Etalon Varahaldus - Free topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Free topic

Etalon Varahaldus

Log in or create an account to leave a comment

  • Miks kohe negatiivselt? Vast neil tuleb raha nii palju peale, et nad ei jõua kokku lugeda.
  • pahurik
    Kuldar1
    Etalon oma mai tulemust veel ei näita. Võib vist arvata, et see on miinusega ja pigem suur? Positiivsed tulemused on alati kuu esimesel päeval väljas.

    see, et 6.maiks ikka tulemusi pole, viitab ikka korralikule krahhile.


    Ei mingit korralikku krahhi ega suurt miinust, täiesti tavaline -6.89%.
  • mgs
    pahurik
    Kuldar1
    Etalon oma mai tulemust veel ei näita. Võib vist arvata, et see on miinusega ja pigem suur? Positiivsed tulemused on alati kuu esimesel päeval väljas.

    see, et 6.maiks ikka tulemusi pole, viitab ikka korralikule krahhile.


    Ei mingit korralikku krahhi ega suurt miinust, täiesti tavaline -6.89%.

    njah, valus@täiesti tavaline, 5 kuust 4 korraliku miinusega, 5 kuuga -45% Et nulli saada aasta, tuleb järgmise 7 kuuga teha siis 83% tootlust.
  • Täna oli päev kus jagati VIXi alusel raha. Mõni optsioon tegi isegi 600% ja rohkem. Minu jaoks on ikka küsimus,kuidas oma kõhutunne saada sinnamaale,et miljoneid sellisesse tehingusse sobitada.
    Nähtavasti peab võõras raha olema:)
  • Kas ongi nii, et VIX tuleb siis turule tagasi, kui nemad on turult välja söödud ja loobunud?! meh..samas nii see asi toimibki. Olles pikalt sama asjaga kahjumeid teinud, on väga raske samasse instrumenti tagasi minna. Puhtalt emotsionaalne akumuleeritud valu on liiga tugev, et uuesti värskelt suuremat pilti hoomata.
  • Emotsionaalne akumuleeritud valu :)
    Pekki, enam ässapaariga nuppe sisse ei aja, sest vahel crakitakse ikka ära. Emotsionaalne akumuleeritud valu on juba nii suur :)))))))
  • II kvartali ülevaade:
    http://www.etalon.ee/index.php/news-categories/ulevaated/148-kvartali-uelevaade-ii-2017

    Ülevaated nüüd kvartaalsed. Juulis maksti aktsionäridele dividende 1 sent aktsia kohta :D. Üritavad täiendavaid strateegiaid välja töötada lisaks VIX-ile panustamisele. Kvartali lõpu seisuga A-aktsia NAV 0,6522 eurot. Kvartali tootlus -6,02%.
  • Vabandust, aga mis point on avaldada augustis juuniga lõppenud kvartali aruannet?
  • kaidoke
    Vabandust, aga mis point on avaldada augustis juuniga lõppenud kvartali aruannet?


    Inventuur oli, varem ei jõudnud.
  • See tähendab ilmselt, et järgmine aruanne ja tootlusnäitaja tulebki alles oktoobris III kvartali kohta.
  • osakut saab täitsa poolmuidu, tea kas peaks ostma, enne kui head uudised novembris avalikuks saavad?
  • kurnjau
    osakut saab täitsa poolmuidu, tea kas peaks ostma, enne kui head uudised novembris avalikuks saavad?


    Et siis õpivad kiirelt treidima ja hakkavad kohe stabiilselt tootlust näitama?
  • Kui juuni lõppes all time low juures ning peale juuli lõppu otsustati kvartaalseks digimuunduda, siis on elevant ju toas.
    The 5 Stages of Grief & Loss. Jõutud on esimesse peatusesse. Been there, done that.
  • Kas investorid tõesti kisa ei tõsta, et neid kavatsetakse 3 kuud teadmatuses hoida?
  • Ma sain oma loogikaga sedasi aru, et tekstilised turuülevaated hakkavad ilmuma kvartaalselt, kuid tootlustabeli uuendamist siiski jätkatakse igakuiselt?
  • Loodame, et on nii. Täna on juba 10. august. Kas tõesti on nii keeruline NAVi välja arvutada? Minu portfell pole kindlasti nii keeruline, aga mul üle ühe päeva küll ei läheks.
  • mrk
    Ma sain oma loogikaga sedasi aru, et tekstilised turuülevaated hakkavad ilmuma kvartaalselt, kuid tootlustabeli uuendamist siiski jätkatakse igakuiselt?

    no eelmised kuud on ammu ju tootlus tabelis olnud selleks ajaks. Seega vaevalt.
  • Kodulehelt leiab siiski ka positiivseid elemente.

    "Eelmiste perioodide tootlus ei garanteeri järgmiste perioodide tootlust."
  • pahurik
    mrk
    Ma sain oma loogikaga sedasi aru, et tekstilised turuülevaated hakkavad ilmuma kvartaalselt, kuid tootlustabeli uuendamist siiski jätkatakse igakuiselt?

    no eelmised kuud on ammu ju tootlus tabelis olnud selleks ajaks. Seega vaevalt.


    Eelmistel kuudel on olnud muster, et ilus tulemus tuleb ruttu, kole tulemus tuleb kuu keskel... et jah :)
  • Nojah, VIX kontango on viimased kuud nii kõrge olnud, et pole vaja muud teha kui lihtsalt istuda ja oodata positsiooni otsas ja 11%+ süüakse lihtsalt kuu ajaga ära. Vastavalt agressiivsem, kui instrumendiks peaks olema mingi 2X ETF/ETN. Natuke kurb, kuna minu meelest on neil õige mõte tegelikult. Aga nagu elu näitab, being too early = being wrong, ükskõik kuidas seda ka spinnida ei ürita. Samas viimase 2 päevaga on VIX futid backwardationisse läinud, võibolla õnn muutub. Lisaks, varsti võibolla pole kellegagi ühtegi futti setteldada, kui DPRK/US dünaamika jätkub :).
  • Ma saan aru, et nende strateegia oli rahast väljas puttidega panustamine või VIX callide ostmine.
    Vastik tõsiasi on see, et aktsiate call-optsioonidega oleks sama ajaga meeletu papi kokku ajanud. Üle turgude oli ja on siiamaani ostupaanika. Kõik lendab.
    Isegi need aktsiad, mis aastaid paigal tammusid ärkasid sel aastal elule.

    Loo moraal on see, et pimedalt ei tohi statistikat jälgida (ajaloolisse konteksti pannes ekstreemselt madal volatiilsus - järelikult saab ainult tõusta?). Volatiilsuse müümine oli kohe pärast Trump-rallit selgelt ülerahvastatud tees.
    Mehed, miks te vaidlete turuga?
    Ega siis karuturg ja suured kukkumised ei tule üleöö ja hoiatamata. Enne seda enamasti turu meeleolu on mõnda aega riknenud ja eksisteerivad tõendid selle kohta.

    Väga kahju, ma hoidsin neile silm nurgast siiski pöialt.
  • Martk, anna siis teada kui on karuturu algus ja aeg all-in lühikeseks minna. Hea oleks kui oleks money back guarantee ka sellel callil!
  • Ega siis karuturg ja suured kukkumised ei tule üleöö ja hoiatamata. Enne seda enamasti turu meeleolu on mõnda aega riknenud ja eksisteerivad tõendid selle kohta.
    :)
  • Investor, turg ei kuku kõigi aegade tipust üleöö karuturu põhja, kust järgneb järgmine pulliturg. Vahest võtab turu põhja jõudmine 10-20 aastat aega. Me räägime ju masside psühholoogiast. Kas miljonid inimesed suudavad üleöö mingeid varasid kardinaalselt ümber hinnata? Ei suuda, see on protsess.
    Ka 2008. aasta krahh oli ajaloolisse konteksti pannes väga kiire karuturg, kuid võttis tervelt 12 kuud aega.

    Investor, avaldasin ca seitse kuud tagasi täpselt turu põhjas arvamust, et taastuvenergia sektoris on põhi tehtud - sest aktsiad hakkasid teistmoodi käituma ning ei reageerinud enam negatiivselt uudistele (pluss muud klassikalised põhja tunnused). Pärast seda järgnes võimas ralli.
    Mõnikord pakub turg pöörde ennustamiseks väga häid tõendeid. Aga ainult mõnikord.
  • Et siis 2milkust 1 on sisuliselt õhku haihtunud?
  • Ei tahaks ironiseerida, aga optimist ütleb ikka et pool on ju veel alles:)
    Aga tõsiselt rääkides, see peaks olema kõigile parim elus õppetund kuidas a) turu vastu ei tohi panustada, b) ei tohi mängida ühele kaardile. Ma usun, et nad on targad poisid, aga see millega nad seni on tegelenud on ikkagi gambling.
  • Turgudel pole tarkusega midagi teha kui selle kõrval puudub distsipliin ja konkreetsed reeglid. Ilmaennustajad raha ei teeni.. Päiksekreemi ja vihmavarjumüüjad on need, kes suudavad reageerida keskkonna pakutavale ning seeläbi teenida :)
  • Teises kvartalis tegelesin mitmete lühiajaliste strateegiatega elluviimise ja arendamisega. Kogutulemus oli paraku negatiivne, kuigi tehingutest ca 60-65% lõppesid positiivse tulemiga.

    Oli see vist 1997 Berkshire annual meeting kui Buffett rääkis, kui oluline on rahast väljas VIXi optsioone osta... Aa oot, ei olnud ka ikka vist?

    PS. Antud link (teine, mitte esimene) on kokku kogunud hulga Suure Kärbse ja Mungeri mõtteid - tunde huvitavat lugemist.
  • Nüüd VIX futid jälle ilusti kontangos tagasi ja pidu võib jätkuda. Nurgast kostev krõbin on see, kuidas rotid long vol positsioonide kallal nosivad.
  • Kas kusagilt aruandest on näha, kui palju selle varahaldamisteenuse eest aastas tasu saadakse?
  • Kuna enamus on oma raha ja kehtib high watermark, siis liiga rikkaks ei saa ;)
  • rinx
    Kas ongi nii, et VIX tuleb siis turule tagasi, kui nemad on turult välja söödud ja loobunud?! meh..samas nii see asi toimibki. Olles pikalt sama asjaga kahjumeid teinud, on väga raske samasse instrumenti tagasi minna. Puhtalt emotsionaalne akumuleeritud valu on liiga tugev, et uuesti värskelt suuremat pilti hoomata.


    Minu arusaam on selline, et turg ei kopeeri 2-3 x sama mustrit nagu eelmisel korral, sest üldsus hindab asju varasema mustri alusel. Ala - VIX ei sa alla 10 langeda, saab sest üldsus mõõtis asju 1994 ja 2006 alusel. Ehk kaks korda support, mis tegelikult kolmandal korral tuleb murda..ehmatamaks uskujad välja, ja siis alles explode üles. Pikalt ei kirjuta, aga pakun et VIX on siit üles ja karuturg alles alustab samme. Krahhi ei usu, aga valusat sidruni pigistamist üldse ei välistaks - tegelikult olen seda omajagu juba oodanud. Slow...slow...painful ETF killer. 1a perspektiivis USA majanduslanguses. Pidage hulluks ja võtan pori vastu kui mööda panin, aga turg ei meeldi mulle..üldse ei meeldi.

    Tegijatest on kahju, et klapid peas turgu hindavad..pmts viimased 2 kuud on avanud VIX playeritele laeka, peaasi, et sõrmed vahele ei jää ja õigel ajal oma asjad sulged/avad.
  • Tänane Äripäev on vist "Etalon Varahalduse eri" Artikkel Äripäevas - "Aga mul on kindel plaan."; Investorite optimismist ja vendade vägidegudest.
    "Nii esimeses kui teises kvartalis olid peamiseks kahjumiallikaks turgude langusele panustatud positsioonid. Põhja-Korea konflikt ja üks päev turgude langust kergitas A-aktsia NAV väärtust ligi 40%. Kui rohkem närvilisust ei järgne, siis see tulu läheb käest.
    Aga september ja oktoober võivad turgudele palju probleeme tuua.
    Olen samuti arendamas välja täiendavaid strateegiaid, millega loodan lõpusirgele jõuda 2018. aasta veebruariks.Mind varajuhina või Etalon Varahaldust maha kanda on selgelt vara. Tuuled ei jää igaveseks ainult ühelt poolt puhuma"

    Kui VIX on rahulik, siis tootlus negatiivne, VIX möllab, siis $ tulevad. Viimane aeg strateegiat muuta antud turuolukorras.
  • Ei puuduta küll Etalon Varahaldust, kuna nad uut kapitali hetkel ei kaasa enne kui nad kasumisse jõuavad. Ja mingi reegel oli neil, et uus kapital alati siseneb kallimalt, kui varasem. Seega neil veel kasvuruumi on. Muidu võiks isegi väkse positsiooni võtta.

    Kas LHV kaudu on võimalik VIX indexifondi osta? Lihtsalt halbadeks päevadeks. Hetkel see suht madal.
  • lindprii
    Kas LHV kaudu on võimalik VIX indexifondi osta? Lihtsalt halbadeks päevadeks. Hetkel see suht madal.

    Meie poolt vahendatavate VIX-i ühel või teisel moel jälgivate ETF-ide nimekiri on siin. Aga soovitaks endale enne ostmist nende instrumentide eripärad selgeks teha.
  • lindprii
    Ei puuduta küll Etalon Varahaldust, kuna nad uut kapitali hetkel ei kaasa enne kui nad kasumisse jõuavad. Ja mingi reegel oli neil, et uus kapital alati siseneb kallimalt, kui varasem. Seega neil veel kasvuruumi on. Muidu võiks isegi väkse positsiooni võtta.

    Kas LHV kaudu on võimalik VIX indexifondi osta? Lihtsalt halbadeks päevadeks. Hetkel see suht madal.


    ÄRA OSTA VIX ETF-i "lihtsalt halbadeks päevadeks".
    Ma annan oma kontonumbri, võid raha lihtsalt mulle kanda, sest ilma jääd sellest mõlemal juhul.
    https://www.fool.com/investing/2016/08/22/dont-use-vix-etfs-to-bet-on-volatility.aspx

    Kui sa tõesti tahad langusele mängida, osta parem SPDR S&P 500 ETF (SPY) put optsioone. Palju lihtsam ja loogilisem kui VIX indeksfondis raha põletada.
  • Üks (küll üsna kauge) võimalus on VIRT aktsia. Nemad lõikavad kasumit kõrgemast volatiilsusest, samal ajal maksavad 5% dividendi ka madala volatiilsusega aegadel. Seal muidugi omd riskid (regulatiivsed ja must luik, mis kõik tuksi keerab).
  • VIXi vastu panustamine ei ole investeermine, ja see ei ole ka kauplemine. Äripäev ja kõik muud sõbrad, palun ärge nimetage seda tegevust investeerimiseks. Halb komme, mis võib algajatele külge jääda. See on 100% gambling. Et selles edukas olla, ei piisa enam ka akadeemilisest kraadist. Etaloni poolt tõestatud.

    Postkaart ka juurde:
  • Eks need, kes pokkerimängudes edukad on olnud, oskavad ehk rääkida, palju kõrgharidus neile pokkeris reaalselt kasu on toonud. Täiesti huvitav oleks teada.
  • Ei meenu, et Eesti parimate pokkerimängijate seas just doktoreid oleks. Aga võin muidugi eksida. Dr. Leibold :)
  • Vähemalt ühte Eesti pokkerimängijat tean, kes lõpetas TÜ majanduse magistri ja lõputöö puudutas ka veidi pokkerit, lisaks tean vähemalt ühte välismaist pokkerimängijat, kes jättis ülikooli pokkeri pärast pooleli, aga pokkeri pärast läks ka sinna hiljem tagasi, et paremini aru saada kogu matemaatikast mis pokkeri ümber keerleb. Seega kõrgharidusest ikka on kasu pokkeri puhul.
  • Rage
    Vähemalt ühte Eesti pokkerimängijat tean, kes lõpetas TÜ majanduse magistri ja lõputöö puudutas ka veidi pokkerit, lisaks tean vähemalt ühte välismaist pokkerimängijat, kes jättis ülikooli pokkeri pärast pooleli, aga pokkeri pärast läks ka sinna hiljem tagasi, et paremini aru saada kogu matemaatikast mis pokkeri ümber keerleb.


    Raamatupidajad tegevat samuti ilma.
  • Tunnistan, et ei tea, et võibolla õpetatakse prisoner dilemmat täna juba põhikoolis ja gümnaasiumis.
  • Charlie Munger viskas nalja, et Buffett räägib palju DCF meetodist ettevõtte väärtuse hindamisel, aga...ta ei ole kunagi näinud Buffetit seda reaalselt tegemas:):)
  • Loen Buffetit ja ka seal tsiteeritakse kellegi öeldut, et kui sul on IQ 160, siis pane 30 sellest müüki.

    Aga investeerimine on see ikka - investeerimine optsioonidega või kuidagi teisiti nimetatult.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon