Kas Bush on võitnud? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kas Bush on võitnud?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänane uudis.

    NEW YORK (Reuters) - U.S. stocks are expected to climb at the open on Wednesday after a ruling by the nation's highest court appeared to end the protracted U.S. election and pave the way to the White House for Republican George W. Bush.

    /.../

    ``If we've correctly interpreted the ruling, stocks will go up, and the Bush stocks will do well, which would include, drugs, health management organizations, defense, energy and tobacco stocks along with Microsoft,'' said Hugh Johnson, chief investment officer at First Albany Corp.

    Stock index futures bounced around briefly and then ticked higher after the announcement as investors expected the decision would lift the cloud of uncertainty hovering over Wall Street for five weeks.


    Kas Bush on võitnud?
  • Teoreetiliselt võib Gore veel edasi jaurata (mõned hagid on veel Florida Ülemkohtus lõpuni läbi närimata), aga surve tunnistamaks kaotust on kasvanud juba liiga suureks. Seda ka demokraatide seas. Lisaks valiti eile paika Florida valijamehed, kes annavad oma hääled Bushi poolt ( ka selle protsessi vaidlustamine oleks täiendavalt aeganõudev). Nii et Gore võimalused on kahanenud pea nullilähedasteks. Jääb siis vaid üle loota, et ehk osutub ajuhiiglase mainet mitteomaval Bushil siiski meeskonna toel saada tegijaks presidendiks. Minevikust - samuti ei arvanud Hollywoodi tegelasest Reaganist alguses eriti keegi midagi. Aga ennäe kui tegija presidendina ta ajalukku läks.
  • Täienduseks öeldule - analoogiline juhtum USA ajaloost (1876. aasta presidendivalimised) leidsid lõpplahenduse alles valimistele järgnenud aasta veebruaris. Nii et võimalikud variandid:)
  • Looking behind the bushes. Loodame, et Gore täna selle jandi siiski oma allajäämistunnistusega lõpetab. Juhiksin tähelepanu USSC otsuse olukorra lõplikult lahendatuks lugemiseks ebapiisavale sõnastusele. Kui oleks olemas reeglistik, mille alusel lugemata jäänud sedelitelt saaks valija tahte üheselt välja lugeda, võiks FSC (kalduvus demokraate eelistada) otsustada isegi edasi sebida. Aga ma ei usu, et oleks võimalik seda "valija tahte" väljendust kuidagi üheselt nendelet vigastelt sedelitelt välja lugeda. "Midagi ei saa teha absoluutselt lollikindlaks, kuna lollid on harukordselt leidlikud" kehtib igatahes (vähemalt antud juhul*) ameeriklaste puhul väga hästi.

    __________________________
    *Kommentaar lisatud pollitilise korrektsuse huvides. Kommenteerijal puudub igasugune parteiline eelistus USA's ja ta ei arva, et USA inimene oleks keskmiselt rumalam, kui iga teine ameeriklane. Aktsiate hinnad võivad nii tõusta, kui ka langeda. Soovitan konsulteerida oma juriidilise nõustajaga, kui kahtlete. :-) Midagi analoogse ideega oli kaanel igatahes ühel eelmistest Economist'idest...
  • M ausun, et tegelikult on tegemist madinaga, kus kaotajaks jäid mõlemad pooled. Bushi esmaseks ülesandeks ei ole enam enda näitamine võimeka presidendina (eeldusel, et ta muidugi saab selleks), vaid pigem tervaks läinud suhete silumine demokraatidega. Lisaks suurema nurina vältimine elanikkonna hulgas, mis jagunes sisuliselt pooleks, on ta sunnitud ette võtma vähemalt alguses 2-3 populistliku sammu. Alles siis saab ta hakata alles Clintoni & Co. poolt kokku pandud Legot üle vaatama.
  • fakte

    gore´l jäi puudu valimisvoidust 154 häält


    yks hääl maksis nii bushile kui gore´le 30§
  • Päris huvitavalt on USA süsteem tasakaalust väljas:
    Föderaalreservi juhtivatel kohtadel on ülekaalus vabariiklased nagu ka Ülemkohtus,

    tagantjärgi tundub vabariiklaste võit üpris kindel
  • Kui bush erru läheb, saab selle pealt teenida. Nüüd kas järgmise presidendi dollari ülesupitamisega või kiire spekulatsioon aktsiaturul, hirmu näol tuleviku ees.Ma olen unustanud millal need valimised on.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon