Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Laialdasem ekskursioon Valgevenne võiks olla meeldivalt asümeetriline käik mis teatud lolli kääbuse plaanidesse võiks tõsiseid mõrasid lüüa.
  • Lavrov ähvardas võimaliku sõjaga jälle Balti riike, samuti Soomet: "Ukrainas, nagu ka ühelgi teisel Vene Föderatsiooniga piirneval territooriumil, ei tohi olla sõjalist infrastruktuuri, mis kujutab endast otsest ohtu meie riigile, meie kaasmaalaste diskrimineerimist, tagakiusamist, kes saatuse tahtel osutusid Ukraina riigi kodanikeks, aga tahavad säilitada oma keele, kultuuri, traditsiooni, kasvatada oma lapsi."
    (Ei ole paywall) https://www.delfi.ee/artikkel/120129894/lavrov-venemaaga-piirneval-territooriumil-ei-tohi-olla-ohtu-meie-riigile-ega-kaasmaalaste-tagakiusamist
  • Ma tõesti loodan, et välisvenelased, vähemalt noorem põlvkond, on tänaseks aru saanud et nende "heaolu kaitsmine" on vaid ettekääne vene imperialismile. Ukrainas toimuv on näidanud selgelt, et ainus "õige venelane" on Kremli ajupestud rahvale see, kes elab Venemaal (isegi kui ta ei ole rahvuselt venelane). Välisvenelastel ei ole õiguseid, neid tohib "õige venelane" tappa või tapale ajada. Seepärast on Eest/Läti venelased ka suht rahulikult suhtunud oma puna-altarite lammutamisele. Ikkagi parem kui elu Venemaal.
  • USA annab GLBS laskemoona - Ground Launched Small Diameter Bomb

    laskekaugus kuni 150km, efektiivne pigem ca 130km, saab lasta HIMARSi abil, maksumus 40 000USD tükk vs. ca 1 000 000 USD ATAMCS rakett, USA ladudes on neid piisavalt ja saab kiirelt kohale toimetada

    tundub, et vandid peavad oma laskemoonalaod jms. 151. kilomeetrile kolima rindejoonest lugedes .... arvestades juba seda kui suured probleemid peale HIMARSite ilmumist Ukrainasse on neil 80km kauguselt varustuse toimetamisega rindele, siis ....
  • "S.Niper"
    Ma tõesti loodan, et välisvenelased, vähemalt noorem põlvkond, on tänaseks aru saanud et nende "heaolu kaitsmine" on vaid ettekääne vene imperialismile. Ukrainas toimuv on näidanud selgelt, et ainus "õige venelane" on Kremli ajupestud rahvale see, kes elab Venemaal (isegi kui ta ei ole rahvuselt venelane). Välisvenelastel ei ole õiguseid, neid tohib "õige venelane" tappa või tapale ajada. Seepärast on Eest/Läti venelased ka suht rahulikult suhtunud oma puna-altarite lammutamisele. Ikkagi parem kui elu Venemaal.

    "jpedro"
    [naer saalis]

    Osa Kohtla-Järve linnavolinikke palub linnavalitsusel uurida sõjahaual asunud leinava ema kuju eemaldamise seaduslikkust. Lisaks on tekkinud idee korraldada uue kuju püstitamiseks korjandus.
  • Ei ole see noorem põlvkond minu arust sugugi vähem impeeriumimeelne kui vanem. Nad kasutavad meelsasti kõiki Eesti hüvesid, mõned oskavad isegi normaalsel tasemel eesti keelt, kuid hoiak on ikka "kui hea oleks kui Vene piir läheks kuskilt Saaremaa ja Gotlandi vahelt" . Toida hunti kuidas tahes, see vahib ikka metsa poole

    Vene imperialism pole noorematele enam üks-ühele seotud Punaarmee ja ja punamonumentidega. Putin on seda modifitseerinud vene imperaatorite malli järgi. Peeter I ja Nikolai II on rohkem sangarid kui Lenin ja Stalin, õigeusu kirik on avalikult võimu tööriist ja käepikendus. Soveti ajal teeseldi, et see on mingi iseseisev üksus ja mineviku igand. Nüüd on see tähtis osa võimust.
  • Olgu pealegi impeeriumimeelsed. Oma rahva kunagise suuruse üle on uhked ka teised, leedukad, portugallased, hollandlased. Isegi eestlased loevad meelsasti jutte ajastust mil ugri-mugrid valitsesid Läänemerd, selle põhja ida ja lõunakallast ning kirde-Euroopat ja Siberit.
    Oluline on, et nood "meie" venelased aru saaksid, et praegu tambivad ukrainlasi ja ukraina venelasi valimatult segi nende endi rahvuskaaslased Venemaalt. Ja sealjuures ka selliseid Narva taolisi linnu, kus venelased ülekaalus. Oluline on praegu, et nad aru saaksid - Putini Venemaale on nemadki vaenlased või veel hullem, reeturid. See on nii, sest venelased ei ole rahvus, vaid sarnaselt ameeriklastega "rahvaste katel". Sellest tulenevalt ei ole "omad" mitte rahvuskaaslased, vaid need kes katlas sees. Kes väljas on võõrad. Ja nagu Nõukogude Liidu eksperiment ning praegune Ukraina sõda tõestasid, "katla suurendamine" ei tee veel kõiki võõraid omadeks.
  • Kõigile poliitilistele erakondadele pettumuseks - kohalik venelane ongi sellest suuremas jaos aru saanud, moe pärast vahel purjus peaga lällab veidi aga sellega see piirdub. Terve venemeelse organiseeritud liikumise võibki taandada mõnesajale vanainimesele (kes võib olla viitsivad välja tulla, kui ilm ilus) ja mõnekümnele "imelikule inimesele" nagu Aivo Petersoni sugusetele (ning isegi tema ei julge otse välja öelda, et on venemeelne, keerutab rahu eest võitlemisest ja muust sarnasest).

    Viidi Narvas tank minema, mindi (no vähemalt paberil) üle eesti keelsele haridusele jne. Mis on olnud 99% venekeelse elanikkonna reaktsioon ? - täielik null. Veel aasta tagasi samadel teemadel rääkides, seletati, et sellist asja tehes kuulutatakse välja Narva Rahvavabariik.

    Isegi bronksiöö oli rohkem purjus noorte lällamine, kui poliitüritus. Mille kohta võib öelda, et mujal maailmas on asjad peale jalgpallimängu hullemad ... põletatuid autosid on kindlasti rohkem.

    Kuulsin tuttava käest, et nii kuu tagasi, kui Yana Toom oli Narvas käinud, oli ta avalikult hädaldanud, et miks kohalikud nii apaatsed on ning "barrikaadidele" ei torma keegi.

    Mitte, et kohalike venelmeelseid peaks alahindama, kuid kuid ei maksa endale ka tonti maalida seinale, sest tervele sellele marginaalsele kambale ongi andnud kohalike "paanikaõhutajate" kamp kõlapinna.
  • "S.Niper"
    Olgu pealegi impeeriumimeelsed. Oma rahva kunagise suuruse üle on uhked ka teised, leedukad, portugallased, hollandlased.


    Portugaallased teadaolevalt ei kavatse Brasiiliat või Angoolat taas vallutama minna, Inglastel pole sama plaani USA või India suhtes. Mõnedki (nt hollandlased) juba häbenevad kunagi koloniaalimpeeriumis korda saadetud kuritegusid. Venelastel puudub süütunne ja on soov jätkuvalt teisi rahvaid ikestada lisaks neile ca 160le, kes rahvaste vanglas juba elavad.

  • https://www.gov.uk/government/news/joint-statement-the-tallinn-pledge

    Midagi väga põrutavat ei ole, tankide andmine tundub reaalsuseks saavat. Saksamaa on ikka üsna piinlikus olukorras.
  • Vene vägedele on antud käsk olla puhaste nägudega. Mingi spekulatsioon on, et see on eeloleva gaasimaskide kandmise vajaduse tõttu, kuna karvade olemasolul ei ole võimalik maski õhutihedalt sulgeda. Järelikult ... Venemaa võib olla valmistumas keemilise või bioloogilise relva kasutamiseks.
    Üleüldise segaduse taustal peetakse ka lihtsalt moraali ja korra tõstmise meetmeks.

    19FortyFive: Putin Has Big Plans To Turn Around His Ukraine War Disaster
    Last week, Russian President Vladimir Putin appointed Chief of the General Staff General Valery Gerasimov as the overall commander of Russian troops in Ukraine.

    Gerasimov replaced General Sergei Surovikin, the head of the Russian Aerospace Forces, who had been in charge of the Russian invasion of Ukraine for about three months.

    This week, Russia’s top officer issued a set of orders to all troops, soldiers and Wagner Group mercenaries.

    First, cell phones and tablets are banned. The Ukrainians have expertly used the electronic signatures of mobile and tablet devices to pinpoint the location and activities of Russian troops. They then used this information to target and take out large troop formations, command and control posts, and important weapon systems.

    Second, non-military vehicles are banned. The Russian forces have had to rely on an increasingly large degree of non-military vehicles, either locally acquired or from Russia, as a result of heavy casualties.

    And finally, all troops must be clean-shaven.

    There are some views floating around saying that the order for all troops to be clean-shaven suggests that the Russian military is getting ready for the use of chemical or biological weapons. To be effective, gas masks require an air-tight seal, and facial hair can get in the way.

    However, taken as a whole with the rest of the orders, the directive for all troops to be clean-shaven most likely indicates an attempt to enforce discipline in the force in Ukraine.
  • "momentum"
    Vene vägedele on antud käsk olla puhaste nägudega. Mingi spekulatsioon on, et see on eeloleva gaasimaskide kandmise vajaduse tõttu, kuna karvade olemasolul ei ole võimalik maski õhutihedalt sulgeda.

    Hahaa! Tore uudis kadõrovlastele.

  • Kui palju selles nüüd kõlakat ja kui palju tegelikkust, aga kui see pole niisama sooja õhu võngutamine, siis ei oskagi muud kui suruda kätt ja öelda "Respect !": Holland võib anda Ukrainale F-16 hävitajaid kui USA selle heaks kiidab

    Öeldakse küll et "hea mees, kes lubabki" aga sellised avaldused Hollandi, Poola jms. suurema rahvaarvuga riikide poolt näitab et Ukrainas toimuvat sõda võetakse tõsiselt ja püütakse omalt poolt kasvõi kuidagigi ukrainlasi aidata, et nad selle sõja tiblade vastu võidaksid ja võimalikult mida varem, seda parem.
    Aga see saksa mämmerdav jobukakk kes end riigikantsleriks peab, on kogu selles seltskonnas nagu tõrvatilk meepotis. Vanadel eestlastel oli selliste lödipükste kohta ütlus et "oled sa mees või kelgunöör ?".
  • The #Netherlands is ready to supply #Ukraine with F-16 fighter jets if requested. This was reported by the local media, citing the Minister of Foreign Affairs.

    jälgige mängu .... alles see oli kui lääne tankide ja hävituslennukite saatmist peeti mõeldamatuks ... veel täna võidakse Leopardide osas läbimurre saavutada ja sealt F16 lennukiteni ei ole enam pikk samm ...minu pakkumine, et 2023. aastal sooritatakse Ukrainas lahingulende lääne lennukitel ... kui UK veel oma algselt lubatud Apached saadaks (mille osas veidi tagasi tõmbus), siis oleks vantidel ikka puhta p...se majas .....
  • Kinnisvara-teemast siia:
    "Henno Viires"
    "Tervist Teile"
    "Henno Viires"
    "Tervist Teile"
    "Investor"
    Konventsionaalse sõja oht Eestis on ju vähenenud sisuliselt nullini... millega see Venemaa siia vallutama tuleb ja miks? Ja tuumasõja puhul on vb Eestis mugavam olla kui kusagil suurlinnas.


    Ma arvan, et meil ei maksa uskuda "julgeolekuspetsialiste" tarosi, sakse ja kalmuseid kes väidavad, et Venemaal on said raketid ja tankid juba märtsis otsa. Või oli see oktoobris.... Väga vabandan kui eksin ja nad ei ole seda kirjutanud/rääkinud. https://maailm.postimees.ee/7481099/teet-kalmus-venemaal-jatkub-rakette-veel-paariks-nadalaks


    Rainer Saks on siiski reaalselt julgeolekuspetsialist, tema ühte patta panek Kalmuse ja Taroga on ilmselge märk postitaja ebaadekvaatsusest ....


    Ei ole ebaadekvaatne. Ebaadekvaatne oled sa ise ning sa ei ole uudiste ja nende inimeste väidetega kursis. Rainer Saks rääkis oktoobris, et Venemaa suuremaid rakentirünnakuid rohkem teha ei suuda. Seega ma liigitan ta täpselt samasuguseks. https://tv.postimees.ee/7632522/sojastuudio-rainer-saks-suuri-raketi-ja-droonirunnakuid-venemaa-rohkem-korraldada-ei-suuda "Rainer Saks: suuri raketi- ja droonirünnakuid Venemaa rohkem korraldada ei suuda".

    Ütle mulle kumb on Eesti julgeoleku seisukohalt meile parem, kas see kui tunnistame ohtu ja reageerime pigem üle, või see kui elame roosas mullis ja unistame, et Venemaal said raketid oktoobris otsa?


    loe oma viidatud artikkel ikka läbi ... Rainer Saks ei öelnud, et Venemaa ei suuda suuri rünnakuid korraldada ega raketid said otsa .... see on hoopis ajakirjaniku ebatäpsus pealkirjas

    Kui hästi ukrainlased suutsid neid rünnakuid tõrjuda, kui tõhusalt toimis nende õhutõrje?
    Tundub, et mõni kuu tagasi töötas Ukraina õhutõrje paremini, nüüd on suudetud nende Iraani droonidega siiski segadust tekitada. Sõjalises mõttes oli see hästi korraldatud rünnak – mitmekihiline, mitmest suunast, pettuse elemendid olid olemas. Lõppkokkuvõttes suutsid ukrainlased siiski peaaegu kaks kolmandikku nendest rakettidest alla tuua.

    Arvestada tuleb sedagi, et Venemaal selliseid rakette väga palju alles jäänud ei ole, nii et nad ei saa nende abil Ukraina elektritaristut päris puruks pommitada, paraku kahju saavad nad veel palju teha. Kui Ukraina suudab oma õhutõrjet veelgi parandada, siis pole enam mõtet neid rakette teele saata, kulu on suurem kui neist kasu on.


    kordame üle, et kohale jõuaks ka sinna, kuhu eriti ei jõua ... Su kõrvade vahele

    1. Rainer Saks: "selliseid rakette väga palju alles jäänud ei ole" ei ole sama, mis Sinu poolt talle omistatud väide, et oktoobris said raketid otsa ...
    2. Rainer Saks: "paraku kahju saavad nad veel palju teha" ei tähenda seda, et Venemaa ei suuda suuri rünnakuid korraldada, otse vastupidi, ta just viitab, et saavad küll ...

    kui Sul on mulle veel midagi öelda, siis käitu kordki elus nagu mees ja tee seda oma nime alt, mitte ära varju argpüksina anonüümsuse taha ... munade puudumisel on aga soovitav oma nutt ikka ema juures ära nutta ja silmad oma seelikuga kuivaks pühkida ....

    Mina loen siit välja, et veremaal on tasapisi otsa lõppemas raketid, mis tõesti soovitud sihtkohta ka tabavad. Sellised mis suvalisse juhuslikku kohta lendavad, kui nad just poole tee peal ise ei plahvata, peaks veremaal olema veel enam kui küll. Ja paistab, et veremaa ongi hakanud kasutama tulistamis-sessioonidest just neid viimaseid, peites siis hunniku rämpsu sisse ka mõned täpsed raketid, mis suudavad ka õiget kohta tabada.
  • Jalga nad oma relvatööstusele juba tulistasid selle venitamisega, veel natuke ja siis oleks varsti halastuslasku vaja.
    Pole vist väga mõtet tellida varustust riigilt, kelle puhul ei tea, kas nad laskemoona ja varuosi üldse saadavad, kui vaja peaks minema.
  • vahepeal on vandid juba Ukrainas esimese Abrams tanki hävitanud ...

    vatnikute tase on ikka hämmastav ... neid tanke pole Ukraina veel saanudki ja ilmselt ei saagi ... see jutt afroameeriklasest tankijuhist on aga lausa ....

    ka hävitatud HIMARSite arv on vatnikute propaganda teatel vähemalt 2 korda suurem kui neid Ukrainas üldse on .... sealjuures Ukraina teatel pole ühtegi hävitatud ....
  • Bradleysid olla ju eelmine nädal lausa 4 tükki puruks lastud. Tea kas neile seal mingeid videomängu screenshotte äkki asitõendina raporteeritakse? Kui ülemus tahab siis ülemus ju peab saama, mida ta tahtis.
  • Ikkagi kurb on tõdeda, et vaatamata sellele, et juba 2021. aasta suvel oldi suhteliselt kindel, et veremaa läheb kindlalt täie võimsusega Ukrainale kallale, ei võetud mitte midagi ette. Viimaste kuude leketes on selline info välja imbunud, et see verine invasioon ei olnud TEGELIKULT uudis mitte ühegi suurema riigi valitsejale.
    2021. aasta sügiseks oleks pidanud raamakava paigas olema, et mis relvastust, mis laskemoona ja mis järjekorras Ukrainale antakse ning samuti oleks pidanud täiel koormusel töötama kõik laskemoona- ning relvatehased. Isegi siis oleks pidanud see kõik toimuma, kui valitses arvamus, et Ukraina annab kohe alla ja sealne valitsus põgeneb kodumaalt.
  • "Stealth"
    Kui palju selles nüüd kõlakat ja kui palju tegelikkust, aga kui see pole niisama sooja õhu võngutamine, siis ei oskagi muud kui suruda kätt ja öelda "Respect !": Holland võib anda Ukrainale F-16 hävitajaid kui USA selle heaks kiidab

    Öeldakse küll et "hea mees, kes lubabki" aga sellised avaldused Hollandi, Poola jms. suurema rahvaarvuga riikide poolt näitab et Ukrainas toimuvat sõda võetakse tõsiselt ja püütakse omalt poolt kasvõi kuidagigi ukrainlasi aidata, et nad selle sõja tiblade vastu võidaksid ja võimalikult mida varem, seda parem.
    Aga see saksa mämmerdav jobukakk kes end riigikantsleriks peab, on kogu selles seltskonnas nagu tõrvatilk meepotis. Vanadel eestlastel oli selliste lödipükste kohta ütlus et "oled sa mees või kelgunöör ?".


    See oli ka Hollandi, mitte Saksa MH-17, mille orkid 2014. aastal alla tulistasid, 193 Hollandi kodanikuga 298-st pardalolnust.
    P.S.: Niipalju kui mina aru saan, ei sisalda Hollandi valitsus sotse.
  • parafraseerides Teet Kalmuse tänast kommentaari ... tänasel Ramsteini kontserdil esitatakse palju hitt-lugusid ...

    loodetavasti on varuks ka mõni üllatusesineja või tehakse publiku tungival soovil paar lisalugu ....
  • "Sekeldaja"
    "Stealth"
    Kui palju selles nüüd kõlakat ja kui palju tegelikkust, aga kui see pole niisama sooja õhu võngutamine, siis ei oskagi muud kui suruda kätt ja öelda "Respect !": Holland võib anda Ukrainale F-16 hävitajaid kui USA selle heaks kiidab

    Öeldakse küll et "hea mees, kes lubabki" aga sellised avaldused Hollandi, Poola jms. suurema rahvaarvuga riikide poolt näitab et Ukrainas toimuvat sõda võetakse tõsiselt ja püütakse omalt poolt kasvõi kuidagigi ukrainlasi aidata, et nad selle sõja tiblade vastu võidaksid ja võimalikult mida varem, seda parem.
    Aga see saksa mämmerdav jobukakk kes end riigikantsleriks peab, on kogu selles seltskonnas nagu tõrvatilk meepotis. Vanadel eestlastel oli selliste lödipükste kohta ütlus et "oled sa mees või kelgunöör ?".

    See oli ka Hollandi, mitte Saksa MH-17, mille orkid 2014. aastal alla tulistasid, 193 Hollandi kodanikuga 298-st pardalolnust.
    P.S.: Niipalju kui mina aru saan, ei sisalda Hollandi valitsus sotse.

    Oleks see lennuk Saksa oma olnud, siis kes teab, kas sotsialiste olekski praegu Saksamaal valitsuses olnud.
  • Iskanderi kasutamisest Venemaa poolt enam väga kuulda pole. Nüüd lastakse Ukraina linnu ka suurtest õhutõrjerakettidest - peaks olema üpris hea signaal tegelikust võimekusest. Kuidas neid maapealsete objektide vastu kasutada saab, on kirjeldanud üks militaar.neti kasutaja siin. Suurest täpsusest sellise meetodi puhul rääkida ei saa aga 100+kg lõhkeainet teeb linnalises keskkonnas palju häda ikka. Neid rakette on aga venelastel veel lademes (tuhanded).
  • "Wesse"
    Kõigile poliitilistele erakondadele pettumuseks - kohalik venelane ongi sellest suuremas jaos aru saanud, moe pärast vahel purjus peaga lällab veidi aga sellega see piirdub. Terve venemeelse organiseeritud liikumise võibki taandada mõnesajale vanainimesele (kes võib olla viitsivad välja tulla, kui ilm ilus) ja mõnekümnele "imelikule inimesele" nagu Aivo Petersoni sugusetele (ning isegi tema ei julge otse välja öelda, et on venemeelne, keerutab rahu eest võitlemisest ja muust sarnasest).

    Viidi Narvas tank minema, mindi (no vähemalt paberil) üle eesti keelsele haridusele jne. Mis on olnud 99% venekeelse elanikkonna reaktsioon ? - täielik null. Veel aasta tagasi samadel teemadel rääkides, seletati, et sellist asja tehes kuulutatakse välja Narva Rahvavabariik.

    Isegi bronksiöö oli rohkem purjus noorte lällamine, kui poliitüritus. Mille kohta võib öelda, et mujal maailmas on asjad peale jalgpallimängu hullemad ... põletatuid autosid on kindlasti rohkem.

    Kuulsin tuttava käest, et nii kuu tagasi, kui Yana Toom oli Narvas käinud, oli ta avalikult hädaldanud, et miks kohalikud nii apaatsed on ning "barrikaadidele" ei torma keegi.

    Mitte, et kohalike venelmeelseid peaks alahindama, kuid kuid ei maksa endale ka tonti maalida seinale, sest tervele sellele marginaalsele kambale ongi andnud kohalike "paanikaõhutajate" kamp kõlapinna.


    Paraku akf eksib siinkohal rängasti.
    Teatud põhjustel kohtusin eelmisel ja üleelmisel aastal nii mõnegi kohaliku vene rahvusest naisterahvaga, kolmekümnendates ja enam-vähem tasemel kohalikku keelt kõnelevatega, sotsiaalses mõttes pigem keskklassi kuuluvatega. Mõnel juhul ka eesti lasteaias/koolis käivatel lastel eesti nimed jne. Isiklikult pidasin neid integreerumise headeks näideteks.
    Paraku eelmise aasta veebruaris osutus enamus neist olevat ehtsad vatnikud, paremal juhul (rõhutan- parimal juhul) üritasid lihtsalt sõjast ja selle põhjustest rääkimist vältida.
    Korra olen ka (Tallinna kesklinnas) tänaval kõndides sattunud sõnavahetusse 20ndates eluaastates noorhärradega, kuna neile ei meeldinud minu riietele kinnitatud Ukraina rahvusvärvid. Sõnavahetus toimus Eesti keeles.
    Kõõrdpilke ja kommentaare on olnud oluliselt rohkem.

    Venelased ongi passiivsed, see on muuhulgas üks olulistest põhjustest, miks naaberriigil just sellised valitsejad on (ja on olnud).
  • kirjutan alla. isiklikus sotsiaalses vaates on sõja enim pettumust valmistav mõju see, et igasugune usaldus, täpselt nagu nelikümmend aastat tagasi, on kohalikesse venelastesse jälle kadunud. alates igal õhtul narva tanki juures kogunevast rahvast, riigikogu liikmetest kovalenkost-kravtšenkost, eesti jalgpalliiidolist kostjast kuni kõikide teisteni välja. ainult levandi on vist midagi konkreetset öelnud, aga jah - ülejäänud venelaste suhtes on umbusk ja teatav vastikustunne tagasi. koos kartusega, et - ja seda isegi positiivse kuvandiga venelaste käest (täiesti juhuslik näide - eesti laulu suurepärane finalist, aga neid on palju) - kuulda vastust 'kelle oma on krimm' tüüpi küsimusele. nutune.
  • Washingtonis elav endine KGB töötaja Švets räägib, milles Venemaa eksis selle kallaletungiga Ukrainale: https://www.youtube.com/watch?v=b5I95dFcv9g
    Kokkuvõte neile, kellel on vene keelega raskusi:
    Mida arvavad Kremli mõtlejad? Mõttekoja juht erupolkovnik Dmitri Trenin on nagu kanal, mille kaudu antakse Läänele sõnumeid Venemaa poolt (mitte labast propagandat, vaid seisukohti, mida Venemaa loodab läbirääkimistel Läänega esitada ja kaitsta). Tema ja kogu mõttekoja kokkuvõtlik artikkel ilmus 30. novembril, on põhimõtteliselt siis värske, kuigi osalt juba vananenud – ajalugu kulgeb sõja ajal kiirendatud tempos.
    1. Venemaa põrkub kollektiivse Läänega, mida keegi Venemaal ei osanud ette näha.
    2. Venemaa on nüüd isoleeritud ja rahvusvahelistes institutsioonides, isegi ÜROs käiakse talle pinda.
    3. Tuumašantaaž ei töötanud. Kaval Lääs kasutas selle ära hoopis Venemaa mahategemiseks.
    4. Loodeti tekitada Läänes sõjavastaseid proteste („me ei taha tuumasõda!”), aga hirm Venemaa tuumapommide ees on päriselt kadunud … Šokk Venemaa jaoks! – Kes oleks arvanud, et Venemaa ikkagi ei hakka kogu maailma hävitama?
    5. Venemaa on nende ähvardustega end täielikult isoleerinud. Venemaa kardab nüüd isegi Ukraina-poolseid võimalikke trikke seoses Zaporožje tuumajaamaga (aga ei saa siiski aru, et seadis end tuumajaama vallutamisega ise löögi alla).
    6. Majandussidemed Läänega on purustatud, nende asemel on nüüd majandussõda. Riigi ja oligarhide valuutareserve arestitakse ja konfiskeeritakse – kes oleks võinud seda ette näha! Pool riigipanga reservidest on juba läinud … Lääne turgudele enam juurde ei pääse.
    7. Venemaa arvas, et Lääne riigid ja ärimehed tahavad ikkagi äri teha Venemaaga ja kasu saada … – selgub, et schröderiseerimine enam ei tööta …
    8. Euroopa pidi ikkagi olema Venemaa lõa otsas ja minema seepärast tülli USAga. Eriti Saksamaa pidi kindlalt rippuma Venemaa kütusetorude küljes, aga rebis end kiiresti lahti.
    9. Ainult Valgevene toetab veel Venemaad, kõik muud endised liiduvabariigid on Venemaa kõrvalt kadunud. Seda liitu ei õnnestu enam taastada.
    10. Venemaa sõjalist võimsust ei peeta enam millekski, Vene armee üle naerdakse.
    11. Kogu erioperatsioon näitas, et Venemaal on sõjaväega ja selle varustamisega kõik päriselt korrast ära. Keegi Venemaal ei arvanud, et armeega on asjad nii halvasti.
    12. Lääs loodab „Vene küsimuse” nüüd juba lõplikult lahendada.
    13. Täielik Venemaa või selle jäänuste marginaliseerimine!
    14. Venemaal on siiski veel liitlasi (Iraan, Türgi, Hiina – selles suhtes on artikkel juba vananenud).
    15. Püsib lootus, et „maailma enamik” (suure elanikkonnaga riigid) toetab Venemaad. – See on selle artikli ainus suur viga – India ja Hiina on juba selja pööranud, küllap teisedki järgnevad …
    16. Venemaa on kaotanud kogu Euroopa gaasituru. Alles on jäänud ainult 10% kogu endisest gaasiturust.
    17. Välispoliitiline olukord on muutunud. Aga teed tagasi enam ei ole: isegi kui väed Ukrainast välja viia, siis endine olukord enam ei taastu. Tagasiminek on tee katastroofi poole.

    Mida siis teha? Jääb üle unistada:
    18. Kremli tegelased kaaluvad konflikti külmutamist.
    19. Strateegilise edu kasutamine. Jah, võit tuleb unustada, kuna venelaste jaoks tähendab võit ikkagi Ukraina täielikku purustamist. Aga vähemalt neid alasid, mis on kätte saadud, tuleks siis Venemaaga integreerida. – Paraku on seegi ilmselt puhas utoopia. Lisaks käivituvad Venemaal kolooniate (ääremaade) eraldumise poole viivad tendentsid.
    Venemaa on kogu maailma majandus-, kultuuri-, teaduse- ja isegi spordimaailmast välja kistud. Venemaal tuleb nüüd võidelda oma eripära säilitamise eest (ta on nagu Põhja-Korea tüüpi riigike). USA ja Hiina hakkavad "Venemaa küsimust" lahendama … – Sellised on siis väljavaated, kui Venemaa suudab arendada suhteid „maailma enamikuga”. Aga seda lootust tegelikult enam ei ole – „enamik” on selja pööranud ja Venemaa ei ole enam üliriik. Naftat ostetakse Venemaalt juba omahinnast madalama hinnaga …
    See tekst ei ole Vene massitarbija jaoks. Venemaa peab tundma end nüüd ümberpiiratud kindlusena. See on mõeldud Venemaa eliidile ja eelkõige USA poliitikakujundajate jaoks – kuidas Venemaa tegelikult tajub oma olukorda. On väljendatud lootust, et õnnestub kuidagi kellegagi hakata rääkima, kui kõik vead kuidagi ära parandatakse. (Vägede täielikust väljaviimisest seal siiski ei räägita; võib-olla loodavad autorid, et kuidagi õnnestub midagi „ära rääkida”.)
  • "ttrust"
    Ikkagi kurb on tõdeda, et vaatamata sellele, et juba 2021. aasta suvel oldi suhteliselt kindel, et veremaa läheb kindlalt täie võimsusega Ukrainale kallale, ei võetud mitte midagi ette. Viimaste kuude leketes on selline info välja imbunud, et see verine invasioon ei olnud TEGELIKULT uudis mitte ühegi suurema riigi valitsejale.
    2021. aasta sügiseks oleks pidanud raamakava paigas olema, et mis relvastust, mis laskemoona ja mis järjekorras Ukrainale antakse ning samuti oleks pidanud täiel koormusel töötama kõik laskemoona- ning relvatehased. Isegi siis oleks pidanud see kõik toimuma, kui valitses arvamus, et Ukraina annab kohe alla ja sealne valitsus põgeneb kodumaalt.


    Kuulasin korra Ukraina välisministri Kuleba pikemat intervjuud. Olen võib-olla sellest juba kirjutanud. Paar päeva enne 24.02 kohtus Valges Majas Bideniga. Pidi veidi ootama, eelmine koosolek kestis. Tulid tähtsad mehed koosolekult välja, astusid Kuleba juurde, surusid vaikides kätt. Kuleba ütles, et oli tunne, nagu oleks arstide konsiilium just pannud neljanda staadiumi vähi diagnoosi ja otsustanud, et lootust pole.

    Eks samasse ritta läheb ka Zelenskile põgenemiseks abi pakkumine, mille puhul ta küsis hoopis laskemoona.

    Tagasiteel läbi Poola oli Kulebal kohtumine Dudaga, see oli lubanud seista Ukraina kõrval niikaua kui vaja.
  • Seal tanki juures käib paarkümmend pensionäri, võid vaadata "vmeste" gruppi pilte, kus pensionäre kokku surutakse, et mingitki rahvahulga muljet tekitada. Isegi teisaldamise päeval oli kohal ainult vanamutid ning käputäis lähedal kohale tulnud poetagused, kes vaatasid, et "ooohhh action" ning muidu igavlevad inimesed (Kui elaks Narvas, kus mitte midagi ei toimu mitte kunagi, oleks ka ehk isegi pooled siit läinud tanki juurde vaatama ja õlut jooma ning heietama kadunud aegadest. Isegi siis kui nad pooldaks tanki minemaviimist.) Kõiki asju, ei maksa alati vaadata läbi poliitika prisma, pahatihti on inimestel lihtsalt igav.

    Loomulikult mõned poliitikud üritavad mingit vahtu üles keerata, sest Kovalenko (mis muuseas on laialt levinud Ukraina perekonnanimi) sugused pole mitte millegiga silma paistnud. Eks näha ole, kui palju üksikkandidaat Stalnuhhin hääli saab.

    Reaalsus on lihtsalt selles, et suurem osa venelasi on aru saanud, et neil on siin parem elada kui Venemaal. Nad võivad küll vinguda ja vahel pudeli kõrvale uluda midagi Putinist.

    Ega ilmaasjata pole kõik venelaste katsed isegi vene erakonda teha täiesti läbi kukkunud, sest ka nemad pole aru saanud (pigem ei taha tunnistada endale), mis kohalik venelane päriselt tahab - kõik jätkuks sama moodi + vene keel võiks olla teine riigikeel (samas jälle, kui venelane eesti keele ära õpib, siis kaob tal see tahtmine kohe ära, las ülejäänud "tiblad" ka näevad vaeva ...) ning avalik retoorika võiks olla veidi venemeelsem (reaalsus pole nii oluline, lihtsalt, et ilus oleks kuulata). See on see mida nii 60 - 70% venelasi tahaks.

    Jah, kusagil võid selle massiga vaielda Putini või Ukraina üle, vastavalt alkohooli % nende veres võivad vastused olla rohkem - vähem sõjakamad. Kuid reaalsuses on nad lihtsalt apaatne mass selles küsimuses ning igasugune poliitiline jõud pole neil mitte selle pärast, et nad midagi teha suudaks, või isegi väga tahaks.

    Kuid selle pärast, et "loomaaias istuv eestlane, kes on mures, mida "elevant" temast arvab" suhtumisega tegelased kardavad neid.

    See, et venemaa tulistab rakette, mis mõeldud kurjade ameerika lennukikandjate vastu hoopis elumajade pihta, tähendab tegelikult, et moon on neil otsas. Loomulikult suudab venemaa nii öelda tünni põhja kraapides, rakette ümber ehitades/teistel eesmärkidel kasutades veel omajagu kahju teha.

    Üleüldse jääb arusaamatuks, mis on selle kõige strateegia. Kui tahetakse anda suurem löök, oleks selle sama edasitungi toetuseks mõistlik neidsamu rakette kasutada (anda pealetungivate vägede toetuseks tõesti sadu lööke päevas) , kui edasitungi plaani pole (seega faktiliselt külmutada rinne) siis tuleb just, selgeks teha, et parem on soojas ja mugavas Kievis istuda, kui rindele ronida.

    Kui lugeda ukraina sots meediat, siis just nooremate tüüpide rindele mineku põhjus ongi see, et külm, midagi teha pole, tööd pole jne. Lisaks veel mõni lähedane surma/haavata saanud jne.
  • Zelensky told German television: “You can absolutely keep talking like this for another 6 months, but here people are dying every day. If you’ve got Leopard tanks, just give them to us.” Ukraine says it needs at least 200 - 300 tanks equipped to today’s standards if it is to win back territory or counter an anticipated Russian spring offensive.
    Midagigigi:
    Boris Pistorius said Germany would nevertheless get its Leopard tanks ready so that it could “act quickly” as soon as there was consensus on whether to give them to Ukraine. Germany will also send Ukraine up to 40 Marder infantry fighting vehicles, a further 7 Gepard anti-aircraft guns to add to the 30 already deployed, a Patriot missile defence system and another batch of cutting-edge Iris-T SLM surface-to-air missiles.
    Osad saavad aru mis toimub:
    "Norbert Röttgen, a senior MP and foreign policy specialist from the CDU said that Berlin’s intransigence had entrenched allies’ doubts about Germany’s “trustworthiness and reliability”. He said that the chancellor’s serial “excuses” and stonewalling on sending Ukraine heavy weapons had done more damage to Germany’s reputation with allies than anything else in recent memory.
    Röttgen said: “I think there’s a reason for this beyond all the reasons they’ve given. It’s the continuation of the old Russia policy - to pursue an approach to Russia even in wartime that ensures the core of the special German-Russian relationship will be preserved. “Scholz believes that by denying Ukraine these particularly effective weapons he can preserve this relationship with Russia in the future.”
  • Sõidavad 300 tankiga Krimmini välja?
  • "kangelaspioneer"
    Paraku akf eksib siinkohal rängasti.

    Olen nõus peaaegu kõigega mida sa ütlesid, aga on ka vastupidiseid näiteid: https://www.err.ee/1608628765/ukraina-voorleegionis-voitlev-parnu-mees-see-on-minu-koht:
    "Mina ütleksin, et ma olen venelane. Olen õppinud vene koolis, olen harjunud vene seltskonnaga, mul on vene perekond. Mina olen ikkagi venelane. Aga siin pigem mängib rolli see, kes on süüdi selles sõjas. Ukraina ei rünnanud Venemaad, vastupidi. Siin mängib rolli see, kes on tõeline kannatanu," ütles Barinov.

    Ma tean ka ise KL-ist vene poisse, kelle suhtes pole mul mitte vähimatki kahtlust, kuhu suunas nende rauad lasevad, kui tibla hakkab siia ronima.
  • Eks sakslased saavad ühel hetkel aru, et kui nemad pidurdavad, siis Poola saadab tankid ilma nende nõusolekuta ja kogu ülejäänud lääs koondub Poola taha, jättes sakslased isoleerituks ja seda ei saa sakslased endale lubada
  • Sakslased väidavad, et neil on mõttekaaslasi, tea kes need on. The Times:

    Pistorius insisted that Germany was not alone in rebuffing the request. “The impression that sometimes arises that there is a united coalition and Germany is standing in the way is wrong. There are many allies who say, ‘We share the view you’ve set out. There are good reasons for delivering [the Leopards] and good reasons against it.’ ” He denied reports that the chancellor was insisting the Americans donate their own M1 Abrams tanks in order to provide Germany with cover. The US has said the Abrams was “unsuitable” for Ukrainian conditions.

    Since the weeks leading up to the Russian invasion, a distinctive pattern has emerged in Berlin. Step one: Ukraine or an allied state calls on Germany to take action. Step two: German officials offer three or four reasons why said action is sadly impossible. Step three: after weeks of criticism, Germany suddenly changes its mind and does it after all. This was the drill with the suspension of the Nord Stream 2, the initial delivery of weapons to Ukraine, the decision to send heavier munitions such as artillery and armoured flak cannons, and most recently with the promise to donate Marder infantry fighting vehicles.
    Senior politicians from all 3 parties in Scholz’s coalition have openly urged him to relent. His reasons for holding out remain opaque but he has previously described his concern that conflict could spread beyond Ukraine’s borders.
  • Palju kellelgi tanke on ja ukrainlaste soovid.

  • Kas ei võiks sakslaste vastupunnimise taga olla kartus, et sõjas osutuvad ka nende Leod sama haavatavateks kui venelaste tankid. Leo on Saksa relvatööstuse lipulaev, mille ebaedu võib Saksamaale maksta miljardeid. Ehk on tankide aeg mööda saamas. P-Korea armee ostab Venemaalt kuuldavasti hobuseid, panustades nähtavasti taandarengule:) Aga näib et sõjanduses teevad võidukäiku odavamad ja mehitamata süsteemid.
  • Jea right, odavamad, kui sa võtad tutika Abramsi/Leopardi, lased sealt need ~50 mürsku välja, mis korraga kaasa mahub ja seejärel tanki põlema paned või ära uputad, on see projekt umbes sama hinnaga kui 50 Javelini välja lasta. Ja tank laseb kaugemale.
  • Steven Seagal threatens to make new movies if US keeps arming Ukraine!
  • ma kahtlen kas iga tanki hävitamiseks kulub 50 Javelini. Ja on ka odavamaid tankitõrjerelvi
  • "mykoloog"
    Eks sakslased saavad ühel hetkel aru, et kui nemad pidurdavad, siis Poola saadab tankid ilma nende nõusolekuta ja kogu ülejäänud lääs koondub Poola taha, jättes sakslased isoleerituks ja seda ei saa sakslased endale lubada

    Tundub, et just nii lähebki:
    Poland ready for 'non-standard' action over tanks for Ukraine
    If Germany resists Poland's request to hand over some of its German-made Leopard 2 tanks to Ukraine, Warsaw may be ready to take "non-standard action", a deputy foreign minister has said.

    Poland has been building an international coalition of countries willing to hand over some of their tanks to Ukraine to help the country better defend itself against the Russian invasion. During a visit to Lviv on January 11, Polish President Andrzej Duda promised to pass a company of Leopard 2 tanks to Kyiv. However, as the tanks are German-made, Warsaw needs Berlin's consent to donate them to a non-Nato country.

    Jablonski was asked in an interview with the private radio broadcaster RMF FM on Friday what Poland was going to do if Germany said no to the request.

    "We'll see, but I think that if we see strong resistance, we'll be ready to take actions, including non-standard ones, even if someone may feel offended."

    ‘Ukraine, Europe will win this war with or without Germany’: Polish PM
  • Ma ei usu hästi, et Poola reegleid rikub, aga surve avaldamiseks vast sobib selle võimaluse kaalumine.
  • Üks põhjus, millest üldse või palju ei räägita ning miks Lääs on tõrkunud relvastust Ukrainale andmast, on see, et igasuguste relvade Ukrainale annetamise juures käib paralleelne analüüs, kas see tegevus on kokkuvõttes Läänele/NATO-le kasulikum või kahjulikum. Kardetakse, et nende relvade ja nende tehnoloogia lekkimisega võidakse ühel hetkel NATO-l endal kannikast tükki ära hammustama tulla.

    Alguses oli probleem selles, et kollektiivne Lääs absoluutselt ei usaldanud Ukrainat ja selle relvajõude varasema negatiivse kogemuse põhjal selles, et relvastus lahinguväljalt mustale turule ei sattu. Kui see hirm ära kadus, siis hakkasid nende relvatüüpide partiid suhteliselt vabalt Ukraina poole liikuma, mille osas oli teadmine, et Venelaste luurel on nende kohta nagu nii juba terviklik info olemas ja kui mõni üksik Jevelin või Stinger satubki vaenlase kätte, siis on see eelkõige materiaalne kahju ja ühekordne mustal turul maha müümise risk ning kaudselt ka oht, et mõnda sellist kasutavad näiteks Wagneri või Kadõrovlaste "koostööpartnerid" Lääne/NATO sõjalistel operatsioonidel NATO vastu. Ka pole olnud mingit laiemat probleemi Nõukogude päritolu ja moraalselt juba vananenud relvastuse saatmisega, mis nagu nii oleks tulnud varsti asendada ja maha kanda.

    Küll aga on probleem uue ja kaasaegse Lääne päritolu relvastuse saatmisega, mis on oluline osa NATO relvajõudude ühiskaitse selgroost. Selle koguaeg jooksvalt uuendatavast tehnoloogiast pole venelastel realistlikku tervikpilti ees ja see on selgelt salajasuse tunnustega. Seda tehnoloogia tippsõna ei taheta eesliinile saata, et poleks võõrastesse ja vaenlase kätesse sattumise riski. See on ka see põhjus, miks Sakslastel on/oli vaja oma lahingumasinad ja tankid enne Ukrainasse saatmist "lahti võtta" ja kõigil teistel doonorriikidel oma tehnika "hooldusse saata", et tundlik ja salajane tehnoloogia küljest ära kruttida ja tagasihoidlikuma analoogiaga asendada. Küsimus on selles, et kuhu tõmmata piir, mida saata ja mida mitte.

    Sellest avalikult jälle ei räägita, aga igasugune Läänes toodetud relvade diil käsitleb alati riski- ja ohuhinnangut kuidas relvade ostja suudab välistada relvastuse valedesse kätesse sattumise. Selle tagamiseks on välja mõeldud ka see nn. tootjariigi heakskiidu ja nõusoleku küsimine relvastuse edasi müümiseks ja kinkimiseks. Eesti näiteks ei saanud mingil ajal aastaid tagasi nõusolekut, et meile õlalt lastavaid Stingereid müüdaks. Neid relvasüsteeme on teisigi, mida kõikidele liitlastele ei müüda. Kui midagi näiteks tuua konventsionaalsest relvastusest, siis USA hoiab F22 hävituslennukite tehnoloogia rangelt ja kiivalt ainult endale.

    Sama jama on ka selle selle Patriot-raketisüsteemiga. Üks asi on laskeseadeldis, aga selle juurde kuulub terve rida erinevate keerukusega tugisüsteeme alates erinevatest radaritest ja lõpetades sõjaliste satelliitidega kosmoses ning globaalse ulatusega juhtimissüsteemidesse integreeritusega, mis kõik kokku muudavad kasutatava süsteemi suurusjärgu või paari võrra efektiivsemaks ja vaenlasele ohtlikumaks. Laskeseadeldised koos komplekti kuuluvate lokaalsete radaritega Ukraina ilmselgelt saab nagu ka lühema lennuulatusega vähemefektiivsed raketid, aga see kõik on piinlik downgrade.

    Sakslaste puhul lisandub muidugi see töösturite naiivne ja loll lootus venelastega erisuhte säilitamiseks, et oma tehnikat ja sh. relvi neile müüa ja odavat ressursi vastu osta ning poliitikute näitemäng selle kõige tagamiseks. See on sakslaste teadlik valik hambutu mökuna sabas sörkida ja Vene vastaseid liigutusi viimasena teha, et Moskvast vaadates paremas valguses paista. Saksa valitsus esindab siin selgelt Saksa töösturite huve. Selle vastu aitaks ainult see, kui hakata selgelt välja ütlema, et Saksamaa on jälle jäämas ajalooliselt valele süüdlaste poolele ja on kaasvastutav Ukrainas toime pandavates sõjakuritegudes nende toimepanemise teadliku võimaldamise eest.
  • See tehnoloogia lekkimine on välja mõeldud probleem. Venemaa saab selle info niikuinii läbi luuretegevuse. Aga isegi kui neil on lääne moodsaimate relvade joonised, siis pole sellest mingit kasu, sest Venemaal puudub tööstusbaas, mille najal neid relvi teha.Hästi lihtsustatud näide: tankitõrjeraketil on ees spetsiaalne klaas, läbi mille termokaamera näeb. Selle klaasi tootmiseks on USAs eraldi firma, mis sepetsialiseerub sellele klaasile. Siis on termokaamera, mille jaoks on eraldi ettevõte. Siis on tarkvara, millele keskendub kolmas ettevõte. Siis on lõhkelaengule keskenduv ettevõte jne jne. Venemaal pole neist ühtegi. Selleks et lääne relva koopia teha peavad nad kas ehitama terve ahela üles või läänest juppe ostma. Erladi teema on veel see, et üks asi on teha paar prototüüpi aga teine asi on relvi tööstuslikult toota. See on see raskem osa.
  • Kujutan ette, kuidas putler oma pika laua ääres istudes veeretab täringuid paremale ja vasakule.
    “Tankid tulevad….. ei tule ….. tankid tulevad….. ei tule.
    Ohkab väsinult, toetab pea kätele.
    “Tankid tulevad…. ei siiski ei tule, …tulevad…. ei tule, …või ikkagi tulevad?”
  • no vaevalt need mõned tankid nüüd sõja käiku oluliselt muuta suudaks.
    Me ei räägi ju 500 tankist koosnevast armeest vaid üsna pisikesest üksusest, mida saaks luua ja välja õpetada.
    Sadu tanke pole kellelgi Ukrainale ära anda...sest noh, endalgi pole.
    Ja see, millises seisus on Saksamaa militaarjõud, näiks kõigile suurtele II Maailmasõja Saksa kindralitele õudusunenäona.
    Kui su peamine julgeolekugarantii on, et teeme Venemaaga äri ja ostame neilt gaasi ja naftat tohututes kogustes, ega nad tähtsale äripartnerile ikka kallale ei tule... siis polegi muud kui käsi laiutada kui sõjatehnikat tõesti vaja peaks minema . Ja seda naiivset poliitikat on Saksas aetud juba aastakümneid järjest, eriti muidugi Merkeli võimuperioodil.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon