Aktsiaturu käitumine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Aktsiaturu käitumine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Arvestades SKP positiivseid prognoose 4 ... 6% kasvu, millised on Eesti aktsiaturu käitumise lühiajalised porgnoosid aasta lõpuks? Põhimõtteline seos peaks nende kahe faktori vahel olema ju. Millised on arvamused?
  • No vaadates esimest kuud (ja meenutades ka detsembrit), siis on üsna selge, et suur osa sellest kasvust on juba varsti hindadesse sisse arvutatud.
    Siiski, kui peaks jooksvalt laekuma andmeid SKT kasvu kiirenemise kohta (nt väliskaubandusbilansi paranemine, tööstustoodangu kiirem kasv, riigieelarve ülelaekumine jms), siis võib rääkida veel paarikümneprotsendilisest tõusuruumist selle aasta jooksul.
    Muidugi on ka oht, et optimismituhinas reageeritakse igasugustele positiivsetele uudistele üle ja negatiivsed jäetakse tähelepanuta - umbes nagu 1997. Siis võib igasugu asju juhtuda, HP hind võib vabalt tõusta näiteks 150ni nagu siin jutuks on olnud.
    Normaalse arengu korral peaks Talse kasv aasta kokkuvõttes jääma 30% piiresse.

  • Sven, kas sa ütled , et hinnamulli lõhkemine on põhimõtteliselt reaalne 2000.a. ?
  • esialgu mingit mulli veel ei ole minuarust. on see optimismistaadium, millest kristjan eelmise aasta lõpus rääkis.

    mullist võiks rääkida siis kui Talse enne aasta lõppu näiteks kuhugi 200 kanti kaldub. Telekom ja Hansa siis 150 ringis.

    ja ma ei arva muidugi seda, et 200 mingi maailma lõpu tähis on - kui ettevõtete tulemused järgi tulevad, siis miks mitte. Ma lihtsalt arvan, et sellel aastal noteeritud ettevõtete tulemused rohkem kui 30%-seks keskmiseks tõusuks alust ei anna. see tähendaks talset kuhugi 160 kanti.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon