Millal tuleb börsikrahh NYSE-l ja kukub Nokia? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Millal tuleb börsikrahh NYSE-l ja kukub Nokia?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma arvan, et olukord arenenud turgudel (USA, Soome, Rootsi) sarnaneb
    väga meie 1997. aastaga. Aktsiate P/E suhe on mõttetult kõrge ja ootused
    väga suured, samas kummitavad intressid, nafta hind, jooksevkonto defitsiit
    (USA-s). Millal see eufooria küll lõpeb. Kas sealne langus võiks pikemas
    perspektiivis mõjuda hästi arenevatele turgudele?
  • On küll sarnane olukord, aga minu meelest on tõenäolisem variant, et mingil hetkel hakkavad "uue majanduse ettevõtted" selekteeruma võitjateks ja kaotajateks. Kaotajad hääbuvad väikselt ja võitjad suurendavad turuosa edasi. Sellelt pinnalt projekteeritakse neile veelgi kõrgemaid tulevikunäitajaid ja selliste aktsiate ülesliikumine tõstab vähemalt nasdaq-i indeksit edasi. Aga mine seda tea, praegune MSFT vastane kohtuasjade jada võib mingi põõna sinna panna. Pigem siis -15-20%, kui mingi hull krahh. Sama Nokia kohta.
  • Eeeem? Kolmapäeval?

    Just kidding. Ma arvan, et asjal tuleks küll silma peal hoida ja riskialtimad kohalikud võivad seal isegi kaubelda, kuid põhimõtteliselt on meil liiga vähe infot, et otsustada maailmaturgude üle- või allahinnatuse üle. Krahhi on paljud ennustanud juba väga kaua ja ilmselt seal mingi korralikum langus ka tuleb, aga millal? Ei usu et keegi seda teaks.
  • Sellised olid jutud novembri alguses
  • Ma ei mäleta, mis NAZ sellel hetkel täpselt oli, graafiku järgi ca 3500 punkti. No läks edasi üles piisavalt pärast seda ja jama MSFT-ga tuligi lõpuks kõigile koju kätte. Kui US arvas, et mingit rallit ei tule, siis mina olen vastupidises täiesti kindel: ohtralt "mikrorallisid" (eile 12% pärast suurt langust) on veel ees. Trendi muutumine peaks suure tõenäosusega põhjustama vastandlikke emotsioone ja suurt volatiilsust.
  • Eilne langus oli poisike, mitte sellist sorti vōbelust ei pidanud ma tookord silmas, sest see ei muutnud pikas trendis esialgu midagi. Selleks, et nasdaqis põhjapanevast langusest rääkida, peaks see olema ikka oluliselt sügavam. Kuskil 3000 punkti peal jõuaks ehk kodanikele pärale, et see ei ole enam see mega market, mida nemad tunnevad.
    nõustuks nendega, kes väidavad, et ees on segased ajad. pole nagu väga palju neid, kes praegu soojalt soovitaks possu võtta. muuseas, siinne lemmik Sonera on näiteks enskilda securitiese arvates üks ülehinnatumaid telekomiaktsiaid - nad on soovitanud seda müüa kuskilt alates 90 kandist, viimast korda anti müügisoovitus 67 pealt vist - tunti muret nende 3G vaimustuse pärast.
  • Sven, kas Sa oled nagu minagu III vahetusse saadetud, et nii hilja üleval oled?
  • Nii, et täielik röövliturg: raha on pandud teenima 200% kasumiga teadmisega, et 40% ikka aastas teenib???
  • Arvan et varem või hiljem "inflateeritakse välja" Ameerika treasury omanikud, ehk Jaapan, Hiina ja naftaeksportijad. Kelle huvi on täna "tugev dollar" peale nimetatud gruppide?

    Järgmisel nädalal suured treasury-emissioonid (48 BUSD). Miks osta intressiga 4,57, kui Fed funds juba 4,50 ja tõusev. Miks osta kui dollar on juba tugev. Miks osta kui juba on olemas "liiga palju" treasuries portfellis. Arvan et emissioonid lähevad halvasti, ja intressid veel tõusevad.

    Intressid tõusevad, ameerika kinnisvaraturg langeb, Ameerika importinõudlus langev. =>Energiahinnad langevad, Hiina kasv pidurdub jne

    Arvan et kõrged intressid saadab niiviisi aktsiad, kinnisvara, energia ja toorained alla.
  • ja vabanev raha tuleb euroopasse ,loodetavasti skandinaaviasse
  • arvan et Saksamaa on perspektiivikam kui Põhjamaad praegu.
  • Halvad uudised tulevad ikka käsikäes, tänane tootlikuse raport väga nutune, millele ka turud negatiivselt reageerisid. USA produktiivsus langes neljandas kvartalis 0,6% (aasta baaasile viiduna), mis on esimene langus peale 2001. aasta esimest kvartalit. Lisaks kasvasid tööjõukulud 3,5% (aasta baasil). Kokkuvõttes üle pika aja on tootlikkuse kasv alla jäänud palgakasvule, mis tähendab inflatsioonilise surve suurenemist. See võib tähendada, et mitte raha ei voola USA-st välja, vaid see muutub kiires tempos odavamaks.
  • Endal on vahest tunne,et ta ongi juba vaikselt kätte jõudnud.
  • Stefan,
    Kusjuures mul endal samad mõtted oluliste erinevustega commodity ja nafta osas.
    Mul on suhteliselt suur lühike positsioon USA võlakirjades, lühike positsioon dollaris ja olen pikk ettevõtete aktsiates, mis on naftasektoris (2 ettevõtet), farmaatsias (3 ettevõtet), Intelis ja GE-s.
    Ma usun, et maailma majanduses tuleb selgelt periood, kus erinevalt varasemast on oluliselt kasulikum olla likviidne ja võla eest tuleb hakata järjest enam maksma. Samas commodity'te osas ei usu ma olulist hinnalangust. Ma arvan, et pigem näeme kõrgemat inflatsiooni, sest commodity'te hinnatõus ei ole päris mitmetes sektorites (N: keemiatööstus) veel tarbijani edasi kantud. Kokkuvõttes tähendab see elukalliduse tõusu tavatarbijale ja commodity'te omanike suuremat mõjuvõimu. Minu loogika on lihtne. Väärtusteks on hea rahavoog, vähe võlga, võim tooraineturul on oluline, tuleb hoiduda varadest, mis ei võida inflatsioonist ja kõrgetest intressimääradest (s.t pikaajalistest võlakirjadest), hoiduda tuleb ka USA siseturu nõudlusest sõltuvatest ettevõtetest, sest sealne ostujõud väheneb USD languse tõttu. Mulle meeldivad rahvusvahelised ettevõtted, millel on tugev turupositsioon Aasias ja Euroopas.
    Aktsiaturu osas olen pigem optimistlik. Kiire tõus on vähereaalne, aga inflatsiooniline keskkond pigem soosib aktsiaturgu võrreldes võlakirjadega. Muidugi, mida suurem turuvõim, seda rohkem ja seda kiiremini on võimalik ettevõttel seda keskkonda enda kasuks ära kasutada.
  • mina oman qqqq putē ja olen veendunud aktsiaturu languse märtsi lõpuni!
  • Täna vist toidavad päris hästi putid :)
  • Olen väga positiivselt meelestatud naftasektori aktsiate suhtes. Kui musta kulla hind jääb samale tasemele või isegi veidi langeb, siis on naftasektori aktsiad odavad. Valdav enamus investoritest usub ilmselt naftahinna langust, mina nii ei arva. 2 väga lihtsat põhjust:
    *Maailmas lisandub 25 miljonit sõidukit aastas (30m toodetakse ja 5m muudetakse vanarauaks)
    *Rahvaarv maailmas kasvab 75 miljoni elaniku võrra aastas, kui arvestada 1 barrel naftat per face, siis tähendab see üle 200 000 barreli suurust nõudluse kasvu päevas. See on pigem konservatiivne lähenemine, kuna näiteks USA-s kulub elaniku kohta 26 barrelit naftat aastas.

    Hetkel plaanin osta OIH või IXC.

  • ise luuran kah juba pikemat aega OIH-i ,aga hind liikus kogu aeg nii kiirelt eest 2ra et pole raatsinud osta.tagantj2rele vaatan muidugi et loll olin ,et nii kitsipung olen.t2na kenasti 150 ymbruses.peab vist ikka soetama.
  • tõusvad intressid => langevad naftahinnad

    - ehitamine väheneb
    - eratarbimine väheneb
    või
    - rahapakkumine väheneb

    Ameerika juba sel teel, ja nende 20 bbl/day naftatarbimine võib kindlasti oluliselt väheneda.



  • US
    NB ka et nafta "price elasticity" lühiajaliselt on väga kõrge. Pudelikael majanduses, mis tõuseb ja langeb dramaatiliselt.
  • mul see viga, et putid kõrgelt ostetud. aga kasumisse jõuvad nii kui naa, 5 juba suurelt kasumis, aga vahet pole, mina mängin aint optsidega ja kõik mis sisse panen olen ka nõus kaotama, aga rõõm seda suurem kui 100x kasumi võtan.
    see teegpi aja mulle huvitavaks!
  • ja veel, kuna ei viitsi enam arvuti taga päevad läbi istuda, siis ongi see nagu parim viis teenida, arvad suuna, olles valmis sissepandu kaotama, samas mängid suurtele panustele ja ejks siis näis, turg on rabe ja raha tuleb!!!!
  • vahet pole. panen nüüd pittu, põhiline, et liiga alla ei kuku, siis on tõusu karta!!! jälgige seda, et kui asi põhjas lõpetab, siis on alati tõus tulemas, jälgige päeva põhjade graafikuid!
  • ja veel, mina olen börsil olnud aastast 1996 ja siis muidubi eesti asjadega, hüävisin 1997 hansa optsidega 1 kuuga 0,5 milli, vahet pole, samas tegin päevas 100k + ja vahest 200 miinust aga jäin suurde 0-lli ja olen rahgul, va et maksuametile maksin teenimata kasumilt 2000 aastal 60 000, aga puhtalt omast lollusest(hansa call`id)!
  • ja veel, vahest võiks näha õhtul neid inv gurusid näost näkku, mul oleks küll huvitav oma lollust teiste ees näidata, SEEGA KUTSUN üles kuskil kokku saama, "lollide investorite pidu pidama", andke teada, kes nõus ja väike saunakas minu poolt!
  • ja veel, andke omad andmed, paljud oleks asjast huvitatud
  • ja veel, muga saab kokku kohe bonnis ja klaidis ::::::)
  • Kas annoxi poolt oleks... hmmm balsam. See Riia oma :)
  • huvitav, kumb balzamsi pohmell hullem on, investorile või tarbijale?
  • Eelistaksin olla sel nädalal putitaja õnnejoovastusest pohmellis :)
  • upser, jooksutasin huvi pärast väikese testi, uurimaks, kas sinu väide "jälgige seda, et kui asi põhjas lõpetab, siis on alati tõus tulemas, jälgige päeva põhjade graafikuid!", ka paika peab.

    Võtsin viimase 250 kauplemispäeva (ühe aasta) jagu S&P 500 indeksi väärtusi. S&P on selle ajaga 67,81 punkti ehk 5,63% tõusnud. Keskmiselt lõpetas indeks päeva 0,27124 punkti plussis. Tõusupäevi oli 143 (57,2% sample'ist), languspäevi 107 (42,8%) .

    Päevi, mil indeks lõpetas kauplemisvahemiku alumises viiendikus, oli 64 (25,6% sample'ist). Järgmine päev lõppes sellisel juhul plussis 39 (60,9375%) juhul, miinuses 25 (39,0625%) juhul. Suurim tõus oli 22,45 punkti, suurim langus oli 19,43 punkti.
    Keskmiselt tõusis indeks päevaga 1,04125 punkti. Tunduvalt rohkem, kui kogu sample'i keskmine 0,27124 punktine tõus. S&P ostmine, kui lõpetatakse päeva põhjade juures, võib tõepoolest olla päris arukas idee.
  • Naftahind nõrk täna, ja ehitusfirma Toll Brothers räägib tuntavast langusest Ameerika ehitusturul. Suur treasury-emissioon täna õhtul.......
  • nõrk treasury-emissioon eile, uus täna
    nõrk ABC consumer confidence index
    Täna nafta varustatistika (10 min pärast), arvan et võib naftahinnad jälle surve alla panna.

    Iga päevaga tundub selgemaks et Ameerika majanduskasv jahtub. Arvan et näeme sealt stagflatsiooni lähiajal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon