MÜÜGE NOKIA ! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

MÜÜGE NOKIA !

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Soovitan kõigil oma Nokia aktsiad müüa,liiga kaua
    on mulli puhutud ja pole enam mõtet riski võtta.
    Arvata võib ,et Nokia hind krahhi korral nii hästi pidama ei jää kui Ericssoni puhul.
  • Nokia avaldab kvartali- ja aastatulemused homme 30.jaanuaril
  • au tõnisele,

    nüüd on nokia umbkaudu 20% allpool

    37.25>30.50

    Nokia 52 nädala põhi on 27.625

    Nii, et tasub ostu hiilida
  • Mina ostsin igatahes juba 33,9 pealt ja 31,2 pealt juurde. Tehniliselt on aktsia tugevasti ülemüüdud ja kuigi aktsia läks ka 30,5 USD-ni, näeksin küll ka lühijaliselt põrke ruumi.
  • beast, mis su Nokia positsioonist on saanud. Põrget ei taha ega taha tulla...
  • Äkki tasuks juba osta??? Ning antud forumi teema vahetada "Ostke Nokia!" vastu?
  • To: Tammu
    ei tasu veel osta.Vaata telefoniturg oli sada aastat paigal ja see aparaat ei muutunud ,millega me helistasime.Nüüd see aparaat,mis meil käes on ja mis enamasti NOKIA toode on jääb pikaks ajaks selliseks ja mingit erilist hüpet ei tule pikka aega.Juhtub ainult see,et seda telefoni hakkavad teised ka tootma ja NOKIA turuosa hakkab mingil hetkel vähenema.Lõpuks hakkavad ameerika turu võitmiseks tehtud kulutused ka end tunda andma ja kasumi vähenemine ongi käes.
  • Esimene ost hinnaga 14-15 EUR ja järgmised ostud iga -25% järelt.
  • tonis oled kuulnud imeloomast 3G? Seda võiks küll hüppena defineerida.

    Muuseas USA gigandi Pepsico P/E on kõrgem juba kui NOKIA'l.

    Seega kõik kes te tehnoloogiasektorit juba loojakarja kannate ärge unustage - The darkest time is just before sunrise ...
  • beast - sa vist ei käi öösel väljas - kõige pimedam on ikka keskööl.

    3G - rääkimata võrkudest ja terminaalidest, kas keegi on näinud contenti, mida kannataks müüa.

    Pepsico - kuidas E selles P/E's suhtub Quaker'i ülevõtmisesse.

    Kuni Nokia pole andnud realistlikku (sellist mida oleks võimalik mitte ainult täita vaid ka ületada) terminaalide müügiprognoosi on Nokia pigem sektorit underperformimas. Kuni I kv. tulemusteni pole eur 20 ilmselt probleem, pärast seda on oodata volatiilsust, mis võib ka straddle'i rahasse viia ehk aitab kristjanil ka 15 pealt osta.
  • Pole kunagi ostnud NOK-i.
    Eilse päeva lõpus ostsin esimese pisikese pisikese tüki.
    Miks?

    Veel mõni aeg tagasi näis hind 21 kaugel tegelikkusest. Kõige pessimistlikum soovitus müü -oli Dresdner Kleinwort Bensonilt(targethind 20 Eurot).
    Võimalik, et langeb veelgi. Aga valuation hakkab suure kasvava firma jaoks siiski reaalseid mõõtmeid võtma.

    Mõtted samad mis Kristjanil. Averagida allapoole iga -25% takka.
    Fundamentaalselt aga endiselt vaimustuses pole.
  • yaak >

    Teemal 3G & content vaata NTT DoCoMo suunas. Igasugust sisu & selle pealt sisse cashimise mudeleid on sõbrad Nippon'imaal jõudnud juba piisavalt katsetada, et 3G-laine saabudes on meil, kust järeldada, mis content tasub & mis mitte. Nii selle pakkuja kui ka vahendava operaatori jaoks.

    Noh, heaküll, kultuurikontekstist tulenevalt on iMode puhul asju, mis meil kunagi sellist raha ei hakka pööritama nagu co.jp regioonis. Mobiilsed manga-saidid näiteks. Kuigi, Mr. Grace @ PiranhaClub.com võiks sealseid meelelahetusmudeleid ju katsetada? ;)

    sC

    PS: hää sõber, kes just Jaapanist saabus kurtis, et imekaunid nipsasjakesed iMode-telefonid maksavad liitumisega 1 jeen, aga välismaalastele ei müüda. niiet tal jäi suveniir toomata. :(
  • Muuseas contenti kysimus on iseenesest vaga hea. Olen isegi moelnud, et uudiste/naljade/valuutakursside/ilmateate aeg hakkab vaikselt ymber saama. Peab olema midagi uut, huvitavat mida downloadida ja siis selle eest vastavalt maksta. Mis see olema peaks? mp3, video, mingi tutvumisteenuse staff!? Contenti turg ei jaa aga ainult suurte mbl-operaatorite katte, kindlasti tekib (kui pole juba tekkinud, pole vahemalt kuulnud) firmasid, kes pakuvad seda contenti (a'la mingid mangud). Nii et koik leidur Leod, ajusid ragistama.

    Tegelt voiks tulevikustsenaarium valja naha nii, et koneminuti hind 0.- ja raha voetakse ainult d-loaditud stuffi eest.
  • (natuke kipub nokia-teemast kaugele driftima, aga:)

    Neile, kes ise ei viitsi võrgust otsida:
    DoCoMo.net [in English]
    näide iMode-sõbralikust content'ist

    sC
  • Lisaks siia ülevaate ühest hiljutisest Gartner grupi uuringust, millest pole eriti räägitud. Raske arvata miks:-)

    A majority of European
    companies aren't willing to pay more for faster wireless Web
    access because they doubt the benefits justify the costs, a study
    by market researcher Gartner Group Inc. showed.
    Only 24 percent of chief information officers are prepared to
    pay a premium for high-speed Web access through mobile phones, the
    study of 67 European companies found. About 82 percent say mobile
    applications are important to their businesses.
    European phone companies are spending $200 billion on faster
    networks to offer so called third-generation mobile services in
    Europe starting from 2002. Investors cut $1 trillion in market
    value last year from European phone stocks as the companies
    borrowed $330 billion to finance new permits and acquisitions.
    ``This is bad news for European mobile operators who have
    paid a high premium for licenses,'' Nick Jones, research director
    at Gartner, said in an interview. ``European CIOs are very bullish
    about mobile Internet, but they are not willing to pay higher
    prices for them.''
    Phone companies are counting on corporations and individual
    users to pay more for the new services and applications they will
    be able to access over their phones, such as video-streaming. New
    phone services are expected to allow for 10 to 20 times faster
    access than current services.
    ``It's going to be very difficult for third-generation phone
    companies to get more from CIOs than they do for second-
    generation,'' Jones said. ``The people who pay the bills basically
    want to see the prices fall, not rise.''
  • Ilmselt saab siiski määravaks idee, kus 3G saab olema teatud määral luksuskaup. Milleks teda praktiliselt õnnestub kasutada, on praegu ikka veel suhteliselt lahtine. Pealegi, seal, kus teda kõige rohkem vaja on, maal, jääb andmeside ikkagi 64-144 kbps kanti. Ja see, kui mu büroos on andmeside 2 Mbps, mind ei sunni maksma kõrgemat hinda, kuna ma ei saa sealt praktilist lisaväärtust kätte - 2,5G ja kaabel ajavad ideaalselt asja ära.
    Kui palju neid, kes kasutavad mobiili video vaatamiseks ikka on? Jagub, aga kas nad ka kulutused tasa teevad? Vaevalt?
  • Velikij, ok. Millist kasu sa siis 3G yldse naed? Mis content paneks sind maksma, sest fakt on see, et koneminuti hinnad langevad kogu aeg ja kuidagi peab mbl-operaator sult ikkagi myndi katte saama?
  • Nujah, olen nigu mises, et pean sellist vastust kirjutades iseendale ja mingil moel ka oma leivaisale vastu vaidlema. Aga olgu peale!

    Ega kui kristalselt aus olla, siis mina 3G-st kasu ei näegi! Ehkki võiks ju näha! Niipalju, kui ma olen vaadanud nii operaatorite kui mobiilitootjate visioone antud küsimuses, Nokia kaasa arvatud, siis räägitakse mõistest multimeedia terminaal või kommunikatsiooniterminaal. Antud mõiste sisaldaks siis videotelefoni, infotainmenti, multimeediat ja mõistagi internetti. Sorry, aga mina sellel asjal nagu praktilist tarbimisväärtust ei näe vähimalgi määral. Mobiilse interneti ka metsakolkasse (asi, millest suvel unistan, sest seal, kus ma tööd tahaksin heameelega teha, on kaugus lähimast elektriliinist kilomeetrites) toob ära ka 2,5G ja imaging on siiski (jätame videokonverentsid välja, nad head asjad, aga turg sinna on marginaalne võrreldes tehtud kulutustega) ennekõike meelelahutuse asi. Tegu on kaubaga, mis (arvestades threadi pealkirja pean ju Nokiast rääkima!!!) Nokia kliendisegmentatsiooni mudeli kohaselt jäävad poseerijate ja sotsiaalse kontakti otsijate pärusmaaks. Nende maksejõuga on aga just nii nagu ta on ja tööandja nende seelaadset lõbu kinni ei maksa.
    Nokia tootekontseptsioon tulevikuks väidab, et pildid ja sellega seotud teenused muutuvad üha olulisemaks. Mobiilne suhtlus hakkab minema "kõrvadest silmadesse". Kes selle lõbu kinni maksab, mai tea. Mina igatahes mitte!
  • to yaak: kõige pimedam on suhteliselt ikka enne päikesetõusu, kujundlikult vähemalt. Mõttekäik järgmine - kui kisa tehnoloogiasektori nõrkusest muutub kõige valjemaks on kõige parem aeg osta.

    Praegusel hetkel on kisa juba päris tugev. Ja Pepsico oli vaid üks näide, gigante üle 30 P/E-dega on palju Coca-Cola, General Electric jne. Seega mina vaataks praegu pigem hirmunult safe havenina tunduvat vana majandust. Nende valuation'id juba rohkem paigast ära kui mõnede tech'ide omad.

    Ja 3G .... 4 aasta pärast imestate kuidas ilma hakkama saite. Mu sõna selle peale. Sest mõelge 7 aastat tagasi - kas nähes tänaval kõnidvat telliskiviga ärimeest suutsite näha selles masstoodet???
  • beast,

    Nagu näha, oled otsustanud kõvasti oponeerida .-)

    Ma taganen oma mõttetuse väitest hetkel, kui õnnestub 3G turunduslikust seisukohast ümber positsioneerida või tuleb murrang, mis teeb ta oluliselt odavamaks!

    Senikaua jään skeptikuks. Eks aeg näitab! Aga sinuga ma rohkem kihla vedada sellise asja peale ei julge, sest mine tea...
  • OK, tühja sellest pimedusest ja kindlasti on vana majanduse ettevõtted üle hinnatud ning tehnoloogiasektoris hulk ettevõtteid keda tasub osta - siiski jäädes threadi teema juurde on teatav hulk tehnoloogiasektori vanasid firmasid ja minu arvate kuulub ka Nokia nende hulka, kes hakkavad "maturiteeruma" nagu mu kunagine kolleg ühe kohaliku panga kohta ütles.

    Ja probleem tundub olevat selles, et ärimudel hakkab ennast ammendama. Nokia ja teised suured tootjad sõltuvad mingil määral vahendajatest, kelleks on operaatorid. operaatorid ostavad võrguseadmed ja subsideerivad telefone. Siiani on trendi suunajateks selles vallas olnud suured (Vodafone, BT, DT...) täna vajavad nad marginaali rohkem kui turuosa ja esimesed kelle arvelt seda teha on tootjad ehk Nokia, LME ...

    Samal ajal ei taha senised lahkeimad maksjad firmade CIO'd lisapappi maksta - so where is earning growth?

    3G ja 4 aasta teema - Cannes'i ütles Alcateli mobiilidivisjoni juht, et kui enne nad ootasid et UMTS seadmete müügitulud ületavad 2.xG seadmete müügitulud 2005 aastal siis nüüd ei oota nad seda enne 2007 aastat. Ja isegi kui sul on õigus beast ostab stock market kvartali tulemusi, mitte 4a perspektiivi - sorry
  • Ja Inimene Kuul (Armstrong '69) .... 32 aasta pärast imestame ikka veel, et kuidas me ilma nädalavahetusi Kuu peal veetmata hakkama saame... Sest mõelge 40 (Gagarin '61) aastat tagasi - kas nähes kinos metalses kuulis orbiidile lendavat vene majorit suutsite näha selles masstoodet???

    Ei suutnud... Kuigi mõnedki visiooniga tegelased ilmselt suutsid.

    Võrdlus on muidugi kergelt ülepingutatud. Aga mina ka ei saa aru, miks ma peaksin olema nõus praegusest rohkem raha välja käima mobiilsete teenuste eest.
  • matrox, sest sa ei nae extra benefiti, vahemalt praegu. Selles see teema ongi, et contenti arendusega pole otseselt/pingeliselt tegeldud. Ei saagi aru saada sellest mida pole veel valja moeldud (veidike pilli lohki ajades :)
  • to yaak: Nõus, et ka operaatorite hädad kanduvad NOK, ERICY, MOT-le jne. edasi. Kuid nendest tootjatest on NOK minu nägemuse järgi kõige tugevam. Ja veidike on handheldide puhul nn. "protsessorite efekt" s.t. toodete uuendamine klientide poolt aeglustub, siis 3G sunnib tarbijaid siiski telefone vahetama. Ja arvan et NOK seal esimesena pakkumas.

    Matrox: natuke ülekohtune võrdlus oli vahest. Kuigi ei näe ma 3G-s revolutsiooni, on see siiski üsna oluline samm edasi. Mitte küll ehk tööle trammiga sõites. Ega hommikul jooksmas.

    Küll aga arvan et vajalik oleks Internetiühendus teel Tallinn-Tartu, samuti välisreisidel, kus Internet pole alati käepärast. Või mis?
  • mida.
    jälle hype?
    keegi mäletab
    "video on demand"
    "push services"
    "home video editing"
    "web on phone"

    jms hypet?
    mis neid iseloomustab?
    inimesed peaks m6tlema kas nad ise ka asja kasutavad, mitte ainult hypema. populaarsed teenused on ikka need mida inimesed tahavad.

    seega tuleks eelkoige vaadata mida inimesed eelistavd, mis on nende kaitumispatternid, ja alles siis otsida turult firma kes koie rohkem neid patterne arvestab.

    keegi on uurinud uusi nokia phonesid?
    seal on kahtlane menyy "services" kus sees
    on "operator services" "nokia services" jne.
    aga kusts aab inffi milleks need on ja kus neid saab kasutada??? miks ma pean r6vecema oma smsidega mitte ei saa menyyst valida? miks ma pean bookmarke panema 7710i, miks on kasutamine tehtud ebamugavaks?

    keegi kasiinos kaib? seal tehakse koik et su papp sinna jaaks.. tasuta söök-jook, krediitkaardiga cashi, meeldiv teenindus.. mobiilifirmad muudkui toovad pisemaid ilusamaid kuid pohiolemuselt standardseid moblasid ja nagu ei tahakski teha muutusi, status quo? aga docomo on ju popp!
    miks nokia, suur hea soome kullatykk, ei suuda enam innovatiivne olla?

    point: keegi ei kuula consumerit!

    mina tahaks et ma saaks oma moblat ise programmeerida.. a miks sellist mobla ei ole mida ma saan oma business needidele kohandada? miks mu mobla sim kaart salvestab ainult 10 smsi? miks nime pikkus on piiratud?

    ei ole vaja miljardilisi investeeringuid et voimaldada inimestel oma moblasid customizeda, anda 3rd part developeritele voimalus teha KASULIKKE solutioneid mobladele..

    yhesonaga, mina vaataks nende firmade poole,
    kes pakuvad koige rohkem voimalusi oma tooteid
    customizeda, sest siis on firma risk failida turul jagatud 3rd party meestega, keda on PALJU ja seega on neil ideid PALJU.

    mina isiklikult ei nae sellist uuenduslikku moblafirmat. ehk benefon? mina ostan siiski nokiat. akki v6tavad aru pähe!

    inimesed tahavad odavamalt, rohkem, funni.
    seda pakkuda tulebki. antud krahh on nii sheff, saab odavalt aktsiaid osta :p
  • Kuule, riq - probleem pigem sellest, et kasutad valet telefoni. Ainult 3rd party appz'e ei saa veel telefonide puhul kasutada, kuid sarnaselt pihuarvutiga ilmselt varsti see võimalik.

    Tunnistan, et Ericsson R380-ga on isegi WAP täiesti mugav kasutada. Ja rääkides 3G-st, siis on ju võrgus võimalik kõikvõimalikku softi kasutada.
  • Riq,

    Väga inimlik lähenemine,
    firma justkui on kaotanud ärimudeli, aga
    kuna usk on tugev ja aktsia odav,
    siis jätkame investeerimist :-)
  • Kristjan ja Scrooge, miks te just -25% takka averagete? Tundub liiga pika sammuna. Miks mitte -15% või -20% või hoopis -30%?
  • to riq:

    Sa süüdistad praegu paljuski mobiilitootjat operaatori või sim-i tootja pattudes. Ka mina olen ürgselt tige selle peale, et sim-kaart mahutab vaid 250 numbrit - minu jaoks nullilähedane kogus! Vaat see on tõesti asi, millest ma aru ei saa, aga mis parata, mõistan väga hästi, et kaarditootjal pole mõtet sellistega (minusugustega) tegelda. Nad ütlevad, et osta omale Palm!
    Sama kehtib sinu kohta, riq! See, et et Sa saaks oma moblat ise programmeerida - see on küll väga tore, aga väga kitsas turunišš. Nokiale vajalikku globaalset businessi sellise asja peale üles ei ehita.
    Samal põhjusel on WAP lootusetult, out, down ja p....e kukkunud ettevõtmine. Ainult friikidele, mitte massidele. Milleks ma kasutan Wap-i, reaalselt? Ainult selleks, et mõnel pikal ja surmigaval koosolekul ÄP kollaseid uudiseid lugeda...noh, mina võin tänu töökoha spetsiifikale seda lõbu endale lubada, aga oma raha eest - never ever!
    Ka mina kasutan Nokiat. 6210. Sest ta meeldib mulle ja on ergonoomiline. ta on stiilne ja konservatiivne. Maitse asi. Aga minusugused on suur-suur turg!
    Ericsson 380 on ka väga hea telefon, ainult et hinda nähes kaotab enamik kliente teatud ajaks kõnevõime. Vaata, mitu 380 on Eestis müüdud ja mõtle, kas see äri on ikka tasuv?

    to:beast!

    Esiteks, jutt käib 3G mobiilsidest, mitte Nokia aktsia tõusust või langusest. Need on kaks täiesti eri asja.

    Ja veel sulle: Küll aga arvan et vajalik oleks Internetiühendus teel Tallinn-Tartu, samuti välisreisidel, kus Internet pole alati käepärast. Või mis?
    Selle jaoks ei ole vaja 3G!!! Rõhutan veelkord, et GPRS ajab selle asja täiesti ära ja 3G sulle maanteel eelist ei anna! Kordan veelkord oma kommentaari: "seal, kus teda kõige rohkem vaja on, maal, jääb andmeside ikkagi 64-144 kbps kanti..." Seega, beast, ütle mulle, milleks 3G

    to Matrox:

    Võrdlus Gagariniga on minu meelest parim võrdlemaks 3G mobiilside tulevikku. Üldse pole ülekohtune!

    Tegelikult kuna ma kaotan niikuinii lähipäevadel või nädalatel beastile kihlveo, siis arutaks ikka seda 4 aasta perspektiivi.
    Kõik siin maailmas on muutuv igal asjal on algus ja lõpp, tõus ja langus. Nii langes Rooma imperium, nii langeb ka mobiilside. 2,5 G jääb tema tipuks ning 3G hakkab juba tõendama seesmist määndumist ning ta kukub läbi sama haledalt kui WAP.

    Käesolev mõte ei ole mingil määral seotud Nokia aktsia hinna liikumisega.
  • Tegelikult oleme selles foorumis põrutanud mürinal Nokia aktsia põhja prognoosimisest hoopis 3G mobiilside perspektiividesse. Ei ole vist õige koht ja peaks uue foorumi tegema kui asjajasthuvitatuid jätkub...
  • A man needs 3G like a fish needs a bicycle.

    Läbikukkunud tehnoloogiaprojektide üheks tunnuseks on technology push mitte consumer pull. Vaataks UMTS-i laadset teenust olemasoleva või kohe-kohe kättesaadava taustal.

    1) Telefonikõned - töötab praeguse GSM 900/1800 põhjal täiesti rahulikult. Alternatiive poleks nagu vaja. Maapealsed telefonid, taksofonid, netifonid ja VoIP on ka olemas. Palju mobiilikõnedest on tegelikult möödapääsmatud? Pigem hakkavad edumeelsed mobiili(ja fixvõrgu) operaatorid routima mobiilkõnesid läbi lähima Bluetooth accesspointi fixvõrku;

    2) Short Messaging - SMS töötab täiesti OK. Add-on klaviatuur ja pliiatsiga sisestus on realiseeritud Ericssonil ja Qualcomm/Kyoceral. Samuti ka Palm VII-s kasutatav two-way-paging tehnoloogia ajab asja ära. E-mail mobiilile juba käib. Fixed analoogid IRC, ICQ, AOL, MSN.

    3) "Internetiühendus" - praeguse 9,6 kbps ja WAP-iga pain in the ass + ühenduse saamise delay ning ühenduses olemise kulu. Elujõulised töötavad alternatiivid CDPD providerid ühendriikides ja iMode/DoCoMo GPRS providerid Jaapanis. Annavad misiganes 19.2 ja 64 kbps vahel. Tavaline modemi dial-up'i kiirus. Tikutopsiekraani täitmiseks värvilise contentiga piisav. Tahate tõsist wireless internetti a) fixed - providereid Tallinnas jalaga segada; b) semi-mobile - kohad kus saab surfata ja maili checkida - lähiaja küsimus kui hotellides, söögikohtades jms tulevad accesspointid 11MBs 802.11b/a kompatiiblitele kaartidele;

    4) Video on demad või muu streaming multimeedia ning mobile wireless. Give me a break! Milleks see vajalik on. Igal juhul on selle nautimine statsionaarne tegevus ja fixed wireless või access pointid lahendavad probleemi ära. Fixed võrgul põhinev vod on üsna tavaline tehnoloogia ühendriikides, riq. Igaljuhul video streamimine üle avaliku interneti jääb veel kauaks ajaks BS-iks.

    5) Videotelefon - liikudes rääkimine tekitas meile veel hiljuti ebamugavust. Nüüd liikudes rääkida ja iseendale kaamerameest mängida? OK, natuke liialdust on aga jällegi on olemas alternatiivid. Lihtsalt pildisaatmine - mustmiljon lahendust - alates arvuti+gsm-modem, Palm+CoolPix+Soft+Kaabel, NC9000+Casio fotokas+IR jne.

    6) Internet kolkakülas - lahendus on one-way, nüüd ka two-way satelliit. UMTS-i perifeerne andmeedastuskiirus ei saa just kõrge olema.

    Niisiis on lähema paari aasta perspektiivis vaja:

    1) andmeside kiirust, mis vastaks dial-up modemi kiirusele <50kbs;
    2) protokolli ja seda toetavat käsiterminali mis seda võimaldaks;
    3) minimaalseid ümberkujundusi infras;
    4) suurema, kõrge lahutustihedusega, värvilist ekraani ja parema sisestusinterfeisiga käsiterminali;
    5) võimalikult madalat sisenemisbarjääri content provider'itele.
    6) madalat ehk data traffic based hinnastamist. Pubekachat saab olema kõige popim teenus;
    7) mõned kümned miljonid promotsiooniraha kõigi providerite peale;

    Wild guess. Eesti, GPRS-EDGE, (süda kõvaks)iMode ja 2001 aasta II pool. Mis neil võiks ühist olla ja kes?
  • Good points, Hotjug! Nõustun Sinuga pea täielikult. Ainult satelliit ja kolkaküla - kes seda kinni maksta jõuab?
  • Mitmed suured investeerimispangad ootavad Nokia poolset kasumihoiatust. Tänasest liitus sama arvamusega üks suuremaid Nokia turutegijaid Svenska Handelsbanken. SHB peab võimalikuks hoiatuse avaldamist järgmisel nädalal.
    Senini on Nokia mobiiltelefonide müügi osas olnud alati optimistlikum kui Ericsson või Motorola. Kui siiski teatatakse turusituatsiooni halvenemisest, siis saab kindlasti olema huvitav jälgida, kas praegusesse hinda on juba diskonteeritud nõrgemad tulemused ning saab teoks 'Buy the rumour, sell the fact' või mitte. Ise pean võimalikuks lühiajalist tugevnemist (1-2 kuud) nendelt tasemtelt. Stopi paigutaksin allapoole 20 EURi, mis on mõneti psühholoogiline piir.
  • Velikij, nii ta algab ja küll ka odavamaks läheb. UMTS broadband püsiühendusena kõlab praeguses ajas küll x*9.6kbs GSM telefoni püsiühendusena.
  • Ma pole selles odavamaks minekus sugugi niiväga kindel. Vaata kuidas näiteks Globalstar maadleb omadega, idee on hea aga maksjaid vähe. Aktsiahinna liikumine räägib ise enda eest, mis on mõistlikum, GSM või satelliit!
  • Aega mööda läinud,kuid risk on nokia aktsiaga jäänud.Ennustan,et Nokia ei suuda oma turuosa hoida ja majandustulemused jäävad langema.Nii et müüge!
  • tonis
    kuule, mul sai NOK otsa.
    Sinu soovituse peale muudkui müüsin ja müüsin.
    Ja nüüd on päris otsas...
    Kas peaks lühikeseks minema?
    :)
  • > Subject: Management Today "Bringing Success"
    > _____________________________________________________________________
    >
    > Ericsson and Nokia agreed to have a yearly rowing contest with eight
    > team members. Both teams trained hard and on the day of the contest both
    > teams where on top form. Still Nokia won the contest and finished with a
    > margin of 1km.
    >
    > After the defeat the morale was very low in the Ericsson team. The
    > Ericsson Board of Directors decided that they where going to win next
    > year and created a project group to investigate the problem. The Project
    > group realised after a lot of research that Nokia had seven men to row
    > the boat and one to steer, but Ericsson team had only one man who did
    > the rowing and seven did the steering. In this critical situation the
    > board showed a real act of decision power.
    >
    > They hired a consultancy firm whose mission was to analyse the structure
    > of the Swedish team. After months of research experts reported that
    > there were to many people who steered the boat and only one did the
    > actual rowing. In response to the expert report an immediate change
    > happened in the team structure. Now they had four steering men, two
    > steering team leaders, one manager and one rower.
    >
    > They also implemented a bonus system to motivate the rower. "We have to
    > expand his working area and give him more responsibility! "
    >
    > The following year Nokia won with a margin of 2 km. Ericsson sacked the
    > rower for his lack of motivation but did pay out a bonus to the
    > management, appreciating the hard work they put down.
    >
    > The consultancy company revamped their analysis. The conclusion was that
    > they had used the right tactics and that the motivation was good, and
    > that it must be the material that needed improvement.
    >
    > Today the Swedish company is building a new boat.
    > _____________________________________________________________________
  • Nokia alustas uue kommunikaatori mudeli "Nokia 9210 Communicator" tarnimist
  • 9210'ga läheb Nokial ilmselt üsna raskeks -- Eesti eeldatava stardihinna ca 17keek või natuke alla eeldaks potentsiaalne ostja vähemalt GPRS'igi.

    Tuleb ilmselt jälle i-lõpuga uuendatud versiooni ootama jääda, nagu eelmise WAPivabalt startinud mudeli puhul... :(
  • Selle aerutamisejutu peale tahaks kohe sõna võtta... Mind on juba tükk aega vaevanud nokia foonide puhul vajalike funktsioonide vähesus ja vinge disain :) Tehnikaajaloost on kyll tuua näiteid, kus tehnoloogiliselt väga head lahendused on kehva marketingu tõttu surnud (video2000), aga päris ilma tehnoloogiata see vinge disain ka ei aita. Vaadates ericu uut r520 fooni on ikka näha, et vinge tehnoloogia teeb heale disainile ära...
  • ericsson ON parem kui nokia. tehnoloogiliselt. innovatiivselt. kasutusfunktsionaalsuelt..
    see et nokia on kergem kasutada.. noh harjumise asi!

    sry, mul on nokia mops ja jargmine on vist ka nokia.. aga keegi kunagi kais valja vaite et ostke nr2 mitte nr1.. ericssonil on tegelikult koik trumbid kaes, ma ei saa aru miks nad lolli mangivad ja korralikkemopse ei tee. ericssoni suurimaks falliks oli ikagi pisike display. nokiaga on raffas lihtsalt ära harjunud.. seepärast ARVATAKSE et nokial disain parem.

    ma ootan IKKA VEEL et keegi teeks mobla mida ma saaks ise progeda ilma n6medate SimToolkittide jms rämpsuta. kui pda'd suudetakse teha 8000ga ysna normull, miks siis moblal (mille volyymid suuremad) ei saa olla:
    touchscreeni
    varvilist ekraani
    progemisvoimalust (vbscript)
    jne jne

    yks hea omadus oleks veel mopsi lihtne integreeritus custom-made appidesse, st mees metsast teeb visualbasicus appi mis kasutab mobla teenuseid yle serial kaabli. kamoon! see oleks killer app ju kui igayks saaks arendada mobla appe kodus! simtoolkiti investeeringud on ikka miljonite kanti

    oleks mul raha ja huvi pikaks olemise vastu, v6taks ericsoni pensioniks. koik kyll ytlevad et technology ei winni, aga ilma technologyta tech sektoris hakkama ei saa.. nokia on ameeriklastele, ericsson for the rest of us :)
    (v6rrelge kodulehekylgi)
  • Tjah.

    Mõtlema pani see riq jutt ikka küll.

    Kui sa võtad Ericut pensioniks, siis mängid ilmselt ikka selle peale, et tal on üsna tugev positsioon võrguseadmete turul ja arvestad reaalsusega, et handsettide osas on seis enam kui nutune. Seda meenutades paari aasta taguseid hiilgeaegu...kole ikka küll!
    Raske on öelda, kas Ericsson või Nokia on mugavam kasutada. Sõltub muidugi ka mudelist. Kuid on mõned asjad, mis turu paika panevad, ja tech ei winni neid asju ilmaski.
    Nokia käes on praegu ligik. 40% handseti turust. Klient ostab suure tõenäosusega ka sama marki telefoni...nii seetõttu et talle on see harjumuspärane kui seetõttu, et (auto)varustus ühildub.
    Kui Ericsson taipaks, et Nokia ongi ülemaailmne standard, siis oleks võimalik midagi päästa. Kahjuks ta ei taipa seda :-(
    Pealegi on mobiiltelefoni näol tegu sisuliselt laiatarbekaubaga, kus mängivad rolli hoopis teised müügiargumendid. Ericssoni finantssseis ja igasugused ühendtootmised kliendi jaoks tema kuvandit just ei paranda.

    Tech ruulib üldiselt väheste silmis. Nende klientide (mis siis, et nad on targad, rikkad ja ilusad) peale masstoodangut ei tee. Neid on selleks lihtsalt liiga vähe!

    Hetkel olen juhuse tahtel nii ericu kui nokkija omanik. Olen sunnitud aga minema ühtsele standardile ja see on Nokia, eks ma oota selle GPRS-ga natuke. Elu on selline, tarbija pole süüdi, et tootja ei jõua ette anda!

    Huvitav oleks aasta pärast võrrelda, kumba mudelit on eestis rohkem müüdud R520m või 6310? Tehke oma pakkumised juba praegu!
  • isiklikult usun, et ERICY ja Sony Corp. liit handset`de tootmiseks võib tulevikus niimõndagi muuta. Sony on aastatega omandanud arvestatava oskuse "Walkman`i" taoliste lelude loomiseks, õige aegsesks uuendamiseks ja turustamiseks. kuigi A/V maailmas on Sony vist üks arvestatavamaid proffidele arendajaid/tootjaid. kui veits ajas tagasivaadata siis kunagi olid ka esimesed "walkman`d" kõva hit ja high-end kaup. ajamöödudes on neist saanud tavaline "kioski" müügiartikkel, hetkel ei näe põhjust miks ei võiks handset`de ja muu sellise kraamiga samamoodi minna. väide tugineb veidi sellele, et suurosa inimesi, asi mis võiks olla kriitilinemass või nii, ei tahagi minegid appé klõbistada ja väga kastom_meid asju tarbida. pigem vba osa tänasest handset`de värgist muutub oma olemuslet veits, kui lugeda esimesi vihjeid 4G unelmatest, hea võimalus kõigele arendajatele kaarte segada. eks aeg näitab palju ja kuna jõutakse neist unelmatest ka realiseerida. scrooge kirjutas kunagi päris hea nupu sellet mis võiks meie taskutes olevatest NOK/ERICY`dest või PALM/HAND`dest tulevikus järgi jääda.
    seniks võiks mõelda kuna meil endil reaalselt järgmist uut telefoni või mida iganes võiks vaja minna, jättes kõrvale õnnetusjuhtumid ja muu sellise, või ostamegi me juba uusi "lelusid" ala uudise peale emt launtsis GPRS`i, LHVD streamib reaalajas TSE noteeringuid jne. :-)
  • karner >
    põhimõtteliselt olen mõttekäiguga (telefon == walkman) nõus, aga SNE+ERICY liidu puhul teevad natukene ettevaatlikuks esimese absoluutselt & teise (disclaimer: olen nokia-inimene) üsnagi läbikukkunud varasemad katsed normaalseid telefone välja mõelda. toota mõlemad muidugi oskavad.

    miks peaks kahe kehvakese liidust tulema midagi, mis põrutab üle nokia seatud lati nagu naksti?
  • Selle liidu nõrkus seisneb paljuski veel selles, et liidetakse 2 brandi, mis mõlemad omavad küllaltki nõrka positsiooni handsettide turul. See, et erikupojad võrguseadmeid hästi müüvad ja sony telkusid, ei anna veel alust arvata, et neil moblade turul mingi röögatu sünergia tekib. Kui ehk seeläbi, et 1 konkurent vähem? Nõrk argument üldiselt.
  • oleneb kuidas asju vaadata, eeldusel et tänased handset`d kui sellised devalveeruvad samamoodi kui "walkman`d" võiks uus liit siiski võimalust omada. juhul kui olemas olevate standardite tarbimisvajaduse "sein" ette tuleb ja inimesed (nii need kes pole veel "mobliseerunud", kui heavy user`d kel riist vajab vahetust) ei ole (enam) nõus lihtsalt kommunikeerumis set`de eest sellist raha välja käima tekkibki vba, võimalus "lelu" tootjatele. minu jaoks on ERICY ja Sony liidu puhul pigem küsimus, et kuhu ja kudas nad kavatsevad oma seni tehtud lossi bookida. teistpidi ikkagi küsimus, kui paljud üldse inimesed, loe massid tahavad lähima paari aastajooksul real-time connected olla/saada? usun et selline inff annaks ka aimu kui palju lähima paari aasta jooksul suudetakse müüa uusi handsete. vahel jääb ka mulje, et inimesed saavad real-time mõistest veidi erinevalt aru, omistades sellele tähendusi/võimalusi mis pole tõesed.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon