahingumasin?
  • Üldiselt sõjapidamine on ikka natuke keerulisem värk kui "top trumps", kus laotakse tehniliste andmete kaardid lauale, võrreldakse numbreid ja asi otsustatud :) Sellised tankid millele miski peale ei hakanud olid teemaks viimati IIMS alguses ja kuulusid Prantsusmaa relvastusse - noh ja me kõik teame mis sellest asjast sai.

    USA armee peamiseks eeliseks igal rindel on ikkagi meeletu kollektiivne kogemustepagas erinevates oludes tegutsemisel pluss suurepärane väljaõpe, mitte lihtsalt üksikute relvasüsteemide parameetrid.
  • tulu
    Need kes kaitseväe läbinud ja reservväelasena arvele võetud ei oska nende moodsate tankide ja kuulipildujatega ringi käia ja enamus reservväelasi teab, et vastavalt Eesti vabariigi põhiseaduse § 1.
    Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas.


    Proovisin aga ei suutnud siiski vait jääda, sest tekkis siiras uudishimu, et mis on selles moodsas kuulipildujas nii erinevat on, et tolle 75 aastat vana disainiga Maschinengewehri peal õppinud kuulipildurid ei oskaks moodsaga ringi käia?

    Tankide osas kogemus puudub aga kui pilte googeldada, siis pakuks huupi, et noorem "playstation'i põlvkond" tunneks ennast moodsamas tankis kodusemalt.

    Abrams:



    T-72:


  • Abramsi kasutama õppimine on käkitegu. Sellel pisikesel Top Geari kutil oli üks saatesari, kus ta käis igasuguste imemasinatega sõitmas. Üks saade oli siis Abramsile pühendatud - seal oli peale paari tundi simulaatori kabiinis kutt valmis sihtur (sai väga hästi liikuvatele märkidele pihta komandöri sihitamise järgi) ja sõitis kah ise täitsa keerulist rada mööda.
    Tuletan meelde, et kui need venelaste tankide kahevõistlused, siis lasid seal päris mitmed meeskonnad mööda, ja seda seisvast tankist seisva sihtmärgi pihta. Ja need olid ilmselt oma väeosa parimad meeskonnad.
    https://www.youtube.com/watch?v=qnFY4OFHZZc

    T-72 on muidugi vene insenerimõtte "ssursaavutus" ergonoomika poolest. Ilmselt oli ka PzKW VI mugavam
    https://www.youtube.com/watch?v=_JhKTKsdlB8
  • Reservväelased õpetatakse kokku ikkagi üksuste kaupa, neile ettenähtud relvasüsteeme kasutama. Asi pole üldse niiväga üksikisiku võimes sealt torust mingi pauk välja manada (mis ei ole ka niisama lihtne kui telekas), vaid ka kõik juhtimistasandid peavad oskama oma allüksusega mõttestatud moel ringi käia - see on suht mõeldamatu, et näiteks pioneeripataljoni ülem hakkab järsku maastikul soomuse liikumist kamandama. Või noh, vähemalt kui eesmärgiks pole kohe järgmisena arendada oma pädevust sellesama soomuse maakera seest välja upitamisel :)

    Kuna ohvitseri koolitamine võtab 8 kuu asemel kordades kauem, siis on väheusutav et reameeste puudus kunagi millegi evitamisel pudelikaelaks saab. Lisaks seal on veel logistiline tugi ja sada miljonit muud efektiivseks toimetamiseks vajalikku nüanssi.
  • ikaldus, sul on põhimõtteliselt 100% õigus.
    Venkude KPVT raskekuuliprits (btridel ja igal pool mujal) on 40 ndate toodang, sama käib enamuse käsirelvade ja kuulipritside kohta. Need riistad ei ole muutunud eriti. Puittükkide asemel plast.
    MG3 on sama MG 42,(sihik on natsa teine)
  • Margus Tsahkna: Sõjalises plaanis on Venemaa juba pikalt eelisarendanud läänevastaseid võimekusi.Just Venemaa läänepoolset sõjaväeringkonda, mis asub meie ja seega ka NATO ning ELi idapiiri taga, on viimase kümnendi jooksul paigutatud nüüdisaegset relvastust – moodsaimad hävituslennukid, ründekopterid ja raketisüsteemid Iskander, Bal ja Bastion. Peale relvastuse, mille käitamine ei vaja suurt isikkoosseisu, on Venemaa suurendanud ka maavägesid, mille koosseis ulatub 100 000ni. Ainuüksi eelmise aasta jooksul suurenes sellesama läänepoolse sõjaväeringkonna isikkoosseis kolme uue diviisi loomisega 10 000 inimese võrra.
    http://arvamus.postimees.ee/3985753/margus-tsahkna-kindel-meel-ja-kuelm-naerv-tagavad-meie-julgeoleku

    Mis siis teeb uus valitsus kes esmalt lubas julgeolekule pühenduda?
    Kaitsefond lükkub edasi st. ajal kui Venemaal tekib aastaga juurde 10000 palgalisega 3 diviisi meie ei tee midagi ajame oma tühja mulli ainult. 2,2% kaitseks oleks väga tubli saavutus kui me asuks seal kus Belgia aga mitte Venemaa kõrval. Eelmine kaitseminister Hanso on öelnud 2% on miinimum meie aga loodame liitlastele ja õnnele mul vahel tekib tunne,et Eesti riik ja rahvas ei olegi iseseisvust ära teeninud vaid me peaks minema järgi oma sugulasrahvastele kes kadunud suure Venemaa sulatusahju. Kas riik kes enesekaitseks panustab minimaalselt peab jääma iseseisvaks?
    Kahjuks on nii,et kui oleme Venemaa all siis maksame juba teise riigi kaitseks kordades rohkem kui tänasel päeval, miks me riskeerime on meil riskimine nii veres?
    Jään samuti siis koos poliitikutega imele lootma!
  • Eesti on kunagi kui sõda õues tõstnud kaitsekulusid ainult selle raha eest tellitud sõjariistad jäid saabumata.

    1939. aasta kevadel, seitse kuud pärast Müncheni sobingut, kiitis riigikogu heaks Eenpalu valitsuse riigikaitsemaksu seaduse eelnõu. Kahe nädalaga läbis see kahekojalise parlamendi komisjonid ning vähem kui kuu pärast esitamist andis president Päts sellele oma allkirja.

    Seadusega tõsteti viieks aastaks enamiku kehtinud maksude määrasid kümme protsenti. Lisaraha läks aasta varem Pätsi dekreediga loodud riigikaitse fondi, kuhu tehti kümneaastase plaani alusel broneeritud väljamakseid otse riigieelarvest.

    1940. aasta alguses, juba nn baaside ajal ja pärast Poola purustamist, tuli Uluotsa valitsus välja ideega tõsta riigikaitsemaksu aastaks 20 protsendile.

    Lõpuks hakati palavikuliselt tegutsema, kuid suurem osa tellitud relvastust ei jõudnud kohale. Varsti täitus riigikaitse alarahastusele tähelepanu juhtinud kindral Laidoneri hoiatus: kes pole võimeline end kaitsma, kaob teiste keskelt ära.

    http://arvamus.postimees.ee/3975635/juergen-tamme-eestis-juba-oli-kunagi-kaitsemaks-aga-see-jaei-hiljaks?_ga=1.170919528.994482348.1473935274
  • ''Senior Trump ally Ted Malloch told the BBC that Nato would be reformed, with the possibility of "new institutions" and a definite focus on ensuring European members paid more towards the alliance''
    Kaitsekulutused:

    NATO eelarvesse:

    Graafikud: CNN Money
  • Ohtlikud mõtted. Ilmselt tekib Hispaanias, Itaalias ja mujal pingelise riigirahandusega kohtades küsimus, mille nimel täpsemalt neid kaitsekulutusi kahekordistada tuleks.
  • Võib arvata, et Putinil on tekkimas konstantne erektsioon.
  • Stealth
    Andis ikka oodata, aga nüüd on meil ka lõpuks päris enda hävituslennuk :)


    Lõpuks? Õhku ei tõuse neist enam ükski, aga nimekiri on pikk.

    Lennundusmuuseumi iseloomustavad selle kõnekad allüksused. Suurimaks ja tähtsaimaks on välisekspositsioonis asuv lennutehnika osakond, kus on 21 lennukit ja 4 helikopterit. Siin on hävitajad Saab JA 37 Viggen, Mirage IIIRS, MiG-21bis, MiG-23MLD, MiG-25, F-104 Starfighter, Saab 35 Draken, pommitaja Su-24, hävitus-ründelennukid JAK-28PP, Su-22M4, Saab J32E Lansen, treeninglennukid TS-11 Iskra, L-39, Aero L-39 Delfin, Hawk HW-326, A-22, reisilennukid An-2, JAK-40, Tu-134A ja helikopterid Mil Mi-2RL, Mil Mi-8, S-300, Ka-26

    Allikas: http://www.lennundusmuuseum.ee/muuseumist/
  • Lennundusmuuseumi reaktiivhävitajate kollektsioon on Euroopa kontekstis väga muljetavaldav, Mig-25 ja Su-24 pole vist peale venelaste enda muuseumide kuskil väljas ja ega selliseid kohti ka palju pole, kus see ülejäänud rida kõik esindatud oleks. Brüsseli lennundusmuuseumi väljapanek vast on võrreldav, rohkem polegi nagu silma jäänud.
  • Linnahalli rekonstrueerimine ja viimati ostetud soomukid Hollandist on praktiliselt sama suurusjärk summa, see illustreerib, kuidas otsusesd nihkes on.
  • Kohe investitakse/topitakse teine 100 milli sinna patareivanglasse.
    Tvaju mat.
    Pointless .
  • Stealth
    Andis ikka oodata, aga nüüd on meil ka lõpuks päris enda hävituslennuk :)


    Ma ei mõista, miks oli vaja lennukit lammutada ja treileri peal kohale vedada kuludega 17k€. Mis oleks takistanud veel lennukõlbulikul (mahavõetud relvastusega) lennukil tunni-kahe-kolmega lihtsalt Ämarisse kohale lennata? Kui oleks vaja veel vanaraud tühjaks riisuda (avioonika, mootorid jms) siis kohapeal oleks selleks aega küll ja veel.

  • antsukene
    Stealth
    Andis ikka oodata, aga nüüd on meil ka lõpuks päris enda hävituslennuk :)


    Ma ei mõista, miks oli vaja lennukit lammutada ja treileri peal kohale vedada kuludega 17k€. Mis oleks takistanud veel lennukõlbulikul (mahavõetud relvastusega) lennukil tunni-kahe-kolmega lihtsalt Ämarisse kohale lennata? Kui oleks vaja veel vanaraud tühjaks riisuda (avioonika, mootorid jms) siis kohapeal oleks selleks aega küll ja veel.


    antsuke, sa ikka tead, et lennutunni hind on 6500 euri?
  • Selline hind võib olla täies lahinguvalmiduses masinal, mille sangas on lahingupiloot ja salved-püloonid teravat moona täis. Relvastusest mahavõetud tühja kesta võib kohale lennutada ka lennukooli pensionärist instruktor. Isegi eeldades, et lennutunni hind on nagu ülalpool märgitud, siis ajavõit oleks sama hinna juures ...hmmmm... märgatav?
    Ma lihtsalt esitasin küsimuse. Ei ole spetsialist-aviaator.

  • Aastaid maas seisnud lennuki lennukõlbulikuks tegemine on väga kallis protsess.
    Ilmselt on seal otsas ka mootorite ressurss jne.
  • Aga kirjuta info@lennundusmuuseum.ee ja küsi järele. Ma usun, et sealt saab kõige adekvaatsemad vastused.
  • Lühikene ülevaade sellest, et millised on ameeriklaste relvastuse puudujäägid võrreldes Venemaa, Hiina, Saksamaa, Iisraeli, UK tehnikaga, eelkõige siis tankid, liikursuurtükid, soomukid ja mitmelasulised raketiheitjad. https://fas.org/sgp/crs/weapons/R44741.pdf
    Ei puuduta küll otseselt Eesti relvatehinguid, aga mingi vaate annab, kuhu tehnika arendamisel suuremad riigid liiguvad.
  • misso
    NATO ekspertide sõjamäng: Balti riigid peavad vastu kaks nädalat ja selleks ajaks valitseb Kaliningradis juba pimedus
    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/nato-ekspertide-sojamang-balti-riigid-peavad-vastu-kaks-nadalat-ja-selleks-ajaks-valitseb-kaliningradis-juba-pimedus?id=77097912


    vahva kaart neil seal slaidina...kui venelane ründab, siis mitte maismaad mööda vaid merelt ja tekitaks sellega suurt segadust
  • Pole mõtet unistada, et merelt paari pataljoni merejalaväe dessandina EI maabuks tagalasse. Lisaks ettevalmistav taktikaline kopteridessant.
  • No ja mis nad siis tagalas teevad ? nad tapetakse üpriski kiirelt maha ära. Soomust pole, kahureid pole, pmst palja perse ja kahe kolme tankiga lüüakse ikka suht kiirelt mättasse ära.
  • Merejalaväel pole soomust?
    Hea mees, dessantväed ongi mõeldud pikalt suht autonoomselt sõdima.
    Aga kui sinu tagalas tekkib kaos kukub eesliin suht kiirelt kokku. Varustusteed lõigatakse ära, oled sunnitud kõik reservid dessandiala hävitamiseks käiku panema.
    Ja muidugi on võimalik dessandiala alati laiendada. Ja seda juba ilma sellist raskusteta nagu oli esimesel lainel..
  • TNT
    Merejalaväel pole soomust?
    Hea mees, dessantväed ongi mõeldud pikalt suht autonoomselt sõdima.
    Aga kui sinu tagalas tekkib kaos kukub eesliin suht kiirelt kokku. Varustusteed lõigatakse ära, oled sunnitud kõik reservid dessandiala hävitamiseks käiku panema.
    Ja muidugi on võimalik dessandiala alati laiendada. Ja seda juba ilma sellist raskusteta nagu oli esimesel lainel..


    Oleks see siis nii lihtne :) Miks ühtegi sellist dessanti ei tehtud teise ilma sõja ajal vaid taoti ca 500k meest narva all kasti ?
  • See dessantpataljon on pmst automaatselt kotis.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Normandy_landings 150 000 meest, ette valmistati seda 2 aastat. peale seda voolas sisse paar miljonit. see on 3 kordne ülekaal juba alguses hiljem meeletu ülekaal.

    Mingi pataljon või paar, pakitakse siin vääga kiirelt kokku, kui rahvast peale ei voola.

  • Ma ei viitsi vaielda.
    Kui sa nii usud annab see sulle parema une Tin.
  • TNT, sa oled varemgi siin teemas väga käegalöövalt pessimistlike arvamustega üles astunud.
    Võiksid ju veidike üritada oma seisukoht selgitada, või muud moodi avada oma professionaalsust sõjapidamise asjus.
  • Ma olen nagu rohkem selles Leo Kunnase leeris.
    Ehk siis minu usk põhineb suuremal kaliibril ja laskeulatusel. + soomusmanöövervõimel + õhutõrjel .
    Kuniks seda ei ole, ei ole millessegi uskuda.
    Õppigem soomlastelt, nemad teavad kuidas asjad käivad.
    Meie siin tõmbleme. Ja jaurame tühjal kohal.
    Sõduri baasvarustust võib ju tuunida aga AK4 on vaid relv enesekaitseks. Nii lihtne ongi.
    Aga mx77, sul on õigus, ma olengi pessimist.

  • Tin
    TNT
    Merejalaväel pole soomust?
    Hea mees, dessantväed ongi mõeldud pikalt suht autonoomselt sõdima.
    Aga kui sinu tagalas tekkib kaos kukub eesliin suht kiirelt kokku. Varustusteed lõigatakse ära, oled sunnitud kõik reservid dessandiala hävitamiseks käiku panema.
    Ja muidugi on võimalik dessandiala alati laiendada. Ja seda juba ilma sellist raskusteta nagu oli esimesel lainel..


    Oleks see siis nii lihtne :) Miks ühtegi sellist dessanti ei tehtud teise ilma sõja ajal vaid taoti ca 500k meest narva all kasti ?


    Polnud ei laevu ega väljaõpet, üks katse oli (https://et.wikipedia.org/wiki/Merik%C3%BCla_dessant), aga see lõppes nukralt.
    Praegu on hoopis teine olukord, kopterid, dessantlaevad, väljaõpe, kõik on idanaabril olemas.
    Kui 10 või 100 kopterit homme üle Narva lendab, kuidas sa nad ilma Stingerita maha võtad?
  • TNT, aga Javelin, Milan, CV9030? Ei ole nagu ainult AK4.
    Plaanis on liikursuurtükkide hange ja õhutõrje. Väga palju oleks tahta, et me kõik korraga suudaks hankida.

    Milnet foorumis on ka üks kodanik, kes tahab, et kõike oleks korraga ja palju, ainult et küsimusele kust see raha peaks tulema ei oska ta vastata (no üks idee oli tal pensionärid "koonduslaagrisse" panna piltlikult)
  • See ongi ju teemaalgatuse mõte, et võib-olla oleks nutikas neid võimekusi odava laenurahaga kiirendatud tempos lisada. Tuleb arvestada, et keerukate relvasüsteemide kasutuselevõtu eelduseks oleva väljaõppe läbi viimine on pigem aastates mõõdetava pikkusega protsess - kui näiteks täna tanke ostes saavutavad esimesed tankiüksused lahinguvalmiduse 2022. aastaks (laest võetud number, aga usun et mitte väga palju mööda), siis selle ajaga jõuab maailmas palju muutuda, nii üht- kui teistpidi.
  • Bows
    Kui 10 või 100 kopterit homme üle Narva lendab, kuidas sa nad ilma Stingerita maha võtad?

    Alati saab, küsimus on moraalis ja motivatsioonis.
    Mogadishus võtsid suvalised pätid RPG-7-te ja kuulipildujatega kopterid maha. Ajaloos on palju näiteid, kuidas väike osapool suuremat võidab kui on moraali poolest piisavalt üle.
  • Inimelude mõttes oleks parem moraali poolest juba täna piisavalt üle olla ja ilmselged tehnilise võimekuse lüngad aegsalt ära täita. Meil ei ole seda mõnede lõuapoolsete rahvaste kõrgema moraali ja odavamate inimelude eelist.

    Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.
  • Mi 24, mis on vananenud kolu, sellele ei hakka ükski käsitulirelv peale.
    Sisuliselt on tegemist BMP ga, millel on tiivik küljes.
    Blakhawk on umbes midagi MI 8 laadset. Ilma sellise soomuskaitseta.
    Neid lasti Somaalias alla.
  • Reinumag
    Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.


    Siinkohal võib ilmselt parafraseerida seda vana nalja, et ega meie kaitsejõud ei pea tingimata Venemaast tugevamad olema, juba päris ok on kui ollakse hirmsamad kui Läti sõjavägi :)
  • Kuniks CV90 netele tankitõrjerakettide konteinereid külge pole riputatud ei ole mõtet käsi plaksutada.
    Neil puudub soomuskaitse. Ja võime rünnata lahingutanki.
  • CV 90-le ei ole mingit mõtet neid TT konteinereid külge riputada, sellega kaob kogu Javelini idee ära, mis võimaldab vargsi lasta ja märkamatult kaduda, enne kui pauk käib.
    Ja nende tankidega on nii, et kuni pole õhutuge, siis pole kah neist eriti kasu, head suured märklauad, seega ostame tankid, siis peame F-16-ned ostma jne. jne.
  • TNT
    Mi 24, mis on vananenud kolu, sellele ei hakka ükski käsitulirelv peale.
    Sisuliselt on tegemist BMP ga, millel on tiivik küljes.
    Blakhawk on umbes midagi MI 8 laadset. Ilma sellise soomuskaitseta.
    Neid lasti Somaalias alla.


    Rääkimata https://en.wikipedia.org/wiki/Kamov_Ka-50 või Ka-52:
    Extensive all-round armour installed in the cockpit protects the pilot against 12.7 mm armour-piercing bullets and 23 mm projectile fragments. The rotor blades are rated to withstand several hits of ground-based automatic weapons.
  • Noh juudid nii ei mõtle. Sommid Talvesõjas ka ei mõelnud. Ega kreeklased teise Pärsia sissetungi ajal. Kaitsetahte puudumine on risk #1, mitte varustus, mu meelest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon