Silmet - high tech kompanii - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Silmet - high tech kompanii

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eestis peaks olema lisaks Elcotecile veel üks high-tech kompanii - Silmet.

    Nimelt peaks olema Silmetil tehnoloogia soojusisolaatori, rafineeritud tantaalipulbri, tootmiseks. Ainest on sõltuvad paljud juhtivad tehnoloogiakompaniid(Nokia,Intel,Sony)oma toodete(mobiiltelefonide, protsessorite) valmistamisel.

    Kahjuks ei ole mina eriti palju kuulnud Silmeti tantaali ekspordist.
  • High-tech toodang on selline produkt, mille tootmisel vähemalt 10% ulatuses hinnast on kasutatud teaduslikke uuringuid jms.
  • illimar,
    ma saan aru, et Sa tahad vaielda,
    et sa tahad öelda, et Silmet on üks vana juustuvabrik(low-tech co.).
    Silmet valmistas vanasti toodangut Nõukogude kosmosetööstuse tarbeks ja usutavasti suudaks puhastatud tantaalipulbrit valmistada ka praegu
  • ÄPO teatab:

    AS Silmet juhatuse esimees Tiit Vähi väitel teenis ettevõte esimesel poolaastal 37 miljonit krooni kasumit ning täitis sellega prognoosi.


    AS Silmet juhatuse esimees Tiit Vähi
    Tiit Vähi ütles, et Silmeti poolaasta käive oli 353 miljonit krooni, sellest 332 miljonit krooni moodustas eksportkäive.

    Keskmine palk 1065 töötahaga tehases on kasvanud 6150 kroonini.

    "See on 40% kõrgem kui Ida-Virumaal keskmiselt," märkis Vähi.

    Ta lisas, et tagasilöögid maailmamajanduses, näiteks mobiiltelefonide- ja elektroonikatööstuses mõjutavad ka Silmetit. Maailmas on langenud tantaali ja haruldaste muldmetallide hind, mida Silmet toodab. Samas kompenseerib langust suurem nõudlus kolmanda Silmeti toote, nioobiumi järele, mida kasutatakse näiteks kosmose- ja lennukitööstuses.

    "Aasta prognoosi me täidame," ütles Vähi.
  • Seoses Hiina Rare earth tööstuse küsimusega jooksis Silmet CNN uudistest läbi koos lingiga blogikajastusele: http://business.blogs.cnn.com/2010/11/15/china-rare-earth-spat-helps-estonia-firm/
  • Sellise artikli leidsin ka
    http://www.raremetalmining.com/tag/neodymium/
  • Silmet kuulub 50%+1 aktsia Silvinit *le (SLVNF) , 10% Treibacher AG le ja järelejäänud aktsiad Silmet Gruppile. 2009 oli käive 24,4 mio eur ja kahjum 1,6 mio eur.

  • AS Silmet Grupp ostis Šveitsi ettevõttelt Zimal S.A. 50%+1 AS Silmet aktsiat ja omab nüüd 90% ettevõtte aktsiatest. 10 protsenti aktsiatest kuulub endiselt Austria äriühingule Treibacher Industrie AG, teatas Silmeti juhatus.

    Aktsiate müügitehingu üheks põhjuseks oli ajaolu, et Zimal S.A. aktsionärid müüsid mõned kuud tagasi oma osalused Silviniti kaaliumväetiste tehases, Solikamski magneesiumi tehases ning Lovozero lopariidi kaevanuses. Seega lõpetasid Zimali omanikud tegevuse väetiste ja metallide tootmises, millega seoses tegi AS Silmet Grupp Zimalile aktsiate tagasiostmise ettepaneku, mille viimane ka vastu võttis.

    Koostöö ja haruldaste muldmetallide toorme tarne Solikamski magneesiumi tehasest jätkub sõlmitud lepingute alusel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon