Globalstar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Globalstar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Veiko:
    > Kuna olin tulemiga rahul, tahtsin juba siis müüa aga privaatsed jutuajamised Maurice ja Tero'ga muutsid minu meelt.

    Vaata kui suur võim nendel seppadel sinusuguste investorite üle on. Kas sul ei tule meelde, et nad võiksid seda autoriteeti kasutada sinu kulul teenimiseks?

    > Meedia valetab alati jä pärast teeb ennast puhtaks.

    Savisaar räägib seda pidevalt :)

    > Tero aga ootab, et SAT telefon oleks suurem, kui GSM, kuna see olevat tulevik.

    Tero võib ju oodata. Iseasi, kuidas tegelikult läheb.

    > Mul ei ole veel G* telefoni Eestis, kuna see lihtsalt ei toimi siin. Ostetud telefon seisab minu USA kontoris ja kavatsen seda proovida juunis, kui jälle sinna juhtun. Kirjutasin hiljuti sellekohase maili Toivo Jürgensonile ja Ta lubas mulle vastata selle nädala jooksul, mille taga meil siin asi on.

    Milles asi? Kas sideministeerium peab hakkama satelliidiside teenust pakkuma? Või on asi mingites sagedustes?

  • Tänan uue threadi eest. Maurice ja Tero suudavad palju paremini oma pointe põhjendada, kui vastavad ajakirjanikud. Ka Savisaar oskab tihti paremini oma ideid põhjendada, kui teised, alati aga ei ole Tema ideed näiteks minule vastuvõetavad. Kellelgi ei ole võimu minu üle, küll aga meeldib minule isiklikult Maurice korraldatud aktsioon. Maurice paneb ju isiklikult palju kaalule (vähemalt kolm aastat võimalike kohtuprotsesse). Miks ei võiks ma sellist asja hinnata. Eriti, kui sellega on võimalik ka hästi teenida.
    Ei, sideministeeriumilt sellist asja küll keegi oota. Minu teada on küsimus mingites telekommunikatsiooni lubades. Loodan millalgi asjast selgust saada.

    Veiko
  • Kuna Globalstar on jaganud maad erinevate operaatorite vahel, siis määratleb Ta telefoni asukoha järgi, millise operaatori kaudu kõne läheb. Telefoni asudes riigis, kus puudub veel telefoni kasutamise õigus, blokeeritakse kõik kõned. Tegelikult kattab üks sateliit palju suurema ala, kui riikide piirid. Minu küsimusele otse Globalstarilt, milleks neid litsentse ja riikidega lepinguid vaja on, ei ole nad mulle ka midagi asjalikku öelnud. Nii olevat Radiolinja neile selgeks teinud. Iridium'i kasutamine Eestis aga mingit eraldi luba ei nõudnud. Muidugi ei olnud siis ka meil sideseadust.

    Veiko
  • Veiko on haipinud Globalstari roosilist tulevikku ja kiitnud kedagi Maurice Winn-i nimelist Silicon Investori kasutajat.

    Asja selgituseks võiks öelda, et Maurice on käivitanud SI-s aktsiamanipulatsiooni. WSJ artikkel http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13689722 annab selle olemusest päris hea pildi.

    Stoori on ilmselt selline, et Maurice-le vaesele mehele jäi kõvasti Globalstari kätte, kui see kolinal koos Iridiumiga langema hakkas. Nüüd üritab ta koondada SI-s vägesid, kes kunstlikult hinda üles hakkavad pushima.

    Veikol olid väga roosilised prognoosid Globalstari bisnesmudeli kohta. Mul on küsimus, milleks on vaja sellisel moel pushida aktsiat, millel on suurepärane tulevikuprognoos. Maurice võiks ju siis seda madalalt järjest rohkem ja rohkem kokku osta ning sealjuures kuss olla. Kuna ta asja haibib, siis on ilmselt asi ikka väga paha. Ennustan, et Globalstari aktsia püsib nii kaua, kuni Maurice rootsi kardinata taha pannakse. Ja se sünnib varsti.

    Nii, et Veiko, kui oled plussis, siis müü kohe ära.
  • Jah, seda artiklit silmas pidades ma ajakirjanduse valetamisest eile öösel rääkisingi. Maurice ei ole aktsiamängija, vaid aasta 1997 antud threadi looja. Tunnen teda pikemat aega. See, et keegi oma pikajalise investeeringu puhul ei tahab oma aktsijaid lühiajalise mängu puhul mitte kasutada, ei ole sugugi aktsiamanipulatsioon. See WSJ artikkel, CNBC telekanali asja kästlemine ja teatavate isikute närvilised postitused näitavad, et keegi on närvis. Investeerimisfondide igapäevased suured GSTRF ostud näitavad vastupidist suunda. Miks peaksin müüma, kui otsustasin juba eelmisel nädalal selle mängu kaasa mängida. Müün siis, kui näiteks Sina ostma tahad hakata :)

    Veiko
  • SI GSTRF threadis ütleb sinu sõber Tero GBSTR kohta ˇnii:(http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13668194)

    But Russia is so very different from China as a telecom market. And Brazil and Australia are so very different from either - and each other. So what I can't believe is that Globalstar can succeed in all of these four. And without solid sales in USA and Europe, it can't afford to strike out in any of them.

    And that's the problem with the risk/reward ratio. In my opinion, the risk has ramped up even more steeply than the reward. Of course the potential reward from investing in GSTRF is now many times higher than it was a couple of months ago.

    Sa ju usaldad Terot? Kas ei tee ettevaatlikuks?

  • Veiko, kuidas selle sinu G* telefoniga ikka lood on? Siin threadis sa väidad, et sa oled selle juba ostnud ja see on su ameerika kontoris. SI threadis ütled sa 7.5.2000, et kavatsed osta selle juunis, kui USA:sse lähed (http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13612163).

    Kas oled tõesti selle paari päeva jooksul jõudnud ümber mõelda, telefoni ära tellinud ja veendunud, et see on su ameerika kontorisse jõudnud?
  • Telefonist. Tellisin selle käesoleval nädalal internetist ($995 eripakkumise hinnaga) ja Ta peaks meie delware aadressil olema. Ei lasknud pakki edasi Eestisse saata meie tolli tõttu ja kuna ma seda ei saa siin kasutada. Kui juunis USA'sse lähen, siis proovin ja toon kaasa.
    Terost. Tero ei mõtle alati nii, nagu mina, Maurice samuti ja kõik teised ka. Tero püstitatud probleemile oskan vastata seda, et Globalstar töötab ju ainult läbi kohalike partnerite. Need aga tunnevad kohalikku turgu. Austraalias on Vodafone (Inglismaal alguse saanud, siis saklased ära ostnud ja Airtouch'iga ühinenud) ja nende ainuke strateegia seal pöhineb globalstaril. Seega, väga rahvusvaheline kogemus ja kindel strateegia. Ise loodan Austraaliast kõige ennem korralike tulemusi. Olen seda ka threadis maininud, kuigi ameeriklased unistavad oma kariibi merest ja Alaska kaluritest.
    USA partner on Qualcomm ja selle edasimüüjad. Lisaks need mereside firmad. USA on harjunud kümnete miljonite dollarite reklaamikampiaaniaga, enne kui üldse midagi toimuma hakkab. Ja siis läheb massituruks. Kui mina oleks G managemendis, siis mina momendil raha selleks ei kulutaks. Samas oleks USA's sellele tohutult suur turg. USA's neil minu teada on tekkinud juba korralik kasutajate arv.
    Euroopa ei oleks nende jaoks üldse tähtis. Need minusugused fännid leiavad ikka koha, kust omale telefon osta ja ootavad ainult, et see siin toimiks. Tero aga mõtleb liiga Euroopalikult. Hiljuti lugesin Maurice head vastust Terole selle uue Euroopa G3 standardi asjus, kus Maurice küsib, et mispärast nad siin Euroopas kavatsevad sadu kordi suuremaid investeeringuid sellesse teha, kui Qualcommi kogu maailma kattev CDMA võrk oleks maksnud ainult 4 biljonit dollarit. See on see, kui meil ka Sitra taolised fondid hakkavad raha liikumist määrama. Siis tehakse komisjonides standardeid, müüakse lube oksjonitel ja lõpuks raisatakse hulka raha ja lõpuks tuleb mingi uuem tehnoloogia ja kõik hakkab jälle otsast peale.
    Hiinas jäi asi veel kohaliku bürokraatia taha. Venemaal on aga head partnerid ja Iridiumi oli ju ka venemaale kõige rohkem müüdud. Kahjuks ei imbu venemaa inf SI threadi kõige paremini läbi. Samas aga vajaks venemaa G teenust kõige rohkem. Iseasi, kui palju ja kellelt seda raha seal kätte saab. Arvan, et venemaa võib ka lähiajal õnnestuda aga igasugune inf puudub.
    Aafrika ja Lõuna-Ameerika probleem on raha. Sellise hinnaga ei hakkaks seal keegi G* telefoni kasutama. Samas oli aga kunagi threadis juttu mingist kaupadest Aafrika riikidega, kus riikidel on rahvusvahelised abirahad telekommunikatsioonivõrgu ehitamiseks ja optikaga maksaks see tuhandeid kordi rohkem. Kui sellised asjad hakkavad toimuma, siis void kindel olla, et aktsia hüppab lakke. Kaubad aga mingite korrumpeerunud Aafrika riigiametnikega võivad võtta kaua.
    Indoneesia oleks hea turg aga selle kohta pole üldse mingit infot, ega kohalikku partnerit teatatud. Kuna meil omal tekkis Indoneesiasse klient ja lisaks veel potensiaalne kohalik partner, siis olen ennast püüdnud sealse oluga natuke kurssi viia. Kahjuks jäi mu reis sinna momendil raha taha.

    Veiko
  • Palju GSTRF-l praegu kliente on? Kuidas kasvuga lood? Veikol ilmselt andmed käepärast, ei viitsinud ise tuhlata.
  • Viimase kvartali raporti põhjal oli juttu 63 000 telefonist, mille eest G* on saanud litsentsitasu. Osa nendest on kindlasti partnerite testkasutuses, ja demo telefondena, seega maksvaid kliente ei oska keegi öelda. Kasv ongi see, mida sealt ainult oodata on. Praegu ei ole ju enamikes kohtades telefone saada ja gatewayd ei toimi ja arvelussüsteemid on sisse seadmata. Näiteks Soomes toimib küll Gateway, kuid arveldussüsteemi ei ole. Seega põhimõtteliselt võid rääkida aga raha maksma ei pea. Kui selle aasta lõpuks on mitmekümne kordne kasv, kas oled rahul?

    Veiko
  • Üks hea kokkuvõttev kirjutis SI's: http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13705141

    Veiko
  • Veiko, 63000-lt on 20X kasv 1.26 miljonit kasutajat. Kui neil oleks aasta lõpuks selline arv kliente, siis tõuseks see aktsia tõesti lakke, kuid sa tead ilmselt ka ise, milline on tegelik prognoos.

    Kas pole mitte nii, et GSTRF-i management prognoosis algselt 2000. lõpuks 1 milj. kasutajat, kuid nad olid sunnitud selle prognoosi 550 000 peale alla laskma. Kust sa selle 1.26 milj. siis võtad?
  • Seepärast, et keegi ei tea, palju kliente võib tulla. 550 000 klienti oleks vajalik, kui telefoni maksab $1500 ja kõne hind oleks $1,5 + kaugekõne maks. Kui aga telefon maksaks $500 ja kõne hind oleks 50 senti, vajatakse 1,5 miljonit klienti.
    See 63000 on tarnitud telefonide arv, mitte klientide arv. Ausalt õeldes pole mul aimugi, kus need telefonid asuvad. Mingi osa on pressiteadete alusel ÜRO vaatlejate käes Tsetseenias, osa FBI, CIA, käes, jne. Ma ei usu, et nad maksavad kasutamise eest $1.5 minut.

    Veiko
  • WSJ avaldas ühe SI kasutaja vastukirja sellele totakale artiklile http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13695503
    Aktsia täna üle 30% tõusus (eilne sulgemishind 9 1/2 täna 12 5/8). Loodan homme jätkuvale tõusule.

    Veiko
  • Noh tõekuulutaja VEIKO õnnitlen sellise tõusu puhul! Olen jälginud siinset mõttevahetust ja tundub, et oled üks vähestest kellel mingi strateegia või midagi taolist on.
  • Tänan TNT

    Ei ole veel GSTRF'i müünud, seega on vara õnnitleda. Ei looda, et Ta kohe $50-$100 juurde jõuab, kuid üle $20 oleks normaalne. Kui selle loodetud Qualcommi rahastamise kohta kindel pressiteade välja tuleb, siis võib küll üks pidu lahti minna.
    Kolm aastat tagasi tegelesin ka hindade jälgimisega ja päevakauplemisega. Siis oli üks selline aktsia, nagu UBID (internetioksjon ennem e-bayd, ma ei tea, kas Ta enam ülde olemas on). See kõikus iga paari päeva tagant $15 ja $36 vahel. Sellest aga tüdinesin ära, kuna oma päevatöö tahab ka tegemist. Siis hakkasin nii pikemajalist strateegiat viljelema (Leian huvitava SmallCap aktsia kuskil hinnaga c.a. $1), jälgin, mis managemendil plaanis on ja kui pühendunud nad asjasse on, kogun seda alati, kui mingi paarsada dollarit üle jääb ja kui üles hüppab, siis hakkan vaikselt müüma, kui raha vaja on. Püüan ka võimaluse korral aktsionäride koosolekul osaleda. Gloalstaris olen sees lihtsalt spekulandina kiire tulu lootuses, kuid nende pikemaajalises tulevikus olen ka kindel.

    Veiko

  • To Veiko:
    Globalstarist ei oska ma midagi arvata, kuid sinu investeerimispõhimõtted sümpatiseerivad. Isegi mõtlesin, et võiks nasdaq-il kätt proovida, kuid teen seda alles siis, kui leian mingi firma, mille kohta on kindel nägemus. Niisama mingeid põrkeid püüda on minu meelest mõttetu.
  • Priit

    SmallCap'i kohta on hea analystgroup'i newsletter (http://www.analystgroup.com). Üldiselt vajab selle õige leidmine põhjalikku uurimistööd. Minu portfell oli vahepeal 100% CNTR ja praegugi on veel CNTR osakaal kuskil 70%. Kahju, et PUMA maha magasin. Ise veel kasutan Puma tarkvara IBM notebookide vahel infrapuna pordi kaudu failide vahetamiseks.

    Veiko
  • Paistab, et ka Iridium saab päästetud ja jätkab tööd - http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13747400

    Veiko
  • Globalstari lisafinantseerimine Qualcommi poolt sai ka kinnitatud - http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msgs.gsp?msgid=13765486
    Huvitav on veel, et tagatiseks on GSTRF aktsiad hinnatasemel $42.25.

    Veiko
  • To:Veiko
    Sorry aga saad sa mind veidi aidata ja natuke selgitada mõningaid lihtsaid asju. See puududab nimelt kauplemise tehnilist poolt vaadates maksustamise aspektist.
    Seega: Kaupled sa enda nimel, EW ettevõtte nimel või offi nimel. Ning: millised maksud sellega kaasnevad/mida seaduses öeldakse???
    Kas W-8 täitmisest ainult aitab? jne.
  • To: TNT

    Kauplen enda isikliku raha eest ja enda nimel. Olen esitanud nii Datekile, kui ka oma USA firmat teenindavale pangale W8 ja mingeid makse USA'sse veel ei ole maksnud. Eelmine aasta tegin USA firma nimel tuludeklaratsiooni, kus minu osanikutulu oli $99.95. Makse sellelt IRS ei ole küsinud. Äkki saan isegi taotleda "low income housing credit", see on $8000 aastas. Selle raha eest elaks Eestis päris kuninglikult :)

    Veiko
  • Olen üsna parnoiline näiteks maksuameti jt. analoogsete organite suhtes. Isegi ei oma tähtsust kus maal nad asuvad. Kuid kahjuks on nii mõnigi paranoia "reaalsuseks" saanud. Võta kasvõi Diveci puistamine ja see niinimetatud "tankistijaht". Kasvõi see, et EW offi omades oled pagult nagu kurjategija või nii - seda riigiametnike silmades. Läänes ma sellist suhtumist ei ole märganud. Kui just mitte Skandinbaaviatb silmas pidades. Teine asi muidugi on konfidentsiaalsus - samuti et mitte äratada ebatervet huvi oma tagasihoidliku isiku vastu erinevate legaalsete ja mittelegaalsete struktuuride poolt.
  • Tegelikult proovin ma ülesse ehitada mõnest kohalikust EW ettevõttest, offist ja trustist/fondist koosnevat skeemikest. Skeemikese idee on maksuvaba juurdepääs oma rahale ja raha turvaline rotatsioon mööda erinevaid võimalikke turge ja projekte. Samuti peaks olema selle juures välistatud võimalus, et keegi seda vara arestida saaks. Tähtis on ka seesama konfidentsiaalsus.
  • Minul pole IRS'iga probleeme olnud. Neilt saab e-maili teel alati abi ja lubatud 5 päeva asemel on vastus tulnud paari tunni jooksul. Isiklikult ei kuulu veel USA maksukohuslaste hulka, kuid firma tuludeklaratsiooni täidan. Olles ise praeguseks juba 11 aastat eestis firmat teinud, tunduvad mitmed Eesti nõuded lausa koomilised võrreldes USA'ga. Ettevõtja kohapealt saan kindlasti väita, et USA maksuseadused ja maksuameti suhtumine on väga ettevõtjasõbralik võrreldes Eestiga.
    Kui Sinu vajadused W8 kattab, siis oled nende jaoks välismaalane, kellega ei tegeleta. Tax ID puhul aga muutud nende maksuorbiiti. Tax ID nõuab mõni pank ja ka selleks, et väikeettevõtte alustamise laenu SBA'lt (Small Business Administration) saada. Selleks aga, et saaksin mõne Eestlase oma USA firmasse tööle võtta ja talle palka maksta, pean väga keerulise protsessi läbima. Esiteks tuleb tööjõuametist taotleda luba spetsialisti sissetoomiseks (neil on IT alane limiit umbes 40 000 isikut aastas), siis migratsiooniametist tööluba ja viisa ja edasi maksuametist SSN.
    Offshore asjadest ja USA seadustest negatiivselt saad lugeda mu heade tuttavate interneti äri lehekülgedelt http://offshore-privacy.com/4paths/index.html

    Veiko
  • kas keegi tahab osta GSTRFi("võite rikkaks saada")
    ise korraks ostsin 6 13/16 pealt,no ja muidugi
    müüsin 7 1/8 pealt.
    Aga ostke ja hoidke,vaadake ,mis juhtub,äkki ei kaotagi......
  • Mingi aktsia on veel välja ilmunud: HIVC. Volksab teine mingi 50 % kaupa päevas ülesse. Kas keegi teab , mida tähendab HIVC.OB ehk laiend OB?
  • GSTRF tulevik paistab väga tumedana.
    Ma ei tunne nii hästi (sügavuti) firmat, aga lugedes hinnanguid on need enamasti negatiivsed.
    Käive väga väike, raha aga 'põletab' meeletus tempos. Ja muutust paremuse poole ei ole.
    Kui oleks mingi teine periood, näiteks pool aastat tagasi siis võib-olla ei oleks asi veel nii hull. Aga praegu on Fed mitmel korral tõstnud intresse. Raha muutub kallimaks. Muretsetakse majanduse jahtumise pärast. Äkki tuleb Hard-Landing?
    Sellises õhkkonnas on GSTRF -l raske lisaraha saada. Ja kui siis jääb üks pangalaen uuendamata ning ei ole infot kust GSTRF raha saab - siis see on pahaendeline. Palju teisedki (Loral, BAC) on valmis sinna täiendavat raha panema? Mingil hetkel keegi võib loobuda täiendava raha kulutamisest (põletamisest). Siis ei jaksa ka järelejäänud enam seda püsti hoida. (Ei taha).
    Vaadates graafikut siis sealt on hästi näha milline tulevik GSTRFi võib oodata.
    Viimasel 10 päeval on Nasdaq paljud sümbolid tõusnud. Nasdaq on hullemast seisust üle saamas. Kuid karta on et kõik aktsiad ei tõuse. GSTRF ka ei tõuse (ei ole siiani tõusnud).
    Ja ei saa välistada et kõik lõppeb õnnelikult. Veiko on kindlasti palju rohkem informeeritud. Kuid risk on meeletult suur. Kas asi tasub ennast ära?
  • Tere

    Mulle tundub, et GSTRF alumine piir on kätte jõudnud. Ise ostsin täna ka GSTRF lühiajaliselt juurde. Arvestades mis toimub SI jututoas, on kiire tulu tulemas. Ise ootan ikkagi $40 taset kuskil sügisel. Tänased paar eesti e-maili, mis tekkinud minu http://www.tarkvara.ee/wdisain.htm kontaktide kaudu ja probleemiks USA telefoninumbri saamine annavad kindlust. G* USA telefoni number lahendaks nende probleemid.
    Ma ei tea, mis on OB, kuid aeg ajalt on tutvustatud OTCBB börsi aktsiad. Neid osta aga Dateki kaudu ei saa. Tavalisti on need alla $1 olevad, mille päeva tõusud on 200% ja rohkem. Kui keegi viitsib mängida, siis miks ei. Mina olen oma momendi GSTRF kaotusega rahul ja ikka veel usun kõrgemaid tasemeid. Tore oli lugeda Maurice tänast kirjutist http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13872865

    Veiko
  • Veiko, austust väärib usk ja kindlad põhimõtted. Oled selle GSTRF tõstnud meie paljude silmis kõrgemale kui ta vast tegelikult väärt on.
    Aga ega sa ometi ei ole äkki seda GSTRF armastama hakanud? Tunded on aktsiate puhul ohtlikud.
    Tänane kukkumine oli tugev ja väikese põrke võib teha küll. Kuid kas ei oleks seda põrget parem kasutada GSTRF müümiseks. Ikkagi on raske uskuda et GSTRF sügiseks palju tõuseb. Milleks nii palju riskida?
    Me kõik eksime. Vahel rohkem, vahel vähem. Parem on mingil hetkel positsioon sulgeda kui lõpuni vastu pidada. Eksimised aitavad meil järgmine kord olla tugevamad ja targemad. Ja tegelikult ei olegi võimalik et alati läheks nii nagu me tahame.
  • Kindalsti olen GSTRF armastama hakkanud. Siiani olen eriti hästi teeninud selliste aktsiatega, mis jäänusteks jäänud ja huvi kadunud. Sellised, millest kohe tahad natuke võitu saada on mõnikord seda teinud, mõnikord mitte. Kui usk firmasse kindlam on, kui graafik näitab, siis miks mitte hoida. Olen ise oma firmat pikka aega teinud ja tean, et nädalatega ei muutu midagi. Börss aga ootab iga nädal midagi uut. Kui lihtne on siis mõnel StartUp firmal igat klienti pressiteatega tutvustada. Näiteks CNTR ei saa seda teha (CNTR on viimasest postitusest $3 tasemelt $6 tasemele jõudnud ilma oodatud pressiteadeteta). GSTRF'ist saad nii kiiret tulu, kui ka pikajalist. Mõttetu on rääkida aastatulust 25%, kui mõni aktsia iga päev sama tulu teeb. Olen varem ütelnud, et kui otsutan GSTRF maha kanda, siis ütlen kohe. Siiani ei ole seda maha kandnud.

    Veiko
  • Tundub, et GSTRF lüüakse nii alla, kui võimalik. Põhimõtteliselt võiks ju risikida, praegu positsioon kahjumiga müüa ja alla $5 taseme tagasi osta. Ainuke, mis aktsia hinda kiiresti tõstaks, oleks uudis kõneminuti ja telefonide hinna alandamisest, millest juba pikemalt juttu on olnud. Loomulikult peavad short positsiooni võtjad ka kunagi oma positsioonid tagasi ostma. Siiani ei ole seda veel tehtud.

    Veiko

  • Millise viivitusega näed avatud Short positsioonide arvu? Kui värsked on andmed.
    Kas avatud Short positsioonide arv on püsinud viimastel nädalatel muutumatuna?
    Kas on võimalik et Short covering ei tõstagi eriti GSTRF hinda? See tähendab et väheke tõstab aga mitte palju.
    Viimasel paaril päeval on GSTRF käive olnud keskmisest suurem. Oma osa andsid Daydraderid , kuid kas ei ole toimunud ka Short coverit? See võib ju ka vähehaaval toimuda?
    Ma ei ole ise Short mõju põhjalikult uurinud.
    Ma ei usu pedantselt igasse tehnilisse indikaatorisse - lihtsalt nad ei ole alati täpsed.
    Aga Money Flow näitab et raha on kahe kuuga GSTRF -st välja voolanud, näit on muutunud 0-st -400 miljoni peale. Oluline polegi see kas mina igat indikaatorit usun või mitte. Oluline on see paljud jälgivad graafikuid ja indikaatoreid. Ning kui need on Bearish, siis nad lihtsalt ei osta.
    GSTRF puhul hakkab võimalike ostjate arv väikeseks jääma:
    1. Fundamentalistid ei osta kuna näitajad on niivõrd halvad.
    2. Tehnikud ei osta kuna indikaatorid on Bearish.
    Kes ostab? Kui ei osteta siis hind ei taastu. Mis võiks see tõuge olla?
    Mis puudatud võimalikk avatud GSTRF pos sulgemisse, siis mina varitseks natuke paremat hinda ja sulgeks lõplikult. See tähendab et ei plaaniks uuesti GSTRF pos avamist madalamalt.
    Turg käitub hetkel selliselt et võib tulla tõus. See käib küll jõledate valudega aga ikkagi on tõusu tõenäosus suurem. Ning kui Nasdaq (ka SP500) peaks paar päeva rallima, siis on võib-olla just õige hetk GSTRF sulgeda.
  • Ma ei jälgi Short positsioonide arvu pidevalt, kuna olen rohkem ikkagi pikajaline mängija. Info on rohkem selles, et Datek'il ei ole praegu pidevalt Short aktsiad pakkuda (varem antud märk aeg ajalt hüples) ja sama räägivad ka teised oma maaklerite kaudu. Ega ma veel ei müü. Mida vajatakse, oleks mõni hea uudis. Kui müüks lõplikult, siis ei usuks ju firma tegevuse jätkamisse. See ei ole aga probleem. Probleem on rohkem selles, et partnerid ei ole oma müügitööga järgi jõudnud ja praegused hinnad ei ole kõikidele atraktiivsed. Eestlane on vist olnud väheseid, kes on olnud nõus 55 ja 75 krooni minut roaming hindasi maksma. Minu jaoks ei olnud Itaalia kaudu 1 kvartali jooksul müüdud ainult 2000 telefoni üllatus, mõnele ju siis oli (sellepärast arvatigi, et on nulli viga :). Ausalt õeldes võiks mõned paremad mehed G* juhtkonda panna, kes infi paremini välja jagavad ja ootusi ausamalt teatavad. Vöib-olla turg seda ootabki. Julmad hinnalangused turul on tavalisti viinud juhtkonna vahetuseni ja tihti mängitakse vastav langus kunstlikult kätte. Paigutasin praegu GSTRF'i selliste aktsiate hulka, nagu HCOM, mida hoian ja kõikumisi ei pidevalt jälgi. Erinevalt aga HCOM'ist, tuleb GSTRF'i peamine käive institutsioonidelt. Seega, nemad määravad hinna.

    Veiko
  • Ja nagu ma arvasin, läheneb GSTRF $5 tasemele. Ei müünud, kuid arvamus on, et sellele tasemele jääb ta natukese aja. See on aga hea sisenemistase, kuna uute uudiste puhul on kiiret hüpet oodata.

    Veiko
  • Mingi aeg tagasi peeti QCOMi languse põhjuseks liigset seotust GSTRF-ga. Täna mõlemad - 13%. Kuid kui suudavad need kaks ellu viia oma juhtide visioone - sky's the limit. Investoritel ilmselt ka Iridium liiga värskelt meeles.

    Ja jaanuaris oli QCOM 200 :) Täna 61 +smth.
  • Jah Beast.

    Kui nad suudavad juba mõne protsendi võrra neid visioone ellu viia, siis "sky is the limit". See on minu isiklik börsimängimiste mõte. Praegu on nii, et kui Bill Gates ja Craig McCaw suudavad SAT kaudu toimivate "embedded devices" ühenduse teha, siis pole ühelgi kohalikul telecomil enam asja. Ja keda nad esimesena ära ostaksid, kui mitte mõnda väikest tegijat, nagu GSTRF. Tegelikult tahaks teha ühe uue threadi nimega "CDMA võimalustest Eestis". Olen isiklikult pidanud mitmeid kordi sellel teemal vestlusi QCOM'i fannide ja juhtidega. Nende turuväärtuse tõusu jaoks peaks CDMA kuhugi Euroopa ääreriiki sisse saama. Eesti oleks minu arvates selleks ideaalne. Pakkusin kuni 20% mobbilside turuosa ja selle peale oleks QCOM vaimustuses. Mitu Eesti kapitalisti oleks valmis sellesse projekti raha panema? Eesti riigi NOKIA võimalused oleks siis kapitaliga tagatud. NOKIA ei ole praegu huvitatud ju muust, kui Mäkitorpa kaudu oma telefonide müügist. Mäkitorpa jms poe müüa aga eesti keelt ikka veel natuke üritab rääkida :).

    Veiko
  • CDMA Eestis võiks päris kõva teema olla, kuigi suure riskitaseme tõttu võib raha leidmine olla keerukas. Kuid mitmed kohalikud ja mitte-kohalikud "visionäärid" topivad oma raha tunduvalt mõtetutesse projektidesse. Mahud muidugi väiksemad.
  • CDMA Eestis võiks päris kõva teema olla, kuigi suure riskitaseme tõttu võib raha leidmine olla keerukas. Kuid mitmed kohalikud ja mitte-kohalikud "visionäärid" topivad oma raha tunduvalt mõtetumatesse projektidesse. Mahud muidugi väiksemad.
  • Globalstari rahavajadustest ja viimase aja arengust on juhatusepoolne ülevaade - http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13904200
    GSTRF juba tagasi $7 juures.

    Veiko
  • Eelmise nädala lõpus olid mitmed pangad tule all. Paljude hind kukkus tugevalt. Mures oldi halbade laenude ja maj. kasvu aeglustumisest tulenevate täiendavate raskuste pärast. Kardeti et suureneb nende laenajate arv kes ei suuda laene tagasi maksta. Järelikult pankade tulemused kannatavad.
    Üks pank mis langes tugevalt oli BAC.
    Ja BAC omakorda on GSTRF üks põhilaenajatest.
    GSTRF enda juhataja pressiteade on küll optimistlik kui seal on vähe midagi konkreetset. Ei ole eriti veenev. Karta on et BAC ei saa ja ei taha kergekäeliselt GSTRF -le raha laenata.
    Ma ei ole sugugi kindel et GSTRF saab ilma suurte rahasüstideta hakkama.
    Jutud maj. aeglustumisest ja sellest mida see kaasa toob - need alles koguvad hoogu. Ja sellel on oma mõju - ka GSTRF -le.
    Lühiajaliselt võib GSTRF tõusta paari päevaga isegi 8 või 9 peale. Aga pikem trend on ikkagi langev ja vabalt võib nädala pärast jälle uuesti edasi alla vajuda.
    Kuna oled teinud pikaajalise investeeringu siis oled ilmselt valmis mitmeid kuid ootama. Lühiajaliselt aga võiks selle tõusu ajal sulgeda.
    GSTRF tehnika ja äriidee võib olla viimase peal. See võib olla kasulik inimestele. Aga sellest hoolimata võib GSTRF tegevus lõppeda kurvalt. Nii on varemgi olnud ja on ka tulevikus. On siis põhjuseks ebasoodsad olud, halb õnn või mis iganes.
  • Globalstari ja Qualcommi tehnoloogiaga kiire Internetiühendus igasse lennukisse järgmise aasta alguses. http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13917102
    Selline uudis pani investorid kihama.

    Veiko
  • Nojah. Kui see asi neil väga venima ei jää, siis võib ta olla väljapääs pankrotist. Kuid eufooriaks siin põhjust küll veel pole.

    Esiteks - lennundus annaks parajasti niipalju rahavoogusid, et asja käigus hoida.

    Teiseks - iga lennufirma sertifitseerib oma pardal lubatavad raadioseadmed ja -tehnoloogiad ise. See tähendab teatud mõõtmiste ja katsetuste tegemist jne. Vaevalt, et see protsess väga ludinal hakkab käima. Siit tekkivad viived võivad jällegi rahasüste tegevaid investoreid närvi ajada.
  • Gorilla'le. Globalstar'il pole kunagi panktrotiohtu olnud. Selles olen olnud nii mina, teised Globalstari lähemalt uurinud, Globalstari partnerid ja Globalstari management alati kindel. Kogu jama hakkas peale pärast mingite asjatundmatute ajakirjanike vastavaid vihjeid pärast Iridium'i.
    Lähikuudel on pidevalt liitunud uusi kliente ja uute klientide liitumine kasvab eksponensiaalselt (isegi Soomes müüakse praegu G* telefone mõnikümmend kuus). Võib-olla pole neil sügisel üldse lisaraha vaja.
    See kogu andmeside asi on praegu lihtsalt investoritele "cool". Lisaks veel andmesidesüsteemid pikamaasõiduautodele, jne.
    Minu tähelepanekute järgi liiguvad NASDAQ'il aktsiad nii, et kui firma mingi uue ideega välja tuleb, siis aktsia paneb lühikese ajaga kiirelt üles. Kui idee juba realiseeruma hakkab, kliendid tekivad ja raha tuleb, liigub aktsia kiiresti alla.

    Veiko
  • Alles hiljuti lugesin ühte artiklit, kus üks ajakirjanik üritas Soomes G* telefoni osta. Suuremas osas hästivarustatud poodides polnud näidiseidki väljas, mõnes teati, et seda saab tellida ning kolmandates vaatasid müüjad seda ostjat väga kaastundliku pilguga ja soovitasid ümber mõelda.
  • GSTRF on tõusnud viimased 3 päeva. Tegemist võib olla lühiajalise põrkega. Hea uudis vaid lisab põrkele hoogu juurde ja GSTRF lendab lühiajaliselt kõrgemale. Turul on lühiajalisi mängijaid kes just otsivad selliseid hetki.
    15 juunil müüdi GSTRF meeletult alla. Käive oli normaalsest 2x suurem. Sama päeva lõpuks oli GSTRF tugevalt Oversold seisus. Järgmine päev müüjaid (neid kes mingil põhjusel tahtsid GSTRFi meeleheitlikult ära müüa) enam eriti ei olnud. Ja GSTRF enam ei langenud. Lühiajalised spekulandid ostavad sellises seisus aktsiad lootuses neid mõne päevad hiljem kallimalt maha müüa. Nad said osta keskmiselt 6.5 hinnaga. Täna on GSTRF 8 juures ja seega juba üle 20% juurde tulnud. See on paljude lühiajaliste jaoks enam kui piisav ja nad hakkavad müüma. GSTRF võib veel ka homme tõusta aga ma usun et lühiajalised spekulandid müüvad ka homme (need kes täna veel ei müünud). Nimelt hea uudis võib neid sundida veel mõne päeva ootama - et äkki tõuseb veel. Kuid kindlasti müüvad lühiajalised kohe kui GTSRF hakkab langema.
    Nüüd saab otsustavaks see kui palju oli viimastel päevadel pika-ajalisi ostjaid. Neid kes on valmis kasvõi mõne nädalagi GSRTF hoidma. Kui pika-ajalisi oli vähe siis GSTRF hind langeb kiiresti 3-6 päevaga. Alguses veel mõned lihtsameelsed hoiavad, kui aga nad näevad et GSTRF langeb, siis müüvad nad hirmuga ära. Ja 8-15 päeva pärast on GTSRF valmis uueks põrkeks ülesse. Kuid nüüd juba palju madalamalt.
    Selline must pilt. Aga nii on GTSRF käitunud juba mitu kuud. Graafiku pealt on selgelt näha.
    Loodan et ma eksin. Veiko on nii ustav aktsionäär et kahju kohe. Vaevalt et GSTRF juhtkond seda hinnata oskab.
    GSTRF enda juhtkonna juttu ma nii väga sõna-sõnalt ei usuks. Ega juhtkond ei saagi muud juttu rääkida. See oleks ka imelik kui juhtkond teataks et raha läbi ja tulevikku ei ole.
    QCOM aga on GSTRF sisse mässitud ja peab mängu edasi mängima. Ning QCOM on muidugi huvitatud kõigest mis ka teda ennast aitab. Kasvõi vähekenegi. Miks mitte üritada.
    Ei tunne seda lennuvärki eriti ja võin eksida. Aga kui suur turg tegelikult olla võib? Kas annab ka reaalselt piisavalt palju?
    Loodan et Veiko ei pahanda. Ei ole minu eesmärk ajusid loputada. Lihtsalt avaldasin arvamust.
  • Gorilla. Kas saaksid selle artikli asukohta mulle teatada ja millal oli see kirjutatud?. Niipalju, kui minu tuttavad on praegu SETELE kauplustes käinud, on praegu G* telefon igal pool saada.
    Sander. Miks ma peaksin pahandama. Loomulikult usun tehnilist analüüsi. Ise seda teha ei oska, kuid kuulan teiste arvamusi. Selle alusel teen tavalisti müügi ja ostuaja otsused. Firma valin aga sellise, kelle pärast palju muretsema ei peaks ja iga päev hindu vahtima.
    Ükski management loomulikult ei teavita, et tulevikku pole. Nad lihtsalt astuvad minema. Seda ma mõni aeg tagasi seda kartsin (vt. eelmisi poste). USA's aga management aga ekslikke lootusi ja valesti tõlgendatavaid ütlusi teha ei tohi. Siis tuleb kiire kohtuprotsess, mis läheb firmale kalliks. Olen kunagi vastavalt Oracle'lt raha saanud ja Oracle puhul on selliseid protsesse pidevalt.
    Kui mingi aeg tagasi oli languse põhjuseks, et Globalstar teatas, et ei kavatse Chase laenu pikendada. Miks nad peaksid Chase'ilt kallilt seda laenu võtma, kui QCOM'il on neile raha tunduvalt parematel tingimustel anda. Lisaks võib juhtuda, et lisaraha ei olegi niipalju (või üldse) vaja.
    Chase aga solvus ja andis väga negatiivse hinnangu Globalstari tuleviku suhtes. Nüüd on antud Chase esindaja SEC'i uurimise all ja võib juhtuda ka kohtuasi.

    Veiko

    Lisaks. Soovitan ka kuulata tänast Radio Wallsteet 'i Centura CEO'ga Centura Software (CNTR) tegemistest ja tulevikust.
  • Suure tõenäosusega jätkab GSTRF täna tõusu. Eilne järelturg toimus enamuses 8 1/2 tasemel ja lõppes 8 9/16. Täna peaks olema päeva alghind eilsest lõpphinnast kõrgem. Forbes kirjutas eile esimesena positiivse artikli Globalstarist.
    Kuidas saab osta Globalstari võlakirju ja kas Eestis keegi neid pakub?

    Veiko
  • Globalstar lahendas Chase laenu lihtsalt. Lasi tagatel laen kinni maksta ja kirjutas neile võlakohustuse. Paljude poolt oodatud panktrotti ei tulnud. Kui millalgi hakkavad sellest shortijad aru saama, siis võib kiiret tõusu oodata. http://www.siliconinvestor.com/research/story.gsp?id=678299&s=GSTRF

    Veiko
  • Siin on ühed head mudelid, mis praeguste andmete põhjal projekteerivad Globalstari tulevasi rahavooge ja kasumeid http://finitetime.bizland.com/

    Veiko

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon