Donald Trump - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Donald Trump

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Keda huvitab, siis hetkel Bloombergis Trumpi esimese eelarve(FY18) ettepaneku tutvustus. Sellisel kujul seda küll vastu ei võeta, kuid saab olema huvitav vaadata seda vägikaika vedamist, mis nüüd toimuma hakkab.
  • Mick Mulvaney tutvustas pressikonverentsil Trumpi "Taxpayer first" eelarvet.

    Mingi hetk oli juttu, et Trump võib praeguse Sean Spicer -i vallandada, siis see oleks ilmselt väga hea otsus. Mulvaney on taolist sorti tüüp, milline peaks üks pressisekretär olema. Ladusa jutuga, viskab nalja ja samas väga konkreetne.

    Mis jutust tähele panin:
    Eesmärk aidata sotsiaaltoetusi saavaid inimesi sedasi, et nad seda enam ei vajaks.
    Lõpetada või vähendada toetusi sinna, kus seda vaja ei ole (nt toidutalongidel tegelased, kes tööd ei taha teha)
    Rohkem otsustusõigust osariikidele tervishoiu raha kulutamisel.
    Target 3% majanduskasv
    2027 USA eelarve ülejäägis.
  • ...John Cornyn, the second ranking Republican in the Senate, called the Trump's plan "dead on arrival".
    Senate and House of Reps will pass their own versions, which will then go to congressional committees to cement the final spending plan. The Trump budget might have expected a sympathetic reading in the Republican-controlled Congress. But even fiscally hawkish conservatives are baulking at some of the $3.6tr in cuts.
    Plan would sharply slash food stamps [-190b$, 42m inimest on saajad], disability benefits and eliminate student loan subsidies. Trump promised on the campaign trail not to cut Medicaid, the healthcare programme for the poor, but his budget would cut the scheme by $800bn, there's also cuts to Meals on Wheels, which provides food to the homebound elderly, disabled and veterans. The budget also features an Ivanka Trump plan for paid parental leave [6 nädalat]. +10% armeele, $1,6b Mehhiko müüri jaoks, millega väga palju müüri ei ehita.
    Infrastructure spending is below the massive investment Mr Trump promised.
    The plan promises to cut tax rates, relying largely on hoped-for economic growth of 3% to avoid adding to the deficit.
    3% is well beyond the independent Congressional Budget Office assumptions of 1.9% growth.
  • Stephen Colbert ei saa karistust ega eetrikeeldu oma nilbevõitu Trumpi nalja pärast

    https://youtu.be/_I7duOJXMr8?t=3m28s

    Ehkki palju liberaalid nõudsid seda, mitte, et nad tahtnuks kaitsta Trumpi vaid seetõttu, et nali olevat homofoobne.

    “There is nothing wrong with two men who love each other,” read one FCC complaint, from a trans man who identifies as homosexual, provided to POLITICO in response to a Freedom of Information Act request. “I don't like Trump but I also don't like anti-homosexual comments being aired for millions of people to see. I have to say, shame on you for allowing this.”

    Selle peale tahaks hüüda: Peatage planeet, ma tahan maha minna !
  • Trumpi väimees ja nõunik Jared Kushner on FBI uurimise all

    https://youtu.be/Xmw8WFMoR0I

    Rahvavaenlased ja riigireeturid on pugenud kõikjale.
  • Päris võimas kõne Trumpilt NATO liikmesriikidele. Ratas ka tähtsa näoga seal seismas, kuigi nii mõnigi parteikaaslane ilmselgelt on NATO vastane.

    Suund selles suunas siis, et NATO võtaks prioriteediks terrorismiga võitlemise, immigratsiooni, venemaalt tulenevad ohtud ja NATO liikmesriikide ida ja lõunapiiride kindlustamise.
    Tõi välja, et USA kaitsekulutused on suuremad, kui kõikide teiste liitlaste panused kokku.
    2% on MIINIMUM, et toime tulla tänapäeva ohtudega
    Rõhutas ühise koostöö tähtsusesse, et saavutada võetud eesmärgid ning rahu.

    Merkel pilk ütles ilmselt rohkem, kui 1000 sõna. Samas väga tervitan taolist julget sõnavõttu!
  • Endiselt kipun arvama, et tegelikult tiivustab neid jutte eelkõige USA kaubandusdefitsiit, kuna see paistab tal eelkõige südamel olema. Jutt Saksa autotööstusest läks ju kohati piinlikuks. Kaitsehangetel peaksid NATO riikide kaitsetööstused ka eelisseisus olema.
  • Täitsa nõus - arvatavasti on see vähemasti üks põhjustest.

    Samas on ka mõeldamatu, et USA maksumaksja peab Euroopa turvalisuse kinni maksma. Isiklikult pole mul selle vastu midagi, aga tunneksin end märksa kindlamalt, kui Euroopa riigid ka ise omaksid arvestatavad jõudu - EU riikidele võiks nende välispiiridel toimuv rohkem korda minna, kui USA -le.

    Kolmas põhjus võib muidugi olla see, et Trump sooviks pikemas plaanis USA kaitse-eelarvet koomale tõmbama asuda (vastasel juhul saab olema üpris keeruline eelarvet tasakaalu ajada). Et kaitsetööstusele see liiga suur löök ei oleks, peaks keegi teine seda pehmendama. Samas senised USA sõjaväele suurema koguse raha sisse pumpamise ettepanekud seda mõtet justkui ei toeta.
  • Kas vabastiil, kuusemaa ja stagna mitte pole sama isik?
  • “The Germans are bad, very bad. Look at the millions of cars that they sell in the U.S. Terrible. We’re going to stop that.”- trump
    Saksa firmad müüsid 4 kuuga usas 413k uut autot, millest kohapeal toodetuid oli 114k e pea 1/3. Lisaks tootsid sakslaste tehased usas ekspordiks veel 167k autot e. siis kokku 281k, andes tööd kümnetele tuhandetele. TTAC
  • SideKick
    Kas vabastiil, kuusemaa ja stagna mitte pole sama isik?


    Tööandja on sama.
  • mina olen vaid üks isik. Mul pole skisofreeniat, minu isiksus ei kahestu ega kolmestu.

    Trump muide ei soovi mingil juhul kaitse-eelarvet kokku tõmmata vaid väga tugevasti paisutada. See on ainus punkt, millega ka demokraadid nõus on - rohkem relvi ja paremaid, kõigile USA vaenlastele räigelt pasunasse panna nii et neil poleks enam mõtteski mingit USA-le vastumeelset poliitikat arendada. Lihtsamalt öeldes on Trumpi eesmärk, et USA valitseb kogu maakera: keelab, käseb, poob ja laseb.

    Nati ülejõu käiv praegu, ma hindaks seda praegu. Selle nimel tuleb veel nii 40 aastat ränka tööd teha ja palju sõdu pidada. Paar-kolm miljardit inimest tuleb tappa, et seda saavutada.
  • Skisofreenikud reeglina arvavadki, et nad on täiesti terved. Nt kuusemaa viimane lause on nagu otse psühhiaatrilisest toimikust: miks 40 aastat, miks paar-kolm miljardit? Millel need arvutused põhinevad?
  • No arvud põhinevad eelneval kogemusel. U. 40 aastat läks külma sõja algusest 1949.a. , et N. Liit ja tema satelliidid purustada ning saavutada ainsa supervõimu staatus. Kui palju nüüd selleks aega läheb, et vaenlased mättasse lüüa ja vaevalt, et seda saavutab rahulikul viisil ?

    Esiteks moslemimaailm, mida on tublisti üle miljardi ja mis ilusate kõnede peale Saudi kuninga juures alla ei anna. Nad ei ütle, et viskame Muhamedi
    õpetuse prügikasti, kogu koraani ja hadithdi ning hakkame ilusti nii elama nagu Ameerika unelm ette näeb koos pedepulmade, stripiklubide ja rohke sealihasöömisega õlle kõrvale. Nemad tahavad hoopis, et läänlased oma jumalavallatu elu maha jätkaks ja shariaadi järgi elama hakkaks.See on lepitamatu võitlus. Siis on veel kartus, et 1,3 jardi hiinlast hakkavad vastu. Neil on sihuke imelik arusaam, et kui piisavalt kaua oodata, siis vaenlase laip ujub ise mööda jõge alla.Ei saa lasta neil liiga kaua oodata, siis täpselt nii ujubki see laip allavoolu.

    Ja siis on veel tülikas Venemaa ja tema paar liitlast Kesk-Aasias. Neil majandust pole küll ollagi, kuid relvi on rohkem kui küllalt ja nad oskavad vesinikupommi lõhata ning ka kohale toimetada üle kogu planeedi. Väga tülikas neist lahti saada.Kuid vältimatu. Nad muidu mõistust pähe ei võta, heaga on küllalt proovitud

    Paar jardi on miinimum, et vastalisi distsiplineerida. Küll siis ülejäänud aru pähe võtavad. See on ka planeedi keskkonnale hea, kujutage ette, et nii 40 aasta pärast on meil vaid 5 jardi elanikke siin kera peal toita ja riide panna. Palju lahedem ja jõukam on elu. Need, kes maha lüüakse, on ju vaesurid puha, ega ontlikul kapitalistil pole midagi karta.

    Mõelge globaalselt, kui hea elu siis kõigile saabub,. Ja mõni on veel selle vastu, et vastaliste ridu hõrendada. Tagurlased , ei jaga matsu lahti.
  • stagna
    mina olen vaid üks isik. Mul pole skisofreeniat, minu isiksus ei kahestu ega kolmestu.



    Ega siis selleks ei pea isiksus kahestuma või kolmestuma, Ikka kontod kahestuvad või kolmestuvad.
  • stagna
    No arvud põhinevad eelneval kogemusel. U. 40 aastat läks külma sõja algusest 1949.a. , et N. Liit ja tema satelliidid purustada ning saavutada ainsa supervõimu staatus. Kui palju nüüd selleks aega läheb, et vaenlased mättasse lüüa ja vaevalt, et seda saavutab rahulikul viisil ?


    Mis sitt eesliokse see jälle on. Mingi 40 aastat läks aega, et vabastada okupeeritud territooriumid. Kahju et nii kaua.
    Eks sa ikka hingelt vist üks selline sovjeet-moskoviit ole. Mõnuga küüditaksid Eestlasi selleks et maailma oleks kaks telge jah ?
  • angelp
    Skisofreenikud reeglina arvavadki, et nad on täiesti terved. Nt kuusemaa viimane lause on nagu otse psühhiaatrilisest toimikust: miks 40 aastat, miks paar-kolm miljardit? Millel need arvutused põhinevad?


    Ära rohkem peale võta. angelp ei suuda enam isegi ekraanilt lugeda kes ja mida kirjutab
  • http://www.news.com.au/world/north-america/donald-trumps-soninlaw-and-close-adviser-jared-kushner-wanted-a-secret-communications-channel-with-russia/news-story/ac6646e75ab65ae6ef004d2af72e0325

    Trumpi fannboyde (stagna jt.) arust on selline tegu igati õige ja tore.

    Trump, tema lähemad inimesed ja meeskond koosneb ikka eriti rõvedast seltskonnast. Meenutavad juunikommuniste.
  • Käib võitlus viimse veretilgani headuse ja kurjuse vahel., vabaduse ja türannia vahel, valguse ja pimeduse vahel. Vaenlane on salakaval ja julm, ta on pugenud kõikjale, isegi vaba maailma liidri perekonda. Ehk nagu peaminister Ratas oma konarlikus inglise keeles väljendus, et härra Trumpi juhtimisel on vabaduse tungal löönud heledasti loitma ja näitab ka Eestile teed kuhugi ..kuhu täpselt ei tea, kuid kuhugi ikka.

    Headuse jõud on vaenlaste hordidest ümber piiratud. Kuipalju neid on siginenud, lihtsalt hämmastav. See on aeg, kus igaüks meist peab hommikul ärgates küsima : kas minu sõprade ja tuttavate ning pereliikmete hulgas pole mitte salakavalaid vaenlasi, kes alatult tegutsevad demokraatia ja vabaduse vastu, kes tumedale poolele on üle jooksnud nagu Anakin Skywalker. Seepärast ei tuleks häbeneda kirjutada salakaebusi kuhu vaja, küll nad seal kindlaks teevad kes ja milles süüdi on.
  • sr71

    Trump, tema lähemad inimesed ja meeskond koosneb ikka eriti rõvedast seltskonnast. Meenutavad juunikommuniste.


    Indiid....
    Kuskil 80-te alguses oli popis ajakirjas Noorus väljavõte "Kostroma oblasti Nõukogude Kommunisti kolhoosi töökate lüpsjate ja karjakute ühispöördumisest NLKP KK Poliitbüroole", mis kõlas umbes nii:
    kui kaua veel ja mille nimel kavatseb jätkata roiskuva kapitalismi esindajad Rolling Stones ja Mick Jagger? Nõuame koheselt nende tegevuse lõpetamist meie noorsoo helge tuleviku nimel!

  • Ei maksa vandenõusi välja mõelda. Lihtsalt juhtus see, et rahvl õnnestus presidendiks valida inimene halva kasvatuse ja madala intelligentsusega.

    Ja eks inimesed koondavad enda ümber ikka omasuguseid.

    Loodan, et seda meest aasta lõpuks enam ametis ei ole, sest muidu läheb kõik ikka väga perse-kursil.
  • Mis vandenõusid :)
    Situatsiooni analoogia ainult.
    Ja miljon kärbest ei saa ju eksida, ega ju!
    Mina ka ei tea, kas valitud halb president on halvem või parem kui pärilikult, sõjaliselt vms viisil pukkisaanud president. Või kas seal üldse vahet on?
    Tegelikult saame me hinnata või teada, kas ta on halb või hea, alles nii 5-10 aasta pärast. (Nagu mõne olümpiavõitjagi!)
    Siis, kui ajaloolised "dopingutestid" on tehtud ehk tema tänase tegevuse tagajärjed käes.
  • Vandenõu osas viitasin stagnatsiooni ihaleva postitaja suunal.
  • Ma ei ütleks et trump on madala intellektiga. Vaata intevjuud tüübiga sellest ajast kui ta veel noor oli.

    https://www.youtube.com/watch?v=0-w47wgdhso
    https://youtu.be/24hbE1LEttg?t=16
  • Kogu selle uue Kushneri skandaali juures on kõige huvitavam tõik, mida pole palju mainitud. USA eriteenistused olid väidetavasti võimelised deshifreerima Vene saadiku ettekanded Moskvasse ja sealt see info tuligi. Saatkondade e-mailid ja telefonikõned oma välisministeeriumi on ju krüpteeritud, kuid mingil viisil suudeti sellest läbi tungida.

    See peaks venelased väga murelikuks tegema kui nende saatkondadest saadetud ettekanded on nagu kandikul CIA ja NSA patsiga poistele näha.

    No more secrets ! 25 aastat tagasi leidis Redford samasuguse imelise mänguasja,mis dekodeeris kõik, kuid see oli mängufilmis. Nüüd siis päriselt ?

    https://youtu.be/F5bAa6gFvLs
  • G7 liidrid on tigedad, et USA ei andnud lubadust pidada kinni Pariisi kliimaleppest. Trump mõtleb veel, mida sellega peale hakata .Trumpi jaoks on oluline küsimus, et see lepe kaotab USA-st 6 miljonit töökohta ja ei aita kaasa eesmärgile saavutada energiasõltumatus välisriikidest.

    http://www.dw.com/en/merkel-g7-climate-talks-with-trump-very-unsatisfying/a-39008318

    Merkeli kaeblemine selle üle, et Trump ei taha kaasa aidata globaliseerumisele vaid rõhub rahvuslikule egoismile, on pehmelt öeldes imelikud. Nende loosungite all Trump valimised võitiski, globalistid ja internatsionalistid on Hillary elektoraat.
  • Loll ta ei ole, lollid ei teeni miljardeid- praegu räägitakse rohkem sellest, et senisus, dementsus ja teised vanadusega seotud vaimsed märgid on ilmnemas.
  • Kes on miljardeid teeninud? Trump igatahes mitte.
  • Ega loll ei oska õigeid vanemaid valida- seda vist peeti silmas.
  • Ma ei ütleks et trump on madala intellektiga. Vaata intevjuud tüübiga sellest ajast kui ta veel noor oli.

    https://www.youtube.com/watch?v=0-w47wgdhso
    https://youtu.be/24hbE1LEttg?t=16[/quote]
    Bush Noorem sai sarnaseid süüdistusi :-)

    Ühtlasi videos on näha, kui mõjuvad oli WTC tornid, kui nende krunt veel jõe-äärne oli ja nende "ette" polnud kõrghooneid ehitatud.

    [quote]Tin
  • Viimase TIN-i kommentaari https://fp.lhv.ee/forum/free/131531?postId=2765560 muutmine läks küll metsa omadega :)
    5 minutit ON LIIGA LÜHIKE AEG kommentaari muutmiseks.
  • Trump on see, kelle kohta öeldakse street smart. Tema teadmised paljudest valdkondadest, millega presidendil tuleb tegelda, on üsna kasinad. Haridus ilmselt üsnagi formaalne lihtsalt diplomi saamiseks nagu rikaste vanemate lastel sageli, ka Bush juunioril .Raamatuid ta ei loe, vaatab palju TV-d.Nõuab, et ettekanded ja salajased luureraportid ei oleks pikemad kui paar lehekülge teksti, mis lihtsas keeles võtaks kokku asja sisu. Pikemaks keskendumiseks ei jätku kannatust.Lemmik suhtluskanal on twitter, mis lubab 140 tähemärki postituse kohta. Trumpile piisab sellest täielikult . Väga harva kui ta ühte mõtet teise säutsuga jätkab.

    Rikkaks saamiseks pole vaja olla eriline geenius, tuleb leida oma nish, peab olema õnne ja jultumust, peab oskama laveerida maksuseaduste vahel nii et vangi ei läheks ja peab suutma mõjutada inimesi nii et nad sinu kasuks töötaks. Sarm ja huumorimeel kulub alati marjaks ära ja noorel Trumpil olid need omadused olemas.

    Samal ajal tugevnevad nõuded, et president vallandaks Kushneri. Kas Trump julgeb väimehe lõvide ette visata, on kahtlane .See võiks tugevasti rikkuda suhteid ta lemmiktütre Ivankaga ja muuta jõudude tasakaalu Valges Majas. Liiga kaua väimeest nõunikuna hoides aga võib ta enda presidentuur suurde ohtu sattuda. Nixon oli omal ajal sunnitud ohverdama ühe ustava abilise teise järel ja ikka polnud kasu. Lõpuks jäi ta päris üksi kuni Haig tõi talle kurjakuulutava paberi tagasiastumise kohta.
  • Ikka paneb veel imestama, et üritatakse leida mingit sala-geeniust trumbis, ükski märk ei viita, et ta tegelikult oleks lugenud, laia silmaringiga, žarmantne, intelligentne ja meeldiv inimene, kes võiks jääda ajalukku kui suur riigimees.



    Liivakasti tasemel "SAD! germans are very-very-very bad! Stupid!" tviidid, kergelt veidrad kohtumised teiste riigipeadega, kus jääb mulje, et bully proovib mingeid algelisi "mina olen suurem ahv" mänge mängida.
    Kui ta kunagi suutis jätta muljet (loojerite ja kõnekirjutajateta), et on kihvt ja erudeeritud tegelane, siis tubli aga viimasel ajal on pigem kivipalluri poole etteasted kaldunud.
  • Mõnes mõttes loogiline, kõik taandub alati naistele, suutäiele, rahale. (mitte tingimata selle järjekorras). Ja liht-inimesel (loe: valijal) on ammu kopp ees sellest läbi lillede looritatud "abiratta-ümmarguste-vastuste-roboti" stiilis mittte-midagi-ültlevas käändes mölast, kust isegi ridade vahelt luubiga otsides mõtet üles ei leia.
    Trump ütleb, mis sülg suhu toob ja näitab, mis suunas mõte liigub.
    Fresh and spicy!
  • Ega see haridus ja intellektuaalne võimekus õppida uusi asju nüüd poliitiku jaoks liiga tähtsad ka pole. Poliitik sõnastab eesmärgid ja siis nõunikud ja abid peavad leidma meetodid kuidas neid saavutada.

    Näiteks . Poliitik ütleb : "Ma tahan , et see f*ckin illegaalne immigratsioon ükskord ometi ära lõppeks. Mul golfiklubis on enamus teenindajatest juba wetbackid, inglise keelt ei oska, niidavad muru valesti , nõusid ei viitsi korralikult puhtaks pesta.Eile oli kellegi sõrmejälg veeklaasi peal, ma oleksin peaaegu oksendanud seda nähes . Kuidas me seda teeme ? "

    Siis abid selgitavad talle, et suuri inimtühje kõrbe-alasid piiril on peaaegu võimatu patrullidega kontrollida, kuid müürist võiks olla kasu, mis veel varustatud alarmidega ja muu tehnoloogiaga, mis piiriületusi fikseerib. Päris nulli illegaalide ületusi ei saaks, kuid piirata saab. Iisrael on proovinud, päris hästi tuli välja.

    Poliitik : " Ehitame müüri siis. Mis see maksma läheb ? " Talle öeldakse, et väga kallis, rahvale ei meeldi nii palju raha välja käia. " OK, siis ütleme, et see teine pool maksab. See läheb peale. "

    Või siis niiviisi . Poliitik ütleb, et talle on vastik kuidas tema riik ei suuda enam elementaarseid esmatarbekaupu valmistada ja sinikraed jäävad tööta. "Ma tahan, et Ameerikas valmistataks jälle autosid, telekaid, konditsioneere ja muruniitjaid. Et kaevandataks sütt ja õmmeldaks teksaseid. Kuidas me seda teeme ? "

    Talle seletatakse, et need tööstusharud on kolinud riikidesse, kus palgad ja töötingimused on viletsad. Ameerika tööline selle raha eest tööle ei hakka .Kaitsetollide kehtestamine on aga keelatud rahvusvaheliste lepingutega.

    "Me ei saa siis midagi teha ? " -
    "Midagi ikka saame. Me saame luua õhkkonna , kus ebapatriootlik on tootmist USA-st ära viia ja patriootlik töökohti meie riigis tekitada. Neil korporatsioonidel on rahvusvahelisel areenil piisavalt kasumit, et võtta sisse natuke kahjumit USA-s tootmise pealt.Piits ja präänik. Me saame suurendada kaitsekulutusi ja anda seeläbi kodumaisele tööstusele rohkem tööd. Näiteks me ostame sõjaväele ainult Ameerikas valmistatud autosid, Ameerikas valmistatud riideid , saapaid jms. Rääkimata sidetehnikast ja relvadest. Me saame käsile võtta suure infrastruktuuri uuendamise programmi, maanteed ja raudteed, lennuväljad ja sadamad,kus anname tööd Ameerika firmadele ja kasutame Ameerika materjale isegi kui need on kallimad. "

    "Suurepärane ! Siis nii teemegi. Mis see maksma läheb ? "-
    "Oehhh, väga palju. Kuid me saame eelarvedefitsiiti suurendada, kui see on rahvale ikka väga vajalik, peame laenama ... "

    Ja nii ta läheb. Tuleb arvestada, et ega enamus riigijuhte pole teab mis ajuhiiglased. Kes Euroopas ilma teevad ? Merkel, Putin, May . Eks nemadki ütlevad mida soovivad ja siis alluvate tiim peab leidma mooduse kuidas seda saada.
  • Jah, on olemas veel hullemaid kloune kui trump võimu juures: LAVi Zuma, Venetsueela bussijuht, Mugabe, Filipiinide Duterte jne. Pole nagu eriline hästitöötav õigustus samas.
    Nii edevat ja rumalat POTUSt polegi vist olnud. GWB isegi suutis targema mulje jätta, kuigi polnud suu kinni mälumist ja samal ajal mitterääkimist suutnud ära õppida. Vähemalt taipas enesele riskantsetes olukordades vaikida, vaadelda.
  • Aga see ongi demokraatia. Valitakse see, kes suudab kampaania paremini läbi viia. Mõni teine oskaks võib-olla paremini valitseda ja tasakaalukamalt suhelda avalikkusega, kuid kui ta kampaaniat teha ei oska ja raha hankida ei oska selle jaoks, siis võimu juurde ei pääse.

    Ma olen endiselt arvamusel, et Hillary oleks olnud veel hullem variant

    Valgustatud monarhia oleks demokraatiale alternatiiv, kuid ohtlik, sest see "valgustatus" kipub kiiresti türanniaks muunduma.
  • TaivoS
    Endiselt kipun arvama, et tegelikult tiivustab neid jutte eelkõige USA kaubandusdefitsiit, kuna see paistab tal eelkõige südamel olema. Jutt Saksa autotööstusest läks ju kohati piinlikuks. Kaitsehangetel peaksid NATO riikide kaitsetööstused ka eelisseisus olema.


    Ma ei usu, et Euroopa liidrid sellele tasemele laskuvad, aga põgenikekriisiga seotud kulutuste osas on mõningast põhjust omakorda USA-le arve esitada. ISIS ei oleks täna kindlasti selline ning ka põgenikekriis taolistes mõõtmetes ilma sissetungita Iraaki (tagantjärele vaadates valedel alustel). Süüria sündmusi ei oleks see tingimata oluliselt muutnud, aga pea peale keeratud Iraak oli eelkõige USA algatus ning kui Afganistani ründamine oli mõistetav, siis Iraagi missiooni vilju maitseb Euroopa suuresti tänaseni.
  • Margus Laidrelt huvitava raamatu huvitav arvustus: USA ongi tegelikult valgustatud monarhia, ainult et kuningas on valitav. USA iseseisvumine oli revolutsioon mitte Inglise kuninga, vaid Inglise parlamendi vastu, endale tehti oma kuningas. Selles võtmes sobib Trump oma rolli suurepäraselt.
  • Noorema Põõsa-Jüri intelligentsis kahtlemine oli omal ajal tõesti paljude jaoks lemmik-meelelahutus. Samas vaatad tegelase CV-d...ei saa otseselt loll olla... vaatad seda fakti - Bush performed part-time Guard duty as an F-102 pilot through April 1972, logging a total of 336 flight hours - ka nagu ei saa vähemalt nii loll olla, kui väideti. USAs peab nende masinate kangi taha saamiseks ikka selline übermench'i poole kalduv tegelane olema. Seega, kui mingi kohvikufilosoof kraaksub, et Trump on loll, siis see ei ole argument. Küll on aga argument see, kui vend silmnähtavalt segast paneb.
  • USAF piloote on aeg-ajalt Okinawal kohalike vägistamas olnud, ei ole need miskid üliinimesed. GWB pole nii rumal, vist mats pisut, maapoiss. Trump on mats ja lisaks sellele veel näib omavat suurt ego ning edevust ja tähelepanuvajadust. Vbl laste lihtkeeles rääkimine läheb peale osale usa valijatest aga no märk arukast inimesest see ka nagu pole. Sama tviitidega (kus tüüp näit. peab vajalikuks uhkustada mingi krdi tv-show mineviku vaatajanumbritega). Ja siis veel jama mille ta endale ise korraldas, suutmata suud kinni hoida Comey vallandamise tegelike põhjuste osas.
  • Valge Maja püüab kustutada tulekahju Kushneri ümber, öeldes, et tagauksekanalite sisseseadmine riikide vahel pole midagi eriskummalist.

    http://www.politico.com/story/2017/05/28/trump-kushner-kelly-mcmaster-russia-238900

    Ega võib-olla polekski kui tegu oleks Iisraeli või Saksamaaga.Et tahtsime arutada olulisi riikidevahelisi küsimusi ja uue valitsuse poliitikat ilma et iga sõna sellest arutelust kohe meediasse lekiks. Aga see, et tegu on Venemaaga, on nagu punane rätik härjale. Ega ka meil sellele hea pilguga vaadataks kui valimised võitnud jõud seaks sisse tagauksekanali Vene saatkonnaga .Kui oleks Soome saatkonnaga, poleks probleemi.
  • Twitter
    "We have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change"

  • Tõmbas usa Pariisi kliimadiilist välja ja lubas uue diili rääkida, samas nagu pointi eriti pole, usa saastamine väheneb nkn. http://www.bbc.com/news/science-environment-40120770
    Corporate america oli vastu, tütar ja väimees olid vastu jne. Teagi kas Bannonil siiski võimu niipalju enam on ta üle.
    Trumpi valijad söemaalt said mis tahtsid. Juba eelmisel aastal osad ähvardasid, et kehtestavad usa kaupadele CO2-ga seotud imp.maksud, kui nii peaks minema nagu täna läks. Eks näis, teoreetiline võimalus kaubandussõja alguseks.
  • Niipalju kui mina aru saan, on see kliimakokkulepe nii lõtv asi, et pole määratud isegi konkreetsete riikide eesmärke kasvuhoonegaaside vähendamiseks. Riigid määravad need ise, nad raporteerivad ka progressist iga 5 aasta tagant, kuid eesmärkide täitmine pole kohustuslik ja karistada selle täitmatajätmise eest ei saa.

    India näiteks esitas eesmärgi, et vähendab kasvuhoonegaase 33-35 % (emissiooniühikud GDP kohta) , kuid nõuab selle rahvusvahelist finantseerimist 2,5 triljoni dollariga . Kaks ja pool triljonit kuni aastani 2030 ühele suurele riigile ! .Kes maksab kinni niisugused arenguabid rahvusvahelisel areenil ? Põhiliselt ikka USA, osalt ka EU. Loomulikult ei taha Trump seda maksta. Kui India seda raha ei saa, ajab ikka sütt ahju nagu enne.

    See pole nii lihtne, et loll Trump ja tema lobby tahab põletada sütt elektrijaamades ja teised maailma riigid loobuvad sellest vaid ka see, et kliimameetmete ettekäändel pressitakse arenenud riikidelt välja tohutuid rahasummasid . India pole ainus. Vaadake, kes kuipalju tahab raha saada. Afganistan näiteks 17 miljardit,Egiptus 73 miljardit, jne

    http://climateobserver.org/open-and-shut/indc/

    There is no business like climate business.
  • Kohe tulevad siinsed kremlitrollid ja trumpimeelsed seda kliimaotsust siin kaitsma ja selgitama miks see hea idee oli.
  • Kohe tulevad hoopis sotsid, "rohelised" ja muud elukunstnikud ja räägivad, kuidas maailm on leekides ning hukule määratud..

    Otsus üllatusena ei tulnud (kuna seda juttu rääkis Trump läbivalt oma kampaanias), aga arvasin, et turud reageerivad sellele otsusele. Ei saanud paraku head sisenemiskohta.
    Olen seda meelt, et saastamist peaks vähendama ja see peaks olema asja tuum, mitte mingi ebamäärane kliimamuutus. Võib olla saab EE oma põlevkivi projektiga edasi liikuda - nüüd oleks parim aeg selleks. :D

    Tegelikult huvitaks need mõtted, et miks leppest lahkumine peaks olema halb USA -le? Isiklikult pole selle vastu midagi, kui USA maksab kinni teiste riikide "rohelised" energiaprojektid - samas sealt saadav otsene tulu USA -le on olematu.
  • vabastiil
    Kohe tulevad hoopis sotsid, "rohelised" ja muud elukunstnikud ja räägivad, kuidas maailm on leekides ning hukule määratud..


    Hiljuti postitas üks tuntud eesti mägironija pildi ühest Pamiiri liustikust aastast 1978 ja sinna kõrvale pildi samast liustikust täna.
    Sisuliselt oli see tollal väga võimas liustik olematuks sulanud. Mina tean lume ja jää sulamiseks ainult ühte põhjust - see on soojus.
  • mx77
    Hiljuti postitas üks tuntud eesti mägironija pildi ühest Pamiiri liustikust aastast 1978 ja sinna kõrvale pildi samast liustikust täna.
    Sisuliselt oli see tollal väga võimas liustik olematuks sulanud. Mina tean lume ja jää sulamiseks ainult ühte põhjust - see on soojus.

    Sa ei tea siis järelikult liustikest pooli asju. Liustikud on nimelt jääjõed ja peavad piisavalt sademeid saama, et mitte ära voolata. Seega sama palju kui temperatuur, mõjutavad liustike käekäiku sademed. Muuseas, Norra liustikud kasvavad, mis me nüüd teeme?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon