Seb + Swed... - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Seb + Swed...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Swedbank ning SEB on nüüd ametlikult välja hõiganud oma ühinemisplaani. Mis stsenaariumeid pakute kodu-Balti pankade saatuse kohta?

  • The biggest news of the morning was the merger
    announcement by two of the major Swedish banks
    ForeningsSparbanken and SEB to create a mega bank with a
    managed capital of 1,300 billion kronor. Through a legal
    merger, 4 FS-banken shares will equal 5 SEB shares, which will
    give current FS-banken shareholders 48.5% of the new group and
    SEB owners 51.5%. The combined market value will amount to
    about 150 billion kronor. A press conference will be held
    today, Thursday, at 10 a.m.(mis on Eesti aja järgi 11.00)
  • Ühinenud panga suurimad aktsionärid on:


    Sparbanksstiftelser 9.6%
    Wallenbergstiftelser 5.5%
    Investor 5.2%
  • veel selline uudis:

    Due to the uncertainty of how long
    time it will take to review the permits, it will not be
    possible to give any forecast when the merger is complete and
    when trading begins with the share in the merged bank,
    according to a press statement.
    After the EGMs in ForeningsSparbanken and SEB, the
    banks will apply for permission to carry through the merger
    from the Government and the Financial Supervisory Authority.
    Until the merger is complete, the banks will be listed
    as previously and will fully compete with each other.
  • Rootsis,


    Swedbank langeb kergelt 137.5SEK -1.5SEK
    SEB aktsia tõuseb 108.5SEK +5SEK
  • Nygin tyna artikli pealkirja pankade yhinemise kohta kuid ei olnud kahjuks vyimalik seda lugeda. Ma isegi ei tea typselt palju nad kumbki omavad HP vyi YP aktsiaid. Selge on see, et nad omavad neid pyris palju, mis omakorda vyib myjuda turule hyvitavalt vyi kasulikult. Arvatavasti pole neil mingit huvi ehitatud Balti turgude yra andmisest. Systeem on ju iseenesest lihtne. Ostame offshore panga ning hakkame ostetud offshore panga kohalikele klientidele nii suurtele kui ka vyikestele klientidele laenu andma,seda loomulikult nende kohalike klientide enda depositeeritud rahast.Kuid enamus laenatud rahast jyuab ynneks vyi kahjuks tagasi panga ostja kodumaale, sest enamus juhtudel antakse raha ainult neile firmadele laenu kes teevad businessi laenaja panga kodumaa yridega vyi peavad oma businessi alustama sellest, et ostma laenaja maade teenuseid vyi kaupu. Millal osteti mingeid Valgevene kuuseistikuid Rootsist! What a hell! It's a fucking business! Muidugi oleneb kyik mitmetest asjaoludest. Tulemus on, et pangaostjamaa GDP kasvab jyudsasti tynu capital investmenti ja consumptioni suurenemisele.
    Igal asjal on head ja vead. Samas loodi palju uusi tyykohti, paljud vennad ja yed said vyga hea sotsialistliku pangadusliku vyljayppe ja hariduse. Samuti on ka yks tyhtis punkt et meie vennad ja yed saavad yysel rahulikult magada, sest nad ei pea muretsema oma vyimalikule investeeringute kaotamisele lybi panga pankrotistumise, sest emapangad on tugevad ja kindlad. Muidugi ei arvesta ma praegu inflatsiooni ega return of investmenti.
    Ma tyesti ei tea palju HP vyi YP keskmine intress on. Kuid Olen 100% kindel et usaldades oma investeeringud LHV DIRECTI kytte olete palju suurem vyidumees nii short kui long termis!
    Soovitan sydamest proovida- kui ei julge algul 100% on hysti, sest vyib ka 20% savingutest proovida. Ryygin seda sellepyrast, et pooldan eelkyige uusi ning vanasid rikkaid ja tugevaid EESTI perekondi ja inimesi! Olen kindel et LHVD annab paremat returni teie investeeringutele kui on panga intress.
    Muidugi myjub see merging hysti balance sheedile ja income statementile ning vastavalt sellele ka nii vyikestele kui ka suurtele
    investoritele. Muidugi oleneb see paljudest asjaoludest eelkyige uutest omanikest ning nende otsustest.
    Asi, mis mind kurvaks teeb ning mergingute reguleerimise poolt vyitlema paneb on iga merginguga kaasnev suurem tyytute arv ning seega jylle yks lyyk EESTI GDP-le. Seega palju ynnetuid inimesi ja perekondi ning kuritegevusekasv.
    Kuidas saaks meie riik praegu omalt poolt toetada oma rahvast? Vytta kiiremas korras vastu seadus et klientide raha finants asutustes on kindlustatud nyiteks kuni 100 000 EEK. Meie vyyrtpaberitekauplejad teeme raha kui turg langeb vyi tyuseb kuid meie vennad ja yed seda kahjuks ei tee!
  • SEB ja Swedbank'i ühinemise tempo sõltub sellest, kas Euroopa Liit lihtsalt vaatab ühinemistingimused üle või algatab põhjaliku juurdluse. Otsus kumb viis valitakse tuleb juuni lõpus või alles novembris.
  • Dagens Industri kirjutab, et Swedbanki omanikud hoopiski mitte ühineda ei taha.
  • obn TEATAB:

    Ühispank ja Hansapank lähevad mõlemad korraga müüki

    Lähenev Rootsi suurpankade SEB ja Swedbanki ühinemisotsus ähvardab teostumise korral põhjustada liitpangale mitmeid valusaid otsuseid. Eesti Pank annab SEB Swedbankile 6 kuud aega Eestis turumonopoli likvideerimseks olukorras, kus Ühishansapanga kätte on koondunud üle 80protsendiline turuosa. Kuigi Ühispanga hiljutised hinnakirjamuudatused, näiteks internetimaksete muutmine tasulikseks, samale hinnale Hansapangaga, näitab juba praegu pangandusturu konkurentsi täielikku puudumist.

    Rootsi pankade ühinemise teostumine on väga tõenäoline, sest vastasel korral saaks mõlemad panga, enam aga ülevõtja rollis oleva SEB maine kõvasti kannatada. SEBiga liitumisele vastu töötanud ja kinga saanud Swedbanki eelmise juhatuse esimehe saatusekaaslaseks SEBi juht Lars Thunell vaevalt tahab saada. Juba aasta jagu õhus olnud ja umbsetes pangakontorites ettevalmistatud liitumise toestamine on nii SEBile kui ka nõrgemale poolele Swedbankile ülioluline. Saksamaal karikakramängu – liitun, ei liitu, liitun, ei liitu – mänginud suurpankde juhid on tänaseks oma kunagised pankuritiitlid maha mänginud.

    Kui otsus käes, ootab Eesti Pank, kes on enda jaoks võimalikud stsenaariumid läbi mõelnud, kiiret tegutsemist. Pooleaastse tähtajaga on aga suurt panka raske müüa, eriti, kui tahad asja eest õiget hinda saada. Ja eriti siis, kui ostjad teavad, et sul on kiire ja sul ei ole teist võimalust. Meenub Poola valitsuse rumal otsus, kus Telekomi erastamisest potentsiaalselt laekuv raha planeeriti sisse riigieelarvesse ning selle tulemusena aktsiamüük ebaõnnestus. Nüüd paneb Eesti Pank SEB Swedbanki samasse olukorda. Kui Eesti Pank tahab ausalt täita oma rolli ja kaitsta konkurentsi säilimist Eesti panganduses, asetab ta suurpanga paratamatult kahvlisse.

    Rootsis käib vaatamata ühinemisotsuse puudumisele kibe töö panakade liitmiseks ning Eesti ja kogu Baltimaade strateegia on kindlasti juba selgeid piirjooni võtmas. Kindlasti on välja valitud potentsaalsed ostjad ja müüa pakutakse nagu heas kaubamajas ikka mõlemat panka, nii Hansapanka kui ka Ühispanka. See on SEB Swedbanki jaoks ainuke lahendus, kus kehv kaup liiga ruttu riknema ei lähe. Teame ju kõik, et avalikkuse silmis nö müügisolev firma kaotab kiiresti kliente, töötajaid, mainet ja seeläbi põletab aktsionäride vara.

    Mõlema panga korraga müükipaneku iva on selles, et viimases järjekorras soovib SEB Swedbank müüa kahest pangast ühte oma kõige vihasemale konkurendile Skandinaavia pangandusturul – Nordeale. Seetõttu peab uus liitpank tegema suuri jõupinutusi, et leida veel mõnda kolmandat ostjat, kuigi praegu tundub, et peale Nordea eriti tõsiseid huvilisi ei ole, kes oleksid valmis maksma ka õiget hinda. Parema tulemuse saavutamiseks otsustab uus suurpank ära ainult müügstrateegia põhialused, jättes võimaluse müüa Eestis maha embkumb rahamasin. Kui mõnel Saksa, Inglise või Hollandi pangal on valida, mida ja mis hinnaga võtta, on tehinguni jõudmine tõenäolisem. Võibolla isegi poole aastaga

  • Praegu võib Stokholmi börsi saidilt lugeda järgmist uudist

    FINANCIALS: SEB POSSIBLE BUYER OF SAMPO - ANALYSTS
    STOCKHOLM (Direkt) Sampo`s acquisition of Norwegian
    Storebrand may very well be intended to make the Finnish group
    a more attractive takeover object, most probably for a Swedish
    buyer, according to Klaus Tuori, strategist and financials
    analyst at Opstock Investment Bank, reported AFX.
    "The most likely company to buy Sampo in the near
    future would be SEB Swedbank, which is itself undergoing a
    merger process right now," Tuori told AFX.
    Meanwhile, London analyst Andrew Lim at Fox-Pitt
    Kelton, discounted the probability of a rival bidder for
    Storebrand, saying that he doesn`t think other large Nordic
    financial groups such as Svenska Handelsbanken or Danske Bank
    would be tempted to pay more for Storebrand. /PG-KB


    Selline on siis Eesti saatus:-)

  • Kui takeover peaks juhtuma, siis on kolm Eesti suurimat panka Seb+Swedpanga käes?
    IRW :)
    Sampo pank vist pole noteeritud Tallinna börsil? Või on?
  • Siis oleks veel ainuke loogiline samm Keskpanga ülevõtmine :)

    Sampo pank on ja ei ole noteeritud TVB-l - aktsia on põhinimekirjas, kui kauplemist ei toimu. TVB noteerimiskomisjon ei rahuldanud Sampo soovi börsilt lahkuda.
  • SEB/SWEDBANK: FURTHER DELAYS IN THE PROPOSED MERGER - FTI
    STOCKHOLM (Direkt) There are new delays in the
    proposed merger of SEB and Swedbank. The appointment of the
    new management as well as the extraordinary general meeting on
    the merger will probably be postponed
    until the European
    Commission has finalized its investigation, Finanstidningen
    wrote Wednesday.
    "We haven`t set any precise date for the appointment
    of the management. However, it is reasonable to think that it
    will settled after the European Commission`s decision," said
    Boo Ehlin, information manager at SEB.
    The European Commission is expected to give its
    statement on the deal in the middle or end of November. The
    EGM, which will take the final decision on the merger, is then
    seen taking place some time during the fourth quarter.
    The comprehensive integration plan, including 17 major
    projects to define the integration within virtually all areas,
    is also delayed.
  • Merrill soovitab Swedbank'i aktsiat koguda ja hinnasihiks on seadnud 144SEK, täna 118.5SEK

    Aktsiaväärtuse hindamisel pole arvestanud SEB ühinemisest tekkivat efekti mis peaks aktsiahinda tõstma 9-15%

    Kui ühinemine jääb ära, orienteerub Swedbank tegevusele väljaspool Rootsit
  • Stokholmi börsi lehelt:

    Foreningssparbanken may be forced
    to sell its fund management company Robur to gain European
    Commission approval for the planned merger with SEB, wrote
    Swedish regional paper Sydsvenska Dagbladet.
    "The two banks` assets under management will total
    slightly more than half of the Swedish market, which will
    raise competition concerns. The commission will therefore
    require that a major part of Robur be sold for the fusion to
    gain clearance," wrote the newspaper, quoting a source in
    Brussels with good insight into the EU watchdog`s methods.
    The same source doesn`t see the commission exacting
    concessions when it comes to the mortgage market.
    "No, I don`t think that the mortgage market is an
    issue. It is possible, though, that the commission may direct
    criticism towards SEB Swedbank`s way-too-dominant market
    presence in the Baltic region. But it won`t be any alarming
    criticism,
    " the source told the newspaper.
  • Swedish banks SEB and Swedbank received on Wednesday a statement of objections from the European Union's competition authorities concerning the planned merger of the two banks. The objections are not serious enough to stop the deal.
  • Ajakava DI järgi:

    A so called hearing is scheduled on September 24,
    where the banks will get a chance to defend the merger. The
    banks will thereafter make their definite measures, which must
    be filed at latest October 16.
  • Kui sellelt liitumiselt on soov pisut teenida siis kuhu peaks raha investeerima ? Mis on soovitused
  • Paiguta raha ükskõik kuhu, mitte ainult nelja seotud panga aktsiatesse - ehk siis ühinemise pealt teenimisex ära osta Förenigssparbankeni, SEB-i, HP ega EYP aktsiaid ja teenimisvõimalused on päris head. Sest seda, mis pärast võimalikku ühinemist toimuma hakkab, sa ei tea.
  • prefiks see k6lab umbes nii..et kui sa teenida ei taha.. siis 2ra riski v6ta! See aga on vastuolus rodeo ylesande pystitusega :).

    Rodeo, kui tahad olukorda analyysida joonista ntx v2lja v6imalike variantide puu koos t6en2osuste ja v6imaliku tuluga igast harust. Vali puust parim (suurim t6en2osus*tulu) haru. Lihtne mudel, kas pole :)

    Minu jaoks on eelmainitud puust suurima kaalutud tuluga stsenaarium: 1. Seb+Swed EI YHINE

    1.1 Olukord ei muutu. Hansa suudab ka edaspidi korralikult kasumit anda --> praeguselt hinnatasemelt STRONG BUY HP


    Stsenaarium, kus 2. Seb+Swed yhinevad

    2.1 v6ib tuua Hansa jaoks olulisi yhekordseid kulutusi uude gruppi integeerumisel, samas aga ei v2henda tulu teenimise potentsiaali baltikumis --> BUY HP
    2.2 Hansa myymisel kellelegi kolmandale -->HOLD HP
    2.3 muud etten2gematud riskid -->SELL HP

    Seda puud v6id t2iendada ja lisada enda n2gemused erinevate v6imaluste t6en2osustest. Samuti pead modelleerida oma k2itumise teiste aktsiate puhul eri stsenaariumite korral.
  • SEB/SWEDBANK: HAS RECEIVED EU`S STATEMENT OF OBJECTIONS
    STOCKHOLM (Direkt) Foreningssparbanken and SEB have
    received the European Commission`s Statement of Objections
    regarding the proposed merger between the two banks, according
    to a statement Wednesday.
    The document is not intended to be made public by the
    banks or the commission.
    Possible concessions must be filed with the commission
    by October 16. The commission`s final decision on the merger
    is due in mid-November.
  • ÄPO:

    Täna hommikul teatasid Hansapanga omanik Swedbank ja Ühispanga omanik SEB, et nad on loobunud kahe Rootsi suurpanga ühendamisest, vahendab Reuters.

    “Mõlema panga juhtkond on ühehäälselt teinud otsuse,” seisab teates, kus on põhjusena viidatud Euroopa Komisjoni poolsetele ühinemistingimustele. Pankade teatel oleks nad Euroopa Komisjoni tingimustel ühinedes pidanud loobuma olulisest osast kontoritest, tegema mööndusi toodetes ning sellega seoses loobuma ka hulgast klientidest ja töötajatest.


    Mida teeb Hansapanga aktsia? Ilmselt mitte midagi
  • Põhjamaades spekuleeritakse juba uute liitumiskeemide üle:

    SEB, kes on ühinemisest vägagi huvitatud võib proovida liitu Sampoga
  • Pärast SEB ja Swedi ühinemise ärajäämist on tulnud nüüd konkreetsem plaan Danske pangalt SEB ülevõtmiseks, nii kirjutavad nädalavahetuse Taani ajalehed.

    Nii, et varsti võime Eestis näha Taani pangakapitali
  • Vend GRAAFIK! Minuarvates panid sa praegu kyll myyda, sest juhul kui toimub SEB-i ylevytmine DANSKE pangalt, siis nyeme me minu ja sinu raha nii maksudena,
    hoiustena jne.- EESTIkapitali praeguse Rootsi asemel Taanis.

    Muidugi tuleb meie kapital jylle omakorda EESTISSE tagasi, aga ainult mitmesuguste Skandinaavia serviste, businessite, consumer goods ning durable goods nyol, mis omakorda ostetakse jylle meie yride ja inimeste poolt ning EESTIkapital lyheb jylle uuele ringile muidugi ainult kasumi marginaaliga.- It's all about COMPOUNDING.

    Muidugi tuleb selle EESTIkapitaliga mingil myyral Panga omanike maa serviste ja kaupade expordiga ka tyykohti EESTISSE kuid kahtlen sygavalt kas see on kyige efektiivsem EESTIkapitali kasutus.

    Mis on minu ja sinu, meie- EESTIkapitali alternatiivid? Vahest, tugevam finants reguleeritus, myni uus pank, toll! Arvan, et sellele vyivad jyrgneda mingisugused EL sanktsioonid. Ainuke vyimalus on myngida reeglite jyrgi.

  • ÄPO: 11:16 - Kõik Swedbanka töötajad saavad eelmise aasta eest 10 000 Rootsi krooni preemiat

    Kõik Swedbanka töötajad saavad eelmise aasta eest 10 000 Rootsi krooni preemiat, kirjutab Dow Jones.

    Pank teatas täna, et Swedbank oli läinud aastal suurtest Põhjamaade regiooni pankadest kõige kasumlikum ja ainus Rootsi pank lisaks iseseisvatele säästupankadele ja osaliselt Swedbankale kuuluvatele pankadele, kelle suhtes paranes kliendirahulolu.


    Ilmselt ei laiene see siiski Hansapanga tütar-töötajatele...
  • Loomulikult, see tähendaks ca 120 MEEK-ist lisakulu ju...kui töötajaid on 3000. Ma küll ei tea, palju töötajaid on, aga suurusjärk jääb ilmselt samaks. Ja olgem ausad, keegi peab ju ka nende rootslaste preemia kinni maksma.
  • Pessimistid , andke nõu . Vaatan juba pikemat aega nii SEB kui Swedi aktsiat ja tänaseks näpud sügelevad korralikult . Selliseid hinnatasemeid ei ole ammu näinud . Kui suured rahvusvahelised pangad on probleemide teadvustamise aegade järgselt suutnud korralikult põrgata , siis need 2 kauplevad oma uusi põhjasid . Kusjuures minu arvates on esimeste probleemid alahinnataud ja rootslaste omad ülehinnatud . Ehk arvab keegi mingitele argumentidele tuginedes , et ma olen liiga sinisilmne ? Ootaks hea meelega arvamusi .
    Mis puutub algset teema konteksti , siis ma ei usu , et see praegu võiks aktuaalsem olla kui 7 aastat tagasi . Kuigi mure pankade omanike poolselt on kindlasti olemas madala valuatsiooni tõttu , kuid lahenduse takistuseks olnud põhjused on samad . Küll võib lahendusena endiselt arvestada muid kombinatsioone - Nordea , Handelsbanken . Ehk ma usun , et tegelikult on situatsioon piisavalt tõsine , et lähema poole aasta perspektiivis ootaks küll mingeid ühinemisi . Või kapitali kaasamisi .
  • Mõned täpsustused siiski eelkõnelejatele:
    1. Sampo Pank AS-i pole Eestis enam olemas, vaid on Danske Bank A/S Eesti filiaal (alates eilsest), millel säilis kaubamärk Sampo Pank.
    2. Sampo, mis kaupleb Helsinki börsil, ei ole pank vaid kindlustusfirma, kuna Wahlroos müüs pangaüksuse (sisaldas Soome Sampo Bank Plc, samuti tütarpanku Baltikumis ja Venemaal) juba möödunud aastal Danske Bank A/S-ile.
  • Noh, samas kommentaarid on ka tehtud "alles" 2001. aastal :)
  • Swedbanki puhul näiteks uudis, et nad Hansapanga kellelegi tasuta ära annaksid, ilmselt kergitaks aktsiat tublisti. Kui sa julged vastupidist arvata, siis on viimased kuud olnud juba ostukoht.
    Kui vaadata näiteks 5 a graafikut, siis SEB ja Swedbank on käinud suhteliselt sarnast rada, seega lühema persektiivi puhul ilmselt vahet ei ole kumba võtta. Eks pikema perspektiivi puhul on konkreetse ettevõtte valik olulisem, aga ei oskagi valikut teha.

    Firmakultuur pidavat SEBis parem olema. Swed ikkagi vana hoiukassa. Samas Swedil on suurem exposure Baltikumi. Kui usud Balti eduloo jätkumist, siis peaks nagu eelistama Swedi.

    Aga kui neid odavalt üle ei võeta, siis 5 aasta perspektiivis julgeks küll öelda, et hetkevaluatsioon on mõistlik. Näiteks ma pigem betiks selle peale, et nad on dividendiväljamakset ei vähenda (kui just väga nutuseks ei lähe).
  • Mina tõesti ei näe põhjust kahelda Balti eduloo jätkumist . Vähemalt mitte vähem kui ükskõik millise muu Ida - Euroopa riigi eduloo jätkumist . Ma arvan , et oleme enamustest teistest idaeurooplastest pisut ees ja pisut paremas positsioonis , igal juhul üle keskmise .
    Pigem on minu jaoks küsimus , kas Rootsi pankadel on oma tegevuse jätkamisega mingeid muid raskendavaid tingimusi ette näha , kas võetud laenude refinnimisega , kas Euroopast tulev jahe õhkkond rahaturgudel võib neid kuidagi raskemalt tabada , vms . Muidu on jah ostukoht juba mõnda aega , aga sellistel tasemetel müüjad ilmselt arvavad vastupidist . Ehk ilmselt on neil ka argumendid , ma ei tahaks küll uskuda , et kõige selle põhjuseks on müüjatel ainult üks - Baltikum .
  • Jah, Swedi deposiidid ei kata väljaantud laene. Seega ei saa öelda, et ta ei sõltu maailma finantsturgudest. Samas minu hinnangul võib põhjala pankasid pidada konservatiivsemateks kui seda on maailma hiiud. Pole eriti tegeletud finantsinnovatsiooniga. Kasum tuleb n-ö tavapärastest pangandusteenustest jne.
    Seega eks laenude refinnijad võivad ka sellest kunagi aru saada ning pigem eelistada neid...
  • Aatom

    Sinu jutu kinnituseks sobib 1 lugu, mille leiab siit - momentum on selle ka varem 1 teise teemasse postitanud
  • Just , just , nii üks kui teine info pole iseenesest ju uus uudis ning kui seda teadmist õieti ekstrapoleerida , peaksime tegema igaljuhul midagi muud kui 52w põhjasid .
    Igatahes võtsin endale eile ühe osa Swedi aktsiat ,otsin sobivat momenti ka SEB-i krabamiseks . Lisaks tundub , et see nädal saab positsiooni veelgi madalamalt tasemelt täiendada .

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon