HOPRTF - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

HOPRTF

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vastandina Svenile ei proovi ma alati ennast "kõige õigemaks" upitada. Ja oma vigu on mul tulnud palju tunnistada. Enamasti tegin neid küll loodetavasti juba mõnda aega tagasi ja oma kogemustest lihtsalt peab õppima.

    HOP assetil oli parimatel aegadel ca 1.2 miljardit EEK under management. Kui 1997.a. kaardimajake kokku varises, polnud meil isegi seda prognoosides võimalik enam eriti liigutada. Liquidity trap oli paratamatu ja meie panime pea silmusesse juba mitu kuud enne tegelikku turu kukkumist.
    Näiteks HOP RTF repod Eesti Gaasi aktsiatega (mille tagatisaktsiad lõpuks HAP survel umbes 17 krooniga maha müüdi) olid juba lepingut sõlmides liiga riskantsed, kuna EG likviidsus sõltus tuumikomanike ja Eesti riigi omavahelistest läbirääkimistest. Mäletamist mööda vaevalt mõni kuu pärast meie krahhi sai riigi tükk lõpuks klaariks ja meilt odavalt saadud aktsiad müüdi depo tehingustatistika põhjal edasi hinnaga üle 30 krooni. Alla hinnatud vene paberite väärtus on nüüdseks n-kordistunud. Võlakirjaportfelli allahindlus osutus üleliigseks, kuna tegelikult tulid Levicom jms võlad tagasi. HOP RTF oleks tänaseni tegutsedes probleemidest prii ja igati normaalset tootlust näidanud RTF.

    Minu poolt hallatud SEIF (Suurerastamise Investeerimisfond) likvideeriti HAP persoonide survel 1998 a. lõpus. Tänaseks oleks SEIF-i aktsia väärtus võrreldes likvideerimisel saadud summaga 2 korda kõrgem (isegi eeldades, et ühtegi tehingut fondi väärtpaberitega poleks tehtud, TELCO-t märgitud jms)ja SEIF oleks pika puuga läbi ajaloo Eesti parima tootlusega IF.

    Palju edu kõigile oma vigadest õppimisel!
  • vastandina...

    mul on sinu minevikust kama kaks ausalt öeldes.

    ja kurb küll kui sulle on jäänud mulje, et mina arvan, et minu valduses on absoluutne tõde. kaugel sellest. niipalju olen koolis käinud ka, et võin juba ette väita, et turgudel pole täit infot keskmiselt mitte kellelgi.

    Aga, erinevalt sinust üritan ma vähem toetuda mingitele autoriteetidele kuskilt CAIBst näiteks... proovin ikka ise mõelda ja kui keegi ütleb midagi sellist nagu need sinu ingliskeelsed tsitaadid hiljuti, siis üritan vastu vaielda ja aru saada, mis on teise poole argumendid. Pimesi mingeid võõraid tõdesid omaks võtma ei kaldu. Ongi kõik.
  • Te kaks olete teineteise vastu kohe õige armulised. Ma mõtlesin, et Balticmarkets.com leheküljel üksteisele andmine oli ainult juhus. Nüüd vaatan, et paar korda nädalas on ikka selline keskmine norm.
  • Miks kuradi pärast ma pean kogu aeg sinu käest tihti sellist jama kuulma? Et minu lemmikturud on Ameerika & Soome, internetiaktsiad jms ning et võtan pimesi võõraid tõdesid omaks?

    Ma olen juba varem öelnud: Turg on see, mida me näeme teda olevat, mitte see, mida me arvame teda olevat. Seega on kõikvõimalikud analüütikud, kes midagi selle tähtsusetu turu stokkide kohta arvavad, teretulnud ja nendega PEAB ARVESTAMA, kui tahad siin turul raha teenida. Mina ei ole teadupärast analüütik ja teen seda tööd sedavõrd, kuivõrd ei saa kohati kellegi teise analüüsi usaldada.
    CA IB on üks arvestatavamaid tegijaid I&K Euroopas ja tema arvamus jõuab tõenäoliselt suurema raha kõrvu, kui sinu oivaliselt viimistletud ja 100% kohalike oludega kursis olevad üllitised.

    :Aga, erinevalt sinust üritan ma vähem toetuda mingitele autoriteetidele kuskilt CAIBst näiteks... proovin ikka ise mõelda ja kui keegi ütleb midagi sellist nagu need sinu ingliskeelsed tsitaadid hiljuti, siis üritan vastu vaielda ja aru saada, mis on teise poole argumendid. Pimesi mingeid võõraid tõdesid omaks võtma ei kaldu. Ongi kõik.

    Tubli on, Tõnisson!
  • No aktsiatehingute puhul mängib ajastus ikka väga suurt rolli ja veelgi enam tegelikult realiseerunud kasumid ja kahjumid. See milliste tootlustega vôiksid Kristjani juhitud fondid täna olla, ei huvita eriti kedagi, sest pole ju midagi... Teoreetiliselt vôime me kôik siin igasugu plusse endale kokku arvutada. Aga no oleks on paha poiss... Oleks tädi tagurpidi, oleks...
  • Nõus, aga mul on isiklikus plaanis ikkagi lubatav vingus olla, või mis? Aga OK, aitab sellest teemast.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon