Kaja Kallase valitsus - head ja vead
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
"zuckerblaum"
"raulir"
Mingit eestlaste peksmist venelaste poolt iseenesest ei teki. Maailm on sellest ajast kui siin mõned Lasnamäe getos üles kasvasid muutunud.
Lasnamäe asub Londonis tänapäeval, et nii hästi kursis oled?
Mida sa silmas pead? Londoni elanikest on muidu pooled välismaalased, aga kõik õpivad inglise keeles. Mingeid üldhariduslikke erikoole rahvuste kaupa pole.
Poes ei pea ka muid keeli peale inglise keele oskama.
Eestis hoitakse pmst kellelegi poliitiliselt kasulikku konflikti sellega üleval, et haridussüsteemi mitte kuidagi ei taheta ühekeelseks muuta. -
Kes on kõige kauem Eestis võimul olnud sh peaministrierakonnana ja mida nad on teinud riigi taskust üleval peetava vene kooli lõpetamiseks?
-
"Tervist Teile"
Kes on kõige kauem Eestis võimul olnud sh peaministrierakonnana ja mida nad on teinud riigi taskust üleval peetava vene kooli lõpetamiseks?
Selle vastu võidelnud.
Nüüd, kui nad on sunnitud midagi tegema, siis nagu paljude muude asjadegagi - teevad selle võimalikult kehvasti, et ka tulevikus poliitilist kasu saada. -
Ma juba mõtlesin, et nüüd on NATO-ga kõik. Aga ei, Meie Kaja pidavat võistlema para-peasekretäride kategoorias.
-
"Ausi"
Ma juba mõtlesin, et nüüd on NATO-ga kõik. Aga ei, Meie Kaja pidavat võistlema para-peasekretäride kategoorias.
No ma tean veel ühte sama head kandidaati NATO peasekretäri kohale - JML võiks ka kandideerida. -
Loodetavast tehakse sel tasandil piisav taustauuring ja saadakse teada, et soovi avaldanul puudub näitlemisoskus. Emotsioonide pealt võib tõesti kolmanda maailmasõjani kiiresti jõuda. Argument, et järgmine peasekretär peaks olema naine on muidugi väga oluline kriteerium sellise ametikoha täitmisel. Lapsesuud võib samuti pidada vooruseks.
Paistab, et kodukamaral on endiselt kõik hästi tehtud, kui selliseid ambitsioone väljendatakse. -
Aga vaata kui hästi ta zahhaarovaga duetti laulis, puutin kindlasti plaksutas käsi.
-
Mulle see Liina lause meeldis, kui talt küsiti: Mida isiklikult ootate uuelt juhatuselt?
Ootan selgemalt kommunikeeritud eesmärki, miks me midagi teeme.
See on juba nagu tsitaat "rullnokkade" kultusfilmist "Valdise päästmine", kus Avandi kehastatu küsib Indrek Ojari kehastatult et "miks sa seda teed ?" ja Ojari vastab et "miks ma mida teen?"
Kurat, neil iseseisev mõtlemisvõime absoluutselt puudub või tehaksegi ainult nii nagu "kõrgemalt poolt" öeldakse ? -
Keskerakond laguneb totaalselt. Maria Jufereva-Skuratovski astub Reformierakonda
Riigikogu liikmed ei saa valimiste vahele jääval perioodil liikuda fraktsioonide vahel, nii on Keskerakonnast lahkunud Karilaid ja Mölder täna fraktsiooni mitte kuuluvad, nagu ka Kalle Grünthal.
Aga kui eeldada, et nad hääletavad koos uue erakonnaga - Karilaid ja Mölder koos Isamaaga ja Jufereva-Skuratovski koos Reformierakonnaga, siis on Reformierakonnal üks hääl juures, mis ei ole vähetähtis tulevaste umbusalduste ja usaldushääletuste kontekstis ... -
Reeglipärane kesikute lagunemine, see on toimunud selle partei asustamisest saadik 90date alguses.
-
Euroopa Komisjon ennustab värskes sügisprognoosis Eestile sellel aastal 2,6-protsendilist majanduslangust, millega oleks Eesti Euroopa Liidus kõige suurema majanduslangusega riik.
Selle asemel, et kodus asjad korda seada, lehvib peaminister mööda maailma ringi ja räägib kavatsusest NATO pealikuks saada. -
"Tervist Teile"
Euroopa Komisjon ennustab värskes sügisprognoosis Eestile sellel aastal 2,6-protsendilist majanduslangust, millega oleks Eesti Euroopa Liidus kõige suurema majanduslangusega riik.
Selle asemel, et kodus asjad korda seada, lehvib peaminister mööda maailma ringi ja räägib kavatsusest NATO pealikuks saada.
Mis sa muretsed, kahe aasta pärast on 4% majanduskasvu. Alati! -
Neid erakondade vahetajaid on nagu kärbseid. Mitu protsenti nendest aga lõplikult erasektori kasuks otsustab ?
Noh et hakkaks ise endale leiba teenima ? Puukell ja tulipalo olid ühed tuntumad, aga nüüd on teine neist sotside asemel Isamaa erakonnas nagu kärbes meepoti kallal ja muudkui sumiseb enda vajalikkusest nende hulgas.
Tavakodaniku kombel töö tegemine on nende poliitprostituutide hulgas ilmselt kas liiga labane teema või arvatakse endid nii asendamatu olevat, et "kui kusagile ei saa, siis kusagile ikka saab". Muud ei ole kui käib ainult üks p..se laiaks istumine ja mula ajamine (sotsiaal)meedias "et minu vaated ühtivad selle või tolle erakonnaga ikka rohkem" . -
"Tervist Teile"
Selle asemel, et kodus asjad korda seada, lehvib peaminister mööda maailma ringi ja räägib kavatsusest NATO pealikuks saada.
See on ilmselgelt vähe. Et olla tõeline rohetiiger ja eeskuju Euroopas peaks majanduslangus olema vähemalt 10% ja järgmisel viisaastaku lõpuks -50% tänasega võrrelges. -
"Stealth"
Mulle see Liina lause meeldis, kui talt küsiti: Mida isiklikult ootate uuelt juhatuselt?
Ootan selgemalt kommunikeeritud eesmärki, miks me midagi teeme.
See on juba nagu tsitaat "rullnokkade" kultusfilmist "Valdise päästmine", kus Avandi kehastatu küsib Indrek Ojari kehastatult et "miks sa seda teed ?" ja Ojari vastab et "miks ma mida teen?"
Kurat, neil iseseisev mõtlemisvõime absoluutselt puudub või tehaksegi ainult nii nagu "kõrgemalt poolt" öeldakse ?
aga see on ju jumalast vajalik küsimus. Igasugi "planeerimise" ja "disaini" ja "kavandamise" õppeainetes eeldatakse sult ka suurt paksu pakki makulatuuri, mis vastab küsimusele MIKS sa seda TEED ja KELLELE sa seda teed ja KUIDAS läheb maailm/süsteem/kliendi elu PARAEMAKS kui sa "seda teed".
Ja see pakk peab olema enne valmis, kui lubatakse üldse hakata vaagima küsimust, et kuidas, mis materjalidest ja mismoodi sa "seda" implementeerid. -
"Jll"
See on ilmselgelt vähe. Et olla tõeline rohetiiger ja eeskuju Euroopas peaks majanduslangus olema vähemalt 10% ja järgmisel viisaastaku lõpuks -50% tänasega võrrelges.
PMKMEP aga kas "majanduslangus MIINUS 50%" ei ole mitte pisike majanduskasv. -
Sa Offf ära lase siin tähti peeneks, ma nagunii tahaks poes mögafonist kostva ”allahindlus MIINUS 30 protsenti” peale sinnapoole tabureti visata, krammarnatsi nagu ma olen.
-
"Ausi"
Valimiskampaania on ilmselt alanud. Jagab interviusid paremale ja vasakule. https://www.youtube.com/watch?v=DRz5GDmrhlQ -
"zuckerblaum"
Sa Offf ära lase siin tähti peeneks, ma nagunii tahaks poes mögafonist kostva ”allahindlus MIINUS 30 protsenti” peale sinnapoole tabureti visata, krammarnatsi nagu ma olen.
Ma olen mõningate postituste põhjal oletanud, et esineb ka teatud kaudseid kokkupuuteid infotehnoloogiaga. Siis on jah, aru saadav, mõningane pedantsus, et loendamine hakkab 0, punkt ja semikoolon ei ole omavahel ümbervahetatavad ja "I" ei ole teps mitte "l" ja 0 ei ole O. Ning esineb mõningaid erisusi - ja _ vahel. -
https://epl.delfi.ee/artikkel/120247781/hooldekodude-hinnaralli-jatkub-aasta-parast-maksame-ise-peale-sama-palju-kui-enne-reformi
Hooldereform vist küll pigem eelmise Kallase valitsuse tehtud, aga tagajärjed üsna sarnased kõigil puhkudel, kui riik proovib mingi hüvitise või muu turumoonutusega kuidagi mõne teenuse hindu kompenseerida - hinnad tõusevad lihtsalt hüvitise võrra kõrgemale.
Täpselt sama juhtus mõned aastad tagasi kui tehti Haigekassa piirmääras hambaravi kuluhüvitis. Isegi kõige lihtsamad hambaravi teenused nagu esimene visiit/kontroll/konsultatsioon kallinesid peaaegu selle kuluhüvitise võrra ja kokkuvõttes maksab inimene hambaravi eest täpselt sama palju kui enne reformi, lihtsalt riik maksab maksumaksja taskust veel sama palju juurde. -
Kellele see nüüd üllatusena peaks tulema? Ma kirjutasin juba maikuus:
Sisuliselt ei muutu midagi, peale selle, et Rosimannused, Martin Kuked jt praegused ning endised reformierakondlased, kes meil siin hooldekodude omanike põhituumiku moodustavad, hakkavad riigieelarvest korralikku riigiabi saama.
40 miljonit nagu maast leitud. (2026 aastaks tõuseb 68 millini.) -
Natuke hägune on, aga üks pilt pidi rohkem ütlema kui tuhat sõna. Ja anekdoot sobib ka vasakpoolse pildiga kokku.
-
Hirm, et relvad pööratakse valitsuse vastu on suurem, kui hirm välisvaenlase ees.
https://www.err.ee/1609166446/liit-ppa-kusib-relvaloa-taotlejailt-pohjendamatuid-selgitusi -
"Jll"
Hirm, et relvad pööratakse valitsuse vastu on suurem, kui hirm välisvaenlase ees.
https://www.err.ee/1609166446/liit-ppa-kusib-relvaloa-taotlejailt-pohjendamatuid-selgitusi
Samal teemal:
https://epl.delfi.ee/artikkel/120235304/kiri-andres-putting-miks-lasete-burokraadil-tappa-armastust-riigi-vastu
https://epl.delfi.ee/artikkel/120244000/einar-lillo-kas-riik-on-hakanud-kodanikelt-relvi-ara-korjama-miks
https://epl.delfi.ee/artikkel/120244190/avalik-kiri-jaanus-rahumagi-eesti-kodanikud-peavad-saama-omada-relvaluba-alanduste-liigse-burokraatia-ja-idiootsete-noudmisteta
Ja üks natuke vanem lugu:
https://epl.delfi.ee/artikkel/88925957/laskeeksperiment-tavainimeselt-noutakse-snaipri-oskusi -
Ma ei tea mitte ühte põhjendust, miks peaks Eestis tavaline aus inimene relva omama. Eesti riik on piisavalt turvaline ja ei ole vaja ennast tänaval tulirelvaga kaitsta. Siinkohal ei pea silmas relvasporti. Kui tahate riiki kaitsta, siis selleks on võimalik astuda Kaitseliitu.
-
"Tervist Teile"
Ma ei tea mitte ühte põhjendust, miks peaks Eestis tavaline aus inimene relva omama. Eesti riik on piisavalt turvaline ja ei ole vaja ennast tänaval tulirelvaga kaitsta. Siinkohal ei pea silmas relvasporti. Kui tahate riiki kaitsta, siis selleks on võimalik astuda Kaitseliitu.
elad üksi kuskil metsatalus, konstaabel asub 40 km kaugusel, ei ole vaja? Mul ei ole, aga kui nii elaks, kaaluks kindlasti. -
"Tervist Teile"
Jahilkäimiseks? Laskespordi harrastamiseks? Jõulise Gennadi heidutamiseks? -
"Hea sõnaga saab palju ära teha. Hea sõna ja püstoliga saab rohkem."
-
"Tervist Teile"
Koerte, huntide eest kaitseks. -
"Tervist Teile"
Ma ei tea mitte ühte põhjendust, miks peaks Eestis tavaline aus inimene relva omama. Eesti riik on piisavalt turvaline ja ei ole vaja ennast tänaval tulirelvaga kaitsta.
Nelja seina vahel istudes võib selline tunne tõesti tekkida. Peale ühte kogemust, mis oleks võinud väga sitasti lõppeda olen lastega rattaga sõitma minnes väikese taskupüstoli juba viimased kuus-seitse aastat alati kaasa võtnud ja soovitan teistelegi.
Probleemseid koeri tuleb Eestis aina juurde
Koerte rünnakute arv on eelmiste aastatega võrreldes suurenenud -
"Tervist Teile"
Sama probleem on ka Kaitseliidu liikmetel.
Iisraeli veretöö üheks põhjuseks, miks nii palju inimesi tapeti ja pantvangi võeti, oli ka see, et viimastel aastatel on Iisraelis vähendatud kodus hoitavate relvade hulka. See tähendas, et inimestel polnud võimalust aktiivselt vastu hakata. Paarkümmend aastat tagasi olid asundused igaüks võimelised ennast kaitsma, enam mitte.
Sama stsenaariumi kordumist kinnitab ka näiteks see lõik:Üks relvaloa taotleja põhjendas seda vajadusega tagada turvalisust seoses Venemaalt lähtuva võimaliku sõjaohuga. PPA vastas, et ei väljasta relvalube olukordadeks, mis võivad taotleja arvates tulevikus juhtuda, näiteks sõda
Ehk siis Kaja Kallase juhtimisel valmistatakse ette Eesti rahumeelset taasühinemist suure vennaliku rahvaste perega. -
Mingi põhjus millest meile kõva häälega ei räägita peab olema tõesti äkiliseks ja jõuliseks relvapoliitika vastassuunda pöördumiseks. Veel mõned aastad tagasi käis relvasoetamisloa taotlemine stiilis, õhtul avaldus sisse koos vajalike dokumentidega e-teeninduses, hommikul tööpäeva alguses tuli teade, et võid poodi valima minna. Ei mingit peedistamist, ei ühtegi üleliigset küsimust kui oled olnud korralik kodanik.
-
Eks see Lihulas toimunu lõi paljudel põhja alt. Aga selliste juhtumite vastu aitab reaalne psüühika kontrollimine, mitte rapsimine ning kõigi relvaomanike kottimine. Paraku on see teine variant lihtsam.
Lihula mõrtsuka puhul oli ju tegelikult teada, et ta ei ole vaimselt stabiilne aga nagu ikka -- "me ei saa midagi teha".
Muide, seda psüühika regulaarset kontrolli oleks ka juhilubade omanikele tarvis kui jälgida mis liikluses toimub... -
Vabandage vehmi, kuid minu arvates peaks igal teovõimelisel psüühhiliselt tervel isikul Eestis relv olema. Kui tibla üle piiri tuleb, siis teadku, et absoluutselt igalt poolt võib kuuli saada - ja saab ka. See relvad on pahad on järjekordne vasakpoolne spinn, mis meie konteksti liiga hästi ei mahu.
-
"Karum6mm"
Vabandage vehmi, kuid minu arvates peaks igal teovõimelisel psüühhiliselt tervel isikul Eestis relv olema. Kui tibla üle piiri tuleb, siis teadku, et absoluutselt igalt poolt võib kuuli saada - ja saab ka.
Täpselt nii. Oleks igati normaalne, kui iga täiskasvanud inimene oskaks relvaga ümber käia ning eelistatult võiks igal kodanikul ka relv olemas olla. -
"Karum6mm"
Vabandage vehmi, kuid minu arvates peaks igal teovõimelisel psüühhiliselt tervel isikul Eestis relv olema. Kui tibla üle piiri tuleb, siis teadku, et absoluutselt igalt poolt võib kuuli saada - ja saab ka. See relvad on pahad on järjekordne vasakpoolne spinn, mis meie konteksti liiga hästi ei mahu.
... liiatigi arvestades, et kogu eelneva ajaloo jooksul ei ole sealtpoolt olnud mingit kohtlemise erinevust inimeste suhtes, kes ründajale vastu ei hakka. -
"ziff"
Eks see Lihulas toimunu lõi paljudel põhja alt. Aga selliste juhtumite vastu aitab reaalne psüühika kontrollimine, mitte rapsimine ning kõigi relvaomanike kottimine. Paraku on see teine variant lihtsam.
Lihula mõrtsuka puhul oli ju tegelikult teada, et ta ei ole vaimselt stabiilne aga nagu ikka -- "me ei saa midagi teha".
Muide, seda psüühika regulaarset kontrolli oleks ka juhilubade omanikele tarvis kui jälgida mis liikluses toimub...
Probleem on väga pragmaatiline - psühhiaatreid pole piisavalt isegi haigete inimeste raviks. -
"iffkillla"
Mingi põhjus millest meile kõva häälega ei räägita peab olema tõesti äkiliseks ja jõuliseks relvapoliitika vastassuunda pöördumiseks. Veel mõned aastad tagasi käis relvasoetamisloa taotlemine stiilis, õhtul avaldus sisse koos vajalike dokumentidega e-teeninduses, hommikul tööpäeva alguses tuli teade, et võid poodi valima minna. Ei mingit peedistamist, ei ühtegi üleliigset küsimust kui oled olnud korralik kodanik.
Euroopa sund. Soomlased maadlevad täpselt sama probleemiga. -
"Tervist Teile"
Sa kõlad täpselt nagu relvalubadega tegelev PPA ametnik.
Ega otseselt ei pea relva omama, ehkki see oleks igati mõistlik, arvestades globaalpoliitilist olukorda. Aga kui Sa ei taha, siis pole probleemi.
Aga ära hakka kottima neid, kes tahavad relva omada ning on igati adekvaatsed EV kodanikud. -
"ziff"
Eks see Lihulas toimunu lõi paljudel põhja alt.
Lihula argument tundus usutavana sinnamaani kui relvaomanike kottimise kõrvalt ka kõik väiksemad lasketiirud/laskepaigad kinni pandi. (loe: karmistati oluliselt nõudeid ja enamus ei hakanud uutele nõuetele vastavaid pinnasevalle kümnete tuhandete eest kokku vedama)"zuckerblaum"
Euroopa sund.
On sul mingit viidet ka sellele väitele? -
"iffkillla"
"ziff"
Eks see Lihulas toimunu lõi paljudel põhja alt.
Lihula argument tundus usutavana sinnamaani kui relvaomanike kottimise kõrvalt ka kõik väiksemad lasketiirud/laskepaigad kinni pandi. (loe: karmistati oluliselt nõudeid ja enamus ei hakanud uutele nõuetele vastavaid pinnasevalle kümnete tuhandete eest kokku vedama)
Ohoh, seda ma ei teadnud. Aga ega väga imestama ei pane -- kõige selle pealt joonistub välja üsna sihikindel poliitika.
Iseküsimus, kes seda ajab ja miks? -
"Karum6mm"
Not. Vaata mis mujal toimub, kus elanikkonnal rohkem relvi on. Meil ei osata isegi tõuksiga ümber käia, rääkimata relvast. Üldine turvalisus relvade levikul pigem langeb kui tõuseb.
Ning tibla vastu pole püstoliga midagi teha, palju parem on KL liikmelisus ja väljaõpe ning küll KLi relvad õigeaegselt õigesse kohta jõuavad, kui tibla piiri taga "suuremahulisi õppusi" korraldama asub. Lisaks, kui igaühel on toru, siis nt Ida-Virus võivad kuulid valele poole lendama hakata. -
"aurora"
palju parem on KL liikmelisus ja väljaõpe ning küll KLi relvad õigeaegselt õigesse kohta jõuavad, kui tibla piiri taga "suuremahulisi õppusi" korraldama asub.
Mnjaa. Ajalooline kogemus väidab midagi muud. Ja kaitseliidu liikmelisus andis lihtsalt võimaluse eelisjärjekorras maha lastud saada, või paremal juhul panustada uue kodumaa tööstustoodangusse kaugemates põhjarajoonides. -
"aurora"
Not. Vaata mis mujal toimub, kus elanikkonnal rohkem relvi on.
Mis seal siis toimub?
Finland: 32.4
Austria: 30.0
Cyprus: 29.1
Malta: 28.3
Sweden: 23.1
Portugal: 21.3
France: 19.6
Germany: 19.6
Luxembourg: 18.9
Greece: 17.6
Slovenia: 15.6
Italy: 14.4
Croatia: 13.7
Lithuania: 13.6
Belgium: 12.7
Czech Republic: 12.5
Hungary: 10.5
Latvia: 10.5
Denmark; 9.9
Bulgaria: 8.4
Spain: 7.5
Ireland: 7.2
Slovakia: 6.5
Estonia: 5.0
(Rate of civilian firearms per 100 people in the EU) -
"aurora"
Lisaks, kui igaühel on toru, siis nt Ida-Virus võivad kuulid valele poole lendama hakata.
Kui palju on Ida-Virus Kaitseliidu liikmeid? Ja nende hulgas selliseid, kes on Kaitseliidus ainult selleks, et saaks lihtsamalt relva kätte? -
Kes siin rääkis enne, et omab relva koerte eest kaitseks, siis palju ohutum on selleks pipragaas. On mind ka koerad rünnanud, ning sellise solukorras linnas paugutama hakates võib hoopis keegi kõrvaline isiku viga saada. Samuti ei tundu loogiline minna käsirelvaga Venemaa armee vastu, kuigi Eesti nn julgeolekuspetsialistid, mõni neist isegi riigikogu liige, pidevalt räägivad, et Venemaa sõjavägi on saamatu, ilma varustuseta ja ei oska sõdida.
-
Sul on õigus. Kui Vene armeega tuleb hakata mõõtu võtma, valiks mina ka iga kell koduses relvakapis leiduva asemel Minutemani.
-
Valitsus pole kevadest midagi õppinud ja jätkab tuimalt Riigikogus eelnõude jõuga läbi rammimist.
https://www.delfi.ee/artikkel/120248253/opositsioon-valitsus-on-otsustanud-end-jouga-labi-suruda-ja-presidendil-kasi-vaanata -
"ziff"
Muide, seda psüühika regulaarset kontrolli oleks ka juhilubade omanikele tarvis kui jälgida mis liikluses toimub...
Oi johhaidii!
Meil hukkub igal aastal liikluses ca 50 inimest. No nii suurusjärk. Aastad on erinevad
Nüüd küsimus, mitu inimest hukkub igal aastal relvaloaga isiku käest saadud kuuli läbi? Mina ei tea, aga huvitav oleks teada.
Lihula juhtum toitis kollast meediat kaua ja oli väga kahetsusväärne - aga näitas seda, et kes tahab, see relva saab ja kui halvad asjaolud langevad kokku, siis ka kuritarvitab seda relva.
Me ei kavatse ju autoliiklust riigis ära keelata?
PS ma ei ole kliiniline psühholoog ega psühhiaater, aga sellegipoolest oleks kõrge meelelahutusliku väärtusega ettevõtmine vaadata, kuidas hakkab toimuma psüühika regulaarne kontroll autojuhilubade omanikele. -
"decibel"
Valitsus pole kevadest midagi õppinud ja jätkab tuimalt Riigikogus eelnõude jõuga läbi rammimist.
https://www.delfi.ee/artikkel/120248253/opositsioon-valitsus-on-otsustanud-end-jouga-labi-suruda-ja-presidendil-kasi-vaanata
Ma ei ole nõus. Nad õppisid, et see töötab.