Taasavastame Jaapanit - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Taasavastame Jaapanit

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Maailma suuruselt kolmas aktsiaturg - Jaapan on viimase kuu ajaga kukkunud ca 20%. Vastupidiselt nasdaqile pole aga nikkei teinud läbi mingit olulist tõusu. Vastupidiselt USAga on ka viimase 10.a. tootlus olnud negatiivne: jaanuaris 1990 oli indeks ca 40000, jaanuaris 2000 oli indeks alla 20000 - seega 10.a. tootlus -50%.
    Üldiselt arvatakse, et kui valimiste aastal läheb aktsiaturg allapoole, siis tuleb võimule opositsioon ning turud tõusevad uutele kõrgustele.
    Jaapanis on 25. juunil valimised. Kui on selgeid märke, et majandusreforme tahetakse ja suudetakse ellu viia, siis võib indeks aasta lõpus jällegi ületada 20000 punkti piiri, mis praeguste hindade juures on ca 30% tootlust. Jättes kõrvale valuutariski võib see olla päris atraktiivne investeering.
    Või mida teised arvavad?
  • Jaapan tundub atraktiivne küll, kuid taust on liiga võõras, kas keegi kaupleb ka Jaapanis?
  • aktsiad: järjest enam võidab ground'i arvamus jaapani majanduse elavnemisest ning hetkel on pigem teema kaua BoJ saab senist "lõtva intressi-poliitikat" jätkata.... aasata lõpu frcst on 0.25 pct... aktsiate reitingut on enamike investmenthouse'de poolt antuna cheap vqi fair...
    valuuta: eelpool mainitud faktorid on kindlasti üheks põhjuseks mis jaapani jeenil just oluliselt nõrgeneda ei lase... selles on küll oma väike "reha" majandusele, kuivqrd märkimisväärne osa tuludest teenitakse just ekspordi-turgudel...
    adios amigos
  • Oma kalli rahaga ei tasu sinna küll minna. Kui just kuskilt odavat JPY saaks. Ja uue majanduse vallas on japsid kah suht viletsad tegijad.
  • Seda Jaapani asja on kiidetud vähemalt 8 kuud ja argumendid pole muutunud. V.a. ehk see, et algul oodati turu töusu kuna muud turud olid töusnud ja Jaapan mitte, praegu oodatakse töusu kuna Jaapan on langenud. Seda oodatud töusu ei tule ega tule. Minu jaoks on Jaapan liiga ähmane koht. Palju lähemal (ka kultuuriliselt) on piisavalt palju alternatiive mille üle pead murda ja aega kulutada.
  • Nii nii, jaapanisse paigutaks küll raha, sest see on kauge ja seal on hea muusika. Aga kuhu siis?
    Jaapani uus majandus on nõrk - mis see tähendab, kas nad pole veel jõudnud alustada - mis tähendab, et suvaline internetivärk võiks seal tõusta? Või on nad selle juba ette maha kandud? Millega nad seal siis tegelevad? Ajaleht kirjutas, et jaapanlastele meeldivad ilgelt arvutimängutoad, mingite tegelaste laps oli ära surnud sel ajal kui vanemad mängusaalis olid. Ostaks äkki mõne sellise asja aktsia. Või hoopis mänguasjatehased, a la Tamagotchi? Ja kust üldse tuleks informatsiooni otsimist alustada?
  • Jõudu investoritele!
    Just täna on jälle värske uudis selle kohta, et BNP Paribas'lt võeti ära kauplemisõigused ja nad said trahvi klientide kahjumite varjamise pärast. See on juba neljas suur lääne pank, varem sellel nädalal sai analoogilise karistuse Deutsche Bank, möödunud aastal karistati tollast Credit Suisse.
    Huvitaval kombel pole vahele jäänud kohalikud pangad, kuigi usuks, et lääne pangad on pigem neilt malli võtnud.
    Teine huvitav uudis on, et 24.05 NY Times avaldas artikli selle kohta, et Jaapani statistikaamet (economic planning agency) oli 99 a IV kvartalis jätnud avaldamata jaapani finantsinstitutsioonide oluliselt vähenenud sisemaised investeeringud, mistõttu majanduskasv tuli kvartalis 0,2% parem.
    EPA komentaar oli, et nad ei suutnud oluliselt kukkunud numbrit seletada ja jätsid selle seetõttu avaldamata! ...... kommentaarid on vist liigsed.
  • Ja uue majanduse vallas on japsid kah suht viletsad tegijad.

    Siinkohal tasuks vaadata sellist firmat (või õigemini gruppi), nagu Softbank ja peale seda mõelda, kas edasi suud pruukida :).
  • Sellist üldistust (tarmo) mingi majandussektori hindamisel pole ammu lugenud.

    Ehk kui leida mingis sektoris 1 korralik firma, vöib selle majandussektori kohta öelda, et sektor on tasemel ja küsimus majandussektori kui terviku olukorra kohta ei tohi isegi enam päevakorda tulla.
  • Mul pole kunagi olnud ambitsioonikat plaani Jaapani majanduse või e-äri üht- või teistpidi hinnata. Ma juhtusin ainult lugema üht üsna julget üldistust, mis väitis, et jaapanlased on uue majanduse vallas viletsad tegijad. Ja siis mulle meenus, et üks maailma suuremaid ja võimsamaid interneti-impeeriume on juhtumisi sellelt maalt pärit.

    Aga ole hea, 9007, ja räägi meile majandussektori kui terviku olukorra kohta midagi enamat, kui et "japsid sukivad".
  • to: 9007 ütled, et Jaapanis tõusu ei ole ega tule. Kuna see on liiga ähmane koht Sinu jaoks. Huvitav statement iseenesest. Samas on aga piisavalt investoreid, kes sinna investeerivad. Maailma suuruselt kolmandal aktsiaturul toimuvat ignoreerida põhjendusega, et lähemal on huvitavamaid alternatiive mille üle pead murda, ei ole vist päris kohane.
    to yaak: nõus, et jaapanlased on protektsionistlikud ning kohati ebaefektiivsed. Sellest ooperist meenus ka fakt, et Jaapani finantsaruannete avaldamise korra kohaselt ei pea ühelegi aktivale mitte kunagi mark to marketit tegema, mis aga tähendab... teadagi mida.
    Üldisele plaanile tagasi siirududes: Kas keegi teab Jaapani majanduse kohta ka midagi konkreetset, mis sealseid aktsiaid emotsioonivabalt hinnata laseks?
  • Ma mõtlesin, et peaks ka sõna sekka ütlema kuna olen loonud sellise toreda näidisportfelli nagu SETANGIJUTSU.

    Viimasel ajal on Jaapanist tulnud vastuolulisi teateid. Majanduskasvu arvstamisel jättis EPA ühe komponendi arvestamata ehk võltsis tulemusi ja saavutas 0.2% SKP kasvu, mis muidu oleks olnu väiksem või negatiivne. Veel oli juba 37. kuud järjest Jaapani jaekaubanduse käive langevas trendis. Analüütikud prognoosivad NIKKEI-le enne uut tõusu jõudmist 15000 punkti tasemele ja seda juba juunikuus. Ainuke, kes investorit rõõmustab on NTT ja täpsemalt tema mobiiliüksus DoCoMo. DoCoMo kasum kasvas eelmiel aastal 23%.

    PS! Portell on küll miinuses aga ainult 10% Nasdaqi 15% ja NIKKEI 13% vastu samal perioodil.

  • Uudised, mida ma kirjeldasin peaksid viitama praktikas kahele asjale: pole mõtet minna otse jaapanis kauplema, kuna broker keda sa kasutad võib oma litsentsidest ilma jääda vms.
    ja kui sa siiski otsustad jaapanisse investeerida, siis tasuks mõelda, mis alusel sa usud kogu seda finantsinformatsiooni mida jaapani firmad produtseerivad. Mina sinna pappi ei paneks.
  • To: tarmo, nagu ma juba oma kommentaaris kirjutasin, ei huvita mind Jaapan ja sinna investeerima ma ei hakka (kommentaaris toodud pöhjustel). Seega ei ole mul ka ambitsioone midagi mingi sellemaise majandussektori kohta kirjutada. Üllatav oli lihtaslt argumenteerimisviis, kus ühte majandussektori üldistust lükatakse ümber ühe konkreetse aktsia näitega (ja samas sellises toonis nagu see üks näide oleks nii löplik ja pöhjapanev, et pole mötet sel teemal söna vötta)

    To:romet loe palun minu kommentaari veelkord. Mina pole väitnud, et Jaapanis ei tule töusu kuna see on ähmane koht minu jaoks. Küll aga väidan seda, et see koht on minu jaoks tundmatu, et sinna investeerida.

    Ehk selgitaksid hoopis oma statementi, et piisav pöhjus investeerimisest loobumiseks pole vastava investeerimisobjekti ebapiisav tundmine. See pöhjendus oleks töeliselt uuenduslik investeerimisteooria.
  • The SOFTBANK family of Group companies is contributing to the development of Internet business around the world, as demonstrated by the following partial list of SOFTBANK and its subsidiaries in the U.S., Japan and Asia.

    SOFTBANK CORP. (Tokyo Stock Exchange: 9984) is one of the world's Internet leaders. Through its ownership positions in more than 300 Internet companies and its unique, global approach to building Internet enterprises, it is able to realize unprecedented synergies among its group of companies. In the U.S., SOFTBANK is the largest shareholder in leading Internet companies including Yahoo!, E*TRADE, and ZDNet. In Japan, SOFTBANK's activities encompass online financial services, e-commerce, online media and marketing services, e-business solutions, and joint ventures with industry leaders including Microsoft, Cisco, Yahoo!, and The National Association of Security Dealers (NASD). SOFTBANK has established Internet joint ventures with Vivendi in Europe and with News Corp. in the U.K., India, Australia, and New Zealand; is building Internet ventures in Greater China, Latin America, and Korea; and is joining with the World Bank to help bridge the digital divide in emerging markets worldwide.

    SOFTBANK Venture Capital works with the best entrepreneurs to create the most powerful companies of the Internet economy. It has $2.5 billion under its management, over 150 leading Internet companies in its portfolio, and an unparalleled investment team of former CEOs and entrepreneurs, technology pioneers, senior executives from major technology corporations, and leaders from the investment banking community. Companies in its portfolio include BlueLight.com, buy.com, GeoCities, Ignition Corporation, Interliant and iPrint.com, MessageMedia, Net2Phone, Preview Systems, Terabeam, TheStreet.com , toysrus.com.

    SOFTBANK Capital Partners (SBCAP) is a $1.5 billion Internet venture investment group sponsored by SOFTBANK CORP. Led by partners Masayoshi Son, SOFTBANK CORP.'s Founder, President and CEO; Ronald Fisher, CEO of SOFTBANK Global Ventures; Charles R. Lax, a co-founder of SOFTBANK Technology Ventures; and Bill Burnham, former Credit Suisse First Boston Corp. e-commerce analyst, SBCAP focuses on late stage, pre-IPO (mezzanine) and post IPO (PIPE) investments. Portfolio investments of SBCAP include 1-800-Flowers.com, AllAdvantage.com, BlueLight.com, buy.com, DoveBid, Electron Economy, Global Sports, Kozmo.com, law.com, LRN, mysmart.com, Naviant, Odimo.com, OptiMark Technologies, PeoplePC, Rivals.com, SmartAge, Syntra, Toysrus.com, Webhire, and Webvan.


    Vähemalt minu jaoks ületab see mõnevõrra "ühe konkreetse aktsia" definitsiooni ja lubab öelda, et jaapanlasi uue majanduse alal jobudeks tunnistada on veidi tormakas.
  • Jaapanis on ju veel mobiilsideoperaator NTT DoCoMo, mis oma iMode-ga varsti Eurooplaste WAP-le koha kätte näitab, Sony, Nintendo, Canon, jne, jne. Japse nüüd uue majanduse alal ullikesteks küll pole mõtet teha. Lisaks on jaapanlased lapselikult vastuvõtlikud kõiksuguste uute vidinate vastu.
  • to: tarmo, minu jaoks polegi küsimus selles, kas öigus on sinul vöi sellel kes väidab, et jaapanlased ei tea uuest majandusest midagi. Küsimus oli argumenteerimisstiilis.

    Kui Softbank ei ole 1 aktsia Jaapani börsil, mitu aktsiat ta siis Jaapani börsil on? Vöi ei ole ta aktsia? Edasiste segaduste vältimiseks anna palun "ühe konkreetse aktsia" öige definitsioon.
  • Tunnistan oma argumenteerimisstiili täiesti ebaadekvaatseks ja kohatuks, palun andeks ja enam nii ei tee :).

    Kui sa ei taha aru saada, millest ma räägin, siis mis teha.
  • Softbank on alates veebruarist langenud mingi 90% oma tipust. On vist nii?
    Huvitav kas Nikkei või mis iganes jap. aktsiaid saab ka kuskil netis osta?
  • To:TNT
    See põhjast ostmise kavalus ei vii küll kuhugi. Hinnad liiguvad trendides ja kui sul ei ole just mingit inside infi on kasulikum siiski trende jälgida.
    To:robert
    See Nikkei, mis 1990 oli 40000 ei ole see sama, mis tänane 16200. Nikkeis on paljud vana majanduse firmad vahetatud uue majanduse firmade vastu ja need hoiavadki indeksit all.
  • Tegelikult nagu mingit kavalust ei ole.On kaks aktsiat :Softbank Corp ja Hikairi Tsushin Inc , mis minu arusaamist mööda toimetavad ühel alal: investeeringud uude majandusse või nii. Softbank on oma tegevusega tänaseni kasumis, küll aga Hikairi samas kahjumis ja soovib aktsiaid juurde emiteerida. Mõlemad aktsiad olid aasia investoritele suurimad tootjad ja lausa kohustuslikud investeeringud portfellis.
  • Ah jaa , unustasin. Mõlemad aktsiad maksid veebruaris midagi 250 000 jeeni kanti. Täna aga kuskil 10-15 000 jeeni (softbank spliti ka). See lihtsalt peegeldab "uue majanduse" aktsiate käekäiku jaapanis. Minu arusaamist mööda toimus seal vinge tõus 99 augustist detsembrini. Alates jaanuarist on aga uued aktsiad löögi all. Tuletan meelde, et esimene kõvem laks märtsis Nasdaqile tuli hommikul jaapanist.
  • Jaapani majanduses jätkub "tuumatalv".
    Jaanuaris oli välikaubandus esmakordselt pärast nelja aastat defitsiidis.
    Eksport on langenud tänu tugevale jeenile juba alates juulist.
    Import on kasvanud tänu jeenile, naftahinna tõusule.

    Jätkuvalt on langustrendis kodumajapidamiste tarbimine, mis on aasta lõikes langenud ca.3%
  • Jaapanisse investeerides ei saa kuidagi mööda vaadata valuutariskist.

    On üpris tõenäoline, et Jeen nõrgeneb läbi aasta.
  • Kui Nikkeid vaadata on karm...ikka tiks ja toks allapoole. Nii protsendi kaupa.. Huvitav, kas selle Naziga miskit taolist ei peaks juhtuma. Tiksub sinna 1200 -1500 ni. Ja jääbki? Kolmeks neljaks aastaks.
  • TNT,
    et nasdaq on hetkel kuskil seal nikkei 1991 aasta kandis,sellest on siin juba ju väga palju räägitud...

    Nikkei puhul,kui ta 12500 tasemest läbi ei kuku,võib jälle julgelt mõneks ajaks 'pikaks' hakata.

    ja vaadake,et te jaapanlastega äri-kohtudes siis omi nimekaarte ühe käega ei ulata,ikka kahe käega nagu kombeks.
  • The blue-chip Nikkei average fell 176.32 points, or 1.4 percent, to close at 12,883.54, after touching an intra-session low of 12,784.17, its lowest level since December 1985.
  • Ja veel halbu uudiseid Jaapanist:

    Keskpank lõikas oma peamist intressimäära - üleöölaenude intressi - 0.1 % võrra 0.15 %-ni.
    Sealt edasi enam palju lõigata ei anna, 0% piir on ees. Seega on keskpanga võimalus intresse langetades majandust elavdada pea läbi.
  • Tõsi ta on, et taolise overnight call-rate marginaaliga BoJ erilist optimismi enam majandusse süstida ei suuda. Samas on ka valitsuse välisvõlg kasvanud tohutuks ning senised stimuleerimis-üritused ei ole long-term efekti andnud - huvitaval kombel on Jaapani domesti consumer sentiment endiselt allamäge veerenud... McKinsey research Jaapani olukorrast tõestas seda, et kuigi suur osa nende export-driven tööstusest on valdavalt võrdselt efektiivne USA tasemega, siis kohalikule turule orienteeritud n. food industry, retail, construction töötab keskmiselt 69% tasemel suhtes US'iga (väljendub nö. hinnatasemes ja sellest value-added'ist mis tarbija saab). Teisisõnu, väga raske on praegu üritada domestic consumptionit üles upitada ilma pikemate struktuursete muutusteta sh. koduturu reaalse avamisega igas valdkonnas...taoline USA seljas ratsutamine toimus kõikjal Aasias ning sisemised reformid olid kiired päevakorralt kaduma seniks kuni nüüd jälle hädakisa lahti läks.
    McKinsey on Jaapani teemal avaldanud ka pikema intervjuu Carlos Ghosn'iga (Nissani restruktureerija) kes suht ilmekalt kirjeldab mentaliteedi/kultuuri erinevusi, mis mõneti on põhjustanud praeguse olukorra päikeseriigis...
  • Tänane tormiline Jaapani aktsiaturu reaktsioon (NIKKEI +7.5%) Jaapani keskpanga intresside alandamisele 0%-ni tundub kummaline USA ja Euroopa aktsiaturgude languse taustal.

    Kas on seletusi?
  • kusjuures tõusuteel on pea kõik suuremad aasia, eriti kaug-ida, turud: jaapan, malaisia, hiina, indoneesia, india, pakistan ja türgi. ainuke tõsisem kukkuja on ehk filippiinide pcomp oma -1,34% langusprotsendiga. ülejäänute langustrend jääb ca. protsendi piiresse ...

    pean tunnistama, et hetkel on fenomen minu jaoks üsna segane. vaatamata sellele, et veebruaris paranes jaapani väliskaubandusbilanss oluliselt (tegelikult imporditavate toorainevarude arvelt), on enamik suuremaid ettevõtteid teatanud müüginumbrite vähenemisest. eksport usa-sse on aastaga võrreldes 11% väiksem. ja maailmamajanduse kasvu aeglustumine on üldine.

    Tsiteerin: "``The economy will likely remain stagnant for some time,'' the central bank said. It's the first time the bank has used the word ``stagnant'' to describe the economy since late 1995, when a 20 percent rise in the yen to a record high threatened to derail growth."
    ja veel: "In today's report, the central bank said the drop in exports reflects the ``sharp slowdown in overseas growth, such as in the U.S. and East Asia.''" (bloomberg.com)

    minu tedmised makroökonoomikast sunniksid mind igatahes oma positsioone müüma. seda vaatamata sellele, et keskpank lasi intressid tõepoolest nulli. samas on nad nüüd ka nurka surutud: edaspidi intressimäärade langetamisega majandust tõepoolest ei turguta.



  • kui miski pidevalt kukub, peab ju ka natuke põrkama. Miks jaapan peaks olema teistsugune kui muu maailm?
  • Fundamentaalselt on Jaapan suures-osas pankrotis. Kulud on kõrgel, ROA on madal-negatiivne st. struktuur on aegunud. Seda vana struktuuri on valitsuse ja MoF'i abil hoitud senini "väliselt" üleval kuid lõputult ei suuda ka valitsus oma võlga kasvatada. Miks muidu ükski monetaar- ega fiskaapoliitiline instrument enam tulemusi anna? Ees seisab üks korralik loputus, mille käigus vähemalt osa erasektorist otseselt ära kukub ja annab võimaluse uutele üritajatele- kurvaks teeb see, et antud võimalus on vägagi optimistik stsenaarium
  • nojah, ma siin väitsin, et tõusuks ei näe põhjusi. ja upser kinnitas, et kui kukub, siis aegajalt ka põrkab. oligi õigus: eilne 7,5% tõus asendus täna juba 2% langusega (nikkei 225). arvan, et ka homme kukub ...
  • Järjekordne hüpe:
    Japan Nikkei 225 13862.31 +647.77 +4.90%
  • Kon-nichi wa. Watashi wa estonijajin des.

    Ehk sügava jaapanikogemusega inimesega rääkides ütles ta oma MBA ajude ees paiknevate silmadega mulle sügavalt silma vaadates:
    "Japan will become a developing country as we know it by definition".
    Haige mõte, aga väärib mõtlemist.
  • viimaste päevade plinksimised ülespoole on olnud nii nimetatud repatriation flows.
    Et finantsaasta lõpuga book vähegi ontlikum välja näeks.
    Ei ole selle maailmaga (Aasia) täpselt kursis aga vist hakkab sellest finantsaastast Jaapanis kehtima market-to-market accounting ehk siis raamatupidamises tuleks varade väärtusi hakata hindama turu sulgemishindadega. mitte nii nagu jumal juhatab.
    Ameerika onud ennustavad, et see paneb paljudele Jaapani firmadele kabelimatsu.
    Teisest küljest on räägitud nendest matsudest juba aastaid ja siiani hingitseb...
  • Jaapani turu tugevus(Nikkei225 +1.5%) üldise nõrkuse taustal tundub ebaharilik:

    A)see on ajutine
    B)see peab kajastuma USA aktsiaturul
  • Võib-olla selgitab see uudis(Salomon-Japan) soodsat olukorda Jaapanis:

    The government is expected to approve the ruling coalition’s emergency economic support package consisting of measures to promote bad loan write-offs, activate securities markets and encourage land liquidation.

    The focus will remain the controversial stock-buying entity.

    The ruling coalition has finalized the plan to establish a stock acquisition organization for banks in time for end-of-September mark-to-market requirements.

    According to today’s reports on the coalition’s package, the organization is to be maintained for 5 years with the initial 3 years used for stock purchases.

    The government is to fund one third of the organization’s capital, and the rest will be funded through CP/bond issuance, borrowings from banks and, if necessary, BoJ loans. The government is to guarantee CP and borrowings.

    The organization is to set up listed investment trust funds consisting of the shares purchased and allow own-stock buybacks.

    The government is to guarantee any losses incurred on these transactions. We stress that at this stage nothing has been decided.

    This morning’s Nikkei also hinted at discussions over measures for employment,
    infrastructure investment, deregulation and corporate finance support. Although a large-scale fiscal stimulus package remains unlikely, the bond market probably will guard against any news on additional fiscal spending.
  • Jaapan(Nikkei225 0.9%) taas üksik valge vares:-)
  • Nikkei 225 käis täna esimest korda 17.aasta jooksul alla 11000 punkti taseme
  • Jaapani horror paistab jätkuvar OECD prognoosib Jaapani majanduse kasvuks järgmisi numbreid:
    2001 -0,75%
    2002 -1%
    2003 0,75%
    Jaapani valitsuse võlg on 130%SKP-st.
    http://news.bbc.co.uk/hi/english/business/newsid_1691000/1691005.stm
  • ma kuskilt lugesin, et lausa 140% skp'st
  • Täna tegi Nikkei 225 värske 18-aasta sukeldumisrekordi
  • Eile tõi Tero Kuittinen ühe Jaapani majandusprobleemina esile tohutute konglomeraatide olemasolu, mis toodavad kõike alates rösteritest kuni aatomiallveelaevadeni.

    Jaapanis on näiteks 10 erinevat mobiiltelefonide tootjat. Tänu laiale profiilile saavad(said) taolised firmad katta ebarentaableid tooteliine.

    Ilmselt tuleb keerulises majanduslikus olukorras taolised konglomeraadid tükkideks lõhkuda. Ümberstruktureerimise käigus jääb ebaefektiivseid tootjaid vähemaks ja turg korrastub.
  • Täna teatas Jaapani keskpank, et alustab suuremate pankade aktsiaportfellite kokkuostmist, et parandada pankade likviidsust ja et hoida aktsiahindu kukkumast.

  • See on küll juba neljpäevane uudis, kuid turgude vastus BOJ uuele poliitikale oli kiire ja selge - samal õhtul kukkus läbi 10 aastaste JGB (jaapani valitsuse võlakirjad) oksjon. Osalejaid oli 88% pakutud mahust - Euroopas ja USAs loetakse nõrgaks tulemuseks ka osalemist alla 150% pakutavast mahust.
  • Kas poleks mitte aeg vaikselt pilgud itta pöörata? Saaks ju imeodavalt ja mul pilusilmadesse usku jätkub - midagi nad ikka välja mõtlevad, et oma nahka päästa. 20Y low vms on ikka ahvatlev küll, kas pole!?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon