Cisco - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Cisco

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Cisco on viimased aastad olnud Uue Majanduse lipulaev ja pailaps. Lisaks sellele üks maailma väärtuslikeimatest firmadest. Seetõttu on intellektuaalselt huvitav lisaks finantstulemustele jälgida ka muid arenguid firmas. Tänane Mercury Newsi hommikunumbri lugu annab aimu milles näeb firma oma kasvu piirajat - töötajad. Firma kes vajab 10 000 uut töötajat aastas annab nüüd algselt juhtkonnale mõeldud aktsiaoptsioone lausa praktikantidele.
    Silicon Valley - mis parata. Ei taha nad seal midagi teada meie hirmudest intressitaseme tõstmise ja "internetimulli" kokkukukkumise kohta.:-)
  • See viis siiski üsna osav töötjate sidumiseks, eriti arvestades pidevat puudust IT töötajatest US-s. Iseasi kas ligi 100K eek suurune kompensatsioon juba esimese tööaasta eest paras suurus on.

    Hard-landingu tingimusteks sulaks see kompensatsioon muidugi kokku. Ehk CISCO arvestabki sellega :)
  • Lugesin just aktsiate shortimise statistikat seisuga 17 juuli ja Cisco on aktsiate arvu poolest esimesel, PALM teisel ja Globalstar kolmandal kohal.

    Veiko
  • to Veiko: Läheb küll teemast kõrvale, aga kust seda statistikat vaatasid?
  • Beast: SI Globalstari threadi kirjutise alusel. Tegelikult on olemas vastavad webisaidid ka aga ma praegu peast ei mäleta. Kuna oled nüüd ise ka SI kasutaja, küsi sellelt, kes antud posti kirjutas.

    Veiko
  • shortimise kohta saab statistikat igaltpoolt, kasvõi yahoo-finance'sist aga midagi hullu numbritest küll ei paista. Shortimise numbrid on vastupidise protseduuri kõrval tühised.
  • to scrooge: Cisco puhul ma ei räägiks "internetimullist". Ta on interneti baastehnoloogia tootja, kel on juhtiv turuosa. Võistlejatel ei ole sellele turule lihtne siseneda, sest internet on valdavalt Cisco seadmeid täis. Uute sõlmede lisamisel on oluline, et nad suudaksid omavahel sujuvalt kõnelda ja oleksid ühtselt manageeritavad. Cisco võrgu op systeem ei ole avalik, seega ei ole võistlejatel lihtne luua seadmeid, mis Cisco seadmetega suudaksid suhelda. Tänu sellele on Cisco kindlustanud endale priske piruka pikaks ajaks. Ta on võrgumaailmas samasugune Gorilla, nagu PC-de maailmas on (oli) Intel ja Microsoft.

    See töötajate värbamine on Silicon Valleys küll üsna meeleheitlik. Käisin hiljuti huvi pärast Santa Claras ühel rekrüteerimismessil, kus oli kohal mingi 150 tehnoloogiafirmat, kes veel vaba tööjõudu värvata üritas.

    Noortel firmadel pole just lihtne sellises konkurentsis silma paista. Üheks põhiliseks meelitusloosungiks paistis olevat PRE-IPO, pakkudes töötajale aktsiaoptsioone. Kui siis mõnes kohas sai täpsemalt firma tausta kohta pärituid selgus, et tegemist on meie mõistes tavalise pisikese algava firmaga, kus töötajaid 5-8 ning kes suutnud mingi kummalise idee esimese raundi investoritele maha müüa. Töötajaid meelitati esimese töönädala Hawai reisiga, kopsaka cashiga enne esimest tööpäeva, jne. jne.

    Firmadel oli inimeste peibutamiseks kaasas igatsugu nänni - vilkuvatest mänguasjadest pastakate ja kleepsudeni. Mänguasju anti vaid neile, kes oma CV vastu andsid.

    Minu huvi oli saada mingi kiire ülevaade messil esindatud firmadest. Proovisin ikka alustada juttu pärimisega, et millega firma tegeleb jne. Kuid esimene vastus oli sellepeale - "What kind of job are you looking for?" See oli viga, kui ütlesin, et polegi nagu tööotsimise peale väljas. Siis jäi jutt kohe katki. Ei saa ju kallist aega raisata mingi tegelasega niisama jutuvestmisele.

    Silma jäi, et põhiliselt liikusid seal tööotsijatena ringi pilusilmad ja muud uustulnukad. Kohalikke ei paistnud eriti silma. Mind pani küll sügavalt imestama sellise messi tõhukus,ˇkuid küllap ta siis mingit tolku ikka annab, ega teda muidu ei korraldataks.
  • Täiesti ühinen GorillaG töövärbamisjutuga ja SF regiooni tööjõu olukorraga. Seal on tööjõupuudus 25% ja pidevalt käib töötajate üksteiselt üleostmine. Maailmast limiidi alusel toodud 40 000 uut spetsialisti sel aastal palju ei aidanud ja limiit kasutati kiiresti ära. Selleks et oma USA firma kaudu teisele eestlasele palka maksta, pean samuti antud limiidi piires taotluse tegema. Paljude SmallCap firmade juhtkonda (näiteks HCOM) hääletan endisest Nõuk. liidust tulijaid. USA investor aga küsib esimese küsimusena, kust kavatsen inimesed Team'i hankida. Tööpakkumisi mõne startup'i juhtkonda leiab sealt kiiresti ja aktsiaoptsioonid on kopsakad. Selleks aga vajad tööluba ja selle sponsoreerimine on omaette suur äri. Kohalikud aga tõesti eelistavad rohkem investeerida ja vähem tööd teha. Tegemist ei ole "mulliga", vaid reaalse olukorraga.

    Veiko
  • Veel shortmisest. Suur short positsioon on üldiselt sisenemiseks hea näitaja. Sortijad peavad ju millalgi oma positsiooni taastama ja see võimendab tõusu.

    Veiko
  • Mõtted viivad sinna, et eduka kasvu peamine alus on võime värvata inimesi. VC legend John Doerr on öelnud, et tänapäeva maailmas ei ole puudus kapitalist ja ei ole puudus ka ideedest. Kitsaskoht on headest teamidest kes ideed kapitali abil ellu suudavad viia.
    Kui CISCO suudab ka tööjõuturul innovaatiline ja atraktiivne olla annab see lootusi kasvuks.
    Kapitaliturgude lemmiklaps ta juba on, mis võimaldab agressiivset kasvu acquisitionite läbi. Integreerida organisatsiooni järjest uusi tooteid ja ideid. Cisco edu lihtsustatud mudel võiks olla järgmine:

    CISCO = TUGEV MÜÜGIORGANISATSIOON + FIRMASISENE IT + KÕRGE AKTSIAHIND + VÕIME ADAPTEERIDA & MOTIVEERIDA UUSI INIMRESSURSSE

    Taustaks ülikiirelt kasvav turg ja asukoht Silicon Valley-s(usun, et üheks Microsofti probleemide põhjuseks on see, et nad pole "omad poisid" Silicon Valleys)
  • Tugev müügiorganisatsioon?
    Cisco on praeguseks turul sellises seisus, et klientidel ei ole lihtsalt võimalik Cisco tooteid mitte valida.

    Firmasisene IT?
    Mille poolest Cisco firmasisene IT on eriline?

    Olulised pointid Cisco edumudelis on

    VALITSEV TURUPOSITSIOON
    SEADMETE SULETUD ARHITEKTUUR
  • Hmm raske oleks tulla turule edumudeliga, kus peamiseks point'iks on valitsev turupositsioon :)
  • Räägin praegusest seisust, mitte 10 aasta tagusest.
  • to:GorillaG

    Tundub, et pea igas sektoris kus Cisco toimib on teisi samaväärseid tooteid, kuid nende toimivus ja kättesaadavus jätavad soovida.
    On just suhteliselt värske kogemus Comtrade nimelise firmaga kus esialgselt loodetud pisut moodsamad lahendused lihtsalt ei hakanud toimima. Cisco tarnis kiiresti, korralik lahendus ja kiire tugi mis tuli Soomest.
    IT-st. Cisco IT-st on HBS kirjutanud vähemalt 2 case study. Cisco näis oma IT pealiku Pete Solviku vedamisel olevat esimene suurfirma kes integreeris kogu oma tegevuse(st kõik firma funktsioonid) internetiga.
    Lühidalt: kõikidel Cisco töötajatel + klientidel + allhankijatel võimalik ligipääs neile vajalikule infole(toote,lao, müügi jne) ükskõik kust maailma otsast. Cisco töötajaile mõeldud intranet on muide valmis tehtud koos Yahooga.
  • scrooge: "pea igas sektoris kus Cisco toimib on teisi samaväärseid tooteid, kuid nende toimivus ja kättesaadavus jätavad soovida."

    Ma ei tea, kuidas on lood kättesaadavusega, kuid peamine süü selleks, miks "teised samaväärsed tooted" tööle ei pruugi hakata, on nende mittesobivus olemasoleva võrgu infrastruktuuriga (loe "Cisco seadmetega").

  • Cisco turupositsioon on tõepoolest tugev. Aga kas piisav, et põhjendada aktsia P/E-d tasemel 190,45 ? Kuigi nii kõrge aktsia hinna abil on kerge omandada kõik potentsiaalselt tekkivad konkurendid juba eos. Kas maailm kuulub Ciscole?
  • Gorilla staatuses firmasid pole mõtet hinnata P/E ega ka mitte P/S suhete abil. Geoffrey Moore oma raamatus "Gorilla Game" põhjendab, et investorid ei oska õieti hinnata sellises staatuses firmade poolt tulevikus genereeritavat kasumit, mistõttu Gorilla firmad on peaaegu alati allahinnatud. Meenutagem kasvõi MS aktsia käitumist, mille kohta aastaid viriseti, et see on meeletult kallis, kuid vaatamata sellele firma aktsia aina jätkas tõusu. Põhjuseks oli MS-i gorillastaatus.

    to beast: Küsid, kas maailm kuulub Ciscole? Jah, seni kuni tema tooteid ei hakka asendama uutel paradigmadel põhinevad tooted (näiteks optikal põhinevad võrguelemendid).

    P.S. Minu pseudonüüm tuleb just sellest, et olen G. Moore teooria veendunud fänn. See on parim investeerimisalane raamat, mida ma kunagi lugenud olen. Soovitan soojalt kõigile Nasdaqi mänguritele. See teooria aitab mõista paljude tehnoloogiaturul toimuvate protsesside olemust ning seega ka teha õigeid investeerimisotsuseid.

    Keegi siin tahtis oma ripakil olevat miljonit 20-25% tootlusega mehele panna. Väidan, et Gorilla aktsiatesse investeerides pole see mingi probleem. Olen nõus selle nimel kahe õlle peale kihla vedama :)
  • to GorillaG: Äkki selgitad lähemalt "Gorilla Game" olemust? Päris huvitav.

    CSCO. Kuid kui tulevad "uutel paradigamdel põhinevad tooted" ja CSCO omandab nende toodetega tegelejad juba varakult, siis ei tõuse ju sellestki probleemi. CSCO pööramine uutele tehnoloogiatele loomulikult raskem ja aeganõudvam kui väiksemate firmade puhul.

    Risk & tulu. Robert pani selle sama "ripakil miljoni" foorumi alla päris ilusa graafiku riski ja tulu suhtest. Kahtlen, kas Gorilla-aktsiad oleks passivsele investorile parim valik. Liiga riskantsed ja liiga palju tähelepanu (hellust ja hoolitsust) nõudvad.
  • Ok, avan selleks uue foorumi ja panen põhipostulaadid kirja.

    Riski ja tulu kohta: Gorilla Game on mõeldud just passiivsele investoritele. Gorilla aktsiad ei ole riskantsed ja ei vaja liiga palju tähelepanu. Seetüttu see strateegia mulle nii hirmsasti meeldibki, et ta on paradoksaalne - kõrge tootlus ja madal risk ning ei seo liigselt sinu aega.
  • Just lugesin SI'st kellegist, kes ostis 5000 aktsiat Cisco IPO'st ja pole midagi müünud ega aktsiat eriti jälginud. Praegu on tal kokku järgnevalt aktsiaid:
    2/16/90 - 18.00...... 5000
    Mar 91 - 2:1 .....10000
    Mar 92 - 2:1......20000
    Mar 93 - 2:1......40000
    Mar 94 - 2:1......80000
    Feb 96 - 2:1......160000
    Dec 97 - 3:2......240000
    Sep 98 - 3:2......360,000
    Jun 99 - 2:1......720,000
    Feb 00 - 2:1......1,440,000

    1,440,000 x $68.56 $98,726,400

    Veiko
  • Cisco seadmete mittesobivusest muude võrguseadmetega ning konkurentsist võrguseadmete turul (cisco Systems ise nimetab end muide hoopis tarkvarafirmaks).
    cisco Systems-i läbilöögi (kommerts)interneti ajastu "algul" tagasid:
    1) tegijate äratundmine, et IP-protokolli päralt on tulevik (vs X.25, IPX, ISO-OSI jt);
    2) kasutajaliides oli mugav peamiselt UNIX keskkonnast tulnud võrguspetsialistidele (võrreldes näiteks kunagise samaväärse tegijaga Wellfleet, hilisem Bay Networks)
    Praeguse edumaa hoidmiseks ja kasvatamiseks on kaks põhilist strateegiat: väiksemate tegijate kokkuostmine ning paljuräägitud internetipõhine äri- ning suhtluskanal klientidega. Samuti on Cisco seadmete kasutajate käsutuses ja 24/7 kättesaadav lademes tehnilist dokumentatsiooni ning tarkvara versiooniuuendusi.
    Vaadates viimaseid Interneti "alusdokumente" - RFC-sid, lähtuvad need peamiselt Cisco (ja Nokia!) uuringulaboritest, seega ei ole alust arvata, et keegi niipea IP-protokolli alal neile konkurentsi võiks pakkuda. Mingit olulist tehnoloogilist sobimatust teiste tootjatega küll ei saa edu põhipõhjuseks pidada, see et "Cisco räägib paremini teise Ciscoga" on pigem müügimeeste argument.

    Rx,
    Cisco kasutaja alates 1995
  • Ausalt öeldes oli see ka minule natuke segane, kuidas saab olla, et Cisco räägib Ciscoga paremini kui teiste firma seadmetega olukorras, kus mõlemad järgivad samu RFC-sid.

    Pöördume klassikute poole.
    1997 a seisuga oli Ciscol ruuterite turust 85% ja Wellfleetil 15%. G.Moore põhjendab sellist üleolekut järgmiselt: The persistence of such an imbalance over time, however, virtually always means the market leader has proprietary architectural control with high switching cost. Such was certainly the case with Cisco. When routers route to other routers, they typically use A PROPRIETARY PROTOCOL, such that Wellfleet can talk to Wellfleets, and Cisco to Ciscos, but Cisco cannot talk to Wellfleet , or vice versa. In addition, each vendor used DIFFERENT NETWORK MANAGEMENT, making multivendor environment exceedingly difficult to manage. Once a company or sector starts down the path with one of these vendors, it becomes increasingly unlikely that it will even consider the other one.
  • Noh, väikeste liialdustega on G. Moorel isegi natuke õigus. Sõnastaksin esimese väite umbes nii:
    "When routers distribute route to other routers, they can be configured to use A PROPRIETARY PROTOCOL \---\" ehk siis 1997 oli tõepoolest ainult Cisco ruuterites võimalik kasutada marsruutide levitamiseks Ciscos välja töötatud protokolle (näit. EIGRP), aga kuna nende spetsifikatsioonid olid avalikustatud, siis juba aasta pärast see väide enam ei kehtinud.

    Võrguhaldustarkvara ja multivendor environment'i kohalt on tal õigus.
  • Cisco on ilmselt hea tööandja. Tänane Mercury News kirjutab konkurendi Lucenti kohtuprotsessist 10 endise optiliste võrkude divisjoni töötaja vastu kes Ciscosse üle läksid. Cisco on just avamas uut 800 töötajaga optikatehast Massachusetis 20 miili Lucenti tehasest eemal kuhu töötajad ka läksid.
    Kuidas käitub Cisco, kes pole vaidluse osapool?
    Cisco toetab rahaliselt töötajate vastusüüdistust Lucenti vastu.
  • Cisco on taas liikvel. Seekord sektor 3G wireless.
    Eile ostis Cisco firma IPmobile, makstes oma aktsiatega ja hinnaks 425 mio USD.
    Kinnitab mu veendumust et wireless infrastruktuuri osas Ericssonil ja Nokial tugevat konkurentsi oodata.
    Cisco agressiivse kultuuri ja selgete prioriteetide juures on ta ohtlik konkurent igaühele.
    Vt. ka lugu: TheStreet.com -st
  • Kuigi ma ei pea CSCO-t hetkel investeerimiskõlbulikuks aktsiaks, tuleb tunnistada tema olulisust (lühiajaliselt eelkõige tänaste najandustulemuste olulisust NASDAQ edasise liikumise suhtes). NOK taolist kukkumist ma ei usu, kasumivõttu võiks oodata mistahes numbrite korral. Kui tulemused vähegi aeglustuvat kasvu näitavad, liigub hind esialgu 50 USD juurde ja ka lühiajaline NAZ ülestrend on sellega läbi.
  • Kas Cisco on hetkel olulisim firma maailmas?
    Usun, et paljuski.
    Usun, et paljud hingasid taas kergendatult - Cisco ületas taas ootusi. 13 kvartal järjest.
    Uue majanduse lipulaeva kvartalinumbrid:
    müük kasvas aastaga 61%
    netokasum 31%
    netokasum erakorraliste tulude/kuludeta 69%
    vaba cash kasvas aastaga 10miljardilt USD 20 miljardi USD-ni.
    Mis peamine-muidu mõõdukas John Chambers on optimistlik:
    ootab müügikasvu alanud uuelt finantsaastalt 50%.
    Positiivne üllatus oli kiire müügikasv suurfirmadele.
    Optimistide jahutamiseks oodatakse ülisuure 64% bruttokasumimarginaali alanemist 60%-ni.
    Lõpuks: jah ma oman Ciscot ja seepärast jälgin teda. Müüa lähiajal küll ei kavatse.
  • CSCO investoritest on kujunenud isevärki ususekt, millesse kuulub enamik USA fondihaldureid ja suur osa uuemast investorite põlvkonnast. Mis juhtub, kui usk CSCO-sse hakkab kunagi teadmisteks muutuma? Suurte fimade kasv aeglustub, sama juhtub CSCO-ga. Liiga levinud ja liiga kallis ("priced to perfection" oli eile üks hea ja sobilik väljend) rahvaaktsia, millel seisab kunagi ees naasmine maa peale (vaata T näide). Lühiajaliselt tõenäoliselt hea müügivõimalus täna USA hommikusel turul.
  • Kristjan, palun selgita mulle, mis vahe on usul ja teadmisel.

  • See küsimus on loomulikult palju sügavam, kui antud teema. Siiski CSCO juurde jäädes: ma USUN näiteks tulu aktsia kohta kasvu +x1% tulevikus, ma TEAN, et see on seni kasvanud +x0%. Usk võimaldab "high octane valuation"-it, teadmise tekkimisel on tõenäoline aktsia ümberhindamine. Kui tegelik E pole selleks ajaks piisavalt kasvanud, siis muutuma peab P.
  • Kas usk on arvamus ja teadmine kogemus või usk on hea ja teadmine paha?
  • Kas Sul on vaja antud teema piires 1 või 2 vahel valida?? Kahtlen.
    Aga:
    Usk=Arvamus; OK
    Teadmine=Kogemus; OK
    Usk=Hea; ei ole üheselt määratav
    Teadmine=Paha; sama kurb seis.

  • OK! Sissejuhatus on tehtud,

    minu tagasihoidlikud kogemused ütlevad, et kui ideaalse firma tipust astub keegi tagasi, siis on selle firmaga midagi tõsist lahti.

    Vaata uudist

    Igal juhul peaksid investorid ettevaatlikud olema
  • Jama.
    Tüüp lahkub yhineva PHone.com ja Software.com juhiks.
  • Kui usk muutub teadmiseks siis tekib sellest teadmisest tavaliselt uus usk. Me kõik teame, et maailma "tehnologiseerimine" (loll väljend, aga ei leidnud paremat) on alles algusjärgus ning mina usun, et Ciscol on selles jätkuvalt/kasvavalt üks peaosi.
  • Peaosaga olen loomulikult nõus. Suured kasvunumbrid on võimalikud tõepoolest siis, kui midagi on algusjärgus. Kas "tehnologiseerimine" jääb igavesti algusjärgus olevasse protsessi? Nope. Samuti kahaneb tulevikus ka CSCO kasv. CSCO jaoks uutesse valdkondadesse investeerimine toimub tugeva konkurentsi tingimustes ja pole raske oletada, millist mõju see avaldab tulevaste perioodide kasumitele. Loomulikult mitte ainult CSCO omadele, paraku.
  • Konkurents on üldse üks huvitav nähtus. Maainimese lihtsa loogika järgi ei saa mitte üheski valdkonnas väga pikas perspektiivis kasumit teenida kuna konkurendid löövad hinnad varem või hiljem alla (kui nad tulevad odavamast keskkonnast siis pigem varem) ning tulemuseks on see, et need kes ellu jäävad tegutsevad nullilähedase kasumlikkusega. Nii on juhtunud pea kõigi traditsiooniliste tootmisharudega ning juhtub kunagi kindlasti ka tehnoloogiasektoriga. Järelikult peaksid kõik aktsiahinnad väga pikas perspektiivis olema langeva trendiga (kunagi on CSCO kindlasti Fordi sarnane igav ja hall firma).
    Punkt on seega eelkõige selles kui pika perspektiiviga me investeerimas oleme. CSCO puhul tundub perspektiivi jätkumas veel küll ja küll.
  • MSFT puhul on USA-s vähe neid, kes aasta tagasi poleks seda viimast lauset öelnud. MSFT aktsia hind liikus üsna stabiilselt üles 14 aastat enne seda ja see lõi illusiooni perspektiivi igavesest jätkumisest. Kas meile praegu tundub MSFT nii olulisena ja vääramatuna, kui aasta tagasi või hakkab vaikselt juba koitma "igav ja hall" firma?
    CSCO aktsia on tõusnud juba kümme aastat järjest. Kuna tegu on veelgi agressiivsema kasvuga, võib CSCO kiire tõusuperiood jääda lühemaks, kui MSFT-l.
  • Mul oli heameel kuulata kunagi Scrooge esitatud AMZN-i ja Barnes&Noble võrdlust, kus AMZN ja Jeff olid näiteks "kuidas peab". Kes iganes peaks tahtma olla ühe raamatupoe aktsionärid - aga palun, kui säherdune igav äri kellelegi korda läheb. AMZN on hea äri ja minagi ostan sealt raamatuid. Perspektiivi on jätkumas "küll ja küll", aga stokk on oma kõrgtasemetest (üle 100 USD) jõudnud 30 USD-ni.
  • Üks oluline komponent firmade väärtuse hindamiseks kiirelt areneval turul on ajahorisont, kuhu maani prognoosi on võimalik teha. On selge, et teatud ajahorisondist kaugemale ei ole mõtet enam ennustusi teha, kuna igasuguste riskide hulk muutub ettearvamatuks. Mida pikem on see ajahorisont, seda kauem on firmal aega hinnatavat kasumit teenida ning ka kõrgem hetke turuhind. Järelikult kui firma suudab vähendada riske oma turult kadumise osas, on ka tema praegune hind kõrgem.

    See on üks põhiline argument, miks gorillatüüpi firmad on nn. ülehinnatud. Nende puhul on risk turult kõrvaldada saadud märksa väiksem kui mitte-gorilladel. Ajahorisont prognooside tegemiseks on pikem ja seega see "ülehinnatud" hind on tegelikult ÕIGE või ALLPOOL ÕIGET (kui investorid ei oska hinnata firma gorillapotentsiaali).

    Jätkame Kristjani CSCO ja MSFT võrdlust selle mudeli põhjal. MSFT tulevikuriskid saada kõrvale tõrjutud on hetkel hoomatavalt suuremad kui CSCOl. See kajastub ka aktsiahindades.
  • OK, Kristjan! CSCO puhul algaski täna "naasmine maa peale". Kuigi endiselt ma ei usu, et USA investorid oma kroonijuveeli lasevad liiga sügavale langeda.
    Aga siiski - millised võiksid olla need potentsiaalsed tegevusalad(firmad) mis on oma kasvufaasi alguses ning kuhu minusugune "pika perspektiiviga väikeinvestor" rahuliku südamega võiks investeerida. Äkki tuleb seda aega oodata kui maailmaruum laiatarbekaubaks muudetakse.
  • Enne millegi soovitamist tahan ma teada, kellele see soovitus läheb. Tuleb nagu meelde, et ma olen "financier" nime alla varjunud isikuga paar korda igasuguse tühja-tähja üle erinevates foorumites vaielnud.
  • Soovitada pole küll midagi (tasuta) vaja. Ma rohkem nii üldisest huvist riputasin mõtte ülesse, et keegi äkki arvab midagi. Aga asi läheb juba CSCO teemast liiga kaugele (minu isik seda enam).



  • Kristjan, sul oli oli CSCO suhtes täitsa õigus.
    Kaua siis võib ülesse lennata, vähemalt lühiajaliselt tuleb vahepeal 'puhata'.
    Ja ka edasipidi ei pruugi see täht enam nii heledalt särada. Kuigi - vaevalt ka ta kohe täiesti ära vajub - usk CSCO -sse on liiga tugev. See ei kao kiiresti.

    Mida 'rohufirmadest' MRK, PFE, BMY, ABT ... arvad?
    LLY sai küll vähe peksa, kuid see oli rohkem nagu ühekordne õnnetus.
    Kui leiad aega vastata siis peab vist ka uut teemat alustama. Läheb nagu CSCO -st kaugele.
  • Mina selle CSCO arvamuse õigsuse üle eriti ei rõõmustagi, sest CSCO on mul pikka aega olnud "soovitan" aktsiate nimekirjas. Kui vaadata, millal CSCO oma järgmise kvartali tulemusi avaldab (päev enne USA valimisi, kusjuures avaldamine toodi ettepoole), siis CSCO (hüper)tulemused võivad positiivse häälestuse loomisel isegi järgmise USA presidendi isiku otsustada! Liigsesse fantaasiasse muidugi parem mitte laskuda.

    Ravimifirmadest vaata WPI-d.
  • CSCO on paljudel praegu kriitiliselt hambus, aga seda on ka varem ette tulnud. Praegune tehniline analüüs annab nüüd juba pigem ostusignaali, nii et tõenäoliselt näeb varsti jälle 70+ taset. Aga kriitiline hoiak on selliste fundamentaalnäitajate juures möödapääsmatu.
  • R.Lõhmuse viimane hinnang ÄPO vahendusel

    Minu hinnangul on maailma kõige väärtuslikum firma arvutikomponente tootev Cisco, ütles investeerimispankur Rain Lõhmus Tartus toimuval juhtimiskonverentsil.

    Oma ettekandes tõi Lõhmus ära Cisco edutegurid. Cisco üritab olla kliendile lähedal ning teda harida. Cisco on suutnud panna interneti enda kasuks tööle. 90% müügist toimub internetis.

    Cisco on agressiivne uute firmad ostmisel. Kui mõni firma tuleb välja uue tehnoloogilise lahendusega, siis ostab Cisco ta ära ja ei karda maksta kõrget hinda. Nii ostab Cisco endale lisaks uuele tehnoloogiale ka juba tipptasemel IT-spetsialiste ja insenere.

    Lõhmuse sõnul tundub Ciscot iseloomustav jutt eestlaste jaoks tõenäoliselt muinasjutuna. Ta ei soovinud nimetada Eesti väärtuslikumat ettevõtet. Lõhmuse sõnul on väärtuslikud ettevõtted kiire kasvuga firmad.

  • Intellektuaalselt huvitav on lisaks muudele arengutele Ciscos jälgida ka finantsaruandeid...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon