Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Art4 niikuinii, aga pigem küsimus kas loetakse eksituseks või rünnakuks ning kas seega art5 - sõjaline rünnak kõigi NATO riikide vastu
  • "S.Niper"
    Art4 niikuinii, aga pigem küsimus kas loetakse eksituseks või rünnakuks ning kas seega art5 - sõjaline rünnak kõigi NATO riikide vastu


    Nonii, kas mobilisatsioon ka tuleb?
  • "karlsson25"
    Nonii, kas mobilisatsioon ka tuleb?

    Kus ja milleks? Eestis küll mitte.
  • Loogiline vastus oleks löök Valgevene pihta, kui raketid tulid Valgevenest, siis on agressor Valgevene.
  • Kui NATO riigid jõuavad järeldusele, et tegemist oli tahtliku sõjalise rünnakuga, siis on kõik NATO liikmed sisuliselt sõjaseisukorras. Kuidas seda sõda "lahendatakse", milliseid instrumente, sõjalisi, diplomaatilisi, poliitilisi vm kasutades, on ise küsimus. Ehk sõjalist valmidust tõstetakse, aga kas ja millisel määral Eestis mobiliseeritakse... sõjaline lahendus on pakis siiski üks viimaseid ning kõigepealt lähevad liikvele NATO professionaalsed üksused.
  • Hetkel tundub, et tegu oli Ukraina poolt alla lastud Vene raketiga, mis seejärel sihtmärgilt kõrvale kaldus ja suvalisse kohta maha prantsatas koos õhutõrjeraketi tükkidega. Piltidel ka näha tükke, mis sarnased S-300 õhutõrjeraketile.

    Sellelt põhjalt ilmselt olukord ülearu ei teravne, aga see võib olla piisav, et anda Ukrainale veel mingit head kraami - nüüd on see selgelt juba NATO otsene julgeolekuküsimus. Paralleelid Malaisia lennuki allalaskmisega 2014 ja kuidas see lääne arvamust muutis, on täiesti olemas.
  • Poolas on juba USA Patrioti patareid. Võib olla tuuakse juurde või liigutatakse Ukraina piirile lähemale. Eks siin kõik hüüab selle järgi, et õnnetus (ahvile AK47 kätte), aga 0-vastus tundub poliitiliselt liiga hambutu ka.
  • "S.Niper"
    Kui NATO riigid jõuavad järeldusele, et tegemist oli tahtliku sõjalise rünnakuga, siis on kõik NATO liikmed sisuliselt sõjaseisukorras. Kuidas seda sõda "lahendatakse", milliseid instrumente, sõjalisi, diplomaatilisi, poliitilisi vm kasutades, on ise küsimus. Ehk sõjalist valmidust tõstetakse, aga kas ja millisel määral Eestis mobiliseeritakse... sõjaline lahendus on pakis siiski üks viimaseid ning kõigepealt lähevad liikvele NATO professionaalsed üksused.


    No tahtlik sõjaline rünnak NATO vastu ei saa ilmselt olla 2 raketiga Poola farmi pihta tulistamine ja siis vaikus. Pigem on nagu ikka - kusagilt sügava kultuurkihi alt on mingi uunikum välja aetud ja püütakse kuhugi tulistada.
  • Mitte venelaste tahtlus pole oluline vaid NATO tõlgendamissoov.
    See oleks normaalne esmane ametlik hinnang avalikkuse rahustamiseks ja läbirääkimiste alustamiseks. Tavaliselt läheb kuid, et sellist asja uurida. Ja tundub ka uskumatuna - rakett sai tabamuse õhutõrjeraketilt ning ei hävinud, vaid muutis suunda ja võttis kaasa ÕT raketi tükid...
    Aga küll kulisside taga lepitakse kokku asjade tegelik seis, selle tõlgendus, ning see, kui palju, kellele ja milleks seda avaldatakse. Selle intsidendiga võib seostada ilmselt mitmeid lähinädalate arenguid sõjas ja selle ümber.
  • Lugedes Meduzat, siis ÕT rakett on Kremli versioon, poolakad ise on süüdistustes ettevaatlikud, aga US luure versioon räägib vene rakettidest. Ehk siis - näis kuidas NATO kokku lepib.
  • Delfi otseblogi:
    22:24
    Vene kaitseministeerium: see on Poola sihilik provokatsioon
    Vene kaitseministeerium: "Poola meedias ilmunud teated ja ametiisikute avaldused Przewodówi külas maandunud Vene rakettide kohta on sihilik provokatsioon, mille eesmärk on olukorra eskaleerimine." Samuti eitatakse, nagu oleks Venemaa andnud lööke Ukraina-Poola piirialadel (ehkki eelnevalt Ukrainast tulnud teated kinnitavad pommitamise toimumist). Kaitseministeerium väidab lisaks, et kasutatud rakett ei meenuta kuidagi Vene relvade ehitust.
  • Artikkel 4 jah. Motiveerib veel enam Ukrainat toetama ka relvastusega, mida seni on tagasi hoitud. Üks variant eskalatsiooniks on ka see kui NATO jõustaks (Ukraina soovil, loomulikult) Lääne-Ukraina kohal lennukeelutsooni, põhjendusel, et see on vajalik NATO riikide kaitseks. See võiks tähendada ka NATO õhutõrjet Lääne-Ukrainas.
  • Juhuks, kui pakub huvi. Venemaa uudistele saab pilgu peale heita. Korra nädalas võib. https://www.youtube.com/watch?v=VQOp3gVK6cg

    Eestist on ka juttu.
  • Vanaema, ka kord nädalas pudel viina teeb alkohooliku. Tund aega sorteerimata Vene uudiseid on isegi kangem kraam kui tavaline viin, see peseb su aju ikka korralikult läbi kui nii tihti tarvitad.
  • Täna hommikul Terevisiooni uudistes igatahes klassifitseeriti asi juba ümber Ukraina ebaõnnestunud õhutõrjeks. Mille alusel, ei pannud tähele.
  • Luurajad väitvat nii, st. et oli UA rakett, tibla ka muidugi väitis, et tema raketid ei olnud piirile lähemal kui 35 km.
    Western intelligence suggests that the missile that struck Polish territory yesterday was fired by Ukraine in an attempt to target incoming Russian projectiles.
  • Mis näitaja see 35km on? S300, mida venelane kasutab maasihtmärkide vastu ja ukrainlased õhutõrjes, lendas vist kuni 150km. Ning nüüd tuleks nagu välja, et Ukr ÕT raketid ebaõnnestumisel ei lendagi õhku vaid maanduvad, lisaks vene rakettidele, siiamaani ilmselt siis Ukraina pinnal?
    Kogemuslikult peaks tõde otsima Kremli väidete ümberpööramises.
  • "Cynic"
    https://t.me/hersonhueviy/2098
    Siiski vist midagi tõsisemat. Vatnikud jätavad maha kindlustatud positsioonid jõe vasakul kaldal. Ju siis kardavad Ukraina suurtükiväe lööke teiselt poolt jõge.


    Nüüd hakkab justkui selguma, et suures osas oli tegu siiski Ukraina infooperatsiooniga ja kuuldusi asulate (sh. Nova Kakhovka) vallutamisest levitati vantides paanika tekitamiseks ... küllap nii mõnigi Dnipro äärses esimeses kaitseliinis kükitav mobik või tshobik lasi püksid täis või pani liduma kui Telegrami kanalilt luges, et natsid on juba lähedal :)

    Reaalselt muidugi luurerühmad ja/või eriüksused teisel kaldal tegutsesid ja ilmselt osa infooperatsioonis kasutatud pildimaterjali on nende käest saadud, näiteks mõned geolokatsiooni abil tuvastatava asukohaga ülesvõtted Nova Kakhovka lähistelt .... lihtsalt suuri jõude asulate üle kontrolli võtmiseks üle jõe ei liigutatud ja see pole nii lihtne
  • "S.Niper"
    Mis näitaja see 35km on? S300, mida venelane kasutab maasihtmärkide vastu ja ukrainlased õhutõrjes, lendas vist kuni 150km. Ning nüüd tuleks nagu välja, et Ukr ÕT raketid ebaõnnestumisel ei lendagi õhku vaid maanduvad, lisaks vene rakettidele, siiamaani ilmselt siis Ukraina pinnal? Kogemuslikult peaks tõde otsima Kremli väidete ümberpööramises.

    Selge see. Millal tibla valetanud pole. Aga selle väitega nad täna tulid vist, leidsin selle ja panin siia, ma ei tea mida nad täpselt mõtlesidki selle võimaliku valega kas, et sihtmärgid polnud piirile lähemal kui 35km või kst.
  • Väidetakse et tegemist S300 versiooniga 5V55K, mille lennukaugus 45km. Sel juhul saanuks seda tõesti lasta vaid väga väikselt osalt Valgevenest. Aga see detail võibki ju olla "leitud" vaid kahtluste eemale suunamiseks. Võiks ju arvata et mida lühem distants seda väiksem kõrvalekalle, aga mine sa vene relvade puhul tea.
    Ühe teooria järgi vahetasid venelased kogemata X ja Y koordinaadid ning rakett oli mõeldud hoopis Kiievisse.
    Aga oli kuis oli, tundub, et NATO telgitagustes on kokku lepitud käsitleda juhtumit siiski näpukana (ja vaidluste vältimiseks Ukraina näpukana) mitte Poola ründamisena. Eks näis kas venelased sellise tõlgenduse eest ka midagi "maksma" peavad, aga Kremli reaktsioon näitas selgelt nii omadele kui võõrastele, et Kreml ei taha praegu NATOt kuidagi provotseerida, veel vähem reaalselt rünnata.
  • Ei jõua ära oodata millal Ukraina hakkab looma Zaporižžja oblastis läbimurret Aasovi merele.
    Vaevalt Ukraina laseb Venemaal kogu talve kaitses istuda ilma suuremaid rünnakuoperatsioone läbi viimata.
    Pigem on talvel sõdimine palju suurem nõrkus Venemaa jaoks ja loogiline oleks seda Ukraina poolt maksimaalselt ekspluateerida.
    Kui Ukraina suudaks Aasovi mereni läbi murda, siis muutuks Hersoni ja Krimmi oblastites asuvate vene vägede logistika samasuguseks peavaluks nagu oli Herson viimastel kuudel.

    Ei ole mingit kahtlust, et Venemaa jätkab Ukraina infrastruktuuri hävitamist eesmärgiga põhjustada humanitaarkatastroof. Igasugused teise ja kolmanda ringi efektid Euroopa suunas oleks kirsiks tordil.
    Moldova elektrikatkestused, Ungari naftajuhe, Poola raketiintsident - seda kõike hakkame nägema veel suuremas mahus.
    Iga järgmine venelaste samm selles sõjas saab olema veelgi julmem - mis tagab selle, et Ukraina hakkab saama aina paremat relvastust ja sõja unarusse jäämise riski ei ole. Pigem väljub sõda järjest enam Ukraina piiridest. Ühel või teisel moel.
    Lõpuks on see ju püha sõda Vene impeeriumi ellu jäämise nimel. Ning selles sõjas võetakse kasutusele kõik vahendid vastavalt meeleheite tasemele.
    On ju venelastele omane ütlus, et surmast veel hullem on kaotus - ning selle printsiibi järgi on nad kogu selle sõja jooksul ka käitunud.
    Režiimi liikmed saavad aru, et ainuke viis ellu jääda on see sõda võita. Kõikidel muudel juhtudel saabub vägivaldne surm või eluaegne vanglakaristus osalemise eest sõjaroimades.

    Ukraina on täna samasuguses positsioonis nagu Iisrael aastakümneid tagasi - rahvuse säilimise nimel ollakse võimelised võimatuteks ülesanneteks.
    Ei maksa liiga palju imestada kui ukrainlaste sõjatööstus loob raketid mis lendavad Moskvani välja. Ukrainas on endise tuumariigina jalaga segada vastavat kompetentsi ja seejuures kõige tähtsamast - motivatsioonist - puudust ei ole. Võib-olla suudavad isegi tuumarelva valmis meisterdada.
    Nad saavad väga hästi aru, et kolmandatele osapooltele lootma jääda ei saa ja sõja lõpp ei saabu enne kui suudetakse mõjutada kõige magusamaid sihtmärke Moskvas ja kõike seda mis jääb tuhande kilomeetri raadiusesse Ukraina piiridest.

  • Veel üks huvitav mõttearendus :)

    If missiles that hit Poland came from Ukraine:
    - Poland triggers article 5 at Ukraine
    - Ukraine surrenders to Poland
    - Ukraine is now part of Poland
    - Ukraine is now part of NATO
    - Putin withdraws all armies from Ukraine
    - Ukraine wins war with Russia
  • "During their retreat from #Kherson, Russians started shooting at their own soldiers."
    https://twitter.com/NOELreports/status/1593193567010578432

    "Svoi, bljad!" :-)

  • Tõlge ka juurde :)
    Ma ütlesin, et "saatke POOLE rohkem rakette", mitte "saatke POOLA rohkem rakette".

    PS - varastatud netist.
  • Mardike, kui juba tõlgid, tee seda korrektselt! Ei ole "poole rohkem".
  • "2korda2"
    Mardike, kui juba tõlgid, tee seda korrektselt! Ei ole "poole rohkem".


    Õige on "rohkem", äkki keegi ei oska ära arvata.
  • "2korda2"
    Mardike, kui juba tõlgid, tee seda korrektselt! Ei ole "poole rohkem".


    Mardikese tõlkes on ka eesti keeles nalja point arusaadav. Ilukirjandust ei tõlgi keegi päris sõna-sõnalt.
  • "luarvikluarvik"
    "2korda2"
    Mardike, kui juba tõlgid, tee seda korrektselt! Ei ole "poole rohkem".


    Õige on "rohkem", äkki keegi ei oska ära arvata.


    Sõna-sõnalt tõlge on “suurem”
  • Tundubki olema Vene rakett, kuna Ukraina uurijaid seda uurima ei lasta. Selleks poleks põhjust, kui seal oleks kindlaid tõendeid raketi Ukraina päritolu kohta.

    Biden teadis juba paar tundi hiljem, et tegemist olla Ukraina raketiga, isegi siis kui veel Poola ütles, et neil pole veel teada, kelle oma see on. Samas toimub mingi veider salaläbirääkimine USA ja Venemaa vahel.

    Tundub, et tegelikult ka laskis Venemaa raketi (või kaks) NATO riigi pihta, aga NATO üritab iga hinna eest isegi eskaleerimise ohtu vältida.

    Teeb murelikuks :)
  • raulir,
    Tunduda võib sulle ükskõik, mis.
    Selle pinnalt ei saa oletusi, ammugi otsuseid teha.
  • Zelenskoi võiks rahulikumalt võtta. Muidu saadetakse ta varsti kuhugi Šveitsi mägikuurordisse puhkusele. "Lääne ja Poola allikate sõnul ei tulnud Poolas Przewodówis toimunud tragöödia puhul kasuks Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi avaldused, milles ta kahtles raketi päritolus ka pärast seda, kui NATO, Poola ja USA olid selle Ukraina õhutõrje omaks kuulutanud. „See muutub naeruväärseks,“ kaebas Financial Timesile üks diplomaat, kelle sõnul õõnestab Ukraina niimoodi usaldust enda vastu. „Keegi ei süüdista Ukrainat, aga nemad valetavad avalikult, see on palju kahjulikum kui rakett ise.“ https://epl.delfi.ee/artikkel/120100320/zelenskoi-kahtleb-raketi-paritolus-ja-hoiatab-salakoneluste-eest

    N Liit sai omal ajal puht majanduslike vahenditega maha surutud ja Venemaast paistis tol ajal saavat üsna mõistlik aasia riik, läks aga teisiti. Nüüd on tekkinud arutult palju arulagedaid tegelasi, eriti netisõdalaste seas, kes arvavad, et tuumapomm Moskvale on kõikide asjade lahendus.
  • Läbirääkimised ja mingi rahuleping saavadki siin huvitavad ja keerulised olema. Kusjuures olen mõelnud, et kui Ukraina poolt on läbirääkimiste eeltingimuseks venelaste oma piiridesse ronimine ja okupeeritud alade vabastamine, siis mida peaks Venemaal peale seda olema Ukrainaga läbi rääkida... Siis ongi USA, EL jne, kellelt võiks midagi saada ja kellele tuleks midagi lubada.
  • Kui peaks olema nii, et NATO ei saa tunnistada, et sai venemaa raketiga pihta, siis tegelikult seda organisatsiooni ei ole enam.

    Olgu paar asja kohe öeldud. Ainult venelasel on S300 õhutõrjeraketid seadistatud selliselt, et enesehävitus on väljalülitatud. Ja teine asi on see, traktor kraatri kõrval ei paistnud olema "sõelapõhi", mida s300 just teeb. Ma olen sügavalt murelik.
  • Rahunege eksperdid. USA kammib õhust ja kosmosest kogu seda sõda 24/7 ja vaevalt, et mõni selline pauk jääks jälitamata.

    CNN: Ukraina eksperdid on jõudnud Poolas raketilöögi saanud kohta
    Ukraina presidendi kantselei allikas kinnitas CNN-ile, et Ukraina uurijad saabusid Poolas sündmuspaika, mida teisipäeval tabas rakett. Eile nõudis Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, et lisaks Poola ja USA ekspertidele tuleks sündmuspaika uurima lubada Ukraina meeskond.
  • "raulir"
    Tundubki olema Vene rakett, kuna Ukraina uurijaid seda uurima ei lasta. Selleks poleks põhjust, kui seal oleks kindlaid tõendeid raketi Ukraina päritolu kohta.

    Biden teadis juba paar tundi hiljem, et tegemist olla Ukraina raketiga, isegi siis kui veel Poola ütles, et neil pole veel teada, kelle oma see on. Samas toimub mingi veider salaläbirääkimine USA ja Venemaa vahel.

    Tundub, et tegelikult ka laskis Venemaa raketi (või kaks) NATO riigi pihta, aga NATO üritab iga hinna eest isegi eskaleerimise ohtu vältida.

    Teeb murelikuks :)


    Unustasid lisamata, et Reformierakond on süüdi ....
  • "Suurik"
    "luarvikluarvik"
    "2korda2"
    Mardike, kui juba tõlgid, tee seda korrektselt! Ei ole "poole rohkem".


    Õige on "rohkem", äkki keegi ei oska ära arvata.


    Sõna-sõnalt tõlge on “suurem”


    Ei, antud kontekstis - rohkem.(suuremalt)
  • "raulir"
    Tundubki olema Vene rakett, kuna Ukraina uurijaid seda uurima ei lasta. Selleks poleks põhjust, kui seal oleks kindlaid tõendeid raketi Ukraina päritolu kohta.

    Biden teadis juba paar tundi hiljem, et tegemist olla Ukraina raketiga, isegi siis kui veel Poola ütles, et neil pole veel teada, kelle oma see on. Samas toimub mingi veider salaläbirääkimine USA ja Venemaa vahel.

    Tundub, et tegelikult ka laskis Venemaa raketi (või kaks) NATO riigi pihta, aga NATO üritab iga hinna eest isegi eskaleerimise ohtu vältida.

    Teeb murelikuks :)


    Ilmselt on Biden sillapead loomas
  • Variandi eelistusedUkraina ÕT möödalaskVene raketieksitusVene sihilik rünnak
    NATO1.2.3.
    Venemaa1.2.3.
    Ukraina3.2.1.

    Selle juhtumi osas läheb Ukraina tahe vastuollu NATO tahtega, mis aga seekord kattub Venemaa eelistustega. Lihtsalt poliitilistel põhjustel on tõenäoline tõde, Vene eksitus, kõigile osapooltele alles teine nende huvidele vastav tõevalik.
    NATO'le võiks sobida ka eksinud vene raketi versioon, aga vigane Ukraina ÕT rakett lubab õigustada uusi abimeetmeid Ukraina õhutõrjele.
  • https://twitter.com/michaelh992/status/1593518889186611203
    According to the Ukrainian military Stratcom is quoting an article claiming that one of the two cruise missiles shot down over #Kyiv yesterday morning contained an emptied out nuclear warhead.
  • "raulir"
    Tundubki olema Vene rakett, kuna Ukraina uurijaid seda uurima ei lasta. Selleks poleks põhjust, kui seal oleks kindlaid tõendeid raketi Ukraina päritolu kohta.

    Biden teadis juba paar tundi hiljem, et tegemist olla Ukraina raketiga, isegi siis kui veel Poola ütles, et neil pole veel teada, kelle oma see on. Samas toimub mingi veider salaläbirääkimine USA ja Venemaa vahel.

    Tundub, et tegelikult ka laskis Venemaa raketi (või kaks) NATO riigi pihta, aga NATO üritab iga hinna eest isegi eskaleerimise ohtu vältida.

    Teeb murelikuks :)


    Lihtsalt teadmiseks, et 40km kaugusel Labunie asulas on õhutõrje radar RAT-31DL , mis näeb 500km ja on ühendatud NATO võrku. S300 lennukaugus on 150km.

    Ehk jah, NATO ja ka ilmselt Poola teadsid 99% kindlusega minuteid hiljem, kust see rakett tuli.
  • "2korda2"
    Mardike, kui juba tõlgid, tee seda korrektselt! Ei ole "poole rohkem".


    Ole nii kena ja tõlgi see jutt sedasi, et oleks nali järgi?
  • "JP76"
    S300 lennukaugus on 150km.

    Valgevene on 117km.

    Samal ajal oli Lvivist põhja pool läheduses veel vähemalt 5 plahvatust.



    Suur küsimus on selles, et kui tegemist oli tõesti õhutõrje suurt laengut kandva raketiga, siis miks pole näha suurt hulka kildude jälgi ja kilde endid, nagu sellel pildil allalastud reisilennukist?

    Üldiselt väidetakse, et S300 kasutab õhutõrjeks ainult fragmentation warhead-e, mis on ka loogiline.


  • "JP76"

    Lihtsalt teadmiseks, et 40km kaugusel Labunie asulas on õhutõrje radar RAT-31DL , mis näeb 500km


    Lihtsalt teadmiseks, et radari nägemisulatus on tänapäeval piiratud ainult maa kumerusega. Maapinna lähedal asuva antenni puhul peab 500 km kaugusel asuva lennuki nägemiseks see olema vähemalt 10-12 km kõrgusel.

    Tiibraketi lennukõrgus on paarsada meetrit ja teda näeb tasasel maal ... no, nii umber 70 kilomeerti kauguselt, kui AWACSit appi ei võta. Kui valemisse panna reljeef, läheb asi kordades hullemaks.

    Tomahawk, muuseas, oli üks paljudest põhjustest, miks nõugude liit kokku kukkus. Kogu senisele B-52 massrünnakute tõrjumisele üles ehitatud õhutõrjesüsteem muutus kõlbmatuks, vaatlusvõrku tuli kiiremas korras tihendada üksteisest vähem kui 50 km kaugusele paigutatud radaripostidega. Sest muidu oleks tiibrakett nende vahelt lihtsalt Matthias Rusti kombel läbi lennanud. Nüüd võtab igaüks NL riigipiiri pikkus, jagab selle 50ga ja vaatab, kui palju radareid tiibrakettide tõrjeks vaja läheks ja millist infrastruktuuri (Arktika!) selle värgi teenindamine nõuaks. Rääkimata sellest, et vajalikus koguses radareid polnud paugupealt kusagilt võtta. Ja mida see kõik maksis - mitte muidugi rublades, vaid naturaalressursis, mida nagunii puudu oli...


  • "raulir"

    Üldiselt väidetakse, et S300 kasutab õhutõrjeks ainult fragmentation warhead-e, mis on ka loogiline.

    Ei ole loogiline, ja mitte ka tõsi.

    Kõigi pikamaa õhutõrje jaoks toodetud rakettide jaoks - nii S-300 kui ka vanemad S-200 ja S-75 - olid olemas ka eriotstarbelised lõhkepead, muuhulgas tuumalaenguga. Nendega olid varustatud ka Eestis asunud õhutõrjedivisjonid Saaremaal, Keila-Joal, Neerutis ja Valgas.

  • "zuckerblaum"
    "raulir"

    Üldiselt väidetakse, et S300 kasutab õhutõrjeks ainult fragmentation warhead-e, mis on ka loogiline.

    Ei ole loogiline, ja mitte ka tõsi.

    Kõigi pikamaa õhutõrje jaoks toodetud rakettide jaoks - nii S-300 kui ka vanemad S-200 ja S-75 - olid olemas ka eriotstarbelised lõhkepead, muuhulgas tuumalaenguga. Nendega olid varustatud ka Eestis asunud õhutõrjedivisjonid Saaremaal, Keila-Joal, Neerutis ja Valgas.

    Raketi otsa saab kruvida jah, paljut, aga kas ka klassikaliseks õhutõrjeks?

    Ei ole ju loogiline, et Ukraina kasutaks mitte-õhutõrje lõhkepead selleks, et Vene rakettide vastast õhutõrjet teha. Nagu ma aru olen saanud, siis tavalise lõhkelaengu puhul peab (eriti raketile) pmst pihta saama, samas killupilve puhul võib isegi mõnesaja meetri pealt veel lennuki/raketi alla võtta. Selle reisilennuki puhul polnud ka plahvatus kontaktne.
  • Facebookis üks inimene juhtis tähelepanu, et vaadata koordinaate, “Kui võtta Kievi koordinaatidest (50.45466, 30.5238) esimene ja Lvivi koordinaatidest (49.83826, 24.02324) teine, saad rakettide langemise koha Poolas…. Kellegil läks koordinaatide sisestamisel näpuga järje ajamine sassi ilmselt.”

    Kui uskuda pealtnägijate seletusi, et rakette oli kaks, siis on väga tõenäoline, et üks neist oli valedele koordinaatidele saadetud venelaste oma ja teine Ukraina õhutõrje oma, mis esimest jälitas. Kui õhutõrje rakett jõudis venelaste raketti tabada enne kui see maha sadas, siis oleks seletatav, miks pole traktor sõelapõhi ja miks me näeme pildil ühte lehtrit.
    See hüpotees on samuti varem välja käidud.
  • Olenemata sellest, kelle rakett kahe poolaka elu võttis, tuleb Ukrainat varustada ja õhutõrjevõimekust tõsta, sest iga päev hävitatakse taristut ja tapetakse inimesi. Pole normaalne suhtuda poolakate eludesse teisiti kui ukrainlaste eludesse. Sõda on kuritegu ja Venemaa on kuritegelik riik. Mida tehakse kurjategijatega? Nad isoleeritakse teistest, et nad ei saaks enam kurja teha, nende üle mõistetakse kohut.
  • Alustuseks tuleb see kuritegu lõpetada. Ukrainal pole selleks jõudu ja Läänel mune.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon