KOV valimised 2017 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

KOV valimised 2017

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • stagna
    40 on ikkagi liiga õhuke enamus, et sellega üksi linnavalitsust teha Tallinnas.Kesk peab sotsid toiduküna juurde laskma. See on ka üleriigiliselt Ratasele kasulik, valitsuse tervis on parem kui vähemalt üks partner sealt saab "noka märjaks" kasta pealinnas kui kasutada mafioosi Fanucci sõnu Ristiisast.

    Tartus peab Ref endale tantsupartneri valima.Koos sotsidega oleks neil 28 häält 49-st, koos Keskiga 27 . Mõlemat korraga pole ilmselt mõtet kampa võtta, samuti ei taha nad EKRE 6 häält.


    Ei näe küll kes sinna kõrvale võiks tulla. Kui mõtleme, et loogiline variant võiks olla sotsid. Siis ma ei näe küll kuidas nad sinna juurde kleebitakse. Lubadused on ju olnud Tallinna tV , Stolitsa jmt kas kinni või oluliselt reformida, mitmed teised Keskerakonnale hoopis vastupidised soovid jne.. Arvan, et nendest asjadest Kesikud ei soovi mitte kuidagi taganeda. Ja kui Sotsid koostöö sellistel tingimustel vastu võtavad, siis ka vastu püksa saavad (ja seda juba riigikogu valimistel). Korra on nad seda juba teinud ja neil peaks korralik õppetund olema. Ja keski 40 kohta ei ole mitte teps nii õhuke, eriti kui vaadata kuidas irdujatest poliitilised laibad saavad. Iga ambitsioonikas poliitik teeb sellest omad järeldused.
  • 40 kohta on küll õhuke, kuid siiski läbirääkimistel ilmselt suurem kaal. Sotsidele pakutakse ilmselt koalitsiooni, aga keski tingimustel. Vb visatakse hambusse ka mingi volikogu koht. Aga sotsid ilmselt kõigiga nõus
  • pahurik
    Marvin
    ttrust
    Mulle polnud ime, et EKRE tulemus on halvem kui seda võis eeldada. Aga et niivõrd halb, seda poleks osanud oodata.

    Mulle oli see ka üllatus. Ilmselt jätsid paljud esiotsa EKREle häält anda mõelnutest selle lõpuks tegemata - jällegi, mina nende hulgas.

    See ongi millest enne rääkisin, kui sul peale Helmede ja paari veel, rohkem keegi hääli ei suuda korjata, siis ongi sellised tulemused. Inimene läheb valima näiteks EKRE t ja vaatab, et mingid suva jorsid nimekirjas ja valivadki kedagi teist.


    Neil ei olnud nimekirjugi väljas igal pool. EKRE partei liikmed olid keski, valimisliitude jne nimekirjades mitmel pool. Peale selle on need kohalikud valimised, eelmistel riigikogu valimistel said suht tundmatud hääli just tänu EKRE brändile. Mina näiteks ei olnud Jaak Madissoni nime kuulnudki. Vaevalt, et näiteks Malle Pärn nii palju hääli oleks saanud IRL-i või Reformierakonna nimekirjas eelmistel riigikogu valimistel. Vanast ajast teda muidugi teatakse, aga kas Aunastet mitte rohkem ei teata (põrus täiega)?
    Võib olla tõesti on nii kohalikel valimistel, aga riigikogu valimiste kohta mingeid järeldusi teha ei saa sellest.
  • Nii Tallinnas kui Tartus sai EKRE oma fraktsiooni volikokku, mida neil varem ei olnud. Võimule poleks nad pääsenud isegi siis kui need fraktsioonid oleks kaks korda suuremad olnud.

    Samuti eks inimesed taipavad, et kohalikel valimistel on kohalikud teemad ja EKRE riigivõimule teravalt oponeeriv poliitika siin hästi ei lõika.
  • Tegelikult kui valimistulemusi vaadata, siis kahjuks peab tõdema, et võimalikud Reformierakonna valijad on passiivsed. Kui vaadata Reffidele Tallinnas antud paber- ja e-häälte suhet, siis ega ikka väga jaoskonda ei viitsita minna.
  • Sotsialistid on alles mõni aasta tagasi Tallinna linnas kood kesikutega volikogu koalisatsioonis ja ka koos linnaviletsuses olnud. Sotsialistid unustasid kohe kõik oma valimislubadused ära ning kuuletusid kõiges kesikutele. Miks seekord teisiti peaks minema?
  • Seal läks see koalitsioon tookord lõhki Savika veneraha skandaali pärast.Koalitsioon Tallinnas sotsidega loodi 2009.a. ja aasta hiljem tuli avalikuks Jakunini 1/3 sulas. Pihl kartis, et mainekaotus on korvamatu eelseisvatel 2011.a. Riigikogu valimistel kui ta Tallinnas jätkab koos Savikaga ning tõmbas sotsid koalitsioonist välja.See oli õige liigutus, sest sotsid võitsid Riigikogu valimistel 9 mandaati juurde, Kesk aga kaotas 2 mandaati võrreldes eelmiste parlamendivalimistega. Valitsusse sotsid seekord siiski ei pääsenud.

    Iroonilisel kombel on sama Pihl praegu Keskerakonna nimekirjas valitud volikogu liikmeks ja ilmselt saab mõne tähtsa ameti.Parteisse pole ta seni siiski astunud .
  • Kandidaatide saadud hääli omavahel võrrelda on mõnikord äärmiselt absurdne, kuna valimisringkonnad on väga erineva suurusega.

    Ja Vabariigi Valimiskomisjon (VVK) oma kodulehel enam ei näita isiku saadud häälte oskaalu ka. Täiesti ära kohitsetud on see VVK ajutöötulemus.
    Raiskame aga ressursse ilusasse ekraani kujundusse ja ilusatesse ikoonidesse, kus firefoxiga lisaks mingid barid hõljusid keset tabeleid, jah, VVK? Valime äärmiselt kõlava domeeni jne? Selle asemel, et asja SISULISELT teha.
  • Oot, mingi osakaalu number seal ju on?
  • vvk on tõesti segane leht. Isiku kohta võiks kasvõi see kirjas olla, mitu lihtkvooti ta sai ( enamikel siis murdosa lihtkvoodist, isikumandaadi omanikel üle 1,0 )
    Nüüd tuleb seda ise arvutada.

    Näiteks Tartus anti 38 724 häält. Mandaate oli 49. See teeb lihtkvoodiks 791.
    Linnapea Urmas Klaas sai 4699 häält. 4699 /791 = 5,9 lihtkvooti

    Tallinnas Lasnamäe ringkonnas anti kokku 48 853 häält. Mandaate oli 16. Lihtkvoot oli 3054. Kõlvart sai 24 668 häält. 24 668 / 3054 = 8,0 lihtkvooti.

    Põhja-Tallinnas sai Raimond Kaljulaid 5521 häält. Kvoot oli 2567. Kaljulaid skooris 5521 / 2567 =2,1 lihtkvooti

    Ehkki hääli sai ta rohkem kui Klaas, kuid ta polnud kvoodi täitmisel ( ehk vedurina parteikaaslaste sissevedamisel ) niivõrd edukas.

    Kuid Kõlvarti tulemust on tõepoolest raske lüüa ka kvootides arvestatuna. Urmas Sukles Haapsalus kogus 4,7 lihtkvooti, mis kah väljapaistev, eriti veel mässava valimisliidu esindaja kohta, kes parteist välja visati.
  • Mul on hea meel, et Olga Ivanova sai vaid 569 häält.
    Oljal on veel 1,5 aastat maksumaksja palgal Riigikogus armuaega ning seejärel on hea tõenäosus, et tädi peab tootvale tööle minema. 569 hääle pealt tagasi parlamenti saada on iseseisvalt võimatu, ta suutis ka üsna konkreetselt vanad kamraadid puu taha saata.
  • Mul on hea meel, et üks puhastunud ihu ja hingega poliitik, kelle kohta on teada, et tal on olemas vägistamise seadmed, kuid kes üldiselt nokunäppimisega ei tegele, võib nüüd keskenduda rohkem lingami massaazhile.
  • 300 k vastu pükse pole just suur kaotus. Pealegi Mõisa Jürka olevat kah klappinud sinna 65 k. Oleks nad raatsinud 3 milli välja käia, PBK-sse ja mõnda teise Vene kanalisse reklaami osta, oleks see 5 % kah välja tulnud vististi. Praegu paljud kuuldavasti Lasnas otsisid Savisaare nime Keski nimekirjast, ei leidnud ja valisid järgmise tuttava nime Kõlvarti.
  • mrk
    Mul on hea meel, et Olga Ivanova sai vaid 569 häält.
    Oljal on veel 1,5 aastat maksumaksja palgal Riigikogus armuaega ning seejärel on hea tõenäosus, et tädi peab tootvale tööle minema. 569 hääle pealt tagasi parlamenti saada on iseseisvalt võimatu, ta suutis ka üsna konkreetselt vanad kamraadid puu taha saata.

    Seltsimees Ivanoval olevat kuulu järgi väga rikas isa. Seega ei pea tööle minema.
  • stagna
    300 k vastu pükse pole just suur kaotus. Pealegi Mõisa Jürka olevat kah klappinud sinna 65 k. Oleks nad raatsinud 3 milli välja käia, PBK-sse ja mõnda teise Vene kanalisse reklaami osta, oleks see 5 % kah välja tulnud vististi. Praegu paljud kuuldavasti Lasnas otsisid Savisaare nime Keski nimekirjast, ei leidnud ja valisid järgmise tuttava nime Kõlvarti.

    Nad arvasid et nende lemmik batja kandideerib mingis teises valimisringkonnas.
  • Reform surus Riigikogus läbi seaduse, kus Tallinna volikogu saadikute arvu tõsteti mingist ~40-st 79-ni. Aga seda nad ei surunud, et kohalike omavlitsuste valimisel Tallinnast teha üks valimisringkond, nagu on näiteks Tartu linn või ka kõik teised omavalitsused.
    Siis oleks lihtkvoot palju kõrgem ja käärkäel oleks nendel valimistel olnud palju raskem seda täis saada.

    Linnaosavalitsuste volikogud on bullshit, nood ei otsusta midagi. Linnaosavalitsuste isikoosseis koos linnaosavanematega määrtakse keskerakonna poolt.
  • pitsat2
    Mul on hea meel, et üks puhastunud ihu ja hingega poliitik, kelle kohta on teada, et tal on olemas vägistamise seadmed, kuid kes üldiselt nokunäppimisega ei tegele, võib nüüd keskenduda rohkem lingami massaazhile.

    Alles hiljuti sai Indias mingi kuulus jutlustaja vägistamiste eest vanglakaristuse. See sama jutlustaja oli soovitanud oma jüngritest meestel oma munad ära lõigata, et siis on nad "jumalale lähemal". Ei mäleta, äkki oli hoopis peenis vaja maha lõigata..
    Kahju et meie kuulus lingam-massažimees selle India jutlustaja vaimumaailma sisse ei sattunud. Oleks paljud probleemid tänapäeval palju lihtsamad olnud.
  • mx77
    Oot, mingi osakaalu number seal ju on?

    Kus? Kunagi oli seal number kus oli numbritäpsus mingi 3 või 4 kohta peale koma, igal kandideerijal.
  • ttrust
    Reform surus Riigikogus läbi seaduse, kus Tallinna volikogu saadikute arvu tõsteti mingist ~40-st 79-ni. Aga seda nad ei surunud, et kohalike omavlitsuste valimisel Tallinnast teha üks valimisringkond, nagu on näiteks Tartu linn või ka kõik teised omavalitsused.
    Siis oleks lihtkvoot palju kõrgem ja käärkäel oleks nendel valimistel olnud palju raskem seda täis saada.

    Linnaosavalitsuste volikogud on bullshit, nood ei otsusta midagi. Linnaosavalitsuste isikoosseis koos linnaosavanematega määrtakse keskerakonna poolt.


    Nüüd läks sul midagi sassi Kui kogu Tallinn oleks üks suur valimisringkond 79 mandaadiga, oleks lihtkvoot väiksem kui oli praegu Lasnamäe ringkonnas.

    Lasnamäel oli kvoot praegu 3054
    Tallinnas anti kokku 191 957 häält.

    Kui kogu Tallinn oleks olnud üks ringkond, oleks lihtkvoot olnud
    191957 / 79 = 2430 häält. Ma arvan, et nimekirjade liidrid nagu Kõlvart, ,Rõivas, ka Savikas oma nimekirjas oleks saanud palju rohkem hääli kui praegu ühest linnaosast. Siis oleks nad kandideerinud ju ka kesklinnas, Mustamäel, Õismäel ja mujal. Väiksemad velled, kes nimekirjas tagaotsas, oleks aga puhta kuival.

    Raske öelda, milline oleks olnud täpne tulemus, kuid fakt on et 3054 Lasna venelase hääl andis lihtkvoodi volikokku ja sama andis 2491 Nõmme elaniku häält.See ei tulnud küll eestlastele kahjuks, pigem vastupidi. Ja ikka ei piisanud. Ühe ringkonna meetodil poleks eestlastel Tallinnas üldse mingit shanssi. Seepärast seda praegust süsteemi hoitaksegi.
  • Veel mõnede kandidaatide häälesaake :

    Tartu kõige kuulsam kojamees, napsimees ja kohaliku kobrulehe kolumnist Uuno Pungar aka Kivilinna Uuno sai 13 häält.
    Endine dissident ja poliitvang Mart Niklus sai 26 häält.
    Kolmekordne jahilaskmise maailmameister ja kurikuulsa Keenia jooksumehe Mukunga majutaja Matti Jõgi sai 4 häält
    Endine ilukuninganna Liis Tappo-Treial sai Pirital 5 häält.
    Tenniselegend Toomas Leius sai 14 häält.
    Eesti esiskandalist Inno Tähismaa sai Võrus 5 häält
    Tema mitte vähem skandaalne abikaas Irja Tähismaa sai 4 häält.
    Mees, kellele Teet Margna maksab reisimise eest, Kristjan Jõekalda sai 177 häält.
    Väljaõppind rätsep ja karm moepolitseinik Hannes Võrno sai koguni 341 häält.
    Kaks viimast said ka Viimsi volikogusse.
  • ttrust
    mx77
    Oot, mingi osakaalu number seal ju on?

    Kus? Kunagi oli seal number kus oli numbritäpsus mingi 3 või 4 kohta peale koma, igal kandideerijal.

    Huvitav, et valdadel on Võrdlusarvu-nimeline number kandideerijal olemas, Tallinna linnas selline Võrdlusarv puudub.
  • stagna

    Mees, kellele Teet Margna maksab reisimise eest, Kristjan Jõekalda sai 177 häält.
    Väljaõppind rätsep ja karm moepolitseinik Hannes Võrno sai koguni 341 häält.
    Kaks viimast said ka Viimsi volikogusse.

    Mis sul Jõekalda vastu on? Minumeelest rabab ta palehigis tööd teha kogu aeg ja lööb ka Viimsi valla tegemistes kaasa. Pole ta kunagi midagi varastanud ega naist peksnud. See, et inimene on teles tuntud, ei tähenda veel, et ta kodukandi juhtimises ei võiks osaleda.
  • Nii Teet Margna kui ka Kristjan Jõekalda on igati kiiduväärt tegelased. On mis maitse kellelgi on, aga nende meeste toodangut ma haltuuraks küll ei nimetaks.
  • mrk
    Mul on hea meel, et Olga Ivanova sai vaid 569 häält.
    Oljal on veel 1,5 aastat maksumaksja palgal Riigikogus armuaega ning seejärel on hea tõenäosus, et tädi peab tootvale tööle minema. 569 hääle pealt tagasi parlamenti saada on iseseisvalt võimatu, ta suutis ka üsna konkreetselt vanad kamraadid puu taha saata.


    Tädi hüppab rehvi ja elu jälle nagu lill, seal peaks vanu kesikuid juba kümnete kaupa ees ootamas olema.
  • kas keegi on öelnud, et mul on midagi KJ vastu ? Ei ole. Ma ise vaatan kah neid reisisaateid seepärast, et tema mõnus huumor teeb need vaadatavaks.
  • Viimsi valla volikogu saab järgmised 4 aastat Võrno keskeakriisiga tegeleda. Neil tuleks palka tõsta.
  • Iseküsimus on see kui efektiivsed on tuntud meelelahutajad ja sportlased poliitikas. Nad toovad nimekirjale hääli, kuid parlamendi- või volikoguliikmena satuvad tahes-tahtmata professionaalsete poliitikute käpa alla ja hääletavad nende taktikepi järgi . Riigikogust on selliseid näiteid tuua küllaga. Seesama Võrno, kadunud Leinatamm, Aunaste, Võsapets, Erki Nool, Jüri Jaanson,Jüri Tamm, Heimar Lenk jt.
  • stagna
    Iseküsimus on see kui efektiivsed on tuntud meelelahutajad ja sportlased poliitikas. Nad toovad nimekirjale hääli, kuid parlamendi- või volikoguliikmena satuvad tahes-tahtmata professionaalsete poliitikute käpa alla ja hääletavad nende taktikepi järgi . Riigikogust on selliseid näiteid tuua küllaga. Seesama Võrno, kadunud Leinatamm, Aunaste, Võsapets, Erki Nool, Jüri Jaanson,Jüri Tamm, Heimar Lenk jt.

    Eriti markantne on see Võrno, kes läks suure hurraaga ja rinnalt särki rebides Riigikokku ja siis lasi sealt, kõrvad kurvalt lontis, jalga. Ja Riigikogus olles oli ta nii keskpärane kui veel olla saab.
    Või Aunaste, kes Riigikogus mitte millegiga silma ei paistnud, peale selle, et ta lihtsalt on nimega Aunaste.
  • Eks see Võrno tundubki 100% jutupaunik olevat.
  • Delfi on Ossinovski põrumise ka visualiseerinud

    Jevgeni "tavalisel Eesti peol ei jooda end täis ega hakata naisi käperdama" Ossinovski kandideeris samas ringkonnas, kus Taavi "vabandan kõigi ees, kes end peol toimunu pärast halvasti tundsid" Rõivas.

    Tulemuseks siis 1/3 Taavile antud häältest ...
  • Tundub, et alko hinnatõus mõjub sotside valijatele samuti. Tuleb välja, et tüübid ei tarbigi ainult kanepit.
  • Cynic
    Tundub, et alko hinnatõus mõjub sotside valijatele samuti. Tuleb välja, et tüübid ei tarbigi ainult kanepit.

    No kui ise peast sots oleks, siis selline asi ajaks ju jooma küll?
  • 2 valimistel volikokku pääsenut juba vahi all

    Kaitsepolitsei pidas täna hommikul kinni Tartu abilinnapead Valvo Semilarski ja Artjom Suvorovi, keda kahtlustatakse mitmes korruptsioonikuriteos.
    Artjom Suvorov sai pühapäeval toimunud kohalike omavalitisuste volikogude valimistel Tartus 633 häält ja osutus sellega linnavolikogusse valituks. Suvorov oli Tartus Keskerakonna valimisnimekirjas teisel kohal.
    Valvo Semilarski sai valimistel 691 häält ja osutus sellega volikogusse valituks. Semilarski oli Tartus Reformierakonna valimisnimekirjas neljandal kohal.


    Tuletame ka meelde vanemat uudist.

    Mullu 25. mail pidas kapo kinni sotsiaaldemokraadist Tartu abilinnapea Kajar Lemberi ja esitas talle kahtlustuse altkäemaksu võtmises.
  • Tartu valla vallavanem on ka korruptsioonisüüdistusega kohtu all, saades KOV valimistelt 342 häälega ülekaalukalt parima tulemuse vallas. Mis seal Tartus küll toimub, ausad inimesed kõik pealinna kolinud?
  • Tartus toimub see, mis kõikides kohtades, kus inimesed arvavad, et avalik võim on hüvede hankimise viis. Seda mentaliteeti kultiveerib praegune erakonnakultuur laiemalt ning sestap pole imestada, et sellised süüdistused ei ole konkreetse erakonnaga seotud. Masinavärk ise produtseerib selliseid tegelasi ning seega tuleks võidelda mitte konkreetse erakonna, vaid hüvede vahendamisel põhineva erakonnakultuuri vastu laiemat.
  • Kuna tegelased hüppavad hops-hops ühest parteist teise, siis võtavad nad ühtlasi endaga kaasa ka korruptsiooninakkust ja levitavad seda uues parteis edasi.
    Teine markantne näide on parteide endale ära ostmine.
  • Eesti poliitmaastikul viljeletakse omapärast kolme välja süsteemi. Üks sats on võimul, teine opositsioonis ja kolmas istub kinni. Ja siis mõne aja pärast vahetatakse kohti.
  • Cynic
    Eesti poliitmaastikul viljeletakse omapärast kolme välja süsteemi. Üks sats on võimul, teine opositsioonis ja kolmas istub kinni. Ja siis mõne aja pärast vahetatakse kohti.


    Sats? Või mõtlesid sots? Lähtudes valimisprogrammidest, siis sõltumata pintsaku revääril asetsevast logost on praegused poliitikud ilmselt ühed sotsid kõik. Seega võib ühise nimetaja anda küll.
  • Ma olen üsna kindel, et suuremad sulitembud on Tartus puha kinni mätsitud. Kuidas ikka pisteti tasku kesklinna ülimagusad krundid ja avaliku huvi objekt bussijaam suruti pisikeseks sigalaks.Kuidas Emajõe kaitsevööndis aina ehitati vaat et otse jõe kaldale.Paberil annab kaitsevööndit ju vähendada väga kergesti kui ilusti palutakse.
    Kuidas otse linnavalitsuse akende all hotelli ehitamisel rikuti räigesti kõiki nõudeid .Algul arendaja ehitas nii nagu talle meeldis ja siis anti takkajärgi kibekähku vastavad load eranditeks. Kõik väga libedasti.

    http://www.err.ee/531596/tartu-linn-seadustas-tagantjargi-mitmeid-seliga-seotud-hotelli-ehitustoid
    Ma keeldun olemast nii naiivne, et arvata, kõik see susser-vusser käis avalikes huvides ja Tartu ametnikud-arendajad on puhtad kui prillikivi. Lihtsalt neid ei kuulatud pealt ega lindistatud, kuna selles suhtes polnud riigil poliitilist huvi.
  • stagna, su jutust kõlab läbi FOMO kompleks.Selle asemel ,et siin aega raisata võta kätte ja õpi midagi ja ürita ka midagi teha. Ma saan aru, et oled kuskil 50 ringis. Buffetil oli 50 aastasena vist mingi 30 musd. Kunagi pole hilja alustada.
  • noblesse
    Buffetil oli 50 aastasena vist mingi 30 musd.



  • Ega Noblesse kõvasti mööda pannud, Buffetti varanduse kohta. :)
  • Aastatuhande algul oli Tartu tava linnapindasid 10 korda odavamalt rentida isegi kui üritasid maksta turuhinda siis mingi aeg avastasid,et rendikonkurss oli juba toimunud ja vormistati tagant järgi varasemate kuupäevadega. Pärast olin ise loll, et paberil vastuseid ja konkurssi aegu ei küsinud, linnaametniku laiutasid käsi "meie neid asju ei otsustanud".
  • Kui eesmärgiks on : võidab see, kel surres on rohkem asju, siis jah, peaks minu eas veel kangesti rügama ja rabelema. Mul pole seda eesmärki küll kunagi olnud. Teine äärmus on need, kes ütlevad : I want the last check I write to bounce, mis tundub kah pisut ekstreemne. Miks peaks sugulased minu matusekulusid maksma või miks ma peaks kedagi petma?( sest mida muud maksmata arve/ katteta tšekk on kui pettus ?)

    Nii et ma eelistan midagi kahe vahepealset, peaasi, et oleks mugav olla, et ma ise tunneks end hästi ja laisa inimesena ma ei salli kui algaval päeval on palju kohustusi .Ma väga ei muretse pärijate heaolu pärast tulevikus, las muretsevad selle eest ise.
  • stagna
    Kui eesmärgiks on : võidab see, kel surres on rohkem asju, siis jah, peaks minu eas veel kangesti rügama ja rabelema.

    No võid ju ka Buffeti moodi olla ja oma eesmärgiks seada mittes seda, et surres oleks rohkem asju, vaid kui suure osa oma rahast heategevusele suudad anda.

  • stagna
    ärge unustage, et nüüd saavad valida 16 ja 17-aastased samuti.Neid on Eestis 24 000. Neile on see uus ja huvitav kogemus .Veini osta ei lubata ja sõjaväkke ei võeta, kuid valida juba lubatakse. Võib arvata, et enamik neist osales e-hääletusel, seega lähevad nad eelvalijate hulka.

    ERR
    Aasta alguse seisuga oli Eestis 16–17-aastaseid noori 24 153, kellest e-hääletas 1794. Seega kasutas neist e-hääletuse võimalust vaid ca 7,4 protsenti. Kui palju 16- ja 17-aastastest üldse valimas käib, ei ole praegu veel teada.


  • Olevipoeg
    No võid ju ka Buffeti moodi olla ja oma eesmärgiks seada mittes seda, et surres oleks rohkem asju, vaid kui suure osa oma rahast heategevusele suudad anda.

    Kui heategevusele annetamise üks oluline motivaator on maksude optimeerimine, siis on see tegevus mõnevõrra veidra maiguga. :)
  • ziff
    Olevipoeg
    No võid ju ka Buffeti moodi olla ja oma eesmärgiks seada mittes seda, et surres oleks rohkem asju, vaid kui suure osa oma rahast heategevusele suudad anda.

    Kui heategevusele annetamise üks oluline motivaator on maksude optimeerimine, siis on see tegevus mõnevõrra veidra maiguga. :)

    Kas heategevusele annetades on võimalik rohkem makse tagasi saada kui summa, mis heategevusele annetati? Ootaks pädevat vastust kuidas seda tehakse, mitte huupi lahmimist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon