Ratase II valitsus - Guud ja Bääd - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ratase II valitsus - Guud ja Bääd

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • opex
    :D Tänapäeval kes kõik on vabandanud, et nooruses mustaks meheks on värvunud, Kanada PM Trudeau viimati..
    Nüüd juriyl aeg müts näppu võtta ja alandlikult "mi dispiace tanto per quello!" vmt pressikal või kusagil ütelda.

    See tabu kehtib ainult neegriks ümberkehastamise kohta. Sealt ka termin "blackface". Itaallaseks ümberkehastamine on jätkuvalt lubatud.
  • Indiaanlased ka, juba aastaid on sõtside meelest sulgedega uhked peakatted no-no, aga ikka kantakse. Ma ei tea kas tooga-party on lubatud või saavad vanad roomlased pahaseks. Keegi kusagil ikka solvub ja asub võitlusse.
  • neid solvujaid on nii palju saanud, et keegi ei jaksa enam arvet pidada .

    Tuleb kasutada lihtsalt tervet mõistust ja teha seda ,mida ise õigeks pead. Kui keegi solvub,las solvub. Kõigi meele järgi ikka olla ei saa ega pole ka vajalik.
  • Raha jälgedes: Keskile annetatud 50 000 eurot tuli ärimehelt, kel Tallinnas suured ärihuvid

    Paywalli taga. Suurepärane uuriva ajakirjanduse töö, prokuratuuril on vaja vaid küpsed õunad sellelt puult ära noppida ja paberid vormistada.
  • Loodame, et Mart Helme ei maga maha oma ainsat võimalust Jüri Ratase eest vabandada.

    Panen Mardi jaoks siia ka vabandusteksti mustandi: "On kurb, et peaminister ei oska võtta vastu keelatud annetusi ilma vahele jäämata. Lihtsalt amatöörlik ja piinlik. Palun vabandust valitsuse nimel."
  • https://tv.delfi.ee/uudised/paevauudised/video-juri-ratas-suurannetusest-juhaste-andis-meile-pohjalikud-ja-pohjendatud-seisukohad?id=90073149

    Veel reedel oli Jüri Ratas kindel, et annetuses pole midagi kriminaalset ja erakonnas olla lausa konsensus, et seda ei pea tagastama.

    Aga täna hommikul on kõik teisiti :)

    Keskerakond otsustas raha tagastada, sest olla palju vastuseta küsimusi.

    Hea töö Ekspressilt, jõudu uurimisorganitele.
  • Antud koosseisus tuleks peaministril tõsiselt kaaluda, kas mitte pole õige hetk peaministriametist tagasi astuda. Sest peaminister on tabatud valetamiselt.
    Keegi pidi seal keskerakonna parteis selgelt teadma, et mis raha see teglikult on ja milliseid teeneid tuleb raha omanikule osutada. Kindlasti ei olnud see ainus summa mida antud ärimees pidi välja käima oma probleemide lahendamiseks.
    Raha laekus juba selle aasta jaanuaris.
    Asja hakkas uurima riigikogu alluvusega komisjon nimega ERJK ja see tingis ka keskerakonnal soovi see ERJK laiali saata.
  • Kui verivärske Keskerakonna liige (Juhaste) nüüd erakonnast välja heidetakse, siis on küll halvasti. Inimene oli ju maailmavaatelt keskerakondlane ja soovitajad olid ausad keskerakondlased.

    Pealegi kuulub Juhaste looduskaitse all olevasse haruldasse hübriidgruppi - maailmavaatelt keskerakondlased, kuid samas EKRE liikmed.
  • selle raha, mida keegi enam justkui ei taha, võiks mulle anda. ma võtaks vastu ja lubaks pühalikult, et üheltki erakonnalt selle eest teenet ostma ei hakka
  • See raha, mis annetati 2020 jaanuaris, tol hetkel EKRE liikme kaudu ebaseaduslikult keskerakonnale, ei tuleks mitte tagasi maksta vaid seaduse järgi tuleb see anda riigile.
  • Võiks olla nagu mõnes muus riigis, et näiteks poliitilikutele annetamise ülempiir on 1000 eurot aastas. Ei tekiks selliseid probleeme.
  • raulir
    Võiks olla nagu mõnes muus riigis, et näiteks poliitilikutele annetamise ülempiir on 1000 eurot aastas. Ei tekiks selliseid probleeme.


    Ei ole kindel.
    Liiga jäigad piirangud tähendavad, et tegevus liigub põranda alla.
    Ma näen praeguses süsteemis mitmeid häid aspekte - suured annetused pälvivad meedia tähelepanu ja asja hakatakse uurima. Varem või hiljem on need seoses ka ajaleheveergudel kõigile lugeda. Vähemalt on kõigile näha, mis toimub, mitte ei tooda sularaha kilekottidega parteikontorisse.
  • Henno Viires
    https://tv.delfi.ee/uudised/paevauudised/video-juri-ratas-suurannetusest-juhaste-andis-meile-pohjalikud-ja-pohjendatud-seisukohad?id=90073149

    Veel reedel oli Jüri Ratas kindel, et annetuses pole midagi kriminaalset ja erakonnas olla lausa konsensus, et seda ei pea tagastama.

    Aga täna hommikul on kõik teisiti :)

    Keskerakond otsustas raha tagastada, sest olla palju vastuseta küsimusi.

    Hea töö Ekspressilt, jõudu uurimisorganitele.


    Klassika. Võta aga anna tagasi!
  • raulir
    Võiks olla nagu mõnes muus riigis, et näiteks poliitilikutele annetamise ülempiir on 1000 eurot aastas. Ei tekiks selliseid probleeme.

    Mitte keegi ei keela sellel ärimehel, kellel on Tallinnas oma ärihuvid, keskerakonnale annetada 50000 või 100000 eurot. Miks ta seda läbi mingi vaese EKRE liikmest naise pidi tegema, ei tea. Isegi käärkäsi ei olnud nii rumal ja nii lohakas rahade kantimisel, kui seda on uus partei juhtkond.
    Sõõrukas annab keskerakonnale üle-100k-euroseid summasid ja mitte keegi ei köhi.
  • S annab K-le sada ja saab vastu mitme milli eest hüvesid. See "kaval" annetaja aga oleks maksma jäänudki. Hea, et nüüd vähemalt osagi oma rahast tagasi saab. Olud on ettevõtjate jaoks ju sitaks muutunud aasta algusega võrreldes ja iga kopik kulub endalegi ära.
  • Sõõrumaa annab keskile oma raha. Too ärimees aga ehk ei edasta oma raha. Kuidas sellist tegevust nimetataksegi...
  • stigheide
    Sõõrumaa annab keskile oma raha. Too ärimees aga ehk ei edasta oma raha. Kuidas sellist tegevust nimetataksegi...

    Oot.... Et, siis, on olemas keegi kolmas tundmatu, teadmata vanuses, ärimees (või tundmatu ärigrupp), kes leidis tankistist 47a ärimehe (kellel on huvid hipodroomil ja mujal), kes omakorda leidis tankistist "vaese" 35a ärinaise, kes siis omakorda kandis lõpuks selle raha keskerakonnale üle ja ütles et see raha on talle laekunud alimendid? Nii või?
  • ttrust
    stigheide
    Sõõrumaa annab keskile oma raha. Too ärimees aga ehk ei edasta oma raha. Kuidas sellist tegevust nimetataksegi...

    Oot.... Et, siis, on olemas keegi kolmas tundmatu, teadmata vanuses, ärimees (või tundmatu ärigrupp), kes leidis tankistist 47a ärimehe (kellel on huvid hipodroomil ja mujal), kes omakorda leidis tankistist "vaese" 35a ärinaise, kes siis omakorda kandis lõpuks selle raha keskerakonnale üle ja ütles et see raha on talle laekunud alimendid? Nii või?

    Ei ole seal mingit "kolmandat" ärimeest, täpselt nii loll lugu ongi nagu EE välja uuris. Inimesed, ka ärimehed, on teatud aspektides äärmiselt lohakad, naiivsed ja lihtsalt vähe informeeritud. Ilmselt see fakt, et kõik annetused on avalikud, jäi neile tähelepanuta ja ei konsulteeritud piisavalt annetuse saajaga sel teemal. Tundub rohkem selline ärimehe oma tarkus ja kaval "skeem", et raha annetada. Tahtis kaval olla, aga tuli välja nagu ikka. Peab nüüd oma 12 millise kanalka ka ikka kinni plekkima... :P
  • Saaga kerib edasi, kel vähegi võimalik, see üritab end teemast distantseerida ...

    „Olen rääkinud kahe inimesega, kes suhtlesid Juhastega, ja saanud teada, et tegemist pole tankistiga. Mailis Reps kinnitas, et tegemist ei olnud tankistiga. Sellised teemad kuuluvad meil erakonnas Mailis Repsile,” ütles eile Eesti Päevalehele Keskerakonna juhatuse liige Enn Eesmaa.

    ...

    Mailis Reps, kes kinnitas Keskerakonna juhatuses Jana-Helen Juhaste annetuse õiguspärasust, jäi eile tabamatuks.
  • Eriti naljakas on antud juhul see, et mingi pisikese 50000 EUR saamise nimel on selline totaalne jama korraldatud.
  • Oleme siin kiitnud Püha Jüri, aga oleme täiesti unarusse jätnud vapra vuntsi Taavi Aasa, kes ütles 1. juunil Vilja Kiislerile: "Ma tean, miks ta selle annetuse tegi – aga ma ei avalda seda." Minu suurim eeskuju! See on mees, keda nii lihtsalt ei murra. Mees, kes ei paota suud ka piinamisel!

    Kas keegi teab, kus ta kinni on istunud? Kas tal tätokaid ka on?
  • Kuna see annetus on otseselt seotud Tallinna juhtimisega, siis on Jüril nüüd hea võimalus Tallinnas suurpuhastus läbi viia, vastasel juhul tuleb tal endal vastutus võtta.
  • Aga kuidas ta järgmise KOV valimistel siis Tallinnas hääli saab kui Kõlvarti & Co eemale lükkab ?

    Keski jaoks on Tallinna võim ülioluline. Pealegi on Ratasele isiklikult kasulik kui saab hoida Kõlvarti riigi asjadest eemal all-linnas askeldamas. Kõlvart pole teinud üldse mingit saladust sellest, et talle on koalitsioon Ekrega väga vastumeelt, kuid ta peab oma osa diilist, mis andis talle võimu Tallinnas kui ta Toompea asjadesse ei sekku.
  • Kurika5
    Sotsid esitasid 50 000 muudatusettepanekut ERJK likvideerimise eelnõule


    huvitav kas nad on mingi AI ehitanud, mis neid ettepanekuid genereeris.
    oleks päris põnev torpedeerimise lahendus :)

    a'la ettepanekuks on iga sõna sünonüümi kasutamine.

    lvl 2 oleks kui ai genereeriks juba samatähenduslikke lauseid, nagu watson
  • Suurbritannia parlamendis võib spiiker otsustuskorras need parandusettepanekud lihtsalt tagasi lükata.

    Kui seadusele laekub teatavast arvust rohkem parandusettepanekuid, siis spiiker enne hääletust ainuisikuliselt kärbib nende hulga selle arvuni. Sisse peab jääma proportsionaalne hulk mõlema poole ettepanekuid, aga see paneb opositsiooni esitama vaid tõsiseid ettepanekuid.

    Üsna mõistlik korraldus. Brexiti vaidluste ajal sai seda korduvalt näha.
  • Probleemi obstruktsiooniga saaks lahendada kui iga fraktsioon saaks esitada vaid ühe paranduse igasse eelnõu paragrahvi . Näiteks esitada §14 kujul : bla-bla-blaa. Esitada § 15 kujul :köki möki . jne.

    Kuid praegu saab vist iga Riigikogu liige teha lõpmatu arv muudatusettepanekuid.

    Samas on säte, mis ütleb :Hääletamisele ei panda muudatusettepanekut, mida juhtivkomisjon ei arvestanud ja mis sai vähem kui kaks poolthäält

    Samas on põhiseaduskomisjonis sotsidel vaid 1 liige . Kui komisjoni refid ei toeta 50 000 "parandusettepanekut" ,siis see ei saagi seal rohkem kui 1 poolthääle. Kuid nad võivad ka puht kiusu pärast toetada.

    Seepärast oleks vaja mehhanismi, mis taolised obstruktsioonid muudaks võimatuks . Kuid selleks oleks ilmselt vaja muuta riigikogu kodukorra seadust
  • Tänane EPLi artikkel:
    Juhaste olevat arutanud ka oma perega, mida ette võtta eksmehe antud 50 000 euroga. Kaalukausil olnud kolm organisatsiooni: loomade varjupaik, veel üks loomadega tegelev MTÜ ja Keskerakond. „Aga miks just Keskerakond?” olevat Reps enda sõnul siiski Juhastelt pärinud, sest tema jutt jäänud siiski segaseks. Sellele küsimusele vastanud Juhaste, et annetab neile, sest tema äiapapa on reformierakondlane.

    Selles lõigus on palju põnevat, mida seedida, aga mulle sümpatiseeris kõige rohkem see, et loomad ja keskerakondlased on samale pulgale pandud. Ei teagi, kumb osapool end rohkem solvatuna peaks tundma...
  • Tähelepanu väärib siiski seik, et kodutud, väärkoheldud jne loomad vs keskerakondlased. Elujõulised metsloomad saavad ise hakkama, koduloomadel on inimesed, kes nende eest hoolt kannavad. Kumbki variant keskerakondlase puhul ilmselt kõne alla ei tule.
  • Nonii, rikkurid. Kes tunneb end ära?

    Valitsuspartei esindaja S.Kotka sõnavõtust tänasel riigikogu istungil:

    Mille poolest erinevad rikas ja keskklassi kuuluv inimene teineteisest? Üks väga selge erinevus on see, et rikkur on orienteerunud peamiselt oma kukru täitmisele ega huvitu kaaskodanikest, seevastu keskklassi inimesele läheb korda, mis tema ümber toimub, ning ta võtab sel teemal ka avalikult sõna. Ehk teisisõnu, keskklassi kuuluv inimene on majanduslikult kindlustatud, tal on aega ja seejuures ka tunnetus, et ta on osa ühiskonna kandvast jõust.

    Kontekst: inimarengu aruande arutelu. Muuhulgas aruande koostajad märkisid, et tasuta ühistranspordi projekt pole soovitud tulemusi toonud.
  • Miks peaks keegi siinsetest ennast ära tundma, kui seltsimees kesik Siret Kotka Riigikogus lihtlabaselt valetas? Nagu tal selline käitumine igiomane on.
  • Täie aruga inimene Repinskiga ei abiellu.
  • Ma olen ammu arvanud, et meie riik ja erakonnad ei suuda mind enam üllatada. Eksisin rängalt.

    Sihukest iba ei ole ma vist kunagi veel lugenud. See on 'Ämma kapist võtsin' astmes 8.

    Ühtlasi vabandan kaasfoorumlaste ees, aga ma hetkel ei suuda veel selle looga tekkinud emotsioone mõtestatult kirja panna.
  • Milleks üllatuda. Tavaline Keskerakond. Savisaare kannupoisid.
  • See Juhaste/Künnapi saaga on tavaline värk.

    Pidevalt kannavad eksnaised mulle raha, et oma patte heastada. Kuna ükshaaval on jube väsitav neile ninanipse teha, siis koondan saadud summad ühele eraldiseisvale kontole. Aasta lõpus võtan sealt kontolt papi välja, panen põlema ning saadan video naistele, kes raha kandsid. Nii saan ühe korraga teha 65 ninanipsu.
  • Annab ainult loota, et prokuratuur leiab seose selle 50000 -se rahasumma (mitte kuidagi ei taha öelda "altkäemaksu") ning selle Tallinnas ärhihuvisid omava ärimehe vahel üles. Kui ei leia, siis püütakse tuult väljal - väljal kus mäletsevad parasjagu lehmad ja vahivad tuimade silmadega tuulepüüdjatele otsa.
  • ttrust
    Annab ainult loota, et prokuratuur leiab seose selle 50000 -se rahasumma (mitte kuidagi ei taha öelda "altkäemaksu") ning selle Tallinnas ärhihuvisid omava ärimehe vahel üles. Kui ei leia, siis püütakse tuult väljal - väljal kus mäletsevad parasjagu lehmad ja vahivad tuimade silmadega tuulepüüdjatele otsa.

    Lehmad väljal on nunnud - isegi kui nad kuuluvad ühele apteeke, kinosid ja ajalehti omavale vastuolulise kuulsusega ettevõtjale.
    Vaade minu maakodust :) :
  • dumbuser
    Ma olen ammu arvanud, et meie riik ja erakonnad ei suuda mind enam üllatada. Eksisin rängalt.

    Sihukest iba ei ole ma vist kunagi veel lugenud. See on 'Ämma kapist võtsin' astmes 8.

    Ühtlasi vabandan kaasfoorumlaste ees, aga ma hetkel ei suuda veel selle looga tekkinud emotsioone mõtestatult kirja panna.


    Siin võib peituda üks konks. Kui helde annetaja kannab Keskerakonna poolt tagastatud raha nüüd eksmehele tagasi, siis ...

    Et versioon vett peaks ... tuleks nüüd annetada see 50 000 hoopis loomade varjupaigale. Mäletatavasti ju annetaja kaalus oma sõnul kolme varianti - loomade varjupaik, veel üks MTÜ või Keskerakond.

    Lisaks - värskelt on annetusega seostatud arenduse osas lahvatanud kemplemine arendaja esindajate ja linnavalitsuse esindajate vahel, kus üks osapool räägib saavutatud kokkuleppest ja teine eitab seda. Kokkusattumus?
  • Keskerakond peab nüüd lisaks tagasi kantud 50000 eurole veel teised 50000 eurot kandma riigituludesse, sest ebaseduslik annetus tuleb riigituludesse kanda.
  • ttrust
    Keskerakond peab nüüd lisaks tagasi kantud 50000 eurole veel teised 50000 eurot kandma riigituludesse, sest ebaseduslik annetus tuleb riigituludesse kanda.

    Selleks on vaja kohtuotsust.
  • raulir
    ttrust
    Keskerakond peab nüüd lisaks tagasi kantud 50000 eurole veel teised 50000 eurot kandma riigituludesse, sest ebaseduslik annetus tuleb riigituludesse kanda.

    Selleks on vaja kohtuotsust.

    Kas ma eksin, kui pakun, et jõustunud kohtuotsuse korral tuleb kesikutel riigieelarvesse kanda veel nii mõndagi? Minu mäletamist mööda on neil ju tingimisi karistus peal?
  • Niipalju kisa mingi 50 000 pärast. Apteegireformi tagasipööramiseks annetas üks Linnamäe tegelane 100 000, põhjendusega, et poliitikast midagi ei tea, aga Jürkast on kahju, miks kõik teda nöögivad.

    Ja Mölder pingutas kogu hingest.

    Miks prokuratuur seda ei uuri?
  • Marvin
    raulir
    ttrust
    Keskerakond peab nüüd lisaks tagasi kantud 50000 eurole veel teised 50000 eurot kandma riigituludesse, sest ebaseduslik annetus tuleb riigituludesse kanda.

    Selleks on vaja kohtuotsust.

    Kas ma eksin, kui pakun, et jõustunud kohtuotsuse korral tuleb kesikutel riigieelarvesse kanda veel nii mõndagi? Minu mäletamist mööda on neil ju tingimisi karistus peal?


    Mullu septembris sõlmis Keskerakond prokuratuuriga kokkuleppe eelmise keelatud annetuse kaasuses, kus ettevõtja Hillar Teder rahastas 2014. aastal Keskerakonda, et saaks Kadriorus vahetada Tallinna linnaga hinnalisi krunte. Erakonnale määrati kokkuleppe alusel karistuseks 275 000 euro suurune trahv, millest pidid nad päriselt tasuma vaid 25 000 eurot.

    Ülejäänud 250 000 eurot mõisteti välja tingimisi. See tähendab, et juhul, kui erakond järgneva 1,5 aasta jooksul seadust ei riku, seda neilt ei nõuta. Juhaste annetuse tegemise hetkel pole möödas poolt aastatki. Kui selgub, et Keskerakond on võtnud vastu keelatud annetuse, pööratakse karistus täies mahus täitmisele.
  • Tänane Riigikogu istungi stsenogramm on samaaegselt kurb ja naljakas ...

    Kersti Sarapuu
    Hea juhataja! Head saalisolijad! Keskerakonna fraktsiooni nimel tunnustan valitsuskoalitsiooni tehtud erakordse pingutuse eest, mille tulemusel leiti lahendus töörändega seonduvatele kitsaskohtadele. See on järjekordne tõestus, et Jüri Ratase valitsus hoolib maaelust ja põllumajandussektorist.


    tahtmatult kangastus mulle hoopis selline sõnavõtt ...

    Seltsimehed! Paide sovhoosi töökas kollektiiv avaldab tänu Eestimaa Kommunistliku Partei ennastsalgavatele jõupingutustele põllumajanduse kitsaskohtade likvideerimisel ...
  • Rahvas saalis ju naeriski selle peale . Kuid mis seal üllatavat, tema abikaasa oli ju EKP rajoonikomitee 1.sekretär, see oli kommunistlikus hierarhias ikka palju kõrgem kui Ansip omal ajal . Eks siis peres oli partei ja valitsuse kiitmine juba harjunud asi, neid tekste võis produtseerida kasvõi une pealt . Ime,et mõnda "seltsimeest" sisse ei lipsanud kõnesse...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon