USA pommitas Iraaki - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

USA pommitas Iraaki

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA lennuvägi pommitas Iraagi luureteenistuse objekte.
    Pentagoni pressiteade tuleb 10. minuti pärast
  • Sojatoostuse firmade aktsiad tousid :)
  • Tundub, et mõjub kogu turule hästi,

    või mõjub miski muu
  • Pommide lõhkemisel on seni pea alati olnud turule positiivne efekt. Oleks üllatav, kui seekord mõju vaid poole tunniga piirduks. Kui piirdub, siis visatakse textbook nurka ja esmaspäeval tuleb rutiinne likvideerimine. PPI (ootaks veel järgmise nädala CPI kindlamaks väiteks ära) põhjal intresse turu kukkumiseks enam nii vabalt lõigata ei tohiks, tarbijate turgutamiseks pole antud juhul midagi paremat ühest väikesest sõjast. Isegi kui C'd ei õnnestu suurendada, siis G'le võiks natuke rohkem panustada.
  • tjahh.....???????
    Äkki nagu tõlgiksite. Oleks tänulik.
  • Kahjuks see niimoodi on. Kui mynes suuremas maailmajaos on lood halvasti, siis maailma byrsidel lyheb omakorda heasti. Miks see niimoodi on? Pyhiliselt myngivad siin rolli Macro Ekonoomika:Supply and Demand. Kui on syda vyi mingi ynnetusjuhtum, siis on selge,et midagi peab yles ehitama, yra parandama, mitmesugust abi andma, millegi eest rohkem maksma, millegi eest vyhem maksma jne. See tekitabki peamiselt byrsidel aktiivsema cashflow. Arvan, et antud Iraagi olukorras on tegemist peamiselt toornaftaga. Arvatavasti kallineb selle hind muidugi oleneb ka palju OPEC-i otsusest. kas tysta vyi vyhendada toornafta tootmist.
  • Esimese maailmasõja ajal tõusis USA nagu pärmi peal.
    Muide ega keegi ei tea, mis juhtus teise maailmasõja ajal ja Vietnami sõja ajal?
    Puhtalt ajalooline huvi..
  • Teise mmailma syja ajal oli Euroopa yitsvate maade majandused puruks pommitatud omade pyliste kultuur rahvaste ning Nyukogude kirsa laiutas poole Euroopa peal. USA majandus samal ajal oli tyelikult syja purustustest puutumatu. Euroopat pidi uuesti hakkama yles ehitama ning seda tehti Lyyne pool liitlaste raha ja USA kamaga. vastavalt sellele viis see omakord ylesse producer price indeksi ning ka kyik sellega kaasnevad indeksid ning yhtlasi ka USA byrsid!
  • Börsist rääkides, oli USA aktsiaturg I MS jooksul suletud. II MS tõi USA-le kaasa ebanormaalse olukorra, kus majandus kasvas sõja ajal 20% ja langes sõja lõpus samavõrra (kapitalivood Euroopast ja tagasi).
  • toredat juttu sa joker ajad. Selle nimi on 'broken window fallacy'. Idee Keynesil oli see, et kui viskad akna sisse, siis oleks nagu kellelgi tööd teha. Kui lähemalt vaatad, siis on see vale, sest raha kulutatakse niikuinii, kuid lihtsalt teistele asjadele. Ma ei kulutaks raha uuele aknale kui mingi padsaan seda sisse ei viskaks.
    Sama hästi võiks kogu linna põlema panna, küll oleks tore üles ehitada. Või LHV, pange enda arvutid põlema, küll saaks raha kulutada restorimisele. LOL
  • to mises
    Aga nii see paraku on. Ei ole midagi paremat USA majandusele, kui näiteks üks orkaan. Kindlustuste maksavad hüvitused lähevad otse rahvuslikku koguprodukti.
  • Paradoks või mitte, aga Kobe maavärin ja selle tagajärgede likvideerimine elustas mingiks ajaks Jaapani majandust. Türgis oli küll asi vastupidine.
  • Muideks täna on Türgis päris tuuga olukord. Keskpank toetas TRL-i ligi 4,5 miljardi taalaga. See raha tuli ringiga EUR/USDi turule ning liigutas EURi ligi 1% võrra tugevamaks. Lugu on Bloombergi saidil ka olemas.
  • Viies, rääkides Bloombergist, kas sina kasutad lihtsalt nende veebisaiti või tasulist terminaali, kus on reaalajas uudised? Kui viimast, siis võimalik, et oleksin ka selle tellimisest huvitatud.
  • Hei MISES! Ma pole tyesti hea selgitaja ja vyibolla olen ma tyesti "LOL",(but who cares) Muigugi kulutatakse raha koguaeg kuid see on laiali hajutatud! Riiklike ynnetuste kas siis majanduse vyi looduse poolt tekitatud ynnetuste puhul me ei ryygi yhest akna, 1000 kompuutri purustamisest ning isegi ka mitte miljonitest rahayhikutest vaid miljarditest rahayhikutest, enamasti yhese suunaga hiigla fondidest, mis siis paisatakse kas otse vyi lybi byrside myningatesse kindlatesse majandusharudesse. Nyiteks siis ehitus, toiduained, mis iganes. See on see, mis teeb byrsi volatiilseks ning viib aktsiate hinnad ylesse, loob uusi tyykohti tekitades seega uut consumptionit ja capital investmenti. Muidugi tuleb see raha kusagilt mujalt yra vytta, sest igalpool peab olema balance. Kuid vaatamata sellele kogub ka iga investeering compound interest-i(Ma armastan seda syna) ning enamalt jaolt tuleb see intress kyigepealt kinni maksta ja siis hakatakse alles maksma laenu tagasi ning nagu sa ise tead mitte midagi siin ilmas pole tasuta, olgu see siis abi vyi mis iganes. Ja MISES! Yra muutu liiga personaalseks! Ynneks meie synadel pole mingit tyhtsust, sest ainuke asi, mis omab tyhtsust on ACTION! Kiidan jyllegi LHVD, kes on loonud meile suurepyrase vyimaluse suhtlemiseks ja investeerimiseks! Andke minna vennad ja yed!
  • Fit - Bloombergi endal ei ole aga kasutan tasulist teenust, kus jälgitakse suuremaid agentuure ja vastavalt valimikule toovad tähtsamad uudised esile.
  • Eesti meedias polegi nagu keegi veel kirjutanud sellest vist, sest Liis Lassi uudised on tähtsamad, kuid eiel sõlmiti pakt mis määrab, et Eesti sõdurid lahkuvad H1/09 lõpuks, koos UK jt. vägedega Iraagist.
  • http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/iraq/article5342926.ece
  • opex, aga see ei haaku ka investeerimisega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon