Helmes - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Helmes

Log in or create an account to leave a comment

  • Helemes teatas eile oma majandustulemused.
    4,4 miljonit krooni kahjumit versus 3,1 miljonit krooni kasumit 1999 aastal.
    Käibekasv 36.5 % ehk 27.6 miljonit krooni.
    Kui palju käibest ja kahjumist andis neile mittepõhitegevusala ehk kurikuulus "põllumeeste hange"? Lihtne arvutus. Ajakirjanduses on kõlanud järgmised numbrid 3400 arvutit ja 13.000 kr. arvuti. Lihtne tehe näitab, et 44.200.000 krooni käibekasvu tuli antud hankest. 44.2-27.6=16.6 miljonit. Võib väita, et ilma erakorralise tehinguta vähenes Helmese käive 22% ja bottomline 7.5 miljoni krooni võrra. Ma ei tea kuidas Helmeses on provisjonidega aga põllumeeste arvutite on-site teenindamisega seotud kulud ei ole kaugeltki veel ammendunud.
  • Hea märgata, et turg nii hoolega Helmese tegevust jälgib :).

    mis puutub kahjumisse, siis pole sellel pollumeeste projektiga midagi tegemist. tostsime kapitali eesmärgiga investeerida uutesse toodetesse, mille tasuvusaega on pikem kui üks aasta. seda me ka tegime ja loomulikult on sellise tegevuse tulemuseks lyhiajaline kahjum.

    Põllumeeste projekti käive ei realiseeru tervikuna selles aastas. Kui me ei oleks teinud pollumeeste projekti ( tegime seda praktiliselt neli kuud) siis oleks me teinud mingeid muid projekte mis nyyd tegemata jäid. Nii et seda kyll järeldada ei saa et meie käive oleks siis tegelikult väiksem. Sama loogikaga voiks väita, et kui firma ei teeks kõiki neid projekte mida ta teeb, oleks tema käive tegelikult üldse null :-).

    Jaan Pillesaar
    Helmes
  • Voibolla on oluline lisaks märkida, et põllumeeste projektis oli Helmese roll olla projektikorraldaja, mitte arvutimüüja. Meie tulud tulenesid muudest allikatest ja otse meie kliendisegmendist, mis on corporate. Ja projekt kui selline, voib täna öelda, on tervikuna meile kindlasti kasumlik, kuigi ta pole veel lõppenud.

    Selliseid lihtsaid tehinguid nagu garantiikulude diskonteeritud arvutus voi teenuse sisseost, oskame me oma ca 50 aasta mahus kõrgema majandusharidusega ikka kuidagi teha ja niivõrd ABC tasemel vigu ei tasu (pisut vist närviliseks muutunud)konkurentidel Helmeselt oodata.

    Jõudu ja edu edasiseks marketwatch'iks !
  • vaata värki - helmesel on iidamast-aadamast lausa oma teema olemas. ma küsin siis siinkohal ära paari nädala eest kipitama jäänud küsimuse, et kuidas sai Helmese 2008. aasta 6k käibekasv olla 136%? see teeks 2007. aasta 6k käibeks ainult 57 miljonit (see aasta 134).

    2006. aasta käive oli kuue kuuga ligi 70 miljonit, selle leidsin guugeldades üles. 2007. aasta andmeid ei leidnud, aga see nr võinuks ju ikka üle 70ne olla? sel juhul ei saa kuidagi selle aasta käibekasvuks 136% tulla. või läks teil vahepeal s*****i?
  • Mitte väga kaua aega tagasi toimus Helmeses ka Triggeri ost ja tulemustesse konsolideerimine. Võib olla saab käibe kasvu sellega põhjendada . Arvatavasti mõjutavad Helmese-suguseid softimaju palju ka projektide voog, seega kõikumist tulemustes ilmselt on omajagu.
  • 2007. aasta I poolaasta käive oli Helmesel ca 100 miljonit EEKi. Mul on see paberites, ei saa kahjuks linkida. See 136% jutt on jama. Seda ma muidugi ei usu, et nad arvutada ei oska. Jama ajamiseks on ikka muud põhjused, kui puudulik matemaatika. Põhimõtteliselt on ju eksitud täpselt 100% võrra :)) Naljatilgad tirivad lihtsalt lollikesi ninast. Isegi roosa leht ju kilkas Helmese kolmekohaliste numbritega kasvuprotsentidest. Sellist nalja võib ikka visata, kui on teada, et keegi ei viitsi eelmise aasta pressiteadet võrdluseks kõrvale võtta. Nüüd on ilmselt äripäevnikutel ja teistel piinlik hakata ka parandama, et sorri lugejad, tegime kopi-peisti ja unustasime faktid kontrollida. Jääb nii nagu oli ja aasta pärast kuuleme uusi uudiseid järjekordsetest töövõitudest :)) Eestis on suuremaid muresid mida meedial närida, kui see, et mingi IT-firma lollitab avalikkust suvaliste numbritega.
  • Postimees, 03.juuni 2009
    Helmes ostis Microlinkilt tarkvaraarenduse üksuse

    Seoses keskendumisega IT püsiteenuste pakkumisele otsustas AS MicroLink loobuda majandustarkvara ja tarkvaraarenduse ärivaldkonnast, müües selle AS-ile Helmes.

    AS MicroLink Eesti keskendub edaspidi IT püsiteenuste osutamisele, pakkudes ettevõtetele infohalduse, IT süsteemide majutus- ja haldusteenuseid ning arvutikasutajate ja tippspetsialistide koolitust.
    Helmese nõukogu esimehe Jaan Pillesaare sõnul võidavad tehingust mõlema ettevõtte kliendid, töötajad ning kaudselt ka Eesti riik ekspordikasvu näol.

    «Eesti klientide kasu liitumisest on sujuvam ja mitmekülgsem teenindus. Suurem ekspertide hulk võimaldab kiiremini reageerida ning paindlikult komplekteerida kliendile vajalike oskustega projektimeeskondi. Helmese poolt lisandub pikaajaline rahvusvaheliste firmade teenindamise kogemus,» ütles Pillesaar.
  • Hmm, helmes võiks börsile tulla :)
  • See töö pidi ikka puhta pekkis olema, kui isegi riik ei taha raha ära maksta. need maksavad muidu iga kräpi
    eest ju.

    Ärileht: Pereregister ajas riigi Helmesega tülli
  • ----
    „Lepingu täitmise käigus on selgunud, et AS Helmes esitas pakkumuses teadvalt valeandmeid hankija kehtestatud nõuetele vastavuse kohta, valeandmete esitamine jätkus lepingu täitmise käigus,” seisab kirjas.
    ----

    Kas siin on mõeldud seda, et esitas vingemate meeste CV-d ja reaalselt tegema pani keskkoolipoisid? - See on ju normiks! Iga tarkvaraarendaja teab, et pakkumisse tuleb panna ainult IT magistrikraadiga poiste CV-d. Reaalselt realiseerima tuleb aga panna värskelt esimeselt kursuselt haaratud õpilased. Seejuures ei pea olema tegu arvutiteaduse tudengitega. Vabalt võib progema lükata ka arstiteaduskonna tudengeid, semiootikuid vms kräppi. Tavaline.
  • arstiteaduskonnas on ka tänapäeval nii vähe õppida et kohe progeda jõuab kõrvalt? kuhu me küll nii jõuame...
  • Jah, tean reaalset näidet, kus programmeeris arstiteaduskonna tudeng. Ega enne see asi ei parane, kui taolisi juhtumeid kohtutes läbi ei nämmutata.
  • Sarve nime näitamised erinevates pakkumistes on ka vist juba legendiks saanud.
  • Võimalik, et saan valesti aru, aga see "arstiteaduskonna tudeng" kõlab mulle siinkohal halvustavalt. Kui inimesel on vajalikud oskused, siis ei ole vahet, millises teaduskonnas ta õpib.
    Kui siin vihjatakse sellele, et nt TÜ matemaatika-informaatikateaduskonna (üks madalaima lävendiga teaduskondadest) diplom on mingisugune garantii, siis minu isiklik kogemus seda *reeglina* ei ole kinnitanud.
  • Ei paraku saad õigesti aru. Aga ma ei hakka vabandama ka. Konkreetse tegelase poolt kirjutatud kood on nüüdseks nullist ringi kirjutatud. Võimalik, et tegemist oli räige erandiga ja kõik arstid tegelt progevad vabalt ja pareminigi veel kui informaatikud. Sel juhul pean küll vabandama.
  • Tahtsin öelda, et selline üldistamine on mõttetu.
    Minu isiklik kogemus näitab, et lisaks omandatud teadmistele on märksa olulisem inimese vaimne võimekus ja motivatsioon.
  • Jah, nõus. Kaldume aga mõttest kõrvale: point oli halvustada asjaolu, et valetatakse ja ilustatakse pakkumistes.
  • Helmes on nüüdsest osaliselt avalik ettevõte. Funderbeami privaat-noteerimise reźiimis avati kauplemine ettevõtte enda töötajatele ja optsiooni-omanikele: Press release: Software development powerhouse Helmes makes company shares privately tradeable on Funderbeam
    Software consulting company Helmes makes the shares privately tradable on Funderbeam, the global marketplace for private companies. Helmes makes company shares tradeable to current shareholders and to employees who have purchased shares through the options programme.

    Software development company Helmes has been active for over thirty years and has provided business-critical software development services to more than 500 organizations. The clientele includes long-term collaboration with customers like Kühne-Nagel, OECD, ServiceChannel, Solera, Telia and others. The option programme of Helmes is outstanding in the IT sector, engaging a considerably larger number of key employees than industry average.

    Andres Kaljo, Member of the Management Board at Helmes, sees private trading as a fundamental addition to its employer brand value proposition. “We partner up with the most ambitious customers. At the same time, our customer portfolio requires top talent, and our options programme is instrumental in making ourselves attractive to the finest IT professionals. Our options programme provides the opportunities to share the benefits of business growth with the people who have contributed the most to create it. We were looking for an innovative solution to enable hassle-free trading among the shareholders – comparable with the best trading platforms. While Helmes is not yet a stock-listed company to enable trading for all shareholders on a conventional stock exchange, private trading on Funderbeam is a perfect solution for us. Funderbeam also offers many other useful functionalities, for example an advanced and easy-to-use platform for shareholder annual general meeting voting,” he said.

    Funderbeam enables to secure liquidity for all cap table participants regardless of the size of their stake. All shareholders can trade transparently 24/7, 365 days a year, without the corporate bureaucracy between other shareholders, board members, legal consultants and notary.

    Funderbeam’s founder Kaidi Ruusalepp considers the main value proposition for Helmes to be the pioneer among their competitors. “Helmes has taken the brave and revolutionary step to be a mainstream company but at the same time to provide private trading of its shares in the novel global marketplace. Employee shares are a crucial part of modern employers’ offer, but there’s always a question from stockholders – what do I actually get. Management should not spend hours or not even minutes to admit and manage orders to match transactions within the company’s cap table. Simultaneously, that’s what would have happened in the future without the private trading on Funderbeam. Secondly, matching orders manually without a live transparent marketplace would always be undemocratic, and shareholders would never have liquidity guaranteed at the time they need it,” she said.

    About Funderbeam

    Funderbeam serves investors from 129 countries and companies across Europe and Asia. Funderbeam Marketplace offers live and direct auto-match trading, allowing buyers and sellers to interact 24/7, 365 days a year. Trade settlement has a revolutionizing T+10 minutes cycle provided uninterruptedly. The Funderbeam Venture Index reflecting assets listed on the marketplace has grown over 100% in the last six months. Funderbeam marketplace market cap is approximately €700M. The company has investment firm licenses from the UK, Estonia (EEA) and Singapore. Funderbeam, founded in 2013, is led by Kaidi Ruusalepp, a former CEO of Nasdaq Tallinn Stock Exchange and Central Securities Depository. Funderbeam has offices in London, Singapore, Copenhagen, Tallinn and Zagreb.

    About Helmes

    Helmes is an international software development company focusing on business-critical software solutions and complex system integration projects. For over 30 years in business, Helmes has provided custom software development services to more than 500 organizations. The clientele includes long-term collaboration with customers like Kühne-Nagel, OECD, ServiceChannel, Solera, Telia and others. Helmes has development hubs in Estonia, Belarus, Latvia, India and the USA, with customers all over the world. The long-term success of Helmes is built on lasting partnerships bringing tangible business gains. Helmes helps customers to build IT backbones to their business operations.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon