Isamaa 0.0 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Isamaa 0.0

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reform on muutumisvõimetu monstrum. Sellele hääle andmine on amoraalne.
  • Marvin
    No kui Riigikogusse saamises auk sisse tuleb, siis see kamp läheb laiali. Iseenesest ei ole midagi halba selles, et ideoloogia kaotanud erakond vedru välja viskab - meenutagem või Koonderakonda. Murettekitavam on see, kellele lähevad need hääled, mis muidu läheksid IRLile. No reformaritele ei lähe ju, ega? Vabaerakond on samuti näidanud, et munasid ja selgroogu ei ole - seega sinna ka ei lähe. Sotsidele ja keskile ka mitte. Üle jääb...? :P
    Järgmised Riigikogu valimised annavad tulemuse, kus ilma EKREta valitsust teha ei saa. See võib mitte meeldida, aga niimoodi juhtub. Ja süüdistada võivad selles ainult reformarid ja IRLi tüübid ise.


    Kusjuures mul vaadates mingist viimast Foorumi saadet turgatas pähe, et Ref võiks vabalt EKRE-le läheneda. Saates olid vana Helme ja Pevkur paljudes asjades ühtselt meelel. Saaks järgmistel valimistel sellest saastavalitsusest lahti.
  • EKRE probleemid on mu meelest KE ja VE kombo: pink äärmiselt lühike (nagu Keskil) ja programmi puudumine (nagu VE-l). Esimene neist on tõsine probleem iga partneri jaoks, kujutage ette EKRE versiooni Repinskist... Teine jälle on väga hea omadus - kannatab koalitsioonileppesse kirjutada peaaegu kõike.
  • sakuska
    .. kujutage ette EKRE versiooni Repinskist...

    Pole vaja väga kujutlusvõimet rakendada, minuarust Jaak Madisson umbes täpselt sama asi ongi.

  • EKRE-l oli kunagi väga vasakpoolne arusaam majandusest. Nende võtmesõna: "kõik tuleb riigistada".
    Ehtne nõukogude sotsialism vaatas arusaamast välja. Kuna nad on rahvuslased, siis kogu kompott on: rahvussotsialism.

    EKRE probleem on selles, et pink on äärmiselt lühike. Sisuliselt on see kahe mehe partei, kusjuures see teine mees kodab esimese mehe sõnu.
  • ttrust
    EKRE-l oli kunagi väga vasakpoolne arusaam majandusest. Nende võtmesõna: "kõik tuleb riigistada".
    Ehtne nõukogude sotsialism vaatas arusaamast välja. Kuna nad on rahvuslased, siis kogu kompott on: rahvussotsialism.

    EKRE probleem on selles, et pink on äärmiselt lühike. Sisuliselt on see kahe mehe partei, kusjuures see teine mees kodab esimese mehe sõnu.


    Mul jääb mulje, et need majandusseisukohad on muutunud. Pink on tõesti jube lühike, samas usuks, et vajaduse korral oleks EKRE valitsusse pääsemise nimel ka mitteparteilastest ministrite esitamisega.
  • mx77
    Pink on tõesti jube lühike, samas usuks, et vajaduse korral oleks EKRE valitsusse pääsemise nimel ka mitteparteilastest ministrite esitamisega.


    Kuidas kõlaks "justiitsminister Varro Vooglaid"? Minu jaoks õõvastavalt.
  • No Vooglaiu saamine justiitsministriks on võimatu juba tema segaste rahastajate tõttu.
    Eks iga valitsus moodustatakse koalitsiooniläbirääkimiste käigus.
  • Ma olen ka mõni kord valinud IRL i. Mõni kord REF i.
    Ausõna , ma EI VALI ENAM MITTE KUNAGI IRL i. MITTE KUNAGI.
    Minu jaoks sai see kino otsa iseenesest ammu, selle Kodukulud alla temaatikaga.
    Siis ma pettusin selles seltskonnas absoluutselt. Tänane toimuv lihtsalt kinnitab seda pikaajalist nägemust.
    Keda valida?
    Lihtne; kui mõistuse hääl REFis võidab, s.o. Kallased siis saab neid jälle valida...
    teine optsioon on ilmselt EKRE.
  • Mr. Go
    mx77
    Pink on tõesti jube lühike, samas usuks, et vajaduse korral oleks EKRE valitsusse pääsemise nimel ka mitteparteilastest ministrite esitamisega.


    Kuidas kõlaks "justiitsminister Varro Vooglaid"? Minu jaoks õõvastavalt.


    Samas Leo Kunnas kaitseministrina kõlab ehk paremini kui Margus Tsahkna? Isiklikult arvan, et EKRE-ga valitsuse läbirääkimised on suhteliselt lihtsad. Kui Mardile pakutakse välisministri kohta (millest ta on juba pikka aega unistanud) ja ta pojale midagi ka (endisele õpetajale ehk haridusministri koht), siis poisid sulavad nagu taluvõi ning Madissoni soovid ja erakondade vahelised maailmavaate konfliktid muutuvad juba teisejärgulisteks.
  • IRLi intelligentne ja respekteeritud nalja- ja napsimehest tagatoa aju on ka nagu ümber vahetatud. Diskuteerib sotsiaalmeedias selle üle, kuidas 600-astmeline tulumaks on ikka mäeletatava mineviku suurim võimalik heategu vaeste suhtes. Ülejäänud koalitsioonikaaslased ongi paras paar, kuid epic-epic-epic FAIL by IRL:
  • EKRE-ga võiks valitsuses katsetada küll. Hullemaks ikka minna ei saa.
  • ttrust
    EKRE-ga võiks valitsuses katsetada küll. Hullemaks ikka minna ei saa.

    alati saab :D
  • Jah, nii palju võiks juba vanad inimesed olla õppinud, et hullemaks saab ALATI minna. Ükskõik mille puhul - alati saab.
  • Hakka või Ansipi-aega tagasi igatsema...

    Okei-okei, ei hakka! :-D
  • Karum6mm
    Hakka või Ansipi-aega tagasi igatsema...
    Okei-okei, ei hakka! :-D

    Mina igatsesin seda aega tagasi juba sinisoki-päevil (või puukella-päevil). Ausalöeldes Ansip isegi hakkas takkajärgi sellisena sümpatiseerima.
  • Kas ma mäletan õigesti, et Leo Kunnas on avalikult välja öelnud, et tema maailmavaateks on natsionaalsotsialism? Või ma teen Leo Kunnasele liiga, kui see väide ei vasta tõele.
  • ttrust
    Karum6mm
    Hakka või Ansipi-aega tagasi igatsema...
    Okei-okei, ei hakka! :-D

    Mina igatsesin seda aega tagasi juba sinisoki-päevil (või puukella-päevil). Ausalöeldes Ansip isegi hakkas takkajärgi sellisena sümpatiseerima.


    No mina paremliberaalse/-libertaanse koosluse ümberkujundamist natsionaalpopulistlikuks heaks ei kiida.
  • [quote=ttrust]


    Minu hääl kandub küll IRL-lt nüüd reformile üle. Vähemalt praeguse seisuga. Vahepeal sai toetatud ka sellist rumalust, nagu vabaerakond, aga eks ma üritan eluraskustest õppida.
    Kutsun teisigi seda järgima. Puhtalt protestist.


    Täpselt minu käitumise kirjeldus. Aga mitte ainult protestist. Reformil on olnud ülbust ja jäikust, aga üldkurss siiski enam-vähem vastuvõetav ning arvukalt on ka arukaid ja teadaolevalt puhtaid inimesi. Vajaduse korral on neid ka juurde toodud (meenuvad nt Lauri ja Sulling aga võiks jätkata.).
  • Sattusin täna kuulama Langi meenutusi keskpäevatunni saatest ja seal kõlas huvitav väide, et Isamaalane Kalle Muuli oli saanud mingi hetk saate tegijate seast kinga põhjusel, et tuli alati saatesse tollase peaministri nõuniku Tiit Pruuli koostatud briifi ette kandma.
  • IRLi ja Reformi vahe ongi selles, et Refom pole kunagi lubanud, et nad ei peta. Ja kui Reform seda lubaski, siis niikuinii keegi ei uskunud.
  • mx77
    Sattusin täna kuulama Langi meenutusi keskpäevatunni saatest ja seal kõlas huvitav väide, et Isamaalane Kalle Muuli oli saanud mingi hetk saate tegijate seast kinga põhjusel, et tuli alati saatesse tollase peaministri nõuniku Tiit Pruuli koostatud briifi ette kandma.


    Eks Muuli ole ka praegu ustav partei sõdur. Ajab ikka täielikku jama Riikojaga vaieldes.
  • Palju õnne, partei IRL, millest saab (vist) "Isamaa"!


  • Kes oleks kunagi osanud arvata, et Isamaa ( ka wannabe-Isamaa ) esineb kesikla värvides ja kesikute sildi all?
  • ttrust
    Kas ma mäletan õigesti, et Leo Kunnas on avalikult välja öelnud, et tema maailmavaateks on natsionaalsotsialism? Või ma teen Leo Kunnasele liiga, kui see väide ei vasta tõele.

    Minumeelest elab ta ammu mingis paralleelmaailmas, millel pole reaalsusega suurt mingit sidet alles. Proovisin kunagi ta raamatut lugeda, aga jube jura oli. Mida kaugemale teda tegevpoliitkast hoida, seda parem kõigile, vähemalt minumeelest.
  • Henno Viires
    Ettevaatust, Urmas Reinsalul on plaan!


    Eks nad IRL-ist kaevavad endale auku. Ja tegelikult mida sügavam saab, seda parem, sest IRL-i sellisena nagu ta praegu on ei ole Eesti poliitikasse vaja.
  • Ootan ka seda, et praeguse valitsuse tegevusel võiks olla vähemalt see positiivne efekt, et IRL ei ületaks valimiskünnist. Reeturi palk olgu surm.
  • Minu meelest peaks selle Reinsalu teatud särki siduma koos ossiga.
  • Jaah... täna just lugesin lõustaraamatust, et parem nutta psühholoogi juures, kui naerda psühhiaatri juures....
    Või midagi sinnakanti.
    Aga meil psühhiaater ise nutab, kui patsient Reinsalu saabub.
  • Seda see Riisalu uuesti ülehüppamine kesiklasse tagasi siis tähendabki. Huvitav ainult, et kas kloun Riisalu tõesti arvab, et kesiklas on midagi muutunud?

    IRL-i ei päästa ainult Tsahkna väljavahetamine. Minimaalne selleks on vaja kogu see Res Publica punt välja vahetada ja partei poliitikat kardinaalselt muuta, mille esimene samm oleks minna opositsiooni. Ka siis pole kindel, et see muudatus IRL-i päästab. Pigem läheb kogu see kupatus kindlalt ja aeglaselt põhja, nagu Titanic.
  • Ei saa aru, et miks selline paanika? Alles hiljuti IRL'i juhtivpoliitikud väitsid, et kõik on korras ja kontrolli all.
  • Huvitav on see, et maailmavaate realpolitik'iks vahetamine ei näe siinmail karistuseta jäävat.
  • Oleks see veel realpolitik -s! See on mingi läbimõtlemata bullshit mis sealt respublica leerist tuleb.

    Näib et nad pole adunud kes on nende valijad. Ja nad pole mitte kunagi esitanud küsimust, et miks mingid täiesti uued valijakihid, keda nad "püüdma asusid", omast arust mõeldes, peaksid just neid valima, mitte aga kesikuid?
  • ttrust
    Huvitav ainult, et kas kloun Riisalu tõesti arvab, et kesiklas on midagi muutunud?

    On küll muutunud. Riisalu vahetas parteid ilmselgelt seepärast, et Keskerakonnal polnud lootust valitsusse saada ja seega jäi talle kättesaamatuks ministri või mõni muu magus ametikoht. Pärast Edgari väljapuksimist ongi olukord selles mõttes muutunud nagu me kõik näeme. Keski valitsusse jäämine pärast järgmisi valimisi pole küll kindel aga samamoodi on äärmiselt kahtlane IRLi valitsusse jäämine. Kui aga Kesk saab jälle valitsusse, siis Riisalul isiklikult on Keskis palju rohkem lootust kuhugi saada. Ütleme nii et kui IRList vaja 3 ministrit valida siis ilmselt pole Riisalul lootust. Aga kui Keskist vaja 3 ministrit valida siis Riisalu on kohe üks kobedamaid kandidaate üldse. Sest ülejäänud on lihtsalt veel hullemad.
  • Henno Viires
    Krahhi äärel IRL võib juba enne kohalikke valimisi esimeest vahetada

    "Saa üle" kõlaks parima soovitusena Tshahknale peale kinga saamist :)



    Sama slõuganit on ka "oravavuntsile" soovitatud, kui ta EV presidendi kohta ei saanud.
    Vana aga senimaani ketrab oma rikkis plaati, kui pekkis nüüd kõik on ja tegelt poleks seda presidenti meile vajagi.
  • "Saa üle" on Tsahkna lemmikväljend, kui ta kellelegi üritab kohta kätte näidata.
    https://www.youtube.com/watch?v=ujqouPK37Hc
  • Tsahkna esitus eilses AK-s oli ikka väga hale - klipp siin

    Ta nentis, et IRL-i toetusprotsendiga ei saa rahul olla, kuid ta märkis, et palju parem pole olukord Vabaerakonnal, sotsiaaldemokraatidel ja EKRE-l.

    Siinkohal sobib parafraseerida üht anekdooti ...

    Tsahkna kõneleb IRL suurkogul: "Minu juhiks olemise ajal on IRL astunud suure sammu edasi. Kui ma juhiks sain oli erakond kuristiku äärel ..."
  • Tsahkna sobiks oma Röögatu Mölaaparaadiga suurepäraselt sotsialistidesse või siis veelgi enam - keskerakonda.

    Tsahkna sõnul on IRL ajanud õiget poliitikat, kuid nende sõnumit on vähe kuulda võetud. "Me pole võib-olla oma mainest liiga palju hoolinud. Pean tunnista, et erakonnal on palju ära teha," lausus Tsahkna.
    Mis kasu on "sõnumist" kui partei reaalselt tegutseb absoluutselt vastupidiselt.
  • Esimene samm mida IRL peaks astuma -- koheselt astuma valitsuskoalisatsioonist välja!
  • Siis tuleks kohe KERE valitsus mis oleks kordades laastavam Eestile.
  • Enne järgmisi valimisi on kõik objektiivselt võimalikud valitsuse variandid laastavad.
  • Fake McCoy
    Siis tuleks kohe KERE valitsus mis oleks kordades laastavam Eestile.

    Oleks Res Publica ajanud juba eelmise aasta kevadel sõrad vastu ning öelnud, et kesiklal valitsusse asja pole, poleks praegust situatsiooni tekkinud.
    Selle asemel otsustas Res Publica paisata avalikkusesse VALE, et "Meil on kõik kontrolli all ja ainult üle meie laiba", kui tegudes otsustati minna seda teed, et minetatakse kõik põhimõtted, mis Eestist Eesti teeb ning tõstetakse koalisatsioonipartnerite ees käpad püsti.
  • IRLi puhul ei ole keeruline näha, et väga pika perioodi jooksul on sealseid juhttegelasi liigutatud mugavatesse mittepoliitilistesse positsioonidesse - rektorid, kontrollerid, volinikud.... See ei oleks saanud toimuda ilma endiste koalitsioonikaaslaste heakskiiduta ning täitsa ilmne on, et selline toimetamine on toimunud reformarite osalusel.

    Püstitan hüpoteesi, et keegi kusagil on teinud plaani pikas vaates luua Eestist klannile mugav kaheparteiline riik. IRLi praegune suitsiidikurss sobib sellega hästi. Küsimus on, mida on Tsahknale ja Reinsalule selle läbiviimise eest lubatud?
  • ttrust
    Tsahkna sobiks oma Röögatu Mölaaparaadiga suurepäraselt sotsialistidesse või siis veelgi enam - keskerakonda.

    Tsahkna sõnul on IRL ajanud õiget poliitikat, kuid nende sõnumit on vähe kuulda võetud. "Me pole võib-olla oma mainest liiga palju hoolinud. Pean tunnista, et erakonnal on palju ära teha," lausus Tsahkna.
    Mis kasu on "sõnumist" kui partei reaalselt tegutseb absoluutselt vastupidiselt.


    Sellist tola ei vaja keegi.
  • Fake McCoy
    Siis tuleks kohe KERE valitsus mis oleks kordades laastavam Eestile.


    Ei oleks laastavam. Oleks kohe KERE tulnud, poleks maksusüsteemi lammutama hakatud ja muidki lollusi oleks tehtud hulga vähem. Suurema korruptsiooni risk oleks aga küll.
  • KERE puhul oleksid sotsialistliku partei lollused tegemata jäänud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon