Eesti - Läti maavõistlus: Milline ebavõrdsus! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Eesti - Läti maavõistlus: Milline ebavõrdsus!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Siiamaani kripeldab hinges Eesti Ekspressis avaldatud lugu Hansapanga peakorteri kolimisest Riiga.

    Meil, eestlastel, on rohkem Lääne investeeringuid,
    kuid neil, lätlastel, on rohkem suurte Lääne firmade peakortereid.

    Kumb parem on?

    Ja miks on nii, et meie peame siin rassima ja tegema tulumaksuseadusi ümber, aga lätlastele langeb tänu geograafilisele asendile banaan niisama puuotsast suhu?
  • see on jah vastik. Loodetavasti vahetub aga enne HP juhtkond või omanikud? Näikse.
  • Mis vahet seal on, kus peakorter asub, peaasi, et nad bissi yle ei vota...
  • Võiks arvata, et mõttekäik Eesti Ekspressis oli ajendatud pigem soovist demonstreerida Hansapanka kui Pan-Balti organisatsiooni, mitte esitada konkreetset kava, millal juhtkond Riiga kolida. Küll aga peab tõdema, et jälgides kohaliku meedia järelkaja Hansapanga majandustulemustele, tuleks Lätti kolimist ainult kiirustada. Tunnustuse asemel ajalooliselt suurima kasumi ja hoogsalt paranenud efektiivuse eest valatakse pigem poriga üle ning parastatakse kõikide raskuste pärast. See on pahategu Eestis, kui keegi näitab häid tulemusi. Milleks siis...
  • to erkki:

    täiesti õige jutt. Meie kohalik meedia on ju olulisel määral ikka ugri-mugri. Rõõm on suurim kui sõbral nuga sapis. Seega suurimad kaabakad on PM ja EPL jaoks ikka suurima kasumi teenijad.
  • Lisaks koosneb KYLM nõukogu leedulastest ja FARMA allub Läti Grindeksi kontrollile. See ei ole küll Eesti invasioon lõunaosariikidesse.
  • Lisaks tasub j'lgida EEsv'lja k'idud ajahorisonti, mis on selleks piisavalt pikk, et kogu loo ebat]eseks osutumise korral on see inimestel ammugi meelest l'inud.
  • To Erkki- Arvata võib, et Lätis on sama seis. Ega selle eest ei pääse. Kapitalisti kasum tuleb töölisrahva taskust! Kapitalist on paha!
  • ...Miks mitte, kui on tegu Baltimaae suurima turuga (Riia). Selle asemel, et viriseda, peaks inimesed hakkama läti keelt õppima ning taotlema elamislubasid:). Olen nõus Erkkiga ning ka siinsete kommentaaride põhjal peaks normaalsetel suurettevõtetel Riia peakorteri suisa kohustuslikuks tegema. Mingit pseudoliberalismi loba ei ole mõtet ajada, kui Eesti-Läti piirist yletamisel tahaks kohe mulgi vammuse selga ning viisud jalga panna....
  • kui lätlased võtavad hp üle, siis ma loobun hp teenustest ja lasen teha sama ka oma sugulastel ja tuttavatel.
  • Ma usun, Eesti ülepäeviti väljalööv kolkapatritism on see, mis Eesti majandusele kõige suuremat käru keerab. Kui majanduslikult mõtekam on viia HP peakorter üle Tallinnast Riiga, siis ei näe ma selles mingit erilist probleemi. Ega siis kohalik süsteem siit kuhugi ei kao, pigem just võidab sellega, kuna kohalikud saavad tegeleda ainult kohalike probleemidega. Kui sellel on veel mingid finantsilised motivaatorid taga, siis peaksid ka kliendid võitma, kuna teenuste kvaliteedi tõstmisele kulutatud raha hakkab omama suuremat mõju.

    Pealegi, Hasnapank ei ole enam päris Eeesti firma, kuna selle omanikud on rootslased. Seega on juba ammu hilja pisaraid valada.
  • Majandusteaduse põhitõed on taas ümber lükatud. Mitte eriti ootamatult on sellega hakkama saanud Keskerakond. Lugege uudist BNS-st, kuidas majandusteadlane Olev Raju arvab, et kui Eesti ettevõtted Lätti ja Leetu investeerivad, siis see on Eestlaste jaoks kaotsi läinud raha. Pisiasjad, et emaettevõtted asuvad Eestis, dividende oma arenevalt ärilt maksavad emaettevõtted Eestis ja just dividendid on maksustatud unustab lugupeetud teadlane ära.

    Siin ei ole küll midagi muud teha, kui kiiresti kohvrid pakkida ja Ühesuunaline Riia või Vilniuse pilet osta...
  • to: erkki

    Sa unustasid majandusteadlasele jutumärgid ümber panemast.Võib olla on siin ka tõsimeelseid lugejaid:-)
    Majandusteadlasena, ja ma rõhutan sõna majandusteadlane, arvan ma, et loomulikult tuleb kuld oma kapis hoida.

    Lugesin just mailinglistist, et CV Online on saanud uue emafirma jaoks asutamisloa Hollandisse. Investeeringute jahil tuleb hakata Hollandi firmaks.

    Kas pole mitte tegu konspiratsiooniga EV vastu?
  • Tänases Smartmoneys on lugu Dyson'ist ja link meie globaalsele internetifirmale CV-Online

    Esther Dyson: So Many Companies, So Little Time
  • loll teema, irw. Kapitalistil on suva, kust raha tuleb, peaasi et tuleb. Mõtelda majanduses nagu kuulus mjr. Laigna ikka ei tasu.

    Vaadake 1984 klassikut Wall Street. Filmi keskel endal hakkavad pihud nii sügelema et mine hulluks. Ja siis rääkida rahvuslusest. BS. Ainult võidud loevad, mida suurem võit seda suurem rahulolu. Ainus mis loeb ja meestele parem kui seks(ilma naljata).
  • Õige, mises. Mis parimasse puutub, siis mine parem hüppa langevarjuga ja tead, kuhu tahaksid hiigelsummasid investeerida.

    Aga Läti ja Eesti - kipun arvama, et Hansapank lihtsalt ennetab meie vabariigi taandarengut. Läti ja Leedu kihutavad meist varsti mööda. Valitsus viskab endiselt nalja (kui sedagi viitsib teha), selle asemel, et (majandus)elu edendada. Eile esilinastus järjekordne osa seriaalist "Kolmapäevaöösel Riigikogus". Ja Edgar & Co. möllab (päevitab) jälle kuskil varjus (kuskil saartesl, kuni järgmiste (üks-puha-millise-riigi-institutsiooni-kus-liigub-raha-ja-võim)valimisteni.

    Aga võib-olla Läti ka sellepärast, et see on Eesti ja Leedu vahel - Baltikumi keskpunkt.
  • Huvitav, kuhu Parex oma peakontori pysti paneb, kui Eestisselaienemise idee natuke rohkem jumet võtma hakkab?
  • See teema on tegelikult tagajärg , mitte põhjus. Põhjus hoopis selles, et eestlased põevad nn. orjarahva sündroomi st. on sotsiaalne tellimus selleks; et eestimaalased oleks vinged palgatöölised "heade" välisinvestorite manu ja ainult/Toots, Kiir mõisavalitsejaks/. See kuhu omanik/mõisnik/ peakontori teeb ei tohiks eestimaalast /orja/ huvitada, sest on kama kaks kust papp tuleb või mis kaudu käib kas Tallinnast või Riiast või Stokholmist /mõisast või karjamõisast/. Tänaseks EV finants sektorist 95% ja tööstusest üle 50% võõrkontrolli all.
    Muidex poliitika olla majanduse jätk teiste vahenditega ja mul süveneb ohutunne, et kaua mõisavalitsejatel veel EV poliitikat teha lastakse enne kui mõisnikud asjad paika panevad.
    HP on lihtsalt näide või eeskuju kui seda jätkuvalt soovime.
    Lõpetus Sveikilt: Lõuad pidada ja edasi teenida!
  • et mises kapitalismist midagi aru ei saa, on mulle juba selge.

    selge ei ole mulle aga alljärgnev lugu....
    Heisenbergi teema alustamisega,Hansapangaga seoses on mul aga niisugune küsimus,õigemini spekulatsioon,oletus...Ei ole Eesti uudiseid eriti jälginud ning seetõttu pole ma nn.ametliku versiooniga Eesti pankade mahamüümise osas tuttav.

    Nii.Kui mul on firma,mille olen alustanud nullist,mis on arenenud,kasvanud...mis töötab täies hoos,saanud isegi ehk turuliidriks omas regioonis.mida ma teeksin?,palkaksin tiimi enese asemele,koolitaksin nad välja ning hoiaksin ühe silma peal,et asi kraavi ei sõidaks....Nohh ja tekkinud vaba aja arvelt otsiksin uusi väljakutseid...Nii,mis mulle eluilmaski pähe ei tule...selleks on firma maha müüa.No OK,mingi osaluse võib ju kellegile kuskile asja laiendamise huvides müüa,aktsiakapitali suurendades näituseks.

    Edasi siis.Müümine tuleks vaid kõne alla juhul,kui mu turuliidrist firma satuks tõsistesse raskustesse.Jahh,kui oleksin nurka surutud,nõustuksin oma firma paremale pakkujale maha müüma.Nohh,ja kui minu otsesel süül on firma raskustesse sattunud,vaevalt,et uus omanik sooviks mind siis enam firma juhatuses näha.Nohh,ja mis mul siis üle jääb...nohh,näiteks võiks poliitikuks hakata või midagi sellist....

    nii,sellega seoses tuleb mulle meelde,et Hansapank müüdi endiste omanike poolt peale börsikrahhi nii Eestis,Venemaal kui ka mujal maailmas...Mitte ajal,mil pankade aktsiad olid taevas ning müümisel oleks seetõttu ka nagu mingi mõte olnud.Nii,olen nn.siseinfo ehk tuttavate lobisevate juhtivtöötajate suu läbi tuttav Forexpangas toimunuga.Vennad olid Venemaal täie pangaga pikkades positsioonides ajal,mil asja jagavad tegelased olid täies ulatuses lühikesed.Mis annab alust oletamiseks,et ühis ning hansa,rääkimata hoiu meestest käitusid ettenägelikumalt foreksi vendadest?Nii,Foreks päästeti Eesti Panga poolt,wright.Kas oletus,et nii Hansa kui Ühis päästeti rootslaste rahadega, on väga mööda arvatud?
  • Ahh soo jahh,mises,et seksist sa midagi ei tea, on mulle kaa nüüd selge...ahh jaa,nohh,see seletab vast paljugi:-D
  • Okey, teremere vahest sa paned ikka täiesti segast. Kuid samas suudad sa ikka selliseid humoreske sisse tuua, et kuku pikali. Einoh, müts maha ja jätka samas vaimus :-D
  • hehh tommy,
    kui sulle midagi mu juttudes siiani segane on olnud,oled lihtsalt pooltest naljadest ilma jäänud.Ega ma otse küll ei viitsi tavaliselt midagi ütelda.Aga nohh,kui mu jutt väga segane on,küsi üle...aga ega ma üle seletada vast kaa ei viitsi.

    ja nüüd topi kohe müts pähe tagasi!,külmetad veel kõrvadevahe ära ja siis võib juhtuda nii et... mitte vaid minu text hakkab sulle segasena tunduma.
    :-)
  • Soovitan kõigilt soojalt vaadata selle nädala neljapäevast Eesti Päevalehte, lk 7A ja pilti koos SUURE ALLKIRJAGA... :-)
  • kristjan,
    mises nüüd olgu,narrid siin korralikke inimesi,kes eesti metsade hävingut kartes paberist ajalehtilehti ei osta ega loe.Pane kohe link ülesse siia või muida hakkan su'ga jälle tüli norima.
  • MIS VAHET SEAL ON KUS KOHAS ASUB HABSAPANGA PEAKORTER! AINULT HANSAPANGA NIMI ON ALLES MUUD EI MIDAGI. SEB OMASTAS MINU TEADA KA MINGID PANGAD LATIS, LEEDUS JA VENEMAAL NII ET KYIGE EELDUSTE KOHASELT ON SEDA KASULIKUM TEHA LATIST KUNA LATI ON JU KESKPUNKT. EESTI MEEDIAGA POLE SIIN MINGIT PISTMIST! AINULT MA EI SAA ARU MIKS SEB SURUB SELLE PEALE ET HANSAPANK OSTIS ARA LATI JA LEEDU PANGAD MITTE SEB ISE? SEE TEKITAB KAHJUKS KADEDUST MEIE VENNASTE VAHEL!
  • to jokkerjoss: SEB on Ühispanga omanik, mitte Hansa. Hansas on Swedbank
  • Tänases Postimehes

    http://www.postimees.ee/index.html?number=231&op=lugu&id=24291

    kritiseerib Hansapanga juht Indrek Neivelt välisminister Toomas Ilvese "Põhjala poliitikat", mis eirab koostööd lätlaste ja leedulastega. IN illustreerib juttu mitme ilusa näitega...

    Leedu Hoiupanga erastamine oli sama suurusjärku tehing nagu Eesti Raudtee erastamine, ometi olid tehingu vormistamise kulud 5x madalamad.

  • Täna saab lugeda AFX vahendusel järgmist sõnumit:
    Nokia kaalub peakontori kolimist mõnda teise riiki, kui Soome jätkab kõrgete maksude poliitikat.

    Ega Ollila ometi Eestit silmas ei pea ?)
  • eesti oleks ideaalne koht. soome kiviga visata. aga see eesti maine?
  • jah. kleepekat ju peale ei saa panna..
    ja olles ise elanud soomes siis nad on lausa rassistlikud eestlaste vastu!
    eriti noored naised! need aga tadupärast ju mopse ostavadki..
  • rig, kuidas sommid eestlaste vastu rassistlikud on, me oleme ju ühest rassist?
  • Soome noored naised eestlaste vastu rassistlikud, kamoon, olge nüüd ikka mõistlikud.

    Riq, mai saa aru, mida sa nendega teinud oled :-)
  • Soome noored naised on lihtsalt kadedad ilusate Eesti neidude peale :-)
  • Jalutasime kord keskpäeval Helsingis ja vaatasime sõbraga, et leiaks kasvõi ühe ilusa naisterahva. 10 min. pärast üks jalutaski vastu. JESS! ...

    ... no muidugi tundsid meiega kaasas olnud Eesti neiud ära selles vastu jalutanud neius mingi Eesti modelli ...

    RJaskal siis vist õigus.
  • a milla see oli?
    kuni eelmise aastani olin näinud helsingis kah ainult krokodille, kuid eelmisel aastal käisin ja karp vajus lahti ausalt! esiteks oli ilusaid naisi tekkinud ühe aastaga tohutult ja teiseks olid kõik linnavahel nähtud inimesed muutunud 100%. ei näinud enam siukseid pekkasid ja jukkasid kraanajuhte vaid inimesed olid sõna otsese mõttes stiilsed. muutust on olnud hea jälgida, sest olen käinud paar korda aastas Helsingis shoppamas.
  • Tekkis selline mõte, et kas Läti probleemid ei võiks nüüd olla üheks väikeseks Eesti trumbiks? Läti negatiivne majandusolukord on saanud selgelt rohkem kajastust kui Eesti oma, IMFilt kaelas päris suur võlg (mida Eestil veel(???) ei ole). Kui enne vaadati pealiskaudselt, et Baltikumi keskpunktis on Riia kuhu hea peakorter panna, siis kas mitte nüüd ka pealiskaudse analüüsi tegemisel ei hakka Läti halvem olukord ja suur võlakoorem häirima? Rääkimata pärast kohalike olude täpsemat uurimist (korruptsioon, infla-palga-spiraali mõningased ilmingud, tugev Vene mõju jms Läti "boonused") saabuvast valgustushetkest.
  • Noh, ühest küljest küll, aga ikkagi jääb küsimuseks, et mis sa ühte Euroopa mastaabis maakonna keskuses olevasse väikesesse külasse oma peakorterit teed. Kui Riia ei osutu enam nii atraktiivseks, siis pigem minnakse Vilniusesse, mitte ei tulda siia. Eesti peaks Läti ja Leedu poolest majandus- ja ärikliima mõttes tuntavalt ahead of the curve olema, et see kompenseeriks meie rahvaarvu vähesust.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon