Millal osta CSCO-t? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Millal osta CSCO-t?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mina ootan esimeseks ostmiseks tasemeid USD 24-28. Aga ma olen loodetavasti liiga karu...

    Davos, Switzerland, Jan. 28 (Bloomberg) -- Cisco Systems Inc.'s business in January was slow as a U.S. economic slump prompted customers of the world's largest Internet equipment maker to reduce spending, said Chief Executive John Chambers.

    The range of estimates of the company's fiscal year growth should be wider than previously expected, he added.

    ``Business in January was a little bit slow,'' Chambers said in a briefing for journalists during the annual meeting of the World Economic Forum. ``The business momentum of most of my customers was very tough in December, and equally tough in January.''

    In recent months, several Cisco rivals, including Foundry Networks Inc. and Efficient Networks Inc., lowered profit and sales forecasts or fell short of expectations as spending for telecommunications services and equipment slowed.

    Chambers told journalists that Cisco's staff growth rate will slow ``dramatically'' in the coming months and the company may need to put off some expansion plans until the economic slowdown - - which he says may be a ``two-quarter phenomenon'' -- ends.

    Chambers said in early January that the second quarter, which ends Jan. 27, was ``a little bit more challenging'' than expected and that he was looking for ``a wider range of estimates'' from analysts. Cisco's fiscal year runs from August to July.

    Today, he said, ``We're going to get a pretty wide range of estimates in terms of what may occur in the market.'' That range is going to be ``wider than we said'' in early January. He did not provide a target.

    Missed Target?

    Chambers suggested that the company may miss its target of annual revenue growth of 30 percent to 50 percent this fiscal year, though he said he's ``absolutely, very confident'' that he'll meet that target in the next three-to-five years.

    ``I have said that in economies that are growing reasonably well, (Cisco) will grow 30 to 50 percent,'' he said. ``In economies that slow, we will go below 30 to 50 percent. And we may go negative if it's a slowdown that's very rough, that lasts a long period of time.''

    Cisco's staff growth rate will slow and the company may delay some expansion plans, Chambers said.

    ``You will now see (staff growth) slow dramatically and we will only start to grow staff after we see the economy in the U.S. coming back out,'' he said. ``We're not cutting jobs.''

    ``We're being a little more selective and more careful about headcount allocation with'' plans for expansion, he said. ``Maybe not try to run quite as fast, as early - or maybe say here is my target acquisition but do it one quarter later.''

    ``Are we being more careful about our expenses -- yes,'' he said.

    Fed Help

    Federal Reserve policymakers, who meet to decide on interest rates this week, are likely to cut the overnight inter-bank lending rate by a quarter point, he said. ``I'd be extremely disappointed and almost shocked'' if the Fed doesn't cut rates, he said. If U.S. policymakers don't ``move quickly, the slowdown will translate to the rest of the world.''

    Following Chambers' January comments, made at the Morgan Stanley Dean Witter Internet, Software & Networking Conference in Scottsdale, Arizona, some analysts revised down their estimates for the company's fiscal year earnings.

    Morgan Stanley Dean Witter & Co. analyst Chris Stix said he expected Cisco to earn 77 cents a share and have revenue of $28.6 billion in the fiscal year ending July 28, down from a previous forecast of 79 cents and $30 billion. Profit estimates from Wall Street analysts exclude acquisition and stock-option costs, investment gains and losses.


  • Lähemal ajal peaks hakkama hind reageerima tulemuste ootustele (5. veb). Mis üldse kogu aktsiaturgu ees ootab? Kui teaks, et kasv on järgmisel kümnel aastal 30% aastas ja Nasdaq on põhja leidnud, võiks osta.
  • Kuigi ka Kristjanil võib õigus olla,
    soovitan vahetult alla 30USDi tasemeid,

    päris põhja on ilmselt raske tabada
  • Kui tulevikku ette teaks, oleks palju kergem elada... Kui soovida pikka positsiooni võtta, siis tasuks küll hakata ostmise peale mõtlema. Kui aga spekuleerida või olla daytrader, siis on õiget hetke raske tabada. Variante on...
  • Nüüd on negatiivne kära CSCO ümber päris suur.
    Paljud ei jäta kasutama juhust valada CSCO solgiga üle.
    Naljakas, inimesed on ikka suured moe järgijad.
    Kui CSCO oli moes siis kõik kiitsid.
    Nüüd on uus mood - CSCO maha tegemine.
    Ja nii mõnigi mees või naine poeb kasvõi nahast välja et ka tema halvustavad hinnangud välja kostaksid.

    Kui 80 oli õige hind CSCO ostmiseks... ja 70... 60... siis kas CSCO on nüüd järsku nii halb et alla 30 on palju?
    Ei ole olnud aega täpselt jälgida analüütikute soovitusi ja teha pikema perioodi peale kokkuvõtteid. Aga veidrad on need jutuvennad küll kes siis kui CSCO oli vajunud 60 peale - soovitasid osta. Ja nüüd kui CSCO on vajunud alla 30 - nüüd soovitavad müüa. Sest hoida ei olevat mõtet !?!??!? Tore amet kus sõnade eest ei pea nagu üldse vastutama. Mis siis et teised raha kaotavad.... aga ju siis kõik ei saa võita.
    Ja ei võida need kes selliste 'analüütikute' (ja igasuguste kommentaatorite) juttu usuvad.

    Kas läheneb aeg CSCO ostmiseks?
    Kas CSCO kohta midagi positiivset ka keegi julgeb öelda (tänases seisus)?
  • Kas CSCO ostmise aeg on nüüd käes? Septembri lõpus kukkus mõneks ajaks alla 12 dollari ja detsembris kerkis 22-ni. Nüüd 15. Viimase kuu kukkumise ajal ilmus Cisco ka LHV klientide lemmikaktsiate nimekirja.

    Võrreldes teiste tehnoloogiaaktsiatega on veel üsna kallis, P/S 6, P/B 3,9. 2003. kalendriaasta E 0,51 järgi oleks P/E 29,4. Pikaajaliseks E kasvumäärana näevad analüütikud keskmiselt 22,8%. Oluline on, millal korporatsioonide IT-kulud kasvama hakkavad. Viimane aeg on pettumust valmistanud.

    Tulemused peaks avaldama 7. mail. Wells Fargo arvates jääb käive samale tasemele eelmise kvartaliga ja samuti kasum. Edaspidi peaks kasvama.

    Oluline on üldine aktsiate hinnatase.

    Paistab, et 6 dollarile jääb langus seekord ära.
  • Cisco võiks isegi tehnoloogiasektori pohmellist võita. Nõrgad ja väikesed satuvad nn. financial distress seisundisse ja Cisco saab vabalt turuosa laiendada või neid odavalt ära osta. Juniper kaotab näiteks turgu. Oli kuuldus, et Cisco võib Norteli ära osta. Kuigi Cisco juht selle ümber lükkas, võib mingi plaan olla. Analoogia Eesti pangandusturuga. 1998. aasta rasked ajad sillutasid teed konsolideerumisele, millest suured võitsid.
  • jah, ma ise pakkusin ka kunagi 6-e dollarit, et millal võiks siseneda ja tõtt õelda ma pole sellest veel loobunud. siis on see aktsia minu jaoks atraktiivne. iseasi kas ta sinna ikka langeb. ma arvan, et 10-11 on ka üsna hea tase. praegune tase, et võib
  • Mida karta tuleks minu meelest, on see, et USA aktsiate hinnatase võib püsivalt madalamaks kujuneda kui eelmisel kümnendil. Samuti pole aktsiaturg selgelt langustrendist väljunud, kuigi languse algusest on möödas üle kahe aasta. Võib ju väita, et suurele tõusule peab järgnema sama grandioosne langus. Eesti investoritel peaks ju kogemus olema. Kriitikud väidavad samuti, et Cisco on aktsia, mis on kõigil juba olemas. Juurde otsjaid on vähe, pigem püütakse sellest lihtrahva hulgas vabaneda kui pettunud unistusest. Ostmisel tuleks ka mõelda, kas aktsia võiks vabalt 2-3 korda tõusta. See eeldaks tõsist langusmeeleoludest lahtisaamist. Lootjatele võiks öelda, et õnneks on aktsiaturg piisavalt ootamatu, et võib igasuguseid asju juhtuda. Ja tõus tuleb sageli siis, kui seda enam keegi oodata ei julge.
  • muideks äripäeval täna on uudistes et csco avaldas oodatust paremad tulemused mille peale järelturg tõusis???
  • Kas juba avaldas? Kus see kirjas on?

    Kui Cisco langeks praeguse kasumlikkuse juures 5-6 dollarini, ei võetaks hinnas tuleviku kasvuvõimalust enam üldse arvesse. Kui suur peaks olema tulevikukasvu preemia?
  • natuke yletas ootusi ja kohe hind laes. no ei ole see csco seda hinda vaart pikas perspektiivis
  • TA austajad arvavad, et kui lähematel päevadel veel tõus jätkub, jätkub see veel edaspidigi. Meenutuseks oleks mõtet vaadata oktoobri hinnagraafikut. Siis järgnes sama suurele päevatõusule (ca. 24%) tõusutrend, mille jooksul aktsia hind kerkis veel 57%. Kokku peaaegu 100%. Praegune olukord on teatud mõttes sarnane.

    Cisco kukkumist 5 kanti takistab tema vaieldamatult eriline staatus. Võrdleks endiselt Ciscot Eesti Hansapangaga. Cisco on veel tugevam. :)
  • Oktoobriga ei anna praegust olukorda võrrelda, siis oli tõusu alguses pessimiste rohkem. Praegune olukord tundub pigem bulltrap'ina.
  • tervitus vanadele tuttavatele kõigepealt,
    kristjan,sander..!

    CSCO-t?
    milleks seda osta?

    see oleks ju sama hea,kui kunagi ammu,pärast "raadio aktsiate" buumi lõppu,enne "televiisooribuumi" algust osta ikkagi veel raadioaktsiaid.
    internetibuum on läbi,unustatud juba kaks aastat tagasi ja siin ikkka veel räägib keegi CSCO ostmisest?
    :-D

    vaatasin ka igaks juhuks.yahoo näitas CSCO P/E-ks 105.wou
    tundub,et investorite ootused oma lollidemaal mulda pistetud kullatükist rahapuu kasvatamise osas seal siiski on veel olemas...niiet optimism pole kuhugi veel kadunud.
    :-)


    jah,sander,hoida ei ole mõtet...
  • No ma kunagi ei vaata P/E suhet, mida nendes tabelites näidatakse. Tegelikult vaataks parem nii:
    1) viimase 9 kuu käive on olnud 14.1bn USD. Tundub, et ettevõtte käive on juba aasta aega olnud 4.5-5bn USD kvartalis. Seega aastakäibeks tuleks 19bn USD. Seega on ettevõtte market cap ligi 6 korda üle aastakäibe.

    2) Kas viimati lõppenud kvartalit (lõppes 27. aprill) saab pidada baasiks edasise suhtes, sest 9 kuu EBITDA on tegelikult kuskil 2.5bn USD juures, viimase kvartali oma seejuures 1.4bn USD tasemel. Kulum ja amort on Ciscol kuskil 450m USD kvartalis.
    Sisuliselt genereerib tegevus 800m-1bn USD puhast rahavoogu kvartalis. Küsimus on nüüd, milline on investeerimisvajadus, et vastata küsimusele kas kulumit saab arvestada ka veel lisaks vaba rahavoo hulka või mitte.

    3) Seega: ma võtaks Cisco puhul aluseks vaba rahavoo min 4bn USD aastas. Olemasoleva market cap-i (113bn USD) juures annab see P/E suhteks 28. Kuigi ma arvan, et seda on tõesti veidi palju. 11 USD juures oleks P/E suhe juba 20. Hmm!? Kas Cisco tegevus võimaldab pikaajaliselt (10 aastat) säilitada rahavoogu, mida tänasel päeval näidatakse? Kui ma suudaks enda jaoks leida kinnitust, et Cisco tegevus ei sõltu suurel määral konkreetsetest inimestest, kelle minemajalutamise korral ettevõtte väärtus oluliselt kannataks ja ma hakkan uskuma, et võrkude suuremat kiirust nõudvad tegevused saavad inimeste hulgas populaarseks, siis teeksin isegi panuse Ciscole. Veel üks teema mõtlemiseks.
  • Kas Cisco polegi enam superettevõte, mis peaks maksma rohkem kui S&P 500 kasumid keskmiselt?

    Cisco toodangu kasutamine läheb kirja investeeringutena, see ei ole tarbekaup. Makromajanduses kodus olevad inimesed teavad, et investeeringud kõiguvadki rohkem kui tarbimine. Iga kord kui majandus võttis hoo maha, vajusid investeeringud oluliselt. Kriisist väljatulekule järgnes veel kiirem investeeringute kasv. Siiski oli investeeringud/SKP suhe enne börsimulli purunemist ajalooliselt kõrgeim.

    Cisco kasumid kasvaksid ka siis, kui praegune nõudlus püsiks. Juhtkonnal on võimalus aja jooksul kulusid tuludega kohandada.

    Praegune madal ROE ei õigusta praegust hinnataset. Tehes julge prognoosi, et pärast investeeringute taastumist suudab Cisco teenida aktsia kohta aastas $2 (järgmise aasta prognoos 0,5-0,6), oleks praeguse hinna juures P/E vaid 7,8. Kuna tegemist on vaieldamatult suure ja rahvusvaheliste investorite huviorbiiti jääva aktsiaga, peaks hinnatase jääma S&P keskmisest kõrgemaks.

    Tõenäoliselt kavatseb Cisco suure rahajäägi arvel teha lähiaastatel suuri ettevõtteostusid. Tavaliselt pole reservid nii suured olnud. Ciscost tõotab saada maailma suurim telekomivarustuse tootja. Lucentilt turu ülelöömist hõlbustab Lucenti ja Norteli rahapuudus ning ettevõtete järk-järguline lagunemine. Kreeditorid ei luba viimastel midagi julget ette võtta.

    Cisco plaan on suurendada oluliselt telekomivarustuse müügimahtu, kuigi turg on madalseisus. Kasv on võimalik siiski teistelt turu hõivamise läbi. Cisco strateegia on alati omandada igal turul 1. või 2. positsioon. Sektori konsolideerumine on Ciscole kasulik. Cisco tugevuseks on ülemaailmse müügivõrgu olemasolu.

    Kõrgtehnoloogia ettevõtete mulli on võrreldud 19. sajandil aset leidnud raudteevarustuse aktsiate börsimulliga. Analoogia on olemas. Siiski ootas 19. sajandil raudteid veel ees kiire areng.
  • investeerimiseks CSCO't saab osta siis kui majanduse naitajad paranevad, kui GDP ilma Ig'ta ka increases siis voib motlema hakata, ennem nagu pole motet ju peab ju kogu business cycle'i arvesse votma + olukord maailmas. CSCO ei saa kasvada ainult US arvelt vaid riikide arvelt kes ei ole ennem CSCO revenue'desse ennast kaasanud (vahemast mitte suurel maaral). For Day trading...well...do whatever u want! :)...it's "buy and sell" only for a split second anyway :)
  • USA SKP ju kasvab juba. Asi selles ongi, et ega aktsiahinnad seepärast veel ei tõuse. Mull läks ju äsja katki. Kui vaid minevikku aluseks võtta on langusfaasi lõppemine 100% kindel. Pikaajaliseks investeeringuks tuleks Ciscot hinnata nn. rahuaja mõõdupuude järgi, kui kitsikus läbi oleks. Siiski võib just üksnes telekomide pohmell kesta kümnendi. :)
  • to mio: GDP kasvab ainult Ig abil, mis ei ole mingi naitaja, selline on uldine okonoomikute arvamus siin. Ig kasvas ainult selleparast et firmad stocked up their inventories
  • Langusfaas on juba loppenud, langusfaas, kui mio motleb recessionit, on 2 neg. quarters in GDP. Tegelikku langusfaasi polegi olnud, vaga mild recession oli kui votta ainult GDP arvu arvesse. Asi pole ainult GDP kasvamises kui numbris, vaid rohkem mis naitajad kasvavad GDP enda sees. Number ise ei utle midagi, numbrit peab interpreteerima :)
  • Mineviku võrdlemisel saab kasutada ikkagi arvulisi suuruseid. Interpretatsioonide võrdlemine mineviku interpretatsioonidega ja sarnasuste otsimine on veel raskem. Olgu arvudest rääkimine lihtsustus. Milline on praegune interpretatsioon?
  • no mehed naised!
    te siin targutate kas on recession voi mitte by definition..
    selleks ei pea geenJus olema et taibata et miskit on mäda.
    isegi gdp v6i siia sinna toppida - kui ikka inimesed ei osta ja firmadel khvasti laheb, inimsi lahti lastakse ja frimad pankrotistuvad - kas siis aitab et gdp oli nii ja niipalju?

    use your brains, not your books!
  • to rio: sa oled vaga naljakas inimene
  • Kas mina olen naljakas? Miks?

    SEB Nordic Outlook May 2002 prognoosib USA investeeringute languseks aastal 2002 3,1% ja kasvuks aastal 2003 7.2%. See oleks tubli hüpe küll.

  • Multex saatis täna huvitava kirjutise. Finantsanalüütik ja kolumnist William L. Valentine leiab, et USA majandus on jagunenud kaheks: tarbimispooleks ja ettevõttesektoriks, millest viimane on kriisis. Leiab, et pikaajalised investorid ei peaks praegu turult väljuma.

    http://dai.multexinvestor.com/article.asp?docid=9170&nd=0610

    The economy's much improved. The market isn't. Why is that?

    The answer is one part deception and one part cynicism. Market participants are overreacting to the recent series of scandals, deceived by a mirage of systemic corruption within the financial markets, and across the boardrooms of America. At the same time, people are confused about the fitness of the economy. They hear that things are well, but corporate earnings and anecdotal evidence seem to suggest otherwise.

    Both put pressure on stocks, but the reconciliation between rising stocks and profits is inevitable. Patient long-term investors will be rewarded for not selling out the market.

    Even though the market recovered in the week following Sept. 11, ever since, it's been trading in a sort of one-step-forward, one-step-back pattern. It doesn't feel like recovery, but it is. The chart below shows the S&P 500 over the last year. The blue horizontal bands represent the trading range, and you can see the market bottom in September.

    The market's simply not doing any better because of a "crisis of confidence." Investors fear an institutional level of corruption evidenced by everything from Enron executives to auditing firms and on down to Wall Street analysts. This creates a drag on the market, but is way overblown and typical of the mentality at the end of a bear market.

    And the confusing part of the economic picture results from conflicting evidence. Even though the economy is expanding, and went through the mildest recession on record (if you can call it a recession), it still feels to some like things are weak, and certainly there are many companies whose earnings don't reflect the pace of improvement.

    Think of it as two economies. The first is the overall economy, two-thirds of which is driven by personal consumption, and it really never went into recession in my opinion. The second is the industrial economy, driven by capital expenditures, and includes technology products—and this half of the world is just barely coming out of a deep contraction.

    The charts below show two very important indications of the overall recession, muted thanks to the strength in consumption.

    GDP bottomed in the third quarter last year, and failed to meet one standard recessionary litmus test: two consecutive quarters in GDP decline.

    And the unemployment rate, at 6 percent, is way below the levels of past recessions going back 30 years (previous recessions are shaded in pink).

    And yet to look at manufacturing, production, and tech spending, you get a different picture, and one that is clearly recessionary. Eventually, that segment of the economy will come around as well—probably next year.

    One stock that should do well in a recovering market is Oracle (ORCL). It's got an undeniably dominant brand name in application software, strong management, and positive earnings. It also has little debt, solid earnings, and an expected growth rate of 20 percent. Right now, it's unpopular, but it makes a reasonable buy. Their PEG of 0.95 is arrived at by comparing its forward P/E of 19 to its 20 percent growth rate. This is made all the more attractive by the fact that it is currently operating in a depressed earnings environment, which normally expands valuation. When the IT spending cycle gains traction, it's hard to see others that will be perceived to be more divine than Oracle.
  • Siin lõpus võiks Oracle asendada ka sõnaga Cisco.
  • Merrill apgreidis Cisco strong buy'ks
  • Cisco sparkles on Merrill upgrade

    By Susan Lerner, CBS.MarketWatch.com
    Last Update: 4:26 PM ET July 10, 2002


    NEW YORK (CBS.MW) -- To woo an upgrade out of an analyst it often takes improving fundamentals or attractive valuation.



    Cisco Systems comes through on both fronts, according to Merrill Lynch analyst Samuel Wilson, who upgraded the networking giant (CSCO: news, chart, profile) to "intermediate-term strong buy" from "intermediate-term buy."

    The move spurred Cisco shares higher Wednesday as investors continue to look for any signs of improvement in the bleak trends that have surrounded the telecommunications industry. The stock, which rose to an intraday high of $13.99, lost some ground as the broader market's sell-off accelerated, closing at $13.51, up 37 cents, or 2.8 percent.

    "Fundamentals at Cisco are improving, and we expect the company to show top and bottom line out-performance before year end," Wilson wrote in a research note. "Our macro leading indicators continue to point toward a recovery in communications equipment new orders during the second half of 2002, with revenues following shortly thereafter."

    Wilson says book-to-bill for U.S. communications was greater than 1.0 for three out of the last four months and that industry contacts are confirming that Cisco's business is stable. "The next move is improvement," he said.

    Based on his industry checks, Wilson said he sees "solid evidence" that Cisco will meet his expectations for its fourth quarter ending this month. Wilson is forecasting earnings from operations of 12 cents a share and revenue of $4.9 billion, in line with the consensus estimate of analysts surveyed by Thomson Financial/First Call.

    The second part of Wilson's equation for the upgrade is Cisco's valuation, which he termed "exceptionally attractive" following the stock's 30 percent pullback since mid-May. This is particularly true, he said, when investors look 12 months out.

    With general sentiment continuing to paint a dismal picture, he believes it's buying time.

    "Sentiment is awful. In all our recent discussions with investors, we continue to hear that business is worse, the future is bleak, and that technology investing is over," Wilson said. "We believe that these sentiments are a contra-indicator and represent buying opportunities."

    Still, even though Cisco now carries Merrill's highest rating for both the intermediate and long term, Wilson warned that there were "counterweights" to his bullish view, which could signal "a change in timing or a higher level of risk to our predictions."

    First, he said, business fundamentals could take one more turn for the worse.



    "While all our checks indicate that business is not deteriorating, we would not rule out the possibility of one final ugly dip in the market to wring out remaining excesses," he wrote, indicating that it could be caused by geopolitical, monetary or other outside influence. "Should the recovery in corporate profitability fail to materialize, the IT spending recovery will be delayed causing a push out of the growth we are forecasting for Cisco."

    Still, he noted that such an event would not necessarily precipitate a significantly lower price for Cisco, so he believes a risk/reward tradeoff appears to favor investing now rather than waiting for a possible pullback.

    "We believe the reward to risk ratio is on the side of investors with the stock in the $13 range. We expect that downside based on valuation is around $10 and upside $18," he said.

    Also worrying Wilson is what has been the market's harshest plague of late -- accounting.

    "We have reviewed Cisco's accounting in-depth. From everything we can find, Cisco's financial records indicate the company is conservative in its accounting. Further, the company has been forthright in its financial reporting," he said, but noted: "Given their history of using acquisitions to expand, investors may still be cautious on this investment despite the positive business trends."

    CBS MarketWatch
  • We have reviewed Cisco's accounting in-depth

    bullshit
  • Plaanin täna mõned Cisco putid osta. Palju ülevõtmisi ehk ka mingit raamatupidamisjama? Ja turu trend peaks lähiajal nii-ehk-naa alla olema.
  • Teremere,
    Kas sa saaksid saata mone vihje Eesti rahvale "televiisorite" kohta (vt ylal)? Tagaks ju hirmsasti rikkust ymber jagada:-))) Ette tanades!

    Muidu olen 100% nous sinu hinnanguga CSCO kohta. Tanane turuolukord ei toeta enam CSCO monopoli, ja tulevased ylikasumid jaavad nagemata.

  • Ost on tehtud (tiba alla 14), aga millal muua CSCO-t? Nuud, kui on "strong buy" soovitus ja Merrilli hinnasiht 18. Tundub, et tehnoloogia pohi on kaes? Igaljuhul olen bull, kuigi ilmselt uks vahestest? Palju raha on turule tulemas...:)
  • sattusin ühes jututoa rääkima kanada spetsialistiga, kes soovitas naljatamisi laenu võtta ja kogu CSCO ära osta kui hind on 8 $ :)
  • ma küll sellel ostul pointi ei näeks. kust see csco ikkagi oma raha teenima (midagi loomulikult teenib) hakkab? need praegused võimalused loeksin ma nigelaks
  • Minu mäletamist mööda ytles Sure Bet välja sama numbri - 8USDi
  • Hetkel ootused pigem pos. Oleme asunud selektiivselt pikaks minema. (siiski mitte veel networking sektoris).

    Kultusaktsia Nokia omanikud võivad üle pika aja ennast veidi lahedamalt tunda. Enamus crapist tundub juba hinnas sees olevat. Isegi võimalik konsolideerumine USA operaatorite seas.

    Palju muretsetakse praeguste handsettide müügiprognooside pärast (400 mln tk. 2002E), kuid need mured ei tundu hetkel põhjendatuna.

    sB.
  • bettie: kultusaktsia omanikuna võin sinu rahustuseks öelda, et tunne ikkagi niruvõitu :)
  • Cramer:

    The Nasdaq stinks, listed's (NYSE) a little better. Hasn't that been the case all along?

    I know that people keep expecting the Nazz to bottom first, but I continue to believe that what bottoms first is stuff with dividends, good balance sheets and buybacks -- and I just don't see that happening in the land of semiconductors or software.

    I think that any of these so-called Nazz ramps that we keep getting must be used to move on, to get some cash, to position yourself in some of the better NYSE names.

    When will the Nazz bottom? How about when we don't see reporters at the Nazz center in Midtown? How about when we stop focusing on the QQQ ? How about when we recognize that companies with no dividends and high p/e ratios might be losers and not winners?

    That's when.
  • Nojah..$8 näib üsna "must stsenaarium" olevat. Siiski paistab, et 10.50-11.00 on viimane põhi käes. Kuigi samal ajal tuleb meelde see ´murphy klassikaline lugu, et kui arvad et enam halvemaks ei saa minna- siis saab küll...kuigi sellisel juhul pole enam ka 8 mingi final (siiski tähendaks see mingeid globaalseid muudatusi)
    Põhimõtteliselt hakkaksin vaikselt juba soetama-- (NOK 'ga sai juba algust tehtud)
  • Kui CSCO järgmise kalendriaasta optimistlikum E on 0,65, siis hinna 8 juures PE 12,3. See oleks nii tugeva ettevõtte jaoks odav. Liidrid peaksid ikka üle keskmise hinnataseme hinnatud olema.

    Kasv ei pruugi lõppenud olla. See, et investeerimisbuum just 2001. aastal otsa lõppes ei tähenda, et tehnoloogia areng sellega samal ajal viimase piirini jõudis. Kordan, et Cisco pistab paljud konkurendid nahka. Samas on jama see, et kui Cisco osa on turul 80-90%, ei saa Cisco turu mahu halvenemist ignoreerida ükskõik kui heade toodetega.

    Strateegia on neil ikka kasvuettevõte olla. Dividende ju ei maksta, kuigi jõuaks. Kasv võib tulla laienemisest uutesse valdkondadesse. Siiski on põhimõte, et Cisco peab saama igas valdkonnas suuruselt 1. või 2. tegija positsiooni. Hoides kätt viimase aja tehnoloogiliste saavutuste pulsil, on see võimalik. Kui see hoidmine ikka õnnestub.
  • On tõestatud, et kasvuettevõtte (kes ei maksa dividende) omanik olemine on kasulikum nn. rahalehmade aktsionäriks olemisest.
  • Küsimus CSCO optimistidele: kas te '03 estimate ka absoluutnumbrites olete vaadanud? Selleks, et EPS oleks 0.65, peaks net income olema 4.76 bUSD.

    Seda on peaaegu 2 x rohkem kui buumiaastal 2000. Selle saavutamiseks peaks kas käive või marginaalid hüppeliselt tõusma. Seletage mulle, mispärast?

    Veel üks asi - CSCO omakapitali tootlus on ka selle optimistliku stsenaariumi korral ainult 17%, mis ei ole just hiilgav. Näiteks ITW omakapitali tootlus on sama valemiga 18.2%.
    Ainult selle vahega, et ITW on erinevalt CSCO-st üks stabiilsemaid ettevõtteid USA ajaloos - 70 aastat järjest kasumit...

    Ausalt öeldes ma lihtsalt ei saa aru, kas inimesed ostavad CSCO aktsiat selleks, et oma raha kasvatada/säilitada või sellepärast, et CSCO on lahe.
    Kaldun viimase poole, kuna argumendid aktsia ostuks on viimased kolm aastat olnud ühed ja samad, aktsia on aga vahepeal nii 90% kukkunud. Osta tasub ilmselt siis, kui enam lahe ei ole ja P/E on on oluliselt allpool turu keskmist - mis on mullijärgses keskkonnas loomulik niivõrd tsüklilise iseloomuga ettevõtte aktsiale.
  • 10:43 ET Cisco Systems rumors (CSCO) 12.57 -0.62: The rumors on Cisco revolve around possible executive departures and the possibility that CEO and/or CFO are not signing off on the financials. With the Aug 14 deadline for CEO/CFO sign-offs on financials approaching, many such rumors will no doubt surface and should generally be treated with skepticism.
  • Täna õhtu avaldab Cisco majandusraporti. WSJ soovitab tähelepanu pöörata järgmistele momentidele:

    • Earnings. majandusaasta IV kvartali EPS 0.12(FC)

    • Revenue. IV kvartali käive $4.89 miljardit (FC, aasta tagasi $4.3 miljardit, k.a. III kvartal $4.73 miljardit)

    • Sales forecasts. jooksva kvartali käive $5 miljardit, (FC, aasta tagasi $4.45 miljardit) mis oleks signaal IT-investeeringute suurenemisest.

    • Clean financial reporting. Viimase aja arvestusskandaalidest heidutatud investorid näevad iga kahtlase numbri taga "raamatupidamistrikki".

    • Executive shake-up? Tegevjuhtide lahkumine või mitte? Viimastel päevadel on aktsia allamüüki põhjendatud kuuldustega tegevjuhtide lahkumisest.

    • WSJ jahub midagi, ka töötajate optsioonide arvestamise korra muutusest, kuid kuidas see võiks mõjuda aktsiahinnale jääb teadmata.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon