USA väärtpaberikeskus - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

USA väärtpaberikeskus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mul sihuke eriline probleem. 2011.a. läks pankrotti Evergreen solar INC. Mul olid aktsiad Swed-is. Millegipärast ei osanud ma siis arvata, et pean nendega midagi ette võtma ja kustutama ise need USA väärtpaberikeskuses. Nüüd avastasin, et mul on ripakil 2.77 usd jagu aktsiaid ja maksan nende pealt euro jagu pangale teenustasu. Meilisin Swedpanka. Seal rõhutati mitu korda, et nemad ei saa aidata ja otsigu ma ise võimalus need USA registrist kustutada. Neil olevat selliseid kliente küll palju, kes hädas. Otsisin siis netist infot selle registri kohta ja ei osanud kuidagi leida. Äkki on teilt võimalik infot saada, kuidas ja kus need kustutada?
  • Ma paneks Swed'i konto kinni lihtsalt.
  • Ei lähe otseselt teemasse. Oli sugulase firma likvideerimine. Ei olnud pankrotis, vaid lihtsalt soovis selle tevuse lõpetada ja ma aitasin teda sellega. Näpuotsaga oli aktsiaid ostetud, täpset summat enam ei mäleta, neid oli alla tuhande euro väärtuses, aga aktsiaid müüa ei saa ja kontosid sulgeda ei saa, sest vahepeal olid tulnud LEI tunnuskoodid firmadele, et kui tahad aktsiad ära müüa, siis sul peab see tunnuskood olema. Väärtpaberikonto, millel need aktsiad olid seisnud juba aastaid, oli SEBis. SEB ütles, et nende kaudu kuidagi neid koode taotleda ei saa ja soovitas LHV-d. LHV-sse siis tuli väärtpaberikonto avada ja LHV aitas selle LEI tunnuskoodi taotleda, millist nõuet polnud nende aktsiate ostmise ajal. Oli see ca aasta aega tagasi ja koodi saamine võttis minu mäletamist mitu nädalat ja maksis ka piisavalt nii palju, et sugulane väljus sellest aktsiatehingust tugeva miinusega. Nüüd võib olla saab kiiremini ja odavamalt, aga selline negatiivne kogemus oli.
  • lauriy
    Ma paneks Swed'i konto kinni lihtsalt.
    Kindel, et see võimalik on? Üldiselt pangad väga ei taha ega lase kontosid kinni panna. "No las ikka olla alles, kunagi ei tea ju, millal on jälle vaja," jmt BS.
  • Oota seni kuni tuleb üldine hinnakirja või muu teenuse üldtingimuste muudatus Swedi poolt. Siis peaks olema kõigil muudatus(t)ega mitte nõustuvatel isikutel oma lepingud ilma sanktsioonideta lõpetada :)
  • Mul ka ripuvad SWED-is mingid jäänukid. Ja sain täpselt sama vastuse.
    Ma ise mõtelsin, et järsku peaks Tarbijakaitsesse andma.
    Pank ju ikkagi müüs need aktsiad kunagi. Kuidas ei ole võimalik nüüd ära kustutada.

    Mäletan, et 10+ aastat tagasi LHV-s pika kerjamise peale mul "kustutati" sellised aktsiad kontolt ära.
  • No pank ütlebki, et nad ei saa enne kontot kinni panna, kui aktsiad USA-s kustutatud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon