KALEV ? Kas jaab elama - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

KALEV ? Kas jaab elama

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi oskab oelda, mis selle firmaga juhtunud on? Oli Teine omal ajal ju kova tegija.
  • Tundub, et suuromanikud püüavad ettevõttest välja võtta kõik, mis annab. Kuid hädasti oleks vaja teha investeeringuid, selle tegemiseks puudub raha, ka kasumit ei ole. Ma arvan, et ettevõtte jääb siiski ellu, kuid vindub veel tükka aega. Kuid võibolla tuleks omanikevahetus kasuks.
  • Vaata konservitootjaid - nende äri juba õitseb Venemaal. Kalevi Tcharodeika vms nimelisel tütrelt võiks ka Venemaalt teoreetiliselt häid uudiseid oodata.
  • 11.01 oli hind 8.20, nüüd tehti tehinguid ligi 18 EEK peal. Milles asi.
    Minu arust üsna kehva tulevikuga ettevõte.
    Eesti liitub suure tõenäosusega Euroopa Liiduga. Seega võtab ka omaks tollimaksud.
    Kalevi tooted on maiustused mis suures osas koosnevad suhkrust ja kakaost. El rakendab aga kolmandatest maadest (aga kus seda siis veel oluliselt toodetakse) toodud suhkrule keskmiselt 62% maksu (vahemikud erinevates EL riikides on 18,7-78.8%) ja kakaole keskmiselt 14,7%list (vahemikud 9,3-36,3).
    Praegu ostab Kalev oma põhilist toorainet maailmaturuhindadega st maksuvabalt aga liitumisel EL peab ta ostma maksuga, vaevalt et Eesti saab endale maksude madalamad määrad välja kaubelda. Kui praegu on Kalevi tooted juba pea sama kallid kui Marabou omad, siis tulevikus.... kas te ostaksite Kalevi tooteid mis on oluliselt kallimad
    Kellel rohkem inffi uurigu välja palju moodustab suhkur ja kakao näiteks Jõmmu soklaaditahvlihinnast ja korrutagu see osa tagasihodliku 30% arvestagu käibemaksu ja saabki uue Jõmmu hinna.
    Ka õlletegemisel on vaja suhkrut. El maksud puudutavad eelkõige toiduianetööstust, teistes kaubagruppides on oluliselt väiksemad maksud.
    Ainuke võimalus et mõni suur kontsren ta alla neelab, Kalevi puhul on ju tähtsamad kaubamärgid mitte vana amortiseerunud tehas.
    Isegi TTÜ toiduainetetehnoloogia üliõpilasi ei lubata tehnoloogiat ja tootmist vaatama, ju siis on midagi varjata.
  • Üks vana küsimus on saanud positiivse vastuse. Kalevi poolaasta käive küll vähenes võrreldes eelmise aastaga 6,8%, kuid puhaskasum kasvas tervelt 121% 13 miljonile kroonile.
  • Kalev oskab tänapildis ja meedias silma paista. Tartus küll. Kas omanikering oli vist vähe usaldustäratav. Ja see on oi kui tähtis. Milline võiks praegu seis olla?
  • Kui vaadata ÄP eraiskute TOP 100, siis jääb silma et Kalevi aktsiad on portfellis NG Kapitali(endised Norma juhid) juhtidel. Järelikult asi väga hull ei ole:

    7 Andres Järving Norma, Telekom, Tkm, Baltika, Kalev 51,05
    8 Enn Kunila Norma, Telekom, Tkm, Baltika, Kalev 51,05
    9 Indrek Vanaselja Norma, Telekom, Tkm, Baltika, Kalev 51,05
    10 Jüri Käo Norma, Telekom, Tkm, Baltika, Kalev 51,05
  • Miks on mõnel näiteks
    11. Tõnu Laak Hansa, Hansa
    12. Rain Lõhmus Saku, Hansa, Hansa ?
    Hansa kaks korda?
  • Põrguväljal jälle põrgu lahti. Kommimeestel ja naistel oli täna hommikul tegemist järjekordse tulekahju kustutamisega.
  • Aga Kruuda on üks paremaid firmajuhte!? Kas see tähendab seda, et teeb s...st saia? ...või seda, et efektselt kandib raha omale kõrvale?
  • Tühja sest kommivabriku põlengust, Kalev tegeleb ju peamiselt kinnisvaraäriga, :)
  • Kalevil on selles mõttes kergem, et kogu põlenud suhkur on automaatselt karamell :)
  • varsti hakkab meil palju seda karamelli olema..
    (paus)
    neeger :)
  • huvitav mu jõulupakis polnud ühtegi karamelli :(
  • Parandage mind kui ma eksin, kuid kas kalevi juhtkond pole mitte eksinud börsi reglemendi vastu. siiani ei ole tulnud börsi infosüsteemi kaudu ühtegi teadet/kommentaari eilse sündmuse kohta või pole töö seiskumine selline asjaolu, mis võib avaldada mõju väärtpaberi hinnale.
    Vaatamata sellele, et turg on vähe-efektiivne jäävad reeglid kehtima. Või mis?
  • raxx,
    nagu Henno juba eespool kirjutas, on kommitootmine Kalevil marginaalne kõrvaläri. Nii et pole põhjust sellise tühja asja pärast investoritel lähenevate pühade meeleolu rikkuda.

    paralleele tõmmates võiks öelda, et Don Corleone oli kah omalajal oliivõli businessis kõva tegija ikkagi. Oma brändiga "Genco Pura" kindel liider usa õliturul.
  • Eilsetes uudistes väitis Oliver Kruuda et selle põlengu tagajärjel siiamaani kestev tootmiskatkestus nagu majandustulemusi eriti ei mõjuta, sest neil olla laos kaupa piisavalt ja suurem osa jõulumaiustusi juba välja veetud jae- ja hulgivõrku ning jõulude ajaks olla nagunii kollektiivpuhkus planeeritud. Samuti olla kindlustatud nii ärikatkestus kui varad.
  • Täna suutis Kalev tootmise taastumise puhul sellise börsiteate genereerida, väga õige suhtumine ettevõtte poolt - ega ei olegi mõtet investoreid kaunil jõuluajal ebameeldivate uudistega häirida, räägime parem ainult positiivsest.

  • Juhuslikult jäi ühest raportist silma, et hetkel on Kalevil ajatamata maksuvõlga ca.8 Mio EEK. Koos maksuintressilt makstava maksuga 26/74 on see laen MA-lt ikka küllalt kallis. Ei tea kas Kalev pole alla 30% p.a. enam võimeline laenama?
  • hennole: sry foorumi külastajate ees, et ei ole kalevi teemaline postitus, aga ei hakanud uut foorumit sellise küsimuse peale avama. Nimelt tahaks teada mis on Hansapanga bilansimaht ja omakapitali suurus?

  • torrez: börsiettevõtete kohta leiab selliseid andmeid Tallinna Börsi lehelt.. viimase aruande järgi on bilanss 5912 milj euri ja omakapital 643 milj euri..
  • Oliver Kruuda tänases äripäevas:

    /.../Ka mul on Kalevi aktsiaid, aga mind nende liikumine ei huvita./.../

    Siit ka elementaarne näide, miks Kalev on hea aktsia mida omada ja miks suurinvestorid on väikeinvestori parimad sõbrad üleüldse.
  • Äripäevas Kruudast veel:
    "Täna teen ikkagi veel hommikust õhtuni tööd nii, et veri ninast väljas, jackpot Kalevi juhtimisest peaks saabuma paari aasta pärast"

    Loodame, et väikeaktsionäre ei unustata.
  • Loomulikult ei unustata. Korralik Eesti ettevõtte suuraktsionär ei unusta kunagi väikeaktsionärile kotti pähe tõmbamast.
  • Jah, loodetavasti pole nii, et praegu küll suuraktsionäre aktsia liikumine ei huvita, kuid paari aasta pärast hakkab huvitama ning vahetult enne võetakse jackpot koti pähetõmbamise näol välja ;)
  • Kõrvutaks kahte ettevõtet Kalev ja Tallinna Kaubamaja. Mõlemad ettevõtted ei hiilanud just läbipaistvusega. Tallinna Kaubamaja puhul on toimunud silmnähtav areng ning ettevõte on plaanimas investoritelt laienemiseks lisaraha hankima. Ehk on lootust, et ka Kalevi suhtumine muutub. Kalevi maine tarbija silmis oli muide eelmise aastal eesti ettevõtete seas parim.
  • Leib ( ka komm ) ja tsirkus on ikka rahvale meeldinud
  • Milleks see hea on ?
    5 Aktsiakapitali suurendamine fondiemissiooni teel

    Seoses vajadusega suurendada aktsiakapitali:
    5.1 Suurendada Seltsi aktsiakapitali omakapitali arvel sissemakseid tegemata
    (fondiemissioon) 157 550 000 krooni võrra. Seltsi uueks aktsiakapitaliks on 236
    325 000 krooni.
    5.2 Lasta välja 15 755 000 uut nimelist lihtaktsiat nimiväärtusega kümme (10)
    krooni üks (1) aktsia.
    5.3 Fondiemissiooni aluseks on 2003/2004. majandusaasta aastabilanss.
    Fondiemissioon viiakse läbi omakapitali kirje "Eelnevate aastate kasum" arvel 141
    514 656 krooni ulatuses ja omakapitali kirje "Aruandeaasta kasum" arvel 16 035
    344 krooni ulatuses.
  • Tundub, et Kruuda loodetud d˛äkpott on silmapiirile jõudnud
  • Tänast päeva vaadates, võib küll nentida et split on järjekordselt imet teinud
  • ja teeb veel. 20 on täiesti reaalne hind. ning vaadates kalevi valikut poes, siis on see minu arust üks parima potentsiaaliga aktsiaid meie turul. kahe aasta pärast teenib kalev ka kõva kasumit
  • Tore kui keegi selle spliti efekti pealt raha teenib, mainisin neljapäevases börsipäeva ülevaates ka sellist võimalust ja riskijaid oli.

    Teisest küljest annab selline tõus muidugi tunnistust turu suurest ebaefektiivsusest ja/või turuosaliste rumalusest - Kalevi aktsias tegutsevad vist põhiliselt kohalikud väikeinvestorid, tänane keskmine tehingusumma on vaid pisut üle 10 000 EEK ju.

    Tuleb muidugi arvestada seda, et hetkel on turul vaid 1/3 ettevõtte aktsiatest, sest täiendavad 2 aktsiat kantakse peale hiljem. Kui oletada, et Kalevi aktsia on uute aktsiate pealekandmise hetkel vähemalt tänase tõusu jagu kõrgemal, siis pole võimatu, et kasumivõtmise laine selle tõusu nullib.

    Selles et Kalevil üldiselt hästi läheb ma ei kahtle, iseasi kas ettevõtte üle kontrolli omav isik seda edu ka väikeaktsionäridega jagada soovib.
  • Tänase tõusu valguses tekkis üks hirmutav mõte, et ehk tahab mõni teinegi firmajuht ettevõtte väärtust sarnaselt suurendada. Ja kui arvestada nii Hansa kui ka Kalevi positiivseid näiteid, siis kardan et ka ostjaid leiduks ning aktsia hind liigub vastavalt nn isetäituvate ootuste printsiibile. Reaalselt ettevõtte väärtus sellisest sammust tõusta ei saa.
  • Hansapanga puhul oli liikumine siiski mõistuspärane (pean silmas esmast splitijärgset reaktsiooni ca kuu aja jooksul mitte viimaste kuude tõusu), esimestel päevadel isegi aktsia langes pisut, samas on seal likviidsus ka hoopis teine ...
  • Ma arvan, et splitiga taheti aktsiale lihtsalt tähelepanu tõmmata, Kruuda oma aktsiaid müüma ei torma. Samas kõrgema aktsiahinnaga on Kalevil lihtsam teisi ettevõtteid üle võtta, ehk veel laieneda. Pluss Kalevile. Teine asi on see, et kui lühiajalised spekulandid välja jätta, siis väga paljud (?) ehk ostavad hoopis pikaajalist Kalevit, tulemust, mis peale laienemist hakkab olema.
    Väide, et Kruuda ei soovi tulemust väikeaktsionäridega jagada peaks siinkohal natuke väär olema. Selliste plaanidega oleks pidanud Kruuda esiti väikeaktsionäridest lahti saama ja siis suured plaanid ette võtma. Peale selliseid samme, kusjuures turul on ikkagi 1/3 aktsiapakist on seda palju raskem teha. Võtame kasvõi Foreks (Sampo) panga või Ühispanga. Väikeaktsionäridest saadi lahti siis, kui aktsiahind oli all, mitte pärast seda kui see üles aeti.
  • Miks te kõik Kruudast kolli tahate maalida?
  • ma ka ei saa aru miks inimesed kruuda üle virisevad. merkos on analoogne case. keegi ei tee häält seal
  • rightsaid

    Merkos pole nagu väga vaja viriseda kui aktsiagraafikut vaadata, :)

    Aga huvitavaid tsitaate tänasest Äripäevast:

    Fondiemissioon korraldati Kruuda sõnul selleks, et esiteks siduda vaba omakapital Kalevi arenguks. Teiseks siiski tuli ta väikeaktsionäridele vastu. “Memmed-aktsionärid kurtsid mulle koosolekul, et dividende te ei maksa, aga neilt võetakse iga kuu väärtpaberikonto haldustasu 10 krooni ja neil on jumalast õigus, suurendasime siis aktsiakapitali, et nad saaksid kulude korvamiseks osa aktsiaid maha müüa, aga samas jääksid edasi aktsionärideks,” seletas Kruuda. Kalev on uude tehasesse ja toodetesse seni investeerinud üle 200 mln krooni.

    ja vastus firele: ei ole tingimata vaja väikeaktsionäridest lahti saada, piisab kui mitte dividende maksta ja ajal, mil Kalevi enda investeerimisvajadus otsa saab suunata kasum teiste äride finantseerimiseks, kust kasum alles kauges tulevikus paistab ...

    Muide, ilma igasuguse irooniata, ma imetlen Kruudat, tema kui ärimehe seisukohast on kõik ju õige - toimetab seadustega lubatud piirides talle kasulikeimal viisil. Aga väikeaktsionär olla ikkagi ei tahaks Kalevis, :)

    Aga homme hommikul on täiendavad 2 aktsiat peale kantud ja tõenäoliselt läheb kasumivõtmiseks, paljude jaoks on pluss üle 30%, Kalevi aktsia likviidsust arvestades tuleb hinnas ilmselt märgatav tagasilöök, kõik oleneb eile juba kallima hinna pealt sisenenud väikeaktsionäride käitumisest - kui 10% või rohkem ajutist (?) kaotust on neile vastuvõetav, siis ei pruugi aktsia emissioonieelsele tasemele (korrigeeritult muidugi) tagasi liikuda, vastasel juhul ...

  • Henno, maailmas on palju näiteid, ja mitte halbu, firmadest, kes üldse dividende ei maksa. Ja nii mõnigi meist on soovinud olla sellise firma väikeaktsionär.
  • minu meelest näevad inimesed liialt palju tonti kalevi aktsias. tegelikult olid ju need inimesed ka lollid, kes hansapanka ostsid kui aktsia välja lasti. risk, et mehed kõrvale hakkaks kantima oli ju üsna suur või ei olnud? nii on olnud kõigi aktsiatega.
  • Üllatus, üllatus ... täna hommikul kanti küll Kalevi fondiemissioonist laekunud täiendavad aktsiad aktsionäride kontodele, aga need ei ole börsil noteeritud!

    Siiamaani on kõik täiendavad aktsiate väljalasked olnud kohe börsil noteeritud ja kaubeldavad, kevadine Hansapanga fondiemissioon tõi turule HPA2T, Eesti Telekomi oma töötajate optsioonide kasutamine ETL2T ja ETL3T jne. Mõne aja pärast (peale Äriregistri vastavat kannet) on siis täiendavad aktsiad liikunud tavapärase börsisümboli alla kauplema.

    Rääkisin täna hommikul ka börsiga, noteerimismenetlus on käimas ja loodetakse siiski paari päevaga lõpule viia, ehk saab KLV2T (?) aktsiatega kaubelda juba alates reedest.
  • Kolme päevaga pea 50% tõusu ilma ühegi uudiseta-naljakas.
  • Fondiemissioonile panustamine + vähene likviidsus on selle taga, aga sellise tõusu puhul ilmselt võib järgneda ka kiire kukkumine kui need fondiemissioonist lisandunud aktsiad börsil kaubeldavaks saavad ...
  • Pigem arvan, et oodati sisenemishetke, vaadati, et aktsia hea, aga kuna hind püsib paigal pole mõtet sisenemisega tormata. Fondiemisooni oli stardipauguks pikaajalistele investoritele sisenemiseks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon