Peatage Ossinovski - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Peatage Ossinovski

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kohates sõna "patriootlik" kangastub silme ette venemaa või mõnel juhul ka USA. Sven Mikser on lapsepõlves liiga palju luuletusi Leninist kirjutanud.
  • Venemaal öeldakse, et kui hakatakse patriotismist rääkima, tähendab, et kusagilt on jälle midagi ära varastatud.
  • Jevgeni Ossinovski - Ma pole alkoholivaenulik
    Neli aastat tagasi laususite Tartu ülikooli noortele: “Tehke seda, mida meeldib, tehke seda võimalikult hästi ja ärge kahetsege, kui mõni asi ei õnnestu.” Kas praeguses alkoholipoliitikas on siiski midagi, mida kahetseda?

    Selge on see, et rahandusministeerium, mille hinnangutele põhinedes on valitsus otsuseid teinud, on prognoosiga eksinud. Kas see on nüüd eksimus, mille tõttu peaks rahandusministeeriumi ametkonna välja vahetama? Ma arvan, et mitte.


    Jajah, muidugi oli süüdi rahandusministeerium. Eriti seetõttu, et seda juhib teine erakond.
  • No aga mis Ossil üle jääb, oma eksimust ei saa ju tunnistada...
  • See on küll Sotsinovskilt huvitav teooria, et rahandusministeerium peab suutma hinnata alkoaktsiisi tõstmise sotsiaalmajanduslikku mõju. Minu arust on selles sotsiaalministeeriumis neid osakond ja ametnikka nagu kirjusid koeri, kes sellega peaks tegelema. Lisaks veel igasugused ülalpeetavad sihtasutused.

    Aga huvitav selle Pärnu Postimehe artikli juures on see, et miks selline ministri puhtaks pesemise aktsioon? Peale seda, kui oli selge, et alkoaktsiisi eksperiment on läbi kukkunud oli Oss vait nagu kult rukkis. Nüüd ulatas Postimees abistava käe?
  • Ajakirjanikud on hingelt enamasti sotsiaaldemokraadid, seega nende sümpaatia selle partei juhi ning ministri suunas on loomulik.

    Ossinovski on seda eitama hakanud, et tema oli just see nägu seal valitsuses, kes meedias alkoaktsiiside tõstmisest rääkis, mitte rahandusminister. Selle tõstmine ennaktempos on just tema ja tema partei algatus seal vasakpoolses kremlimeelses valitsuses.
  • Delfis ei julge minister Ossi (ja ka paljud teised ministrid ning juhtivpoliitikud) enam sõna võtta, kuna Delfi anonüümsed kommentaarid kummutavad kohe seltsimehe sõnavõtus esineva lolluse. Selles osas on Postimees oma kommentaariumiga palju ohutum.
  • Eesti rahvas pidi järjekordselt kallist hinda maksma, aga üks asi sai veelkord ära tõestatud: sisserändajate pojad ei sobi riiki juhtima, nad lihtsalt ei tunne kohalikke olusid.
  • See on nüüd küll kummaline väide. Kohalike oludega pole siin midagi pistmist - oleks kogu rahvas "sisserändaja poja" suguvennad, käiks täpselt samasugune ralli. Arvutusoskus [esivanemate] sünnikohast ei sõltu.
  • Ma ei ütleks, et asi on just sisserändaja pojas, samamoodi oleks käitunud ka puhtalt eesti rahvuslikku päritolu rikkuri ärahellitatud enesekeskne mässumeelne poeg.
    Lihtsalt on asi ministri nooruses (ja sellest tulenevas kogemustepagasi väiksuses) kui ka enesekeskses iseloomus ning taustas - harjunud kõike saama, harjunud ilusat elu elama, harjunud et kõik tuleb kergelt kätte, harjunud oma isale ning tema kogemustepagasile vastu vaidlema.
    Ja ka Vanem Ossinovski on päris noor mees veel.
    Lisaks välismaa ülikoolidest õpitud filosoofiline ja politoloogiline haridus, mis kindlasti on andnud teatavad teoreetilised teadmised poliitikast ning polittehnoloogiast.

    P.S. Tsaari-Venemaa Eestimaa kubermangu esimene sotsialist oli 19. sajandi teises pooles samuti ühe kohaliku saka rikkuri poeg. Millegipärast kipuvad just rikkama klassi võsukesed sotsialistideks.
  • Teistel pole ju aega sotsialismi ehitada, igapäevase leiva peale kulub kogu energia ära.
    Seda "saksa rikkuri" näidet ei pea isegi mingi vähetuntud kubermangu peale ehitama. Suure venemaa kõige ikoonilisem sotsialist oli samamoodi [poolestsaadi] saksa soost väikemõisniku järeltulija.
  • Tekstiilivabrikandi poeg ja muidu kapitalist Engels pidas Marxi üleval.
  • Ega Marx ise ka töölisperest polnud, Juudi päritolu vanaisad olid rabid, vanemad oli suhteliselt rikkad keskklassi esindajad, aga eks suurim Marxi üliõpilase-elu ja hilisema elu ja ta "teaduse" mõjutaja oli alkoholism. Näis, et ta irdus oma perekonnast üliõpilaspäevil.
  • "Irdus" on vist vähe öeldud, arvestades, milliseid antisemiitlikke pärle Kapitalist leida võib.
  • zuckerblaum
    "Irdus" on vist vähe öeldud, arvestades, milliseid antisemiitlikke pärle Kapitalist leida võib.


    Oi, ära unusta, et...

    Lääne filosoofia esindajana on Marx definitsiooni kohaselt humanist. Ta soovib, nagu öeldud, et inimene saaks tõelise vabaduse.

    Karl Marx oli esmajoones ühiskonnateadlane ja -kriitik. Ta diagnoosis oma aja kapitalismi süsteemilisi puudusi arenenud riikides (esmajoones Suurbritannias). Ta tegi seda viisil, mis sotsiaalteadustes on tänaseni väga mõjukas
    .

    ...see humanism oli päris lahe. Teatud sotsiaalsed klassid tuli...noh, neid ei olnud vaja.
  • Karum6mm

    ...see humanism oli päris lahe. Teatud sotsiaalsed klassid tuli...noh, neid ei olnud vaja.


    Võiks koguni öelda, et ... nad olid keskkonnale kahjulikud.
  • Võiks isegi öelda, et need tuli likvideerida.
  • Hakkasin tuludeklarit täitma ja sain "kena" üllatuse venemeelselt sotsialismivalitsuselt :(
  • SideKick
    Hakkasin tuludeklarit täitma ja sain "kena" üllatuse venemeelselt sotsialismivalitsuselt :(


    Järgmine aasta tuleb veel suurem kingitus. :-(
  • SideKick
    Hakkasin tuludeklarit täitma ja sain "kena" üllatuse venemeelselt sotsialismivalitsuselt :(


    Kohe tekkis huvi, et mis siis nüüd? Mille ma olen maha maganud?
    Palun, ehk kommenteerid!
  • Ühisdeklarit pole enam, kodulaenu intressid kärbiti max 300 peale.
  • Tegelikult on imelik kogu seda sossiossi värki kaeda. Seal peenes väljamaa ülikoolis, kus oss landvirtsafti õppimas käis, ajalugu üldse ei jutustatud või?
    Nii Šveiki, US and A kuiva seaduse kui ka Käsmu paadikunnide näitel.
    Inimesi ei muuda, tahvad viint manustada, manustavad. Oss pingutagu või pärak pannivarreks, ikke manustavad. Kui niimoodu ei saa, siis naamoodi ikke saab.
    Hinnaga lolliks minnes saab va valitsus vastu pükse, inime leiab ikke "läti" üles.
  • antsukene
    Tegelikult on imelik kogu seda sossiossi värki kaeda. Seal peenes väljamaa ülikoolis, kus oss
    landvirtsafti õppimas käis, ajalugu üldse ei jutustatud või?

    Oss on õppinud filosoofiat. Tartu bakatöö "teda enim mõjutanud filosoofist" Nietzschest ja Warwicki magister "Ühiskonna konstitueeriv roll: heideggerlik liberalismi kriitika"
    Baka- ja magistritöö teemade valik võiks ju vihjata, kellega tegu...
  • Mis ülikoole puudutab, siis asjaolu, et Dmitri Jegorov Norras doktorikraadi tegi või teeb, ei olnud mulle üllatus. Nüüd jäi pilk peale ka doktoritöö teemal: "Maksumaksjate hoiakud ja käitumine seoses sihtsotstarbeliste maksudega"

    St meil on Rahandusministeeriumis asekantsler, kes teeb doktoritööd aktsiisidega seotud behavioural economicsi teemal ja me väidetavalt ei suuda selle mõju praktikas isegi mitte ligilähedaseltki prognoosida? Mida ta seal uurib siis, et kas norrakad käivad Rootsis odavama õlle järel ja 160 lehekülge empiirilist uuringut andis tõestuse, et ei käi?

    Või siis see 100% Ossinovski egotripp, mille käigus tahab soome-ugri rahvastest selle viinakuradi välja juurida ning kõik teised käigu oma arvamustega perse? Kuid nagu ma varemgi kirjutanud olen, siis magistrantuuris jättis Jegorov loengus igati asjaliku mulje ning ma ei kujutaks ette, et kuhugi bürokraadist kummitempliks läheb (samuti ei paistnud silma ka erilise poliitilisuse ega selgelt vasakpoolsete veendumuste osas). Aga mingi "töö" on tehtud.
  • Sotsialistid ja kesikud on kõrgete aktsiiside tuleviku-poliitikat haudunud juba aastakümneid, seega kui nüüd võimalus tekkis, siis viidi see poliitika ellu, kasvõi üle laipade. Kusjuures - kui olete tähele pannud, siis ainus valitsusjõud kes "kahetseb" aktsiise, see on IRL, ma pole ossit või muud sotsialisti või kesikutest kedagi kohanud kahetsemas.
    Aga IRL seevastu ei kahetse keerulise astmelise tulumaksu kehtestamist, samas sotsialistid möönavad, et nad oleksid maksusüsteemi jätnud lihtsaks.
  • Minul ei ole astmelise tulumaksu vastu mingisugusel lihtsal moel isegi väga palju kui see aitab palgavaesuse vähendamisele kaasa. Täna on see liiga keeruline, kuigi astmed ei ole häirivalt kõrged.

    Mille vastu ma aga olen, on see, et palod ja simsonid minult kättesaadud lisaeurod kusagil kilavate silmadega põlema panevad või siis on neid vaja selleks, et aktsiisiauke ning sellega seotud kaudsete tulude vähenemist katta.

    Ei arva, et tegemist on varaste (tulevaste kriminaalidega), pigem on nad lihtsalt lollid.
  • Minu arust palgavaesust ei tuleks üldse maksudega leevendada - sest need mõnikümmend eurot kuus ei päästa kedagi, kui selleks on vaja mõnisadat eurot et isik palgavaesusest välja viia. Palgavaesuse vähendamiseks tuleks kasutada hoopis teisi meetmeid kui maksud.
  • TaivoS, palgavaesuse vastu aitab ainult nö. kahe-astmelisee süsteemi alumine aste, nagu meil juba oli: üks nö. madalam aste (mis meil oli 0%), et aidata "madalamat otsa", ja teine aste tavamääraga.
    Nüüd on aga totaalselt haige 0%-20%-31%-20% värd-nelja-astmeline tulumaksusüsteem.
    See ei aita palgavaesuse vastu üldse. Tõstnud lihtsalt endist 0% astet "kaugemale" ja oleks rohkem efekti olnud.
  • Kas tõesti on raske aru saada,et pikaajalist vaesust üldiselt, olgu see siis palgavaesus või muu vaesus, ei
    ei saa ravida ajutiste meetmetega. Ainuke mis abiks, on motivatsioon, ehk isiku soov teenida enam - areneda.
    Võibolla tasuks keskenduda pikaajalistele eesmärkidele, mitte kõikvõimalikele astmetele ja muule jurale?
  • Topcat
    Kas tõesti on raske aru saada,et pikaajalist vaesust üldiselt, olgu see siis palgavaesus või muu vaesus, ei
    ei saa ravida ajutiste meetmetega. Ainuke mis abiks, on motivatsioon, ehk isiku soov teenida enam - areneda.
    Võibolla tasuks keskenduda pikaajalistele eesmärkidele, mitte kõikvõimalikele astmetele ja muule jurale?


    Üksikisiku tasemel jah, aga tervikuna oleks vaja üldist majandusarengut, kõrgemat SKP-d inimese kohta, suurema lisandväärtusega ettevõtteid. Aga kui keegi tahabki midagi teha, siis hakkavad need samad inimesed vinguma, kes justkui paremini elada tahaks.
  • Mind huvitab mis takistab oma vigu tunnistamast? Raskekujuline ajukahjustus mis sinnib ennast veel vigastama? Mujal maailmas tehakse vajadusel U-turn kui nähakse, et saanuks paremini. Praegune moronite punt valitsuses raiub edasi. Lihtsalt nii kivipallurid ongi? Näevad, et populaarsus kukub kivina, a lasevad edasi. Või nad tõesti peavad neid käkke, millega hakkama said, heaks asjaks? Mõistus tõrgub uskumast, midagi on siin täiesti valesti.
  • Selline kivipallurlus valitses ju Ansipi valitsuses samuti. Mäletate kui Eesti tegi rekord-riigieelarve samal ajal kui MASU oli juba täies hoos? Mart Laar esimese asjana käis välja mõtte, et müüdud rublad on Eesti Panga keldris ikka veel alles. Käärkäsi sai omale hüüdnime "ninasarvik" just kivipallurluse tõttu jne.
  • jnt
    TaivoS, palgavaesuse vastu aitab ainult nö. kahe-astmelisee süsteemi alumine aste, nagu meil juba oli: üks nö. madalam aste (mis meil oli 0%), et aidata "madalamat otsa", ja teine aste tavamääraga.
    Nüüd on aga totaalselt haige 0%-20%-31%-20% värd-nelja-astmeline tulumaksusüsteem.
    See ei aita palgavaesuse vastu üldse. Tõstnud lihtsalt endist 0% astet "kaugemale" ja oleks rohkem efekti olnud.


    Algul ju tahetigi tõsta kõigile 500 maksuvabaks, kuid selleks ei jätkunud raha.
    See, et maksuvaba miinimum hakkab vähenema 1200-eurosest kuutulult alates ja jõuab nulli 2100 euro juures, pole Eesti leiutis, sarnaseid süsteeme kasutataks ka mujal.

    UK-s standard personal allowance on 11 500 naela aastas.
    Üle 100 000 naelasest aastasissetulekust edasi hakkab see kahanema, iga juurdetuleva kahe naela pealt võetakse maksuvabastust 1 naela ulatuses väiksemaks. 123 000 aastasissetuleku juures muutub see nulliks.

    https://www.gov.uk/income-tax-rates/income-over-100000

    Jõukam maa ,kõrgemad sissetulekud, suuremad numbrid, kuid printsiip samasugune.Lisaks pakutakse soodsaid maksuvabastuse erandeid abielupaaridele ja pimedatele.

    Kuidas nad saavad endale niisugust lahkust lubada ? Aga niiviisi, et kõrgema sissetuleku saajatelt kooritakse seitse nahka.
    45 k-150 k aastas, maksumäär 40 %
    rohkem kui 150 k - määr 45 %.

    Ei usu, et niisugune ümberjagamine Eesti kõrgepalgalistele meeldiks.

    Valitsus, kes püüaks midagi taolist ka Eestis läbi viia, saaks ka siinses foorumis piki päid ja jalgu väga kõvasti .
  • Valitsus oleks pidanud käituma hoopis niivisi:

    1. Kaotama ära maksuvaba miinimumi - kõik maksavad tulumaksu. Maksunduses oleks see lihtsustanud palju asju.
    2. tõstma tulumaksu 2 protsendipunkti võrra - 22% -ni.
    3. Tõstma vähemalt 200 euro võrra miinimupalka (ma tean et miinimumapalka määrab mingi tööandjate-töövõtjate kokkulepe, aga valitsus oleks pidanud seda survestama juba aastaid).
    4. Panna paika miinimupalga tõstmise kava lähiaastateks.

    Miinimupalga tõus paneb tõusma paljusid muid palku, mis on miinimupalgast kõrgemad.

    Teine asi mille vastu peaks valitsus võitlema, on pankrotti lastud ettevõtted, kust enam tilkagi vara kätte ei saa, kuna vara on ära kanditud. Samuti raha välja tõstmist maksuparadiisidesse.
  • trust, milleks siis veel tulumaksu oleks pidanud tõstma kui tulumaksuvabamiinimum ka veel ära kaotada?
    Jah, partei ja valitsuse käsul tõstame palkasi sundkorras, kindlasti meede mis töötab, eriti kui meil on 2 Eestit, Harjumaa ja ülejäänud Eesti. Tulumkasuvaba miinimub 500 oli õige samm, aga lisaks oleks tulnud tõsta tulumaksu siis 22-25% mitte sellist maksukeemiat juurutama.
    Trust,riik ise laseb pankrotti oma firmasi ja kandib vara ära, eks see ole muidugi õigustatud tegevus?
  • ttrust

    Teine asi mille vastu peaks valitsus võitlema, on pankrotti lastud ettevõtted, kust enam tilkagi vara kätte ei saa, kuna vara on ära kanditud. Samuti raha välja tõstmist maksuparadiisidesse.


    Selles osas olen sinuga nõus, aga minu meelest on seda päris keeruline teha, ilma et peaks seda diskussiooni jätkama totalitaarse Eesti teemas.
    Eestis aeg-ajalt keegi ikka arvab, et ettevõtjaid ei tunnustata piisavalt. Tegelikult on ettevõtjate ja ettevõtluse mainele pidevalt kahju teinud just need lood pankrotimeistritest, petistest kuni kriminaalideni välja kes pääsevad päris puhtalt igasugu skeemitamistega. Isegi maksupettuste eest on meil karistused naeruväärsed, mingi tüüp kelle nimi ei tule praegu meelde kuulas kohtuotsuse ära, ütles et raha ei ole ja sõitis oma Bentleyga maja eest ära. Eraisikutest võlausaldajatel on veel keerulisem oma raha kätte saada. Ma küll ei imesta, et suur osa inimestest peab ettevõtjaid by default petisteks.
  • Unustasin lisada et siis võiks tõmmata sotsiaalmaksu alla mingi 3 protsendipunkti võrra.
  • Ma arvan, et see kes bentleyga sõitis on see isik.
    Pöörakem tähelepanu tema üldisele imagole:



  • ttrust
    Unustasin lisada et siis võiks tõmmata sotsiaalmaksu alla mingi 3 protsendipunkti võrra.

    Ja selliseid maksustamise ebaproporsionaalsusi oleks pidanud siluma hakkama samm-sammult juba Ansipi ajal.
  • Draax, kuidas kommenteerid, et riik ise kantis sadu mlle ära ja lasi firma pankrotti?
    Kuritahtlik pankrot ja kantmine on muidugi probleem, aga ettevõtluses vahel juhtubki, et ei tule välja.
    Samas riik lasi firma teadikult pankrotti ja kõik on korras.
  • ttrust lisaks, suur edasiminek oleks, kui tavatöötajal kaoks ära igaastaste tuludeklaratsioonide ja sellega seonduvate tagasi- ja juurdemaksete vajadus. Teine teema lisaks, praegu on sotsiaalmaks varjatult tööandja maksude real. Kõik maksud peaks olema töövõtja palgalehel, siis oleks selgelt näha milline on reaalne tööjõumaksude suurus ja ka ettevõtjal oleks lihtsam arvestada palgafondi. Aga selge see, et riigi huvi on, et maksusüsteem oleks segane nagu SMS laenuleping, sogases vees on lihtsam toimetada.
  • Ei ole võimalik. Kui töötajad hakkaksid tulu- ja sotsmaksu ise tasuma, siis lõppeks rahva(kaasaarvatud ajakirjanike) hurrahüüded Pärnu lennujaamade, Turba raudtee jms aadressil. Võib olla oleks isegi mõne tihumeetri metsa raiumine aktseptaabel ja poolt Eestit ei oleks looduskaitsealaks vaja kuulutada.
  • pahurik
    Draax, kuidas kommenteerid, et riik ise kantis sadu mlle ära ja lasi firma pankrotti?
    Kuritahtlik pankrot ja kantmine on muidugi probleem, aga ettevõtluses vahel juhtubki, et ei tule välja.
    Samas riik lasi firma teadikult pankrotti ja kõik on korras.

    Estonian Air?
  • Nii palgalipikul kui tuludeklaratsioonis on töötajale näha, palju töötaja pealt on tööandja sotsiaalmaksu maksnud. Aga töövõtja maksuks tuleb see kunagi ikka üle viia.
    Samas tööandjale ikkagi jääb erisoodustusmaks, mida ta kulutab oma töötajate peale.
  • pahurik
    trust, milleks siis veel tulumaksu oleks pidanud tõstma kui tulumaksuvabamiinimum ka veel ära kaotada?
    Jah, partei ja valitsuse käsul tõstame palkasi sundkorras, kindlasti meede mis töötab, eriti kui meil on 2 Eestit, Harjumaa ja ülejäänud Eesti. Tulumkasuvaba miinimub 500 oli õige samm, aga lisaks oleks tulnud tõsta tulumaksu siis 22-25% mitte sellist maksukeemiat juurutama.
    Trust,riik ise laseb pankrotti oma firmasi ja kandib vara ära, eks see ole muidugi õigustatud tegevus?


    Täpselt minu mõte, miinimumpalga tõstmine on selline sotsialistlik meetod, pigem võiks miinimumpalka üldse mitte eksisteerida. Oleks vajadusel tervisekindlustus, kui sotsmaks välja ei anna vajalikku summat.
  • NB! Stagna kommentaarist:
    Kui räägitakse astmelisest tulumaksust, siis eelpoolkirjeldatud maksumäär 40% ja 45% makstakse nende maksuosade pealt mis jäävad üle vastavalt 45 k ja 150 k (naeladest vist jutt). Mitte nii et üle 150 k teeniv isik maksab kõige oma 150+ k pealt tulumaksu 45%.
  • ttrust
    pahurik
    Draax, kuidas kommenteerid, et riik ise kantis sadu mlle ära ja lasi firma pankrotti?
    Kuritahtlik pankrot ja kantmine on muidugi probleem, aga ettevõtluses vahel juhtubki, et ei tule välja.
    Samas riik lasi firma teadikult pankrotti ja kõik on korras.

    Estonian Air?


    mis siis veel?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon